De 5 beste TV’s van 2023! Smart, 4K, 8K, OLED & QLED!

Op zoek naar een goede TV? In dit artikel vind je de beste TV’s van dit moment (2023), afhankelijk van de categorie en het budget. Zo kun je gemakkelijk de beste nieuwe televisie kiezen voor jouw situatie.

Dit zijn de vijf beste TV’s van 2023:

 • De beste goedkope (smart) TV: Philips 50PUS8007/12 – 50 inch 4K LED smart TV onder 500 euro
 • De beste TV onder 1000 euro: Samsung QE55QN85B – een 55 inch 4K QLED TV van Samsung
 • Beste koop OLED TV: LG OLED CS (55, 65, 77 inch) – beste prijs-kwaliteit OLED TV
 • Beste OLED TV: Philips OLED937 (65 of 77 inch) – beste OLED paneel, met Ambilight & soundbar
 • Beste 8K TV: Samsung Neo QLED QN900B (65, 75, of 85 inch inch) – scherpste beeld, beste beeldkwaliteit onder LED TV’s

Deze selectie is opgesteld aan de hand van de eigenschappen, prijzen, en externe reviews en tests van de beeldkwaliteit van de TV’s. Bij alle televisies licht ik toe waarom dit de beste keuze van dit moment is.

Heb je andere eisen, een bepaalde gebruikstoepassing, of een bepaald budget voor je TV dat niet wordt genoemd? Vraag dan onderaan dit artikel naar gericht advies voor jouw situatie!

Tip: volledige uitleg over alle belangrijke eigenschappen van een TV? Lees dan de TV koopgids!
Tip: twijfel je over de juiste maat voor je TV? Bekijk dan deze informatie over de TV inch formaten.

Philips 50PUS8007/12: beste koop 4K smart TV onder 500 euro

Zo’n 500 euro is een veelgenoemd budget onder consumenten die op zoek zijn naar een nieuwe televisie. Daarnaast is dit ook de gemiddelde prijs voor een nieuwe TV bij de meeste webshops.

Hoewel de beste TV’s veel duurder kunnen uitpakken, kun je met een budget van 500 euro ondertussen een zeer goede TV kopen. Met dit budget is het nu een perfect moment voor een upgrade; in 2023 is het aanbod aan 4K smart TV’s onder de 500 euro weer flink gestegen, en krijg je nog meer waar voor je geld.

Philips 50pus8007 12 Beste Koop 4k Smart Tv Onder 500 Euro Th

Bol.com €467,02 Product bekijken

Waar je met dit budget eerst beperkt was tot de kleinste uitvoering van 4K smart TV’s, zijn er nu ook grotere TV’s verkrijgbaar. Mijn huidige aanrader is de 50PUS8007/12 van Philips. Deze 50 inch 4K TV is op dit moment namelijk voor slechts €467,02 verkrijgbaar op Bol.com. Zo heb je voor weinig geld toch een flink formaat TV.

Als je nu nog een oude, ‘domme’ TV hebt met een Full HD resolutie, dan heb je met deze TV een flinke upgrade. Met de 4K resolutie heeft deze TV namelijk vier keer zoveel pixels als een Full HD TV, waardoor het beeld van deze TV meer detail bevat en scherper is. Je zult dan wel 4K beeldmateriaal moeten afspelen.

Het scherm van deze TV is een LCD-LED. Dat houdt in dat de TV gebruik maakt van een LED backlight, die door een LCD kleurenfilter schijnt om kleuren te produceren. Gunstig aan deze TV, is dat het contrast wordt verbeterd door zogenaamde local dimming.

Local dimming houdt in dat de LED backlights op donkere gedeelten van het beeld uit gaan, wat zorgt voor een beter contrast. Dit is een functie die de meeste andere TV’s van dit budget niet hebben.

Het afspelen van 4K beeldmateriaal is met deze TV ook makkelijk, omdat dit een smart TV is. Deze TV maakt gebruik van het smart besturingssysteem Android TV. Verbind je de TV (bedraad, of draadloos via Wi-Fi) met het internet, dan kun je onder andere gebruik maken de Netflix, Videoland, Disney Plus, of Amazon Prime Video app op deze TV.

Live TV kijken op deze TV? Deze TV heeft een ingebouwde ‘triple tuner’ (DVB-C, DVB-S en DVB-T). Als je een upgrade maakt van een oude TV is het bijkomende voordeel dus dat je géén losse TV ontvanger/decoder nodig hebt om live TV te kijken!

Wat betreft beeldkwaliteit ondersteunt deze TV ook HDR. HDR staat voor ‘High Dynamic Range’, en betekent dus een groter kleurbereik. Deze TV kan beeldmateriaal met onder andere de Dolby Vision HDR en HDR10+ standaarden afspelen.

Een extra speciale eigenschap aan deze TV is het Ambilight. Dat is een functie waarbij er aan de achterkant van de TV licht wordt geprojecteerd op de muren, waardoor het beeld groter lijkt dan dat het is, wat zorgt voor meer immersie.

Video: Ambilight demonstratie

Voor het aansluiten van externe apparaten, zoals een Xbox One, PS4, of Blu-ray speler, of een soundbar, zijn er vier HDMI poorten beschikbaar, waarvan één HDMI-ARC port.

Heb je een krachtigere console, zoals de nieuwe Xbox Series X of PlayStation 5? Kies dan voor een TV met een hogere verversingssnelheid. Bekijk mijn aanraders in het artikel ‘beste Xbox Series X TV‘ en ‘beste PS5 TV‘.

Ook is er een USB-poort beschikbaar voor het aansluiten van een harde schijf of USB-stick. Via Android TV kun je gemakkelijk de gebruikte HDMI of USB ingang selecteren, om vervolgens gebruik te maken van het aangesloten apparaat.

Kortom heeft deze TV erg veel gunstige eigenschappen voor zijn prijs. Zo heeft deze TV voor zijn prijs een prima maat (50 inch), heb je zeer scherp beeld door de 4K resolutie, goede kleurweergave door de ondersteuning van HDR, een prima smart TV platform (Android TV), en heeft de TV ook nog eens Ambilight.

Daarmee biedt deze TV voor 500 euro ruimschoots de meeste waarde onder de huidige opties. Deze TV kopen? Dat kan op Bol.com en Coolblue.nl. Op het moment van schrijven ligt de prijs bij beide webshops onder de 500 euro. Klanten op Coolblue.nl deze TV na 53 reviews gemiddeld met een score een 8.6/10.

Dezelfde TV is ook beschikbaar in andere maten: 43 inch, 55 inch, 65 inch, of 70 inch. De prijs voor de grotere uitvoeringen ligt hoger.

Samsung QE55QN85B: de beste TV onder 1000 euro

Heb je een ruimer budget, van zo’n 1000 euro? Dan is mijn aanrader de QE55QN85B van Samsung, die met een huidige prijs van €949 op dit moment nog minder dan de helft kost van zijn oorspronkelijke release-prijs.

Ook dit is een LCD-LED TV, met de 4K resolutie. Zo biedt deze TV dus ook een scherp beeld. Met de krachtige processor van deze TV wordt beeldmateriaal met een lagere resolutie ook automatisch opgeschaald naar de 4K resolutie, waardoor dit er beter uitziet.

Samsung Qe55qn85b Beste Tv Onder 1000 Euro

Bol.com €829 €899 adviesprijs Product bekijken

Een ander voordeel van deze TV is de grotere maat. Zo heeft deze TV namelijk een beelddiagonaal van 55 inch. Met het grotere beeld komt ook de 4K resolutie beter tot zijn recht, en zul je meer detail zien op deze TV.

Net als de budget optie, ondersteunt deze smart TV ook HDR. Wat echt zorgt voor een betere beeldkwaliteit is echter de ondersteuning voor Full Array Local Dimming, of kortweg FALD.

LCD televisies maken gebruik van LED backlight. Dit licht schijnt naar voren door een kleurenfilter, waardoor het licht een bepaalde kleur krijgt. Het nadeel is dat het licht van de LED’s ook bij zwart beeld nog steeds enigszins zichtbaar blijft: er wordt nog steeds wit licht door een zwart kleurenfilter gestuurd. Beeld dat zwart moet zijn, ziet er daarom niet helemaal zwart uit, maar donkergrijs.

Local Dimming is een techniek die dit probleem probeert op te lossen. Bij deze techniek gaan de LED backlights alleen aan op de plek waar dit nodig is. Full Array Local Dimming is de beste uitvoering van deze techniek. Hierbij zitten er honderden LED’s backlights in het scherm, die allemaal aan- of uitgaan afhankelijk van de situatie.

Zo worden de backlights erg nauwkeurig gedimd voor een beter contrast. Omdat donker beeld zo beter donker blijft, is de contrastverhouding van deze TV hierdoor flink beter dan bij die van de eerder genoemde TV.

Een ander voordeel van deze TV is de hogere verversingssnelheid, van 100/120 Hz. Dat houdt in dat de TV maximaal 120 beeldjes per seconden kan weergeven, waardoor het beeld vloeiender is. Het meeste beeldmateriaal heeft echter een lagere hoeveelheid frames per seconde, maar deze TV maakt gebruik van interpolatie om ook beeld met minder frames een stuk vloeiender te maken.

Ook is de hogere verversingssnelheid gunstig voor gaming, want de PlayStation 5 en Xbox Series X kunnen voor 4K beeld ook 120 frames per seconde genereren. Daarnaast heeft deze TV een speciale ‘game mode’ met betere reactietijden, en VRR ondersteuning.

Deze smart TV maakt gebruik van Samsung’s eigen smart besturingssysteem, Tizen. Dit is een van de uitgebreidste smart besturingssystemen die er is, en uit eigen ervaring is dit ook erg gebruiksvriendelijk. Op Tizen vind je alle populaire video streaming apps, waarvan de meeste al voorgeïnstalleerd zijn. Ook kun je talloze extra apps naar keuze installeren.

Uiteraard heeft deze TV ook een ingebouwde triple tuner voor live TV. Daarnaast heeft deze TV 4 HDMI ports en 2 USB ingangen om externe apparaten aan te sluiten.

De QN85B haalt onder de TV’s onder 1000 euro,  hoogste score op beeldkwaliteit in de test objectieve tests van Rtings.com. De TV scoort hierbij voornamelijk erg goed op contrast, kleurbereik, en maximale felheid.

Kortom is de QN85B een erg goede televisie. Zeker nu deze voor nog maar de helft van de oorspronkelijke prijs beschikbaar is, is het een goede koop.

Deze TV kopen? Op dit moment is deze TV het voordeligst verkrijgbaar op Bol.com, maar ook beschikbaar op Coolblue.nl en Mediamarkt.nl. Naast de 55 inch uitvoering, die onder de 1000 euro kost, kun je kiezen voor een groter formaat. Zo is deze TV ook beschikbaar in 65 inch, 75 inch, en 85 inch. Uiteraard zijn de grotere maten duurder, maar ook bij de grote maten biedt de TV een goede waarde voor de prijs.

LG OLED CS: beste koop OLED TV van 2023 (4K & smart)

Met een iets groter budget, tot zo’n 1200 euro, is er nog een flink betere beeldkwaliteit mogelijk. Zo kun je voor dit bedrag namelijk een zeer goede OLED TV kopen, namelijk de nieuwe LG OLED CS in 55 inch formaat. Ook deze TV is daarnaast beschikbaar in grotere maten, namelijk 65

Wil je een nog beter contrast? Dan zul je moeten kiezen voor een OLED TV. Het voordeel van OLED TV‘s is dat deze geen backlight gebruiken, maar voor elke pixel individuele kleurenlichtjes hebben. Bij zwart beeld staan alle lichtjes uit, en heb je dus ook écht zwart beeld. Het resultaat is een nóg beter contrast dan dat van een LED TV met Full Array Local Dimming.

Lg Oled Cs Beste Koop Oled Tv 2023

Coolblue.nl €1099 (55 inch) Product bekijken

Onder de huidige OLED TV’s heeft LG met CS-serie de beste beeldkwaliteit voor de prijs. Deze televisies zijn sinds oktober 2022 beschikbaar.

Naast het perfecte contrast scoort deze TV in tests ook zeer goed op andere eigenschappen. Zo is de HDR weergave erg goed, en is de TV erg kleurnauwkeurig – ook zonder kalibratie.

Daarnaast heeft deze TV een erg lage input lag, en wordt VRR en G-sync ondersteund. Dat maakt deze TV ook een erg goede keuze voor gaming. Een ander voordeel voor gaming is dat deze TV 120 beeldjes per seconde kan laten zien. Dat komt goed uit, omdat de nieuwe consoles (Xbox Series X en PS5), ook 120 beeldjes per seconde kunnen genereren. Zo krijg je vloeiender beeld bij gaming.

De LG OLED CS is uiteraard ook een 4K TV met HDR ondersteuning, onder andere Dolby Vision HDR. Deze TV maakt gebruik van de nieuwste versie van LG’s smart besturingssysteem, namelijk WebOS 22. Dit besturingssysteem is volgens de vergelijkende test van TomsGuide.com ook het beste smart TV besturingssysteem van nu.

De TV beschikt over over 3 USB-poorten voor het aansluiten van externe apparaten. Daarnaast zitten er over vier HDMI 2.1 aansluitingen op deze TV. HDMI 2.1 is een nieuwe versie van HDMI, met genoeg bandbreedte om 4K beeldmateriaal in 120 Hz af te spelen.

Het scherm van de LG OLED CS is dezelfde als die van de LG OLED C1, de vorige aanrader. Wel heeft de LG OLED CS een krachtigere processor dan de C1, die wordt ingezet voor artificiële beeldverbetering en interpolatie.

Er zijn nog weinig reviews te vinden over de CS. Wel krijgt de LG OLED C1, met hetzelfde scherm, zeer positieve beoordelingen in reviews van review-websites en van klanten. Zo wordt deze TV met een score van 9/10 beoordeeld in de review van AVforums.com, en krijgt deze een perfecte score van 5/5 in de reviews van Expertreviews.co.uk, en Whathifi.com.

Wel zijn er al veel klantreviews te vinden op Coolblue.nl, waar deze TV gemiddeld een beoordeling van 9.0/10 krijgt (lees de reviews).

Deze TV kopen? Je hebt keuze uit vier verschillende afmetingen. De populairste afmeting is 55 inch. Deze uitvoering is met 1099 euro op Coolblue.nl en Bol.com de goedkoopste, en is deze al 300 euro gedaald ten opzichte van de release-prijs van €1399.

Ook is deze TV verkrijgbaar in 65, 77, en 83 inch. Wil je juist een kleinere maat? Dan zul je wel moeten kiezen voor de LG OLED C2, die ook in 48 of 42 inch beschikbaar is (bijvoorbeeld hier op Coolblue.nl).

Uitleg: waarom is de LG OLED C2 of OLED G2 niet de beste koop?

De LG OLED C2 en G2 zijn luxere LG OLED TV’s, maar door de hogere prijs en marginale verbeteringen niet de ‘beste koop’ te noemen. Het belangrijkste verschil met de LG OLED CS is dat de C2 en G2 een zogenaamd OLED EVO paneel hebben. Het voordeel van het EVO paneel is volgens LG een tot 30% hogere maximale felheid.

In mijn ervaring is de extra felheid echter niet nodig. Zo heeft mijn eigen LG OLED TV, de C9 uit 2019  géén ‘EVO’ paneel. In een fel verlichte woonkamer staat deze TV meestal op slechts zo’n 50% tot 60% van de maximale felheid, en heeft hiermee een prima helder beeld. Ook andere LG OLED gebruikers die ik ken, hebben een niet-EVO paneel dat lang niet op de maximale felheid staat, en prima presteert.

Alleen als er buitenlicht direct op het scherm valt, zou een EVO paneel voordeel kunnen bieden. Wel zijn er twee andere kleine voordelen aan de LG OLED G2. Zo heeft deze een erg plat scherm dat beter staat bij muurbevestiging, en krachtigere speakers (60 Watt vs 40 Watt in de LG OLED CS en C2).

Philips OLED937: dé beste OLED TV – met Ambilight & built-in soundbar

Op zoek naar de allerbeste OLED TV? Die kun je vinden onder de nieuwste modellen van de Philips OLED+ lijn. Je hebt hierbij keuze uit de 65 inch Philips 65OLED937, en de 77 inch Philips 77OLED937.

Deze Philips OLED TV gebruikt hetzelfde paneel als de LG OLED G2, en heeft dus hetzelfde paneel als de LG 2 OLED EVO, met een extra hoge felheid.

Philips 65oled937 Beste Oled Tv

Expert.nl €2999 €2799 (65 inch) Product bekijken

Ook deze TV heeft dus een 4K OLED scherm met een 120 Hz verversingssnelheid, en ondersteuning voor HDR content in onder andere HDR10+ en Dolby Vision formaat.

Zoals de naam doet vermoeden, biedt deze TV daarnaast nog wat extra’s die de ervaring verder verbeteren. Deze TV heeft twee belangrijke voordelen: Ambilight, en een zeer goede ingebouwde Dolby Atmos soundbar. Daarmee is deze TV dé beste keuze als je met een enkel apparaat voor een bioscoop-achtige ervaring wil zorgen.

Hoewel deze TV daarmee duurder uitkomt, zorgen deze twee toevoegingen wel voor een flink betere beleving bij het televisie kijken.

Ambilight is een technologie van Philips. Ambilight TV’s hebben aan de achterkant aan de randen kleuren LED’s. Deze nemen automatisch dezelfde kleur aan als het beeld. Daarmee zal de muur waar deze TV voor staat dezelfde kleur krijgen als het scherm.

Het voordeel van Ambilight is dat het beeld zo groter lijkt dan het werkelijk is, en zorgt zo voor meer immersie, en een intensere ervaring. Bij deze TV is er vier-zijdige Ambilight toegepast, en zitten deze LED’s dus rondom het scherm; ook aan de onderkant.

Het andere belangrijke voordeel van deze TV is dat er hierbij een zeer goede soundbar is verwerkt in de voet. In tegenstelling tot de meeste nieuwe (en dus platte) TV’s, waar weinig ruimte is voor speakers, is de Philips 65OLED9372 dus een TV met goed geluid.

De soundbar is ontworpen door de audio-fabrikant Bowers & Wilkins. Deze soundbar heeft een 5.1.2 channel indeling, en ondersteunt met de omhoog gerichte speakers Dolby Atmos geluid, en heeft daarnaast ook virtueel surround sound door opzij gerichte speakers. Met een vermogen van 95 Watt is het een flink krachtige soundbar.

Door het middenkanaal klinkt het spraakgeluid ook een stuk beter dan bij de meeste TV’s. De tweeter, die bovenop de soundbar zit, zorgt voor heldere hoge tonen. Ten slotte zit er een ingebouwde subwoofer in de soundbar, die zorgt voor een stevig basgeluid. Dat maakt een flink verschil; deze tonen vallen bij normale TV speakers weg.

De soundbar en de voet hebben een strak design. Deze voet en de bovenkant van de soundbar zijn uitgevoerd in metaal, en de soundbar heeft aan de voorzijde een grijzen Kvadrat speakerstof. Ten opzichte van andere TV’s is het ontwerp met een soundbar in de voet ook erg gunstig. Bij veel TV’s zal de voet juist in de weg staan om ook nog een soundbar op je TV-meubel te plaatsen.

Een laatste verschil met de LG OLED TV’s, is dat de Philips OLED TV’s gebruik maken van een ander besturingssysteem, namelijk Android TV. Dit is een zeer uitgebreid smart TV besturingssysteem, waarop je alle populaire video streaming apps kunt vinden. Daarnaast heb je met de Google Play Store de mogelijkheid om nog veel meer apps te installeren.

Kortom krijg je met de Philips OLED937 zeer goed beeld én geluid in één. Deze TV is verkrijgbaar in twee verschillende afmetingen: 65 inch en 77 inch. De 65 inch uitvoering is gereviewed door FWD.nl. Hier krijgt deze TV een zeer gunstige beoordeling van 9.5/10, en de ‘Excellent Award’, vanwege de combinatie van zeer goed beeld én geluid.

Deze TV kopen? Je kunt deze TV in beide afmetingen vinden op Bol.com, Coolblue.nl, en Expert.nl.

Alternatief: een eigen geluidssysteem gebruiken? Philips heeft nog een andere luxe OLED TV beschikbaar; de OLED907. Ook deze TV gebruikt hetzelfde OLED scherm, en heeft Ambilight. Deze TV heeft ook B&W speakers, maar géén volledige soundbar, en is meestal iets van 400 euro voordeliger verkrijgbaar. Bekijk de huidige prijs van deze TV op Bol.com of Coolblue.nl.

Samsung Neo QLED QN900B: de beste 8K (QLED) TV van 2023!

Hoewel OLED de beste beeldkwaliteit heeft, heeft OLED ook nadelen. Zo is de maximale felheid lager, en is er een kans op beeldretentie.

Vind je dit belangrijke nadelen, dan kun je het beste kiezen voor een zo goed mogelijke LCD-LED TV. Op dit moment is de QLED QN900B de beste LCD TV wat betreft beeldkwaliteit. Dit is het vlaggenschipmodel van Samsung. Ook heeft deze TV een extra hoge resolutie. Dit is een namelijk een 8K televisie.

Samsung Neo Qled Qn900b Beste 8k Tv

Bol.com €3999 €3122,02 (65 inch) Product bekijken

Er is nog maar erg weinig 8K beeldmateriaal beschikbaar, maar deze TV zal automatisch het beeldmateriaal opschalen naar 8K. Bij opschalen wordt er kustmatig meer detail toegevoegd voor een scherper beeld.

Naast het zeer scherpe beeld, heeft deze TV een zeer nauwkeurige Full Array Local Dimming (FALD) voor verbetering van het contrast.

Samsung noemt hun beste LCD-LED schermen ‘QLED’-schermen. Daaronder bevatten de nieuwe ‘Neo QLED’ schermen de nauwkeurigste FALD, waardoor deze onder de huidige Samsung TV’s het beste contrast hebben.

Ik heb deze TV in een winkel bekeken, en kan bevestigen dat de Local Dimming bij deze TV erg goed werkt. De zwartwaarden verschillen nog maar weinig met die van een OLED TV. Ook in de Local Dimming test van Rtings krijgt deze TV een erg hoge score.

Daarnaast scoort deze TV ook goed in contrast, kleurbereik en kleurvolume. Daarnaast is de maximale felheid uit de tests ook flink beter dan die van alle huidige OLED TV’s.

Een klein nadeel is dat de kijkhoeken bij LCD-LED televisies, en volgens de test dus ook bij de Samsung QN900B, niet zo goed is als die van de voorgenoemde OLED televisies. Als je niet recht voor de TV zit, zullen de kleuren dus iets vervormen.

Wel is dit een prima TV voor gaming. Met de 120 Hz verversingssnelheid, HDMI 2.1, en een zeer lage input lag van slechts 5.9 milliseconden bij 4K gaming, is deze TV ook erg geschikt voor gaming met de Xbox Series X of PS5.

Ook een gunstige eigenschap van deze TV is het zeer platte design. Wel is het design van de QN900B een belangrijk voordeel. Zo is dit een zeer platte TV, en is deze zonder de voet slechts 1.6 cm dik. Daarmee kun je deze TV dus zeer strak tegen de muur hangen. Je kunt hiervoor elke VESA 400×300 muurbeugel gebruiken.

Alle hardware en ports zitten op deze TV op de zogenaamde “One Connect Box”, die met een enkele dunne kabel alle input doorstuurt naar het scherm. Deze box zelf kun je op (of in) je TV meubel leggen.

Het voordeel van dit ontwerp is dat de TV dunner is, omdat deze hardware niet achter het scherm ingebouwd zit. Ook scheelt het in de hoeveelheid zichtbare kabels. Ook mooi aan het design is de zeer dunne schermranden. De schermranden zijn nauwelijks zichtbaar, behalve aan de onderkant.

Hoewel deze TV zeer geschikt is voor muurbevestiging, kun je de TV uiteraard ook gewoon neerzetten op de meegeleverde poot. Als je de TV op de poot neerzet, kun je de One Connect Box ook achterop de poot plaatsen.

Op de One Connect box vind je onder andere vier HDMI 2.1 poorten en 3 USB poorten voor het aansluiten van externe apparaten. Deze TV maakt gebruik van het smart besturingssysteem Tizen, waarmee je gemakkelijk live TV kunt bekijken, maar ook toegang hebt tot vele streaming apps.

Deze TV is verkrijgbaar in 65, 75, en 85 inch formaat. Op de grootste maat komt het 8K beeld het beste tot zijn recht, en is de extra scherpte bij 8K beeldmateriaal het duidelijkst te zien.

Naast de gunstige eigenschappen op papier, bevalt deze TV ook erg in de praktijk. Zo krijgt deze TV in de reviews van zowel TrustedReviews.com als WhatHifi.com een score van 5/5 sterren, en wordt bij beide reviews de zeer goede beeldkwaliteit en het strakke design als voordelen genoemd.

Deze TV bestellen? Deze is in alle drie de formaten beschikbaar op Bol.com, Mediamarkt.nl, en Expert.nl.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van een TV? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Of heb je andere eisen of budget, en wil je daarvoor gericht advies? Laat dan hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie

14 reacties op “De 5 beste TV’s van 2023! Smart, 4K, 8K, OLED & QLED!”

   • Hoi J,

    Dat klopt, en daar zijn zeker een aantal goede opties onder te vinden. Zelf zou ik met die eisen kiezen voor de Salora 43QLEDTV, die je hier op Bol.com kunt bestellen. Dit is een 43 inch 4K QLED TV. Voordeel van deze TV op de andere opties rond deze prijs is dat deze TV ook Dolby Vision HDR ondersteunt. Verder beschikt deze over Android TV, wat het meest complete TV besturingssysteem is. Als je op deze TV ook wilt kunnen gamen, is het een voordeel dat de input lag van deze TV erg laag is, namelijk slechts 9 ms.

    Groet,
    Guido

    Beantwoorden
 1. Hoi Guido,

  Wij zijn op zoek naar een tv van maximaal 43 inch. Liefst een tv met 100herz en Bluetooth. De prijs is geen issue, welke zou jij aanraden en waarom?

  Beantwoorden
  • Hoi Gert,

   De echt goede TV’s zijn helaas alleen beschikbaar in grotere formaten. Heb je misschien nog ruimte voor een 48 inch TV? Dan zou je ook nog voor een kleine OLED TV kunnen kiezen voor de beste beeldkwaliteit.
   Is 43 inch echt de maximale maat, dan zou ik kiezen voor de Sony KD-43XH8599 (beste prijs: €699 op Bol.com). Dit is een 4K TV, 100 HZ, met local dimming, Dolby Vision HDR, en met Android TV als besturingssysteem. Kortom is dat op dit moment de beste combinatie aan eigenschappen die je bij een 43 inch TV kunt vinden. Ook krijgt deze TV veel positieve reviews van klanten, op PlatteTV.nl gemiddeld een 9/10 na 127 klantreviews.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 2. Wat zou je aanraden voor een budget van 350 euro? Hoeft niet groot te zijn want is voor m’n kamer (student). Denk 43 inch? Graag wel smart, en moet m’n PS4 er op aan kunnen sluiten. Mvg, Ruben.

  Beantwoorden
  • Hoi Ruub,

   In dat geval zou ik kiezen voor de Xiaomi Mi TV 4s in 43 inch formaat. Deze kost op dit moment €359 op Bol.com. Deze heeft voor de prijs zeer gunstige eigenschappen. Dit is een Android TV (versie 9.0), dus heeft een zeer uitgebreid smart besturingssysteem. Verder heeft de TV de 4K resolutie, HDR10 en Dolby Vision ondersteuning, en een verversingssnelheid van 60 Hz. Schermtype is een IPS LCD-LED, dus de TV heeft ook goede kijkhoeken. En met de 3 HDMI ports kun je hier uiteraard je PlayStation 4 op aansluiten. De TV is zowel bedraad of draadloso (Wi-Fi) aan te sluiten op het internet, heeft een ingebouwde Chromecast, en bluetooth 4.2. Met al deze eigenschappen is deze TV op dit moment veruit de beste keuze voor dit budget.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 3. Ik heb vandaag (13 november) het artikel weer een volledige update gegeven. Nog vragen over het kopen van een TV, of wat de beste keuze is voor een situatie die niet wordt genoemd in het artikel (bijvoorbeeld: beste gaming TV voor 800 euro)? Stel je vraag en ik geef gericht advies!

  Beantwoorden
  • Na 10 jaar tijd voor een nieuwe tv, minimum 55 inch, bedoeling is om deze omhoog te hangen. Prijs kwaliteit aanrader? Qled? 100 hz? …

   Beantwoorden
   • Hoi Lies,

    Een OLED TV is wat mij betreft de beste keuze, omdat deze een perfect contrast hebben, waarbij zwart beeld dus ook echt zwart is. Goede QLED TV’s komen daarbij in de buurt, maar halen hetzelfde niveau nog niet. Ook zijn de beste QLED TV’s ook duurder dan OLED TV’s. Mijn algemene advies is dus om te kiezen voor een OLED TV.

    Een TV met 100/120 Hz heeft alleen toegevoegde waarde bij gaming. Daarom is wat mij betreft de LG A1 OLED55A16LA op dit moment de beste keuze voor de meeste mensen. Dit is een 55 inch 4K OLED TV met een verversingssnelheid van 50/60 Hz, en verkrijgbaar op Bol.com voor €879.

    Als je andere specifieke eisen of een bepaald maximaal budget in gedachten hebt, laat het weten. Dan kan ik nog gerichter adviseren.

    Groet,
    Guido

    Beantwoorden
  • Hoi Sander,

   In dat geval zou ik kiezen voor de Samsung QE55Q60R. De laagste prijs voor deze TV is op dit moment €769 (op Kamera-Express.nl) , en ligt dus nét iets boven je budget, maar deze TV is wat betreft beeldkwaliteit een flinke stap omhoog vergeleken met alle TV’s daaronder.

   Dit is een 4K QLED TV van 55 inch, met een maximale verversingssnelheid van 120 Hz. Deze TV maakt gebruik van Samsung’s smart besturingssysteem Tizen; zelf vind ik dat erg gemakkelijk in gebruik. Net als veel nieuwe TV’s heeft deze een ingebouwde ontvanger (‘tuner’) die geschikt is voor alle TV providers.

   Voor het budget haalt deze TV de hoogste score voor beeldkwaliteit van alle geteste TV’s op Rtings.com. In de test van Rtings.com scoort deze Samsung TV erg goed op contrast, en ook goed op kleuraccuraatheid en kleurbereik.

   Deze TV is ook beschikbaar op Bol.com voor 789 euro. Bol noemt deze TV als ‘Tip voor een goede 55 inch televisie”, en na 109 klantreviews is de gemiddelde beoordeling voor deze TV daar een 4.7/5.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
Send this to a friend