De 5 beste TV’s van 2021! Smart, 4K, LED, OLED & QLED!

Op zoek naar een goede TV? In dit artikel vind je de beste TV’s van dit moment (2021), afhankelijk van de soort en het budget. Zo kun je gemakkelijk de beste nieuwe televisie kiezen voor jouw situatie.

Om de keuze gemakkelijk te maken noem ik de beste TV’s in vijf verschillende categorieën:

 • De beste koop: LG 50UP75006LF – een 50 inch 4K LED smart TV onder 500 euro
 • De beste TV onder 1000 euro: Sony 55XH9505 – een high-end 4K LED smart TV (55″)
 • De beste koop OLED TV: LG OLED C1 (48, 55, 65, 77, of 83 inch) – beste OLED scherm, goede prijs
 • De beste OLED TV: de Philips 55OLED935 – zelfde beeldkwaliteit, met Ambilight en soundbar
 • De beste LCD-LED TV: de Samsung QN92A QLED (55, 65 of 75 inch) – beste beeldkwaliteit onder LED TV’s

Deze selectie is opgesteld aan de hand van de eigenschappen, prijzen, en externe reviews en tests van de beeldkwaliteit van de TV’s. Bij alle bovengenoemde TV’s licht ik toe waarom dit de beste keuze is.

Heb je andere eisen, een bepaalde gebruikstoepassing, of een bepaald budget voor je TV dat niet wordt genoemd? Vraag dan onderaan dit artikel naar gericht advies voor jouw situatie!

Tip: volledige uitleg over alle belangrijke eigenschappen van een TV? Lees dan de TV koopgids!

LG 50UP75006LF – Beste koop 4K smart TV (<500 euro)

Zo’n 500 euro is het meest genoemde budget dat consumenten over hebben voor een nieuwe televisie. Daarnaast is dit ook de gemiddelde prijs voor een nieuwe TV bij de meeste webshops.

Hoewel de beste TV’s veel duurder kunnen uitpakken, kun je met een budget van 500 euro ondertussen een zeer goede TV kopen. Met dit budget is dit een perfect moment voor een upgrade; in 2021 is het aanbod aan 4K smart TV’s onder de 500 euro weer flink gestegen.

Lg 50up75006lf Beste Koop 4k Smart Tv 2021

Coolblue.nl €569 €469 Bekijken

Waar je met dit budget eerst beperkt was tot de kleinste uitvoering van 4K smart TV’s, zijn er nu ook grotere TV’s verkrijgbaar. Mijn aanrader is de 50UP75006LF van LG. Deze 50 inch 4K TV namelijk slechts 469 euro op Coolblue.nl. Zo heb je voor weinig geld toch een flink formaat TV.

Als je nu nog een oude, ‘domme’ TV hebt met een Full HD resolutie, dan is deze TV een flinke upgrade. Met de 4K resolutie heeft deze TV vier keer zoveel pixels als een Full HD TV, waardoor het beeld van deze TV meer detail bevat en scherper is. Je zult dan wel 4K beeldmateriaal moeten afspelen. Het scherm van deze TV is een LCD-LED.

Het afspelen van 4K beeldmateriaal is met deze TV ook makkelijk, omdat dit een smart TV is. Deze TV maakt gebruik van LG’s besturingssysteem WebOS. Verbind je de TV (bedraad, of draadloos via Wi-Fi) met het internet, dan kun je onder andere gebruik maken de Netflix, Videoland, Disney Plus, of Amazon Prime Video app op deze TV.

Live TV kijken op deze TV? Deze TV heeft een ingebouwde ’triple tuner’ (DVB-C, DVB-S en DVB-T). Als je een upgrade maakt van een oude TV is het bijkomende voordeel dus dat je géén losse TV ontvanger/decoder nodig hebt om live TV te kijken!

Wat betreft beeldkwaliteit ondersteunt deze TV ook HDR. HDR staat voor ‘High Dynamic Range’, en betekent dus een groter kleurbereik. Deze TV kan HDR van beeldmateriaal met de HDR10 en HLG standaard afspelen.

Voor het aansluiten van externe apparaten, zoals een Xbox One, PS4, of Blu-ray speler, of een soundbar, zijn er twee HDMI poorten beschikbaar, waarvan één HDMI-ARC port.

Tip: wil je een Xbox Series X of PS5 aansluiten, dan zijn er andere aanraders. Zie: Xbox Series X TV en PS5 TV.

Ook is er een USB-poort beschikbaar voor het aansluiten van een harde schijf of USB-stick. Via WebOS kun je gemakkelijk de gebruikte HDMI of USB ingang selecteren, om vervolgens gebruik te maken van het aangesloten apparaat.

De LG 50UP75006LF krijgt positieve reviews van klanten. Zo zijn er op Coolblue.nl op dit moment 7 klantreviews beschikbaar, en is de gemiddelde reviewscore een 8.5/10.

Deze TV is verkrijgbaar op Coolblue.nl en Bol.com. Bij beide webshops wordt de TV gratis verzonden, en heb je deze na bestelling de volgende dag in huis.

Sony KD-55XH9505 – Beste TV onder 1000 euro

Heb je een ruimer budget, van zo’n 1000 euro? Dan is mijn aanrader de KD-49XH9505 van Sony. Ook dit is een 4K LCD-LED TV. Het beelddiagonaal van deze TV is 55 inch. Net als de budget optie, ondersteunt deze smart TV ook HDR.

Hoewel deze TV dus veel overeenkomsten heeft, is de beeldkwaliteit toch flink beter. De twee belangrijkste voordelen van deze TV zijn de hogere refresh rate (100 Hz), en Full Array Local Dimming.

Sony 55xh9505 Beste Tv Onder 1000 Euro

Bol.com €999 Bekijken

LCD televisies maken gebruik van LED backlight. Dit licht schijnt naar voren door een kleurenfilter, waardoor het licht een bepaalde kleur krijgt. Het nadeel is dat het licht van de LED’s ook bij zwart beeld nog steeds enigszins zichtbaar blijft. Beeld dat zwart moet zijn, ziet er daarom niet helemaal zwart uit, maar donkergrijs.

Local Dimming is een techniek die dit probleem probeert op te lossen. Bij deze techniek gaan de LED backlights alleen aan op de plek waar dit nodig is. Full Array Local Dimming is de beste uitvoering van deze techniek. Hierbij zitten er honderden LED’s backlights in het scherm, die allemaal aan- of uitgaan afhankelijk van de situatie.

De Sony KD-55XH9505 maakt gebruik van deze techniek. Omdat donker beeld zo beter donker blijft, is de contrastverhouding van deze TV hierdoor flink beter dan die van de eerder genoemde Samsung TV.

De KD-55XH is de opvolger van de 55XG van vorig jaar, en op een paar kleine verbeteringen na dezelfde TV. Van de TV’s tot 1000 euro haalt deze TV de hoogste score op beeldkwaliteit in de test objectieve tests van Rtings.com. De TV scoort hierbij voornamelijk erg goed op contrast, kleurnauwkeurigheid, en maximale felheid.

Ook krijgt deze TV zeer gunstige reviewscores. Bijvoorbeeld een 4.5/5 op Trustedreviews.com een reviewscore van 5/5 sterren op Whathifi.com. Ook klanten op Coolblue.nl zijn zeer positief over de TV, en geven deze gemiddeld na 100 reviews een 9.1/10.

Deze smart TV maakt gebruik van het Android besturingssysteem, waarop je gebruik kunt maken van meerdere streaming apps. Uiteraard heeft deze TV ook een ingebouwde triple tuner voor live TV. Een ander voordeel is dat deze TV meer aansluitingen heeft. Zo heeft deze TV namelijk 4 HDMI ingangen, en 3 USB ingangen. Daardoor kun je veel externe apparaten op deze TV aansluiten.

Deze TV kopen? Op dit moment is deze TV het voordeligst verkrijgbaar op Bol.com. De huidige prijs is daar 999 euro. Ook is deze TV te bestellen op Coolblue.nl, voor €1199. Ook is deze TV in andere afmetingen beschikbaar bij beide webshops, namelijk met een 43, 55, 65, 75, of zelfs 85 inch beelddiagonaal. De prijs voor de kleinere maat ligt lager, en die voor de grotere maten hoger.

LG OLED C1 – Beste koop OLED TV van 2021 (4K & smart)

Wil je een nog beter contrast? Dan zul je moeten kiezen voor een OLED TV. Het voordeel van OLED TV’s is dat deze geen backlight gebruiken, maar voor elke pixel individuele kleurenlichtjes hebben. Bij zwart beeld staan alle lichtjes uit, en heb je dus ook écht zwart beeld. Het resultaat is een nóg beter contrast dan dat van een LED TV met Full Array Local Dimming.

LG OLED C1 - Beste Koop OLED TV 2021

Bol.com €1049 (55 inch) Bekijken

Onder de OLED TV’s heeft LG op dit moment de beste beeldkwaliteit voor de prijs met de OLED C1 TV’s. Deze televisies zijn sinds maart 2021 beschikbaar, en is de opvolger van de populaire LG OLED CX op, die op dit moment ook nog in sommige webshops verkrijgbaar is, voor een vergelijkbare prijs.

Naast het perfecte contrast scoort deze TV in tests ook zeer goed op andere eigenschappen. Zo is de kleurnauwkeurigheid, zeker na calibratie, erg goed. Ook de kijkhoeken, HDR weergave, en maximale felheid scoren erg hoog. Van alle geteste TV’s uit 2021 haalt deze TV daarmee simpelweg de hoogste score qua beeldkwaliteit.

Daarnaast heeft deze TV een erg lage input lag, en wordt G-sync ondersteund. Dat maakt deze TV ook een goede keuze voor gaming. Een ander voordeel voor gaming is dat deze TV 120 beeldjes per seconde kan laten zien. Dat komt goed uit, omdat de nieuwe consoles (Xbox Series X en PS5), ook 120 beeldjes per seconde kunnen genereren. Zo krijg je vloeiender beeld bij gaming.

De LG OLED C1 is uiteraard ook een 4K TV met HDR ondersteuning. Deze TV maakt gebruik van de nieuwste versie van LG’s smart besturingssysteem, namelijk WebOS 6.0. Dit besturingssysteem is volgens de vergelijkende test van TomsGuide.com ook het beste smart TV besturingssysteem is.

De TV beschikt over over 3 USB-poorten voor het aansluiten van externe apparaten. Daarnaast zitten er over vier HDMI 2.1 aansluitingen op deze TV. HDMI 2.1 is een nieuwe versie van HDMI, met genoeg bandbreedte om 4K beeldmateriaal in 120 Hz af te spelen.

De LG OLED C1 krijgt zeer positieve beoordelingen in reviews van review-websites en van klanten. Zo wordt deze TV met een score van 9/10 beoordeeld in de review van AVforums.com, en krijgt deze een perfecte score van 5/5 in de reviews van Expertreviews.co.uk, en Whathifi.com. Klanten op Coolblue.nl beoordelen deze TV gemiddeld met een score van 9.0/10 (lees de reviews).

Deze TV kopen? Je hebt keuze uit vier verschillende afmetingen. De populairste afmeting is 55 inch. Deze uitvoering is met 1049 euro het goedkoopste op Bol.com. Daarmee is deze TV ondertussen al €750 goedkoper dan de release-prijs van 1799 euro!

Ook de grotere uitvoeringen van zowel de 65, 77, als 83 inch, zijn op dit moment het voordeligst verkrijgbaar op Bol.com. Zo kost de 65 inch uitvoering kost daar 1589 euro. De 77 inch uitvoering kost daar 2899 euro. Daarnaast is deze TV ook juist beschikbaar in een kleiner formaat van 48 inch (bekijk op Bol.com). Daarmee is dit ook de kleinste OLED TV die je kunt kopen.

Ultieme OLED TV – Philips 55OLED935 (Ambilight & built-in soundbar)

Deze TV maakt gebruik van een OLED scherm van LG, heeft daarom nagenoeg dezelfde beeldkwaliteit als de voorgenoemde LG OLED C1. Ook deze TV heeft dus een 4K OLED scherm met een 120 Hz verversingssnelheid, en ondersteuning voor HDR content. Wel zijn er zeer kleine verschillen in beeldkwaliteit mogelijk door de beeldverwerking door de hardware van de TV.

Waar de LG OLED C1 simpelweg de beste beeldkwaliteit levert voor je geld, gaat de 55OLED935 van Philips nog een stapje verder. Deze TV heeft twee belangrijke voordelen: Ambilight, en een zeer goede ingebouwde Dolby Atmos soundbar. Daarmee is deze TV dé beste keuze als je met een enkel apparaat voor een bioscoop-achtige ervaring wil zorgen.

Hoewel deze TV daarmee duurder uitkomt, zorgen deze twee toevoegingen wel voor een flink betere beleving bij het televisie kijken.

Beste Oled Tv Philips Oled935 Met Ambilight En Soundbar

Bol.com €1601,06 (55 inch) Bekijken

Ambilight is een technologie van Philips. Ambilight TV’s hebben aan de achterkant aan de randen kleuren LED’s. Deze nemen automatisch dezelfde kleur aan als het beeld. Daarmee zal de muur waar deze TV voor staat dezelfde kleur krijgen als het scherm.

Het voordeel van Ambilight is dat het beeld zo groter lijkt dan het werkelijk is, en zorgt zo voor meer immersie, en een intensere ervaring. Bij deze TV is er vier-zijdige Ambilight toegepast, en zitten deze LED’s dus rondom het scherm; ook aan de onderkant.

Het andere belangrijke voordeel van deze TV is dat er hierbij een zeer goede soundbar is verwerkt in de voet. In tegenstelling tot de meeste nieuwe (en dus platte) TV’s, waar weinig ruimte is voor speakers, is de Philips 55OLED935-12 dus een TV met goed geluid.

De soundbar is ontworpen door de audio-fabrikant Bowers & Wilkins. Deze soundbar heeft een 3.1.2 channel indeling en ondersteunt dus Dolby Atmos. Voor het linker en rechter audiokanaal zit er in de soundbar een mid-range woofer en een tweeter. Voor het midden-kanaal bevat deze soundbar twee mid-range woofers, en is er in het midden boven de bar nog de tweeter voor het midden-kanaal zichtbaar.

Met deze drie audio-kanalen krijgt het geluid meer richting dan de standaard stereo (2.0) indeling van TV-speakers. Daarnaast maakt een midden-kanaal altijd de spraak flink duidelijker. De mid-range woofers zorgen voor de lage tot middentonen, en tweeters zijn juist goed in het nauwkeurig weergeven van hoge tonen. De meeste TV’s hebben alleen ingebouwde mid-range woofers.

Daarnaast zit er ook een subwoofer in de soundbar. Daardoor kan deze TV ook de diepste bastonen goed weergeven. Dat maakt een flink verschil; deze tonen vallen bij normale TV speakers weg. Op de twee uiteinden van de soundbar zitten nog twee mid-range woofers om te zorgen voor het ‘bovengeluid’. Bij Dolby Atmos beeldmateriaal is daar apart geluid voor opgenomen. Deze speakers spelen dat af richting het plafond, en door weerkaatsing komt het op de kijker van bovenaf neer.

De soundbar en de voet hebben een strak design. Deze voet en de bovenkant van de soundbar zijn uitgevoerd in metaal, en de soundbar heeft aan de voorzijde een grijzen Kvadrat speakerstof. Ten opzichte van andere TV’s is het ontwerp met een soundbar in de voet ook erg gunstig. Bij veel TV’s zal de voet juist in de weg staan om ook nog een soundbar op je TV-meubel te plaatsen.

Een laatste verschil met de LG OLED TV’s, is dat de Philips OLED TV’s gebruik maken van een ander besturingssysteem, namelijk Android. Android is een zeer uitgebreid smart TV besturingssysteem, en heeft door de Google Play Store ook een zeer uitgebreide hoeveelheid apps beschikbaar.

Kortom krijg je met de Philips 55OLED935 zeer goed beeld én geluid in één. Deze TV is beschikbaar in drie verschillende afmetingen: 48 inch, 55 inch, en 65 inch. De 65 inch uitvoering is gereviewed door Homecinemamagazine.nl. Hier krijgt deze TV een zeer gunstige beoordeling van 9.5/10, en de ‘Excellent Award’, vanwege de combinatie van zeer goed beeld én geluid.

Zowel Bol.com als Coolblue.nl verkopen alle drie de afmetingen van deze TV. Op dit moment is deze TV in alle afmetingen het voordeligst geprijsd op Bol.com.

Alternatief: een eigen geluidssysteem gebruiken? Philips heeft nog een andere luxe OLED TV beschikbaar; de OLED855. Ook deze TV heeft Ambilight. Deze heeft géén ingebouwde soundbar, maar staat op een draaibare voet. Bekijk deze TV op Bol.com of Coolblue.nl.

Samsung QN92A Neo QLED – Beste LCD-LED TV van 2021! (4K)

Hoewel OLED de beste beeldkwaliteit heeft, heeft OLED ook nadelen. Zo is de maximale felheid lager, het energieverbruik hoger, en is er een kans op beeldretentie.

Vind je dit belangrijke nadelen, dan kun je het beste kiezen voor een zo goed mogelijke LCD-LED TV. Op dit moment is de Samsung QN92A Neo QLED de beste LCD TV qua beeldkwaliteit. Dit is een 4K smart TV met een zeer nauwkeurige Full Array Local Dimming (FALD).

Samsung Qn92a Beste Lcd Led Tv

Bol.com €2149 (65 inch) Bekijken

Samsung noemt hun beste LCD-LED schermen ‘QLED’-schermen. Daaronder bevatten de nieuwe ‘Neo QLED’ schermen de nauwkeurigste FALD, waardoor deze onder de huidige Samsung TV’s het beste contrast hebben.

Ik heb deze TV in een winkel bekeken, en kan bevestigen dat de Local Dimming bij deze TV erg goed werkt. De zwartwaarden verschillen nog maar weinig met die van een OLED TV.  Ook in de Local Dimming test van Rtings (van de Q90A: zelfde scherm) krijgt deze TV de hoogste score. Daarnaast scoort deze TV ook goed in contrast, en beter dan de LG OLED C1 in felheid.

Verder heeft deze TV een goede score op kleurvolume, en na kalibratie ook een zeer goede kleurnauwkeurigheid. Aan de hand van deze testresultaten is de Samsung QN92A op dit moment de beste LCD TV wat betreft beeldkwaliteit.

Een klein nadeel is dat de kijkhoeken bij LCD-LED televisies, en volgens de test dus ook bij de Samsung QN92A, niet zo goed is als die van de voorgenoemde OLED televisies. Als je niet recht voor de TV zit, zullen de kleuren dus iets vervormen.

Met de 120 Hz verversingssnelheid, HDMI 2.1, en een zeer lage input lag van 9.8 ms, is deze TV ook erg geschikt voor gaming met de Xbox Series X of PS5.

Wel is het design van de QN92A een belangrijk voordeel. Zo is dit een zeer platte TV, en is deze zonder de voet slechts 2,59 cm dik. Daarmee kun je deze TV dus erg strak tegen de muur hangen. Je kunt hiervoor elke VESA 400×300 muurbeugel gebruiken.

Hoewel deze TV zeer geschikt is voor muurbevestiging, kun je de TV uiteraard ook gewoon neerzetten op de meegeleverde poot.

De QN92A beschikt in totaal over 4 HDMI poorten. Daarnaast zijn er 2 USB-A ports beschikbaar voor het aansluiten van bijvoorbeeld een USB-stick of een externe harde schijf. Deze TV maakt gebruik van het besturingssysteem Tizen, waarmee je gemakkelijk live TV kunt bekijken, maar ook toegang hebt tot vele streaming apps.

De beste prijs voor de 65 inch uitvoering van deze TV is €2149 op Bol.com. Ook is deze TV verkrijgbaar op Coolblue.nl en Mediamarkt.nl. Ook is deze TV bij alle webshops verkrijgbaar in andere afmetingen, namelijk ook in 50, 55, en 75 inch.

Tip: twijfel je over de juiste maat? Bekijk dan de volledige uitleg over de inch TV afmetingen!

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van een TV? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Of heb je andere eisen of budget, en wil je daarvoor gericht advies? Laat dan hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie

14 reacties op “De 5 beste TV’s van 2021! Smart, 4K, LED, OLED & QLED!”

   • Hoi J,

    Dat klopt, en daar zijn zeker een aantal goede opties onder te vinden. Zelf zou ik met die eisen kiezen voor de Salora 43QLEDTV, die je hier op Bol.com kunt bestellen. Dit is een 43 inch 4K QLED TV. Voordeel van deze TV op de andere opties rond deze prijs is dat deze TV ook Dolby Vision HDR ondersteunt. Verder beschikt deze over Android TV, wat het meest complete TV besturingssysteem is. Als je op deze TV ook wilt kunnen gamen, is het een voordeel dat de input lag van deze TV erg laag is, namelijk slechts 9 ms.

    Groet,
    Guido

    Beantwoorden
 1. Hoi Guido,

  Wij zijn op zoek naar een tv van maximaal 43 inch. Liefst een tv met 100herz en Bluetooth. De prijs is geen issue, welke zou jij aanraden en waarom?

  Beantwoorden
  • Hoi Gert,

   De echt goede TV’s zijn helaas alleen beschikbaar in grotere formaten. Heb je misschien nog ruimte voor een 48 inch TV? Dan zou je ook nog voor een kleine OLED TV kunnen kiezen voor de beste beeldkwaliteit.
   Is 43 inch echt de maximale maat, dan zou ik kiezen voor de Sony KD-43XH8599 (beste prijs: €699 op Bol.com). Dit is een 4K TV, 100 HZ, met local dimming, Dolby Vision HDR, en met Android TV als besturingssysteem. Kortom is dat op dit moment de beste combinatie aan eigenschappen die je bij een 43 inch TV kunt vinden. Ook krijgt deze TV veel positieve reviews van klanten, op PlatteTV.nl gemiddeld een 9/10 na 127 klantreviews.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 2. Wat zou je aanraden voor een budget van 350 euro? Hoeft niet groot te zijn want is voor m’n kamer (student). Denk 43 inch? Graag wel smart, en moet m’n PS4 er op aan kunnen sluiten. Mvg, Ruben.

  Beantwoorden
  • Hoi Ruub,

   In dat geval zou ik kiezen voor de Xiaomi Mi TV 4s in 43 inch formaat. Deze kost op dit moment €359 op Bol.com. Deze heeft voor de prijs zeer gunstige eigenschappen. Dit is een Android TV (versie 9.0), dus heeft een zeer uitgebreid smart besturingssysteem. Verder heeft de TV de 4K resolutie, HDR10 en Dolby Vision ondersteuning, en een verversingssnelheid van 60 Hz. Schermtype is een IPS LCD-LED, dus de TV heeft ook goede kijkhoeken. En met de 3 HDMI ports kun je hier uiteraard je PlayStation 4 op aansluiten. De TV is zowel bedraad of draadloso (Wi-Fi) aan te sluiten op het internet, heeft een ingebouwde Chromecast, en bluetooth 4.2. Met al deze eigenschappen is deze TV op dit moment veruit de beste keuze voor dit budget.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 3. Ik heb vandaag (13 november) het artikel weer een volledige update gegeven. Nog vragen over het kopen van een TV, of wat de beste keuze is voor een situatie die niet wordt genoemd in het artikel (bijvoorbeeld: beste gaming TV voor 800 euro)? Stel je vraag en ik geef gericht advies!

  Beantwoorden
  • Na 10 jaar tijd voor een nieuwe tv, minimum 55 inch, bedoeling is om deze omhoog te hangen. Prijs kwaliteit aanrader? Qled? 100 hz? …

   Beantwoorden
   • Hoi Lies,

    Een OLED TV is wat mij betreft de beste keuze, omdat deze een perfect contrast hebben, waarbij zwart beeld dus ook echt zwart is. Goede QLED TV’s komen daarbij in de buurt, maar halen hetzelfde niveau nog niet. Ook zijn de beste QLED TV’s ook duurder dan OLED TV’s. Mijn algemene advies is dus om te kiezen voor een OLED TV.

    Een TV met 100/120 Hz heeft alleen toegevoegde waarde bij gaming. Daarom is wat mij betreft de LG A1 OLED55A16LA op dit moment de beste keuze voor de meeste mensen. Dit is een 55 inch 4K OLED TV met een verversingssnelheid van 50/60 Hz, en verkrijgbaar op Bol.com voor €879.

    Als je andere specifieke eisen of een bepaald maximaal budget in gedachten hebt, laat het weten. Dan kan ik nog gerichter adviseren.

    Groet,
    Guido

    Beantwoorden
  • Hoi Sander,

   In dat geval zou ik kiezen voor de Samsung QE55Q60R. De laagste prijs voor deze TV is op dit moment €769 (op Kamera-Express.nl) , en ligt dus nét iets boven je budget, maar deze TV is wat betreft beeldkwaliteit een flinke stap omhoog vergeleken met alle TV’s daaronder.

   Dit is een 4K QLED TV van 55 inch, met een maximale verversingssnelheid van 120 Hz. Deze TV maakt gebruik van Samsung’s smart besturingssysteem Tizen; zelf vind ik dat erg gemakkelijk in gebruik. Net als veel nieuwe TV’s heeft deze een ingebouwde ontvanger (’tuner’) die geschikt is voor alle TV providers.

   Voor het budget haalt deze TV de hoogste score voor beeldkwaliteit van alle geteste TV’s op Rtings.com. In de test van Rtings.com scoort deze Samsung TV erg goed op contrast, en ook goed op kleuraccuraatheid en kleurbereik.

   Deze TV is ook beschikbaar op Bol.com voor 789 euro. Bol noemt deze TV als ‘Tip voor een goede 55 inch televisie”, en na 109 klantreviews is de gemiddelde beoordeling voor deze TV daar een 4.7/5.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
Send this to a friend