Welke Kobo E-reader kopen? Vergelijk alle opties!

Op zoek naar een e-reader van Kobo, maar weet je nog niet welke voor jou de beste keuze is? Om je te helpen kiezen, vind je op deze pagina een complete vergelijking van alle opties.

In Nederland is Kobo het populairste merk onder de e-readers. Op dit moment (begin 2023) heeft Kobo vijf verschillende e-readers als nieuw te koop, namelijk de:

 • Kobo Elipsa, de grootste (10.3 inch) e-reader van Kobo, met stylus
 • Kobo Sage, een grote (8 inch) e-reader met hoge resolutie, waterdicht
 • Kobo Libra 2, een midden-maat (7 inch) waterdichte e-reader
 • Kobo Clara 2E, een kleine (6 inch), waterdichte e-reader
 • Kobo Nia, kleine (6 inch) en goedkoopste Kobo e-reader

Op deze pagina vind je een duidelijke vergelijking van deze e-readers, zodat je gemakkelijk een Kobo e-reader kunt kiezen die bij je past.

Zo kun je deze op eigenschappen met elkaar vergelijken in de vergelijktabel. Daarna volgt er per e-reader een uitgebreidere beschrijving, met de voordelen en nadelen van elke optie.

Kobo e-readers vergelijken: Kobo Elipsa vs Sage vs Libra 2 vs Clara 2E vs Nia

In de onderstaande tabel kun je de verschillende Kobo e-readers vergelijken op eigenschappen.

Kobo Elipsa Kobo Sage Kobo Libra 2 Kobo Clara 2E Kobo Nia
Kobo Elipsa Kobo Sage Kobo Libra 2 Kobo Clara 2e Ereader Kobo Nia
Adviesprijs: €399,99 €299,99 €199,99 €149,99 €109,99
Uitgebracht: mei 2021 oktober 2021 oktober 2021 september 2022 juli 2020
Schermeigenschappen
Scherm-type: E-ink, zwart-wit E-ink, zwart-wit E-ink, zwart-wit E-ink, zwart-wit E-ink, zwart-wit
Schermdiagonaal: 10.3 inch 8 inch 7 inch 6 inch 6 inch
Resolutie (pixels): 1872×1404 1920×1440 1680×1264 1448×1072 1024×758
Pixeldichtheid: 227 ppi 300 ppi 300 ppi 300 ppi 212 ppi
Schermverlichting? Ja,
ComfortLight
Ja,
ComfortLight Pro
Ja,
ComfortLight Pro
Ja,
ComfortLight Pro
Ja,
ComfortLight
Kleurtemperatuur
aanpasbaar?
Nee Ja Ja Ja Nee
Automatisch draaien? Ja Ja Ja Nee Nee
Bediening en functies
Touchscreen?
Knopbediening?
Stylus mogelijk?
Luisterboeken?
Wi-Fi? Ja, Wi-Fi 5 Ja, Wi-Fi 5 Ja, Wi-Fi 4 Ja, Wi-Fi 5 Ja, Wi-Fi 4
Bluetooth?
Hardware eigenschappen
Opslagruimte: 32 GB 32 GB 32 GB 16 GB 8 GB
Werkgeheugen: 1 GB 512 MB 512 MB 512 MB 256 MB
Processorsnelheid: 1.8 GHz 1.8 GHz 1 GHz 1 GHz 900 MHz
Aansluitingen en batterij
MicroSD kaartlezer?
3.5 mm AUX out?
USB aansluiting: USB-C USB-C USB-C USB-C Micro-USB
Batterijcapaciteit: 2400 mAh 1200 mAh 1500 mAh 1500 mAh 1000 mAh
Fysieke eigenschappen
Waterdicht? Nee Ja, IPX8 Ja, IPX8 Ja, IPX8 Nee
Afmeting (cm): 22,75×19,3×0,76 18,14×16,05×0,76 16,16×14,46×0,9 15,9×11,2×0,87 15,9×11,2×0,9
Gewicht (gram): 383 240,8 215 171 172
Kleuren: zwart/blauw zwart zwart en wit zwart/blauw zwart
Meegeleverd: SleepCover, Stylus,
USB kabel,
Handleiding
USB kabel,
Handleiding
USB kabel,
Handleiding
USB kabel,
Handleiding
USB kabel,
Handleiding
Meer informatie en bestellen
Officiële site: Kobobooks.com Kobobooks.com Kobobooks.com Kobobooks.com Kobobooks.com
Huidige prijs
en bestellen:
Bol.com
Coolblue.nl
Prijs vergelijken
Bol.com
Coolblue.nl
Prijs vergelijken
Bol.com
Coolblue.nl
Prijs vergelijken
Bol.com
Coolblue.nl
Prijs vergelijken
Bol.com
Coolblue.nl
Prijs vergelijken

Kobo E-reader afmetingen vergelijken

Hieronder zie je een geschaalde afbeelding, zodat je de afmetingen van alle huidige (2023) Kobo e-readers met elkaar kunt vergelijken. Ook zie op deze afbeelding ter vergelijking ook nog de iPhone 14.

Kobo E Reader Afmetingen
Van links naar rechts: Kobo Elipsa, Kobo Sage, Kobo Libra 2, Kobo Clara 2E, en de Kobo Nia. Ter vergelijking ook de iPhone 14.

De volledige afmetingen van elke e-reader (lengte, breedte, en dikte in cm) kun je vinden in de vergelijktabel, eerder in dit artikel.

Kobo Elipsa: de grootste Kobo e-reader, met stylus

De Elipsa is de nieuwste e-reader van Kobo, en sinds mei 2021 beschikbaar. Ook is dit de grootste e-reader van Kobo. Deze e-reader heeft namelijk een 10.3 inch E-ink scherm.

Dit scherm heeft een resolutie van 1872×1404 pixels, en daarmee een pixeldichtheid van 227 PPI (pixels-per-inch).

Met het mat afgewerkte E-ink scherm, is het beeld zeer goed zichtbaar in zonlicht. Door de afwerking reflecteert het scherm niet, en een E-ink scherm is in het zonlicht zelfs beter zichtbaar dan in het donker.

Om het scherm in het donker ook goed zichtbaar te maken, beschikt de Elipsa over ingebouwde witte schermverlichting. De zogenaamde ComfortLight verlichting van deze e-reader is ook instelbaar in lichtsterkte, maar niet in kleurtemperatuur.

Ook is er een ‘Dark Mode’ beschikbaar, waarbij de tekst op het scherm in het wit wordt weergegeven, en de achtergrond in het zwart.

Door de ingebouwde sensor is het mogelijk om het scherm ook automatisch mee te laten draaien. Zo kan deze de tekst afhankelijk van de houding wisselen van portret naar landschapsmodus.

De Kobo Elipsa heeft een touchscreen, en is dus te bedienen met aanraking. Ook wordt er een pen meegeleverd, de Kobo Stylus. Deze kun je ook gebruiken om het scherm te bedienen, en om te schrijven of tekenen op het scherm. Er zitten verder géén knoppen op deze e-reader waarmee je deze kunt bedienen.

Omdat de Kobo Elipsa over Wi-Fi beschikt, kun je e-books direct naar de e-reader downloaden. Deze e-books kun je kopen via de Kobo store. Ook zijn er daar duizenden gratis e-books te vinden. Een andere optie is om de boeken vanaf je PC over te zetten naar de Elipsa. Je kunt de Elipsa met de meegeleverde USB-C naar USB-A kabel aansluiten op je PC om boeken over te zetten.

Met de 32 GB aan interne opslag, heeft deze E-reader een flink grote opslagcapaciteit, en flink meer dan de 8 GB van andere e-readers van Kobo. Met 32 GB heb je genoeg opslagruimte voor zo’n 24000 boeken!

Met een 1.8 GHz quad-core processor en 1 GB RAM, heeft de Kobo Elipsa op dit moment ook de krachtigste hardware onder de e-readers van Kobo. Een ander voordeel van de Kobo Elipsa is de 2400 mAh batterij, die goed is voor wekenlang gebruik.

Een klein nadeel ten opzicht van een aantal andere ereaders is dat de Elipsa niet waterdicht is. Wel wordt deze e-reader standaard geleverd met een beschermhoes. De beschermhoes maakt het ook mogelijk om de Elipsa onder een hoek neer te zetten, en heeft daarnaast ruimte om ook de Kobo Stylus in op te bergen.

Deze e-reader is op dit moment beschikbaar in één kleuruitvoering, namelijk met een donkerblauwe achterkant. De meegeleverde hoes is grijsblauw, en gebruikt magneten om vast te koppelen aan de e-reader.

Door het grote scherm, is de e-reader zelf ook groot. Zo is deze 22.7 cm lang, 19.3 cm breed, en 7.6 mm dik. Het gewicht van de Kobo Elipsa is 383 gram.

De Kobo Elipsa kopen? Deze is verkrijgbaar op Bol.com en Coolblue.nl, en kost bij beide webshops €399,99. De Kobo Elipsa wordt geleverd met een USB-C naar USB-A kabel, de SleepCover, de Kobo Stylus, en een handleiding.

Kobo Sage: 8 inch alleskunner (stylus en luisterboeken mogelijk!)

De Sage is een grote e-reader van Kobo, en is beschikbaar sinds oktober 2021. Deze ereader volg de Kobo Forma op in de productlijn van Kobo. Naast het grote formaat, beschikt de Sage over veel andere gunstigste eigenschappen.

Zo heeft het 8 inch E-ink scherm een hoge resolutie, van 1920×1440 pixels. Daarmee komt dit scherm uit op een pixeldichtheid van 300 PPI (pixels-per-inch), en levert deze een zeer scherp beeld.

Het scherm van deze e-reader kan de tekst in verschillende oriëntaties weergeven; in portretmodus of in landschapsmodus. Hiervoor gebruikt de Sage de ingebouwde sensor.

Net als bij veel andere e-readers is het scherm van de Sage mat afgewerkt, waardoor het niet reflecteert. Daardoor kun de boeken goed kunt lezen in het zonlicht. Omdat E-ink in de praktijk hetzelfde werkt als papier, is de tekst in fel zonlicht juist het beste leesbaar.

Wil je juist in het donker kunnen lezen? Om dat mogelijk te maken, heeft de Kobo Sage ingebouwde schermverlichting. Door ingebouwde lichtsensors kan de Sage automatisch deze frontlights inschakelen met de juiste lichtsterkte. Daarnaast kan de kleurtemperatuur automatisch worden aangepast, zodat het licht een oranje tint krijgt. Deze functie noemt Kobo ComfortLight PRO.

Het voordeel van verlichting met deze kleur, is dat oranje licht je biologische klok niet verstoord. Zo kun je op je e-reader lezen voor het slapen, zonder dat het licht je weer wakkerder maakt.

Je kunt de Sage op twee manieren te bedienen. Zo is het scherm van deze e-reader een touchscreen, en kun je deze bedienen met aanraking. Zo kun je door aanraking op het scherm naar de volgende pagina gaan, of in het menu instellingen aanpassen of een ander boek selecteren.

Naast de bediening met het touchscreen, bevat de Sage knoppen waarmee je een pagina voor- of achteruit kunt bladeren. Verder zit er een aan-uitknop aan de zijkant van deze e-reader.

Ook is het mogelijk om een stylus te gebruiken op de Kobo Sage. In tegenstelling tot de Kobo Elipsa wordt deze echter niet meegeleverd.

De Kobo Sage beschikt over Wi-Fi. Dat maakt het mogelijk om e-books direct op de e-reader te downloaden, na aanschaf via de Kobo store. Ook geeft de Kobo store je toegang tot duizenden gratis e-books. Ook kun je e-books op deze e-reader krijgen door deze via USB aan te sluiten op de PC, en deze over te zetten.

Een voordeel van de Kobo Sage op zijn voorganger, de Kobo Forma, is dat het met de Sate mogelijk is om audiobooks te beluisteren. Je kunt via bluetooth je koptelefoon of oordopjes met de Kobo sage verbinden. Omdat er geen AUX port op deze e-reader zit, kun je echter geen bedrade koptelefoons aansluiten.

Omdat audiobooks meer opslagruimte innemen, is ook de opslagruimte op de Sage groter geworden. Met 32 GB opslagruimte, heeft de Sage vier keer zoveel opslag als de Forma. Kobo geeft aan dat dit genoeg opslagruimte is voor 24000 boeken.

Deze e-reader heeft 512 GB werkgeheugen (RAM), en een 1.8 GHz processor. Daarmee is deze ereader ook sneller dan zijn voorganger, en zullen bestanden en applicaties snel laden.

De batterij van 1200 mAh is volgens Kobo goed weer weken aan gebruik. Een flink voordeel van e-ink is dat het scherm, in tegenstelling tot LCD-LED schermen, géén energie verbruikt voor het weergeven van een statisch beeld. Daarom is de batterijduur véél langer.

Ook nieuw aan de Sage, is dat deze een USB-C port heeft. Zo kun je de e-reader opladen met dezelfde USB-charger die je gebruikt voor je smartphone. Ook zal de Kobo Sage beginnen met opladen als je deze aansluit op een desktop PC of laptop.

De Kobo Sage is IPX8 gecertificeerd. Dit houdt in dat deze e-reader waterdicht is. De Sage is namelijk gecertificeerd waterdicht tot 60 minuten op 2 meter diepte. Zo kun kun je deze e-reader dus gerust gebruiken op het strand, bij het zwembad, of om te lezen in bad.

Deze e-reader is 18.1 cm lang, 16 cm, en slechts 0.76 cm dik. Met een gewicht van 240 gram is de Kobo Sage een stuk lichter dan de meeste tablets, en weegt deze iets meer dan de helft van de huidige iPad (483 gram).

Deze e-reader krijgt vele positieve beoordelingen in reviews. Zo geeft GoodEreader.com de Kobo Sage een score van 9.1/10, en ligt de gemiddelde reviewscore na 41 reviews op Coolblue.nl op een 8.9/10.

De Kobo Sage kopen? Online kun je deze voor 299,99 euro bestellen op Bol.com en Coolblue.nl. De Kobo Sage wordt geleverd met een USB-C naar USB A kabel en een handleiding.

Kobo Libra 2: beste koop Kobo e-reader

Met een schermdiagonaal van 7 inch is de Kobo Libra 2 de huidige midden-maat e-reader van Kobo. De Libra 2 is de opvolger van de Libra H2O, en heeft een aantal verbeteringen op zijn voorganger. Vanwege de vele gunstige eigenschappen voor zijn prijs, is de Libra 2 de beste koop onder de huidige Kobo e-readers.

Het 7 inch E-ink scherm van de Libra 2 heeft dezelfde hoge pixeldichtheid van 300 PPI. Daarmee is het scherm net zo scherp als die van de Kobo Sage en Libra 2. De resolutie van het scherm is  1680×1264 pixels. Door de ingebouwde sensor kan de Libra 2 automatisch de tekst in de juiste oriëntatie weergeven, zowel in portret als landschapsmodus.

Ook deze e-reader heeft een mat afgewerkt scherm, dat nauwelijks reflecteert in direct zonlicht. Om te kunnen lezen met weinig licht, heeft deze ook de mogelijkheid om het scherm te verlichten. Dit kan automatisch met de juiste lichtsterkte en kleurtemperatuur, met ComfortLight PRO.

Daarnaast is ook de Kobo Libra 2 zowel met aanraking op het touchscreen, als met de knoppen aan de zijkant te bedienen. Aan de achterkant van de Libra 2 vind je verder een aan-uitknop.

Met Wi-Fi ondersteuning is het met deze e-reader mogelijk om e-books rechtstreeks naar de e-reader te downloaden uit de Kobo store. Daarnaast kun je hierdoor ook gebruik maken van de webbrowser-applicatie. De andere mogelijkheid om boeken over te zetten, is door deze over USB aan te sluiten op een computer.

Een verbetering op de Libra H2O, is dat de Libra 2 bluetooth ondersteuning heeft. Dat maakt het mogelijk om luisterboeken te beluisteren met deze e-reader. Wel heb je hiervoor ook een bluetooth koptelefoon of bluetooth oordopjes nodig; het is niet mogelijk om een bedrade koptelefoon aan te sluiten op de Libra 2.

Met 32 GB aan interne opslagruimte heeft deze e-reader genoeg opslagruimte voor duizenden e-books. Met vier keer zoveel opslagruimte als zijn voorganger, is de Libra 2 ook voorbereid op het opslaan van vele luisterboeken.

Net als zijn voorganger, beschikt de Libra 2 over 512 GB aan RAM, en een 1 GHz processor. Daarmee is ook deze e-reader relatief snel bij het uitvoeren van verschillende taken, maar de Kobo Elipsa en Kobo Sage zijn sneller.

De batterij heeft ook een upgrade gekregen, naar 1500 mAh. Volgens Kobo is dat ook bij de Libra 2 voldoende voor weken aan gebruik. Het opladen van deze e-reader verloopt via USB-C.

Ook deze e-reader kun je zonder zorgen in de buurt van water gebruiken. De Libra 2 is namelijk ook IPX8 gecertificeerd voor een uur waterdichtheid op twee meter diepte.

Deze e-reader is 16.16 cm lang, 14,46 cm breed, en 0.9 cm dik. Met een gewicht van 215 gram is deze e-reader relatief licht. Dit is namelijk een stuk lichter dan de gemiddelde tablet, en zeker een stuk lichter dan een aantal boeken.

Op dit moment is de Kobo Libra 2 de enige e-reader die verkrijgbaar is in meer dan één kleur. Je kunt namelijk kiezen uit een zwarte of een witte uitvoering.

Beide kleuruitvoeringen zijn online te bestellen voor €199,99 op Coolblue.nl en Bol.com. De Kobo Sage wordt geleverd met een USB-C naar USB A kabel, en een handleiding.

Kobo Clara 2E: kleine Kobo e-reader met goede eigenschappen

De Kobo Clara 2E is de opvolger van de Kobo Clara HD. De Clara is een kleine e-reader van Kobo, die ondanks het kleine formaat toch over veel dezelfde gunstige eigenschappen beschikt als de twee voorgenoemde grotere e-readers. Wil je dus een zo klein mogelijke Kobo e-reader met gunstige eigenschappen? Dan is dit voor jou de beste keuze.

De Clara 2E heeft een 6 inch E-ink scherm, met een net zo hoge pixeldichtheid als de Kobo Sage en Kobo Libra 2. Met de resolutie van 1448×1072 heeft deze e-reader namelijk ook een pixeldichtheid van 300 PPI, en daarmee zeer scherp beeld.

Met het E-inkt scherm met een matte afwerking, is deze e-reader prima te gebruiken in fel zonlicht. Ook de Kobo Clara 2E bevat Comfortlight PRO, waarmee je het scherm (automatisch) kunt laten verlichten met een warme kleurtemperatuur, zodat je ’s nachts comfortabel kunt lezen.

Een verschil met de eerder genoemde Kobo e-readers is dat je de Clara 2E alleen kunt bedienen met aanraking op het touchscreen. Er zitten namelijk géén bedieningsknoppen op deze e-reader.

Ook deze e-reader heeft Wi-Fi, zodat je aangekochte boeken via de Kobo Store direct kunt downloaden. Nieuw aan de Clara 2E is de ondersteuning van bluetooth. Zo kun je naast het lezen van boeken, ook luisterboeken afspelen.

Om te zorgen voor voldoende opslagruimte van je boeken en luisterboeken, is de opslagruimte ook uitgebreid. Met 16 GB aan opslagruimte, is de opslagruimte verdubbeld ten opzichte van de Kobo Clara HD. Deze interne opslagruimte is voldoende voor de opslag van duizenden e-books.

Met 512 GB aan RAM, en een 1 GHz processor is deze kleine e-reader nog redelijk snel bij het laden van applicaties en bestanden.

De batterij van de Clara 2E is 1500 mAh, en voldoende is voor wekenlang lezen. Eenmaal leeg, kun je de Kobo Clara 2E weer opladen door deze aan te sluiten op een USB charger, computer, of powerbank. Het opladen verloopt via de USB-C port van de Clara 2E.

Een andere verbetering op de Clara HD, is dat de Clara 2E waterdicht is, en bestand tegen volledige onderdompeling.

Met het 6 inch scherm is de Clara 2E een kleine e-reader. Zo is deze 15.9 cm hoog, 11.2 cm breed, 0.87 cm dik, en weegt deze 171 gram. De Clara 2E is alleen verkrijgbaar in de kleur zwart, met een blauwe achterzijde.

De Kobo Clara 2E bestellen? De prijs voor deze e-reader ligt zowel op Coolblue.nl op €149, en op Bol.com op €149,99. De Clara 2E wordt geleverd met een USB-C naar USB A kabel, en een handleiding.

Kobo Nia: de goedkoopste Kobo e-reader

Kobo e-reader kopen voor zo min mogelijk geld? De Kobo Nia is op dit moment de goedkoopste optie, en kost bij de meeste webshops €109,99. Wel is de Kobo Nia op sommige eigenschappen minder gunstig dan de andere e-readers van Kobo, maar voldoet deze prima als het gaat om de basisfuncties.

De Kobo Nia heeft met een 6 inch E-ink scherm dezelfde schermafmeting als de Clara 2E. Wel heeft deze een lagere resolutie, namelijk van 1024×758. Daarmee is de pixeldichtheid van de Nia 212 PPI, en het beeld wat minder scherp.

Ook deze e-reader heeft een mat afgewerkt scherm, zodat er weinig reflecties zijn bij gebruik in direct zonlicht. Voor gebruik in een donkere omgeving, beschikt de Nia over ComfortLight, een optionele witte schermverlichting.

Net als de Clara 2E, is de Nia alleen te bedienen met aanraking op het touchscreen. Er zitten dus geen bedieningsknoppen op de e-reader om bijvoorbeeld een pagina om te slaan.

Met de Wi-Fi ondersteuning download je boeken direct uit de Kobo Store naar deze e-reader. De andere optie is om e-books over te zetten vanaf een desktop PC of laptop. Hiervoor zul je deze aan moeten sluiten over USB.

Door het ontbreken van bluetooth en een koptelefoonaansluiting is het niet mogelijk om de Kobo Nia te gebruiken voor het afspelen van luisterboeken of muziek.

Voor het opslaan van boeken is er 8 GB aan opslagruimte beschikbaar. Toch is dat genoeg voor duizenden ebooks. De Kobo Nia heeft géén SD kaartlezer, dus de opslagruimte is niet verder uit te breiden met een microSD kaart.

Wat betreft hardware is de Nia minder krachtig dan de voorgenoemde drie e-readers van Kobo. Zo heeft deze 256 GB aan RAM, en daarnaast met 900 MHz een iets minder snelle processor.

Hoewel ook de batterij iets minder groot is, met een capaciteit van 1000 mAh, is deze toch ook goed voor wekenlang gebruik. Ook deze e-reader is op te laden via de micro-USB ingang.

Een ander nadeel is dat de Nia niet waterbestendig is. Met een afmeting van 15.9×11.2×0.9 cm, en een gewicht van 172 gram, is de Kobo Nia wat betreft afmetingen en gewicht nagenoeg gelijk aan de Clara 2E.

De Kobo Nia kopen? Op zowel Bol.com als Coolblue.nl is de Kobo Nia op dit moment verkrijgbaar voor €109,99. Daarmee is dit de goedkoopste Kobo e-reader. Ook bij deze e-reader krijg je een Micro-USB naar USB A kabel, en een handleiding.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een Kobo e-reader, of één van de genoemde e-readers? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met de genoemde producten die je wil delen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Plaats een reactie

9 reacties op “Welke Kobo E-reader kopen? Vergelijk alle opties!”

 1. Het lijkt me allemaal erg handig, maar ik heb zo’n e-ink scherm nog nooit eerder ervaren. Weet je toevallig waar ik de kobo ereaders in de winkel kan bekijken? Het wordt waarschijnlijk de Clara 2E.

  Beantwoorden
  • Hoi Leanne,

   Volgens deze pagina op Coolblue.nl (scroll omlaag tot het gedeelte ‘uitgelicht’) is er op dit moment een showroommodel van de Kobo Clara 2E aanwezig in 12 verschillende winkels. Hopelijk is er een winkel bij je in de buurt. Van de andere grote elektronicawinkels weet ik niet zeker of je de e-reader in de winkel kunt bekijken of uitproberen, want dat geven ze niet aan op hun website. Ik heb ze in mijn lokale MediaMarkt in ieder geval niet gezien.

   Als het je niet uitkomt om de ereader in het echt te bekijken, geeft de onderstaande reviewvideo je misschien al een beter idee. De video start bij het gedeelte dat gaat over het scherm.

   Als het je niet lukt om de e-reader in de winkel te bekijken, zou je deze ook gewoon kunnen bestellen om deze te proberen. Als ‘ie dan niet bevalt, kun je deze binnen 30 dagen retour sturen bij Coolblue, Mediamarkt, en Bol.com, en het hele aankoopbedrag terug krijgen.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 2. Kobo Clara HD. Heel fijne e reader (formaat, gewicht, mogelijkheden, leesgemak) maar al snel problemen met de aan/ uit knop die in de behuizing is verdwenen. Knop is teruggezet maar functioneert niet goed meer. De e reader blijft VAAK in slaapstand hangen en met een niet of slecht werkende aan/uit knop is deze e reader onbetrouwbaar.

  Beantwoorden
 3. Onze 7 jaar oude KOBO met arm van 11,3 x 16 cm met Beta Functie en verlichting is vandaag met pensioen, graag indien mogelijk het beste advies met genoemde opties voor aankoop KOBO E reader

  Beantwoorden
  • Hoi Ard,

   Ik heb het aangepast. De prijs van de Kobo Clara HD is inderdaad met 10 euro gestegen.

   De prijzen die ik in de tekst van het artikel noem, zijn altijd de prijzen die gelden op de publicatiedatum van het artikel. Er wordt nog gewerkt aan een automatische oplossing, zodat de prijs in het artikel zich automatisch aanpast.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
Send this to a friend