Over Koopgids.net

Koopgids.net is in 2016 opgericht om consumenten te helpen met het kiezen van het juiste product.

Met onze kennis en expertise over elektronica en tech publiceren we verschillende soorten artikelen om te helpen bij het kiezen van producten:

Redactionele onafhankelijkheid

Het noemen en beoordelen van bepaalde producten in koopgidsen en blogs is ALTIJD een onafhankelijke keuze van de redactie. De onderbouwing voor deze keuze wordt toegelicht. Fabrikanten en resellers van producten hebben geen invloed op deze keuze.

Wel is het mogelijk dat fabrikanten of resellers een product aanleveren voor een review. In de inleiding van een review wordt altijd duidelijk aangegeven hoe het product is verkregen; ofwel zelf aangekocht (waar en voor welke prijs), of kosteloos ontvangen ter review (en door wie). Wij beloven fabrikanten en resellers nooit een positieve beoordeling in ruil voor een gratis product.

Omdat alle inhoud onafhankelijk geschreven is, plaatsen wij dus ook géén gesponsorde content, advertorials, en direct gesponsorde links. Ook de deals die wij noemen zijn onze eigen keuze. Wel kunnen we boven, naast, of onder de inhoud van een artikel banners tonen. Zo blijft het duidelijk dat dit losstaat van de inhoud van het artikel.

Vragen over genoemde producten? Je kunt op de betreffende pagina een reactie met je vraag achterlaten.

Verdienmodel

Koopgids.net is een commerciële website, en moet daarom geld verdienen om te blijven bestaan en te groeien. Hieronder vind je informatie over onze verdienmodellen.

Affiliate marketing

Bij de geselecteerde producten plaatsen wij links naar webwinkels waar je het product kunt kopen. Behalve dat dit het makkelijker maakt voor de lezer, is dit ook onderdeel van ons verdienmodel. Met veel van de genoemde webwinkels hebben we afspraken. Wij sturen ze klanten, en krijgen daarvoor een vergoeding. De webwinkel ziet welke bezoekers er binnenkomen via Koopgids.net, en geeft ons een commissie als deze bezoekers een product aanschaffen. Deze commissie wordt alleen aan ons uitgekeerd als de klant het product ook houdt, en niet als het product retour gaat. Daarom is het ook in ons voordeel om bezoekers zo goed mogelijk te adviseren. Dit principe heet affiliate marketing op basis van cost-per-sale (CPS). Affiliate samenwerking aangaan? Neem dan contact op.

Display advertising

Ook zijn er op deze site dynamische banners te zien. Dit verloopt via het advertentienetwerk van Google, namelijk Adsense/Adwords. Adverteerders kunnen via dit advertentienetwerk reclame laten zien op onze website. De inhoud van deze banners wordt gekozen door de adverteerders, en is geen keuze van onze redactie. Wij krijgen betaald voor het laten zien van banners (impressies), en voor kliks op deze banners.

Soms tonen we ook statische banners. Zo kan het dat we deze zelf uitkiezen, bijvoorbeeld om een goede actie van een webwinkel uit te lichten. In dat geval werken we samen op basis van affiliate marketing. Ook kunnen er losse afspraken gemaakt worden voor het tonen van een banner, bijvoorbeeld een vast bedrag voor een bepaalde hoeveelheid vertoningen. Jouw banner op Koopgids.net? Neem dan vrijblijvend contact op.

Redactie

De artikelen op Koopgids.net worden geschreven door Guido Lobbrecht en freelance schrijvers. De naam van de auteur staat aan het begin van het artikel.

Uitgever

Koopgids.net is een publicatie van:

Gains Media
KVK-nummer: 67802850
BTW-id: NL002200005B56

Contact opnemen? Bekijk het contactformulier.