Dolby Atmos soundbar kopen? Alle huidige opties! (2020)

Dolby Atmos soundbar kopen? Dolby Atmos is een audio-format voor driedimensionale geluidsweergave. Voor het beste effect heb je daarvoor een surround-sound setup nodig, met daarnaast ook geluid van bovenaf. Toch is het ook met een soundbar mogelijk om Dolby Atmos geluid af te spelen.

In dit artikel leg ik eerst uit hoe Dolby Atmos geluid bij soundbars mogelijk wordt gemaakt. Omdat Dolby Atmos weergave met soundbars een nieuwe ontwikkeling is, zijn er nog maar weinig soundbars beschikbaar die dit ondersteunen. Daarom houd ik in dit artikel bij welke Dolby Atmos soundbars er beschikbaar zijn in Nederland, en omschrijf deze in meer detail.

Dolby Atmos ondersteuning in soundbars – de mogelijkheden

Een soundbar kan Dolby Atmos geluid weergeven, zonder dat je losse bovenspeakers hoeft te plaatsen. In de Dolby Atmos soundbars zitten dan speakers die omhoog gericht zijn. Het geluid dat deze speakers afspelen weerkaatst dan via het plafond, zodat voor de luisteraar op de bank het van bovenaf lijkt te komen. Dit is dus virtueel bovengeluid. Virtueel bovengeluid werkt in veel gevallen erg goed, omdat bijna alle woonkamers ongeveer op dezelfde hoogte een plafond hebben.

Voor het geluid van achteren zijn er twee mogelijkheden:

 1. De eerste mogelijkheid is dat er simpelweg extra achterspeakers worden meegeleverd met de soundbar. Dit zorgt voor het beste effect.
 2. De tweede mogelijkheid is om ook te zorgen voor virtueel surround sound. Hierbij wordt het geluid voor de achterkanalen via de soundbar opzij afgespeeld. Door weerkaatsing via de muren in je kamer kun je dit geluid ervaren alsof het van achteren komt.

Het nadeel van virtueel surround sound is dat er veel verschil kan zitten in de afstand tot de muren, en dat hier vaak ook verschil in zit tussen de linker- en rechterkant. Bij een grote afstand tot de muur wordt het effect minder. Daarom is niet elke woonkamer hier goed voor geschikt. De Dolby Atmos weergave is, ook hierom, altijd beter met extra achterspeakers.

Ook zijn er soundbars die Dolby Atmos kunnen afspelen, met alleen speakers van voren. Bijvoorbeeld de 3.0 channel Sony HT-ZF9. Sony geeft aan dat dit volledig softwarematig mogelijk is door geavanceerde ‘digital signal processing’, maar een duidelijke uitleg ontbreekt. Hoewel dit ook ‘Dolby Atmos’ soundbars zijn, blijkt er uit ervaring dat dit voor het minst overtuigende effect zorgt. Voor een bioscoop-achtige ervaring zijn deze soundbars daarom niet de beste optie.

Let op: om Dolby Atmos geluid uit je soundbar te krijgen moet het bronmateriaal ook het Dolby Atmos audioformaat bevatten. Dit is gemakkelijk te zien aan het Dolby Atmos logo, dat vaak staat vermeld naast andere gegevens van de video, zoals de resolutie.

Samsung Q70R, Q80R en de HW-Q90R: beste Dolby Atmos soundbar

Samsung Hw Q90r Soundbar Met Subwoofer En Achterspeakers

Samsung heeft op dit moment drie verschillende soundbars beschikbaar die Dolby Atmos ondersteunen, namelijk de Samsung Harman Kardon HW-Q90R, HW-Q80R, en HW-Q70R. Al deze soundbars zijn onderdeel van de ‘cinematic’-lijn van Samsung. Het idee is dan ook dat deze soundbars zorgen voor bioscoopgeluid. Daarom ondersteunen ze Dolby Atmos, dat ook wordt toegepast in veel bioscopen.

De beste Dolby Atmos ervaring zul je vinden bij de Samsung HW-Q90R. Deze soundbar heeft namelijk twee achterspeakers. Deze achterspeakers zorgen niet alleen voor surround sound, maar hebben ook omhoog gerichte woofers. Samen met de twee ingebouwde omhoog-gerichte speakers in de soundbar zelf, zorgt deze soundbar voor een overtuigende 3D-ervaring van het geluid. Samen met de krachtige 10 inch subwoofer zorgt de Q90R zo voor 7.1.4-channel geluid.

Met de 7.1.4 opstelling heeft de Samsung HW-Q90R simpelweg de beste Dolby Atmos configuratie die je op dit moment kunt vinden in een soundbar.

Vanwege de goede Dolby Atmos prestaties krijgt deze soundbar veel positieve reviews, waaronder een waardering van 10/10 in de review van AVforums.com. Wel is de HW-Q90R de meest luxueuze soundbar van Samsung, en daarom ook de duurste optie. De beste prijs voor deze soundbar is op dit moment 894 euro op Expert.nl.

De Samsung HW-Q80R ondersteunt ook Dolby Atmos geluid, maar dan zonder de hulp van achterspeakers. Door het ontbreken van deze speakers is de Q80R een 5.1.2-channel geluidssysteem. De twee achterkanalen worden, net als bij de Q90R verzorgd door naar buiten gerichte speakers in de soundbar, en daarmee dus virtueel surround sound.

Door het ontbreken van de rear speakers is zowel het surround-effect, als het geluid van bovenaf wat minder goed dan dat van de HW-Q90R. Verder is deze set gelijk aan de Q90R. Als je geen achterspeakers wilt, of kunt plaatsen, en toch een goede Dolby Atmos ervaring wil hebben, dan is de Q80R een goede optie. De beste prijs voor deze Atmos soundbar is op dit moment €643,22 op Bol.com.

De derde optie van Samsung is de HW-Q70R. Dit is een 3.1.2-channel Dolby Atmos soundbar. Hierbij ontbreken de achterspeakers dus, en ook het virtuele surround-sound. Als je kamer minder goed geschikt is voor virtueel surround sound, en je wil toch Dolby Atmos ondersteuning, dan is dit een goede optie. De twee omhoog-gerichte speakers in de soundbar maken het namelijk mogelijk om ook met deze soundbar een 3D-geluidservaring te creëren. Ook is deze soundbar een stuk goedkoper. De laagste prijs voor deze soundbar is op dit moment €493,20 op Bol.com.

Voor meer informatie over deze, en andere soundbars van Samsung, zie het volledige artikel over Samsung soundbars. Naast de Q-series soundbars heeft Samsung eerder een Dolby Atmos soundbar beschikbaar gehad, namelijk de HW-N950. Deze wordt ondertussen niet meer gemaakt, maar is nog wel verkrijgbaar op PlatteTV.nl, voor een flinke korting op de oorspronkelijke prijs.

LG SL10YG, SL9YG, en SL8YG Dolby Atmos soundbars

Lg Sl10yg Dolby Atmos Soundbar

LG heeft drie verschillende soundbars met ondersteuning voor Dolby Atmos, namelijk de SL10YG, de SL9YG, en de SL8YG. Al deze soundbars hebben ingebouwde speakers die omhoog gericht zijn, en worden daarnaast geleverd met een draadloos te verbinden subwoofer.

Van deze drie soundbars heeft de SL10YG de meeste audiokanalen. Dit is namelijk een 5.1.2 channel soundbar. De soundbar zorgt zelf dus voor virtueel surround sound, en heeft twee up-firing speakers voor de twee bovenkanalen. Wat dat betreft heeft deze soundbar dezelfde eigenschappen als de Samsung HW-Q80R.

Wil je uitbreiden naar 7.1.2 channel geluid, dan kun je achterspeakers toevoegen. De bijbehorende rear speakers zijn de SPK8-S, die draadloos kunnen verbinden met de soundbar. Helaas kunnen deze achterspeakers het geluid niet ook omhoog afspelen. Daarom zorgt deze opstelling voor een minder overtuigende 3D ervaring dan de Samsung HW-Q90R, waarbij de meegeleverde rear speakers dit wél kunnen.

Een uitgebreide review van de LG SL10YG kun je lezen op AVforums.com. Hier krijgt deze soundbar een beoordeling van 9/10. Deze soundbar kopen? De beste prijs voor deze soundbar is op dit moment te vinden op Bol.com. Hier kost deze namelijk 659 euro. De bijbehorende rear speakers, de SPK8, zijn verkrijgbaar vanaf zo’n 100 euro (bekijk op Bol.com).

De SL9YG is ook een Dolby Atmos soundbar met dezelfde draadloze subwoofer. Het verschil is dat deze soundbar geen midden-kanaal heeft. Daarmee is dit dus een 4.1.2 soundbar. Deze soundbar is daardoor wel een stuk korter, namelijk 122 cm, in plaats van 144 cm van de LG SL10YG. Ook deze soundbar is uit te breiden met dezelfde achterspeakers.

Verder is deze soundbar voordeliger geprijsd. De beste prijs voor deze soundbar is op dit moment te vinden op Bol.com, namelijk €467.

De derde Dolby Atmos soundbar is de SL8YG. Dit is een 3.1.2 channel soundbar, met ook dezelfde draadloze subwoofer. Daarmee heeft deze soundbar dus geen ingebouwde surround sound, maar wél een midden-kanaal. Als de kamer waar je een soundbar voor zoekt niet geschikt is voor virtueel surround sound, is dit daarom een beter oplossing dan de SL9YG. Ook deze soundbar is uit te breiden met dezelfde SPK8-S draadloze achterspeakers, om zo een 5.1.2 channel geluidssysteem te maken.

Deze soundbar is met een breedte van 106 cm compacter dan de twee eerder genoemde opties, en daarnaast ook goedkoper. De beste prijs voor deze soundbar is op het moment van schrijven €412,37 op Bol.com.

Sony HT-ST5000 – 7.1.2 channel Dolby Atmos soundbar en subwoofer

Sony Ht St5000 Dolby Atmos Soundbar

Wat betreft Dolby Atmos soundbars is de Sony HT-ST5000 de beste optie van Sony. Deze soundbar en subwoofer zorgen samen voor 7.1.2 geluid. Daarmee zorgt deze soundbar dus voor virtueel surround sound met 7 kanalen. Daarnaast zitten er in de soundbar op het uiteinde twee up-firing speakers voor het bovengeluid. De subwoofer is draadloos te verbinden.

Door deze opstelling kan deze soundbar 3D audio van het Dolby Atmos en DTS:X geluidsformaat afspelen. Daarnaast ondersteunt deze soundbar Hi-Res audio. Net als alle eerder genoemde soundbars, is het mogelijk om over bluetooth én Wi-Fi geluid te streamen naar de Sony HT-ST5000.

Daarnaast beschikt deze soundbar over Chromecast built-in voor streamen, en over Spotify Connect. Met de Sony Music Center app kun je de soundbar ook gebruiken als onderdeel van multi-room audio.

Wat wel ontbreekt, is de optie om achterspeakers toe te voegen. Met achterspeakers zou de 3D-ervaring van het geluid verbeteren ten opzicht van het virtuele 3D geluid.

Deze soundbar krijgt veel zeer positieve beoordelingen over de geluidskwaliteit, en de goede Dolby Atmos ervaring. Zo krijgt deze soundbar bijvoorbeeld een 5/5 beoordeling op Whathifi.com, en ligt de gemiddelde beoordeling van klanten op Bol.com op dit moment op een score van 4.9/10.

Deze soundbar kopen? De beste prijs voor de Sony HT-ST5000 is op dit moment €1049 op Bol.com.

Yamaha YSP-5600: 7.1.2 Dolby Atmos all-in-one soundbar

Yamaha Ysp 5600

Wil je een goede Dolby Atmos ervaring, zonder losse subwoofer en achterspeakers? Dan is de Yamaha YSP-5600 de beste optie. In deze all-in-one soundbar zitten in totaal wel 46 speakers ingebouwd, die het geluid in verschillende richtingen afspelen.

Op beide uiteinden van de soundbar zitten 6 omhoog gerichte speakers, die door weerkaatsing via het plafond zullen zorgen voor de twee kanalen van het bovengeluid. Verder zitten er twee 4.5 inch grote woofers in de bar, voor het produceren van de diepe tonen.

De overige 32 speakers zitten in het midden van de soundbar. Deze zijn in verschillende kanten op gericht om zo te zorgen voor het 7 channel virtuele surround sound. Het afstellen van de richting van het geluid van deze bar is automatisch of handmatig uit te voeren.

Hoewel deze Dolby Atmos soundbar wordt geleverd zonder subwoofer, wordt er wel een ‘Wireless Subwoofer Kit’ meegeleverd. Dit is een draadloze ontvanger die het subwoofer-signaal ontvangt van de soundbar. Door hier een subwoofer op aan te sluiten, zullen de diepe tonen nog flink beter klinken. Een bijpassende subwoofer van Yamaha is de NS-SW300.

Naast Dolby Atmos is de ondersteuning van driedimensionaal geluid van DTS:X mogelijk na het uitvoeren van een firmware-update. De soundbar beschikt over Bluetooth en Wi-Fi voor het streamen van audio. Daarnaast kun je met de MusicCast Controller app deze soundbar ook onderdeel maken van je multi-room audio setup.

Volgens de uitgebreide review van Alpha-audio.nl is de 3D beleving goed, en krijgt de soundbar een eindoordeel van 5/5 sterren.

De Yamaha YSP 5600 kopen? Deze is verkrijgbaar op Bol.com voor 1749 euro. Ook kun je daar de bijbehorende NS-SW300 subwoofer bestellen voor €469.

Sennheiser Ambeo Soundbar – 5.1.4 channel Atmos & DTS:X bar

Sennheiser Ambeo Soundbar

De Sennheiser Ambeo soundbar is een grote en krachtige soundbar met ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X. De soundbar bevat zes woofers met een diameter van 4 inch, waardoor de soundbar zonder subwoofer ook zeer lage tonen van 30 Hz kan afspelen.

In totaal zitten er 13 verschillende speakers ingebouwd in deze soundbar. Door de twee opzij gerichte speakers zorgt deze soundbar voor het virtuele surround sound. Daarnaast zijn er twee speakers omhoog gericht voor de bovenkanalen, om het 3D-geluid mogelijk te maken.

Om de 3D ervaring van de soundbar te optimaliseren, zul de deze moeten kalibreren. Er wordt een kalibratiemicrofoon meegeleverd. Door het kalibratieprogramma te doorlopen met de microfoon een bepaalde plek, zal de soundbar het geluid optimaliseren voor die plek.

Het kalibreren heeft voornamelijk te maken met timing. Bij het kalibreren wordt er namelijk gezorgd dat het geluid dat weerkaatst via de muren en plafond allemaal tegelijkertijd aankomt op één plek. Als de muren bijvoorbeeld aan de rechterkant verder weg zijn, zal dat geluid ook eerder verzonden moeten worden.

De Sennheiser Ambeo is een erg grote soundbar. Zo is deze 126.5 cm breed, 13.5 cm hoog, en 17.1 cm diep. Ga dus na of de soundbar bij je gewenste plaatsing niet gedeeltelijk voor je TV scherm valt. Ook is het mogelijk om deze soundbar aan de muur te monteren. Daarvoor zul je wel de optionele muurbeugel mee moeten bestellen.

Deze soundbar krijgt zeer positieve reviews van experts. Zo is de beoordeling op zowel Alpha-audio.nl als op Digitaltrends.com een 4.5/5, en wordt bij beide reviews de goede Atmos ervaring genoemd als voordeel. Beide sites noemen wel de grote afmeting als een nadeel.

De Sennheiser Ambeo soundbar kopen? Je kunt deze bestellen op Hifiklubben.nl voor €1999.

JBL Bar 9.1 – 5.1.4 channel soundbar & subwoofer

Jbl Bar 9 1

De JBL 9.1 Bar is de eerste soundbar van JBL met Dolby Atmos ondersteuning. De Bar 9.1 heeft achterspeakers die volledig draadloos werken op een accu, en wordt daarnaast geleverd met een subwoofer.

De achterspeakers kun je zo’n 10 uur gebruiken voor de accu leeg is. Daarna kun je ze aan de soundbar koppelen om ze weer op te laden, en ze als onderdeel van de soundbar te laten werken.

In totaal heeft de soundbar 13 verschillende speakers. De los te koppelen achterspeakers bevatten elk een omhoog gerichten woofer, en een tweeter voor het surround geluid. De soundbar zelf heeft voor het linker en rechter kanaal een woofer en tweeter, en voor het midden-kanaal twee woofers en één tweeter.

De laatste twee speakers zijn de omhoog gerichte woofers in de soundbar. Zo zijn er bij deze soundbar in totaal vier omhoog gerichte speakers die Dolby Atmos mogelijk maken. De soundbar zelf heeft een vermogen van 400 Watt, en de twee achterspeakers daarnaast nog eens 120 Watt.

Ook de meegeleverde subwoofer is flink krachtig. De 10 inch ingebouwde woofer heeft namelijk een vermogen van 300 Watt, en kan diepe bastonen weergeven, namelijk tot 34 Hz. De subwoofer is vrij groot: 44 cm hoog, en 30 centimeter breed en diep.

Voor het draadloos afspelen van muziek, kun je bij deze soundbar zowel van bluetooth als Wi-Fi gebruik maken. Om Dolby Atmos geluid af te spelen zul je wel de soundbar zelf over HDMI moeten verbinden met de TV.

Ook de soundbar zelf heeft flinke afmetingen. Zonder de achterspeakers is deze 88.4 cm breed, 6.2 cm hoog, en 12 cm diep. Beide achterspeaker zijn nog eens 17.3 centimeter lang, en daarnaast even breed en hoog als de soundbar zelf. Wil je de soundbar aan de muur bevestigen? De benodigde muurbeugel wordt meegeleverd!

De JBL Bar 9.1 kopen? Deze is verkrijgbaar op JBL.nlBol.com, en Coolblue.nl. Bij al deze webwinkels is de huidige prijs 999 euro.

Sharp HT-SBW800 – 5.1.2 soundbar met subwoofer

Sharp Ht Sbw800

Sharp heeft op dit moment één soundbar met Dolby Atmos ondersteuning beschikbaar, namelijk de HT-SBW800. Deze soundbar bevat in totaal 10 verschillende speakers. Voor het midden-kanaal zijn er twee speakers, en voor het linker en rechter kanaal beide één. Om te zorgen voor virtueel surround sound, zitten er op de twee uiteinden van de soundbar een enkele naar buiten gerichte speaker.

Voor de bovenkanalen bevat de soundbar vier speakers. Zowel links als rechts zit er namelijk zowel een woofer als een tweeter. Daarmee zal het bovengeluid van deze soundbar de hoge tonen beter kunnen weergeven dan de soundbars die alleen een woofer omhoog gericht hebben.

Net als alle eerder genoemde soundbars, bevat de HT-SBW800 een subwoofer, die draadloos te verbinden is met de soundbar. Met de ingebouwde speakers en de subwoofer komt deze soundbar uit op een 5.1.2 geluidssysteem. Het totale vermogen is 570 Watt.

Wat betreft functionaliteit heeft deze soundbar wel een nadeel. Zo beschikt deze alleen over Bluetooth, en niet over Wi-Fi. Daarom is er dus ook geen app met extra functies, zoals het instellen van multi-room audio. Wel zou je multi-room audio functionaliteit kunnen toevoegen door gebruik te maken van bijvoorbeeld de AudioCast M5.

Wel is deze soundbar flink goedkoper dan alle voorgenoemde opties. Veruit de beste prijs voor deze soundbar is op dit moment te vinden op Amazon.de. Daarnaast is deze soundbar ook verkrijgbaar op Bol.com, voor 499 euro.

Sonos Arc – 5.0.2 channel soundbar

Sonos Arc Atmos Soundbar Sonos

Met de Arc heeft Sonos in 2020 het eerst een Dolby Atmos soundbar uitgebracht. Deze soundbar bevat in totaal 11 verschillende speakers, waarvan twee grote omhoog gerichte woofers die voor het bovengeluid zorgen.

Daarnaast zitten er op beide uiteinden van de soundbar twee woofers die zorgen voor het virtuele surround sound. Het linker- en rechter kanaal bevatten elk een woofer en een tweeter, en het midden-kanaal twee woofers en één tweeter.

Voor het afstemmen van de soundbar op de ruimte, kun je via de Sonos Controller App de Trueplay Speaker tuning doorlopen. Daarnaast kun je via deze app via Wi-Fi andere Sonos speakers koppelen met de soundbar. Zo kun je bijvoorbeeld de Sonos Sub toevoegen als subwoofer, en twee Sonos One speakers als achterspeakers.

De Sonos Arc is een grote soundbar. Deze is namelijk 114.2 cm breed, 8.7 cm hoog, en 11.6 cm diep. Je kunt deze soundbar ook aan de muur bevestigen. Wel zul je dan de bijbehorende muurbeugel moeten bestellen.

Deze soundbar krijgt gunstige beoordelingen van experts én van klanten. Zo geeft Whathifi.com, een audio review-website, en wordt de Dolby Atmos ervaring overtuigend genoemd. De gemiddelde klantbeoordeling op Coolblue.nl is op dit moment een 9.4/10. Ook daar wordt de Arc positief beoordeeld op de geluidskwaliteit.

De Sonos Playbar is verkrijgbaar in twee kleuruitvoeringen: zwart en wit. Je kunt deze soundbar bestellen op Bol.com en Coolblue.nl. Bij beide webshops is de huidige prijs 899 euro. Meer prijzen vergelijken? Zie dan alle Sonos Arc prijzen en aanbiedingen.

Dolby Atmos soundbars zonder up-firing speakers

Ook zijn er een aantal soundbars zonder up-firing speakers die audio van het Dolby Atmos geluidsformaat kunnen afspelen. Zonder omhoog-gerichte speakers valt de 3D ervaring in de praktijk echter flink tegen. Toch interesse in zo’n soundbar? Voor de volledigheid hieronder een lijst met deze Dolby Atmos soundbars:

 • Sony HT-ZF9 – 3.1 soundbar met subwoofer (€599 op Bol.com)
 • Sharp HT-SBW460 – 3.1 soundbar met subwoofer (laagste prijs op Amazon.de)
 • Sony HT-XF9000 – 2.1 soundbar met subwoofer (€349 op Bol.com)
 • Sony HT-X8500 – 2.0 soundbar (€288,41 op Bol.com)

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een Dolby Atmos soundbar? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Een nieuwe Dolby Atmos soundbar gespot? Of een ervaring met een van de producten die je wil delen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een soundbar? Bekijk de soundbar koopgids, en de beste soundbars.

Plaats een reactie

5 reacties op “Dolby Atmos soundbar kopen? Alle huidige opties! (2020)”

 1. Welke soundbar tot 1 m , werkt goed in een ombouwkast, waar de tv ook in hangt? Staat ook een Nintendo switch dan naast de bar . Kamer is groot, 7,5 bij 7,5-11m dus achter speakers kunnen niet links en rechtsachter op de zelfde afstand staan

  Beantwoorden
  • Hoi Sjouke,

   Met die opstelling vallen helaas alle Dolby Atmos soundbars met side-firing speakers af, omdat het geluid van de zijkanalen van deze speakers dan tegen de kast aankomen, en het geluid vervormen. Ook zijn de meeste Dolby Atmos soundbars door de hoeveelheid ingebouwde speakers langer dan 1 meter.

   Eigenlijk blijven dan alleen de opties met volledig softwarematig Dolby Atmos nog over. Bijvoorbeeld de Sharp HT-SBW460, de Sony HT-X8500, en de Sony HT-XF9000. De soundbar van Sharp zou dan mijn voorkeur hebben vanwege de 3 geluidskanalen en de subwoofer. De subwoofer kun je los plaatsen (draadloos), en hoeft niet ook in de kast te staan.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 2. Zelf heb ik de LG SJ9 in combi met de LG 55cx tv.
  kan ik dolby atmos afspelen met netflix en youtube? krijg het namelijk niet voor elkaar om atmos uit mijn speaker te krijgen. soundbar is aangesloten met een hdmi 2.1 kabel.

  tevens heb ik 2 rear speakers van LG maar de LG multiroom werkt voor geen meter, zit een vertraging in de speakers en is alles behalve stabiel. iemand ervaring mee en tips ?

  Beantwoorden
  • Hoi Patrick,

   Dat klinkt alsof je de soundbar in ieder geval goed hebt aangesloten. Om Dolby Atmos geluid te krijgen moet de video die je afspeelt ook Dolby Atmos ondersteunen. Als je een geschikte geluidsopstelling hebt voor Atmos, laat Netflix ook het ‘Atmos’ logo zien bij films en series die geluid in Atmos-formaat beschikbaar hebben. Wel heb je daarvoor het duurdere ‘Netflix Premium’-abonnement voor nodig (zie ook: https://help.netflix.com/en/node/64066). YouTube heeft zover ik weet (nog) geen ondersteuning voor Dolby Atmos geluid.

   De laatste vraag kan ik helaas niet voor je beantwoorden, want ik heb persoonlijk geen ervaring met deze soundbar en rear speakers.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 3. Update (28 juni 2020): informatie toegevoegd over twee nieuwe de Dolby Atmos soundbars: De Sonos Arc, en de JBL Bar 9.1. Daarmee hebben deze bekende audio-merken beiden hun eerste Dolby Atmos soundbar uitgebracht. Vragen? Laat een reactie achter!

  Beantwoorden
Send this to a friend