Wat is een goede soundbar? Top 5 beste soundbars! (2018)

Door | 28 januari 2018

Op zoek naar een goede soundbar? Een goede soundbar ofwel een geluidsbalk geeft een veel beter geluid dan de ingebouwde speakers in de TV. Nieuwe TV’s worden nu altijd zo plat mogelijk uitgevoerd, wat weinig ruimte over laat voor goede speakers. Voornamelijk lage bastonen zullen met de standaard speakers van de TV daarom niet goed klinken.

Het beste geluid krijg je met een full surround sound setup. Een full surround sound setup is echter de duurste optie voor goede audio, en neemt ook veel ruimte in. Een soundbar heeft als voordeel dat het minder ruimte inneemt, en beter betaalbaar is. Daarnaast kan een goede soundbar die gebruik maakt van nieuwe technologie zoals Dolby Atmos of DTS:X, net als een full surround systeem, ook zorgen voor een 3D-geluid.

In dit artikel geven we je een overzicht van de 5 beste soundsbars van dit moment.

1. Focal Dimension Soundbar – onze #1 beste koop

Focal Dimension soundbar - beste koop soundbar

Foka.nl €999 €499 – gratis verzending Product bekijken

De Focal Dimension soundbar is een Soundbar met 5 speakers van wel 75 watt, met elk een eigen kanaal. Dat maakt dat dit een 5.0 systeem, hoewel al het geluid van voren komt. Met De Focal Dimension Sub, de bijbehorende subwoofer van 75 watt, wordt het een 5.1 systeem. Het hoge vermogen van de speakers maakt dat dit een zeer krachtige soundbar.

Deze geluidsbalk is 115.5 centimeter lang, 11.5 centimeter diep, en 11.5 centimeter hoog. De subwoofer is net zo lang en hoog, en 32.5 cm diep. Alle gangbare aansluitingen zijn aanwezig. De Focal dimension is daarmee een lange soundbar, die over een breed veld zorgt voor geluid.

Hoewel het geen echt surround sound levert, kom je met alleen deze soundbar daar erg dicht bij in de buurt. Wil je een surround sound ervaring, en geen extra speakers plaatsen? Dan is de Focal Dimension Soundbar de uitkomst. De geluidskwaliteit en precisie van het geluid van deze bar wordt zeer goed beoordeeld door de experts van reviewsites zoals WhatHiFi en AVforums.

Je kunt de Focal Dimension plaatsen op de TV-kast, of monteren aan de muur. Bestel je ook de Focal Dimension Subwoofer, dan is de bedoeling dat je deze achter de Focal Dimension Soundbar plaats. De TV zelf kan dan op de subwoofer staan. Er wordt een afstandsbediening meegeleverd om de soundbar mee te bedienen.

Als het puur om de beste geluidskwaliteit gaat voor het geld, dan is de Focal Dimension met een huidige prijs van €499 veruit de beste koop. De additionele subwoofer is beschikbaar voor €399.

2. Samsung HW-MS650 Soundbar

Samsung HW-MS650 - Soundbar met bluetooth

Bol.com €410,00 – gratis verzending Product bekijken

De Samsung HW-MS650 Soundbar, ofwel de Samsung Sound+ Premium Soundbar, is onze nummer twee als het gaat om de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Zoek je een soundbar zonder De Samsung HW-MS650 is een zogenaamde one-body soundbar, wat betekend dat al het geluid uit de soundbar komt. Er zitten dus geen losse speakers en subwoofer bij: alles speakers zitten ingebouwd in de bar zelf. De bar heeft een simpel rechthoekig ontwerp. Hoewel deze HW-MS650 draadloos is te besturen, wordt er ook een simpele afstandsbediening meegeleverd. De bar is 106 cm lang, 7.8 cm hoog, en 13 cm diep. Alle speakers in de bar zijn front-facing.

In de bar zitten 9 verschillende speakers met elk een eigen versterker. Elke speaker heeft een vermogen van 20 Watt. Met de verschillende speakers, waaronder de ingebouwde subwoofer, geeft deze soundbar een zeer goed geluid over het volledige geluidsspectrum. Het geluid van deze bar wordt door veel tech review websites, waaronder Techradar, Expertreviews, Trusted Reviews, en Homecinemachoice.com zeer goed beoordeeld.

De soundbar is zonder kabels te verbinden met een Samsung televisie via bluetooth of WiFi. Ook is het mogelijk om wel gebruik te maken van kabels. Heb je een Samsung TV, dan is de soundbar direct te bedienen met de afstandsbediening van je TV. Ook kun je via de bijbehorende app de soundbar via WiFi bedienen vanaf je smartphone of tablet. Behalve het geluid van je TV, kun je zo ook rechstreeks vanaf je smartphone muziek streamen.

Deze bar is wireless surround sound ready. Dit houdt in dat je door extra speakers toe te voegen, je in combinatie met deze sound bar draadloos een full surround sound kunt creëren.

De Samsung HW-MS650 Soundbar is in Nederland en Belgie online beschikbaar via meerdere webshops. De prijs ligt op dit moment rond de €600.

3. Sonos Playbar – hi-fi geluidsbalk

Sonos Playbar - hi-fi geluidsbalk

Bol.com €660,33 – gratis verzending Product bekijken

De Sonos Playbar is een high-end sound bar die verder is uit te breidden met de bijbehorende Sonos Sub. De Sonos playbar is te bedienen met WiFi, met de Sonos Controller app, die naast de TV ook feilloos samenwerkt met onder andere Spotify, Apple Music, Soundcloud en Google Play Music. Er wordt verder geen afstandsbediening meegeleverd.

Deze geluidsbalk is plat te plaatsen in of op je tv-meubel, of te bevestigen aan de muur. De balk is 90 cm lang, 85 cm hoog, en 14 cm diep.

De Sonos Playbar is op zichzelf een 3.0 geluidssysteem, met een midden, links en rechts geluidkanaal. De Sonos Soundbar scoort erg goed op geluidskwaliteit bij reviewsites zoals whathifi.com en expertreviews.co.uk. In de Playbar zelf zitten wel 9 verschillende speakers, waarvan zes midrange speakers, en drie tweeters.

Wil je de lage tonen beter vertegenwoordigen, dan is het aan te raden om ook de Sonos Sub speaker te gebruiken bij deze soundbar. Door naast de soundbar gebruik te maken van andere draadloze Sonos speakers, kun je ook full surround geluid creëren.

De Sonos Playbar is in Nederland en Belgie online beschikbaar via meerdere webshops. De prijs ligt op dit moment rond de €750.

4. Sony HT-MT300 Soundbar – beste betaalbare soundbar met subwoofer

Sony HT-MT-300 korte soundbar met subwoofer

Bol.com €190,91 – gratis verzending Product bekijken

Op zoek naar een betaalbare soundbar, die toch goed geluid levert? Dan is de Sony HT-MT300 een goede keuze. Dit is een kleine soundbar, van slechts 50 cm breed, en 5,4 cm hoog. Daardoor neemt deze weinig ruimte in beslag. Verder zit er een subwoofer bij, die zowel horizontaal als verticaal is te plaatsen. Deze soundbar is draadloos te bedienen met behulp van de Sony Music Center App.

Deze soundbar maakt gebruik van twee mid-range speakers en een subwoofer. Daarmee is dit een 2.1 stereo geluidssysteem. Wel wordt er sofwarematig de indruk gewekt van 3D geluid, met behulp van virtual surround technologie. In combinatie met de meegeleverde subwoofer, zorgt dit voor ervoor dat zowel lage als hoge tonen erg goed klinken voor zo’n betaalbare soundbar. Omdat de speakers relatief dicht op elkaar zitten, is de reikwijdte van deze soundbar wel enigzins beperkt.

De Sony HT-MT300 Soundbar is in Nederland en België online te bestellen bij meerdere webshops. De prijs ligt zo rond de €200.

5. Bose SoundTouch 300

Bose SoundTouch 300 - #5 beste soundbar

Mediamarkt.nl €799 – gratis verzending Product bekijken

De Bose SoundTouch is een luxe soundbar met een strak, glad design. Een groot voordeel van deze bar is de veelzijdigheid; alle veelgebruikte aansluitingen zijn op deze bar aanwezig. De Bose SoundTouch 300 wordt geleverd met bijbehorende afstandsbediening, maar is ook te besturen via WiFi, met de Bose SoundTouch App. Deze app is beschikbaar voor Android, iOS, Windows en Mac OS. Deze app maakt het mogelijk om muziek rechtstreeks op je soundbar te streamen via online diensten zoals Spotify.

Na het plaatsen van je SoundTouch, is het mogelijk deze softwarematig perfect af te stellen op de akoestiek van je woonkamer. Deze brede soundbar zorgt voor een zeer ruime reikwijdte voor het geluid van je film of muziek. Verder is de Bose SoundTouch is in staat om zeer veel volume te leveren; meer dan je zou verwachten van alleen een enkele soundbar. De soundbar ondersteunt de audio-indelingen Dolby Digital, en DTS.

Je kunt je geluidsinstallatie verder uitbreidden met een subwoofer en rear speaker. De bijbehorende subwoofer heet de Acoustimass 300 bass module. De rear speakers voor surround sound  heten de Virtually Invisible 300 rear surround speakers. Al deze speakers zijn draadloos te verbinden met de soundbar.

Conclusie

Er zijn veel goede soundbars beschikbaar. Kies je een van de bovengenoemde vijf opties, dan zit je zeker goed! Heb je verdere vragen over het kopen van een goede soundbar? Stel deze vraag hieronder, en je krijgt persoonlijk advies.

Laatste update: 28 januari 2018. Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd op 5 mei 2017

21 reacties op “Wat is een goede soundbar? Top 5 beste soundbars! (2018)

 1. Guido Post author

  Ik heb vandaag een kleine update gemaakt aan dit artikel. Na nieuwe producten onderzocht te hebben blijft de genoemde top 5 op dit moment hetzelfde. Wel zijn de prijzen en beschikbaarheid van de producten ondertussen veranderd en aangepast in het artikel. Zo is de Sony HT-MT300 Soundbar ondertussen al 100 euro goedkoper (50% korting op de oorspronkelijke prijs). Ook de Focal Dimension en Samsung HW-MS650 zijn iets goedkoper. De Sonos Playbar is vreemd genoeg in prijs gestegen.

  Reply
 2. amber

  ik ben naar een hifi winkel geweest en daar raden ze mij de bluesound pulse soundbar aan als de beste nu.
  Klopt dit want ik ken daar echt niets van werk nu met een reciever en 5.1 van bose .
  Heb de bluesound horen spelen en was wel zeer goed geluid 1199 euro .

  Reply
  1. Guido Post author

   Hoi Amber,

   Bluesound is inderdaad een minder bekend merk, maar daarom niet minder goed. Bluesound richt namelijk juist op zich op het high-end segment van de markt. Daarom hebben ze kwalitatief goede producten, maar vallen ze ook in de duurste prijscategorie. Heb je in de winkel deze soundbar qua geluid kunnen vergelijken met de bovengenoemde producten?

   Persoonlijk heb ik geen ervaring met de Bluesound Pulse Soundbar. Wel zijn er online reviews te vinden, waaronder op whathifi.com, Hifi.nl, Techradar.com, en hometheatherhifi.com.

   Samengevat geven al deze sites aan dat de soundbar erg goed geluid levert, en in tegenstelling tot veel andere soundbars ook diepe tonen goed kan weergeven, zonder een subwoofer aan te sluiten.
   Verder wordt de bijbehorende BluOS Controller App als voordeel genoemd. Deze App kan muziek streamen van nagenoeg elke streaming app. Het ontbreken van normale afstandsbediening om de soundbar te bediening wordt als nadeel genoemd.

   Bij soundbars is er altijd een compromis tussen afmetingen en geluidskwaliteit. Deze soundbar kiest duidelijk voor zo goed mogelijk geluid, maar is daarom een stuk groter dan de meeste soundbars. Voornamelijk de hoogte van 14 cm kan een probleem zijn: zet je deze soundbar op de TV-kast voor de TV, dan zal deze in de meeste gevallen voor het onderste gedeelte van het scherm staan.

   Deze soundbar is ook online ook beschikbaar op bol.com en coolblue.nl voor €1199.

   Groet,
   Guido

   Reply
 3. Christiaan

  Hoi Guido/Koopgids.net. Wat is de beste soundbar die ik kan kopen voor een budget van zo’n 300 euro? Er staan nml geen opties tussen voor die prijscategorie. Mvg, Chris.

  Reply
  1. Guido Post author

   Hoi Chris,

   Voor dat budget zou ik kiezen voor de Samsung HW-M550. Dit is een van de weinige 3.1 channel soundbars voor deze prijs. Bij een 3.1 channel systeem betekent de ‘3’ dat je een geluidskanaal links, rechts, en in het midden hebt. Voor elk kanaal zit er in deze soundbar een tweeter voor de hoge tonen, en een mid-range speaker voor de midden en lage tonen. Bij 3.1 staat de ‘1’ voor de subwoofer, die ook meegeleverd wordt bij deze soundbar. Met 3 geluidskanalen maak je het geluid van de TV ruimtelijker (bijna elke TV gebruikt stereo (2.0) geluid), en met de subwoofer komen de diepe tonen beter tot hun recht. Met 340 watt heeft deze soundbar ook een flink vermogen.

   Ik heb deze soundbar niet zelf getest, maar volgens veel reviewsites en klantreviews is de geluidskwaliteit van deze soundbar erg goed. Omdat dit een 3.1 systeem is met goede geluidskwaliteit, zal deze soundbar naar mijn inzicht voor dit budget de grootste verbetering geven op de geluidskwaliteit van je TV.

   Deze soundbar is te bestellen op Foka.nl, Coolblue.nl, Mediamarkt.nl, en Bol.com. De laagste prijs is op dit moment 265 euro.

   Groet,
   Guido

   Reply
 4. John Runia

  Hoi Guido: Wij zoeken een soundbar/installatie voor de TV (in onze woonboerderij stal-kamer) die ook kan dienen als muziek afspeel systeem, bv (ouderwets!) CD’s etc. maar ook spotify etc. de Samsung HW-MS650 Soundbar lijkt me wel wat, maar kan je daar ook een CD speler (of blue ray) aansluiten (of moet het via de TV? Is zo’n installatie ook geschikt voor muziek, klassiek en pop etc?

  m vr gr

  John Runia

  Reply
  1. Guido Post author

   Hoi John,

   CD, DVD en Blu-ray spelers zijn in principe allemaal aan te sluiten op de Samsung HW-MS650, zolang hiervoor de juiste aansluitingen aanwezig zijn en je de benodigde kabels hebt. Naast het zorgen voor audio van de TV is een soundbar zeker ook geschikt voor het afspelen van muziek van elk genre.

   Groet,
   Guido

   Reply
 5. Marcel

  Bedankt voor de reviews, maar waar is de Yamaha YSP 2700 waar iedereen zo lyrisch over is?
  Dit schijnt een super ding te zijn. Best wel verwarrend al die zogenaamde “beste soundbar” sites….

  Reply
  1. Guido Post author

   Hoi Marcel,

   Bij het schrijven van dit artikel heb ik het enigszins beknopt en algemeen gehouden, en daarom niet alle goede soundbars kunnen noemen. De Yamaha YSP 2700 is voornamelijk een interessante optie als je ‘full surround’ geluid wil kunnen ervaren bij het kijken van films zonder een werkelijk full surround systeem. Voor het luisteren van muziek zijn er betere opties (hieronder verdere uitleg). Vanwege de redelijk specifieke toepassing voor deze soundbar heb ik deze niet genoemd in mijn algemene top 5.

   De Yamaha YSP 2700 is namelijk een 7.1 channel soundbar (met subwoofer) die met in totaal wel 16 ingebouwde speakers full surround geluid kan nabootsen. Na het kalibreren speelt de bar het geluid van de ‘achterkanalen’ zo af dat het via de muren weerkaatst. Hierdoor lijkt het geluid uit verschillende richtingen te komen, waardoor je dit als full surround zal ervaren. Volgens meerdere reviewwebsites waaronder whathifi.com en trustedreviews.com werkt dit systeem goed, maar volgens een aantal klantreviews niet. Hoe goed het surround effect werkt zal ook verschillen per kamer; als de achterwand zich te ver van de bar bevindt wordt het effect minder.

   Bij deze soundbar is er dus gekozen voor veel kleine speakers om een surround effect te kunnen creëren in plaats van minder, maar krachtigere, speakers. Met een totaal wattage van slechts 107 Watt is deze soundbar een stuk minder krachtig dan bijvoorbeeld de Samsung HW-MS650 (450 Watt), of zelfs de goedkope Samsung HW-K335 (130 Watt). Daarmee is de Yamaha YSP 2700 minder geschikt om een kamer goed met geluid te vullen als je muziek afspeelt. Bij het afspelen van muziek heb je ook weinig aan het full surround effect, omdat muziek bij de bron bijna altijd stereo (2.0 channel) geluid is.

   Er volgt binnenkort nog een los artikel met uitleg over alle eigenschappen waar je op kunt letten bij het kopen van een soundbar, zodat je aan de hand daarvan een goede keuze kunt maken. Afhankelijk van je eisen is het zeker mogelijk dat de beste keuze dan op een andere soundbar valt dan op één van de vijf opties uit dit artikel.

   Groet,
   Guido

   Reply
 6. Joey

  Beste Guido,

  Ik ben op zoek naar een goede soundbar met een budget van 150-250 euro.
  Momenteel ben ik aan het kijken naar de sony ht-ct290 en sony ht-ct390, maar ik vroeg mij af of u een betere soundbar in gedachte heeft. Wat ik belangrijk vind aan de soundbar is:

  – HDMI arc aansluiting, zodat alles met 1 afstandbediening te bedienen is.
  – Goede subwoofer met een sterke bass
  – Bluetooth connectiviteit om muziek te streamen vanaf mijn mobiel.

  Alvast heel erg bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Joey

  Reply
  1. Guido Post author

   Hoi Joey,

   Met die eisen zijn de Sony HT-CT290 en HT-CT390 beide een goede keuze. Persoonlijk zou mijn voorkeur echter uitgaan naar de Samsung HW-M550. Deze voldoet aan al je genoemde eisen, en heeft daarnaast het voordeel van 3.1 channel geluid. In een eerdere reactie geef ik meer informatie over deze soundbar. De prijs van deze soundbar is ondertussen gezakt tot onder de 250 euro (op dit moment 249 euro op Bol.com) en past daarmee in je budget.

   Groet,
   Guido

   Reply
 7. Hans Man

  Ik ben op zoek naar een goede soundbar, voor TV geluid maar ook als high end speaker voor muziek.
  Was eerst enthousiast over de B&W Panorama 2, maar kwam later de Sony HT-ST5000 tegen.
  Ik moet nog een luisterrondje gaan maken, maar dat kost tijd omdat soundbars meestal niet echt als luisterdemo staan opgesteld, en bovendien hebben veel zaken wel de ene, maar niet de andere.
  Kortom: ik probeer zoveel mogelijk huiswerk te doen voordat ik veel tijd investeer om de winkels af te gaan.
  Wat is je mening over de HT-ST5000?

  Reply
 8. Robin middelkoop

  Beste Guido,

  Ik wil heel graag een soundbar halen, en ik vind focal echt prachtig maar hoe kan het dat een bar uit 2014, 4 jaar later nog steeds het beste is? En jouw nummer 1 keuze. Ik kan hem ook nog maar op een website kopen.

  Reply
  1. Guido Post author

   Hoi Robin,

   De ontwikkelingen gaan bij audio, waaronder soundbars, minder snel dan bij andere elektronica zoals smartphones, laptops, etc. De Focal Dimension is wat mij betreft nog steeds de beste koop (beste audio voor het geld), maar vanwege de slechte beschikbaarheid en het ontbreken van bluetooth en Wi-Fi (Bluetooth alleen mogelijk met bijbehorende dongle) overweeg ik deze optie binnenkort te vervangen in het artikel.

   Groet,
   Guido

   Reply
   1. Robin middelkoop

    Bedankt voor je snelle reactie! Dus als je puur kijk naar kwaliteit en prijs, blijf dit toch nog het beste. Als je die focal dongle voor Bluetooth gaat gebruiken, gaat dat niet ten koste van de geluidskwaliteit? De reden dat ik me huidige hifi set wil vervangen is omdat ik graag eenvoudig via me telefoon of iPad wil gaan streamen.

    Reply
    1. Guido Post author

     Audio via bluetooth is ‘compressed’ dus in theorie gaat er kwaliteit verloren. In de praktijk is dit moeilijk tot niet hoorbaar. Met Wi-Fi is het wel mogelijk lossless te streamen, maar vaak is audio bij de bron (bijvoorbeeld in Spotify) al gecompressed. Als je draadloos wil streamen heb je theoretisch gezien dus sowieso al niet de beste kwaliteit.

     Reply
 9. Bever

  Een verkoper raadde mij de Heos bar aan van Denon. Die zou in allerlei testen het hoogst scoren, maar ik mis hem hier. Is daar een reden voor? Misschien te hoge prijs/kwaliteit-verhouding?

  Reply
 10. Peter van Straalen

  Hallo

  Ik ben op zoek naar een betaalbare soundbar met wifi
  Wij hebben een wat oudere (geen internet) televisie van het merk Samsung.
  Tevens wil ik graag weten of je met een soundbar met wifi ook gewoon radio kan afluisteren?

  Peter van Straale

  Reply
  1. Guido Post author

   Hoi Peter,

   Soundbars met Wi-Fi gebruiken vaak een specifieke app voor het afspelen van muziek. Alle Wi-Fi apps die ik ken hebben ook een radio-mogelijkheid. De Wi-Fi mogelijkheid komt op soundbars op dit moment voornamelijk voor bij het hogere prijssegment. Maar: je kunt om radio af te spelen op je soundbar ook gebruik maken van bluetooth.

   Bij het gebruik van bluetooth worden er geen specifieke apps gebruikt, maar wordt simpelweg alle audio van het via bluetooth aangesloten apparaat afgespeeld op de soundbar. Als dat bijvoorbeeld een smartphone is, kun je met de smartphone gebruik maken van online radio. De radio wordt dan afgespeeld op de soundbar. Ook kun je zo via bluetooth de audio van andere apps zoals Spotify, YouTube, Apple Music, etc afspelen op je soundbar.

   Als je dus puur om het afspelen van radio op de soundbar gaat, kun je dus ook kiezen voor een soundbar met alleen bluetooth. Een zeer betaalbare optie, ook van het merk Samsung, is de Samsung HW-K335. Deze soundbar heeft bluetooth, en voor de huidige prijs (€129) zeer goed geluid. Je kunt mijn volledige review over deze soundbar hier lezen.

   Wil je toch een soundbar met Wi-Fi, dan is de LG SJ6 de betaalbaarste optie. De LG SJ6 wordt door klanten positief beoordeeld op de geluidskwaliteit, en is met een huidige korting op Bol.com te koop voor 249 euro. Daarmee is dit de goedkoopste soundbar met wifi op dit moment; alle andere soundbars met Wi-Fi zijn een stuk duurder.

   Groet,
   Guido

   Reply
 11. E.

  Hallo Guido,

  Zijn er nog ontwikkelingen wat betreft top 5 beste soundbar? Ik heb een budget van circa 800 tot 1000 euro en wil graag een goed surround systeem om mooi geluid te hebben bij tv kijken en ook muziek te luisteren. Met wat kan ik de soundbar het beste uitbreiden?

  Groeten,

  E.

  Reply
  1. Guido Post author

   Hoi E.,

   Als ik het goed begrijp zoek je dus een surround sound (5.1) systeem waar een soundbar onderdeel van uitmaakt, met budget van 800-1000 euro?

   De meeste echt goede (3.0) soundbars samen met achterspeakers en subwoofer zitten helaas in een hogere prijsklasse. Laat je de subwoofer achterwege, en ga je voor een 5.0 systeem, dan zijn er wel goede mogelijkheden in deze prijsklasse wanneer er aanbiedingen zijn.

   Zo is de hierboven genoemde Sonos Playbar met twee Sonos Play:1 achterspeakers bijvoorbeeld een goede keuze. Kost op dit moment 1078 euro op Bol.com, maar deze set heeft ook meerdere keren onder de 1000 euro gezeten.

   Een andere optie is bijvoorbeeld de Bose SoundTouch 300 die ik noem in de top 5 hierboven, samen met de Virtually Invisible 300 als achterspeakers. Zit samen op 1150 euro op dit moment, maar heeft met aanbiedingen ook al onder de 1000 euro gezeten.

   Een goede (surround) home cinema set mét subwoofer die in de buurt komt van het budget is de Samsung HW-K950. Deze set bestaat uit een 3.0 channel soundbar, twee rear speakers en een subwoofer. Deze set heeft ook Dolby-Atmos ondersteuning (zogenaamd 5.1.4 channel). Deze set bevat namelijk nog eens vier extra speakers die geluid richting het plafond afspelen, zodat dit geluid via het plafond naar beneden weerkaast voor een volledig 3D-effect. Je kunt draadloos muziek afspelen op deze home cinema set met bluetooth én Wi-Fi. Volledige reviews van deze set kun je lezen op oa. CNET.com en Digitaltrends.com. Deze set kost 1199 euro op Coolblue.nl.

   Edit: toevallig op dit moment onder de 1000 euro in de aanbieding op Artencraft.nl en op Plattetv.nl voor 999 euro!

   Groet,
   Guido

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *