Kleine OLED TV kopen? Overzicht van de kleinste OLED TV’s!

Door | 16 oktober 2018

OLED is een technologie die voor beter beeld zorgt, met name als het gaat om contrast. Ook is het met gebruik van OLED mogelijk om TV’s nog platter te maken.

OLED wordt steeds vaker toegepast in TV’s, maar vanwege de hoge kosten voornamelijk in het high-end segment. Dat gaat dan vaak samen met een groot beelddiagonaal.

Er zijn echter goede redenen om te kiezen voor een TV met een kleiner beelddiagonaal. Heb je een kleine ruimte, of zit je dicht op het scherm? Dan is een kleine TV een betere optie.

Wil je een TV met alle voordelen van OLED, maar met een klein beelddiagonaal? In dit artikel houdt ik bij wat de kleinste OLED TV’s die je op dit moment kunt kopen.

Helaas zijn op dit moment de kleinste OLED TV’s nog steeds minimaal 55 inch in beelddiagonaal (139,7 cm). Wel zitten er minieme verschillen in de fysieke afmeting van de schermen van deze 55 inch TV’s, omdat er variatie zit in de afmeting van de rand om het scherm. Hieronder een overzicht van de beste TV’s van dit formaat. Wanneer er OLED TV’s beschikbaar zijn met een kleiner formaat, krijgt dit artikel een update.

LG 55EG9A7V – 55 inch – goedkoopste OLED TV

LG 55EG9A7V Kleinste Oled TvDe LG 55EG9A7V is één van de beschikbare OLED TV’s met het 55-inch formaat. De fysieke afmeting van het scherm is 122.9 cm bij 70.8 cm.

Daarnaast is dit de goedkoopste OLED TV die op dit moment beschikbaar is: op dit moment is de laagste prijs 999 euro op Coolblue.nl. Een nadeel van deze TV is dat dit een Full HD TV is (1920×1080 pixels), en geen 4K TV (3840×2160). Hierdoor heb je met deze TV niet het scherpste beeld.

Deze TV maakt gebruik van het LG WebOS 2.0 besturingssysteem, en heeft een ingebouwde tuner.

LG OLED55C7V – 55 inch – 4K OLED TV

LG OLED55C7V Kleine Oled TvDe LG OLED55C7V is de populairste OLED TV van dit moment. Het scherm met een 55 inch beelddiagonaal heeft een afmeting van 123 bij 71 cm.

Het voordeel op de eerder genoemde LG 55EG9A7V, is dat dit wel een 4K TV is, en daarom beter scherper beeld geeft. Andere gunstige eigenschappen van deze TV zijn de HDR10 en Dolby Vision ondersteuning, en de hoge refresh rate van 120 Hz. Ook krijgt deze TV zeer positieve reviews van reviewsites zoals Whathifi.com, Techradar.com, en TrustedReviews.com.

Deze TV is online te bestellen bij meerdere webshops, waaronder Mediamarkt.nl, Coolblue.nl, en Bol.com. De laagste prijs is op dit te vinden bij Mediamarkt – 1499 euro.

Philips 55POS9002 – 55 inch – 4K OLED TV met Ambilight

Philips 55POS9002 OLED TV Met AmbilightOok Philips heeft een OLED TV’s in het 55 inch formaat. De breedte van het scherm is 123 cm, en de hoogte van het scherm 71.5 cm.

De 55POS9002 is een 4K OLED TV, met als unieke eigenschap de Ambilight functie. Verder heeft deze TV HDR10 ondersteuning, en HLG ondersteuning. HLG staat voor Hybrid Log Gamma, en is een alternatieve standaard voor high dynamic range video. Verder is dit een van de weinige TV’s die gebruik maakt van Android als besturingssyteem; op deze TV staat Android TV 6.0.

Deze TV krijgt positieve beoordelingen in reviews. Whathifi.com geeft deze TV 5/5 sterren, en noemt hierbij de kwaliteit van de HDR, het goede geluid, en de aanwezigheid van Ambilight.

Deze TV is online te bestellen bij meerdere webshops. Deze TV kost op dit moment 1479 euro op Bol.com.

Vragen, opmerken, of eigen ervaringen?

Heb je vragen of opmerkingen over het kopen van een kleine OLED TV? Ervaring met één van de genoemde producten? Laat het me hieronder weten!

Laatste update: 16 oktober 2018. Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd op 11 december 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties op “Kleine OLED TV kopen? Overzicht van de kleinste OLED TV’s!

 1. Martin

  Wacht ook op een kleiner formaat oled maar nog niet leverbaar niet te begrijpen in deze tijd van geld verdienen.

  Reply
 2. Kris Ooievaar

  Beste Guido,

  Ik zit al een paar jaar te wachten op kleine(re) OLED’s, maar helaas. Mijn huidige 50″ plasma vind ik echt te groot voor ons nieuwe huis. Dus ik stel de vervanging al een tijdje uit, terwijl de plasma al diverse horizontale zwarte strepen vertoont (een plat vervoerd –> dommie).
  Mijn vraag is naar welk alternatief jij zou uitkijken als je in mijn situatie zit. Zo tussen 40 en 46″ is wat ik zoek. Met andere woorden: welke huidige techniek komt het dichtsbij OLED’s en dan dus met name dat mooie zwarte …

  Alvast bedankt voor je reactie,

  Kris

  Reply
  1. Guido Post author

   Hoi Kris,

   Om zo dicht mogelijk in de buurt te komen van OLED zou ik kiezen voor een LCD TV met local dimming, HDR10 ondersteuning, en een zo hoog mogelijk contrastniveau. Ookal voldoet een LCD TV hieraan, dan blijft OLED helaas nog steeds superieur.

   Als ik nu zou moeten kiezen, zou ik voor de Samsung UE43NU7400 gaan. Dit is een nieuw model 4K TV van Samsung. Deze TV heeft local dimming en HDR10+ ondersteuning. Ik kan nog nergens een meting van het contrastniveau vinden, maar alle andere Samsung 7-serie modellen scoren hier in ieder geval allemaal erg hoog op.

   Groet,
   Guido

   Reply
   1. Leo

    Vriendelijk bedankt Guido!
    Zeer nuttig! Er is een nieuwe update verschenen,
    de UE43NU7470. Enig idee tav verschil met de. .7400?
    Ik heb het niet kunnen ontdekken?
    MvG,
    Leo

    Reply
 3. Guido Post author

  Update 15-8-2018: prijzen bijgewerkt. De twee 55 inch LG TV’s zijn zo’n 400 euro goedkoper dan een half jaar geleden. Er zijn helaas nog steeds geen OLED TV’s kleiner dan 55 inch beschikbaar.

  Reply
 4. L.M.A. Fraai

  L.S.

  Bedankt voor je duidelijke info. Kwam mij in mijn zoektocht goed van pas. Ben zeer geïnteresseerd in de Philips 4K Oled TV met Ambilight. De meeste woonkamers, o.a. de mijne, zijn doorgaans te klein voor een scherm van 55 inch. Het moet toch een gat in de markt zijn om passende afmetingen aan te bieden. Als het technisch mogelijk is waarom is het er nog niet. Waar is het wachten op? Kan bij de producenten op aangedrongen worden hier haast mee te maken? Hoop op een positief antwoord. Ik sta in de startblokken voor een aanschaf.
  Graag uw reactie waarvoor bij voorbaat dank.

  Lindley Fraai

  Reply
  1. Guido Post author

   Hoi Lindley,

   Helaas zijn er nog steeds geen OLED TV’s beschikbaar met een kleiner formaat dan 55 inch, en zijn er ook nog geen OLED TV’s van klein formaat aangekondigd door de fabrikanten.

   Technisch gezien is het zeker mogelijk. Er bestaan bijvoorbeeld ook smartphones met OLED schermen. Ik kan me ook niet voorstellen dat de producenten er niet van op de hoogte zijn dat er vraag is naar kleinere formaten. Dat er geen kleiner formaat OLED schermen zijn is een veelvoorkomende klacht. Dat kan bedrijven zoals LG en Sony, die uiteraard aan marktonderzoek doen, niet zijn ontgaan.

   Ik denk echter dat er is gekozen voor de strategie om met OLED eerst zoveel mogelijk te richten op het high-end segment, en daar horen ook grote schermen bij. Wel verwacht ik dat OLED op termijn ook naar kleinere schermen zal komen, maar ik heb op dit moment nog geen enkele indicatie wanneer dat zou kunnen zijn.

   Groet,
   Guido

   Reply