Nieuwe Google Pixel telefoon? De nieuwste telefoons! (2020)

Op zoek naar een nieuwe telefoon van Google? De huidige smartphones van Google zijn allemaal ‘Pixel’-telefoons. Op deze pagina houd ik bij wat de nieuwste telefoons van Google zijn, en vind je per telefoon meer informatie over alle belangrijke eigenschappen, en de huidige prijs van dit toestel.

Hieronder staan al deze smartphones genoemd op volgorde van release-datum, met het nieuwste toestel eerst.

Google Pixel 4a 5G – nieuwste Google telefoon (nov 2020)

Hoewel de Pixel 4a 5G al eerder werd aangekondigd dan de Pixel 5, was deze later beschikbaar. Zo is deze sinds begin november verkrijgbaar. In Nederland is het nog onduidelijk wanneer deze precies op voorraad zijn bij webwinkels, maar wordt deze op het moment van schrijven al wel verwacht.

Google Pixel 4a 5g

Google Pixel 4a 5G

Mobiel.nl (bekijk prijs)

De Pixel 4a 5G is een high-end telefoon, maar op een aantal vlakken iets minder krachtig dan de Pixel 5. Hoewel deze telefoon een groter scherm heeft, namelijk een 6.2 inch OLED scherm, heeft deze dezelfde resolutie (2340×1080). Daarmee is de pixeldichtheid dus iets lager, maar met zo’n 413 pixels per inch is het scherm nog steeds zeer scherp.

Dit scherm ondersteunt HDR content, maar heeft in tegenstelling tot de Pixel 5 een verversingssnelheid van 60 Hz.

Wel heeft deze telefoon dezelfde camera’s als de Pixel 5. Zo zijn er aan de achterzijde namelijk twee camera’s: een 12.2 MP camera met brede beeldhoek, en een 16 MP camera met groothoeklens. Aan de voorkant van deze telefoon zit er in het scherm een zogenaamde ‘punch-hole’, met een 8 MP selfie-camera.

De hoofdcamera van de telefoon kan maximaal in 4K filmen met 60 fps, of in Full HD met maximaal 240 fps. De selfie-camera kan in Full HD filmen met 30 fps.

Ook deze telefoon draait Android 11, en gebruikt daarvoor de krachtige Snapdragon 765G chipset, maar heeft met 6 GB minder RAM dan de Pixel 5. Wel heeft deze telefoon door de gebruikte chipset ook ingebouwde 5G ondersteuning.

Voor het opslaan van bestanden beschikt de Pixel 4a 5G over 128 GB aan opslagruimte. Deze flinke hoeveelheid opslag is echter niet verder uit te breiden; de telefoon heeft namelijk géén microSD kaartlezer.

Naast 5G, beschikt deze telefoon ook nog over Wi-Fi 5 en bluetooth 5.0 voor draadloze verbinding.

De 3885 mAh batterij van de Pixel 4a 5G is iets kleiner dan die van de Pixel 5, maar nog steeds bovengemiddeld. Ook bij dit toestel is de batterij snel op te laden, namelijk met 18 Watt over USB-C. Deze telefoon is niet draadloos op te laden.

Wat betreft audio bevat deze telefoon twee ingebouwde speakers, waardoor deze het geluid in stereo (2.0) kan afspelen. Er is géén 3.5 mm koptelefoonaansluiting. Wel zou je gebruik kunnen maken van een USB-C naar 3.5 mm AUX adapter, of draadloos muziek afspelen over bluetooth.

De telefoon heeft een vingerafdrukscanner aan de achterzijde van het toestel. Zo kun je met je wijsvinger de telefoon snel ontgrendelen.

De Pixel 4a 5G wordt verkocht in één kleur, namelijk in het zwart (‘Just Black’). Deze mobiel kopen? Deze wordt binnenkort beschikbaar op Mobiel.nl. Daar zal deze verkocht worden als los toestel, en met abonnement.

Google Pixel 5 – nieuwste Google flagship telefoon (okt 2020)

De Pixel 5 is op het moment van schrijven de nieuwste telefoon van Google. Deze is sinds oktober 2020 in sommige landen verkrijgbaar, maar door Google (nog) niet officieel uitgebracht in Nederland. Toch wordt het toestel al verkocht op Bol.com, en geeft Mobiel.nl aan dat de Pixel 5 binnenkort wordt verwacht.

Google Pixel 5

Google Pixel 5

Bol.com (€779)

De Pixel 5 is het nieuwste vlaggenschipmodel van Google, en heeft dus vele gunstige eigenschappen. Zo is deze telefoon uitgerust met een 6.0 inch OLED scherm, met een resolutie van 2340×1080 pixels. Met deze resolutie komt dit scherm op een pixeldichtheid van wel 432 pixels per inch. Dat is een zeer hoge pixeldichtheid, waarmee deze telefoon dus een zeer scherp beeld levert.

Met het OLED scherm heeft deze telefoon daarnaast een perfect contrast. Met de ondersteuning van HDR10+ content kan dit scherm ook geschikt voor het afspelen van HDR beeldmateriaal; met een hoger kleurbereik dan normale (SDR) content. Een ander voordeel is de 90 Hz verversingssnelheid.

Daarmee laat deze telefoon maximaal 90 beeldjes per seconde zien; 50% meer dan de 60 Hz verversingssnelheid van de meeste telefoons. Dat zorgt voor een zeer vloeiend beeld, vooral bij snel bewegend beeldmateriaal, zoals games.

De telefoon is uitgerust met twee verschillende camera’s aan de achterzijde. De hoofdcamera is een 12.2 MP camera met een normale, brede, beeldhoek. De tweede camera heeft een 16 MP resolutie, en een groothoeklens. Afhankelijk van het type foto dat je neemt wordt er gekozen voor de gunstigste camera voor het nemen van de foto.

Aan de voorzijde van dit toestel zit een 8 MP selfie-camera. Deze zit in de linkerbovenhoek van het scherm, met een ‘punch-hole’ design; een ronde uitsparing in het scherm.

Met de hoofdcamera is het mogelijk om in 4K te filmen, met maximaal 60 frames per seconde. In Full HD kun je met de hoofdcamera ook slow-motion opnames maken; met maximaal 240 frames per seconde in Full HD. Met de selfie-camera is het mogelijk om te filmen in Full HD, met 30 frames per seconde. Met beide camera’s is het mogelijk om beeldmateriaal in HDR vast te leggen.

Deze telefoon draait de nieuwste versie van Android, namelijk Android 11. Daarmee is de Pixel 5 één van de eerste telefoons die al Android 11 draait.

De Pixel 5 gebruikt de Snapdragon 765G chipset, en heeft 8 GB aan RAM. Dat maakt dit een zeer krachtige smartphone. Ook heeft de gebruikte chipset ingebouwde ondersteuning voor 5G.

Voor opslag heeft deze telefoon 128 GB aan opslagruimte. De telefoon heeft géén microSD kaartlezer, dus deze opslagruimte is niet verder uit te breiden. Wel is 128 GB gelukkig genoeg voor de meeste gebruikers. Alleen als je zeer regelmatig of langdurige films maakt in 4K, kan de 128 GB aan opslagruimte een beperking vormen, en zul je vaker bestanden moeten overzetten naar je computer of externe opslagruimte.

Deze telefoon beschikt verder over Wi-Fi 5, en bluetooth 5.0 voor draadloze communicatie.

Met een 4080 mAh batterij, heeft de Google Pixel 5 een bovengemiddeld hoge batterijcapaciteit. Behalve dat de batterij lang meegaat, zal ook het opladen snel gaan. Bedraad, over USB-C, is de batterij met maximaal 18 Watt op te laden. Daarnaast is deze telefoon ook draadloos op te laden, met maximaal 12 Watt.

Daarnaast is de batterij van de telefoon juist ook te gebruiken om andere apparaten (draadloos) op te laden, maximaal met 5 Watt. Dat is handig om bijvoorbeeld je bluetooth oordopjes in een oplaaddoosje met wireless charging op te laden.

Er is géén 3.5 mm jack beschikbaar. Wil je muziek luisteren, dan kun je met een USB-C naar 3.5 mm jack adapter (hier verkrijgbaar) toch gebruik maken van bedrade headphones. Daarnaast is het gebruik van bluetooth oordopjes een goede optie; de telefoon ondersteunt de aptX HD codec, waardoor je muziek in hoge kwaliteit kunt streamen over bluetooth.

Verder heeft de telefoon twee ingebouwde speakers, en kan de telefoon zelf dus het geluid afspelen in stereo.

Om de telefoon snel te ontgrendelen, heeft aan de achterkant een vingerafdrukscanner. Deze is dus bedoeld om te bedienen met je wijsvinger. Een laatste gunstige eigenschap van deze telefoon is de waterdichtheid. De Pixel 5 is namelijk IP68 waterdicht; tot 30 minuten op 1.5 meter diepte.

De Pixel 5 is te bestellen op Bol.com voor €779, en binnenkort als los toestel en met abonnement beschikbaar bij Mobiel.nl. De telefoon is verkrijgbaar in twee kleuren, zwart (‘Just Black’) en pastelgroen (‘Sorta Sage’).

Google Pixel 4a – mid-range toestel van Google (aug 2020)

De Pixel 4a is sinds augustus 2020 beschikbaar, en het nieuwste mid-range toestel van Google. De Google Pixel 4a is daarnaast een compleet andere telefoon dan de Pixel 4a 5G. Dit is niet simpelweg een uitvoering van deze telefoon zonder 5G, maar op bijna alle eigenschappen verschillend.

Google Pixel 4a

Google Pixel 4a

Mobiel.nl (€419)

Toch heeft deze telefoon een prima beeldscherm. Met 5.81 inch is deze iets kleiner dan gemiddeld. Wel is dit een OLED scherm, met een hoge resolutie van 2340×1080. Daarmee heeft dit scherm een pixeldichtheid van 443 pixels per inch, en een zeer scherp beeld. Ook ondersteunt dit scherm HDR.

Met één 12.2 MP camera aan de achterkant, is dit een van de weinige nieuwe telefoons die slechts een enkele camera heeft aan de achterkant. Aan de voorkant zit een 8 MP selfie-camera, met een ‘punch-hole’ design in de linker bovenhoek van het scherm.

Met de camera aan de achterkant is het mogelijk om in 4K resolutie te filmen met 30 frames per seconde (fps), of tot en met 120 frames in Full HD (1080p) resolutie. De selfie-camera kan in Full HD filmen met 30 fps.

De Pixel 4a draait standaard Android 10. Wel zal het mogelijk worden om dit later te updaten naar Android 11.

Wat betreft hardware, maakt de Pixel 4a gebruik van de Snapdragon 730G chipset, en heeft deze 6 GB aan RAM. Met de octa-core processor en de ruime hoeveelheid geheugen, blijft deze telefoon snel bij multitasking.

Daarnaast beschikt deze telefoon over 128 GB aan opslagruimte. Dat is een grote opslagruimte voor een telefoon van deze prijsklasse, en zal voor de meeste gebruikers ruim voldoende zijn. Helaas is deze opslagruimte niet verder uit te breiden, want er is géén microSD kaartlezer aanwezig.

Naast mobiel internet, beschikt deze telefoon over het snelle Wi-Fi 5 om gebruik te maken van internet. Daarnaast beschikt de telefoon over bluetooth 5.0 voor het uitwisselen van data met andere apparaten.

De batterij van deze telefoon heeft een capaciteit van 3140 mAh. Daarmee heeft deze telefoon een ietwat ondermaatse batterijcapaciteit voor nieuwe toestellen van deze prijsklasse. Ook is deze batterij alleen bedraad op te laden. Dat verloopt over USB-C, en zal vanwege de 18 Watt oplaadvermogen ook snel gaan.

Een voordeel van de Pixel 4a, is dat deze als een van de nieuwe Google Pixel telefoons, wél over een 3.5 mm koptelefoonaansluiting beschikt. Daarnaast zitten er twee speakers in de Pixel 4a voor het afspelen van audio, en kan deze het geluid weergeven in stereo (2.0).

Deze telefoon heeft een vingerafdrukscanner aan de achterzijde van het toestel. Daarmee wordt het mogelijk om met je wijsvinger de telefoon snel te ontgrendelen.

De Pixel 4a is verkrijgbaar in één kleuruitvoering, namelijk zwart, ofwel ‘Just Black’. Deze smartphone kopen? Deze is als los toestel beschikbaar op Bol.com, en zowel als los toestel als met een abonnement op Mobiel.nl.

Google Pixel 4 XL – grootste Google telefoon (okt 2019)

De Google Pixel 4 XL is een grote uitvoering van de Google Pixel 4, en werd tegelijkertijd uitgebracht. Deze telefoon is sinds oktober 2019 verkrijgbaar.

Google Pixel 4 Xl

Google Pixel 4 XL

Bol.com (€699)

Het scherm van deze telefoon is zeer goed. Het is een 6.3 inch OLED scherm, met een zeer hoge resolutie. De resolutie is namelijk 3040×1440 pixels, waarmee dit scherm uitkomt op een pixeldichtheid van zo’n 537 pixels per inch. Daarmee is dit een van de scherpste schermen die je kunt vinden op een smartphone.

Daarnaast is dit scherm in staat op HDR content te weergeven, en heeft het scherm ook een verversingssnelheid van 90 Hz. Daarmee kan deze telefoon 50% meer beeldjes per seconde laten zien dan de meeste andere telefoons. Vooral bij snel bewegend beeld, zoals veel games, zal dit zorgen voor vloeiendere bewegingen.

De telefoon heeft aan de achterkant twee camera’s. Zo is er namelijk een standaard camera met 12.2 MP resolutie, en een telefoto-camera met 16 MP resolutie. Met de telefoto-camera is het mogelijk om goede foto’s te maken op lange afstand. Deze camera heeft ook een 2× optische zoom.

Aan de voorkant van dit toestel is daarnaast nog een 8 MP selfie-camera aanwezig. In tegenstelling tot veel andere nieuwe telefoons, is hiervoor géén uitsparing gemaakt in het scherm, met zit deze samen met de telefoonspeaker in een balk boven het scherm.

Je kunt met de camera aan de achterkant video vastleggen in de 4K resolutie met 30 frames per seconde, en met de selfie-camera in Full HD met 30 frames per seconde.

De Pixel 4 XL draait Android 10 als besturingssysteem. Ook is er een update naar Android 11 mogelijk. Met de Snapdragon 855, heeft deze telefoon een van de snelste chipsets. Daarnaast beschikt de telefoon over 6 GB aan RAM.

De versie die in Nederland wordt verkocht heeft 64 GB aan opslagruimte. Daarmee heeft deze telefoon minder opslag dan de meeste andere smartphones van deze prijsklasse. Ook is deze opslagruimte niet verder uit te breiden. Er zit namelijk geen microSD kaartslot in deze telefoon.

Met een 3700 mAh batterij heeft deze telefoon een gemiddeld grote batterijcapaciteit. Door het scherm met de hoge resolutie, zal deze batterij bij veel schermgebruik echter minder lang meegaan dan gemiddeld. Gelukkig is de telefoon wel snel op te laden, met Fast Charging met maximaal 18 Watt over USB-C. Daarnaast is het ook mogelijk om het toestel draadloos op te laden.

De telefoon heeft Wi-Fi 5, en bluetooth 5.0. Omdat deze telefoon géén 3.5 mm AUX port heeft, zijn bluetooth oordopjes of koptelefoons een goede keuze. Ook zou je nog gebruik kunnen maken van deze USB-C naar 3.5 mm AUX adapter.

Wel heeft de telefoon twee ingebouwde speakers, en kan deze hierop het geluid van de telefoon afspelen in stereo (2.0).

In tegenstelling tot de meeste Pixel telefoons hebben de Pixel 4 XL en Pixel 4 géén vingerafdruksensor. Om het scherm snel te ontgrendelen maken deze telefoons gebruik van gezichtsherkenning (Face ID). Deze telefoon heeft verder de IP-code IP68, en is daarmee 30 minuten waterdicht op een diepte van 1.5 meter.

De Pixel 4 XL kopen? Je heb keuze uit drie verschillende kleurstellingen, namelijk wit (‘Clearly White’), zwart (‘Just Black’), en oranje (‘Oh So Orange’). Dit toestel is in Nederland verkrijgbaar op Bol.com, bij MaxICT, op Amazon.nl, en Amazon.de.

Google Pixel 4 – high end Google smartphone (okt 2019)

De Pixel 4 is beschikbaar sinds oktober 2019, en is de kleine uitvoering van deze high-end smartphone. Deze smartphone heeft namelijk een beelddiagonaal van 5.7 inch, en is daarmee relatief klein.

Het gebruikte scherm is een OLED, en heeft daarom een perfecte contrastverhouding; zwart is op een OLED scherm ook écht zwart. Door de ondersteuning van HDR, heeft dit scherm daarnaast juist ook een groot kleurbereik.

De resolutie van dit scherm is 2280×1080 pixels. Met de afmeting van dit scherm, heeft deze telefoon daarmee een pixeldichtheid van zo’n 444 pixels per inch. Dat zorgt voor een zeer scherp beeld. Een laatste gunstige eigenschap van het scherm is de hoge verversingssnelheid, van 90 Hz.

Voor het maken van foto’s, zitten er aan de achterkant van deze telefoon twee verschillende camera’s. De eerste camera is een standaard camera met 12.2 MP resolutie, en de tweede een telefoto-camera met 16 MP resolutie. De telefoto-camera heeft een 2× optische zoom, en is daarmee erg goed in het maken van foto’s op lange afstand.

Voor het maken van selfies en videobellen, zit er aan de voorkant van de Pixel 4 nog een 8 MP selfie-camera aanwezig. Deze camera zit samen met de speaker in een bar boven het scherm.

De hoofdcamera van de telefoon kan filmen in 4K met 30 frames per seconde. Met de selfie-camera kun je filmen in Full HD (1080p) met 30 fps.

Het besturingssysteem van de Pixel 4 is Android 10, dat nog verder is te upgraden naar de nieuwste versie van Android, namelijk Android 11.

Wat betreft hardware is dit een krachtige telefoon. Zo wordt er gebruik gemaakt van de Snapdragon 855 chipset, en heeft de telefoon 6 GB aan RAM.

Wat betreft opslag is er in Nederland alleen de 64 GB uitvoering beschikbaar. Hoewel dat voor veel gebruikers zal volstaan, is dat voor een telefoon van deze prijsklasse echter geen ruime hoeveelheid opslag. De opslagruimte is ook niet verder uit te breiden, want deze telefoon heeft géén microSD kaartlezer.

Net als de Pixel 4 XL, beschikt de Pixel 4 over Wi-Fi 5, en bluetooth 5.0.

Wel is de batterijcapaciteit van de Pixel 4 een stuk kleiner dan die van de Pixel 4 XL. Deze heeft namelijk een capaciteit van 2800 mAh. Met die capaciteit heeft deze telefoon vergeleken met andere toestellen een ietwat kleine batterij. Gelukkig is de batterij wel snel op te laden, namelijk met 18 Watt laadvermogen over USB-C. Een andere mogelijkheid is om dit toestel draadloos op te laden.

Deze telefoon heeft géén 3.5 mm AUX port. Om muziek te luisteren kun je kiezen voor een draadloze koptelefoon met bluetooth, of gebruik make n van deze USB-C naar 3.5 mm AUX adapter.

Daarnaast heeft deze telefoon twee ingebouwde speakers voor het afspelen van audio. Daarmee kan deze telefoon het geluid afspelen in stereo (2.0).

De Pixel 4 heeft géén vingerafdruksensor, maar maakt gebruik van gezichtsherkenning (Face ID) om de telefoon snel te ontgrendelen. De telefoon heeft de IP-code IP68, en is daarmee 30 minuten waterdicht op 1.5 meter diepte.

De Google Pixel 4 kopen? Deze telefoon is verkrijgbaar in drie verschillende kleuruitvoeringen, namelijk wit (‘Clearly White’), zwart (‘Just Black’), en oranje (‘Oh So Orange’). Dit toestel is in Nederland verkrijgbaar op Amazon.nl en op MaxICT.nl.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de Pixel telefoons van Google? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met een van de genoemde producten die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend