Disney Plus kijken op TV? Alle TV merken en mogelijkheden!

Disney Plus KijkenSinds eergisteren is Disney Plus wereldwijd beschikbaar. Met deze nieuwe video-streaming dienst kun je alle films, TV-series, en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, én National Geographic bekijken.

Daarmee is dit een goede aanvulling op andere streaming diensten zoals Netflix en Amazon Prime Video.

Om Disney Plus te kunnen kijken, maak je om te beginnen een account aan op Disneyplus.com. De eerste 7 dagen kun je dit gratis uitproberen.

Na het aanmaken van je account, kun je op deze site alle video’s bekijken. Maar wil je niet op je webbrowser, maar op je TV kunnen kijken? Dat kan! Hoe dat werkt, hangt wel af van de (smart) TV die je hebt.

Daarom bespreek ik hieronder alle mogelijkheden die er zijn om Disney Plus op je TV te krijgen. Heb je geen smart TV, of is er op jouw smart TV geen app beschikbaar? Ook dan zijn er mogelijkheden!

Disney Plus kijken op je Smart TV? Deze TV’s hebben apps!

Heb je een Smart TV? Dan is de kans groot dat er een Disney+ app voor je TV beschikbaar is. Door op het besturingssysteem van je TV zelf een app te installeren, heb je geen externe apparaten nodig voor het kijken van Disney Plus. Daarom is dat de gemakkelijkste manier.

Uiteraard moet de smart TV met internet verbonden zijn om videomateriaal te kunnen streamen via de Disney+ app. Hieronder een overzicht van de verschillende TV merken en bijbehorende smart besturingssystemen. Voor elk merk en besturingssysteem geef ik aan of er een app beschikbaar is, en waar je deze kunt vinden.

Is er geen app beschikbaar voor je TV? Verderop in dit artikel noem ik nog 4 alternatieve methoden om toch Disney Plus te kunnen kijken.

Disney Plus op Samsung smart TV (Tizen)? App beschikbaar!

Disney Plus Kijken Samsung Tv

Heb je een smart TV van Samsung? Dan is het erg gemakkelijk om Disney Plus op je TV te krijgen.

Disney heeft namelijk een app beschikbaar voor Samsung’s smart TV besturingssysteem Tizen. Je kunt deze app vinden door via de Smarthub “Apps” te selecteren. Zoek naar “Disney+”, en installeer deze app.

Na het openen van de app kun je inloggen met je Disney+ accountgegevens. Maak dus eerst een account aan op Disneyplus.com, zodat je meteen je accountgegevens kunt invoeren.

Heb je een oude Samsung smart TV’s met het besturingssysteem Orsay OS? Daarop is er geen app beschikbaar. Bekijk de alternatieve methoden verderop in dit artikel.

Sony, Philips, of Sharp smart TV (Android TV)? Disney+ app!

Sony Tv Logo

De nieuwe smart TV’s van Sony, Philips, en Sharp maken gebruik van het Android TV besturingssysteem.

Ook bij Android TV is het mogelijk om Disney+ te bekijken met een app. Wel moet dit Android versie 5.0 (Lollipop) of hoger zijn, anders wordt de app niet ondersteund.

Navigeer naar de Google Play Store, en zoek naar “Disney+” om de app te vinden.

Na het installeren kun je met deze app alle content van Disney Plus bekijken op je TV.

TV van deze merken zonder Android TV? Bekijk dan verderop in dit artikel de alternatieve methoden.

Disney Plus kijken op LG TV (webOS) – via app!

Lg Tv LogoHeb je een LG smart TV? Dan is de kans groot dat je ook gebruik kunt maken van een app.

Alle TV’s met WebOS versie 3.0 en nieuwer hebben namelijk een Disney Plus app beschikbaar in de LG Content store.

Na het openen van de app zul je in moeten loggen met je Disney+ accountgegevens. Eenmaal ingelogd kun je simpelweg je favoriete film of TV serie selecteren en bekijken.

Heb je een oudere versie van webOS, en daarom geen app? Bekijk dan hieronder de alternatieve methoden.

Disney Plus kijken zonder smart TV app? De mogelijkheden!

Heb je een TV waarvoor er geen Disney+ app beschikbaar is? Of een ouderwetse ‘domme’ TV waar je sowieso geen apps op kunt installeren?

Dan zijn er nog veel andere manieren om toch Disney Plus te kunnen kijken. Je kunt dan namelijk een apparaat waar je wél Disney Plus op kunt kijken verbinden met je TV. Hieronder alle opties.

1. Via een laptop of PC

Je kunt op je laptop of PC Disney+ kijken door met een webbrowser naar Disneyplus.com te gaan. Door je laptop of PC op je TV aan te sluiten, zie je het beeld hiervan op je TV, en kun je dus alsnog Disney Plus bekijken op je televisie.

Er zijn verschillende manieren om je laptop of PC te verbinden met je TV. Meer informatie? Lees dan mijn volledige artikelen:

In deze artikelen leg ik uit hoe je een bedrade of een draadloze verbinding te maken tussen je laptop of PC met je TV.

2. Via een smartphone of tablet

Bijna iedereen heeft wel een smartphone of een tablet. Download en installeer dan eerst de Disney+ app op je smartphone of tablet. Er zijn voor Android (hier) en op iOS (hier) apps beschikbaar.

Door je smartphone of tablet vervolgens te verbinden met je TV, kun je Disney Plus op je TV kijken. Er zijn veel verschillende manieren om een smartphone of tablet op een TV aan te sluiten. Bekijk alle methodes en uitleg in de artikelen hieronder:

De populairste methode is om een draadloze verbinding te maken tussen je mobiele apparaat en je TV via de Google Chromecast.

3. Via een console – Xbox One of PS4

Heb je al een Xbox One of PS4? Met een console aangesloten op je TV kun je ook Disney+ kijken. Er is namelijk voor beide apparaten een Disney Plus app beschikbaar:

Er wordt nog gewerkt aan een app voor de Nintendo Switch, maar het is nog onbekend wanneer deze beschikbaar is. Er is helaas geen app beschikbaar voor de oudere consoles, zoals de Xbox 360 en PS3.

4. Via een mediabox / TV box (Android Box of Apple TV)

Disney Plus kijken via Apple TVEen zogenaamde mediabox is een simpele computer met een (draadloze) internetverbinding. Door deze op je TV aan te sluiten, voeg je smart-functies toe aan je TV.

Zo zijn er mediaboxen met Android, en maakt ook Apple een eigen TV box, namelijk de Apple TV. Op beide mediaboxen kun je de Disney Plus app installeren (bekijk de app: Android, Apple TV). Voor meer informatie over deze mediaboxen, zie:

Door op je TV de aangesloten mediabox te kiezen als input-bron, kun je zo gebruik maken van de Disney Plus app op je TV.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het kijken van Disney+ op je TV? Laat dan hieronder je reactie achter!

Plaats een reactie

20 reacties op “Disney Plus kijken op TV? Alle TV merken en mogelijkheden!”

 1. ik heb dus een smart tv van Phillips en ik krijg hem er niet op , Terwijl ik hem wel op mijn Samsung tv heb.Ik heb me extra lid gemaakt en ook gehoopt het in de woonkamer en op mijn slaap kamer te kunnen zien Kunt u mij helpen

  Beantwoorden
  • Hoi Chris,

   Welke Philips TV heb je precies? Philips gebruikt op dit moment verschillende soorten smart besturingssystemen, namelijk Android TV en Saphi. Op dit moment is er géén Disney Plus app beschikbaar op Saphi. De beste optie is dus om gebruik te maken van één van de alternatieve methodes die ik noem in het artikel. Bijvoorbeeld door een Chromecast aan te sluiten en daar vanaf je smartphone Disney Plus naartoe te streamen.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
  • Welke TV gaat het precies om? Ik heb even gezocht op Grundig smart TV’s, maar zie niet duidelijk staan welk smart besturingssysteem het om gaat. Mogelijk is het een eigen besturingssysteem, waarbij het meestal niet mogelijk is om nieuwe apps te installeren. In dat geval kun je een van de alternatieve opties die er genoemd staan gebruiken.

   Beantwoorden
 2. Welke Android tv box kan ik gebruiken om via Google play de Disney + app te downloaden aangezien ik een box heb gekocht Android 9 en deze niet compatibel blijkt te zijn of moet daar nog aan gewerkt worden ?

  Beantwoorden
  • Hoi Roel,

   Dat klopt. Helaas gebruiken niet alle TV’s van Philips Android, maar sommigen ook het eigen besturingssysteem van Philips, namelijk Saphi. Dat besturingssysteem is een stuk minder uitgebreid, en heeft helaas ook geen Dinsey+ app.
   Vreemd dat de audio niet werkt via Chromecast. Ik zou niet meteen kunnen zeggen waar dat aan ligt. Bij mij werkt de Audio van Disney+ wel als ik dit stream naar mijn Chromecast (wel op een andere TV, de LG OLED C9).

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 3. Hallo,
  Ik heb een 5700 Philips serie smart led tv 5 jaar oud.
  Als ik naar de App Store ga om de Disney app erop te zetten vind hij hem niet weten jullie hoe dat kan?

  Beantwoorden
  • Hoi Daphne,

   Deze TV heeft dan waarschijnlijk een te oude Android versie (De Disney Plus app wordt ondersteund vanaf Android versie 5.0 Lollipop), of een ander smart TV besturingssysteem waarvoor de Disney Plus app niet beschikbaar is.
   Bekijk eens de genoemde alternatieve methodes om toch Disney+ op je TV te krijgen.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 4. Hoi, ik heb een X96 smart TV box en Disney plus geeft aan dat apparaat niet compatible is! Net nieuw en heeft Android 6.0, terwijl Disney vraagt om 5.0 en hoger. Waarom Kan het niet? Is er een oplossing?

  Beantwoorden
  • Hoi Irene,

   Dat zou ik niet precies weten. Staat er bij de foutmelding meer informatie over waarom dit niet compatible is?
   En is het eventueel mogelijk om alsnog te upgraden naar een nieuwe versie van Android?

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
Send this to a friend