Disney Plus kijken op TV? Alle TV merken en mogelijkheden!

Disney Plus KijkenSinds eergisteren is Disney Plus wereldwijd beschikbaar. Met deze nieuwe video-streaming dienst kun je alle films, TV-series, en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, én National Geographic bekijken.

Daarmee is dit een goede aanvulling op andere streaming diensten zoals Netflix en Amazon Prime Video.

Om Disney Plus te kunnen kijken, maak je om te beginnen een account aan op Disneyplus.com. De eerste 7 dagen kun je dit gratis uitproberen.

Na het aanmaken van je account, kun je op deze site alle video’s bekijken. Maar wil je niet op je webbrowser, maar op je TV kunnen kijken? Dat kan! Hoe dat werkt, hangt wel af van de (smart) TV die je hebt.

Daarom bespreek ik hieronder alle mogelijkheden die er zijn om Disney Plus op je TV te krijgen. Heb je geen smart TV, of is er op jouw smart TV geen app beschikbaar? Ook dan zijn er mogelijkheden!

Disney Plus kijken op je Smart TV? Deze TV’s hebben apps!

Heb je een Smart TV? Dan is de kans groot dat er een Disney+ app voor je TV beschikbaar is. Door op het besturingssysteem van je TV zelf een app te installeren, heb je geen externe apparaten nodig voor het kijken van Disney Plus. Daarom is dat de gemakkelijkste manier.

Uiteraard moet de smart TV met internet verbonden zijn om videomateriaal te kunnen streamen via de Disney+ app. Hieronder een overzicht van de verschillende TV merken en bijbehorende smart besturingssystemen. Voor elk merk en besturingssysteem geef ik aan of er een app beschikbaar is, en waar je deze kunt vinden.

Is er geen app beschikbaar voor je TV? Verderop in dit artikel noem ik nog 4 alternatieve methoden om toch Disney Plus te kunnen kijken.

Disney Plus op Samsung smart TV (Tizen)? App beschikbaar!

Disney Plus Kijken Samsung Tv

Heb je een smart TV van Samsung? Dan is het erg gemakkelijk om Disney Plus op je TV te krijgen.

Disney heeft namelijk een app beschikbaar voor Samsung’s smart TV besturingssysteem Tizen. Je kunt deze app vinden door via de Smarthub “Apps” te selecteren. Zoek naar “Disney+”, en installeer deze app.

Na het openen van de app kun je inloggen met je Disney+ accountgegevens. Maak dus eerst een account aan op Disneyplus.com, zodat je meteen je accountgegevens kunt invoeren.

Heb je een oude Samsung smart TV’s met het besturingssysteem Orsay OS? Daarop is er geen app beschikbaar. Bekijk de alternatieve methoden verderop in dit artikel.

Sony, Philips, of Sharp smart TV (Android TV)? Disney+ app!

Sony Tv Logo

De nieuwe smart TV’s van Sony, Philips, en Sharp maken gebruik van het Android TV besturingssysteem.

Ook bij Android TV is het mogelijk om Disney+ te bekijken met een app. Wel moet dit Android versie 5.0 (Lollipop) of hoger zijn, anders wordt de app niet ondersteund.

Navigeer naar de Google Play Store, en zoek naar “Disney+” om de app te vinden.

Na het installeren kun je met deze app alle content van Disney Plus bekijken op je TV.

TV van deze merken zonder Android TV? Bekijk dan verderop in dit artikel de alternatieve methoden.

Disney Plus kijken op LG TV (webOS) – via app!

Lg Tv LogoHeb je een LG smart TV? Dan is de kans groot dat je ook gebruik kunt maken van een app.

Alle TV’s met WebOS versie 3.0 en nieuwer hebben namelijk een Disney Plus app beschikbaar in de LG Content store.

Na het openen van de app zul je in moeten loggen met je Disney+ accountgegevens. Eenmaal ingelogd kun je simpelweg je favoriete film of TV serie selecteren en bekijken.

Heb je een oudere versie van webOS, en daarom geen app? Bekijk dan hieronder de alternatieve methoden.

Disney Plus kijken zonder smart TV app? De mogelijkheden!

Heb je een TV waarvoor er geen Disney+ app beschikbaar is? Of een ouderwetse ‘domme’ TV waar je sowieso geen apps op kunt installeren?

Dan zijn er nog veel andere manieren om toch Disney Plus te kunnen kijken. Je kunt dan namelijk een apparaat waar je wél Disney Plus op kunt kijken verbinden met je TV. Hieronder alle opties.

1. Via een laptop of PC

Je kunt op je laptop of PC Disney+ kijken door met een webbrowser naar Disneyplus.com te gaan. Door je laptop of PC op je TV aan te sluiten, zie je het beeld hiervan op je TV, en kun je dus alsnog Disney Plus bekijken op je televisie.

Er zijn verschillende manieren om je laptop of PC te verbinden met je TV. Meer informatie? Lees dan mijn volledige artikelen:

In deze artikelen leg ik uit hoe je een bedrade of een draadloze verbinding te maken tussen je laptop of PC met je TV.

2. Via een smartphone of tablet

Bijna iedereen heeft wel een smartphone of een tablet. Download en installeer dan eerst de Disney+ app op je smartphone of tablet. Er zijn voor Android (hier) en op iOS (hier) apps beschikbaar.

Door je smartphone of tablet vervolgens te verbinden met je TV, kun je Disney Plus op je TV kijken. Er zijn veel verschillende manieren om een smartphone of tablet op een TV aan te sluiten. Bekijk alle methodes en uitleg in de artikelen hieronder:

De populairste methode is om een draadloze verbinding te maken tussen je mobiele apparaat en je TV via de Google Chromecast.

3. Via een console – Xbox One of PS4

Heb je al een Xbox One of PS4? Met een console aangesloten op je TV kun je ook Disney+ kijken. Er is namelijk voor beide apparaten een Disney Plus app beschikbaar:

Er wordt nog gewerkt aan een app voor de Nintendo Switch, maar het is nog onbekend wanneer deze beschikbaar is. Er is helaas geen app beschikbaar voor de oudere consoles, zoals de Xbox 360 en PS3.

4. Via een mediabox / TV box (Android Box of Apple TV)

Disney Plus kijken via Apple TVEen zogenaamde mediabox is een simpele computer met een (draadloze) internetverbinding. Door deze op je TV aan te sluiten, voeg je smart-functies toe aan je TV.

Zo zijn er mediaboxen met Android, en maakt ook Apple een eigen TV box, namelijk de Apple TV. Op beide mediaboxen kun je de Disney Plus app installeren (bekijk de app: Android, Apple TV). Voor meer informatie over deze mediaboxen, zie:

Door op je TV de aangesloten mediabox te kiezen als input-bron, kun je zo gebruik maken van de Disney Plus app op je TV.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het kijken van Disney+ op je TV? Laat dan hieronder je reactie achter!

Plaats een reactie

34 reacties op “Disney Plus kijken op TV? Alle TV merken en mogelijkheden!”

  • Hoi Patricia,

   Weet je het exacte modelnummer van je TV, of de soort en versie van het besturingssysteem hiervan?
   Als het met de ingebouwde functies van je TV niet mogelijk is, zou je altijd nog gebruik kunnen maken van de alternatieve methodes die ik noem in het artikel, zoals het gebruik van een Chromecast. De enige voorwaarde daarvoor, is dat de TV een HDMI ingang beschikbaar heeft.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 1. Goedendag.
  Wij hebben een Sony Linux tv. Ik heb een USBC met een HDMI adapter gekocht. Deze verbonden met mijn Motorola mobiel en de tv. Er gebeurt niks. Wat doe ik verkeerd?
  Ik wil graag Disney plus op mijn tv kijken.
  Hoe dan?

  Beantwoorden
 2. Hallo, ik heb op mijn slaapkamer een OK smarttv gekocht. Op.mijn LG huiskamer ging het makkelijk. Maar helaas op de OK krijg ik hem niet. Ook ondersteund Disney+ OK niet. Weet je een andere manier om te kijken behalve chromecast?

  Beantwoorden
  • Hoi Marion,

   Met de Chromecast is toch echt de gemakkelijkste manier. Maar in het artikel staan ook nog genoeg andere methode genoemd onder het kopje ‘Disney Plus kijken zonder smart TV app’.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
  • Hoi Leatitia,

   Dat is waarschijnlijk een TV met Saphi. Daar kun je geen Disney Plus op installeren. De beste optie is om een Chromecast op de TV aan te sluiten, en op bijvoorbeeld je smartphone Disney Plus te installeren. Vervolgens kun je vanaf je smartphone Disney Plus streamen naar de Chromecast, die dit afspeelt op de TV.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 3. Mijn vraag is of ik een Mediabox op mijn tv kan gebruiken als ik alleen een internet verbinding heb via de smartphone? De tv is een Sony smarttv KD43X7055 .De tv zelf kan wel een internet verbinding maken via de smartphone maar er kunnen geen nieuwe apps gedownload worden . Daarom wil ik een android mediabox.

  Beantwoorden
  • Hoi Trijntje,

   Bedoel je dat je geen Wi-Fi hebt, maar alleen 4G internet op je smartphone? Als het goed is kun je wel van je smartphone een ‘hotspot’ maken, en met nagenoeg elke mediabox ook gewoon met het netwerk een hotspot van je smartphone verbinden. Let wel op dat het afspelen van video erg veel data kost.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 4. Hoi,

  Ik heb een hitachi smart tv waar de disney plus app niet op zit. Nu heb ik begrepen dat ik een fire tv stick kan kopen om alsnog disney plus te kunnen kijken op mijn tv. Ik weet alleen niet welke ik moet kopen. Kunt u mij helpen?

  Mvg

  Beantwoorden
  • Hoi SB,

   Ja, de Fire TV stick is een mogelijke oplossing om toch Disney Plus op je TV te krijgen. Er zijn daar twee uitvoeringen van beschikbaar, namelijk de basic versie (deze) en de 4K Max versie (deze). Als je TV geen 4K ondersteunt, volstaat de basic versie. Als het wel een 4K TV is, en je wilt ook Disney Plus in 4K kunnen kijken, kies dan voor de 4K Max versie.

   Verder is het ook een oplossing om een Google Chromecast te gebruiken, en Disney Plus vanaf je smartphone naar de Chromecast te streamen.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
  • Hoi Wendy,

   Ik heb even gezocht, en het lijkt erop dat dit TV’s zijn met een eigen besturingssysteem dat geen Disney+ ondersteunt.
   De beste oplossing is om dan gebruik te maken van een Google Chromecast. Je kunt dan vanaf bijvoorbeeld een smartphone met de Disney Plus app streamen naar de TV.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 5. ik heb dus een smart tv van Phillips en ik krijg hem er niet op , Terwijl ik hem wel op mijn Samsung tv heb.Ik heb me extra lid gemaakt en ook gehoopt het in de woonkamer en op mijn slaap kamer te kunnen zien Kunt u mij helpen

  Beantwoorden
  • Hoi Chris,

   Welke Philips TV heb je precies? Philips gebruikt op dit moment verschillende soorten smart besturingssystemen, namelijk Android TV en Saphi. Op dit moment is er géén Disney Plus app beschikbaar op Saphi. De beste optie is dus om gebruik te maken van één van de alternatieve methodes die ik noem in het artikel. Bijvoorbeeld door een Chromecast aan te sluiten en daar vanaf je smartphone Disney Plus naartoe te streamen.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
  • Welke TV gaat het precies om? Ik heb even gezocht op Grundig smart TV’s, maar zie niet duidelijk staan welk smart besturingssysteem het om gaat. Mogelijk is het een eigen besturingssysteem, waarbij het meestal niet mogelijk is om nieuwe apps te installeren. In dat geval kun je een van de alternatieve opties die er genoemd staan gebruiken.

   Beantwoorden
 6. Welke Android tv box kan ik gebruiken om via Google play de Disney + app te downloaden aangezien ik een box heb gekocht Android 9 en deze niet compatibel blijkt te zijn of moet daar nog aan gewerkt worden ?

  Beantwoorden
  • Hoi Roel,

   Dat klopt. Helaas gebruiken niet alle TV’s van Philips Android, maar sommigen ook het eigen besturingssysteem van Philips, namelijk Saphi. Dat besturingssysteem is een stuk minder uitgebreid, en heeft helaas ook geen Dinsey+ app.
   Vreemd dat de audio niet werkt via Chromecast. Ik zou niet meteen kunnen zeggen waar dat aan ligt. Bij mij werkt de Audio van Disney+ wel als ik dit stream naar mijn Chromecast (wel op een andere TV, de LG OLED C9).

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 7. Hallo,
  Ik heb een 5700 Philips serie smart led tv 5 jaar oud.
  Als ik naar de App Store ga om de Disney app erop te zetten vind hij hem niet weten jullie hoe dat kan?

  Beantwoorden
  • Hoi Daphne,

   Deze TV heeft dan waarschijnlijk een te oude Android versie (De Disney Plus app wordt ondersteund vanaf Android versie 5.0 Lollipop), of een ander smart TV besturingssysteem waarvoor de Disney Plus app niet beschikbaar is.
   Bekijk eens de genoemde alternatieve methodes om toch Disney+ op je TV te krijgen.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 8. Hoi, ik heb een X96 smart TV box en Disney plus geeft aan dat apparaat niet compatible is! Net nieuw en heeft Android 6.0, terwijl Disney vraagt om 5.0 en hoger. Waarom Kan het niet? Is er een oplossing?

  Beantwoorden
  • Hoi Irene,

   Dat zou ik niet precies weten. Staat er bij de foutmelding meer informatie over waarom dit niet compatible is?
   En is het eventueel mogelijk om alsnog te upgraden naar een nieuwe versie van Android?

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
Send this to a friend