Amazon Prime Video vs Netflix – beste Netflix alternatief?

Zoek je een video streaming dienst als alternatief of als aanvulling op Netflix? Wat mij betreft is Amazon Prime Video het beste alternatief. In dit artikel vergelijk ik Amazon Prime met Netflix, en noem ik de voor- en nadelen van deze streaming dienst vergeleken met Netflix.

Amazon Prime Video, in Nederland via Amazon.de!

Amazon Prime Vs NetflixAmazon Prime Video is wat mij betreft de beste aanvulling en alternatief op Netflix vanwege het grote aanbod aan goede TV series, en de enorme hoeveelheid beschikbare films.

Zelf heb ik een abonnement op Amazon Prime video om een aantal TV series te volgen die Amazon Prime Exclusive zijn, en daarom alleen op Amazon Prima video te zien zijn.

Je krijgt toegang tot Amazon Prime video met een Prime Account op Amazon.de. De kosten voor een Prime account zijn slechts €5,99 per maand. Daarmee is Amazon Prime Video goedkoper dan Netflix. Nieuwe klanten kunnen zelfs de eerste maand gratis proberen.

Amazon Prime Video aanbod

Je kunt hier een lijst vinden van alle TV programma’s die exclusief bij van Amazon Prime zijn te streamen. Hieronder drie persoonlijke aanraders onder de TV series die je niet op Netflix kunt vinden, maar wel op Amazon Prime Video:

  • The Expanse (exclusive) – Sci-Fi serie, zo’n 250 jaar in de toekomst. Vanwege de ontwikkeling van ruimtereizen wordt niet alleen de Aarde, maar ook Mars en meerdere asteroïden bewoond. Er heersen politieke spanningen tussen de bevolkingsgroepen van de verschillende planeten, die alleen maar erger worden wanneer er voor het eerst een buitenaardse technologie wordt ontdekt. IMDB score: 8.4/10. Drie seizoenen. Vierde en vijfde seizoen op komst.
  • Preacher (exclusive) – Een absurdistische dramaserie vol zwarte humor. Preacher gaat over de Texaanse priester Jesse Custer, die opeens een ‘superpower’ heeft. Terwijl hij vanwege deze superkracht wordt opgejaagd, gaat hij samen met zijn vriendin, Tulip, en zijn beste vriend (en vampier), Cassidy, letterlijk op zoek naar God. IMDB score: 8.0/10. Vier seizoenen; laatste seizoen nu bezig.
  • Mr. Robot – Een Amerikaanse dramaserie waarbij je de hacker Elliot (gespeeld door Rami Malek) volgt, die met een groep hackers een plan heeft om het volledige financiële systeem plat te leggen. IMDB score: 8.5/10. Drie seizoenen, vierde en laatste seizoen op komst.

Heb je een andere smaak in TV series? Een andere lijst met maar liefst 35 aanraders vind je hier.

Wat verder opvalt aan het aanbod op Prime Video is dat er meer films beschikbaar zijn. Volgens de site Diffen.com heeft Amazon zelfs ruim 4 keer zoveel films beschikbaar als Netflix (~17000 vs 4000 films). De kans dat je een film die je wilt zien kunt vinden op Amazon Prime Video is dus een stuk groter dan bij Netflix. Qua TV series is het aanbod van beide streaming platforms ongeveer even groot.

Hoe werkt Amazon Prime video?

Als je eenmaal een Amazon Prime account hebt aangemaakt op Amazon.de, kun je met je Amazon.de account inloggen op primevideo.com. Zo kun je via je browser naar films en series kijken. Daarnaast kun je de Amazon Prime Video app installeren op je smartphone of tablet (Android, iOS), en deze naar je TV streamen over Wi-Fi.

Heb je geen smart TV? Dan zijn er meerdere methodes om toch Amazon Prive video op je TV te bekijken, waaronder het gebruik van een Google Chromecast of Apple TV. Bekijk de instructies hiervoor in dit artikel.

Verschillende Smart TV besturingssystemen hebben ook op de TV zelf een app voor Amazon Prime Video. Je kunt dan rechtstreeks op je TV inloggen op de app, en hier TV-series of films kiezen om direct op je TV af te spelen. Uiteraard moet de TV dan wel aangesloten zijn op het internet.

Amazon Prime vs Netflix: voordelen en nadelen

Zoals eerder genoemd is het exclusieve Amazon aanbod, en het grote aanbod aan films een belangrijk voordeel van Amazon Prime Video. Ook de lagere abonnementskosten (€5,99 per maand), en de gratis eerste maand zijn een voordeel.

Eén nadeel aan Amazon Prime Video is dat het aanbod aan 4K video lager is dan bij Netflix. De meeste video’s op Prime Video zijn in Full HD resolutie (1080p). Kies je bij Netflix voor het duurste abonnement, Netflix Premium (€13,99 per maand), dan zijn de meeste video’s ook werkelijk in 4K resolutie beschikbaar.

Een nadeel van Prime is de app, die soms wat onhandig is in gebruik. Ook geeft Amazon Prime Video geen suggesties voor nieuwe series aan de hand van je kijkgedrag. Wat betreft het ontdekken van nieuwe films en series doet Netflix het dus een stuk beter.

Wel heeft een Amazon Prime account, naast Prime Video, meer voordelen. Zo worden je bestellingen op de webwinkel Amazon.de met Prime binnen één dag gratis geleverd naar je adres in Nederland. Uit ervaring kan ik bevestigen dat dit werkt. Je kunt hier je hier aanmelden voor een proefperiode van Amazon Prime.

Andere Netflix alternatieven

Naast Amazon Prime Video zijn er twee andere goede alternatieven voor Netflix beschikbaar in Nederland; Videoland, en Ziggo Movies & Series XL. Dit zijn beide streaming diensten die een goede aanvulling kunnen zijn op Netflix vanwege het beschikbare aanbod.

Videoland is het platform met het grootste aanbod aan Nederlandstalige TV series en films. Je kunt streamen op de site videoland.com, via de Android of iOS app, of via een app op je TV zelf. De kosten zijn €8,99 per maand, met een gratis proefperiode van 14 dagen.

Ziggo Movies & Series XL is de video-streaming dienst van Ziggo. Je kunt hier alleen gebruik van maken als je digitale TV van Ziggo hebt. Vervolgens zul je een abonnement op Movies & Series XL moeten afsluiten. De kosten zijn €11,95 per maand, met een gratis maand proefperiode. Je kunt dan video streamen via de Ziggo Go App (Android, iOS).

Het belangrijkste voordeel van Ziggo Movies & Series XL is dat je toegang krijgt tot het TV aanbod van HBO. HBO zijn de makers van zeer populaire TV-series zoals Game of Thrones, The Wire, Band of Brothers, en Chernobyl. In Nederland is dit op dit moment de enige manier om toegang te krijgen tot het aanbod van HBO.

Disney Plus is de streaming dienst van Disney. Daarmee is dit een goed Netflix alternatief voor kinderen. Maar met het brede aanbod aan content is er voor de hele familie wel iets te kijken. Naast de Disney klassiekers, vind je hier ook alles van Pixar, Marvel, Star Wars, én National Geographic. Een abonnement op Disney+ kost €6,99 per maand of €69,99 per jaar. Je kunt de eerste week gratis proberen. Nadat je een account aangemaakt hebt op Disneyplus.com, kun je de video’s op deze site streamen, en via apps op mobiele apparaten en (smart) TV’s. Bekijk ook het artikel ‘Disney Plus kijken op TV‘ voor alle mogelijkheden.

Vragen, opmerkingen, of eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de genoemde Netflix alternatieven? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Of een eigen ervaring met de genoemde, of juist een andere, streaming dienst die je wil delen? Laat dan hieronder je bericht achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend