Welke Sonos speakers, en waar? Vergelijk ALLE opties! (2019)

Door | 12 november 2019

Interesse in de producten van Sonos, maar weet je niet welke Sonos speakers je het beste kunt kiezen? In dit artikel geef ik een duidelijk overzicht en vergelijking van alle Sonos speakers die op dit moment, herfst 2019, beschikbaar zijn.

Verder geef ik aan welke speaker (combinatie) een goede keuze is voor welke ruimte (woonkamer, slaapkamer, keuken), en hoe je deze het beste kunt combineren voor verschillende doeleinden.

Wat is Sonos? Waarom Sonos speakers kopen?

Sonos maakt draadloze speakers die werken over WiFi. Via de Sonos app op smartphone, tablet, laptop of PC kun je audio afspelen deze speakers. Met de app kun je ook gebruik maken van tientallen streaming diensten zoals Spotify, Apple Music, Google Play Music, en Deezer.

Ook is Sonos te gebruiken als home cinema muzieksysteem bij je TV. Op dit moment zijn er in totaal 8 verschillende Sonos speakers te koop. Alle producten van Sonos zijn via de app gemakkelijk te selecteren en combineren voor het afspelen van audio. Zo kun je met een combinatie aan losse Sonos speakers bijvoorbeeld full-surround systeem maken. Ook kun je juist in elke kamer een speaker neerzetten voor multi-room audio.

Alle Sonos speakers werken met WiFi, en zijn te bedienen met de Sonos App. Ook zijn het allemaal actieve (voorversterkte) speakers. Sonos wordt door gebruikers gewaardeerd vanwege de combinatie van de goede geluidskwaliteit en het gebruiksgemak.

Sonos producten vergelijken – alle Sonos speakers!

Om snel en duidelijk een indruk te krijgen van de productlijn van Sonos, kun je in onderstaande tabel de belangrijke specificaties van deze speakers bekijken en vergelijken. Scroll opzij om meer producten te zien.

  One Play:1 Play:5 Move Beam Playbase Playbar Sub
Sonos One Sonos Play1 Sonos Play5 Sonos Move Sonos Beam 300x300 Sonos Playbase Sonos Playbar Sonos Sub
Prijs (1): €211 €166 €489 €399 €449 €676 €676 €799
Mid-range
speakers:
1 1 3 1 4 6 6 0
Tweeters: 1 1 3 1 1 3 3 0
Woofers: 0 0 0 0 0 1 0 2
Versterkers: 2× klasse D 2× klasse D 6× klasse D 2× klasse D 5× klasse D 10× klasse D 9× klasse D 2× klasse D
Channels: 1.0 1.0 2.0 1.0 3.0 3.0 3.0 0.1
Aansluitingen: Ethernet Ethernet Ethernet,
3.5 mm AUX
USB-C Ethernet,
HDMI ARC,
Optical
Ethernet,
Optical
Ethernet,
Optical
Ethernet,
Voice control? Ja Nee Nee Ja Ja Nee Nee Nee
Afmeting (cm): 16.1×12×12 16.1×12×12 20.3×36.4×15.4 24×16×12.5 6.85×65.1×10 5.8×72×38 8.5×90×14 38.9×40.2×15.8
Gewicht: 1.85 kg 1.85 kg 6.36 kg 3 kg 2.8 kg 8.6 kg 5.4 kg 16 kg
Kleuren: Wit of zwart Wit of zwart Wit of zwart Zwart Wit of zwart Wit of zwart Zwart Wit of zwart
Huidige prijs
en bestellen:
Bol.com
Mediamarkt
Bol.com
Mediamarkt
Bol.com
Mediamarkt
Bol.com
Mediamarkt
Bol.com
Mediamarkt
Bol.com
Mediamarkt
Bol.com
Mediamarkt
Bol.com
Mediamarkt

1. De laagste prijs op moment van schrijven.

Hieronder ga ik dieper in op al deze producten.

Sonos kamerspeakers

Hieronder meer informatie over de drie verschillende kamerspeakers: De Sonos One, Play:1, en Play:5.

Sonos One

Sonos OneDe Sonos One is een zogenaamde smart speaker, een speaker die reageert op stemcommando’s. Sonos One maakt gebruik van de virtual assistant Alexa.

Met Alexa kun je de speaker (in het Engels) vragen om een bepaald nummer of radiostation af te spelen, het volume te verhogen of verlagen, of de muziek te pauzeren.

Er zijn veel meer commando’s mogelijk, hoewel ze niet allemaal zullen werken met een speaker. Hier vind je een uitgebreide lijst van mogelijk commando’s.

Om stemgeluid op te vangen bevat deze speaker zes microfoons die luisteren naar stemcommando’s. Ook als je muziek afspeelt zullen ze de commando’s kunnen oppikken. De ‘smart’ functies van de Sonos One zijn ook uit te schakelen door de microfoons uit te zetten. Je kunt gemakkelijk zien of de microfoons aan staan door het indicatorlichtje aan de bovenkant van de speaker.

Dit is een mono-speaker (1.0 channel), en bevat één mid-range speaker en één tweeter voor het afspelen van geluid. Los is deze speaker is een goede keuze voor een kleine kamer, zoals een slaapkamer of de keuken. Daarnaast kun je ook een tweetal Sonos One speakers tegelijk kopen, om deze samen in te zetten voor het afspelen van stereo geluid (2.0 channel). Ook kan je deze speakers toepassen als onderdeel van een volledige surround set.

De geluidskwaliteit van deze speaker komt positief uit de test bij reviews van Whathifi.com (5/5 sterren), Pocket-lint.com (5/5), Techradar.com (4.5/5), en Trustedreviews.com (4.5/5). Ook klanten zijn erg positief over dit product. Op Bol.com staat de gemiddelde score na 112 klantreviews op een 4.8.

Deze speaker is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en wit. De gehele speaker is uitgevoerd in deze kleur. Vanaf september 2018 zijn er ook (tijdelijk) drie nieuwe kleuren beschikbaar; heb je keuze uit drie andere kleuren zal deze speaker ook in drie andere kleuren beschikbaar zijn, namelijk rood, groen, en geel.

De Sonos One kopen? Deze kost op dit moment 211 euro op Bol.com en Mediamarkt.nl. Ook kun je twee Sonos One speakers als set kopen. Je krijgt dan korting op de totaalprijs. De beste aanbieding voor een set van twee vind je op dit moment hier op Bol.com. De korting is op dit moment €30. Het is onduidelijk hoe lang deze aanbieding nog geldig is.

De Sonos One is ook beschikbaar zonder ingebouwde microfoons, en daarom ook zonder de mogelijkheid tot spraakbesturing. Deze uitvoering heet de Sonos One SL. In alle andere opzichten is deze uitvoering gelijk aan de Sonos One.

Ben je niet van plan de spraakbesturing te gebruiken? Dan is dit een betere keuze vanwege de iets lagere prijs. De One SL kost op dit moment namelijk 199 euro, en is daarmee 11 euro goedkoper.

Sonos Play:1

Sonos Play1De Sonos Play:1 is de goedkoopste Sonos speaker die beschikbaar is. Op dit moment kost deze 166 euro. Deze speaker is in veel opzichten hetzelfde als de One, maar het belangrijkste verschil is dat de Play:1 géén voice control heeft, en de virtual assistant ontbreekt. Een compleet overzicht van alle verschillen tussen de One en Play:1 vind je hier.

De Play:1 is een mono-speaker (1.0 channel), met een mid-range speaker en een tweeter die het geluid afspelen. De mid-range speaker zorgt voor correcte weergave van de midden tot lage tonen. De tweeter zorgt ervoor dat deze speaker ook hoge tonen nauwkeurig kan afspelen.

Deze speaker is compact uitgevoerd; slechts 16 cm hoog, en 12 cm breed en diep. Toch is deze speaker krachtig genoeg om een kleine kamer, zoals een slaapkamer of de keuken, te vullen met geluid. Net als de Sonos One, kun je twee Play:1 speakers koppelen om geluid in stereo (2.0 channel) af te spelen. Je zou dus eerst één Play:1 kunnen kopen, en als dit bevalt een tweede voor beter en krachtiger geluid.

Naast het koppelen van twee Play:1’s voor stereo geluid, zijn deze speakers ook te gebruiken voor multi-room audio, of als onderdeel van je home cinema geluidssysteem. In combinatie met één van de drie 3.0 channel TV-speakers (Beam, Playbase, en Playbar) en de Sonos Sub kun je creëer je zo een 5.1 surround systeem.

Volgens meerdere reviewwebsites is de geluidskwaliteit van deze speakers gelijk aan die van de Sonos One. Volledige reviews kun je lezen op Whathifi.com (5/5 sterren), Pocket-lint.com (5/5), Techradar.com (4.5/5), en Trustedreviews.com (4.5/5). Ook klanten zijn erg tevreden over de Sonos Play:1. Op Bol.com krijgt deze speaker na 760 reviews een gemiddelde reviewscore van 4,8 uit 5.

Deze speaker is beschikbaar in twee verschillende kleuropties: zwart en wit. Niet de gehele speaker is uitgevoerd in die kleur; beide opties hebben een grijze speakergrille.

Sonos Play:1 kopen? Deze is beschikbaar op Bol.com en Mediamarkt. Of bekijk ook alle Sonos Play:1 prijzen en aanbiedingen. Ook is deze speaker als set te koop. Hier op Bol.com zijn er meerdere sets beschikbaar die de Play:1 bevatten. In deze sets zijn de prijzen per speaker lager dan bij het bestellen van losse speakers. Op dit moment bespaar je op twee Play:1’s als bundel op dit moment 20 euro.

Sonos Play:5

Sonos Play5Ook de Sonos Play:5 is een stereo speaker (2.0 channel). De versie die op dit moment wordt verkocht is het redesign (gen2) van de oorspronkelijke Play:5, en is sinds 2015 beschikbaar. In de Sonos Play:5 zitten 6 verschillende speakers ingebouwd: drie mid-range speakers en drie tweeters.

Daarmee is deze speaker een stuk groter en krachtiger dan de Play:3. De Play:5 heeft een breed geluidsveld, en is krachtig genoeg om in zijn eentje een hele woonkamer te voorzien van geluid. Deze speaker is 20.3 cm hoog, 36.4 cm breed, en 15.4 cm diep.

Net als alle andere speakers van Sonos, kun je via WiFi draadloos je muziek afspelen. Het grote voordeel van de Sonos Play:5 op andere Sonos speakers, is dat je nog een andere optie hebt: je kunt een apparaat aansluiten op de 3.5 mm line-in aansluiting voor een bedrade verbinding. Dit is de enige Sonos speaker met deze aansluiting.

Het grote voordeel hiervan is de veelzijdigheid; je kunt je zo een CD-speler/stereo-installatie of MP3-speler aansluiten. Ook wordt het zo met een bluetooth adapter mogelijk om muziek af te spelen via bluetooth.

De Play:5 is te gebruiken als losse speaker, in een surround sound systeem, of als stereopaar. Als je twee Sonos Play:5 speakers hebt, kun je met de app de ene speaker het linker geluidskanaal laten afspelen, en de rechter het rechter geluidskanaal. Net als de Play:3 speakers, is de Play:5 zowel horizontaal als verticaal te plaatsen. Deze speaker heeft rubberen voeten voor beide manieren van plaatsen.

Ook de Play:5 wordt positief beoordeeld in reviews. Je kunt volledige reviews lezen op Whathifi.com (4/5 sterren), Pocket-lint.com (5/5), Techradar.com (4.5/5), en Trustedreviews.com (4.5/5). Ook klanten zijn erg tevreden over de Play:5. Na 78 reviews van kopers staat de gemiddelde beoordeling op Bol.com op dit moment op een 4.8/5.

De Play:5 wordt verkocht in twee verschillende kleuruitvoeringen: zwart en wit. De speakergrille van deze Play:5 is in beide gevallen uitgevoerd in het zwart.

De Sonos Play:5 kopen? Deze speaker is te koop op Bol.com en Mediamarkt.nl, en kost bij deze webshops 486 euro. Je krijgt korting op deze prijs als je er meteen twee koopt als set, of als je de Play:5 koopt als onderdeel van een surround-set. Op deze pagina van Bol.com vind je alle aanbiedingen.

Sonos Bluetooth speaker (draadloos)

Op dit moment heeft Sonos één Bluetooth speaker met accu beschikbaar, die je daarom volledig draadloos kunt gebruiken. Hieronder meer informatie over deze speaker

Sonos Move

Sonos MoveDe Move is de eerste bluetooth speaker van Sonos. Daarnaast bevat deze speaker een accu, waardoor deze volledig draadloos gebruikt kan worden.

Omdat je met deze speaker niet verbonden hoeft te zijn met je Wi-Fi netwerk, kun je deze speaker daarom ook buitenshuis gebruiken. Om draadloos muziek af te spelen op deze speaker, kun je deze simpelweg selecteren onder je bluetooth-instellingen op je smartphone of tablet. Dit kan dus ook zonder de Sonos App.

De accu van deze speaker houdt het bij het afspelen van muziek zo’n 10 uur vol. Het opladen van de Move verloopt via het meegeleverde laadstation. Sonos geeft aan dat de Move na 1 uur laden weer voor 50% opgeladen is.

Om deze speaker nog beter geschikt te maken voor buitengebruik, is deze ook stofdicht en waterbestendig (IP56 gecertificeerd).

Naast bluetooth, kun je bij deze speaker binnenshuis ook gebruik maken van Wi-Fi om muziek te streamen. Daarvoor moet je dus wél gebruik maken van de app.

Net als de Sonos One, en de Sonos Beam, is dit ook een zogenaamde smart speaker. Daarom reageert deze speaker op verschillende stemcommando’s. Hiervoor maakt de Sonos Move gebruik van Google Assistant.

Dit is een mono-speaker (1.0 channel), en bevat één mid-range woofer en één tweeter voor het afspelen van geluid. De woofer is naar voren gericht, en de tweeter omlaag. Bij binnengebruik is deze speaker het beste geschikt voor een middelgrote kamer, zoals een kleine woonkamer of een slaapkamer. Met deze app kun je de Move ook verbinden met andere speakers.

Zo kun je deze verbinden met een tweede Sonos Move, om zo een stereo-paar te maken. Ook kun je de Move gebruiken in een multiroom set-up. In tegenstelling tot de drie huidige kamerspeakers, is de Move echter niet toe te passen als onderdeel van een volledige surround set.

Voor een bluetooth speaker is de Sonos Move relatief groot en zwaar. De speaker is namelijk 24 cm hoog, 16 cm breed, 12.5 cm diep, en weegt precies 3 kilogram. Om de Move draagbaarder te maken, zit er aan de achterkant een handvat.

De Sonos Move krijgt gunstige reviews. Zo krijgt deze speaker 5/5 sterren bij de review van Pocket-lint.com, en geven klanten op Bol.com deze speaker gemiddeld een 4.8/5 sterren. Hierbij wordt de geluidskwaliteit steeds al belangrijk voordeel genoemd.

Deze speaker is alleen beschikbaar in de kleur zwart. De Sonos Move kopen? Deze kost op dit moment 399 euro op Bol.com en Mediamarkt.nl.

Sonos TV speakers (soundbars)

Hieronder meer informatie over de drie soundbars die er beschikbaar zijn: de Sonos Beam, Playbase, en Playbar.

Sonos Beam

Sonos Beam 300x300De Beam is de goedkoopste soundbar van Sonos, én de enige ‘smart soundbar’. Deze soundbar is namelijk te bedienen met je stemgeluid. Er wordt met de Beam voor de smart functies gebruik gemaakt van de ‘virtual assistant’ Alexa.

Met Alexa kun je de soundbar bijvoorbeeld opdrachten geven om muziek af te spelen, te pauzeren, of om het volume aan te passen. Wanneer je de soundbar aangesloten is op de TV, wordt het ook mogelijk om de TV zelf met je stem te bedienen. Zo kun je hiermee bijvoorbeeld van kanaal veranderen.

De Beam is een 3.0 channel speaker, en bevat 4 mid-range speakers. Daarnaast zit er in het midden nog een enkele tweeter voor de hoge tonen. De twee middelste speakers zijn recht naar voren gericht, en zorgen met de tweeter voor het middenkanaal. De mid-range speakers voor het linker en rechter kanaal staan schuin naar buiten gericht.

De Beam is met HDMI-ARC aan te sluiten op de TV. De andere optie is het gebruik van een optische kabel. HDMI-ARC is nodig om Alexa te laten werken met je TV – met de optische aansluiting zullen stemcommando’s voor het bedienen van je TV niet werken. Voor het draadloos afspelen van muziek maakt deze soundbar gebruik van WiFi.

Net als met alle andere producten van Sonos, kun je meerdere speakers met elkaar koppelen om een draadloos geluidssysteem te maken. De Beam is te koppelen met de Sub en twee achterspeakers (One, Play:1, Play:3 of Play:5) om een 5.1 surround sound systeem te maken.

De Sonos Beam is nieuw, en vanaf 17 juli 2018 verkrijgbaar in winkels. Er zijn dus nog geen uitgebreide reviews over dit product te vinden.

De Beam is te bestellen in twee kleuren: zwart en wit. De huidige prijs is 449 euro, op Bol.com en Mediamarkt.nl. Of bekijk ook alle Sonos Beam prijzen en aanbiedingen.

Sonos Playbase

Sonos PlaybaseOok de Playbase is een speaker voor je TV. Het verschil met de Beam en de Playbar, is dat dit een plat uitgevoerde speaker is waar je de TV op kunt plaatsen, ofwel een ‘soundplate‘. Het maximale gewicht van de TV die je op de Playbase kunt plaatsen is 35 kilogram.

De Sonos Playbase is 72 centimeter breed, 38 cm diep, en 5.8 cm hoog. De Playbase zelf weegt 8,6 kilogram.

Vanwege de platte uitvoering is er gekozen voor veel speakers met een kleine diameter. Zo zitten er in de Playbase in totaal wel 10 speakers; 6 mid-range speakers, drie tweeters, en een woofer. De Playbase is een 3.0-kanaals geluidssysteem, en heeft per kanaal twee mid-range speakers en één tweeter tot zijn beschikking.

De Playbase is op de TV aan te sluiten met een optische kabel (Toslink). Wil je muziek of andere audio streamen naar de Playbase, dan maak je gebruik van WiFi. Ook deze soundbar is draadloos met andere Sonos speakers te combineren om zo een volledig surround-sound systeem te maken.

Hoewel de meeste reviews positief zijn over dit product, wordt deze vergeleken met andere Sonos producten minder gunstig beoordeelt op geluidskwaliteit. Volledige reviews van deze soundplate kun je lezen op Whathifi.com (4/5 sterren), Pocket-lint.com (4.5/5 sterren), Techradar.com (3.5/5), en Trustedreviews.com (4.5/5).

De Playbase is een goede oplossing als er geen ruimte is voor een volledige soundbar en je toch de audio van je TV een flinke upgrade wil geven. Ga je echter voor de beste geluidskwaliteit, dan kan je beter kiezen voor de Sonos Playbar – een soundbar in de gebruikelijke vorm. In dit artikel wordt het verschil in geluidskwaliteit duidelijk omschreven. De Playbase en Playbar kosten nagenoeg hetzelfde.

De Playbase is online te bestellen op Bol.com en Mediamarkt.nl. Je kunt kiezen uit twee verschillende kleuren: zwart en wit. Ook dit product is overal voor dezelfde prijs verkrijgbaar – de huidige prijs is bij alle drie deze webshops 676 euro. Ook kun je hier op Bol.com de Playbase als set kopen met andere Sonos speakers. Bij deze sets krijg je korting op de totaalprijs.

Sonos Playbar

Sonos Playbar

Dit is de eerste soundbar die Sonos uitbracht, en is nog steeds zeer populair vanwege goede geluidskwaliteit. De Sonos Playbar staat ook tussen de top 5 beste soundbars op Koopgids.net.

De Playbar bevat in totaal 9 speaker drivers; 6 mid-range speakers, en 3 tweeters. Met deze speakers speelt de Playbar 3.0 audio af. De Playbar is 90 cm breed, 14 cm diep, en 8.5 hoog. De Playbar kan je voor de TV plaatsen, maar is ook geschikt om aan de muur bevestigd te worden.

Je verbindt de Playbar met je TV met een optische kabel. Daarnaast kun je audio naar de Playbar streamen over WiFi. Met andere speakers van Sonos is een surround-sound set te creëren. Hierbij kunnen Sonos One, Sonos Play:1, Play:3, of Play:5 speakers via de app ingesteld worden als achterspeakers. Daarnaast kan de Sonos Sub toegevoegd worden om de weergave van diepe tonen te verbeteren.

De Sonos Playbar wordt in reviews zeer positief beoordeeld. Whathifi.com en Pocket-lint.com beoordelen de Sonos Playbar met 5/5 sterren in hun reviews. Techradar.com, en Trustedreviews.com geven de Playbar een score van 4.5/5. Ook klanten zijn erg positief. Na 106 reviews staat de gemiddelde beoordeling op Bol.com op 4.9 uit 5 sterren.

Dit is de enige speaker van Sonos die niet in meerdere kleuruitvoeringen beschikbaar is. De Playbar is alleen in het zwart verkrijgbaar. Of er ooit nog een witte Sonos Playbar uitgebracht wordt is onduidelijk.

De Sonos Playbar is te bestellen op Bol.com en Mediamarkt.nl. De laagste prijs is op dit moment te vinden op Bol.com: 670 euro. Bij de andere twee webshops ligt de prijs op dit moment iets hoger.

Tip: Twijfel je tussen de Sonos Playbar en de Sonos Beam? Bekijk dan de uitgebreide vergelijking: Sonos Beam vs. Sonos Playbar

Sonos Subwoofer

Op dit moment is er slechts één subwoofer van Sonos te koop. Deze heet simpelweg de Sonos Sub.

Sonos Sub

Sonos Sub

De Sonos Sub is de enige subwoofer die Sonos verkoopt. Subwoofers zijn speakers die goed zijn in het afspelen van bass; diepe tonen (lage frequenties).

In de Sub zitten twee grote woofers, die recht tegenover elkaar geplaatst zijn in de behuizing. Door deze plaatsing van de woofers worden vibraties voorkomen. De Sub zal dus geen trillingen doorgeven aan de vloer of nabije meubels.

Met een hoogte van 38.9, breedte van 40.2 cm, en diepte van 15.8 cm neemt de Sub echter wel aardig wat ruimte in.

De Sub is een goede uitbreiding voor meerdere combinaties aan Sonos speakers. De meeste gekozen combinatie is de Sonos Playbar met de Sub, maar er zijn veel andere combinaties mogelijk. Het afspelen van muziek op je Sonos speakers en de Sub verloopt via WiFi.

Volledige reviews van deze subwoofer kun je onder andere lezen op Whathifi.com, Pocket-lint.com, en Trustedreviews. Klantreviews op Bol.com geven de Sub na 49 reviews afgerond een score van 5.0/5.

Je kunt de Sonos Sub kopen vanaf 682 euro. Online is deze te bestellen op Bol.com en Mediamarkt.nl. Als je de Sub wil kopen in combinatie met andere speakers, dan kun je hier op Bol.com korting krijgen op de totaalprijs.

Oude Sonos speakers (niet meer verkrijgbaar)

Hieronder informatie over Sonos speakers die niet meer gemaakt worden, en daarom niet meer als nieuw te koop zijn.

Sonos Play:3 (kamerspeaker)

Sonos Play3De Sonos Play:3 is een stereo speaker (2.0 channel), en groter dan de Sonos One en Play:1. Deze speaker is 13.2 cm hoog, 26.8 cm breed, en 16 cm diep.

In de Play:3 zitten twee mid-range speakers, en één tweeter. Hoewel dit zorgt voor een krachtig geluid, is één Sonos Play:3 wat weinig om een gehele woonkamer te vullen met geluid. De Sonos Play:3 is daarom een betere keuze voor een slaapkamer of de keuken.

Net als bij de eerder genoemde speakers, is het mogelijk om twee Play:3 speakers te koppelen. Bij het koppelen van twee van deze speakers, zal één speaker het linker kanaal afspelen, en de andere het rechter kanaal.

De Play:3 is zowel horizontaal als verticaal te plaatsen. Voor beide oriëntaties zijn rubberen voetjes aanwezig. Bij de verticale plaatsing schakelt de speaker automatisch naar mono (1.0) geluid. De verticale plaatsing is voornamelijk bedoelt voor het gebruik van twee speakers tegelijk, die dan samen weer stereo (2.0) produceren.

Ook is het mogelijk om de Play:3 te gebruiken in een surround sound setup. Hierbij worden er twee Play:3 speakers toegepast als achterspeakers.

Ook de Sonos Play:3 wordt in reviews erg positief beoordeeld op geluidskwaliteit. Je leest volledige reviews onder andere op Whathifi.com (5/5 sterren), Pocket-lint.com,  Techradar.com (4/5), en Trustedreviews.com (4.5/5). Ook klanten zijn erg positief over deze speakers. Op Bol.com krijgt dit product een gemiddelde beoordeling van 4.8/5 na 178 reviews.

Je kunt deze speaker kopen in twee verschillende kleuren: zwart en wit. Dit is alleen de kleur van de behuizing; de grille van de speaker is in beide kleuruitvoeringen grijs.

De Sonos Play:3 is in Nederland niet meer als nieuwe te koop. Toen deze speaker nog wel verkrijgbaar was, lag de prijs rond de 250 euro.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een Sonos product? Stel je vraag door hieronder een bericht achter te laten. Ervaring met één of meer van de genoemde producten? Laat het hieronder weten in een korte review!

Laatste update: 12 november 2019. Oorspronkelijke publicatie: 1 juli 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties op “Welke Sonos speakers, en waar? Vergelijk ALLE opties! (2019)

 1. Obbe

  Dit is een buitengewoon informatief overzicht. Dank!
  Er wordt bij Sonos een indoor/outdoor combi aangeboden van een Move en een One. Wat is daar het voordeel van? Tweede vraagje: de Soundbar is primair voor je tv-geluid maar hoe voldoet hij als speaker voor muziek?

  Reply
  1. Guido Post author

   Hoi Obbe,

   Bedankt voor het compliment!

   Wat betreft de indoor/outdoor combi; daar zie ik het nut niet echt van in. De Move is namelijk ook prima binnenshuis te gebruiken, want deze heeft Wi-Fi én Bluetooth. Dus in dat geval zou ik kiezen voor alleen een Sonos Move.

   De soundbars zijn ook prima geschikt voor het afspelen van muziek, en krijgt ook voor het afspelen van muziek positieve recensies. In tegenstelling tot bij het kijken van video, biedt het midden-kanaal van de soundbar geen echte voordelen. Muziek is namelijk bijna altijd stereo (2.0) geluid is, dus heb je geen voordeel bij een 3.0 soundbar.

   Uiteraard hangt het wat van je prioriteiten af. Als het je puur gaat om de geluidskwaliteit bij het afspelen van muziek, is het voor dat bedrag namelijk wel mogelijk om een betere geluidskwaliteit krijgen. Maar dan kom je uit bij staande speakers (zuilspeakers), en mis je dus de Wi-Fi mogelijkheden, en het derde geluidskanaal.

   Groet,
   Guido

   Reply
 2. Theo

  Ik heb een Sonos play5 gekregen,en wat bevalt dat mij goed. Nu wil ik graag nog wat boxen erbij aanschaffen. Welke boxen passen er het meest bij.
  Het is voor de woonkamer.

  Reply
  1. Guido Post author

   Hoi Theo,

   Dat hangt af van je doeleinden en persoonlijke voorkeur.
   Zelf zou ik kiezen voor een tweede Sonos Play:5, zodat je een stereo-paar kunt maken. In een grote woonkamer zal dat door de ruimtelijkere weergave zorgen voor de grootste verbetering van de geluidservaring.

   Groet,
   Guido

   Reply
 3. Cees

  Us de Beam (ook aangesloten op de TV) te Comnineren met 1 x play:1 en x 1 one tot een surround ?
  Dit omdat ik al ene play:1 beschikbara heb en dan ene One zou bijkomen.

  Groet,
  Cees.

  Reply
  1. Guido Post author

   Hoi Cees,

   Nee, helaas kan dat niet. Voor achterspeakers in een surround sound setup, en voor het maken van een stereo-paar zullen het twee exact dezelfde speakers moeten zijn. Dus twee Sonos One speakers, of twee Sonos Play:1 speakers.

   Wel wordt de Sonos Beam samen met twee Sonos One speakers als set verkocht met korting. Op dit moment is de laagste prijs voor deze set €699 op tink.nl.

   Groet,
   Guido

   Reply
 4. Guido Post author

  Vandaag heb ik dit artikel bijgewerkt. Ik heb informatie toegevoegd over de nieuwe Sonos Move, en de Sonos One SL. De Sonos Play:3 is helaas niet meer verkrijgbaar, maar de informatie over deze speaker heb ik laten staan onder ‘Oude Sonos Speakers’.

  Reply
 5. Ronald

  Is met de Sonos beam alleen een surround set te creëren met 2x de Play1 of ook met 2x one?

  Reply
  1. Guido Post author

   Hoi Ronald,

   De Sonos Beam is met zowel de Play:1’s als met de One’s te combineren tot een surround set.

   Groet,
   Guido

   Reply
 6. A

  Mooie uitleg over alle Sonos producten, bedankt!
  Wat als ik een Play:5 met 2x de Play:1 doe. Geeft dit een mooi surround effect?
  Wat is er dan aan te raden, een Play:3 met 2 keer de Play:1 OF de Play:5 2 keer de Play:1. Ook heb je dan nog de keuze uit de Play:1 of de Sonos One, maar Alexa heb ik niet echt nodig..
  Enige ervaring mee? ik hoor het graag, mvg.

  Reply
  1. Guido Post author

   Hoi Maurik,

   Helaas zijn de Play:3 en Play:5 niet combineren met twee Play:1’s voor een surround set. Wel kun je al deze speakers gebruiken in multi-room modus, maar dan komt hetzelfde (mono) geluid uit alle speakers.

   De Play:1’s zul je moeten combineren met een van de soundbars (Beam, Playbase, of Playbar), als je wil dat deze de achterkanalen afspelen.

   Als je Alexa niet gaat gebruiken hebben de Sonos One speakers eigenlijk geen voordeel op de Sonos Play:1’s. Kies je voor twee Play:1’s, dan bespaar je zo’n 100 euro. Vandaag (“Cyber Monday”) zijn deze nog verkrijgbaar met een kleine korting, hier op Bol.com (159 euro per stuk).

   Groet,
   Guido

   Reply