Retro bluetooth speaker: 4 opties met vintage/retro design!

Op zoek naar een bluetooth speaker met een retro design? Er zijn veel bluetooth speakers beschikbaar met een retro design. Van alle mogelijkheden heb ik vier interessante opties geselecteerd. Hieronder vind je meer informatie over deze vier retro bluetooth speakers.

Bij elke bluetooth speaker ga ik in op het design, de belangrijke eigenschappen en functies van de speaker, en noem ik ook voor welke toepassingen het een goede optie is.

Marshall Acton II – krachtige speaker met luxe vintage design

Marshall Acton Ii Luxe Retro Bluetooth Speaker

Is design de belangrijkste overweging? Dan zou de Marshall Acton II mijn eerste keuze zijn. Deze heeft niet alleen duidelijk een retro ontwerp, maar ook een luxe uitstraling en een goede bouwkwaliteit. Daarom vind ik de Acton II wat betreft design de sterkste optie.

Het merk Marshall is voornamelijk bekend van de gitaarversterkers. Sinds kort is Marshall zich meer gaan richten op andere audio-producten, zoals koptelefoons, en bluetooth speakers. Wel wordt bij al deze producten het klassieke Marshall design toegepast.

De Marshall Acton II is dan ook een bluetooth speaker met het uiterlijk van een klassieke Marshall gitaarversterker. De Acton II heeft een houten frame, met een vinyl bekleding. Aan de voorzijde heeft deze speaker een geweven speakerstof, met het Marshall logo.

Aan de bovenzijde zitten, net als op veel versterkers, een draaiknop voor het volume, bass, en treble. Daarnaast vind je daar een pause/play knop, een knop om te wisselen van input, en een power-switch. Deze knoppen en de plaat aan de bovenzijde, hebben een metalen afwerking.

Met deze luxe afwerking is deze speaker gericht op binnengebruik. De Marshall Acton II bevat dan ook geen ingebouwde accu, en is daarom alleen binnenshuis te gebruiken. Wil je een retro bluetooth speaker van Marshall, die je ook buiten kunt gebruiken? Bekijk dan eens de Marshall Killburn II.

Wat betreft inputs zijn er twee opties: bluetooth en de 3.5 mm AUX ingang. Deze speaker gebruikt bluetooth versie 5.0. Eenmaal via bluetooth verbonden met je smartphone, tablet, laptop, of ander bluetooth apparaat, zal de speaker alle audio van het verbonden apparaat afspelen.

De 3.5 mm AUX ingang maakt het daarnaast mogelijk om de speaker bedraad aan te sluiten op externe apparaten zoals een CD-speler of platenspeler.

Met de ingebouwde 30 Watt woofer, en twee 15 Watt tweeters, is de Acton II een voorversterkte stereo-speaker met een totaal vermogen van 60 Watt. Met het opgegeven frequentiebereik van 50 tot 20 kHz kan deze speaker flink diepe bastonen halen.

De Marshall Acton II is beschikbaar in drie verschillende kleuruitvoeringen, namelijk zwart, wit en bruin. Alle uitvoeringen zijn 26 cm breed, 15 cm hoog, 16 cm diep, en hebben een gewicht van 3.8 kg.

Deze bluetooth speaker kopen? Deze heeft een adviesprijs van €249, maar is op dit moment verkrijgbaar op Bol.com (€175) en Coolblue.nl (€191).

Fender Indio – retro bluetooth speaker met beste geluid

Fender Indio Draagbare Retro Bluetooth Speaker

Ook het merk Fender is bekend van muziekapparatuur zoals versterkers. Met de Indio, heeft Fender een bluetooth speaker beschikbaar die wel erg doet denken aan een gitaarversterker. Deze bluetooth speaker is in beschikbaar in twee kleuruitvoeringen, namelijk zwart, en crèmekleur (blonde). Voornamelijk de Fender Indio Blonde doet erg vintage aan.

Ook deze speaker heeft aan de bovenzijde een draaiknop voor volumeknop, bass, en treble. Daarnaast zijn er knoppen aanwezig voor onder andere pause/play, en om naar het volgende of vorige nummer te gaan.

Ook is er een ‘Duo’-knop. Daarmee kun je een tweede Fender Indio speaker koppelen. Eenmaal gekoppeld, zal de muziek over bluetooth afgespeeld worden naar beide speakers.

Het voordeel van de Fender Indio op de Marshall Acton II is dat je deze wél overal kunt gebruiken. Deze bluetooth speaker heeft namelijk een ingebouwde accu die goed is voor zo’n 20 uur gebruik. Ook maakt het handvat aan de bovenzijde het gemakkelijk om deze speaker mee te nemen.

Je kunt muziek afspelen op deze speaker via bluetooth, door een apparaat aan te sluiten met 3.5 mm AUX audiokabel. Ook is er een USB-port aanwezig, maar deze is alleen te gebruiken om een aangesloten apparaat, zoals een smartphone, op te laden. Je kunt hier dus niet een USB-stick met muziek op aansluiten om dit af te spelen.

Deze bluetooth speaker speelt de muziek af in stereo. Hiervoor bevat deze twee 3.5 inch woofers, en twee 16 mm tweeters. Met deze speaker drivers heeft de Fender Indio hetzelfde vermogen als de Marshall Acton II, namelijk 60 Watt.

Met de flinke batterij, de afspeelmogelijkheden, instelbaarheid, de goede speakerconfiguratie, en de positieve reviews over de geluidskwaliteit, is de Fender Indio een erg interessante optie. Wat betreft gebruikstoepassingen en geluidskwaliteit is dit een betere optie dan de Acton II.

De Indio is 24.5 cm breed, 21.6 cm hoog, en 12.2 cm diep, en weegt 4 kg. Deze bluetooth speaker wordt geleverd met de benodigde DC charger, en een 3.5 mm jack kabel. De Fender Indio kopen? Deze is verkrijgbaar op Bax-shop.nl voor €289.

Tip: Kleinere retro bluetooth speaker van Fender? Bekijk dan de Fender Newport op Amazon.nl.

Philips VS700 – houten retro bluetooth speaker met radio

Philips Vs700 Houten Retro Bluetooth Radio

Deze bluetooth speaker van Philips heeft het uiterlijk van een retro radio met een jaren 50 uitstraling. Daarmee ziet er dus heel anders uit dan de twee voorgaande opties.

Deze speaker is uitgevoerd in hout, en heeft een koperkleurige speakergrille met daarachter beige speakerstof. Zoals veel radio’s, heeft de Philips VS700 twee draaiknoppen. Tussen deze knoppen in, zit een LCD display, waar de klok of informatie van het geselecteerde radiostation wordt laten zien.

De VS700 is een DAB+ én FM radio, en heeft een uitschuifbare antenne voor ontvangst. Daarnaast is dit ook een bluetooth speaker. Net als alle andere bluetooth speakers, zal de Philips VS700 alle audio van een via bluetooth aangesloten apparaat afspelen. Daarnaast kun je ook apparaten aansluiten op de AUX-ingang.

In tegenstelling tot veel bluetooth speakers, is deze alleen geschikt voor gebruik binnenshuis. De VS700 moet namelijk geen ingebouwde accu, en zal dus altijd met het netsnoer op het stopcontact aangesloten moeten zijn om te werken.

Dit is een stereo speaker, en bevat twee 3 inch full range speaker woofers. Het opgegeven frequentiebereik is 100 Hz tot 20 kHz.

Deze speaker is 34 centimeter breed, 23 cm hoog, en 13 cm diep. De Philips VS700 kopen? Deze is verkrijgbaar Bol.com en Expert.nl voor €139.

Een kleinere bluetooth speaker van Philips in dezelfde stijl is de Philips VS300. Deze heeft wel een ingebouwde accu, en is daarom ook draagbaar te gebruiken. Deze is verkrijgbaar voor €47,85 op Bol.com.

Caliber HFG311BT – draagbare retro BT speaker (beste koop)

Caliber Hfg311bt Vintage Bluetooth Speaker

Zoek je een betaalbare bluetooth speaker met retro design, die je ook mee kunt nemen? Dan is de Caliber HFG311BT een goede optie.

Ook dit is een bluetooth speaker met houten frame met een vinyl afwerking, en een geweven speakergrille. Aan de bovenzijde zit een draaiknop voor het volume, vier drukknoppen voor de bediening, en aan aan-uit switch.

Deze speaker gebruikt bluetooth versie 4.2, en heeft een bluetooth bereik van zo’n 10 meter. Naast bluetooth, kun je de speaker gebruiken om de audio van externe apparaten af te spelen via de 3.5 mm line-in ingang. De benodigde audio-kabel hiervoor wordt meegeleverd.

Je kunt deze bluetooth speaker buitenshuis gebruiken, maar niet al te lang. De ingebouwde accu is goed voor zo’n 4 uur afspeeltijd. Voor het opladen van de accu heeft deze speaker een DC-port, en krijg je een USB-naar-DC kabel meegeleverd. Zo kun je de speaker opladen met elke USB-charger.

De HFG311BT is een stereo-speaker, en bevat twee 12 Watt full range speaker drivers. De speaker is 26 cm breed, 15.5 cm hoog, en 15 cm diep.

Deze speaker kopen? Deze is verkrijgbaar op Bol.com, en kost daar €59,95. Op dit moment zijn er 6 klantreviews van deze speaker, met een gemiddelde beoordeling van 4.5/5. De goede geluidskwaliteit en de voordelige prijs, zeker in verhouding met veel andere retro bluetooth speakers, wordt genoemd als belangrijk voordeel.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een retro bluetooth speaker, of een van de genoemde producten? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Ervaring met een van de genoemde speakers die je wil delen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een bluetooth speaker? Bekijk de bluetooth speaker koopgids!

Plaats een reactie

Send this to a friend