Witte of zilveren soundbar kopen? Vier goede lichtkleurige soundbars!

Door | 19 juni 2018

De meeste soundbars zijn uitgevoerd in het zwart of donkergrijs. Wil je een lichte kleur omdat dit beter past bij je interieur?

Sommige soundbars hebben een lichtkleurige tegenhanger. Er wordt hierbij vaker gekozen voor een lichte kleur zilver dan voor echt wit. In dit artikel noem ik vier goede soundbars die worden uitgevoerd in een lichte kleur; zilver of wit.

1 – Bluesound Pulse – witte soundbar

Bluesound Pulse Soundbar Wit

Bol.com €999 – gratis verzending Product bekijken

De Bluesound Pulse is een stereo (2.0) soundbar die erg goed presteert qua geluidskwaliteit. In deze soundbar zitten in totaal zes speakers; twee tweeters, twee mid-range speakers, en twee woofers. Zo kan deze soundbar zowel hoge als lage geluiden accuraat weergeven. Het totale vermogen van de soundbar is 120 Watt.

Het grote voordeel van de Bluesound Pulse Soundbar is dat deze in tegenstelling tot andere soundbars ook de lage tonen goed kan weergeven. De meeste soundbars hebben namelijk geen ingebouwde woofers, omdat deze veel ruimte innemen.

Door de woofers is deze soundbar ook een stuk hoger dan veel andere soundbars. De Bluesound Pulse is namelijk 14 centimeter hoog. Als je deze soundbar simpelweg voor je televisie op de TV kast plaatst, zal deze in veel gevallen gedeeltelijk voor het scherm staan. Daarom is een muurbevestiging van zowel de sounbar als TV de beste keuze bij de Bluesound Pulse.

Deze soundbar is draadloos te verbinden met je TV en andere apparaten via bluetooth of WiFi. Daarnaast is er een app beschikbaar, die het mogelijk maakt om gemakkelijk muziek af te spelen op deze soundbar via verschillende streamingdiensten.

Volledige reviews over deze soundbar lees je op Whathifi.comTechradar.com, en Hometheatherhifi.com. Al deze sites noemen de goede geluidskwaliteit, met name als het gaat om de diepe tonen.

Deze soundbar is beschikbaar in de kleur zwart en wit. De witte uitvoering van deze soundbar is te bestellen op Bol.com. Hier kost deze soundbar op dit moment 999 euro.

2 – Samsung HW-MS651 Sound+ Soundbar (zilver)

Samsung MS-HW651 Zilveren Soundbar

Megekko.nl €599 €409 – verzendkosten €3,95 Product bekijken

De Samsung HW-MS651 is de zilveren uitvoering van de Samsung HW-MS650, die ook in de top 5 staat in het artikel ‘beste soundbar‘. Het enige verschil tussen deze soundbars is de kleur; alle overige specificaties en de geluidskwaliteit is hetzelfde.

De HW-MS651 is een 3.1 channel soundbar. Dat houdt in dat deze soundbar geluid voor het linker, rechter, midden, en subwooferkanaal kan afspelen. Door de drie verschillende richtingen zorgt deze soundbar voor een ruimtelijk geluid.

In deze Samsung soundbar zitten in totaal 9 verschillende speakers ingebouwd. Per kanaal zijn er twee mid-range speakers aanwezig voor de midden tot lage tonen, en één tweeter voor de hoge tonen. Elke speaker heeft zijn eigen versterker, en een vermogen van 20 Watt. Het geluid van deze bar wordt erg positief beoordeeld door meerdere tech review websites, waaronder TechradarExpertreviewsTrusted Reviews, en Homecinemachoice.com.

De soundbar is te draadloos te verbinden met bluetooth of WiFi. Ook heb je de mogelijkheid om de soundbar met kabels aan te sluiten. Als je een Samsung TV hebt, dan kun je de soundbar én TV bedienen met dezelfde afstandsbediening. Daarnaast heb je met je smartphone of tablet de mogelijkheid om de soundbar te bedienen met behulp van de bijbehorende Samsung app.

Wil je later uitbreiden naar een volledige surround sound setup? Het is mogelijk om twee achterspeakers toe te voegen, die draadloos kunnen verbinden met de soundbar.

De soundbar is sinds zijn introductie in april 2017 flink in prijs gezakt. Waar deze soundbar eerst zo’n 600 euro kostte, is deze nu bij de meeste webwinkels verkrijgbaar voor 429 euro. Je koopt deze soundbar voor deze prijs op Bol.com, Mediamarkt.nlBCC.nl, en Expert.nl. De laagste prijs voor dit product is op dit moment te vinden op Megekko.nl, namelijk 409 euro.

Ook geldt er een tijdelijke actie (t/m 5 augustus 2018). Als je na ontvangst je soundbar registreert op Samsung.com, dan ontvang je GRATIS een wireless rear speaker kit, de Samsung SWA-9000S, ter waarde van €179. Het maakt voor deze actie niet uit waar je de soundbar bestelt. Hier lees je de actievoorwaarden.

3. YAMAHA YSP-2700 MusicCast (zilver)

Yamaha YSP 2700 MusicCast Full Surround Soundbar Zilver

Mediamarkt.nl €785 – gratis verzending Product bekijken

De Yamaha YSP-2700 MusicCast is een zilveren soundbar die wordt geleverd met bijbehorende subwoofer. Met subwoofer is dit een 7.1 channel systeem. Hoewel het geluid allemaal van voren komt, heeft deze soundbar speakers waarmee er gezorgd wordt voor virtueel full surround sound.

De Yamaha YSP 2700 MussicCast is een zilveren soundbar die wordt geleverde met bijbehorende subwoofer. Deze soundbar is voornamelijk een interessante optie als je ‘full surround’ geluid wil kunnen ervaren bij het kijken van films zonder een werkelijk full surround systeem. De Yamaha YSP 2700 met de subwoofer is een 7.1 channel geluidssysteem.

In totaal zijn er 16 speakers in de soundbar ingebouwd, die samen het full surround geluid kunnen nabootsten. De soundbar zal namelijk het geluid van de achterkanalen laten weerkaatsen via de muren, zodat het van achteren op de luisteraar aankomt. Hiervoor moet je de soundbar eerst kalibreren op de ruimte waarin je deze plaatst, en de soundbar vervolgens instellen op ‘full surround’ mode. Volgens reviews van Whathifi.com en Trustedreviews.com werkt dit systeem goed.

Deze soundbar is draadloos aan te sluiten en bedienen via bluetooth en Wifi. Ook kun je de soundbar aansluiten via HDMI kabel. Met de bijbehorende MusicCast App kun je muziek van meerdere streamingdiensten afspelen op deze soundbar, en in combinatie met andere Yamaha speakers ook gebruik maken van multiroom audio.

De zilveren uitvoering van de Yamaha YSP-2700 is te koop op Mediamarkt.nl en op PlatteTV.nl. Bij beide webwinkels kost deze soundbar op dit moment 785 euro.

4. Sony HT-MT301 – goedkope witte soundbar met subwoofer

Sony HT MT301 Creme Wit Soundbar

Bol.com €199 – gratis verzending Product bekijken

Op zoek naar een goedkope soundbar die de audio van je TV kan verbeteren? De Sony HT-MT301 zal voornamelijk de diepe tonen beter kunnen weergeven dan je TV. De Sony HT-MT301 is dezelfde soundbar als de populaire HT-MT300, met als enige verschil de kleur. De Sony HM-MT301 is uitgevoerd in het crèmewit.

De soundbar zelf is slechts 50 cm breed, en 5,4 cm hoog. Daarmee is dit een zeer compacte soundbar, die weinig ruimte in beslag neemt. Deze soundbar wordt geleverd met een subwoofer, die zowel horizontaal als verticaal is te plaatsen.

De HT-MT301 is een 2.1 channel systeem. De soundbar bevat twee mid-range speakers met een totaal vermogen van 100 Watt. De mid-range speakers kunnen de midden- en hoge tonen goed weergeven. De subwoofer zorgt ervoor dat ook de lage tonen goed tot zijn recht komen.

Deze soundbar is draadloos te bedienen met behulp van de Sony Music Center App. De draadloze verbinding verloopt via bluetooth.

Je kunt de Sony HT-MT301 bestellen op Bol.com, PlatteTV.nl, en BCC.nl. Bij alle drie winkels is de prijs op dit moment €199.

De Sony HT-MT300 Soundbar is in Nederland en België online te bestellen bij meerdere webshops. De prijs ligt zo rond de €200.

Overige opties

Nog niet de juiste optie gevonden? Hieronder nog een aantal alternatieven:

Sony HT-CT291 – Dit is een witte soundbar met grijze speakerstof boven de speakers. Met 300 Watt is dit een krachtige soundbar, die samen met de meegeleverde subwoofer een 2.1 channel geluidssysteem maakt. De soundbar is draadloos te verbinden met bluetooth, maar moet met een kabel worden verbonden met je TV.

Sonos Beam – Dit is een soundbar die binnenkort beschikbaar wordt. Dit is een 3.0 channel soundbar, die zowel in het zwart als wit te bestellen is. De Sonos Beam is te bedienen over WiFi, en beschikt over spraakherkenning.

Sonos Playbase – Dit is een zogenaamde ‘soundplate‘, een platte, diepe soundbar waar je TV op kan staan. De Sonos Playbase wordt positief beoordeeld op geluidskwaliteit, en werkt is te bedienen over WiFi. Je kunt rear speakers toevoegen om samen met de Playbase een surround-sound systeem te maken. De Playbase is zowel in het wit als in het zwart te bestellen, en kost op dit moment 676 euro op Bol.com.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van een witte soundbar, of over een van de bovengenoemde producten? Laat dan hieronder een bericht achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *