Witte of zilveren soundbar kopen? Zes goede opties! (2020)

Op zoek naar een lichtkleurige soundbar (wit of zilver)? Helaas zijn veruit de meeste soundbars uitgevoerd in het zwart of donkergrijs. Toch zijn er ook goede soundbars te vinden in het wit of zilver. Sommige soundbars worden namelijk uitgebracht in twee uitvoeringen, en hebben dus een lichtkleurige tegenhanger.

In dit artikel noem ik de zes beste lichtkleurige soundbars van dit moment (2020). Hierbij ga ik steeds in op de belangrijke eigenschappen, waarom dit een goede keuze is, en voor wie.

Tip: meer informatie over belangrijke eigenschappen van een soundbar? Bekijk de soundbar koopgids!

Bluesound Pulse Soundbar 2i – witte soundbar

Bluesound Pulse Soundbar Wit

Bol.com €999 – gratis verzending Product bekijken

De Bluesound Pulse is een stereo (2.0) soundbar met een goede geluidskwaliteit. In deze soundbar zitten in totaal zes speakers ingebouwd, namelijk twee tweeters, twee mid-range speakers, en twee woofers. Met deze speakerindeling kan de soundbar zowel hoge, midden, als tonen nauwkeurig weergeven.

Met de gekozen speaker-indeling is dit voornamelijk een goede keuze voor het luisteren van muziek. Omdat de soundbar geen midden-kanaal heeft, heeft deze minder ruimtelijk geluid dan 3.0 soundbars. Toch zal deze soundbar de geluidservaring van een TV flink verbeteren.

Voornamelijk de goede weergave van de lage tonen is een belangrijk voordeel van de Bluesound Pulse. Zo heb je goede bastonen, zonder een losse subwoofer toe te passen. De lage tonen worden mogelijk gemaakt door de 10.2 cm grote woofers. Daarmee zijn deze groter dan de woofers in de meeste soundbars. Ook maakt het totale vermogen van 120 Watt dit een relatief krachtige soundbar.

Omdat deze soundbar grote speakers bevat, is deze wel hoger dan de meeste soundbars. De Bluesound Pulse is namelijk 14 centimeter hoog. Als je deze soundbar simpelweg voor je televisie op de TV kast plaatst, zal deze in veel gevallen gedeeltelijk voor het scherm staan. Daarom is een muurbevestiging van zowel de soundbar als TV de beste keuze bij de Bluesound Pulse.

Deze soundbar is draadloos te verbinden met je TV en andere apparaten via bluetooth of Wi-Fi. Voor gebruik van streaming over Wi-Fi is er een app beschikbaar, namelijk BluOS. Met deze app kun je muziek kiezen om af te spelen over de soundbar.

Ook maakt deze app het mogelijk om draadloos achterspeakers te koppelen, of multiroom audio in te stellen. De bijbehorende achterspeakers bij deze soundbar zijn de Pulse Flex 2i.

Daarnaast is dit ook  een smart soundbar, met ondersteuning voor Google Assistant, Siri, en Amazon Alexa. Ook heeft deze soundbar ondersteuning voor Apple Airplay 2. Zo kun je met een Apple apparaat draadloos streamen naar de Pluse 2i, zonder de BluOS app te gebruiken.

Volledige reviews over deze soundbar lees je op Whathifi.comTechradar.com, en Hometheatherhifi.com. Al deze sites noemen de goede geluidskwaliteit, met name als het gaat om de diepe tonen.

Deze soundbar is beschikbaar in de kleur zwart en wit. De witte uitvoering van deze soundbar is te bestellen op Bol.com, Expert.nl, en Audioexpert.nl. Bij alle webshops kost deze soundbar op dit moment 999 euro.

Samsung HW-MS651 Sound+ Soundbar (zilver)

Samsung MS-HW651 Zilveren Soundbar

Amazon.de meerdere aanbieders Product bekijken

De Samsung HW-MS651 is de zilveren uitvoering van de Samsung HW-MS650, die ook in de top 5 staat in het artikel ‘beste soundbar‘. Het enige verschil tussen deze soundbars is de kleur; alle overige specificaties en de geluidskwaliteit is hetzelfde.

De HW-MS651 is een 3.1 channel soundbar. Dat houdt in dat deze soundbar geluid voor het linker, rechter, midden, en subwooferkanaal kan afspelen. Door de drie verschillende richtingen zorgt deze soundbar voor een ruimtelijk geluid.

In deze Samsung soundbar zitten in totaal 9 verschillende speakers ingebouwd. Per kanaal zijn er twee mid-range speakers aanwezig voor de midden tot lage tonen, en één tweeter voor de hoge tonen. Elke speaker heeft zijn eigen versterker, en een vermogen van 20 Watt.

Het geluid van deze bar wordt erg positief beoordeeld door meerdere tech review websites, waaronder TechradarExpertreviewsTrusted Reviews, en Homecinemachoice.com.

Je kunt draadloos muziek streamen naar deze soundbar via bluetooth of Wi-Fi. Eenmaal verbonden over bluetooth, zal de soundbar alle audio van het aangesloten apparaat afspelen. Streamen over Wi-Fi verloopt via de bijbehorende Samsung app.

Deze soundbar is daarnaast draadloos, over bluetooth, te verbinden met sommige nieuwe Samsung TV’s. Ook kun je in dat geval de soundbar én TV bedienen met dezelfde afstandsbediening. Daarnaast is de soundbar ook bedraad aan te sluiten via HDMI, optische aansluiting (Toslink), of met RCA.

Wil je later uitbreiden naar een volledige surround sound setup? Het is mogelijk om twee achterspeakers toe te voegen, die draadloos kunnen verbinden met de soundbar.

Deze soundbar bestellen? Bekijk dit product dan op Bol.com of Amazon.de.

YAMAHA YSP-2700 MusicCast – zilveren soundbar

Yamaha YSP 2700 MusicCast Full Surround Soundbar Zilver

Mediamarkt.nl €999 – gratis verzending Product bekijken

De Yamaha YSP-2700 MusicCast is een zilveren soundbar die wordt geleverd met bijbehorende subwoofer. Met subwoofer is dit een 7.1 channel systeem. Hoewel het geluid allemaal van voren komt, heeft deze soundbar speakers waarmee er gezorgd wordt voor virtueel full surround sound.

In totaal zijn er 16 speakers in de soundbar ingebouwd, die samen het full surround geluid kunnen nabootsten. De soundbar zal namelijk het geluid van de achterkanalen laten weerkaatsen via de muren, zodat het van achteren op de luisteraar aankomt.

Om dit virtuele surround geluid goed te laten werken, zul je de soundbar moeten kalibreren op de waarin je deze plaatst. Hiervoor plaats je de meegeleverde IntelliBeam microfoon op de plaats waar je normaal TV zit te kijken, en doorloop je het kalibratieprogramma.

Vervolgens zul je de soundbar op ‘full surround’ mode moeten instellen om gebruik van te maken van virtueel surround geluid. Volgens reviews van Whathifi.com en Trustedreviews.com werkt dit systeem goed, en is het virtuele surround geluid overtuigend.

Je kunt draadloos muziek streamen naar deze soundbar over bluetooth en Wi-Fi. Met de bijbehorende MusicCast App kun je muziek van meerdere streamingdiensten afspelen op deze soundbar, en in combinatie met andere Yamaha speakers ook gebruik maken van multiroom audio.

Ook kun je over Wi-Fi muziek streamen naar de soundbar via Apple Airplay. Zo kun je met een iPhone, iPad of MacBook muziek streamen naar de soundbar zonder gebruik te maken van de MusicCast app.

Om deze soundbar aan te sluiten op je TV, of andere apparaten, kun je gebruik maken van HDMI (3 ports), digitale audio via optische of coaxiale kabel, of analoge audio via de AUX ports. De subwoofer hoeft niet bedraad aangesloten te worden. Deze zal namelijk automatisch draadloos verbinden met de soundbar.

De zilveren uitvoering van de Yamaha YSP-2700 is te koop op Mediamarkt.nl en Audioexpert.nl. Bij beide webwinkels kost deze soundbar op dit moment €999 euro.

Sony HT-MT301 – goedkope witte soundbar met subwoofer

Sony HT MT301 Creme Wit Soundbar

Kijoo.nl €219 – gratis verzending Product bekijken

Op zoek naar een simpele, relatief goedkope, soundbar die de audio van je TV kan verbeteren? Dan is de Sony HT-MT301 een goede optie. Dit is een 2.1 channel soundbar met subwoofer.

De Sony HT-MT301 is dezelfde soundbar als de populaire HT-MT300, met als enige verschil de kleur. De kleur van zowel de soundbar als de subwoofer is crèmewit, ofwel gebroken wit.

Door de subwoofer zullen vooral de diepe tonen flink beter klinken dan met de ingebouwde speakers van je TV. De soundbar zelf is slechts 50 cm breed, en 5,4 cm hoog. Daarmee is dit een zeer compacte soundbar, die weinig ruimte in beslag neemt. Deze soundbar wordt geleverd met een subwoofer, die zowel horizontaal als verticaal is te plaatsen.

De HT-MT301 is een 2.1 channel systeem. De soundbar bevat twee mid-range speakers met een totaal vermogen van 100 Watt. De mid-range speakers kunnen de midden- en hoge tonen goed weergeven. De subwoofer zorgt ervoor dat ook de lage tonen goed tot zijn recht komen.

Deze soundbar is draadloos te bedienen met behulp van de Sony Music Center App. De draadloze verbinding verloopt via bluetooth.

Je kunt de Sony HT-MT301 bestellen op Kijoo.nl en Buymi.nl. Bij beide webshops ligt de prijs op dit moment op 219 euro.

Sonos Beam – smart soundbar wit (3.0 channel)

Sonos Beam Smart Soundbar Wit

Bol.com €419 – gratis verzending Product bekijken

Van de twee soundbars van Sonos, is de Sonos Beam de enige die ook wordt verkocht in het wit. De andere soundbar, de Sonos Playbar, is alleen beschikbaar in het zwart. Wel kun je hier een op maat gemaakte witte hoes voor kopen om deze wit te maken.

De Sonos Beam is minder krachtig dan de Playbar (zie ook: Sonos Beam vs Playbar). Wel een voordeel op de Playbar, is dat de Sonos Beam een ‘smart soundbar’ is. De soundbar heeft een ingebouwde microfoon, en is daarom ook te bedienen met je stemgeluid, via Google Assistant.

Zo kun je de soundbar bijvoorbeeld om bepaalde muziek af te spelen, te pauzeren, of om het volume aan te passen. Als je de soundbar op je TV aansluit, kun je zo ook de TV zelf met je stemgeluid bedienen. Zo kun je ook stemcommando’s gebruik om van TV kanaal te wisselen.

Dit is een 3.0 channel soundbar, en heeft dus drie geluidskanalen. Het middenkanaal heeft één tweeter, en twee mid-range speakers. Voor zowel het linker en rechter kanaal is er één mid-range woofer beschikbaar, die iets naar buiten gericht zijn. Zo wordt er gezorgd voor een breder geluidsveld.

De Beam is op de TV aan te sluiten via HDMI-ARC, of met optische kabel. De smart functies werken alleen als je de TV aansluit via HDMI-ARC. Voor het draadloos afspelen van muziek maakt deze soundbar gebruik van Wi-Fi. Met een smartphone of tablet op hetzelfde Wi-Fi netwerk, kun je zo via de Sonos App muziek kiezen om naar de soundbar te streamen.

Je kunt de Beam koppelen met andere speakers van Sonos om een draadloos geluidssysteem te maken. Zo kun je onder andere de Sonos Sub en twee Sonos One speakers koppelen om een 5.1 surround sound systeem te maken. Ook deze speakers zijn verkrijgbaar in het wit.

Sonos Beam is een populaire soundbar vanwege de goede geluidskwaliteit, en de gebruiksvriendelijkheid. Je kunt een volledig review van deze soundbar onder andere lezen op Whathifi.com (5/5 sterren), Techradar.com (4.5/5) en Trustedreviews.com (5/5).

Ook wordt deze soundbar erg positief beoordeeld door klanten. Zo krijgt deze soundbar op Bol.com een gemiddelde reviewscore van 4.8/5 na 217 klantreviews.

De Sonos Beam is te bestellen bij veel verschillende webshops. Bekijk alle aanbieders van deze soundbar op de pagina ‘Sonos Beam aanbieding‘.

Bose Soundbar 700 – smart soundbar wit/zilver

Bose Soundbar 700 Wit Zilver

Bol.com €749 – gratis verzending Product bekijken

De Soundbar 700 is het huidige topmodel soundbar van Bose. Deze soundbar is ook beschikbaar in een witte uitvoering, met een zilveren grille. Dit is een 3.0 channel soundbar. Daarmee heeft deze soundbar een geluid met meer ruimtelijkheid en richting dan de TV zelf, of een stereo-installatie (2.0 channel).

Je kunt draadloos muziek streamen naar met deze soundbar via bluetooth of over Wi-Fi. Om te streamen over Wi-Fi zul je gebruik moeten maken van de Bose Music App. Hiermee kun je muziek kiezen, en ook verschillende Bose Wi-Fi speakers groeperen.

Deze soundbar is uit te breiden met een subwoofer en achterspeakers. Via de Bose Music App kun je deze speakers instellen als één 5.1 surround systeem. Ook kun je met deze app een multiroom-audiosysteem opzetten.

Daarnaast kun je met de Wi-Fi verbinding ook gebruik maken van Apple Airplay 2 om muziek te streamen naar de soundbar. Ook is dit smart soundbar, met Google Assistant. Daarom kun je dus gebruik maken van verschillende stemcommando’s om de soundbar te bedienen.

Om de soundbar aan te sluiten op je TV heb je twee opties. Zo kun je de Soundbar 700 aansluiten via de HDMI-ARC aansluiting, of via de optische aansluiting (Toslink). De Bose Soundbar 700 kan draadloos verbinden met je thuisnetwerk over Wi-Fi, maar kun je hier ook bedraad op aansluiten via de ethernet port.

Kortom heeft deze soundbar veel functies en mogelijkheden, en volgens veel reviews ook een goede geluidskwaliteit. Zo krijgt deze soundbar op Coolblue.nl gemiddeld een reviewscore van 9.0/10 na 42 reviews van klanten, en is de goede geluidskwaliteit het meest genoemde voordeel.

De Bose Soundbar 700 wordt verkocht bij veel verschillende webshops. Op het moment van schrijven is de beste prijs 749 euro op Bol.com. Een overzicht van alle huidige prijzen en aanbiedingen vind je op de pagina ‘Bose Soundbar 700 aanbieding‘.

Andere opties: meer soundbars in de kleur wit of zilver

Nog niet de juiste optie gevonden? Hieronder nog meer alternatieven:

  • Sony HT-CT291 – Dit is een witte soundbar met grijze speakerstof boven de speakers. Met 300 Watt is dit een krachtige soundbar, die samen met de meegeleverde subwoofer een 2.1 channel geluidssysteem maakt. De soundbar is draadloos te verbinden met bluetooth, maar moet met een kabel worden verbonden met je TV.
  • Sonos Playbase – Dit is een zogenaamde ‘soundplate‘, een platte, diepe soundbar waar je TV op kan staan. De Sonos Playbase wordt positief beoordeeld op geluidskwaliteit, en werkt is te bedienen over WiFi. Je kunt rear speakers toevoegen om samen met de Playbase een surround-sound systeem te maken. De Playbase is zowel in het wit als in het zwart te bestellen, en kost op dit moment 699 euro op Bol.com.
  • Xiaomi Mi TV soundbar – Dit is een witte soundbar met aan de voorkant een lichtgrijze speakerstof. Met twee woofers en twee tweeters, is dit een 2.0 soundbar. Deze soundbar heeft bluetooth voor het draadloos streamen van muziek. Een voordeel van deze soundbar is de lage prijs. Deze soundbar is op dit moment namelijk verkrijgbaar voor €109,99 op bol.com.
  • Dali Katch One – Dit is een krachtige stereo soundbar, die verkrijgbaar is in een witte uitvoering, en in het wit met grijs. Wat betreft geluidseigenschappen lijkt deze soundbar daarmee op de Bluesound Pulse 2i. Het nadeel is dat deze soundbar alleen bluetooth ondersteunt, en géén Wi-Fi.
  • Canton Smart Soundbar 10 – Deze zilverkleurige soundbar heeft een ingebouwde subwoofer, en twee upfiring speakers. Daarmee is dit een 2.1.2 soundbar, die ook ondersteuning heeft voor Dolby Atmos. Deze soundbar heeft bluetooth en Wi-Fi ondersteuning, en een ingebouwde Chromecast voor het streamen van muziek.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van een witte soundbar, of over een van de bovengenoemde producten? Laat dan hieronder een reactie achter!

Plaats een reactie