Witte of zilveren soundbar kopen? Zes goede opties! (2023)

Op zoek naar een lichtkleurige soundbar (wit of zilver)? Helaas zijn veruit de meeste soundbars uitgevoerd in het zwart of donkergrijs.

Toch zijn er ook goede soundbars te vinden in het wit of zilver. Sommige soundbars worden namelijk uitgebracht in twee uitvoeringen, en hebben dus een lichtkleurige tegenhanger.

In dit artikel noem ik zes goede lichtkleurige soundbars die je op dit moment (2023) kunt kopen:

Hieronder geef ik meer informatie over al deze soundbars, met uitleg van de belangrijke eigenschappen. Ook geef ik aan voor wie elke soundbar een goede keuze is.

Tip: meer informatie over belangrijke eigenschappen van een soundbar? Bekijk de soundbar koopgids!

Bluesound Pulse Soundbar+: goede witte soundbar

Bluesound Pulse Soundbar Wit

Bol.com €1099 – gratis verzending Product bekijken

De Bluesound Pulse is een stereo (2.0) soundbar met een goede geluidskwaliteit. In deze soundbar zitten in totaal zes speakers ingebouwd, namelijk twee tweeters, twee mid-range speakers, en twee woofers. Met deze speakerindeling kan de soundbar zowel hoge, midden, als tonen nauwkeurig weergeven.

Met de gekozen speaker-indeling is dit voornamelijk een goede keuze voor het luisteren van muziek. Voornamelijk de goede weergave van de lage tonen is een belangrijk voordeel van de Bluesound Pulse. Zo heb je goede bastonen, zonder een losse subwoofer toe te passen, hoewel er ook een bijbehorende subwoofer beschikbaar is.

De lage tonen worden in deze soundbar mogelijk gemaakt door de 10.2 cm grote woofers. Dat is flink groter dan de woofers in de meeste soundbars. Ook maakt het totale vermogen van 120 Watt dit een erg krachtige soundbar.

Omdat deze soundbar grote speakers bevat, is deze wel hoger dan de meeste soundbars. De Bluesound Pulse is namelijk 14 centimeter hoog. Als je deze soundbar simpelweg voor je televisie op de TV kast plaatst, zal deze in veel gevallen gedeeltelijk voor het scherm staan. Daarom is een muurbevestiging van zowel de soundbar als TV de beste keuze bij de Bluesound Pulse.

Deze soundbar is draadloos te verbinden met je TV en andere apparaten via bluetooth of Wi-Fi. Voor gebruik van streaming over Wi-Fi is er een app beschikbaar, namelijk BluOS. Met deze app kun je muziek kiezen om af te spelen over de soundbar.

Ook maakt deze app het mogelijk om draadloos achterspeakers en een subwoofer te koppelen. De bijbehorende achterspeakers bij deze soundbar zijn de Pulse Flex 2i, en de bijbehorende subwoofer de Pulse Sub+.

Daarnaast is dit ook een smart soundbar, met ondersteuning voor Google Assistant, Siri, en Amazon Alexa. Ook heeft deze soundbar ondersteuning voor Apple Airplay 2. Zo kun je met een Apple apparaat draadloos streamen naar deze soundbar, zonder de BluOS app te gebruiken. Ook is het mogelijk om multiroom audio in te stellen in de app.

Volledige reviews over deze soundbar lees je op Whathifi.comTechradar.com, en Hometheatherhifi.com. Al deze sites noemen de goede geluidskwaliteit, met name als het gaat om de diepe tonen.

Deze soundbar is beschikbaar in de kleur zwart en wit. De witte uitvoering van deze soundbar is te bestellen op Bol.com, Hifiklubben.nl, Amazon.nl en Audioexpert.nl.

YAMAHA YSP-2700 MusicCast: zilveren surround soundbar

Yamaha YSP 2700 MusicCast Full Surround Soundbar Zilver

Amazon.nl bekijk prijs Product bekijken

De Yamaha YSP-2700 MusicCast is een zilveren soundbar die wordt geleverd met bijbehorende subwoofer. Met subwoofer is dit een 7.1 channel systeem. Hoewel het geluid allemaal van voren komt, heeft deze soundbar speakers waarmee er gezorgd wordt voor virtueel full surround sound.

In totaal zijn er 16 speakers in de soundbar ingebouwd, die samen het full surround geluid kunnen nabootsten. De soundbar zal namelijk het geluid van de achterkanalen laten weerkaatsen via de muren, zodat het van achteren op de luisteraar aankomt.

Om dit virtuele surround geluid goed te laten werken, zul je de soundbar moeten kalibreren op de waarin je deze plaatst. Hiervoor plaats je de meegeleverde IntelliBeam microfoon op de plaats waar je normaal TV zit te kijken, en doorloop je het kalibratieprogramma.

Vervolgens zul je de soundbar op ‘full surround’ mode moeten instellen om gebruik van te maken van virtueel surround geluid. Volgens reviews van Whathifi.com en Trustedreviews.com werkt dit systeem goed, en is het virtuele surround geluid overtuigend.

Je kunt draadloos muziek streamen naar deze soundbar over bluetooth en Wi-Fi. Met de bijbehorende MusicCast App kun je muziek van meerdere streamingdiensten afspelen op deze soundbar, en in combinatie met andere Yamaha speakers ook gebruik maken van multiroom audio.

Ook kun je over Wi-Fi muziek streamen naar de soundbar via Apple Airplay. Zo kun je met een iPhone, iPad of MacBook muziek streamen naar de soundbar zonder gebruik te maken van de MusicCast app.

Om deze soundbar aan te sluiten op je TV, of andere apparaten, kun je gebruik maken van HDMI (3 ports), digitale audio via optische of coaxiale kabel, of analoge audio via de AUX ports. De subwoofer hoeft niet bedraad aangesloten te worden. Deze zal namelijk automatisch draadloos verbinden met de soundbar.

De zilveren uitvoering van de Yamaha YSP-2700 is te koop op Amazon.nl en HelloTV.nl. Alle prijzen vergelijken? Zie dan de pagina: Yamaha YSP-2700 aanbieding.

Sonos Arc: witte Dolby Atmos soundbar

Sonos Arc Wit Witte Dolby Atmos Soundbar

Bol.com €871 Product bekijken

De Arc is de krachtigste soundbar van Sonos, en naast de zwarte uitvoering ook in het wit verkrijgbaar. Speciaal aan deze soundbar, is de ondersteuning voor Dolby Atmos. Met de speakers in deze soundbar is dit namelijk een 5.0.2 geluidssysteem.

Zo bevat deze soundbar twee omhoog gerichte speakers. Het geluid van deze speakers weerkaatst via het plafond, waardoor je dit ervaart als geluid dat van bovenaf komt. Wel moet de film of TV-serie die je kijkt voor deze bovenkanalen geluid beschikbaar hebben voor het beste effect.

Ook zorgt deze soundbar voor virtueel surround sound. Op elk uiteinde zit een speaker die het geluid voor de achterkanalen afspeelt. Dit geluid zal via de muren in je kamer weerkaatsen, en klinkt daarom alsof het van achteren komt.

Voor het linker en rechter geluidskanaal is er per kant één tweeter en woofer beschikbaar. Woofers zijn goed in het weergeven van de lage en midden-tonen, en de tweeters geven juist de hoge geluiden nauwkeurig weer.

Het midden-kanaal van deze soundbar bevat twee woofers, en één tweeter. De soundbar heeft zo dus in totaal 11 ingebouwde speakers, en kan in z’n eentje zorgen voor een complete bioscoop-ervaring.

Omdat elke kamer anders is, is ook de afstand tot de muren en het plafond verschillend. Om te zorgen voor de beste surround-ervaring, zul je de soundbar eerst moeten afstellen op je kamer. Met het Trueplay tuning kalibratieprogramma binnen de Sonos App, gaat dat automatisch.

Wil je echt diepe tonen, dan zul je de soundbar moeten combineren met de Sonos Sub of Sonos Sub mini subwoofer. Ook kun je de Sonos One, One SL, of Five daarnaast met de Sonos App instellen als achterspeakers. Met fysieke achterspeakers is het surround-geluid beter dan het ‘virtuele’ surround-sound van de soundbar zelf.

Met de Sonos app kun je over Wi-Fi muziek streamen naar de soundbar. Ook is de muziek die de soundbar afspeelt bedienen met de touch-knoppen aan de bovenkant. Daarmee kun je navigeren naar het volgende of vorige nummer, of de muziek pauzeren en weer hervatten. Ook kun je gebruik maken van stemcommando’s om de soundbar te bedienen. De Arc ondersteunt namelijk Google Assistant.

Om de soundbar op de TV aan te sluiten, is HDMI-ARC de beste optie. De andere mogelijkheid is met optische kabel (Toslink).

De soundbar is 114.2 cm breed, 8.7 cm hoog, en 11.6 cm diep. Daarmee is dit een grote soundbar, en voornamelijk een stuk breder dan de Sonos Playbar. Heb je geen ruimte op je TV-kast? Je kunt de Arc ook aan de muur bevestigen. Je zult dan wel los de bijbehorende Arc-muurbeugel moeten bestellen.

De Sonos Playbar is te bestellen op Bol.com en Coolblue.nl. Meer prijzen vergelijken? Zie dan alle Sonos Arc prijzen en aanbiedingen.

Sonos Beam Gen 2: smart soundbar wit (3.0 channel)

Sonos Beam Smart Soundbar Wit

Bol.com €462 – gratis verzending Product bekijken

Zoals alle huidige producten van Sonos, is de Sonos Beam Gen 2 beschikbaar in twee kleuren: zwart en wit.

De Sonos Beam is het huidige midden-model van Sonos. Dit is een 3.0 channel soundbar, en heeft dus drie geluidskanalen. Het middenkanaal heeft één tweeter, en twee mid-range speakers. Voor zowel het linker en rechter kanaal is er één mid-range woofer beschikbaar, die iets naar buiten gericht zijn. Zo wordt er gezorgd voor een breder geluidsveld.

Ook is dit een smart soundbar. De soundbar heeft een ingebouwde microfoon, en is daarom ook te bedienen met je stemgeluid, via Google Assistant.

Zo kun je de soundbar bijvoorbeeld om bepaalde muziek af te spelen, te pauzeren, of om het volume aan te passen. Als je de soundbar op je TV aansluit, kun je zo ook de TV zelf met je stemgeluid bedienen. Zo kun je ook stemcommando’s gebruik om van TV kanaal te wisselen.

De Beam is op de TV aan te sluiten via HDMI-ARC, of met optische kabel. De smart functies werken alleen als je de TV aansluit via HDMI-ARC. Voor het draadloos afspelen van muziek maakt deze soundbar gebruik van Wi-Fi. Met een smartphone of tablet op hetzelfde Wi-Fi netwerk, kun je zo via de Sonos App muziek kiezen om naar de soundbar te streamen.

Je kunt de Beam koppelen met andere speakers van Sonos om een draadloos geluidssysteem te maken. Zo kun je onder andere de Sonos Sub en twee Sonos One speakers koppelen om een 5.1 surround sound systeem te maken. Ook deze speakers zijn verkrijgbaar in het wit.

Sonos Beam is een populaire soundbar vanwege de goede geluidskwaliteit, en de gebruiksvriendelijkheid. Zo krijgt deze soundbar op Bol.com een gemiddelde reviewscore van 4.7/5 na 51 klantreviews. Vanwege de vele gunstige eigenschappen, noem ik deze soundbar ook in het artikel ‘beste soundbar‘.

De Sonos Beam is te bestellen bij veel verschillende webshops. Bekijk alle aanbieders van deze soundbar op de pagina ‘Sonos Beam Gen 2aanbieding‘.

Samsung HW-S41T/XN: goedkope witte Samsung soundbar

Samsung Hw S41t Soundbar Wit

Bol.com €99,- Product bekijken

De HW-S41T is een goedkope witte soundbar van Samsung. Dit is een stereo (2.0 channel) soundbar, met vier ingebouwde speakers.

Met twee ingebouwde woofers en twee ingebouwde tweeters zorgt deze soundbar voor zowel goede bastonen als hoge tonen. Met een vermogen van 100 Watt levert deze soundbar voor zijn compacte afmetingen een stevig geluid.

Je sluit deze soundbar op de TV aan met de meegeleverde Toslink kabel. Verder heb je de mogelijkheid om via bluetooth muziek op deze soundbar af te spelen.

Om snel bluetooth verbinding te maken kun je gebruik maken van Samsung’s ‘Tap Sound’. Hiermee kun je een smartphone met Samsung’s SmartThings app tegen de bovenkant van de soundbar tikken om verbinding te maken.

Kortom is de Samsung HW-S41T een simpele soundbar, die ondanks het ontbreken van een subwoofer nog een krachtig basgeluid kan leveren. Hoewel dit niet de meest luxe soundbar is, levert deze een flink beter geluid dan de ingebouwde speakers van eigenlijk elke platte TV.

Deze soundbar bestellen? De huidige prijs van deze soundbar is 99 op Bol.com.

Bose Soundbar 700 – smart soundbar wit/zilver

Bose Soundbar 700 Wit Zilver

Bol.com €699,95 – gratis verzending Product bekijken

De Soundbar 700 is het huidige topmodel soundbar van Bose. Deze soundbar is ook beschikbaar in een witte uitvoering, met een zilveren grille. Dit is een 3.0 channel soundbar. Daarmee heeft deze soundbar een geluid met meer ruimtelijkheid en richting dan de TV zelf, of een stereo-installatie (2.0 channel).

Je kunt draadloos muziek streamen naar met deze soundbar via bluetooth of over Wi-Fi. Om te streamen over Wi-Fi zul je gebruik moeten maken van de Bose Music App. Hiermee kun je muziek kiezen, en ook verschillende Bose Wi-Fi speakers groeperen.

Deze soundbar is uit te breiden met een subwoofer en achterspeakers. Via de Bose Music App kun je deze speakers instellen als één 5.1 surround systeem. Ook kun je met deze app een multiroom-audiosysteem opzetten.

Daarnaast kun je met de Wi-Fi verbinding ook gebruik maken van Apple Airplay 2 om muziek te streamen naar de soundbar. Ook is dit smart soundbar, met Google Assistant. Daarom kun je dus gebruik maken van verschillende stemcommando’s om de soundbar te bedienen.

Om de soundbar aan te sluiten op je TV heb je twee opties. Zo kun je de Soundbar 700 aansluiten via de HDMI-ARC aansluiting, of via de optische aansluiting (Toslink). De Bose Soundbar 700 kan draadloos verbinden met je thuisnetwerk over Wi-Fi, maar kun je hier ook bedraad op aansluiten via de ethernet port.

Kortom heeft deze soundbar veel functies en mogelijkheden, en volgens veel reviews ook een goede geluidskwaliteit. Zo krijgt deze soundbar op Coolblue.nl gemiddeld een reviewscore van 9.0/10 na 42 reviews van klanten, en is de goede geluidskwaliteit het meest genoemde voordeel.

De Bose Soundbar 700 wordt verkocht bij veel verschillende webshops. Op het moment van schrijven is de beste prijs 699,95 euro op Bol.com. Een overzicht van alle huidige prijzen en aanbiedingen vind je op de pagina ‘Bose Soundbar 700 aanbieding‘.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van een witte soundbar, of over een van de bovengenoemde producten? Laat dan hieronder een reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend