JBL soundbar kopen? Vergelijking van alle opties! (2020)

Wil je een JBL soundbar kopen, maar weet je nog niet welke? Er zijn op dit moment (zomer 2020) acht soundbars van JBL beschikbaar. Om de keuze makkelijker te maken, vind je in dit artikel een overzicht van alle beschikbare soundbars, met daarbij de belangrijkste eigenschappen.

Bij elke soundbar noem ik ook alle voor- en nadelen, en geef ik aan in welke gebruikstoepassing de soundbar een goede keuze is aan de hand van de eigenschappen en/of reviews. Ook vind je bij elke soundbar informatie over de huidige prijs en beschikbaarheid. Zo kun je gemakkelijk deze opties vergelijken, en kiezen welke JBL soundbar voor jou de beste optie is.

JBL Soundbar generaties: beschikbare en nieuwe JBL soundbars

Op dit moment zijn er JBL soundbars te koop uit twee verschillende productgeneraties. Hieronder een overzicht van deze twee verschillende productgeneraties van JBL:

 • 2017-reeks: JBL Bar 5.1, JBL Bar 3.1, JBL Bar 2.1, JBL Bar Studio (release publicatie)
 • 2019-reeks: JBL Bar 5.1 surround, JBL Bar 2.1 Deep Bass, JBL Bar 2.0 All-in-One (release publicatie).

Daarnaast zijn er twee producten die geen onderdeel zijn van de bovenstaande productseries of generaties van JBL. Dat zijn de JBL Link Bar (2019, aankondiging), en de JBL Bar 9.1 (2020, aankondiging).

Van de soundbars van de 2017 generatie is op het moment van schrijven alleen de JBL Bar 2.1 nergens meer verkrijgbaar als nieuw. Ook de nog oudere soundbars van JBL, van de ‘JBL Cinema’-serie uit 2015 zijn nergens meer verkrijgbaar.

Hieronder meer informatie over alle 8 JBL soundbars die op dit moment wél verkrijgbaar zijn.

JBL Bar 9.1 – nieuwste JBL soundbar; met Dolby Atmos

Jbl Bar 9 1

De JBL Bar 9.1 is de nieuwste soundbar van JBL, en door de ondersteuning van Dolby Atmos een nog betere optie dan de JBL Bar 5.1. In tegenstelling van wat de naam doet vermoeden, is de JBL Bar 9.1 een 5.1.4 channel soundbar.

Dat houdt in dat deze soundbar zorgt voor surround sound (5), een subwoofer heeft (1), en vier speakers voor geluid van boven (4). In plaats van dat het geluid echt van boven komt, zijn de speakers omhoog gericht. Het geluid zal via het plafond weerkaatsen, waardoor het voor de luisteraar lijkt alsof dit geluid werkelijk van boven komt (virtueel bovengeluid).

Door de toevoeging van de vier bovenkanalen, kan deze soundbar audio volgens het Dolby Atmos audio-format weergeven. Dit geluid zorgt voor een 3D-ervaring, vergelijkbaar aan het geluid in een bioscoop. Wel zal de bron het geluid dan ook in dit format beschikbaar moeten hebben.

Bij de JBL Bar 9.1 zijn de twee achterspeakers volledig draadloos te plaatsen. Deze werken namelijk op een accu, die goed is voor zo’n 10 uur afspeeltijd. De twee achterspeakers spelen de surround-kanalen af, en de achterste bovenkanalen.

Is de accu leeg, dan kun je de achterspeakers op de uiteinden van de soundbar vastkoppelen. Deze laden dan op, en werken in vastgekoppelde toestand als onderdeel van de soundbar zelf. Het duurt zo’n 3 uur voor de achterspeakers weer zijn opgeladen.

De soundbar bevat in totaal 13 verschillende speakers:

 • Linker en rechter kanaal (totaal): 2× langwerpige mid-range woofer (racetrack driver) + 2× 20 mm tweeter
 • Midden-kanaal: 2× langwerpige mid-range woofers (racetrack driver) + 1× 20 mm tweeter
 • Bovenkanalen (soundbar zelf): 2× full-range woofers
 • Achterspeakers (totaal): 2× full-range woofers + 2× 20 mm tweeter

De meegeleverde subwoofer maakt, net als de achterspeakers, draadloos verbinding met de soundbar. De subwoofer bevat een 10 inch woofer, die flink diepe tonen kan leveren. Het opgegeven frequentiebereik van de soundbar en subwoofer is dan ook flink: van 34 Hz tot 20 kHz.

Samen zorgen deze speakers voor een vermogen van wel 820 Watt. Hiervan is de soundbar goed voor 400 Watt, de subwoofer voor 300 Watt, en de rear speakers samen voor 120 Watt.

Deze soundbar beschikt alleen over Bluetooth (versie 4.2) om te zorgen voor draadloze verbinding met andere apparaten. Wel kun je met je smartphone, tablet, of elke andere bluetooth apparaat verbinden met de soundbar. Eenmaal verbonden, zal de soundbar alle audio van het verbonden apparaat afspelen.

Daarnaast beschikt deze soundbar over Wi-Fi. Dat maakt het mogelijk om vanaf andere apparaten op hetzelfde netwerk te streamen naar de soundbar. Zo beschikt deze soundbar onder ander over een ingebouwde Chromecast-functie, en Apple Airplay 2.

Om de soundbar te verbinden met je TV, hoef je deze alleen maar te koppelen met de meegeleverde HDMI-kabel. Een verbinding over HDMI is nodig om Dolby Atmos geluid af te spelen. Daarnaast beschikt deze JBL Bar 9.1 over een optische ingang (Toslink), en kun je zo nog een tweede apparaat koppelen aan de soundbar.

De soundbar is te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening, of met de knoppen aan de bovenzijde. Je kunt zo de inputbron selecteren, het volume aanpassen, of de muziek pauzeren, en juist weer afspelen.

De afmeting van deze soundbar, zónder surround speakers, is 88.4 cm breedte, 6.2 cm hoogte, en 12 cm diepte. Koppel je de twee surround speakers vast, dan wordt de soundbar nog eens twee keer 17,3 centimeter langer. Daarmee is een flink grote soundbar. De subwoofer is 44 cm hoog, en 30.5 cm breed en diep.

Het gewicht van de soundbar is 3,64 kg. De koppelbare surround speakers wegen elk nog eens 720 gram, en de subwoofer 11,1 kg. Er wordt een beugel meegeleverd waarmee je de soundbar kunt bevestigen aan de muur.

De JBL Bar 9.1 kopen? Deze is verkrijgbaar op JBL.nl, Bol.com, en Coolblue.nl. Bij al deze webwinkels is de huidige prijs 999 euro.

JBL Bar 5.1 – surround soundbar met subwoofer: beste JBL soundbar

Jbl Bar 5 1

De JBL Bar 5.1 is de beste soundbar van JBL. Dit is namelijk de enige soundbar met achterspeakers en een subwoofer. Daarmee zorgt de JBL Bar 5.1 als enige soundbar van JBL ook voor werkelijk 5.1 channel surround geluid.

Een unieke eigenschap van deze soundbar is dat de achterspeakers met een accu werken. Je kunt deze aan de uiteinden van de soundbar koppelen als je geen surround geluid wil gebruiken. In vastgekoppelde toestand zullen deze speakers geluid van voren afspelen, en de accu opladen.

Om surround geluid te krijgen koppel je de achterspeakers los van de soundbar, en plaats je deze achter je zitpositie. Deze rear speakers kunnen zo’n 10 uur geluid afspelen op een volle accu. Door de accu, en het draadloze verbinden met de soundbar, is het voordeel dat deze rear speakers ook volledige draadloos zijn.

Er wordt een kalibratiemicrofoon meegeleverd. Door te kalibreren wordt het surround-geluid beter afgestemd op jouw woonkamer. Zo wordt er voor de gekozen positie namelijk voor gezorgd dat het geluid van alle speakers tegelijkertijd aankomt.

Beide achterspeakers bevatten een enkele mid-range woofer. In de soundbar zelf zitten nog zes 5 cm grote mid-range woofers, en drie 3 cm grote tweeters. Voor het linker, rechter, en midden-kanaal zijn er zo elk twee woofers, en één tweeter aanwezig. Mid-range woofers zorgen voor een goede weergave van de midden-tonen, de tweeters voor de hoge tonen.

Voor de echt lage tonen wordt er gebruik gemaakt van de subwoofer. Ook de subwoofer communiceert draadloos met de soundbar. In de behuizing zit een subwoofer ingebouwd met een diameter van 10 inch, die in dit geval omlaag gericht is. Door deze krachtige subwoofer heeft de JBL Bar 5.1 een groot frequentiebereik, van 35 Hz tot 20 kHz.

De JBL Bar 5.1 heeft een maximaal totaal vermogen van 510 Watt; de soundbar namelijk 150 Watt, de subwoofer 300 W, en de twee rear speakers beide 30 Watt.

Deze soundbar beschikt alleen over Bluetooth om te zorgen voor draadloze verbinding met andere apparaten. Met het ontbreken van Wi-Fi, ontbreken dus ook de smart functies, en multi-room audio. Dat is een nadeel vergeleken met een aantal high-end Samsung soundbars en Bose soundbars.

Wel maakt bluetooth het mogelijk om gemakkelijk te verbinden met de soundbar. Als je eenmaal onder de bluetooth instellingen van je smartphone of tablet verbinding hebt gemaakt met de JBL Bar 5.1, dan speelt deze alle audio van het verbonden apparaat af. Selecteer je op je smartphone bijvoorbeeld muziek via Spotify, dan wordt dit afgespeeld op de soundbar.

Deze soundbar is gemakkelijk te verbinden met je TV. Je hoeft deze namelijk alleen maar met de TV te koppelen met een HDMI-kabel, optische kabel, of AUX kabel. Al deze kabels worden ook meegeleverd.

Eenmaal aangesloten, zul je alleen nog met de meegeleverde afstandsbediening de gebruikte aansluiting moeten selecteren. Sluit je de TV aan over HDMI, selecteer dan ‘HDMI’. Daarna zal de TV simpelweg alle audio van de TV afspelen. Gebruik bij voorkeur de HDMI-ARC aansluiting. Door de soundbar hiermee met de TV te verbinden, zal de soundbar ook reageren op input van de afstandsbediening van je TV. Verder zijn er nog twee andere HDMI-ingangen, en een USB-ingang. Daarom is het ook mogelijk om audio van een aangesloten USB-apparaat af te spelen.

Met een afmeting van 114.8 cm breedte, 5.8 cm hoogte, en 9.3 cm diepte, is dit een grote soundbar. De subwoofer is 44 cm hoog, en 30.5 cm breed en diep.

Deze soundbar wordt positief beoordeeld in reviews. Je kunt op Techspot.com een overzicht van reviews vinden. De gemiddelde reviewscore van reviewwebsites is een 8.1/10, en van klanten een 8.8/10. De volledige draadloze surround-oplossing wordt veel als voordeel genoemd. Ook de kwaliteit van het surround geluid krijgt positieve beoordelingen.

De JBL Bar 5.1 kopen? De beste prijs vind je op dit moment bij JBL zelf, op JBL.nl. Op het moment van schrijven is deze daar in de aanbieding, en is de prijs €449. Daardoor ligt de prijs een stuk lager dan bij andere webwinkels. Verder is deze soundbar bijvoorbeeld verkrijgbaar op Alternate.nl, voor €639.

JBL Bar 5.1 surround – virtueel surround soundbar met Wi-Fi

Jbl Bar 5 1 Surround

De JBL Bar 5.1 surround is een soundbar met draadloze subwoofer. Met de ingebouwde speakers zorgt deze soundbar voor 5-channel virtueel surround sound. Samen met de subwoofer produceert de JBL Bar dus 5.1 channel surround geluid.

Bij virtueel surround sound wordt er geluid opzij afgespeeld, daar door weerkaatsing via de muren klinkt alsof het van achteren komt. De JBL Bar 5.1 surround bevat vijf naar voren gerichte mid-range woofers, en twee opzij gerichte tweeters. In de praktijk geeft dit wel een surround-ervaring, maar minder goed dan met werkelijke achterspeakers.

Net als bij de eerder genoemde ‘JBL Bar 5.1’, zit er bij deze soundbar een draadloze subwoofer voor het afspelen van de laagste tonen. In de behuizing zit een omlaag gerichte woofer met een diameter van 10 inch.

De JBL Bar 5.1 surround heeft een maximaal totaal vermogen van 550 Watt. De soundbar is goed voor 250 Watt, en de subwoofer voor 300 Watt.

Een voordeel van deze soundbar is dat deze over Bluetooth en Wi-Fi beschikt. Je kunt dus over bluetooth verbinden om alle audio van je smartphone of tablet op de soundbar af te spelen, maar ook gebruik maken van de ingebouwde Chromecast en Airplay 2 van de soundbar om te streamen over Wi-Fi.

Om gebruik te maken van Wi-Fi streaming moeten zowel de soundbar als je smartphone of tablet met hetzelfde Wi-Fi netwerk verbonden zijn. De JBL Bar 5.1 surround is daarnaast ook bedraad op het internet aan te sluiten met een ethernetkabel.

Ook deze soundbar is gemakkelijk te verbinden met je TV. Je hoeft deze namelijk alleen maar met de TV te koppelen met een HDMI-kabel of optische kabel. Er wordt een HDMI-kabel meegeleverd. Daarnaast is er nog een extra HDMI-aansluiting, die alleen te gebruiken is als ingang.

Hoewel er een USB-ingang beschikbaar is, is deze alleen te gebruiken voor het uitvoeren van firmware updates. Je kunt dus géén muziek afspelen van een via USB aangesloten opslagapparaat.

De afmeting van de soundbar is 101.8 cm breedte, 5.8 cm hoogte, en 10 cm diepte. De subwoofer is 44 cm hoog, en 30.5 cm breed en diep.

De JBL Bar 5.1 surround kopen? De beste prijs is op dit moment te vinden op JBL.nl. Hier kost deze JBL soundbar namelijk €432. Ook is de JBL Bar 5.1 surround verkrijgbaar op Expert.nl, en kost daar 559 euro.

JBL Bar 3.1 – Drie channel soundbar met subwoofer

Jbl Bar 3 1

De JBL Bar 3.1 is ook een soundbar met draadloze subwoofer. Zoals de naam al doet vermoeden, zorgen de ingebouwde speakers en de subwoofer van deze soundbar voor 3.1 channel geluid.

Het derde audiokanaal is een midden-kanaal. Bij het kijken van films en TV series zorgt een derde audiokanaal voor een ruimtelijker geluid dan stereo geluid, zoals van de speakers van je TV. Ook de speakers in de soundbar zelf zorgen voor een flinke verbetering ten opzichte van speakers in de meeste TV’s.

Per geluidskanaal zitten er in de soundbar twee mid-range woofers voor de midden-tonen, en een tweeter voor een nauwkeurige weergave van de hoge tonen. De meeste TV’s bevatten namelijk slechts twee mid-range woofers; een voor het linker, en één voor het rechter geluidskanaal.

Daarnaast zal de subwoofer zorgen dat de diepe bastonen goed weergegeven worden. Ook bij deze soundbar wordt er gebruik gemaakt van een omlaag gerichte woofer met een diameter van 10 inch. Deze subwoofer communiceert draadloos met de soundbar.

De JBL Bar 3.1 heeft een maximaal totaal vermogen van 450 Watt, waarvan de soundbar goed is 150 Watt , en de subwoofer voor 300 Watt.

Deze soundbar van JBL beschikt alleen over Bluetooth, en niet over Wi-Fi. Met het ontbreken van Wi-Fi, heeft deze soundbar dus geen smart functies, en geen ondersteuning voor multi-room audio.

Bluetooth maakt het wel mogelijk om gemakkelijk vanaf je smartphone of tablet audio te streamen naar de soundbar. Als je eenmaal op je smartphone of tablet verbinding hebt gemaakt met de soundbar, zal deze alle audio van het verbonden apparaat afspelen. Je kunt daarom dus gebruik maken van je favoriete muziek-app of bestanden, en deze zo afspelen op de soundbar.

Ook deze soundbar is gemakkelijk aan te sluiten op je TV. Nadat je deze simpelweg met de meegeleverde HDMI-kabel aan je TV koppelt op de HDMI-ARC aansluiting, kan de soundbar het geluid van je TV afspelen. Ook zal de afstandsbediening van je TV dan het volume van de soundbar kunnen regelen.

Een andere optie is om gebruik te maken van de optische kabel, of van een AUX-kabel. Verder is er één extra HDMI-ingang, waar je bijvoorbeeld een Blu-ray speler op aan kunt sluiten.

als deze Je hoeft deze namelijk alleen maar met de TV te koppelen met een HDMI-kabel of optische kabel. Er wordt een HDMI-kabel meegeleverd. Daarnaast is er nog een extra HDMI-aansluiting, die alleen te gebruiken is als ingang. Verder is het mogelijk om een opslag-apparaat met muziek aan te sluiten op de USB-ingang. Door met de afstandsbediening ‘USB’ als ingang te selecteren op de soundbar, kun je de muziekbestanden hierop afspelen.

De afmeting van de soundbar is 101.8 cm breedte, 5.8 cm hoogte, en 7.8 cm diepte. De subwoofer is 44 cm hoog, en 30.5 cm breed en diep.

De JBL Bar 3.1 kopen? Deze soundbar is beschikbaar op Amazon.de (bekijk prijs).

JBL Bar 2.1 Deep Bass – Stereo soundbar met subwoofer

Jbl Bar 2 1 Deep Bass

De JBL Bar 2.1 Deep Bass is een surround is ook een stereo soundbar met een draadloze subwoofer. Daarmee is dit dus een 2.1 channel geluidssysteem.

Zowel voor het linker als rechter geluidskanaal zitten er in deze soundbar twee mid-range woofers, en één tweeter. Hoewel er geen derde geluidskanaal is, zal deze speakerconfiguratie voor een flinke verbetering van het geluid zorgen ten opzicht van je TV.

Daarnaast bevat deze soundbar een draadloze subwoofer. In tegenstelling tot alle eerder genoemde opties, heeft deze een kleinere woofer. Toch kan deze met de ingebouwde 6.5 inch woofer de diepe tonen goed weergeven. De opgegeven frequentierespons van deze set is daarmee 40 Hz tot 20 kHz. De grotere subwoofers van de eerder genoemde soundbars halen tonen nog diepere tonen (35 Hz).

De JBL Bar 2.1 Deep Bass heeft een maximaal totaal vermogen van 300 Watt. Hiervan is de soundbar goed voor 100 Watt, en de subwoofer voor 200 Watt.

Net als de meeste soundbars van JBL beschikt Bar 2.1 alleen over Bluetooth, en niet over Wi-Fi. Verbind je met je tablet of smartphone met de soundbar over Bluetooth, dan zal alle audio hiervan over de soundbar afgespeeld worden.

Ook deze soundbar is gemakkelijk te verbinden met je TV. Je hoeft deze namelijk alleen met de meegeleverde HDMI-kabel aan te sluiten op de HDMI-ARC aansluiting. Er wordt een HDMI-kabel meegeleverd. Daarnaast is er nog een HDMI-ingang beschikbaar, waar je bijvoorbeeld een Blu-ray speler aan kunt koppelen.

Er zit een USB-ingang op deze soundbar, maar deze is alleen beschikbaar voor het uitvoeren van firmware updates. Je kunt dus géén muziek afspelen van een via USB aangesloten USB-stick of harde schijf.

Hoewel dit een stereo soundbar is, is deze wat betreft afmetingen nog redelijk groot. De soundbar is namelijk 96,5 cm breed, 5.8 cm hoog, en 8,5 cm diep. De subwoofer is 37,9 cm hoog, en 24 cm breed en diep.

Deze soundbar van JBL kopen? De beste prijs is op dit moment te vinden op Bol.com (€305,69).

Met deze prijs is deze voorgenoemde JBL Bar 3.1 van de vorige generatie een betere deal. Voor zo’n 30 euro meer heb je een extra geluidskanaal (midden), en een grotere subwoofer. Omdat de JBL Bar 2.1 Deep Bass nog relatief nieuw is, verwacht ik wel dat de prijs van deze soundbar nog flink zal zakken.

Opmerking: de JBL Bar 2.1 (zonder de toevoeging ‘Deep Bass’), was onderdeel van de 1e generatie, en de eerste beschikbare soundbar van JBL. Deze is ook de eerste die niet meer verkrijgbaar is. Daarom wordt deze hier niet behandeld.

JBL Link Bar – Smart soundbar (2.0), optionele subwoofer

Jbl Link Bar Smart Soundbar

De JBL Link bar is een soundbar met meerdere unieke eigenschappen. In tegenstelling tot alle eerder genoemde opties wordt de Link Bar geleverd zonder subwoofer. De JBL Link bar is een stereo, 2.0 channel soundbar met een maximaal vermogen van 100 Watt.

Per audiokanaal zijn er twee 80 mm mid-range woofers, en één 20 mm tweeter beschikbaar. Met deze speakerconfiguratie zal het geluid flink verbeteren ten opzicht van de meeste TV’s. De frequentierespons is 75 tot 20 kHz. Daarmee haalt deze soundbar lagere tonen dan de meeste TV’s. Omdat de meeste TV’s geen tweeters bevatten, en deze soundbar wel, zullen ook de hoge tonen beter klinken.

Wil je de lage tonen echt flink verbeteren, dan kun je de optionele SW10 subwoofer kopen (€299). Dit is een 300 Watt subwoofer die draadloos verbinding maakt met de soundbar, en een grote 10 inch woofer bevat, die lage tonen tot en met 35 Hz nauwkeurig kan weergeven. Dit is dezelfde subwoofer die wordt meegeleverd bij de JBL Bar 5.1, JBL Bar 5.1 surround, en JBL Bar 3.1.

Deze soundbar van JBL beschikt over zowel Bluetooth als Wi-Fi. Met bluetooth kun je draadloos verbinden met je smartphone of tablet, om zo alle audio hiervan op de JBL Link Bar af te spelen. Met Wi-Fi ondersteuning en ‘Chromecast built-in’, wordt het ook mogelijk om over Wi-Fi te streamen naar de soundbar. De JBL Link Bar is draadloos, of bedraad met ethernetkabel op je netwerk aan te sluiten.

Daarnaast ondersteunt de soundbar spraakbesturing, namelijk met Google Assistant. Zo kun je stemcommando’s gebruiken om de soundbar te besturen.

De meest verrassende eigenschap van deze soundbar is echter de ingebouwde Android TV. Daarmee werkt deze soundbar als Android TV kastje. Selecteer je op de TV de HDMI-ingang waar je de soundbar op hebt aangesloten, dan krijg je het Android TV besturingssysteem te zien. Zo kun je met behulp van deze soundbar een oude TV smart maken. Heb je al een smart TV, dan heb je zo een extra smart besturingssysteem tot je beschikking.

Met Android TV kun je gebruik maken van veel verschillende video streaming apps, zoals Netflix, Amazon Prime Video, of Disney Plus, en nog duizenden andere apps via de Google Play Store.

Om al deze functies mogelijk te maken zul je deze soundbar moeten aansluiten op de TV met HDMI. De benodigde HDMI-kabel wordt meegeleverd. Sluit de Soundbar met de ‘HDMI-out’ port aan op de HDMI-ARC port van je televisie.

Ook is er een optische aansluiting en een AUX aansluiting om de soundbar op de TV of andere audio-apparaten aan te sluiten. Maak je gebruik van de optische of AUX ingang voor aansluiting op je TV, dan heb je echter geen toegang tot Android TV. Verder heeft de JBL Link Bar drie extra HDMI-poorten beschikbaar.

Met de meegeleverde afstandsbediening kun je van input-bron wisselen. Daarnaast kun je hiermee ook Android TV bedienen, en zit er bijvoorbeeld een Netflix-knop op, om meteen Netflix te openen.

Met een afmeting van 102 cm breedte, 6 cm hoogte, en 9.3 cm diepte is dit ook een redelijk grote soundbar. De optionele SW10 subwoofer is 44 cm hoog, en 30.5 cm breed en diep.

De JBL Link Bar kopen? De beste prijs voor deze soundbar is op dit moment €349, en voor die prijs beschikbaar op Expert.nl en Bol.com. De optionele subwoofer is verkrijgbaar vanaf €299, onder andere op Expert.nl.

JBL Bar 2.0 All-in-One – Stereo Soundbar van JBL

Jbl Bar 2 0

Wil je simpelweg stereo-geluid bij je TV, maar dan met een betere geluidskwaliteit dan van de ingebouwde TV-speakers? Dan is de JBL Bar 2.0 een goede, en voordelige keuze. Dit is een namelijk een goedkope 2.0 channel soundbar.

De JBL Bar 2.0 bevat twee grote mid-range woofers met een maximaal vermogen van 40 Watt. Daarmee is de JBL Bar 2.0 All-in-One een 80 Watt soundbar, die met een frequentierespons van 70 Hz tot 20 kHz ook nog redelijk lage tonen kan weergeven.

Daarnaast beschikt deze soundbar over Bluetooth, zodat je vanaf je smartphone of tablet muziek naar deze soundbar kan streamen. Eenmaal verbonden met deze soundbar, zal deze alle audio van het draadloos verbonden apparaat afspelen.

Ook deze soundbar is met je TV te verbinden via HDMI (ARC) of met optische kabel. Er wordt een HDMI-kabel meegeleverd. Wil je deze soundbar verbinden met een optische (Toslink) kabel, en heb je deze niet meer liggen, vergeet deze dan niet mee te bestellen.

Naast de enkele HDMI en Optische ingang, is er alleen een USB-ingang beschikbaar. Deze ingang kun je niet gebruiken om audio van een USB-stick of harde schijf af te spelen, maar is alleen te gebruiken om software-updates aan de soundbar uit te voeren.

Als je weinig ruimte hebt om een soundbar te plaatsen, is de compacte afmeting van deze soundbar een voordeel. De soundbar is namelijk 61,4 cm breed, 5.8 cm hoog, en 9 cm diep.

Deze JBL Bar 2.0 All-in-One kopen? Deze soundbar is op dit moment het goedkoopste op Bol.com, met een prijs van €147. Ook kun je deze soundbar rechtstreeks bij JBL bestellen op JBL.nl, voor 149 euro.

Omdat deze soundbar nieuw is, is deze nog relatief duur. De JBL Bar Studio is goedkoper, en heeft betere eigenschappen. Voor een compacte stereo-soundbar is dat daarom een betere koop.

JBL Bar Studio – Goedkoopste JBL soundbar (2.0 channel)

Jbl Bar Sudio

De JBL Bar Studio is ook een simpele 2.0 soundbar. Deze is onderdeel van JBL’s soundbar-reeks uit 2017, en daarmee een ouder model dan de JBL Bar All-in-One. Ook deze soundbar is simpelweg een oplossing om het stereo geluid van je TV te verbeteren. Dit is namelijk ook een 2.0 channel soundbar. Het voordeel van deze oplossing is de lage prijs, en dat deze soundbar zonder subwoofer ook weinig ruimte inneemt.

Hoewel deze soundbar goedkoper is dan de JBL Bar All-in-One, heeft deze een betere speakerconfiguratie. De JBL Bar studio bevat namelijk per audiokanaal één 2 inch woofer, en één 1.5 inch tweeter. Ook is het frequentiebereik beter, namelijk van 60 Hz tot 20 kHz. Daarmee kan de Bar Studio dus lagere tonen afspelen dan de All-in-One. Wel is het maximale vermogen van 30 Watt een stuk lager.

Ook deze soundbar beschikt over Bluetooth. Zo kun je dus ook met deze soundbar verbinden met je smartphone of tablet. Eenmaal verbonden over bluetooth, speelt de Bar Studio het geluid van je smartphone of tablet af, en kun je daarop dus je muziek kiezen.

Het verbinden met je TV is ook bij deze soundbar gemakkelijk. Het enige dat je hoeft te doen is de soundbar met een HDMI kabel aan te sluiten op je TV. Een andere optie is om de soundbar met een optische kabel of AUX kabel te verbinden met de TV. Ook kun je hier andere apparaten op aansluiten, bijvoorbeeld een CD-speler.

Een ander voordeel van deze soundbar is dat deze wél de muziek van een aangesloten USB-apparaat kan afspelen. Je kunt van de meegeleverde afstandsbediening, of de knop aan de bovenzijde, gebruik maken om de inputbron te kiezen. Zo kun je wisselen van aangesloten apparaat voor het afspelen van audio.

De Bar Studio is een kleine soundbar. De afmeting is 61.4 cm breedte, 5.8 cm hoogte, en 8.6 cm diepte.

Met een huidige prijs van slechts €96,90 op Bol.com euro is dit verreweg de goedkoopste soundbar van JBL. Op Bol.com krijgt deze soundbar ook veel positieve reviews, en staat de gemiddelde beoordeling na 59 reviews een 4.7/5. Deze soundbar is ook verkrijgbaar op Expert.nl, voor 97 euro.

Let op: er wordt een optische kabel en AUX-kabel meegeleverd, maar géén HDMI-kabel. Wil je gebruik maken van HDMI, ga dan na of je nog een HDMI kabel overhebt, of bestel deze mee.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van een JBL soundbar, of over een van de genoemde producten? Laat dan hieronder je vraag achter als reactie op dit artikel!

Tip: meer informatie over het kopen van een soundbar? Bekijk dan de soundbar koopgids, en het artikel ‘beste soundbar‘.

Plaats een reactie

2 reacties op “JBL soundbar kopen? Vergelijking van alle opties! (2020)”

 1. Hoi Guido,
  De prijs van de 5.1 soundbar bij JBL is nu 599,00 euro ipv van de 449,00 die jij in juni zag, is hier een verklaring voor of kan ik dan op dit moment beter voor een andere keuze gaan?

  Beantwoorden
  • Hoi Cathy,

   De JBL Bar 5.1 was toen ik dit artikel schreef in de aanbieding. De laagste prijs is nu te vinden op Bol.com, namelijk €549, dus nog steeds 100 euro duurder dan de eerdere aanbieding.

   Op dit moment is er echter géén andere 5.1 channel surround sound soundbar met achterspeakers die werken op accu. Dus als dat precies is wat je zoekt is er geen echt alternatief.

   M’n andere aanraders kun je in ieder geval vinden in het artikel ‘beste soundbar‘. Als de optimale keuze voor jou daar niet tussen staat, laat me dan even weten wat voor eisen/voorkeuren je hebt en wat je maximale budget is. Dan kan ik aan de hand daarvan een andere soundbar aanraden.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
Send this to a friend