Dali soundbar? Dali Katch One vs Kubik One! (2020)

Wil je een Dali soundbar kopen? Er zijn op dit moment (juni 2020) twee verschillende soundbars van het merk Dali verkrijgbaar, namelijk de de Dali Katch One en de Dali Kubik One. Om de keuze gemakkelijker te maken, vind je in dit artikel een volledige vergelijking van deze twee soundbars.

Hieronder eerst een vergelijktabel, waarin je alle belangrijke eigenschappen van de twee verschillende soundbars met elkaar kunt vergelijken. Daarna ga ik per soundbar verder in op de eigenschappen en leg ik uit hoe je deze kunt gebruiken. Ook ga ik in op wat de voor- en nadelen van elke soundbar zijn, aan de hand van de eigenschappen en de beschikbare reviews.

Tip: meer informatie over de belangrijke eigenschappen van soundbars? Bekijk de soundbar koopgids!

Dali soundbars vergelijken: Katch One vs Kubik One

In onderstaande tabel kun je de twee soundbars van Dali met elkaar vergelijken op eigenschappen.

Dali Katch One Dali Kubik One
  Dali Katch One Soundbar 300x200 Dali Kubik One Soundbar 300x200
Adviesprijs: €749 €999
Uitgebracht: 2019 2016
Audio eigenschappen
Audiokanalen: 2.0 2.0
Speakers: 4× 9 cm woofer
2× 21 mm tweeter,
4× 11.5 cm passieve woofer
2× 5.25 inch woofer
2× 25 mm tweeter
Frequentiebereik: 46 Hz – 25 kHz 48 Hz – 22 kHz
Vermogen: 200 Watt 100 Watt
Voorversterkt? Ja Ja
Uitbreidbaar? Ja, met subwoofer Ja, met subwoofer
Connectiviteit & smart functies
Bluetooth? Ja, versie 4.0 (aptX) Ja, versie 3.0 (aptX)
Wi-Fi? Nee Nee
Voice control? Nee Nee
App-ondersteuning? Nee Nee
Aansluitingen
HDMI-aansluiting? Ja, (1× HDMI-ARC) Nee
Optische aansluiting: Ja, 2× Ja, 2×
USB-port? Ja, 1× (alleen voor updates) Ja, 1× (micro-USB input)
3.5 mm port? Ja, 1× Ja, 1×
RCA? Nee Ja, 1×
Subwoofer out port? Ja, Ja, 1×
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (b×h×d) 86,0×14,8×6,9 cm 98,0×16,2×10,2 cm
Gewicht: 3,7 kg 9,6 kg
Kleur-uitvoeringen: Zwart, wit, grijs Zwart, wit, rood
Huidige prijs & bestellen
Bekijk op: Amazon.nl
Coolblue.nl
Bol.com
Amazon.nl
Expert.nl
Audioexpert.nl

Bron: Dali-speakers.com; [1], [2]

Hieronder meer gedetailleerde informatie en uitleg van deze twee soundbars van Dali.

Dali Katch One – nieuwste Dali soundbar (2.0/stereo)

Dali Katch One Soundbar

De Katch One is de nieuwste soundbar van Dali, en sinds 2019 beschikbaar. Deze soundbar heeft een vergelijkbaar design als de Dali Katch bluetooth speaker. Zo heeft deze soundbar ook de afgeronde uiteinden, en hetzelfde driehoekpatroon achter de speakerstof.

Deze soundbar bevat in totaal 10 speakers, waarvan 6 actieve speakers en 4 passieve radiatoren. Dit is een stereo (2.0 channel) soundbar. In totaal heeft deze soundbar een vermogen van 200 Watt. Omdat deze soundbar veel krachtige speakers heeft voor de twee geluidskanalen is dit voornamelijk een goede keuze voor het afspelen van muziek.

Per kant bevat deze soundbar een 21 mm tweeter, twee actieve 9 cm woofers, en twee passieve woofers met een diameter van 11.5 cm. De tweeters zijn goed in het produceren van de hoge tonen, terwijl de grote woofers ervoor zorgen dat ook de diepe tonen goed tot hun recht komen.

Daarnaast zal de wijde plaatsing van de speakers ook zorgen voor een breder geluidsveld dan de speakers van je TV. In tegenstelling tot soundbars met meer audiokanalen, zal deze soundbar echter het geluid dus niet meer richting geven. Wel zal deze soundbar een flink krachtiger, voller, geluid bieden dan de ingebouwde speakers van een televisie.

Met deze ingebouwde speakers heeft deze soundbar dan ook een flink frequentiebereik, namelijk van 46 Hz tot 25 kHz. Daarmee kan deze soundbar flink diepere tonen halen dan de meeste TV’s. Wil je een nog beter basgeluid? Dan kun je bedraad een subwoofer aansluiten op deze soundbar. Hiervoor heeft de soundbar een subwoofer-uitgang aan de achterkant.

Je kunt hier in principe elke subwoofer op aansluiten. Wil je een subwoofer van hetzelfde merk? Dan is de Dali SUB E-9F een goede optie. In tegenstelling tot sommige andere soundbars, is de Katch One niet (draadloos) uit te breiden met achterspeakers om een surround opstelling te maken.

Om draadloos muziek te streamen naar de soundbar beschikt deze over Bluetooth versie 4.0 met aptX. Via bluetooth zul je verbinding moeten maken met de soundbar binnen de bluetooth-instellingen van bijvoorbeeld je smartphone of tablet. Eenmaal verbonden, zal de Dali Katch One alle audio van je smartphone of tablet afspelen.

De Dali Katch One beschikt van zichzelf niet over Wi-Fi. Wil je de Katch One toch voorzien van WiFi? Dan kun je hier een Wi-Fi dongle op aansluiten. Een goede optie is de AudioCast M5.

Om de soundbar is op meerdere manieren op de TV aan te sluiten. Zo kun je de Dali Katch One via de HDMI-ARC aansluiting, of via de optische aansluiting (Toslink). Daarnaast is er ook een 3.5 mm mini-jack aansluiting, en een tweede optische aansluiting. Dat geeft je de optie om naast je TV nog andere apparaten aan te sluiten, zoals een CD-speler of platenspeler.

De USB-aansluiting op deze soundbar is alleen te gebruiken voor het maken van firmware-updates, of als power-out port om bijvoorbeeld een smartphone op te laden. Je kunt deze helaas dus niet gebruiken om een extern opslagapparaat op aansluiten om zo de muziek die daarop staat af te spelen.

Deze soundbar is 86 cm breed, 14.8 cm hoog, en 6.9 cm diep. Zet je de soundbar op de meegeleverde houten voetjes, dan is deze 16.4 cm hoog. Met deze afmetingen is dit dus een hoge soundbar. Zet je de soundbar op hetzelfde oppervlak als je TV, dan zal deze waarschijnlijk voor het beeld vallen.

Daarom is deze soundbar beter geschikt als soundbar aan de muur. De muurbevestiging, die bestaat uit twee leren bandjes, wordt meegeleverd. Verder wordt de soundbar geleverd met een afstandsbediening (met batterijen), de benodigde stroomkabel, en een inbussleutel die je nodig hebt bij de bevestiging. Al deze onderdelen bekijken? In deze video zie je een duidelijke unboxing.

Let op: je zult dus zelf voor een HDMI-kabel of Toslink kabel moeten zorgen om deze op je TV aan te sluiten! Vergeet indien nodig dus niet om deze kabels mee te bestellen!

Naast de afstandsbediening of bediening over bluetooth, zitten er aan de bovenkant van de soundbar zes verschillende drukknoppen om de soundbar te bedienen.

Deze soundbar krijgt zeer positieve reviews van experts. Zo haalt deze soundbar in de review van What Hi-Fi? een reviewscore van 5/5. Hier wordt het goede basgeluid, de ruimtelijkheid van het geluid, en de hoeveelheid aansluitingen genoemd als belangrijke voordelen. Ook Trustedreviews.com is positief, en geeft de soundbar een 4.5/5, en noemt het ruimtelijke en gedetailleerde geluid als belangrijke voordelen.

De Dali Katch One kopen? Deze soundbar is beschikbaar in drie verschillende kleuruitvoeringen, namelijk zwart (iron black), wit (ivory white), en grijs (mountain white). Deze soundbar is verkrijgbaar in alle drie de kleuruitvoeringen op Amazon.nl, Coolblue.nl, en Bol.com.

Dali Kubik One – grote en luxe stereo (2.0) soundbar

Dali Kubik One Soundbar

De Dali Kubik one is de eerste soundbar van Dali, en al sinds 2016 beschikbaar. De Kubic one is een soundbar met een luxe design, met veel gebruik van aluminium. Daarmee doet deze soundbar luxe aan.

Net als de Dali Katch One, is de Kubik One een stereo (2.0 channel) soundbar. Wel is de speakerconfiguratie anders. De Kubik One bevat namelijk aan elke kant één grote woofer van 5.25 inch (13.3 cm), en een 25 mm tweeter.

Daarmee heeft ook deze soundbar een goede weergave van zowel hoge als lage tonen, en zal deze soundbar door de grote afstand tussen de speakers zorgen voor een goede stereo-weergave, en een ruimtelijker geluid dan je uit je TV kunt krijgen.

Hoewel de soundbar met 100 Watt maar de helft zo krachtig is als de Katch One, is deze hiermee nog steeds zo’n 5 keer zo krachtig als de gemiddelde TV speakers. Het opgegeven frequentiebereik van deze soundbar is 48 Hz tot 22 kHz. Daarmee kan deze nét iets minder diepe tonen halen dan de Katch One.

Ook op de Kubik One is er een SUB-out aansluiting. Zo kun je bedraad elke subwoofer aansluiten om zo te zorgen voor krachtigere bastonen. Zo is de Dali SUB E-9F subwoofer ook te combineren met de Kubik One.

Ook met deze soundbar is het mogelijk om draadloos muziek te streamen over Bluetooth. Er wordt gebruik gemaakt van Bluetooth versie 3.0 met aptX. Zoals altijd het geval met bluetooth, zal de soundbar alle audio van het via bluetooth verbonden apparaat afspelen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Spotify op je telefoon, en deze muziek afspelen op de soundbar.

Ook de Kubik One heeft géén Wi-Fi. Ook deze soundbar heeft de benodigde 3.5 mm AUX aansluiting om een Wi-Fi dongle toe te voegen, waardoor ook streaming over Wi-Fi mogelijk wordt.

In tegenstelling tot de Katch One, heeft de Kubik One géén HDMI-aansluiting. Om deze soundbar op de TV aan te sluiten kun je gebruik maken van de optische aansluiting (Toslink). Daarnaast is er een RCA aansluiting, en een 3.5 mm mini-jack port.

Een voordeel van deze soundbar is dat er daarnaast een micro-USB input is. Hier kun je een PC, laptop, of ander USB-apparaat op aansluiten, om zo opgeslagen muziek af te spelen. Je kunt gebruik maken van de meegeleverde afstandsbediening, of de drukknoppen aan de bovenzijde, om van inputbron te wisselen.

In het midden van de soundbar is er en LED display dat aangeeft welke inputbron er is geselecteerd voor het afspelen van audio.

Deze soundbar is in alle afmetingen groter dan de Katch One. Met een breedte van 98 centimeter, hoogte van 16.2 centimeter, en diepte van 10.2 cm, is dit een flink grote soundbar. Ook deze soundbar zal door zijn hoogte voor het scherm van de TV vallen als deze op hetzelfde oppervlak staat. Wel is het ook bij deze soundbar mogelijk om deze aan de muur te bevestigen. Door de grote afmetingen, en het gebruik van aluminium, heeft de soundbar een flink gewicht van wel 9.6 kg.

De soundbar wordt geleverd met de afstandsbediening, rubberen voetjes, een inbussleutel, en een handleiding. Verder wordt alleen de stroomkabel meegeleverd.

Let op: je zult dus zelf voor een Toslink kabel moeten zorgen om deze op je TV aan te sluiten! Vergeet indien nodig dus niet om deze kabel mee te bestellen!

De Dali Kubik One kopen? Deze is verkrijgbaar in drie verschillende kleuruitvoeringen; zwart, wit, en rood. Deze soundbar is in alle kleuruitvoeringen te bestellen op Amazon.nl, Expert.nl, en Audioexpert.nl.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van een soundbar van Dali? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Of een eigen ervaring met de genoemde producten die je wil delen? Laat dan hieronder je reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend