Bose Soundbar? Vergelijking van de huidige opties (2020)!

Wil je een Bose soundbar kopen, maar weet je nog niet welke? Bose heeft op dit moment (begin 2020) drie verschillende soundbars beschikbaar. Om de keuze makkelijker te maken, vind je in dit artikel een complete vergelijking van deze drie soundbars.

Hieronder eerst een vergelijking van de eigenschappen van deze drie soundbars, en verderop meer informatie over elke soundbar. Daar ga ik verder in op de eigenschappen, hoe en waarvoor je de soundbar kunt gebruiken, en alle voor- en nadelen van de soundbars aan de hand van specificaties en reviews.

Bose soundbar 500 vs 700 vs Solo 5 vergelijken

In onderstaande tabel kun je de drie verschillende soundbars van Bose met elkaar vergelijken op eigenschappen.

Soundbar 700 Soundbar 500 Solo 5
  Bose Soundbar 700 Bose Soundbar 500 Bose Solo 5
Prijs: ~ €750 ~ €450 ~ €250
Uitgebracht: 2018 2018 2015
Audio eigenschappen
Audiokanalen: 3.0 3.0 2.0
Speakers: 4× woofer/tweeter combi
1× tweeter,
2× phaseguide transducer
5× woofer/tweeter combi 2× woofer
Surround sound
decoding:
5.1 channel 5.1 channel 2.0 channel
Voorversterkt? Ja Ja Ja
Uitbreidbaar? Ja, met Bass module
of surround speakers
Ja, met Bass module
of surround speakers
Nee
Connectiviteit & smart functies
Bluetooth? Ja Ja Ja
Wi-Fi? Ja Ja Nee
Voice control? Ja, Google Assistant,
Amazon Alexa
Ja, Google Assistant,
Amazon Alexa
Nee
App-ondersteuning? Bose Music-app Bose Music-app Nee
Apple Airplay 2? Ja Ja Nee
Aansluitingen
HDMI-aansluiting? Ja, (1× HDMI-ARC) Ja, 1× HDMI-ARC Nee
Optische aansluiting: Ja, 1× Ja, 1× Ja, 1×
USB-port? Ja, 1× (alleen voor updates) Ja, 1× (alleen voor updates) Nee
AUX port? Nee Nee Ja, 1×
Coax port? Nee Nee Ja, 1×
Ethernet port? Ja, 1× Ja, 1× Nee
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (b×h×d) 97,8×5,72×10,8 cm 80,0×4,44×10,16 cm 54,8×7,0×8,6 cm
Gewicht: 4,76 kg 3,2 kg 1,69 kg
Kleur-uitvoeringen: Zwart en wit Zwart Zwart
Meegeleverd: Afstandsbediening,
ADAPTiQ headset
HDMI-kabel, Optische kabel,
Stroomkabel en power-adapter,
4 AA-batterijen
Afstandsbediening,
ADAPTiQ headset
HDMI-kabel,
Stroomkabel en poweradapter,
2 AAA-batterijen
Afstandsbediening,
Coax-kabel
Stroomkabel en Power-adapter,
2 AA-batterijen
Huidige prijs & bestellen
Bekijk op: Bol.com
Amazon.de
Alle prijzen…
Bol.com
Amazon.de
Alle prijzen…
Bol.com
Amazon.de
Alle prijzen…

Bron: Bose.nl; [1] [2] [3]

Hieronder meer gedetailleerde informatie en uitleg van deze drie verschillende soundbars van Bose.

Bose Soundbar 700 (3.0 channel) – beste Bose soundbar

Bose Soundbar 700 Beste Bose Soundbar

De Bose Soundbar 700 is de high-end soundbar van Bose. De Bose Soundbar 700 heeft door de speakerconfiguratie voor een breed geluidsveld, en is daarmee zeer geschikt om een grote woonkamer met geluid te vullen. Ook als je niet recht voor de soundbar zit, zal de geluidservaring daardoor goed blijven.

De Soundbar 700 zorgt met drie geluidkanalen (3.0 channel) voor meer richting en ruimtelijkheid en het geluid dan een TV of een stereo-installatie. Televisies hebben zelf meestal ook twee audiokanalen (stereo), namelijk links en rechts. De toevoeging van een midden-kanaal zorgt voor een duidelijkere richting van het geluid.

Voor het produceren van het geluid bevat de Soundbar 700 vier woofers, één tweeter, en twee PhaseGuide transducers. Helemaal in het midden van de soundbar zit de enkele grote tweeter. Samen met twee woofers zorgt deze voor het geluid van het midden-kanaal.

Het linker en rechter geluidskanaal heeft elke één woofer, en een PhaseGuide transducer. De PhaseGuide transducers zorgen voor een brede verspreiding van het geluid naar links en rechts, en zorgen zo voor een breed geluidsveld. Het geluid van de Soundbar 700 is verder te kalibreren op de ruimte waarin je deze plaatst, met ADAPTiQ. De uitleg daarvoor vind je hier.

De Bose Soundbar 700 kan verder uitgebreid worden met een subwoofer, om zo te zorgen voor een nog dieper basgeluid. De bijpassende subwoofer is de Bose Bass Module 700. Daarnaast kun je ook de kleinere Bose Bass Module 500 gebruiken bij deze soundbar.

Daarnaast is het mogelijk om de soundbar uit te breiden met twee achterspeakers. Zo kun je zorgen voor surround-sound, en wordt het mogelijk om een 5.0 of 5.1 channel opstelling te maken. De bijbehorende achterspeakers zijn de Bose Surround speakers 700. Ook de ‘Bose surround speakers’ geschikt om te gebruiken in combinatie met de Bose Soundbar 700 voor een surround-sound opstelling.

Zowel de subwoofer als de achterspeakers kunnen draadloos verbinden met de andere speakers om zo synchroon het geluid af te spelen. Verderop in dit artikel kun je meer lezen over de eigenschappen van deze subwoofers en achterspeakers.

Het is mogelijk om met de soundbar te verbinden over Bluetooth én Wi-Fi. Via bluetooth zul je verbinding moeten maken met de soundbar binnen de bluetooth-instellingen van je smartphone of tablet. Eenmaal verbonden, zal de Soundbar 700 alle audio van je smartphone of tablet afspelen.

Om de soundbar over Wi-Fi aan te sturen zullen zowel de Soundbar als je smartphone of tablet met hetzelfde Wi-Fi netwerk verbonden moeten zijn. Je kunt vervolgens gebruik maken van de Bose Music App. Hiermee kun je muziek kiezen, en ook verschillende Bose Wi-Fi speakers groeperen. Zo kun je de Bose Soundbar 700 onderdeel maken van een multiroom-audiosysteem.

Heb je een Apple apparaat, dat je op hetzelfde Wi-Fi netwerk hebt aangesloten? Dan kun je ook gebruik maken van Apple Airplay 2 om muziek te streamen naar de soundbar.

De Bose Soundbar 700 is een smart soundbar, en beschikt over Google Assistant. Daarom kun je gebruik maken van stemcommando’s om de soundbar aan te sturen. Zo kun je met stemcommando’s onder andere muziek kiezen, het volume aanpassen, en de muziek pauzeren.

Om de soundbar aan te sluiten op je TV heb je twee opties. Zo kun je de Soundbar 700 aansluiten via de HDMI-ARC aansluiting, of via de optische aansluiting (Toslink). De Bose Soundbar 700 kan draadloos verbinden met je thuisnetwerk over Wi-Fi, maar kun je hier ook bedraad op aansluiten via de ethernet port.

De USB-aansluiting is alleen te gebruiken voor het maken van firmware-updates. Je kunt deze helaas dus niet gebruiken om een extern opslagapparaat op aansluiten om zo de muziek die daarop staat af te spelen.

Een laatste noemenswaardige functie is het Bose SimpleSync. Hiermee kun je de Bose Noise Cancelling Headphones 700 draadloos koppelen met de Soundbar 700. Deze werkt dan als zender (transmitter), en zorgt ervoor dat het geluid van de TV op je headphones binnenkomt.

De Bose Soundbar 700 is 97.8 cm breed, 5.72 cm hoog, 10.8 cm diep, en weegt 4.76 kg. De bovenzijde van de soundbar is gemaakt van gehard glas, en de speakergrille van metaal. Daarmee heeft deze soundbar een goede bouwkwaliteit en een premium uiterlijk.

Deze soundbar krijgt redelijk positieve beoordelingen in reviews. Zo krijgt deze soundbar een 7.3/10 als eindscore bij de review en test op Rtings.com, en een score van 7/10 in de review van AVforums.com. Klanten zijn duidelijk enthousiaster over deze soundbar. Zo is de gemiddelde reviewscore op Bol.com op dit moment een 4.4/5 na 11 reviews.

Deze soundbar is beschikbaar in twee verschillende kleuren, namelijk zwart en wit. De huidige prijs is 745 euro op Bol.com. Op het moment van schrijven is veruit de laagste prijs echter te vinden op Amazon.de. Bij alle drie de webshops zijn beide kleuruitvoeringen beschikbaar, en heb je de soundbar bij bestelling morgen in huis.

Tip: Meer prijzen vergelijken? Bekijk dan de pagina ‘Bose Soundbar 700 aanbieding‘ voor meer aanbieders een een prijstracker.

Bose Soundbar 500 (3.0 channel) – beste koop Bose soundbar

Bose Soundbar 500 Mid Range Bose Soundbar

De Bose Soundbar 500 is het middenklasse model soundbar van Bose. Met de flink lagere prijs, en veel goede eigenschappen is dit ook een goede keuze.

Het voornaamste verschil tussen de Bose soundbar 500 en 700 is de indeling en plaatsing van de speakers. Zo is de Bose Soundbar 500 ook een 3.0 channel soundbar. Voor het midden-kanaal zitten er in de bar drie speakers. Het linker en rechter kanaal bevatten elke één speaker, die schuin naar buiten gericht zijn. Zo zorgt ook deze soundbar voor een breed geluidsveld.

Ook deze soundbar heeft de mogelijkheid om zich af te stemmen op de ruimte waarin je deze plaatst. Gebruik daarvoor de meegeleverde ADAPTiQ headset (uitleg).

Net als de Soundbar 700, kun je de Soundbar 500 uitbreiden met een subwoofer voor beter basgeluid. Hierbij is de bijpassende subwoofer de Bose Bass Module 500, maar ook de grote en krachtigere Bass Module 700 kun je bij deze soundbar gebruiken.

Met de Soundbar 500 is het ook mogelijk om een surround-set te maken. Dit doe je door twee ‘Bose surround speakers‘ toe te voegen. Ook zijn de grotere Surround speakers 700 zijn te combineren met de Soundbar 500. De subwoofer en de achterspeakers zijn beide draadloos te verbinden met de soundbar.

Om met je smartphone of tablet draadloos audio te kunnen streamen naar de Soundbar 500, kun je gebruik maken van Bluetooth én Wifi. Om te streamen over Wi-Fi heb je de Bose Music App nodig, en zal de soundbar en je smartphone of tablet op hetzelfde Wi-Fi netwerk aangesloten moeten zijn.

Ook wat betreft andere functionaliteit is de Bose Soundbar 500 gelijk aan de Soundbar 700. Zo beschikt de Soundbar 500 ook over Apple Airplay 2, en Google Assistant voor spraakbesturing.

Verder zijn de aansluitingen op de Soundbar 500 gelijk aan die van de 700. Zo is er een HDMI-ARC aansluiting, een optische ingang, een ethernetpoort, en een USB-port (alleen voor firmware updates). Ook beschikt de Soundbar 500 over de mogelijkheid om een draadloos signaal te versturen naar de Bose Noise Cancelling Headphones 700.

Waar wel een verschil in zit, is de afmeting. Met een breedte van 80 cm, hoogte van 4.44 cm, en diepte van 10.16 cm, is de Bose Soundbar 500 een stuk kleiner dan de Soundbar 700. Echt compact is de soundbar daarmee nog niet. Wel is de Bose Solo 5 echt flink kleiner.

Net als de 700, is de Soundbar 500 gemaakt van premium materialen. Zo is de bovenzijde uitgevoerd in glas, en de speakergrille van in metaal. Door de kleinere afmeting is deze soundbar wel een stuk lichter, en is het gewicht van deze soundbar 3,2 kg.

Ook de soundbar 500 krijgt veel positieve reviews. Zo ligt de gemiddelde reviewscore op Amazon.de na 403 klantreviews gemiddeld op 4.2/5 sterren. De goede geluidskwaliteit en de smart functies worden vaak genoemd als belangrijke voordelen. Verder is het strakke design en de goede bouwkwaliteit een voordeel dat veel genoemd wordt.

De Bose Soundbar 500 kopen? Deze is verkrijgbaar op Bol.com  voor €445. Daarnaast kun je soundbar ook bestellen op Amazon.de, waar de prijs op het moment van schrijven nog een stuk lager ligt. In tegenstelling tot de Soundbar 700, is de Soundbar 500 alleen in het zwart verkrijgbaar.

Bose Solo 5 (2.0 channel) – kleine en goedkope Bose soundbar

Bose Solo 5 Kleine Bose Soundbar

Simpele, compacte soundbar van Bose? Dan is de Bose Solo 5 voor jou de beste optie. Dit is een stereo (2.0 channel) soundbar. Toch zijn de ingebouwde speakers in deze soundbar een stuk krachtiger dan die van een gemiddelde TV, waardoor ze het geluid flink zullen verbeteren.

Deze soundbar bevat voor elk audiokanaal een enkele woofer. Hoewel er dus géén midden-kanaal is, kan de Solo 5 toch de dialogen bij films en TV series een stuk duidelijker hoorbaar maken. Je kunt daarvoor namelijk gebruik maken van de optie ‘dialoogmodus‘. Hierbij krijgen de tonen van stemmen meer volume, waardoor deze beter hoorbaar zijn. Voornamelijk bij actiescènes, of bij achtergrondmuziek zal dit een duidelijk verschil maken.

Verder is het mogelijk om via Bluetooth verbinding te maken met deze soundbar. Daarvoor ga je op je smartphone of tablet naar de bluetooth-instellingen, en kies je voor de optie om te verbinden met de Bose Solo 5. Eenmaal verbonden met de soundbar, zal deze alle audio van het draadloos verbonden apparaat afspelen.

In tegenstelling tot de Soundbar 500 en 700 ontbreekt de Wi-Fi, en is er ook géén ondersteuning voor de Bose Music App, of voor smart functies. Ook is de Bose Solo 5 niet uit te breiden met achterspeakers of een subwoofer.

Om de Solo 5 aan te sluiten op de TV kun je gebruik maken van de meegeleverde coax-kabel. Een andere optie is om de soundbar aan te sluiten met een optische kabel, of met een AUX audiokabel op de 3.5 mm jack ingang. Ook zou je deze aansluitingen kunnen gebruiken om een tweede apparaat met deze soundbar te verbinden.

Er wordt geen optische (Toslink) of AUX kabel meegeleverd. Wil je hier gebruik van maken, vergeet deze dan niet online mee te bestellen bij de Bose Solo 5.

De Solo 5 is 54.8 cm breed, 7.0 cm hoog, en 8.6 cm diep. Daarmee is dit de kleinste soundbar van Bose. Het gewicht van de soundbar is slechts 1,69 kg.

In veel reviews van experts krijgt de Solo 5 niet de beste beoordeling. Zo krijgt deze soundbar op zowel Whathifi.com als Expertreviews.co.uk een beoordeling van 3/5 sterren.

Klanten zijn een stuk positiever. Op Bol.com, waar deze soundbar te koop is voor 241 euro, is de gemiddelde reviewscore een 4.5/5 na 82 reviews. Klanten zijn daar wél te spreken over de geluidskwaliteit, en vinden de soundbar gemakkelijk aan te sluiten en gebruiken.

Bose soundbars afmetingen vergelijken

In de geschaalde afbeelding hieronder kun je de relatieve afmetingen van de drie soundbars vergelijken.

Bose Soundbar 700 Vs 500 Vs Solo 5 Afmetingen

Van boven naar beneden de Bose Soundbar 700 (97.8×5.72×10.8 cm), Soundbar 500 (80.0×4.44×10.16 cm) , en de Solo 5 (54.8×7.0×8.6 cm).

Bose subwoofers en rear speakers voor bij Soundbar

De Bose Soundbar 500 en 700 zijn beide uit te breiden met een subwoofer voor beter basgeluid, en met achterspeakers om een voor surround sound te zorgen. Hieronder meer informatie over deze speakers.

Bose subwoofers: Bose Bass Module 500 vs Bass Module 700

Bose Subwoofers Bose Bass Mudule 500 Vs 700

Het basgeluid van je soundbar flink verbeteren? Kies hier dan ook een subwoofer bij. Er zijn twee keuzes: de Bose Bass Module 500, en de Bose Bass Module 700. Beide zijn te combineren met de Soundbar 500 én 700. Beide subwoofers zijn draadloos te verbinden met de soundbar, maar moeten uiteraard wel op het stopcontact aangesloten worden.

Het belangrijkste verschil is de afmeting van de ingebouwde subwoofer speaker. Door de afmeting van de woofer, is er ook een verschil in de grootte van de behuizing, en het gewicht:

 • Bass Module 500: 5.25 inch woofer, 24.1 cm hoog, 25.4 cm breed en diep, 5 kg
 • Bass Module 700: 10 inch woofer, 32.77 cm hoog, 29.46 cm breed en diep, 13,6 kg

In de bovenstaande afmeting is links de Bass Module 500 te zien, en rechts de Bass Module 700. Om een idee te krijgen van het verschil in afmeting zijn deze in deze afbeelding naar schaal. Met de 10 inch subwoofer, zal de Bass Module 700 nog beter zijn in het weergeven van de laagste tonen.

Verder is er een verschil in design. Zo heeft de Bass Module 700 bijvoorbeeld een bovenkant van gehard glas, net als de Bose Soundbars zelf. De Bass Module 500 is alleen in het zwart verkrijgbaar. De Bass Module 700 is verkrijgbaar in een zwarte, en in een witte uitvoering.

De Bose Bass Module 500 kopen? Op dit moment is de prijs op Bol.com voor 349 euro. De grote en krachtigere Bose Bass Module 700 kost op dit moment €779 op Bol.com. De prijs voor beide kleuruitvoeringen is gelijk.

Achterspeakers: Bose Surround speakers en Bose Surround speakers 700

Rear Speakers Bose Surround Speakers Vs Bose Surround Speakers 700

Om een 5.0 of 5.1 surround-setup te maken, kun je gebruik maken van twee verschillende sets aan rear speakers. De set die wordt aangeraden bij de Soundbar 500 is de ‘Bose Surround Speakers’, die vroeger de naam “Bose Virtually Invisible 300” hadden. De set die wordt aangeraden bij de Soundbar 700, heten de Bose Surround Speakers 700.

Net als bij de subwoofers, kun je beide sets aan achterspeakers gebruiken bij beide soundbars (500 en 700). Beide sets rear speakers maken draadloos verbinding met de soundbar. Wel moeten deze achterspeakers op het stopcontact worden aangesloten. De draadloze ontvanger zit aan de stroomdraad.

Bose geeft geen gegevens op over de soort, en afmeting van de speaker drivers in deze surround speakers. Wel zijn er duidelijke verschillen in de afmetingen en ontwerp. De Surround Speakers zijn korter maar breder en dieper. Deze zijn 9.4 cm hoog, 8.12 cm breed, en 8.38 cm diep. De Surround Speakers 700 zijn hoger en slanker, namelijk 14.66 cm hoog, en 4.67 cm breed en diep.

Beide achterspeakers zijn zowel in het zwart als in het wit beschikbaar. Deze rear speakers kopen? De Bose Surround Speakers zijn verkrijgbaar op Bol.com, en kosten daar op dit moment bij €323. De surround speakers 700 zijn verkrijgbaar op Amazon.de.

Bose soundbar sets: soundbar 500 en 700 surround sets met subwoofer

Wil je meteen je een subwoofer en/of achterspeakers bij je Bose soundbar bestellen? Door een Bose soundbar set met subwoofer en/of surround speakers te kopen ben je voordeliger uit dan het kopen van de losse onderdelen. Hieronder de mogelijkheden, en links naar webshops die deze als set verkoopt met korting.

Bose Soundbar 500 set aanbiedingen

Bose Soundbar 500 + Bass Module 500: bekijk op Amazon.de
Bose Soundbar 500 + Bose Surround speakers: bekijk op Amazon.de
Bose Soundbar 500 + Bose Surround speakers + Bose Bass Module: bekijk op Amazon.de

Bose soundbar 700 set aanbieding

Bose Soundbar 700 + Bass Module 700: bekijk op Amazon.de
Bose Soundbar 700 + Bose Surround speakers: bekijk op Amazon.de
Bose Soundbar 700 + Bose Surround speakers + Bose Bass Module: bekijk op Amazon.de

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van een Bose soundbar, of over een van de genoemde producten? Laat dan hieronder je vraag achter als reactie op dit artikel!

Tip: meer informatie over het kopen van een soundbar? Bekijk dan de soundbar koopgids, en het artikel ‘beste soundbar‘. 

Plaats een reactie

2 reacties op “Bose Soundbar? Vergelijking van de huidige opties (2020)!”

  • Hoi Dave,

   De Acoustimass 300 zou moeten werken bij de Soundbar 700. Maar je kunt hier ook de nieuwere subwoofer bij kiezen, namelijk de Bose Bass Module 700.

   Gaat het je om het verschil tussen de Bose Acoustimass 300 en de Bose Bass Module 700? Beide hebben in ieder geval een ingebouwde 10 inch subwoofer, en kunnen draadloos verbinden met de Soundbar 700. Ook het uiterlijk is inderdaad hetzelfde, dus het is nagenoeg hetzelfde product.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
Send this to a friend