Samsung HW-K335 review en test – Goede geluidskwaliteit, weinig extra’s

De HW-K335 is een goedkope soundbar met subwoofer van Samsung, en de opvolger van de populaire Samsung HW-J355 soundbar. De stereo soundbar met subwoofer maakt dit een 2.1Ch geluidssysteem.

Samsung HW-K335 Soundbar review - Unboxed, inhoud doos

Deze soundbar heb ik gekocht om het geluid van mijn Samsung UE43MU6100 TV te upgraden; voornamelijk om het gebrekkige basgeluid te verbeteren. De soundbar kostte bij aanschaf €149,00 op Bol.com.

Huidige prijs (1-okt-2019): 125 euro op Bol.com, en Mediamarkt.nl – 24 euro korting!

Ondertussen heb ik de soundbar uitgebreid kunnen testen. In dit review geef ik gedetailleerd aan wat je kunt verwachten bij de aankoop van deze Samsung soundbar, en bespreek ik mijn ervaring met deze soundbar tot nu toe.

Samsung HW-K335 review
 • Bouwkwaliteit en design
 • Gebruik en functies
 • Prestaties: audiokwaliteit
 • Prijs-kwaliteitverhouding
4

Samenvatting

De Samsung HW-K335 is een simpele, goedkope 2.1Ch soundbar met subwoofer. De soundbar is met optische kabel, AUX kabel of Bluetooth te verbinden met je TV. De optische kabel en AUX kabel worden niet meegeleverd. Naast de TV kun je via USB en Bluetooth audio van andere apparaten afspelen op de soundbar. Wi-Fi, HDMI, en de optie om uit te breiden naar een surround systeem ontbreekt.

De geluidskwaliteit van de Samsung HW-K335 soundbar is erg goed, en de soundbar is met een prijs vanaf 125 euro erg scherp geprijsd. Zoek je simpelweg een betaalbare soundbar om het geluid bij je TV flink te verbeteren? Dan is de Samsung HW-K335 een aanrader.

Bouwkwaliteit/design en levering – 3.5/5

In het onderdeel bouwkwaliteit en design ga ik in op alle fysieke eigenschappen van het geleverde product, en beoordeel ik het product hierop.

Unboxing/inhoud doos

De soundbar wordt geleverd in een grote blauwe doos, met daarop de tekst ‘Soundbar, 3 series | HW-K335’, en ‘Soundbar, elevate your TV sound’, en de belangrijkste eigenschappen: 130W, 2.1Ch, en Bluetooth.

In deze doos vind je het volgende:

 • Samsung HW-K335 Soundbar
 • Subwoofer (Model No. PS-WM10), met kabel
 • Afstandsbediening, en bijbehorende knoopcelbatterij
 • Voedingsadapter en stroomkabel
 • Twee muurbeugels, twee schroeven, en twee ‘haken’ voor muurbevestiging
 • Papieren rol voor het uitmeten van de muurbeugels
 • Garantiebewijs (‘Warranty Card’) voor één jaar garantie
 • Handleiding (‘User Manual’)

Hieronder een uitgebreide omschrijving van de belangrijkste onderdelen.

De soundbar

De soundbar zelf is 90.7 cm lang, 5.3 cm hoog, en 7 cm diep. De voorkant, bovenkant, en achterkant zijn overtrokken met een stoffen laag. Aan de bovenzijde vind je links-onderin het Samsung-logo. Naast het logo zit een sticker waarop wordt aangegeven hoe je de soundbalk moet plaatsen; zo dat de speakers naar voren wijzen. Deze sticker kun je verwijderen. De twee mid-range speakers van de soundbar staan recht naar voren gericht. Ook zit er aan de voorkant, achter de stoffen laag, een display voor het instellen van de soundbar.

Aan de onderzijde van de soundbar vind je alle aansluitingen. Aan de linkerkant de optische/toslink aansluiting (Digital Audio In), micro-USB aansluiting, en AUX ingang. Aan de rechterkant de ingang voor de subwooferkabel, en de ingang voor de stroomkabel van de voedingsadapter (DC 24V). Het type ingang voor de subwoofer is niet standaard, maar een type dat alleen door Samsung wordt gebruikt.

De schroefgaten voor de muurbeugels zitten aan de achterkant van de soundbar op 36 cm afstand van elkaar. Op de achterkant van de soundbar vind je verder een sticker met informatie van Samsung, en een waarschuwingslabel.

Verder zitten er aan de onderzijde rubberen voetjes; op 78 cm van elkaar. Deze voetjes zorgen ervoor dat de soundbar geen krassen kan maken in je TV meubel, maar ook om ervoor te zorgen dat deze geen trillingen doorgeeft.

Aan het rechter-uiteinde van de soundbar zitten vier knoppen om de soundbar mee te bedienen: aan de linkerkant de volumeknoppen (plus en min), rechtsboven de ‘source’-knop voor het kiezen van de te gebruiken ingang, en rechtsonderin de power-knop, om de soundbar mee aan en uit te zetten.

De subwoofer

De subwoofer is 30 cm hoog, 15.4 cm breed, en 28.6 cm diep. De subwoofer is gemaakt uit spaanplaat. De voorkant heeft een glad zwarte kunststof afwerking. De zijkanten, boven- en onderkant hebben een ruwe zwarte afwerking. De subwoofer staat op vier ronde rubberen pootjes om te voorkomen dat deze trillingen doorgeeft aan de vloer.

De achterkant van de subwoofer is niet afgewerkt. De kabel om de subwoofer te verbinden met de soundbar zit vast in de subwoofer. De subwoofer is alleen met deze kabel te verbinden; een draadloze verbinding is niet mogelijk. De

Deze subwoofer maakt gebruik van het basreflexsysteem. De poort zit aan de voorkant, de speaker zelf wijst naar achteren.

Afstandsbediening

De Samsung HW-K335 is te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. Deze CR2032 knoopcelbatterij voor deze afstandsbediening wordt meegeleverd. Hieronder een overzicht van de funties van de afstandsbediening:

 • Samsung HW K335 Soundbar AfstandsbedieningPower knop: aan en uit
 • Source-knop: voor het selecteren van de geluidsbron voor de soundbar
 • Volume knoppen; +, -, en mute
 • Knoppen voor terugspoelen, pauzeren/afspelen, en vooruitspoelen
 • Repeat-knop, om track te herhalen
 • Sound effect knop, om te kiezen uit 6 verschillende geluidsinstellingen (hierover later meer).
 • Surround-sound knop, om ‘surround’-effect aan of uit te zetten.
 • Bluetooth power: om de bluetooth-optie aan of uit te zetten.
 • Sound-control-knop, en pijltje naar links en naar rechts. Om verschillende geluidsopties aan te passen: Bass, Treble, Subwoofer level, en Audio sync.

De soundbar heeft onder de laag speakerstof een klein scherm waarop de opties die je selecteert met de afstandsbediening zichtbaar worden.

Aansluiten/installatie

Het aansluiten van de soundbar is eenvoudig. Verbind eerst de stroomkabel aan de voedingsadapter. Sluit de voedingskabel aan aan de soundbar, en de stekker in het stopcontact. Verbind ook de subwoofer met de kabel aan de soundbar.

Er zijn twee methoden om de soundbar te verbinden met de TV; met optische kabel, of met bluetooth.

Wil je verbinden met optische kabel, dan koppel je deze kabel vast aan de soundbar, en aan de TV. Gebruik vervolgens de afstandsbediening om ‘D. In’ als bron in stellen. Wanneer je dit hebt ingesteld, zal al het geluid van de TV via de soundbar en subwoofer verlopen.

Als je een Samsung TV met bluetooth hebt kun je de soundbar draadloos verbinden. Selecteer bij de soundbar ‘TV Soundconnect’ als bron. Er verschijnt dan de tekst ‘searching’. Op de TV moet je de bluetooth verbinding met de soundbar vervolgens accepteren. Eenmaal verbonden wordt alle audio van de TV afgespeeld via de soundbar en subwoofer.

Let op: er wordt geen optische (Toslink) kabel meegeleverd voor het aansluiten van de soundbar. De soundbar kan verder alleen via Bluetooth verbinden met sommige Samsung TV’s via ‘SoundConnect’. Ook in dat geval raadt ik een kabel aan: bekabelde verbinding is betrouwbaarder, en voorkomt vertraging tussen beeld en geluid (desynchronisatie). Een optische kabel kost slechts een paar euro, en is onder andere te bestellen op Bol.com en Allekabels.nl.

Beoordeling

De bouwkwaliteit van de soundbar zelf is goed; deze voelt stevig aan, en ziet er premium uit. De knoppen op de soundbar zelf, en de afstandsbediening geven een duidelijke ‘klik’ bij het indrukken. Het ontwerp van de soundbar is simpel en strak, en zal er daardoor goed uitzien bij elke televisie. Met de meegeleverde muurbeugels, en de papieren rol voor het uitmeten hiervan, wordt ook de wandmontage van de soundbar gemakkelijk gemaakt.

De subwoofer voelt erg licht aan. Dat komt omdat deze is gemaakt uit spaanplaat, dat ook aan de achterkant niet is afgewerkt. Hoewel deze subwoofer prima werkt en er goed uitziet, komt de materiaalkeuze en de onafgewerkte achterkant in tegenstelling tot de soundbar ‘goedkoop’ over.

Ook de kabel van de subwoofer is een nadeel. Deze kabel zit vast aan de subwoofer, en is niet los te koppelen. Deze kabel is lang genoeg voor elke denkbare situatie, maar heeft een type aansluiting dat alleen door Samsung wordt gebruikt. Je kunt dus niet zomaar elke andere subwoofer aansluiten aan de soundbar! Ook zal je bij het aansluiten van deze kabel merken dat deze niet echt stevig vastzit in de soundbar. Er is geen ‘klik’, en het kost weinig kracht om de kabel los te halen. Hoewel de kabel bij normaal gebruik niet los zal raken, is dit toch aan te merken als een nadeel qua bouwkwaliteit.

Deze soundbar heeft een externe voedingsadapter (ook wel ‘power brick’) voor de stroomvoorziening. Bij sommige andere, voornamelijk grotere soundbars zit deze voedingsadapter in de soundbar zelf ingebouwd. Hoewel een externe voedingsadapter niet echt een probleem is, is een ingebouwde voedingsadapter een nettere oplossing.

Een ander nadeel is dat er geen optische kabel (Toslink), geen AUX kabel, en geen USB kabel meegeleverd. Heb je deze kabels niet leggen, dan kan je de Samsung HW-K335 alleen aansluiten via Bluetooth Soundconnect, dat alleen werkt op een aantal Samsung TV’s. Wil je verbinden met één van de genoemde kabels, dan zal je deze los moeten bestellen. Als je hier rekening mee houdt is dit niet zo’n probleem: al deze kabels kosten slechts een paar euro.

Voordelen

 • De soundbar zelf heeft een premium uiterlijk en voelt ook zo aan
 • Simpel, strak, onopvallend design: past bij elke TV
 • Materiaal voor muurbevestiging wordt meegeleverd

Nadelen:

 • Geleverd zonder optische kabel, aux kabel, en USB kabel
 • Subwoofer doet goedkoop aan
 • Externe voedingsadapter/’power brick’
 • Geen standaard type kabel en aansluiting voor subwoofer

Gebruik en functies 3.5/5

De soundbar is gemakkelijk in gebruik. Er zijn verder genoeg opties om het geluid van je soundbar goed af te kunnen stellen op je voorkeur. Voor de klank van de audio zijn er veel opties.

Ten eerste de Sound Effects, verschillende standen die de klank aanpassen voor verschillende toepassingen. Er zijn zes verschillende sound effects. Hieronder deze zes sound effects, en hoe ze het geluid aanpassen.

 • Standard – de klank wordt niet aangepast.
 • Music – stand voor het luisteren van muziek. Onduidelijk wat dit precies doet; het lijkt in ieder geval de bastonen meer nadruk te geven.
 • Clear Voice – om het stemgeluid duidelijker te maken. Dit werkt. De frequenties voor stemgeluid krijgen meer volume, lagere en hogere tonen minder volume. Komt soms handig uit.
 • Sports – voor het kijken van sportuitzendingen. Lijkt stemmen en hoge tonen meer volume te geven, terwijl bastonen minder volume krijgen. Zelf geef ik bij het kijken van sportuitzendingen gewoon de voorkeur aan ‘Standard’.
 • Movie – voor het kijken van films. Deze stand verhoogt duidelijk het volume van de lage tonen. Laat films hierdoor ‘episch’ klinken, hoewel dit effect op den duur kan beginnen te vervelen.
 • Night Mode – verwijdert veel lage tonen. Voornamelijk lage tonen zijn ver van de bron nog goed te horen, dus als je ‘s nachts TV wil kijken zonder hierbij anderen wakker te houden, is dit de beste optie.

Naast de sound effects kun je ook handmatig aanpassingen maken aan de klank. Hiervoor gebruik je de knop ‘Sound control’ op de afstandsbediening. Je kunt met die knop navigeren naar instellingen voor Treble, Bass, en Subwoofer omhoog of omlaag veranderen, van -6 tot plus 6. Standaard staat dit op 0, ongeacht van de sound effects. De instellingen die je onder sound control bovenop de gekozen sound effects. Hoewel je geen volledige equalizer tot je beschikking hebt, zul je met een combinatie van sound effects en sound effects altijd een instelling kunnen vinden die je wil gebruiken.

Ook is uiteraard het volume aan te passen. Met deze soundbar is het volume tussen de stand 0 en 50 in te stellen. Dat zijn voldoende standen om nauwkeurig voor het gewenste volume te kiezen.

Op het gebied van veelzijdigheid scoort deze soundbar minder. De soundbar is niet met meer speakers uit te breiden om een full-surround systeem te maken. Ook kun je de soundbar niet niet bedienen via Wi-Fi, en is er geen HDMI-aansluiting aanwezig.

Wel kun je de soundbar met je TV verbinden via optische (Toslink) kabel, met AUX-kabel, en via Samsung SoundConnect (werkt via Bluetooth). De optie die je wil gebruiken selecteer je met ‘Source’ knop op de afstandsbediening. Naast de TV kun je via micro-USB kabel apparaten met muziekbestanden aansluiten. Met de afstandsbediening kun je door de bestanden heen browsen, en deze afspelen. Via bluetooth kun je met je smartphone of tablet draadloos verbinden met de soundbar om muziek af te spelen.

Het draadloos verbinden gaat erg gemakkelijk. Zelf heb ik dit getest met een Android smartphone. Zorg er eerst voor dat bluetooth van de soundbar aan staat. Je kunt met de knop ‘Bluetooth Power’ op de afstandsbediening dit aan- en uitzetten. De laatst gekozen instelling voor deze optie wordt onthouden. Zorg dat je bluetooth aanstaat op de telefoon, en verbind via je Bluetooth instellingen met de soundbar.

Nadat je voor de eerste keer via bluetooth verbinding hebt gemaakt, zal je smartphone de soundbar altijd herkennen als je in de buurt bent. Tot nu toe heb ik nooit problemen gehad met verbinden. Belangrijk voordeel bij de draadloze verbinding met deze soundbar is dat je deze niet eerst aan hoeft te zetten: de soundbar gaat automatisch aan wanneer je op je smartphone hiermee verbonden bent en audio afspeelt. Wanneer je bent verbonden met de soundbar, zal de soundbar alle audio van je apparaat afspelen. Dus ook van apps zoals Spotify, YouTube, iTunes en Apple music.

Helaas ontstaat er wel een (korte) vertraging tussen het beeld op scherm (telefoon/tablet) en de audio. Als je gewoon muziek luistert is dit geen probleem, maar als je bijvoorbeeld op je tablet een film wil kijken en het geluid van de soundbar wil gebruiken, kan de desynchronisatie van beeld en geluid storend zijn. Gelukkig kun je met de ‘Audio Sync’-optie hiervoor compenseren, maximaal tot 200 ms.

Ook heb het energieverbruik van de soundbar getest met de Brennenstuhl PM 231 E. Staat de soundbar ‘uit’, dan wordt er nog 2.5 Watt aan vermogen verbruikt. Staat de soundbar aan, maar wordt er geen geluid afgespeeld, dan verbruikt de soundbar 6.2 Watt. Voor het kijken van TV gebruik ik de soundbar normaal op 60% van het maximale volume (stand 30 uit 50). Op deze stand verbruikt de soundbar 9.7 Watt bij het afspelen van een constante toon. Deze soundbar is dus energiezuinig.

Voordelen

 • Klank van soundbar goed aan te passen met sound effects en sound control
 • Bluetooth verbinding; werkt goed en gebruiksvriendelijk
 • Energiezuinig

Nadelen:

 • Niet uitbreidbaar met meer speakers tot (full) surround systeem
 • Geen HDMI aansluiting, geen Wi-Fi

Prestaties 4/5

De prestaties van deze soundbar zijn zeker naar verwachting; de soundbar en subwoofer verbeteren de audio bij de TV flink ten opzichte van de ingebouwde audio. Voornamelijk bij de lage frequenties (bastonen) is dit in positieve zin een groot verschil. Niet alleen typische lage geluiden, zoals de bastoon van de muizek, wordt hierdoor beter; ook het stemgeluid wordt realistischer en ‘voller’, omdat lage tonen hier ook deel van uitmaken. Hierdoor wordt de beleving van van het TV kijken (en gamen) op deze TV veel beter.

Verder is de richting van het geluid is beter hoorbaar met de soundbar. Net als de meeste TV’s levert de soundbar zelf stereo geluid (2 kanalen: links en rechts), maar de speakers zelf zitten in de soundbar verder uit elkaar dan de ingebouwde speakers in de TV. Dit is een positieve verassing, omdat ik hier niet over had nagedacht bij mijn keuze. Uiteraard is stereo-geluid lang niet de beste optie als het gaat om een driedimensionale geluidservaring; je zult dan moeten kiezen voor een geluidssysteem met meer kanalen, zoals een volledige home cinema set (surround systeem).

Met een RMS vermogen van 130W is de soundbar met gemak krachtig genoeg om iedereen die voor het scherm zit te voorzien van geluid. Ook op een hoog volume blijft het geluid zuiver.

Kort samengevat heb ik met deze soundbar het matige geluid van mijn TV kunnen upgraden naar een goed geluid; precies de bedoeling met deze aankoop. Daarom kan ik deze soundbar zeker aanbevelen als je simpelweg een beter geluid wil om de ervaring van je TV af te maken.

Prijs-kwaliteitverhouding 5/5

Met de lage prijs van minder dan 150 euro (op dit moment slechts 125 euro) krijg je met deze soundbar erg veel waar voor je geld. Met deze prijs valt deze soundbar echt in het goedkope segment. Toch presteert de Samsung HW-K335 qua geluidskwaliteit erg goed, en zal deze soundbar het geluid van je TV significant verbeteren. Voor de sterk verbeterde audio-beleving is deze soundbar zijn prijskaartje gemakkelijk waard.

Conclusie – review totaalscore 4.0/5

De Samsung HW-K335 is niet perfect qua bouwkwaliteit, en ook niet de meest veelzijdig toe te passen soundbar. Wel is de audiokwaliteit van de soundbar zeer goed, en is deze gunstig geprijsd.

Zoek je simpelweg een soundbar om het geluid bij je TV flink te verbeteren, en heb je geen plannen om verder uit te breiden naar een full-surround sound setup? Dan is de Samsung HW-K335 een goede keuze.

Samsung HW-K335 kopen – prijs en beschikbaarheid

Wil je de Samsung HW-K335 kopen? Je kunt deze soundbar bestellen bij meerdere webshops. Hieronder een overzicht van de webshops waar je deze bestellen. De prijzen worden automatisch geüpdatet.

conrad.nl Conrad.nl €145,00 Bekijken
amazon.de Amazon.de
niet op voorraad
Bekijken
bol.com Bol.com
niet op voorraad
Bekijken
coolblue.nl Coolblue.nl
niet op voorraad
Bekijken
mediamarkt.nl Mediamarkt.nl
niet op voorraad
Bekijken
Laatste Amazon prijs-update op 15 januari 2024 13:23
Prijsverloop...

Prijsverloop voor: Samsung HW-K335 Soundbar met subwoofer

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: €145,00 15 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €145,00 22 mei 2023
Laagste prijs ooit: €145,00 22 mei 2023
Sinds 22 mei 2023

Laatste veranderingen:

€145,00 22 mei 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Samsung HW-K335 Soundbar met subwoofer - €145,00

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over de Samsung HW-K335? Stel ze dan hieronder! Ik heb de soundbar staan, dus indien nodig kan ik eventuele missende informatie achterhalen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 2 maart 2018. Laatste update: 1 oktober 2019.

Plaats een reactie

31 reacties op “Samsung HW-K335 review en test – Goede geluidskwaliteit, weinig extra’s”

 1. Beste Guido, Het lukt niet meer om geluid via Bluetooth af te spelen vanaf tablet of telefoon. Hij wordt wel verbonden, maar geen geluid! Kun je ons helpen?

  Beantwoorden
  • Hoi Angelique,

   Moeilijk om te zeggen waar dat aan ligt. De soundbar staat wel op bluetooth-modus (BT)? En werkt deze wel gewoon bij gebruik met je TV?

   Je zou in ieder geval kunnen proberen om onder bluetooth-instellingen de soundbar eerst te ‘vergeten’, en vervolgens opnieuw verbinding te zoeken. Bij mij heeft dat in ieder geval een keer geholpen bij een probleem met een bluetooth-verbinding met bluetooth oordopjes.

   Ook is het mogelijk dat het een defect is. Zit je nog in je garantie-periode?

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 2. Op de 1e plaats bedankt voor de prima uitleg en handleiding,Ik heb een LGWK7 Smartspeaker gekocht met daarop Google-Home,weet je of ik die met elkaar kan connecten en zoja hoe?

  Beantwoorden
  • Hoi Henk,

   Ja, dat kan! Je zult dan een Chromecast Audio moeten aansluiten op de AUX port van de Samsung HW-K335. Helaas is de Chromecast Audio niet meer als nieuw verkrijgbaar, dus zul je ergens een tweedehands exemplaar moeten kopen.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 3. ik heb de mijne gisteren gekocht bij mediamarkt ook aan gesloten met bluetooth maar hoor geen geluid ui de subwoofer wel uit soundbar wat doe ik verkeert

  Beantwoorden
  • Hoi Willy,

   De subwoofer zul je alsnog met de draad op de soundbar moeten aansluiten. Deze heeft geen volledig draadloze verbinding. Heb je dat al geprobeerd?

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 4. Deze soundbar gekocht voor mijn sony tv die niet echt super geluid heeft.
  De soundbar compenseert het geluid van mijn tv super goed en nu is tv kijken pas echt een ervaring (en gamen ook)
  Enige nadeel aan de soundbar was dat er bij de afstandsbediening geen batterij was meegeleverd. Heb echt de inhoud van de doos goed nagekeken, maar geen spoor van een knoopcelbatterij. Nu had ik er nog een paar liggen die als extra kwamen bij mijn fietslampjes, maar toch vond ik dit niet een echt pluspunt.
  Nu kan ik ook mijn mobiel gebruiken als afstandsbediening, maar ik ben nog oldskool en prefereer een echte afstandsbediening.
  Voor de rest komt deze review precies overeen met hoe ik er over denk. Al met al echt een super aankoop!

  Beantwoorden
 5. beste Guido

  prima omschrijving en erg detaileerd ( Compliment)

  heb hem meteen besteld, ga hem gebruiken op een samsung QE55 Qled 70 R

  groet wil rijnders

  Beantwoorden
 6. Wat een duidelijke review. Ben op zoek naar kerstcadeau voor mijn man en ik denk dat hij hier wel blij van gaat worden. Maar nu ben ik niet zo handig: als ik een optische kabel heb, kan ik dan de speaker op een Philips tv aansluiten? Of is die AUX ook nog nodig. En hoe zit dat met PS 4? Als ik dat geluid ook over de speaker wil hebben, moet ik dan nog een extra kabel of gaat dat dan automatisch…

  Ps. Ik ben niet blond.

  Beantwoorden
  • Hoi Susanne,

   Als de Philips TV een optische audio-uitgang heeft, dan kun je deze soundbar hier op aansluiten. Een voorbeeld van deze aansluiting zie in dit plaatje in het midden. Vaak wordt dit ook vaak ook aangegeven als Digital Audio Out. Als je de soundbar zo aansluit, hoef je deze niet ook met een AUX-kabel aan te sluiten.

   Eenmaal aangesloten op de TV speelt de soundbar alle audio-output van de TV af, dus ook het geluid van de PS4 :)

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
  • Hoi Sharmin,

   Als de HW-K335 op je TV is aangesloten gaat deze inderdaad automatisch aan als je de TV aanzet. De stand “D.in” (digitaal optische ingang) is de juiste stand voor de soundbar als je deze bedraad aansluit op je TV met een optische (Toslink) kabel. Bij mij gaat de soundbar niet automatisch uit als ik de TV uitzet, maar moet ik hiervoor de afstandsbediening van de soundbar gebruiken.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 7. Hallo. Kan iemand mij vertellen hoe ik mijn soundbar kan verbinden via de Bluetooth met mijn S-uhd ue55js8500 televisie?? De soundbar wil maar niet verbinden,en geeft steeds tv- request weer. Weet iemand de oplossing voor dit probleem?? De Bluetooth van de tv werkt uitstekend.

  Beantwoorden
  • Hoi Luc,

   Dat kan. Klik drie keer op de knop ‘sound control’, en je krijgt de optie voor ‘subwoofer level’. Door deze helemaal omlaag te zetten (met de pijltjes op de afstandsbediening), zet je de subwoofer uit.

   Een snellere optie is om te kiezen voor een ‘sound effect’ waarbij de bastonen onderdrukt worden. Bijvoorbeeld de stand ‘Sports’ of ‘Night Mode’.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
  • Hoi Arnold,

   De Samsung UE40D6500 heeft een optische ingang, dus de Samsung HW-K335 soundbar is hierop aan te sluiten. De benodigde optische kabel wordt niet meegeleverd, dus deze mee. Bijvoorbeeld hier.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 8. Grappig, heb net een extra 5 “sub speaker aangebracht op de woofer en met succes.
  Bas is voller en op stand 10/11 al woonkamer vullend.
  De soundbar kun je instellen qua muziek etc
  De tv -speakers kun je ook nog op de achtergrond laten spelen.(2.0 + 2.1)?
  En als je tv Dolby ondersteund heb je ook een extra bas boost.
  Als ik muziek via de laptop afspeel heb je nog meer mogelijkheden dmv extra ruimtelijk geluid en 7.1 virtueel sound effect.
  Ben helemaal tevreden.

  Beantwoorden
  • Hoi Chris,

   De voorkant, bovenkant, en achterkant van de speaker zijn uitgevoerd in speakerstof. Waarschijnlijk is de enige manier om dit los te maken door eerst de soundbar open te schroeven (de schroeven zitten aan de onderkant, zie ook de afbeelding in het artikel). Ik kan dit echter niet met zekerheid zeggen want ik heb de soundbar zelf nog nooit opengeschroefd.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 9. Beste,

  Wat is het beste om de soundbar in te stellen qua het geluid. Dus bas treble subwoofer en de sound contol zodat je gewoon mooi geluid heb.
  Ik hoop dat je mij hiermee kan helpen zodat ik de juiste instellingen heb om optimaal geluid te hebben.

  Mvg Claudia

  Beantwoorden
  • Hoi Claudia,

   De juiste instellingen hangen af van het soort gebruik en je persoonlijke voorkeur. In het review hierboven omschrijf ik al wat de invloed van de verschillende ‘Sound Effects’ is op het geluid. De gekozen bas en treble wordt bovenop het gekozen sound effect toegepast, en kun je naar eigen voorkeur instellen.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
  • Hoi Valentino,

   Zover ik weet zijn er weinig klachten over defecten van deze soundbar. Ook die van mijzelf werkt nog prima. Ik zou dus geen specifieke oorzaak kunnen aanwijzen.

   Ik neem aan dat je gecontroleerd hebt of de soundbar goed aangesloten is? En of de batterij van de afstandsbediening niet leeg is?

   Uiteraard is het mogelijk dat je pech hebt en je soundbar werkelijk defect is. In dat geval kun je altijd nog gebruik maken van je garantie. Er zit standaard 2 jaar carry-in garantie op deze soundbar.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
Send this to a friend