TV met draaibare voet kopen? De beste opties! (2021)

Op zoek naar een TV met een draaibare voet? Met een televisie met draaibare voet kun je het scherm richten op verschillende zitplekken. Zo kun je een optimaal zicht op het scherm mogelijk maken vanuit verschillende kijkhoeken.

Helaas hebben maar weinig televisies een draaibare voet. Toch zijn er meerdere goede opties. In dit artikel noem ik de vier beste TV’s met een draaibare voet, en waarom dit een goede keuze is.

Daarnaast leg ik aan het einde van het artikel uit hoe je elke TV zelf op een draaibare voet kunt plaatsen, en een goede draaibare voet die je hiervoor los kunt bestellen.

Tip: volledige uitleg van de belangrijke eigenschappen van televisies? Bekijk dan de TV koopgids!

Finlux FL5530CBU – goedkope TV met draaibare voet

Finlux Fl5530cbu Goedkope Tv Draaibare Voet

Coolblue.nl €499 Bekijken

Een draaibare voet is een eigenschap die je vooral zult vinden bij luxe en dure TV’s. Wil je wél een TV met een draaibare voet, voor een relatief lage prijs? Dan is de Finlux FL5530CBU een goede optie.

Dit is een LED-LCD TV, met een beelddiagonaal van 55 inch. Daarmee is het scherm van deze TV 121.8 cm breed, en 68.5 hoog. Daarmee heeft deze TV de populairste afmeting van dit moment.

Ook is dit een afmeting waarbij de 4K resolutie van deze TV een duidelijk voordeel heeft. Het beeld van deze TV zal daardoor duidelijk merkbaar scherper zijn als je 4K beeldmateriaal afspeelt.

Daarnaast ondersteunt deze TV de weergave van HDR beeldmateriaal. Dat houdt in dat deze TV beeldmateriaal kan weergeven met een groot kleurbereik. De ondersteunde HDR formaten zijn HDR10 en Dolby Vision.

De Finlux FL5530CBU is een smart TV met Vewd OS als besturingssysteem. De TV is via Wi-Fi of bedraad (met ethernetkabel) aan te sluiten op het internet.

Met het smart besturingssysteem kun je op deze TV gebruik maken van apps, waaronder Netflix. Wel is het gebruikte smart TV besturingssysteem minder uitgebreid dan bijvoorbeeld Tizen (van Samsung) of Android TV.

Wel zou je bijvoorbeeld een Chromecast (Ultra) aan kunnen sluiten. Zo kun je bijvoorbeeld op je smartphone gebruik maken van je favoriete streamingdiensten, en het beeld naar de TV ‘casten’.

Voor het kijken van live TV, bevat deze televisie een ingebouwde triple tuner. Verder heeft deze TV een flinke hoeveelheid aansluitingen om externe apparaten aan te sluiten. Zo zijn er drie HDMI ports, 2 USB ports, en een VGA port.

De TV heeft twee ingebouwde 10 Watt speakers voor geluid. Daarnaast kun je andere audio-apparatuur aansluiten via koptelefoonaansluiting, de analoge audio uitgang, of via de optische (digitale) uitgang (Toslink).

Deze TV kun je uiteraard neerzetten op de meegeleverde draaibare voet. Daarnaast heeft deze TV aansluitingen volgens de VESA 400×400 standaard, en heb je dus ook nog de mogelijkheid om deze TV eventueel later op een TV beugel te plaatsen.

De Finlux FL330CBU kopen? Deze is te koop op Coolblue.nl, en kost daar op het moment van schrijven €499.

Naast de Finlux FL5530CBU, is deze TV ook nog beschikbaar in een kleinere (en goedkopere!) uitvoering, namelijk de Finlux FL4330CBU. Deze is op Coolblue.nl verkrijgbaar voor €329.

Philips The One TV – beste koop TV met draaibare voet

Philips The One 58pus7304 12 Televisie

Bol.com €759 Bekijken

De Philips The One 58PUS7304 is de populairste TV met een draaibare voet. Deze TV is zo’n 250 euro duurder dan de voorgenoemde optie van Finlux, maar heeft een aantal significante voordelen.

Zo is dit een iets grotere TV iets groter, en heeft deze een beelddiagonaal van 58 inch. Daarmee is het scherm 127.3 cm breed, en 71.6 cm hoog.

Ook de beeldkwaliteit is bij deze TV beter. Deze TV gebruikt een VA-paneel. Dat is een subtype van LCD-LED, met een goed contrast en kleurechtheid. Deze TV heeft met 3000:1 dan ook een flink hoge contrastverhouding. Het contrast wordt daarnaast verder verbeterd door local dimming.

Ook dit is een 4K TV, en heeft deze dus een resolutie van 3840×2160 pixels. De verversingssnelheid van het scherm is 60 Hz. Ook deze TV ondersteunt HDR, maar in meer verschillende standaarden: HDR10, HDR10+, HLG, en Dolby Vision.

Een ander voordeel van deze TV is de toepassing van Ambilight. Dat is LED-verlichting aan de achterkant van de TV, die dynamisch veranderd aan de hand van de kleuren op het scherm. Dat zorgt voor meer immersie bij het kijken van TV.

De TV is zowel bedraad als draadloos aan te sluiten op het internet. De TV heeft Wi-Fi 5 ondersteuning, en ondersteunt daarnaast bluetooth 4.2.

Deze TV draait Android TV. Dit is een zeer compleet smart TV besturingssysteem. Het voordeel is dat er hiervoor een enorme hoeveelheid apps beschikbaar zijn. Zo heb je hiermee toegang tot onder andere Netflix, Amazon Prime Video, Disney Plus, en Videoland. Daarmee is ook dit besturingssysteem een voordeel.

Verder beschikt deze TV over een ingebouwde Chromecast, en kun dus over Wi-Fi beeld ‘casten’ met het Chromecast-protocol.

Voor het kijken van Live TV beschikt deze TV over een ingebouwde tuner/ontvanger, en heb je dus géén los kastje (meer) nodig voor het ontvangen van live TV.

Deze TV bevat vier HDMI ports, waar je bijvoorbeeld een blu-ray speler, een console, of een soundbar op aan kunt sluiten. Verder zijn er twee USB ports aanwezig.

Er zijn twee ingebouwde 10 Watt speakers aanwezig. Voor beter geluid kun je andere audio-apparatuur aansluiten, bijvoorbeeld op de AUX of optische aansluiting.

De TV staat op een stevige voet, die het mogelijk maakt om het scherm ten opzichte van de voet te draaien. Het scherm is zo maximaal 30 graden naar links of rechts te draaien. Daarnaast is het ook mogelijk om de TV nog op een beugel te plaatsen met de VESA 300×200 standaard.

Kortom is dit een TV die naast de draaibare poot nog vele andere gunstige eigenschappen heeft. Ook voor zijn prijs. Daarom is dit op dit moment de ‘beste koop’ onder de TV’s met een draaibare voet. Vanwege de vele gunstige eigenschappen krijgt deze TV ook veel positieve reviews, waaronder een gemiddelde klantbeoordeling van 4.4/5 op Bol.com.

Deze TV kopen? Deze is onder andere verkrijgbaar op Bol.com en Coolblue.nl. Alle prijzen vergelijken? Dat kan hier. Deze TV is beschikbaar in meerdere maten. Van de verschillende maten heeft ook de 65 inch uitvoering een draaibare voet, maar de kleinere maten niet.

Philips OLED855 – de beste TV met draaibare voet (OLED)

Philips Oled855 Oled Tv Draaibare Voet

Bol.com 55 inch: €1479 Bekijken

Heb je een ruim budget? En zoek je simpelweg de beste TV met een draaibare voet? Dan is de Philips OLED 855 de beste keuze.

Deze TV is beschikbaar in 55 of 65 inch. De TV’s van beide maten hebben op de afmeting na nagenoeg dezelfde eigenschappen. Beide TV’s staan op een stevige metalen voet, en zijn hierop in beide richtingen te draaien. Naast de draaibare voet is de TV eventueel ook op een TV-beugel te plaatsen. Hiervoor heeft deze TV een VESA 300×300 aansluiting.

Een belangrijk voordeel is dat deze TV een OLED scherm heeft. Dat is een schermtype waarbij er géén gebruik wordt gemaakt van backlights zoals bij LCD-LED. Bij OLED geeft elke pixel zelf licht, waardoor deze TV’s een perfect contrast hebben.

Ook dit is een 4K TV, en ondersteunt het afspelen van beeldmateriaal in vele HDR-standaarden. De TV heeft een verversingssnelheid van 60 Hz.

Zoals veel TV’s van Philips, maakt ook de OLED 855 gebruik van Ambilight.

Uiteraard is dit ook een smart TV, die je zowel bedraad als over Wi-Fi op het internet kunt aansluiten. Ook deze TV gebruikt Android TV, waarmee je talloze apps kunt installeren. Hierop zijn onder andere Netflix, Amazon Prime Video, Disney Plus, en Videoland beschikbaar.

Er zijn op deze TV vier HDMI poorten beschikbaar. Daarnaast zijn er ook 2 USB-A ports beschikbaar, zodat je bijvoorbeeld een USB-stick of een externe harde schijf kunt aansluiten.

Een belangrijk voordeel van deze TV is het goede geluid. Dit is namelijk een van de weinige TV’s met een ingebouwde subwoofer. Hierdoor speelt de TV 2.1 channel geluid af, en is deze ook goed in het weergeven van diepe bastonen. Het vermogen van de drie ingebouwde speakers is samen 50 Watt.

Vanwege het OLED scherm, Ambilight, het goede geluid, het uitgebreide Android TV smart besturingssysteem, is dit simpelweg de beste TV met een draaibare voet.

Deze TV kopen? Bekijk de 55 inch uitvoering (55OLED855/12) op Bol.com of Coolblue.nl, of de 65 inch uitvoering (65OLED855/12) op Bol.com of Coolblue.nl.

Loewe Bild 2.49 – TV op draaibare voet: met meedraaiende soundbar!

Loewe Bild 2 49 Televisie En Soundbar Draaibaar

Expert.nl €1599 Bekijken

Meerdere Loewe TV’s beschikken over een draaibare voet. Een goede keuze is de Loewe Bild 2.49, die naast de draaibare voet ook een ingebouwde soundbar heeft. Zo heeft deze TV een goed geluid, dat ook meedraait met het scherm als je deze draait op de voet.

De Bild 2.49 is een LCD-LED TV, met een 49 inch beelddiagonaal. Daarmee is het scherm van deze TV 108.5 cm breed, en 61 cm hoog.

Ook dit is een 4K TV met ondersteuning voor HDR beeldmateriaal. Deze TV ondersteunt de HDR10 en HLG HDR-standaarden.

Daarnaast is ook dit een smart TV. Loewe gebruikt een eigen smart besturingssysteem, namelijk Loewe OS. Hoewel er op dit besturingssysteem minder apps beschikbaar zijn, vind je hier wel Netflix, Amazon Prime video, en een YouTube app op.

Daarnaast heeft deze TV, zoals bijna alle nieuwe TV’s, een ingebouwde triple tuner voor het bekijken van Live televisie.

Wil je meer apps kunnen gebruiken op deze TV? Dan kun je bijvoorbeeld een Chromecast, of een Android TV box aansluiten op deze TV. Met vier HDMI-poorten, heeft deze TV ruim voldoende mogelijkheid om externe apparaten aan te sluiten. Verder zijn er ook nog eens drie USB-A ports beschikbaar.

Een voordeel van deze TV is de ingebouwde soundbar. De soundbar bevat twee krachtige woofers van 20 Watt. Met een totaal vermogen van 40 Watt, heeft deze TV een twee keer zo hoog vermogen als de meeste TV’s.

Omdat de TV beschikt over bluetooth, is het ook mogelijk om muziek vanaf je smartphone of tablet te streamen naar de TV, die dit vervolgens af zal spelen via de soundbar.

Naast de stevige draaibare voet, zou je deze TV eventueel later ook nog op een TV-beugel kunnen bevestigen. Hiervoor heeft de Loewe Bild 2.49 een VESA 200×200 aansluiting beschikbaar.

Deze TV kopen? Deze is beschikbaar op Expert.nl en op EP.nl.

Alternatief: elke TV draaibaar maken? Koop een draaibare voet!

Draaibare Tv Voet Vesa

Bol.com €62,49 Bekijken

Interesse in een andere TV, die helaas geen draaibare voet heeft? Of vind je je huidige TV, op de voet na, nog prima? Dan is de beste oplossing om een losse draaibare voet te kopen.

Bijna alle televisies hebben namelijk een VESA-aansluiting aan de achterkant, en de mogelijkheid om de meegeleverde voet of staander los te maken van het scherm. Dat maakt het mogelijk om de televisie op een TV-beugel, of een andere voet te plaatsen.

Door je TV op een draaibare voet te plaatsen, kun je zo elke TV draaibaar maken.

Op zoek naar een draaibare TV voet? Let er dan op of deze geschikt is voor de VESA-maat van jouw TV. Bij alle losse TV voeten wordt aangegeven voor welke VESA-maten deze geschikt zijn.

Verder is ook de maximale schermafmeting, en de maximale belastbaarheid van de TV voet belangrijk. Let er dus op dat de voet een TV van jouw maat aankan, en het gewicht van je TV kan dragen.

Een goede draaibare TV voet is de SpeaKa Professional SP-TT-05. Deze is geschikt voor televisies met alle VESA-maten tot en met 600×400, en televisies met een afmeting tot 55 inch. Daarnaast is deze belastbaar tot wel 40 kg.

De voetplaat is uitgevoerd in een zware, 8 mm dikke, gehard glazen plaat. Er wordt bevestigingsmateriaal meegeleverd om TV’s van verschillende maten op deze draaibare voet te plaatsen. Ook de benodigde inbussleutel en ringsleutels worden meegeleverd.

Het scherm is op de kolom van deze TV-voet op drie verschillende hoogtes te bevestigen. Een voordeel van deze TV voet is dat je het scherm ook ver in beide richtingen kunt draaien. Het scherm is namelijk tot en met 45 graden naar links of naar rechts te draaien. Ook is het scherm kantelbaar op deze voet: maximaal 10 graden omhoog of 5 graden naar beneden.

Deze draaibare TV voet kopen? Deze is verkrijgbaar op Conrad.nl en Bol.com.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over TV’s met een draaibare voet? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met een van de genoemde producten die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend