Philips The One 58PUS7304/12: goede TV? Alle informatie!

The One 58PUS7304/12 is een populaire TV van Philips. Maar wat zijn de belangrijke eigenschappen van deze televisie, en de voor- en nadelen hiervan? En is dit een goede koop voor de prijs, of zijn er betere opties?

Om deze vragen te beantwoorden vind je in dit artikel meer informatie over deze televisie, waaronder alle specificaties/eigenschappen, en een samenvatting van reviews en tests van de beeldkwaliteit. Ook vind je een overzicht van alle webshops waar deze TV te koop is, en de huidige prijs.

Tip: volledige uitleg van de belangrijke eigenschappen van televisies? Bekijk dan de TV koopgids!

Philips The One 58PUS7304/12 specificaties (eigenschappen)

Hieronder alle belangrijke informatie over de eigenschappen van deze TV.

Schermdiagonaal, resolutie, beeldverhouding, verversingssnelheid

Philips The One 58pus7304 12 Televisie

Het scherm van deze TV heeft een beelddiagonaal van 58 inch. Deze afmeting is omhoog afgerond, want de werkelijke afmeting is 57.5 inch. Daarmee is de beelddiagonaal 146 centimeter, de breedte van het scherm 127.3 cm, en de hoogte 71.6 cm. Daarmee is deze TV iets groter dan de populairste afmeting van dit moment, namelijk 55 inch.

De TV heeft de 4K UHD resolutie. Met deze resolutie heeft het scherm 3840 pixels in de breedte, en 2160 in de hoogte. Daarmee heeft deze TV de standaard 16:9 beeldverhouding, dezelfde als bijna alle andere TV’s die er te koop zijn.

De 4K resolutie heeft zowel in de breedte als in de hoogte twee keer zoveel pixels als de Full HD resolutie (1920×1080). Daarmee is het beeld van deze TV dus vier keer zo scherp dan Full HD TV’s. Full HD was een paar jaar geleden de meest voorkomende resolutie, dus als je nu nog een Full HD TV hebt, zal het veel scherpere beeld meteen opvallen.

Wel zul je hiervoor ook 4K beeldmateriaal moeten afspelen. Beeldmateriaal in de 4K resolutie is steeds vaker beschikbaar. Zo hebben de meeste populaire streaming diensten, waaronder Netflix, Amazon Prime Video, en Disney Plus veel films en TV-series beschikbaar in 4K.

Daarnaast zijn er ook veel Blu-ray’s beschikbaar in 4K. Deze kun je afspelen in een blu-ray speler, of in een console (Xbox One of PS4) die je aansluit op je TV.

Deze TV heeft een verversingssnelheid van 60 Hz. Daarmee kan dit scherm maximaal 60 frames per seconde laten zien. Dat is ruim voldoende voor bijna la het beschikbare beeldmateriaal. Ook is deze TV daarmee goed geschikt voor console gaming, waarbij de maximale framerate vaak op 60 Hz ligt.

Voor PC gaming op een TV zijn er betere opties, zoals de de LG OLED CX, die een verversingssnelheid van 120 Hz heeft, en daarom een nog vloeiender beeld kan weergeven.

Paneeltype en beeldeigenschappen

Naast de resolutie zijn er meer eigenschappen die invloed hebben op de beeldkwaliteit van de TV.

Zo hangt er veel af van het gebruikte paneeltype. De Philips The One 58PUS7304/12 gebruikt een VA-paneel, een subtype van LCD-LED, dat vaak een goed contrast en een goede kleurechtheid heeft.

Het scherm heeft een grote maximale kijkhoek van 178°. Dat houdt in dat de kleuren op het scherm onder deze kijkhoek niet merkbaar vervormen. Bij een TV heeft dat als voordeel dat het beeld er goed uit blijft zien, ook als je hier niet recht voor zit. Dat is handig als je vaak met meerderen tegelijk TV kijkt.

Het contrast van het scherm is erg hoog. Het scherm heeft namelijk een statische contrastverhouding van 3000:1. Omdat dit een LED TV is, wordt er gebruik gemaakt van LED backlights.

Deze TV verbeterd het contrast verder met local dimming, namelijk Philip’s Micro Dimming Pro technologie. Hierbij gaan de backlights achter donkere delen van het beeld uit, om het contrast verder te verbeteren.

Deze TV heeft daarnaast een hoog groot kleurbereik, en ondersteunt dan ook HDR content. Zo kan deze TV ook video met HDR10, HDR10+, HLG, en Dolby Vision afspelen.

Het scherm heeft géén ondersteuning voor Nvidia’s G-sync en AMD‘s FreeSync. Daarmee ontbreken beide technologieën die bij PC gaming ‘screen tearing‘ voorkomen, en is deze TV dus niet de beste optie voor PC gaming.

Philips The One 58pus7304 12 AmbilightNaast het scherm zelf, maakt deze TV gebruik van Ambilight. Dat houdt in dat er aan de achterkant van het scherm kleuren-LED’s zitten. Deze LED’s veranderen mee met de kleuren op het scherm. Zo wordt deze kleur zichtbaar op de muur en andere delen van de kamer achter de TV.

Het voordeel van Ambilight is dat het beeld zo groter lijkt dan het werkelijk is, en zorgt zo voor meer immersie.

Deze TV heeft in totaal 41 verschillende Ambilight LED’s aan de achterkant; aan beide zijkanten 10, en aan de bovenrand 21 stuks., die op één moment allemaal een andere kleur kunnen weergeven.

Ambilight is optioneel, en kun je op elk gewenst moment in- of uitschakelen.

Geluid: ingebouwde speakers

De TV heeft twee ingebouwde speakers, en geeft daarmee het geluid weer in stereo-weergave (2.0). Het vermogen van elke speaker is 10 Watt, en het totale vermogen van de speakers van deze TV is dus 20 Watt.

De ingebouwde speakers ondersteunen het afspelen van Dolby Atmos geluidsmateriaal. Daarmee zal het geluid virtueel een 3D-effect meekrijgen. In de praktijk is het 3D-effect van twee speakers flink kleiner dan een opstelling met meerdere speakers. Betere Dolby Atmos ervaring? Bekijk dan het huidige aanbod aan Dolby Atmos soundbars.

TV kijken en bedienen: smart TV besturingssysteem, live TV, afstandsbediening

De Philips The One 58PUS7304/12 is een smart TV, en maakt gebruik van Android TV versie 9 als besturingssysteem. Dat is een van de beste besturingssystemen voor TV’s, vanwege het goede gebruiksgemak, en de enorme hoeveelheid beschikbare apps. Deze apps kun je, net als op een Android telefoon, installeren via de Google Play Store.

Op Android TV zijn er vele video-streaming apps beschikbaar, waaronder Netflix, Amazon Prime Video, Disney Plus, Videoland, Ziggo Go, en NLZIET.

Voor toegang tot het internet heeft deze televisie Wi-Fi 5 voor draadloze verbinding, maar is de TV ook bedraad op het internet aan te sluiten met een internetkabel. Verder heeft de TV een ingebouwde Chromecast, en is het daarmee mogelijk om bijvoorbeeld vanaf je smartphone of tablet video te streamen naar de TV. Daarnaast beschikt de TV ook over Bluetooth 4.2.

Voor het kijken van live TV, heeft The One 58PUS7304/12 een ingebouwde tuner/ontvanger, en heb je hiervoor dus géén los kastje (meer) nodig. De ingebouwde tuner is geschikt voor DVB-T/T2/T2-HD/C/S/S2.

Voor het bedienen van de TV wordt er een afstandbediening meegeleverd. Naast de standaard knoppen, vind je op deze afstandsbediening ook een knop voor het aan of uitzetten van Ambilight. Daarnaast is er een snelkoppelingsknop voor Netflix en Rakuten TV, en een knop voor het activeren van Google Assistant.

De afstandsbediening bevat namelijk een microfoon, en luistert naar stemcommando’s. Zo kun je de TV bijvoorbeeld opdragen om een bepaalde zender, app, TV programma of film af te spelen. Ook kun je hiermee andere Google Home apparaten op hetzelfde netwerk bedienen.

Fysieke eigenschappen

Op het scherm na, zijn alle onderdelen van de TV in het vooraanzicht zilverkleurig. Zo is de rand om het scherm zilverkleurig, en de voet waar je deze op plaatst ook.  De achterzijde van de TV daarentegen, is uitgevoerd in zwart plastic.

Een redelijke unieke eigenschap onder TV’s, is dat het scherm van de Philips The One 58PUS7304/12 naar links en rechts kan draaien op de meegeleverde voet. Zo kun je deze TV gemakkelijk verstellen, zodat je deze kunt zo kunt richten naar verschillende kijkposities.

Deze TV-voet heeft een afmeting van 75 cm breedte, en 24 cm diepte. Als de TV op deze voet staat, is deze 78.8 cm hoog. Het gewicht van de TV-scherm is 17,9 kg. Inclusief voet, weegt de TV 19.2 kg.

Ook is het mogelijk om het scherm op een TV-beugel te plaatsen. Daarvoor zitten er aan de achterkant van de TV schroefgaten, volgens de VESA 300×200 standaard. Let er bij het kiezen van een TV-beugel verder op dat deze het gewicht van de TV kan dragen.

Aansluitingen

Deze TV heeft aan de achterkant op twee verschillende plekken aansluitingen.

Aan rechter zijkant zitten aansluitingen die door deze plaatsing gemakkelijk te bereiken zijn. Deze aansluitingen zijn handig voor apparaten die je tijdelijk koppelt. Hier vind je:

 • Een USB-A aansluiting. Zo kun je gemakkelijk een USB-stick plaatsen om de foto’s, video’s, of muziek daarop te bekijken.
 • Een UAX-port (3.5 mm), waar je gemakkelijk een bedrade koptelefoon op aan kunt sluiten.
 • Twee HDMI-ARC aansluitingen, bijvoorbeeld om een laptop aan te sluiten op de TV.
 • Een CI-aansluiting (common interface).

Aan de achterkant van de TV vind je meer aansluiting, die door deze plaatsing moeilijker te bereiken zijn. Hier kun je het beste apparaten op aansluiten die je altijd aangesloten wil laten. Hier vind je:

 • Twee HDMI-ARC aansluitingen. Voor het aansluiten van een blu-ray speler, console, of een soundbar.
 • Een Digital Audio Out port, ofwel een optische uitgang, of ‘ Toslink’ aansluiting. Deze is geschikt voor het aansluiten van veel audio-apparatuur, waaronder een soundbar.
 • Een Ethernetport. Zo is deze TV ook bedraad op het internet aan te sluiten.
 • Een satellietaansluiting.
 • Coax aansluiting voor kabel-TV.
 • YPbPr analoge, component, video-aansluiting.
 • Een USB-A aansluiting.

Verder is er alleen nog een aansluiting aanwezig voor de meegeleverde stroomkabel. Ook wordt er een 3.5 mm jack naar L/R splitter, en een 3.5 mm jack naar YPbPr-kabel splitter meegeleverd.

Gebruikte bronnen: Philips.nl, displayspecifications.com

Unboxing, montage/installatie

Benieuwd naar hoe deze TV wordt geleverd, hoe je deze neerzet op de meegeleverde poot? Bekijk dan eens deze video. Hierin zie je duidelijk hoe de TV wordt geleverd, en hoe je deze in elkaar zet.

Philips The One 58PUS7304/12 Handleiding

Op zoek naar de handleiding van deze TV? Je kunt deze hier downloaden:

In de handleiding vind je alle informatie over het instellen en gebruiken van je TV.

Philips The One 58PUS7304/12 reviews & tests

De specificaties van een televisie zeggen niet alles. Zo kan de werkelijke beeldkwaliteit van een TV afwijken van de opgegeven waarden. Ook zullen sommige voor- en nadelen alleen in de praktijk duidelijk worden. Daarom is het nuttig om te kijken naar reviews en tests van TV’s.

Daarom vind je hieronder meerdere reviews van deze TV, met een korte samenvatting van de genoemde voor- en nadelen.

 • Hardware.info heeft de 50 inch variant van deze TV getest, en geeft in de conclusie van de vergelijkende review deze TV de ‘Excellent’-award. De beeldkwaliteit van de uitvoering met het VA-paneel wordt na het uitvoeren van een test ‘prima’  genoemd, en de HDR-weergave ‘goed’. Wel wordt er genoemd dat de kijkhoeken minder goed zijn die van een IPS scherm. Verder wordt de goede geluidskwaliteit genoemd als voordeel. Ook heeft deze TV een lage input lag: in Full HD slechts 21 ms, en in 4K 38 ms.
 • Op Coolblue.nl krijgt deze TV na 301 klantreviews een gemiddelde reviewscore van 9.0/10. De meeste klanten noemen het scherpe 4K beeld als voordeel. Ook de goede geluidskwaliteit, het Ambilight, en de draaiende voet van de TV worden veel als voordeel genoemd. De meest genoemde klachten gaan over de afstands
 • Op Bol.com zijn de reviews ook zeer positief. Zo heeft deze TV na 73 klantreviews een gemiddelde score van 4.4/5 sterren. Ook hier wordt de goede beeldkwaliteit en Ambilight als voordeel genoemd. Ook wordt hier het besturingssysteem, Android, meerdere keren als voordeel genoemd. Ook noemen een aantal reviews de slecht afleesbare afstandsbediening als nadeel, en zijn een aantal klanten, in tegenstelling tot de reviews op Coolblue, niet tevreden over het geluid van de TV.

Kortom zijn de meeste reviews over de Philips The One 58PUS7304/12 zeer positief. Wel zijn er op dit moment nog maar weinig klantreviews beschikbaar.

Philips The One 58PUS7304/12 kopen? Huidige prijs en aanbiedingen!

De Philips The One 58PUS7304/12 (EAN: 8718863019078) is sinds oktober 2019 verkrijgbaar, en te koop bij meerdere webshops. De prijs van deze TV ligt op moment van schrijven gemiddeld rond de 650 euro.

Hieronder vind je de huidige prijs van de Philips The One 58PUS7304/12 bij meerdere webshops. De prijs wordt automatisch bijgehouden, dus als er een aanbieding of korting is, is dat meteen te zien. Zo kun je meteen zien waar deze TV verkrijgbaar is voor de beste prijs.

Is de Philips The One 58PUS7304/12 niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Stel dan een prijs-alert in! Je krijgt dan automatisch een e-mail wanneer de gewenste prijs is bereikt.

blokker.nl Blokker.nl €659,00 Bekijken
amazon.de Amazon.de
niet op voorraad
Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
niet op voorraad
Bekijken
bol.com Bol.com
niet op voorraad
Bekijken
coolblue.nl Coolblue.nl
niet op voorraad
Bekijken
Laatste Amazon prijs-update op 15 januari 2024 13:53
Prijsverloop...

Prijsverloop voor: Philips The One 58PUS7304/12

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: €659,00 15 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €659,00 7 september 2023
Laagste prijs ooit: €659,00 7 september 2023
Sinds 7 september 2023

Laatste veranderingen:

€659,00 7 september 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Philips The One 58PUS7304/12 - €659,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de Philips The One 58PUS7304/12? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Heb je deze TV gekocht, en hier een toevoeging over, of een ervaring die je wil delen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Plaats een reactie