LG bluetooth speakers: XBOOM GO PL7 vs PL5 vs PL2!

Wil je een LG bluetooth speaker kopen, maar weet je nog niet welke? Op deze pagina vind je een duidelijke vergelijking van alle huidige (nieuwste) bluetooth speakers van LG.

Op dit moment hebben alle bluetooth speakers van LG de naam ‘XBOOM GO’, en zijn deze in drie verschillende uitvoeringen beschikbaar. Hieronder kun je al deze bluetooth speakers eerst met elkaar vergelijken in een vergelijktabel. Daarna vind je meer informatie over elke speaker.

LG bluetooth speakers vergelijken op eigenschappen

In de onderstaande tabel kun je de verschillende LG bluetooth speakers vergelijken op eigenschappen.

LG XBOOM GO PL2 LG XBOOM GO PL5 LG XBOOM GO PL7
Lg Xboom Go Pl2 Lg Xboom Go Pl5 Lg Xboom Go Pl7
Prijs (1): €37,99 €78,00 €107,00
Introductiejaar: 2020 2020 2020
Speakers: 1× 1.75 inch woofer
1× basradiator
2× 1.75 inch woofer
2× basradiator
2× 2.3 inch woofer
2× basradiator
Audiokanalen: 1.0 (mono) 2.0 (stereo) 2.0 (stereo)
Totaal vermogen: 5W 20W 30W
Frequentiebereik: onbekend onbekend onbekend
Bluetooth versie: 5.0 5.0 5.0
Wi-Fi?
Verbinden met meer
LG speakers?
Ja, Wireless Party Link Ja, Wireless Party Link Ja, Wireless Party Link
3.5 mm AUX in?
Batterijduur: 10 uur 18 uur 24 uur
Oplaadtijd: 4 uur 4 uur 5 uur
Opladen via: USB-C USB-C USB-C
Speakerphone:
NFC?
Verlichting?
Afmeting (cm) (b×h×d) 12,6×8,2×8,0 20,1×7,9×7,9 29,3×16,6×14,9
Gewicht: 350 gram 620 gram 1460 gram
IP code: IPX5 IPX5 IPX5
Meegeleverd (2): USB-C kabel USB-C kabel USB-C kabel
Kleuruitvoeringen: blauw, wit blauw, wit blauw, wit
Officiële site: LG.com LG.com LG.com
Huidige prijs
en bestellen:
Bol.com
Coolblue.nl
Bol.com
Coolblue.nl
Bol.com
Coolblue.nl

1: De laagste prijs op moment van schrijven (laatste update: januari 2021).
2: Verder wordt er bij alle producten een handleiding en veiligheidsinstructies meegeleverd.

Het verschil in afmeting tussen deze speakers kun je beter vergelijken met het onderstaande plaatje. Hierbij staan de afmetingen van deze speakers in dezelfde verhouding als in de werkelijkheid.

Lg Bluetooth Speakers Xboom Vergelijken

Een overeenkomst van deze drie speakers is dat ze allemaal werken met de LG XBOOM app (Android/iOS). Met deze app kun je meerdere instellingen van deze speakers aanpassen, waaronder de verlichtingspatronen van de LG XBOOM GO PL5 en PL7.

Daarnaast kun je met deze app ook meerdere XBOOM speakers met elkaar koppelen, met ‘Wireless Party Link’. Hiermee kun je speakers te koppelen in stereo (‘Dual mode’) of twee of meer speakers in ‘Multi mode’, waarbij alle speakers het geluid afspelen in mono.

Ook kun je in de app ‘Sound Boost’ aanzetten, maar is er daarnaast in de app géén volledige equalizer beschikbaar. Zowel het koppelen van meerdere speakers, als het inschakelen van Sound Boost is ook mogelijk met knoppen op de speakers zelf. De app maakt het bedienen van deze functies ook op afstand mogelijk.

Daarnaast zijn er nog een aantal instellingen beschikbaar op de app, die niet met knoppen op de speaker in te stellen zijn. Namelijk het in- of uitschakelen van geluiden bij bediening van de speaker ‘Beep Sound’, en of de speaker automatisch moet uitschakelen als deze niet meer gebruikt wordt ‘Auto power management’.

LG XBOOM GO PL2 – kleinste bluetooth speaker van LG (mono)

De LG XBOOM PL2 is de kleinste en lichtste bluetooth speaker onder de nieuwe bluetooth speakers van LG. Zoek je een LG bluetooth speaker die je gemakkelijk mee kunt nemen? Dan is de LG XBOOM PL2 de beste keuze.

Lg Xboom Go Pl2

LG XBOOM GO PL2

Bol.com (€37,99)

Voor gebruik onderweg is dit echter niet de beste keuze vergeleken met bluetooth speakers van andere merken. In tegenstelling tot de JBL Clip of de Bose SoundLink Micro, heeft de LG XBOOM PL2 géén haak of koord om deze ergens aan vast te maken.

De LG XBOOM PL2 is vanwege het compacte formaat, ook de minst krachtige speaker. Het vermogen van deze bluetooth speaker is namelijk 5 Watt.

De PL2 bevat een enkele woofer met een diameter van 1,75 inch. Daarmee is dit een mono (1.0) speaker. Verder bevat de PL2 een basradiator ter verbetering van het geluid.

Wel is het mogelijk om draadloos een tweede XBOOM PL2 bluetooth speaker te verbinden via LG’s Wireless Party Link. In de ‘Dual mode’, kun je zo de ene speaker het linker audiokanaal af laten spelen, en de andere de rechter. Zo kun je met twee van deze speakers geluid afspelen in stereo (2.0).

Met bluetooth 5.0, gebruikt de XBOOM PL2 een nieuwe versie van bluetooth. Zoals met alle bluetooth speakers het geval, zal de LG XBOOM PL2 simpelweg al het geluid van het via bluetooth gekoppelde apparaat afspelen. Zo kun je bijvoorbeeld op je smartphone muziek kiezen in je favoriete muziek streaming app, bijvoorbeeld Spotify, en speelt de speaker deze muziek af.

Naast bluetooth, kun je deze speaker ook bedraad aansluiten. Deze heeft namelijk een 3.5 mm AUX ingang voor een bedrade aansluiting. Er wordt geen bijbehorende audiokabel meegeleverd, maar deze zijn online goedkoop te bestellen (bijvoorbeeld hier).

Om de speaker te bedienen kun je ook gebruik maken van de knoppen aan de bovenkant. Hier vind je een aan/uit-knop, een bluetooth-pairing knop, twee volumeknoppen, een pause/play knop, en de ‘Sound Boost’-knop.

Daarnaast zit er onder de klep nog een knop om ‘Dual mode’ in te schakelen. Ook vind je onder deze klep de AUX port voor bedrade verbinding, en een USB-C ingang voor het opladen van de speaker.

Met een volle accu kan de LG XBOOM GO PL2 zo’n 10 uur lang muziek afspelen. Na zo’n 4 uur opladen is de accu weer vol. Er wordt voor het opladen een witte USB-C naar USB-A oplaadkabel meegeleverd. Met de USB-A Zo kun je deze aansluiten op de meeste USB-chargers, of op je computer.

Met de ingebouwde microfoon kun je de LG XBOOM gebruiken om handsfree te bellen (speakerphone functie). Ook maakt deze microfoon het mogelijk om gebruik te maken van de voice assistant van je gekoppelde apparaat, bijvoorbeeld Google Assistent of Siri. Zo kun je bijvoorbeeld stemcommando’s om de muziek aan te passen, maar ook voor het opvragen van bepaalde informatie of het instellen van een reminder.

De LG XBOOM GO PL2 is 12.6 cm breed, 8.2 cm hoog, 8 cm diep, en weegt 350 gram. Daarmee heeft deze speaker afmetingen waarmee je deze nog mee kunt nemen in een jaszak.

Deze speaker heeft de IP-code IPx5, en is daarmee ‘sproeidicht’. Daarmee kun je verwachten dat deze speaker bestand is tegen regen, maar is deze niet bestand tegen water bij onderdompeling.

Deze bluetooth speaker krijgt veel gunstige reviews. Zo geven klanten op Coolblue.nl deze speaker op dit moment een gemiddelde score van 8.6/10. Een duidelijke en uitgebreide review vind je in deze video.

De LG XBOOM GO PL2 kopen? Deze speaker is verkrijgbaar in twee verschillende kleuruitvoeringen, namelijk donkerblauw en wit. Deze speaker is in beide uitvoeringen verkrijgbaar op Bol.com en Coolblue.nl.

LG XBOOM GO PL5 – middelmaat stereo (2.0) bluetooth speaker

Voorkeur voor een grotere en krachtigere bluetooth speaker? Dan is de LG XBOOM GO PL5 een betere keuze.

Met een flink hoger vermogen van 20W is de LG XBOOM GO PL5 flink krachtiger dan de PL2. in de PL5 zitten twee speaker drivers, namelijk twee woofers van 1.75 inch. Daarmee is dit ook een stereo bluetooth speaker, en heeft het geluid daardoor meer richting.

Lg Xboom Go Pl5

LG XBOOM GO PL5

Bol.com (€78)

Voor een nog krachtiger geluid, en een betere stereo-weergave, kun je een tweede XBOOM GO PL5 verbinden via LG’s Wireless Party Link in ‘Dual mode’. Zo zal de ene speaker het linker audiokanaal afspelen, en de andere het rechter audiokanaal.

Op deze speaker kun je draadloos muziek afspelen over bluetooth 5.0. Eenmaal over bluetooth verbonden met je apparaat, zal de speaker alle audio van het gekoppelde apparaat afspelen. Zo kun je dus gebruik maken van je favoriete muziek streaming diensten.

Ook bij de GO PL5 heb je daarnaast de mogelijkheid tot een bedrade verbinding. Er zit namelijk een 3.5 mm jack ingang op deze speaker. Met een 3.5 mm AUX kabel kun je de GO PL5 zo bijvoorbeeld ook gemakkelijk verbinden met je desktop PC of laptop.

Naast de bediening op het aangesloten apparaat, kun je gebruik maken van de knoppen op de speaker zelf. Hier vind je dezelfde vijf knoppen als op de GO PL2, namelijk een aan/uit-knop, een bluetooth pairing knop, twee volumeknoppen, een pause/play knop, en de ‘Sound Boost’-knop.

Wel zitten er bij de GO PL5 meer knoppen onder de waterbestendige flap. Hier vind je namelijk een knop voor de LG Wireless Party Link ‘Multi mod’ én voor ‘Dual mode’. Daarnaast zit er hier een knop om de verlichting van de speaker mee aan te passen. Door deze knop in te drukken kun je wisselen van verlichtingsmodus, of de verlichting uitschakelen.

De verlichting van de speaker zit op de twee uiteinden, in een ring. Met de LG XBOOM app kun je naast de standaard opties nog een eigen verlichtingsmodus opstellen.

Verder vind je onder de klep de 3.5 mm AUX port, en de USB-C ingang om de speaker op te laden.

Een ander belangrijk voordeel van de XBOOM GO PL5 is dat deze een flink grotere batterij heeft, waarmee je zo’n 18 uur lang muziek kunt afspelen. Wel is de batterij even snel opgeladen. Met de meegeleverde USB-C naar USB-A kabel is de batterij in 4 uur weer volledig opgeladen.

Ook deze speaker heeft een ingebouwde microfoon. Daarom kun je de speaker ook gebruiken om handsfree mee te bellen, of om de voice assistant van het aangesloten apparaat mee te bedienen.

De XBOOM GO PL5 is 20.1 cm breed, en heeft een diameter van 7.9 cm. Daarmee is deze speaker ongeveer even diep en hoog als de PL2, maar een stuk breder. Het gewicht is 620 gram. Met deze afmetingen en gewicht, is de GO PL5 een speaker die je nog gemakkelijk mee kunt nemen in een rugzak.

Deze bluetooth speaker kopen? Je hebt keuze uit twee verschillende kleuruitvoeringen, namelijk donkerblauw en wit. De LG XBOOM GO PL5 is in beide uitvoeringen verkrijgbaar op Bol.com en Coolblue.nl.

LG XBOOM GO PL7 – grote en krachtigste LG bluetooth speaker (stereo)

Op zoek naar de grootste en bluetooth speaker van LG? Dat is de LG XBOOM GO PL7.

Ook dit is een stereo-speaker. Het verschil is de de GO PL7 twee grotere woofers bevat, namelijk met een diameter van 2.3 inch. Hiermee kun je van deze speaker voornamelijk een voller en krachtiger basgeluid verwachten.

Lg Xboom Go Pl7

LG XBOOM GO PL7

Bol.com (€107)

Ook het vermogen van deze speaker is 50% groter dan dat van de GO PL5, namelijk 30 Watt. Nog een krachtiger geluid nodig? Het is ook bij deze speaker mogelijk om twee GO PL7 speakers draadloos met elkaar te verbinden. Hiermee is het mogelijk om de ene speaker het linker, en de andere het rechter geluidskanaal af te laten spelen.

De LG XBOOM GO PL7 werkt grotendeels hetzelfde als de twee andere huidige LG bluetooth speakers. Ook dit is een bluetooth 5.0 speaker, die je daarnaast ook draadloos aan kunt sluiten met een 3.5 mm audiokabel. Zo is deze speaker met bijna elk denkbaar apparaat te verbinden.

Naast de besturing via het aangesloten apparaat, is het bij de GO PL7 ook mogelijk om deze te bedienen met de knoppen bovenop. Aan de bovenkant van de speaker vind je een powerknop, een bluetooth-pairing knop, twee volumeknoppen, een pause/play knop, en een knop voor het activeren van de ‘Sound Boost’ voor een krachtiger geluid.

Daarnaast heeft deze speaker onder de waterbestendige flap dezelfde knoppen als de LG XBOOM GO PL5. Zo vind je hier namelijk een knop voor het activeren van de ‘Multi’ en de ‘Dual’ modus om deze te verbinden met een tweede speaker in mono of in stereo. Daarnaast is er een knop voor het bedienen van de verlichting van de speaker.

Ook deze speaker heeft op de uiteinden twee verlichte ringen, die dynamisch reageren op de muziek die er wordt afgespeeld. Wel kun je kiezen voor verschillende presets, en kun je met de XBOOM app nog een eigen verlichtingsprofiel instellen. Ook kun je de verlichting volledig uitschakelen.

Onder de waterbestendige flap zitten verder nog twee aansluitingen: de 3.5 mm AUX port, en de USB-C port voor het opladen van deze speaker. Er wordt een USB-C naar USB-A kabel meegeleverd zodat je de GO PL7 kunt opladen. Omdat de meeste smartphones tegenwoordig ook een USB-C kabel gebruiken, kun je deze speaker in dat geval ook direct aansluiten op de USB-lader van je telefoon.

De GO PL7 heeft een zeer lange batterijduur. Zo kun je namelijk zo’n 24 uur muziek luisteren voordat de ingebouwde accu leeg is. Omdat dit een grotere accu is dan die van de twee kleinere XBOOM GO speakers, duurt het opladen wel wat iets langer. Zo is een lege accu na 5 uur opladen weer geheel opgeladen.

Net als de andere XBOOM GO PL speakers, heeft ook de GO PL7 een ingebouwde microfoon. Dit maakt het mogelijk om deze te gebruiken voor draadloos bellen, of als je deze aansluit op je PC of laptop, bij videobellen. Ook kan deze microfoon stemcommando’s voor Google Assistent of Siri doorgeven aan een verbonden apparaat.

De GO PL7 is 29.3 cm breed, 16.6 cm hoog, en 14.9 cm diep. Met een gewicht van 1460 gram, is deze ruim twee keer zo zwaar als de GO PL5. Met deze afmetingen blijft het nog steeds mogelijk om deze speaker mee te nemen in een gemiddelde rugtas.

Net als de twee andere speakers uit deze reeks, is de XBOOM GO PL7 IPx5 waterbestendig, ofwel ‘sproeidicht’. Daarnaast is ook deze speaker verkrijgbaar in twee verschillende kleuruitvoeringen: donkerblauw en wit.

Deze speaker bestellen? Bekijk dan de huidige prijs en voorraad op Bol.com of Coolblue.nl.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de LG bluetooth speakers? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met één van de genoemde producten die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie