Chromecast 3 aanbieding? Huidige prijzen en prijsverloop!

Chromecast 3 V3 2018De Google Chromecast is een Wi-Fi dongle met een HDMI-aansluiting. Door deze aan te sluiten op een TV of monitor, kun je hier draadloos beeld naartoe streamen vanaf een ander apparaat op hetzelfde Wi-Fi netwerk. Bijvoorbeeld vanaf je smartphone, tablet, laptop, of desktop PC.

Dit maakt het onder andere mogelijk om een oude TV smart te maken. Heb je al een smart TV? Ook dan kan een Chromecast uitkomst bieden. Zo zijn bepaalde apps misschien wel beschikbaar op je smartphone, maar niet op je smart TV. Met een Chromecast kun je deze alsnog gebruiken op je TV.

Omdat dit erg handig is, is de Google Chromecast steevast één van de bestverkochte gadgets.

De huidige basisuitvoering van de Chromecast is de Chromecast 3 (ofwel V3), die sinds 2018 beschikbaar is. Deze heeft kleine verbeteringen op de oude generatie (zie ook ‘Chromecast 2 vs 3‘). Op deze pagina vind je alle aanbiedingen van de Google Chromecast 3. De normale prijs (adviesprijs) is €39.

Tip: de Chromecast met Google TV HD volgt dit product op, en is nu(in 2023) goedkoper verkrijgbaar.

Chromecast 3 (V3) aanbieding? Huidige prijs en prijsverloop!

Hieronder vind je de voorraad en huidige prijs van de Chromecast 3 (EAN: 0842776106209) bij verschillende webshops.

Prijsverloop...

Prijsverloop voor: Google Chromecast 3

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: €39,00 16 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €39,00 8 januari 2024
Laagste prijs ooit: €39,00 8 januari 2024
Sinds 8 januari 2024

Laatste veranderingen:

€39,00 8 januari 2024
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Google Chromecast 3 - €39,00

Waarom de Google Chromecast 3 kopen?

Met de Chromecast 3 kun je relatief goedkoop je gewone TV smart functies geven. De Chromecast is een Wi-Fi ontvanger die je op een HDMI-aansluiting van de TV aansluit. De Chromecast kan verbinding maken met internet, en het beeld afspelen naar de TV.

Verder zal de Chromecast van stroom voorzien moeten worden. Er wordt een USB-kabel meegeleverd, die je op een USB ingang van je TV kunt aansluiten.

Heeft jouw TV hier geen USB port voor beschikbaar? Dan kun je ook gebruik maken van de meegeleverde USB stroomadapter die je op het stopcontact aansluit.

Om de Chromecast te gebruiken heb je de Google Home App nodig. Deze kun je installeren op je smartphone of tablet via de Google Play store (link) of Apple’s App Store (link).

Als je de app hebt geïnstalleerd, en de Chromecast en je smartphone of tablet met hetzelfde Wi-Fi netwerk zijn verbonden, krijg je binnen veel apps een knop om te streamen (‘casten’) naar je TV.

Bij sommige televisies wordt er als je ‘casten’ kiest automatisch overgeschakeld naar de Chromecast. Bij andere TV’s zul je eerst de gebruikte HDMI-aansluiting moeten kiezen ‘video-input’.

Ter verduidelijking kun je deze deze video bekijken. Daarin zie je een demonstratie van het ‘casten’ van video naar je TV. Het casten naar de Chromecast is mogelijk in veel verschillende apps, waaronder Netflix, Amazon Prime Video, Disney Plus, en YouTube. Wel zul je dus gebruik moeten maken van je smartphone of tablet voor het kiezen van video’s te zoeken, om deze vervolgens te ‘casten’ naar je TV.

Ook is het mogelijk om het hele scherm van je smartphone of tablet te weergeven op je TV. Dat heet ook wel ‘mirroren’. Met een Chromecast is dit onder andere mogelijk via de Google Home App (zie hier een demo).

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over de Google Chromecast, het huidige aanbod (uitverkocht?), prijzen, of aanbiedingen? Stel dan je vraag hieronder. Niet alle webshops staan in dit automatische systeem. Heb je dus ergens anders een aanbieding gezien? Laat het weten!

Plaats een reactie

3 reacties op “Chromecast 3 aanbieding? Huidige prijzen en prijsverloop!”

  1. Omdat ik zo vaak naar de Chromecast 3 refereer leek het me handig om ook voor dit product alle prijzen bij te houden. Opvallend: de Chromecast 3 is op dit moment veel uitverkocht, of voor een hogere prijs dan normaal beschikbaar. Op dit moment is de Chromecast alleen bij de Mediamarkt verkrijgbaar voor de adviesprijs van 39 euro. Op Bol.com en Coolblue.nl is de Chromecast op dit moment zelfs volledig uitverkocht.

    Mogelijk heeft dat te maken met het coronavirus (tijdelijk minder productie (China), en verhoogde vraag (omdat er meer tijd binnen wordt doorgebracht).

    Beantwoorden