Loewe TV kopen? Overzicht en uitleg van het aanbod! (2020)

Interesse in een Loewe TV? Loewe is een merk dat luxe, premium, TV’s maakt. In dit artikel ga ik in op het huidige aanbod van Loewe. Op dit moment heeft Loewe zeven verschillende TV series beschikbaar in Nederland en België. In dit artikel behandel ik al deze zeven verschillende televisies van Loewe in meer detail. Hierbij noem ik de belangrijke eigenschappen, de voordelen, en de nadelen van elk model.

Loewe TV benaming en modelnummers

Om te beginnen eerst wat uitleg over de verschillende namen. Een voorbeeld van een TV van Loewe is bijvoorbeeld de ‘Loewe Bild 2.55‘.

Alle huidige televisies van Loewe dragen de naam ‘Bild‘. Hierna volgt er een getal. Op dit moment loopt dat van 1 t/m 9. Hierbij ontbreekt er een Loewe Bild 6 en Bild 8, maar zijn alle andere nummers wel beschikbaar.

Dit getal zegt iets over de beeldkwaliteit en andere eigenschappen van de TV. Hoewel alle TV’s van Loewe al kwalitatief goed zijn, betekent een hoger getal hier over het algemeen een betere televisie.

Hierna volgt een punt, en een tweede getal. Dit tweede getal, bijvoorbeeld ’55’ uit het voorbeeld, geeft de maat aan. Deze maat wordt uitgedrukt in inches in beelddiagonaal.

Om de zoveel tijd krijgen de Loewe Bild TV’s een upgrade. De naam blijft dan wel hetzelfde. Zo heeft de Loewe 5.32 meerdere keren een upgrade gehad, maar is de modelnaam steeds hetzelfde gebleven. In dit artikel noem ik alleen de laatste uitvoering, dus het huidige model.

Loewe Bild 1 – 43 en 49 inch 4K LCD-LED TV (2019)

Loewe Bild 1 Tv

De huidige uitvoering van de Bild 1 omvat de Loewe Bild 1.43 en Bild 1.49. Deze nieuwe serie aan Bild 1 televisies is sinds 2019 beschikbaar, en bestaat uit een 43 inch en een 49 inch TV. Op de afmeting na, zijn deze televisies volledig gelijk in eigenschappen.

Beide televisies in deze productserie hebben een LCD-LED beeldscherm, en ondersteunen HDR beeld met de HDR10 en HLG-standaard.

Deze TV heeft de 4K resolutie (3840×2160). Met deze hoge resolutie kan deze televisie zeer scherp beeld laten zien. Wel zul je dan ook 4K beeld op de TV moeten afspelen. Omdat de Bild 1 een smart TV is, heb je meerdere mogelijkheden om gemakkelijk 4K beeldmateriaal af te spelen.

Omdat de Bild 1 een smart TV is, kun je deze met het internet verbinden, en via het besturingssysteem gebruik maken van verschillende apps. Deze TV is zowel draadloos met het internet te verbinden via Wi-Fi, als bedraad met een netwerkkabel.

Het smart besturingssysteem van Loewe is Loewe OS, en heeft onder andere een ingebouwde Amazon Prime Video en YouTube app. Netflix is bereikbaar via de webbrowser app.

Een voordeel van dit besturingssysteem is dat je ook je smartphone kunt gebruiken als afstandsbediening met de bijbehorende Loewe TV app. Deze app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Ook kun je met deze app via je telefoon snel tekst invoeren, bijvoorbeeld voor een zoekopdracht binnen een streaming-dienst.

Voor het kijken van live TV heeft de Bild 1 een ingebouwde triple tuner (DVB-T2, DVB-C, DVB-S2). Je kunt TV uitzendingen met deze TV gemakkelijk opnemen, en opslaan op een aangesloten USB-stick of harde schijf.

Naast een USB-aansluiting, zijn er twee HDMI-aansluitingen voor externe apparaten zoals een Blu-rayspeler en een gaming console zoals een Xbox of Playstation.

Voor het geluid beschikt deze TV over twee 20 Watt speakers, en speelt daarmee dus stereo-geluid af. De TV wordt geleverd met een TV-voet, zodat je deze op een TV kast kunt plaatsen. Een interessante eigenschap is dat je de TV kunt draaien op deze voet. Ook zijn er verschillende wandbevestigingen beschikbaar om deze televisie aan de muur te hangen.

Ook de muziek van je telefoon of tablet kun je gemakkelijk afspelen over de speakers van de Bild 1. Je kunt namelijk hiermee verbinden via bluetooth.

De Loewe Bild 1 kopen? De 43 inch Bild 1.43 is verkrijgbaar op Bol.com en Megekko.nl, en kost zo’n 1000 euro. Ook de Bild 1.49 is beschikbaar op Bol.com en Megekko.nl. De prijs van deze TV ligt iets hoger, namelijk rond de 1200 euro.

Oud model: De Loewe Bild 1.32 uit (2017). Deze is nog steeds verkrijgbaar, onder andere op Amazon.de. De prijst ligt op zo’n 800 euro. Dit is een Full HD smart TV met LCD-LED scherm. De TV staat op een draaibare tafelstandaard.

Loewe Bild 2 – 43, 49 inch LCD televisies, en 2.55 OLED (2018)

Loewe Tv Bild 2

De huidige uitvoering van de Bild 2 bestaat uit drie verschillende televisies. De twee kleinere uitvoeringen, namelijk de 43 en 49 inch televisies, hebben een LCD scherm. De grootste uitvoering, namelijk de 55 inch, heeft een OLED scherm.

De reden dat de twee kleine uitvoeringen geen OLED zijn, is waarschijnlijk omdat er op dit moment geen kleine OLED TV schermen worden gemaakt. De kleinste maat is op dit moment 55 inch.

Het voordeel van een OLED scherm is dat deze in tegenstelling tot een LCD-LED TV geen backlight gebruiken, maar voor elke pixel individuele kleurenlichtjes hebben. Bij zwart beeld staan alle lichtjes uit, en heb je dus ook écht zwart beeld.

Alle Bild 2 televisies hebben de 4K resolutie, en ondersteunen HDR10 en HLG beeldmateriaal. Ook zijn alle uitvoeringen smart TV’s met Loewe OS. Zo kun je gebruik maken van een ingebouwde Amazon Prime Video en YouTube app, en is Netflix is bereikbaar via de webbrowser app.

Voor het kijken van live TV heeft de Bild 1 een ingebouwde triple tuner (DVB-T2, DVB-C, DVB-S2). Live TV uitzendingen kun je opnemen naar een aangesloten opslagapparaat over USB.

Een voordeel van de Bild 2 op de Bild 1 is de hoeveelheid aansluitingen. Zo zijn er bij de Bild 2 namelijk 3 USB-poorten beschikbaar, en 4 HDMI-aansluitingen. Ook is er onder andere een component-kabel aansluitingen, en een koptelefoon uitgang (AUX) aanwezig.

Bij deze televisies is er speciaal veel aandacht voor het geluid. De Bild 2 TV’s hebben namelijk een ingebouwde soundbar, die direct onder het scherm zit. Dit is een 2.0 channel (stereo) speaker-opstelling van 2×20 Watt. Je kunt muziek afspelen op deze soundbar door hiermee te verbinden via bluetooth op je smartphone of tablet.

Ook de Bild 2 wordt geleverd met een draaibare voet. Wat hier erg handig aan is, is dat je hiermee het beeld, én het geluid van de soundbar een bepaalde richting op kunt draaien. Daarnaast is de Bild 2 ook beschikbaar met een lange TV staander, zodat je deze op de vloer kunt plaatsen zonder TV kast. Ook is het mogelijk om deze TV aan een muurbeugel te plaatsen.

De Bild 2.49 is verkrijgbaar op Bol.com (€1299) en Expert.nl (€1599). De 55 inch OLED uitvoering van de Bild 2 is verkrijgbaar op Expert.nl voor €2499.

Loewe Bild 3 – 43 en 49 inch LED, 55 en 65 inch OLED TV (2018)

Loewe Tv Bild 3 4k Led Oled

De nieuwste uitvoering van de Bild 3 televisies van Loewe zijn sinds 2018 beschikbaar. Er zijn vier uitvoeringen. Hiervan zijn de twee kleine maten, de Bild 3.43 en Bild 3.49 televisies met een LCD-LED scherm. De 55 en 65 inch TV’s maken gebruik van een OLED scherm.

Alle Bild 3 TV’s hebben de 4K Ultra HD resolutie, en ondersteunen daarnaast de HDR10 en HLG high dynamic range standaarden. De twee OLED TV’s ondersteunen daarnaast ook Dolby Vision HDR.

De Bild 3 TV’s zijn allemaal smart TV’s met Loewe OS. Zo kun je dus gemakkelijk gebruik maken van streaming apps en video-on demand voor het vinden van TV series en films. Daarnaast bevat deze TV een triple-tuner om live TV te kunnen kijken.

Externe apparaten zijn op de Bild 3 aan te sluiten op de HDMI (4×) en USB (3×) poorten. Je kunt met deze TV opnemen naar een opslagapparaat dat op een USB-poort is aangesloten. Daarnaast is de Bild 3 ook beschikbaar in een uitvoering met ingebouwde opslag voor het opnemen. Deze uitvoering wordt aangegeven met ‘DR+’, en heeft 1 TB aan opslagruimte.

Net als de Bild 2, heeft de Bild 3 een ingebouwde soundbar. Het voordeel van de Bild 3 is dat dit een krachtigere soundbar is. Deze soundbar heeft namelijk twee speakers met een maximaal vermogen van 40 Watt; in totaal dus 80 Watt. Daarmee heeft de TV dus een krachtig ingebouwd stereo-systeem.

Het zeer positief beoordeelde geluid van deze TV kun je ook gebruiken om muziek van je smartphone of tablet af te spelen over bluetooth.

Ook deze TV wordt standaard geleverd met een draaibare voet. De TV is hierop zo’n 20 graden naar links en rechts te draaien. Omdat de soundbar van deze TV vast zit aan het scherm, draai je hiermee zowel beeld als geluid in de gewenste richting.

De Loewe Bild 3 kopen? De Bild 3.43 is het voordeligste verkrijgbaar voor 1699 euro (PlatteTV.nl), de Bild 3.49 voor 1999 euro (PlatteTV.nl), de Bild 3.55 OLED voor 2799 euro (Expert.nl), en de Bild 3.65 OLED voor 3999 euro (Expert.nl).

Alle Bild 3.43 TV’s zijn verkrijgbaar in twee verschillende kleuruitvoeringen. Namelijk lichtgrijs en grafietgrijs (donker). Deze kleur heeft alleen betrekking op de speakerstof van de soundbar. De rest van de TV heeft overal dezelfde kleuren.

Oud model: de modellen uit 2017, de Bild 3.40, 3.43, 3.48, 3.55, zijn soms ook nog verkrijgbaar. Dit zijn LCD-LED TV’s met 4K UHD resolutie, en het Loewe OS smart besturingssysteem.

Loewe Bild 4 (4.55) – 55 inch OLED TV (2017)

Loewe Bild 4 55 Inch Oled Tv

In de Loewe Bild 4 serie is er op dit moment slechts één TV beschikbaar; namelijk de 55 inch Bild 4.55. Dit is een 4K OLED TV, die sinds 2017 beschikbaar is. Toen deze TV werd uitgebracht waren alleen de TV’s van de Bild 4 serie of hoger OLED televisies.

Nu is het verschil tussen de Bild 3.55 OLED en Bild 4.55 klein. Beide zijn OLED TV’s met een 4K resolutie, met ondersteuning voor HDR10, HLG, en Dolby Vision. Beide TV’s hebben Loewe OS voor apps, en een ingebouwde tuner voor live TV.

Ook zijn er evenveel aansluitingen beschikbaar voor externe apparaten, namelijk 4 HDMI poorten, en 3 USB poorten. Het is mogelijk om uitzendingen op te nemen naar een aangesloten apparaat op USB. Beide televisies hebben ook een 2×40 Watt stereo-soundbar, waar je ook muziek naar kunt streamen over bluetooth.

Het duidelijkste verschil vind je in het design. Zo is de soundbar van de Bild 4.55 namelijk uitgevoerd in het zwart, en is ook de TV voet van de deze TV in het zwart uitgevoerd. Daarmee heeft deze TV een ‘strakker’ ontwerp dan de Bild 3.55.

Ook deze TV is op de voet tot zo’n 20 graden naar links en rechts te draaien. Ook bij deze TV draait de soundbar daarbij meteen mee. Daarnaast zijn er optionele muurbeugels en een vloerstaander beschikbaar voor deze TV.

De Loewe Bild 4.55 kopen? Ondertussen is deze TV in Nederland alleen nog beschikbaar op PlatteTV.nl. De huidige prijs is 2999 euro.

Loewe Bild 5 – 55 en 65 inch OLED televisies (2018)

Loewe Bild 5 Oled Tvs

Ook de Loewe Bild 5 is een 4K OLED TV met ondersteuning voor HDR10, HLG, en Dolby Vision HDR. TV kijken kan via apps op Loewe OS, of met je live TV-abonnement via de ingebouwde tuner.

Daarmee lijkt de Bild 5 dus veel op de Bild 4. In tegenstelling tot de Bild 4, zijn er bij de Bild 5 wel twee verschillende afmetingen beschikbaar. Zo kun je kiezen uit de 55 inch Bild 5.55, of de 65 inch Bild 5.65.

Een groot verschil is dat deze TV in veel verschillende configuraties geleverd kan worden:

 • WM – Wall Mount, zonder soundbar en TV-voet, met muurbeugel.
 • TS Plate – Table Stand, tafelstandaard inclusief soundbar, op draaivoet voor op een TV kast
 • FS – Floor Stand. Met soundbar, op eikenhouten driepoot om de TV vrijstaand neer te zetten
 • FS Plate – Floor Stand. Met soundbar op een enkele hoge, draaibare, metalen voet om de TV vrijstaand neer te zetten

De uitvoeringen met een soundbar, bevatten de ‘Bild 5 klang’ soundbar. Dat is een stereo-soundbar met twee 40 Watt speakers, dus een maximaal vermogen van 80 Watt.

Een verschil met de eerder genoemde TV’s is dat al deze uitvoeringen ook ingebouwde opslagruimte hebben voor het maken van opnames. Bij alle uitvoeringen is er hiervoor 1 TeraByte beschikbaar.

Wil je andere apparaten aansluiten? Er zijn daarvoor vier HDMI-poorten, en drie USB-poorten beschikbaar.

De Loewe Bild 5 kopen? De 55 inch Bild 5.55 is het voordeligst beschikbaar op Expert.nl, en kost daar 3499 euro. Ook de 65 inch Bild 5.65 is beschikbaar op Expert.nl, en kost 5499 euro.

Ook beschikbaar: de Loewe Bild 5.32. Een ‘Bild 5’, maar een volledige andere uitvoering met andere eigenschappen. De uitvoering die nu nog beschikbaar is, is sinds 2018 de opvolger van de Bild 5.32 uit 2016. Dit is een 32 inch Full HD LCD-LED TV met ingebouwde soundbar op draaibare tafelstandaard. Verkrijgbaar op PlatteTV.nl voor €1299

Loewe Bild 7 – 55, 65 en 77 inch OLED TV’s televisies (2017)

Loewe Bild 7 Oled 4k Tv 55 65 Inch

Ook de Loewe Bild 7 is ook een 4K OLED TV, die beschikbaar is in drie verschillende afmetingen. Zo kun je deze TV krijgen in 55 inch, 65 inch, en 77 inch formaat. Deze schermen ondersteunen HDR10, HLG, en Dolby Vision HDR.

Ook dit is een smart TV die gebruik maakt van Loewe OS, waarop je toegang hebt tot streaming diensten en video-on-demand. Met de ingebouwde tuners kun je live TV ontvangen zonder extra kastje. Daarnaast is het met al de Bild 7 mogelijk om op te nemen naar de ingebouwde opslag van 1 TB.

Voor het aansluiten van externe apparaten zijn er vier HDMI-aansluitingen aanwezig, en drie USB-aansluitingen. Daarnaast is het mogelijk om over bluetooth muziek te streamen naar de ingebouwde soundbar.

Met de krachtige 120 Watt soundbar kan deze TV namelijk goed geluid leveren, dat ook zeer geschikt is voor het luisteren van muziek. Als de TV uit staat zit deze soundbar verscholen achter het scherm. Bij gebruik van de TV of de soundbar, zal het scherm naar boven schuiven om de soundbar zichtbaar te maken.

Een ander onderscheidend design-element van deze TV is de gemotoriseerde standaard. Zowel de tafelstandaard als de lange vloerstandaard die je bij deze TV kunt krijgen zijn met de afstandsbediening te bedienen. Zo kun je op afstand de TV tot zo’n 45 graden naar links en naar rechts draaien.

De Loewe Bild 7 is beschikbaar in drie uitvoeringen, de TV met;

 • WMF7 – Wall Mount Flexible, muurbeugel, handmatig van de muur af te bewegen en draaien
 • TSM – Table Stand Motorized, gemotoriseerde tafelstandaard, met afstandsbediening te draaien
 • FSM – Floor Stand Motorized, gemotoriseerde vloerstandaard, met afstandsbediening te draaien

Bij alle opties zijn de kabels onzichtbaar weg te werken.

De Loewe Bild 7 kopen? De Bild 7.55 is verkrijgbaar op Expert.nl vanaf 4999 euro. De 65 inch Bild 7.65 is op Expert.nl verkrijgbaar voor 6990 euro, en de Bild 7.77 voor €15990. Alle uitvoeringen worden standaard geleverd met de Wall Mount. De 55 en 65 inch uitvoering zijn op Expert.nl ook verkrijgbaar met de gemotoriseerde Table Stand. Deze TV voet voegt 500 euro toe aan de prijs.

Loewe Bild 9 – 55 en 65 inch OLED TV’ss (2017)

Loewe Bild Ts 9 65 Tv

De Bild 9 is ook een 4K OLED televisie, met ondersteuning voor HDR10, HLG, en Dolby Vision HDR beeldmateriaal. Daarmee zijn de schermen zelf gelijk aan die van eerder genoemde Bild TV’s. De Bild 9 is verkrijgbaar in 55 inch formaat, de Bild 9.55, en in 65 inch formaat, de Bild 9.65.

Ook de Bild 9 is een smart TV, waarmee je met Loewe OS toegang hebt tot meerdere apps. Voor live TV beschikt de TV over een triple tuner. Ook kun je dit gemakkelijk opnemen, en heeft de TV hier één TeraByte aan ingebouwde opslagruimte voor. Net als veel eerder genoemde Loewe TV’s, zijn er vier HDMI-aansluitingen en drie USB-aansluitingen om externe apparaten te koppelen.

Wat deze TV echter speciaal maakt, is het unieke design. Wat betreft design zijn er drie verschillende keuzes: met een Wall Mount (WM), Table Stand (TS), en met een Floor Stand (FS). Bij al deze opties wordt het unieke design met een frame van vierkante buizen gebruikt.

Alle drie opties worden ook nog eens uitgevoerd in twee verschillende kleuren, namelijk Graphite Grey (donkergrijs), en Amber Gold (donkere goudkleur).

Wat verder uniek is aan deze TV, is de toepassing van de soundbar. In deze soundbar zijn zes verschillende speakers ingebouwd. Staat de TV uit, dan zit de soundbar achter het scherm. Zet je de TV aan, dan schuift het scherm over het frame omhoog, en wordt de soundbar zichtbaar. Je kunt in deze video hier een demonstratie van zien.

De soundbar heeft zes ingebouwde speakers, en een maximaal vermogen van 120 Watt. Daarmee kan deze televisie zonder externe speakers een prima geluid leveren. Wil je de speakers van de televisie gebruiken voor het afspelen van muziek? Het is ook mogelijk om via bluetooth je muziek naar deze soundbar te streamen.

De Loewe Bild 9 kopen? In Nederland is de Bild 9 op dit moment alleen verkrijgbaar in de Table Stand (TS) uitvoering, en alleen in het grijs. De prijs voor de 55 inch uitvoering is €5990 op PlatteTV.nl. De 65 inch uitvoering kost daar 7990 euro.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van een Loewe Bild televisie? Twijfel je nog over welke Loewe TV de beste keuze is voor jouw situatie? Of opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een TV? Zie ook: ‘beste TV‘ en ‘TV koopgids‘.

Plaats een reactie

2 reacties op “Loewe TV kopen? Overzicht en uitleg van het aanbod! (2020)”

 1. Begrijp dat Loewe failliet is gegaan en een doorstart heeft gemaakt. De test gaat veelal over oudere modellen. Is de kwaliteit modeljaar 2020 nog steeds hoog of zijn er concessies gedaan?

  Beantwoorden
  • Hoi Jef,

   Dat klopt. Het huidige aanbod, in 2020, zijn in ieder geval nog de modellen van 2017-2019. Deze zijn dus nog voor het faillissement en de overname door Skytec Group ontwikkeld. De CEO van Skytec geeft het volgende aan:

   “We zijn verheugd dat we een nieuw hoofdstuk in het succesverhaal van LOEWE kunnen schrijven en dat we het merk internationaal naar een hoger niveau kunnen tillen in het segment van luxueuze, stijlvolle consumentenelektronica. LOEWE is het merk bij uitstek voor consumenten die waarde hechten aan een kenmerkende stijl met een iconisch, tijdloos design. Deze filosofie willen we in samenwerking met luxedesignlabels en premiumautomerken verder uitwerken. Daarbij is synergie met het verleden en de toekomst cruciaal. LOEWE slaagt erin om traditionele materialen naadloos in moderne producten met de meest geavanceerde technologie te verwerken.” (bron).

   En lijkt dus ook niet van plan om in de toekomst concessies te doen op kwaliteit. De 2020 modellen zijn nog niet beschikbaar, dus of dit echt zo is, wordt afwachten tot deze modellen uit zijn, en deze zijn getest en gereviewed.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
Send this to a friend