De nieuwste Samsung Galaxy telefoons / smartphones! (2020)

Nieuwe Samsung telefoon kopen? In dit artikel houd ik bij wat de nieuwste Samsung (Galaxy) smartphones zijn. Hieronder vind je meer informatie over deze nieuwe telefoons van Samsung, waaronder alle belangrijke eigenschappen en de huidige prijs.

Deze smartphones staan hieronder op volgorde van release-datum, met het nieuwste toestel eerst.

Galaxy A42 5G – de nieuwste Samsung telefoon (nov 2020)

De Samsung Galaxy A42 is de nieuwste mid-range smartphone van Samsung. Deze is nu al beschikbaar als pre-order, en wordt voor het eerst geleverd in november 2020.

Samsung Galaxy A42 5g

Samsung Galaxy A42 5G

Bol.com (€349)

Met het 6.6 inch scherm is dit een grote telefoon. Het gebruikte scherm is een OLED scherm, met een resolutie van 2400×1080. Daarmee heeft het scherm een pixeldichtheid van zo’n 399 pixels per inch, wat zorgt voor een scherp beeld.

Aan de achterkant van de telefoon vind je vier verschillende camera’s. De hoofdcamera heeft een resolutie van 48 MP. Daarnaast is er een 8 MP ultrawide camera, een 5 MP macro camera voor foto’s op korte afstand, en een 5 MP dieptesensor. Met deze camera’s kun je beeld vastleggen in HDR, en kun je ook in de 4K resolutie filmen.

Voor het maken van selfies vind je aan de voorkant van de telefoon een 20 MP camera. Hiervoor zit een kleine uitsparing in het scherm, een zogenaamde ‘waterdrop notch’. Met deze selfie-camera is het mogelijk om te filmen in Full HD.

Deze smartphone draait Android 10, met de nieuwste versie van Samsung’s user interface, One UI 2.5. Met de Snapdragon 750 5G Chipset is dit een krachtige telefoon. Verder beschikt deze smartphone over 4 GB RAM, en 128 GB aan opslagruimte. De opslagruimte van deze Galaxy smartphone is verder uit te breiden door een micro-SD kaart te plaatsen.

Vanwege de 5G ondersteuning, Wi-Fi 5, en bluetooth 5.0, beschikt deze telefoon over snelle draadloze communicatie. Alleen die nieuwste Wi-Fi standaard, Wi-Fi 6 wordt niet ondersteund

De batterij van deze telefoon heeft een capaciteit van 5000 mAh. Daarmee heeft de A42 een flinke batterij, en kun je dus ook een goede batterijduur verwachten. De batterij is op te laden over USB-C. Fast charging tot maximaal 15 Watt wordt ondersteund.

Naast het draadloos muziek luisteren via bluetooth, kun je ook een bedrade koptelefoon aansluiten op de 3.5 mm ingang van deze telefoon.

Om de telefoon snel te ontgrendelen heeft deze een ingebouwde vingerafdrukscanner. Deze zit onder het scherm, en is bedoeld om te bedienen met je duim.

Deze smartphone bestellen? De huidige prijs is €349 op Bol.com en Mobiel.nl. Daarnaast is dit toestel ook met abonnement te verkrijgen op Mobiel.nl.

Nieuwe Samsung Galaxy S20 FE 4G & 5G (okt 2020)

De Samsung Galaxy S20 FE is een high-end smartphone, en een nieuwe uitgave van de Samsung Galaxy S20. Deze telefoon is zowel verkrijgbaar in een uitvoering met én zonder 5G ondersteuning, sinds september 2020.

Samsung Galaxy S20 Fe

Samsung Galaxy S20 FE

(€609)

Beide uitvoeringen hebben een 6.5 inch OLED scherm met een resolutie van 2400×1080. Daarmee heeft deze telefoon een pixeldichtheid van 407 pixels per inch, en dus een scherp beeld.

Verder ondersteunt dit scherm HDR10+, en een verversingssnelheid van 120 Hz. Daarmee kan dit scherm twee keer zoveel beeldjes per seconden laten zien dan de meeste andere smartphones, die 60 Hz schermen hebben. Dat zorgt voor een vloeiend beeld, en is vooral belangrijk bij gaming.

Beide smartphones hebben aan de achterzijde een triple-camera layout, met een 12 MP hoofdcamera (wijd), een 8 MP telefoto-camera met 3× optische zoom, en een 12 MP (ultrawide) camera. Met deze camera’s is het ook mogelijk om in 4K resolutie te filmen, met maximaal 60 frames per seconden. Ook wordt het vastleggen van HDR beeldmateriaal ondersteund.

Aan de voorzijde heeft deze telefoon een zogenaamde ‘punch-hole’ design, ofwel een klein gat in het scherm, voor de selfie-camera. Deze heeft een resolutie van 32 MP, en kan ook filmen in 4K met 60 Hz, en met HDR.

Ook draaien beide uitvoeringen van deze telefoon Android 10, met One UI 2.5.

Het verschil van de twee uitvoeringen van de Samsung Galaxy S20 zit in de gebruikte chipset. De Snapdragon 865 ondersteunt 5G, en wordt daarom gebruikt in de 5G uitvoering van deze telefoon. De 4G uitvoering gebruikt Samsung’s eigen chipset, de Exynos 990.

Beide telefoons worden in Nederland geleverd met 6 GB aan RAM, en 128 GB aan opslagruimte. De opslagruimte is verder uit te breiden door een micro-SD kaart te plaatsen.

Naast 4G of 5G, heeft beide uitvoeringen van de telefoon ondersteuning voor Wi-Fi 6, en bluetooth 5.0.

De batterij van deze telefoon heeft een 4500 mAh capaciteit. Dat is een relatief grote batterij, die dus lang zal meegaan. Ook is deze weer snel op te laden. Bedraad, over USB-C, is de batterij met 25 Watt op te laden. Ook draadloos laden is mogelijk. Met een maximaal laadvermogen van 15 Watt, zal dat ook snel gaan.

Daarnaast kun je ook een ander apparaat, denk bijvoorbeeld aan de charging case van bluetooth oordopjes, draadloos opladen met de batterij van de Samsung Galaxy S20 FE. Het laadvermogen daarbij is 4.5 Watt.

Voor het luisteren van muziek met je oordopjes of koptelefoon zul je gebruik moeten maken van bluetooth, want er is géén 3.5 mm aansluiting beschikbaar. Wel heeft de telefoon twee ingebouwde speakers, en kan deze dus op de ingebouwde speakers het geluid afspelen in stereo.

Om de telefoon snel te ontgrendelen, heeft deze een vingerafdrukscanner onder het scherm. Een andere gunstige eigenschap is dat deze telefoons IP68 waterdicht zijn.

De Samsung Galaxy S20 FE bestellen? Bekijk dan de 4G uitvoering op Bol.com of Mobiel.nl, of de 5G uitvoering op Bol.com of Mobiel.nl.

Samsung Galaxy Z Fold 2 5G – nieuwe vouwtelefoon (sept 2020)

De Samsung Galaxy Z Fold 2 is de tweede uitvoering van de Fold vouwtelefoons van Samsung. Deze telefoon is verkrijgbaar sinds september 2020.

Samsung Galaxy Z Fold 2 5g

Samsung Galaxy Z Fold 2 5G

Bol.com (€1649)

Deze heeft structureel gezien een flink beter ontwerp, en daarnaast een flink groter scherm beschikbaar als deze dichtgevouwen is. Het scherm dat dan beschikbaar is, is een 6.23 inch OLED scherm met een resolutie van 2260×816 pixels.

Het scherm in uitgeklapte toestand is flink groter, en heeft een 7.6 inch beelddiagonaal met een scherm van met een resolutie van 2208×1768 pixels. Ook dit is een OLED scherm, dat verder een hoge verversingssnelheid van 120 Hz, en HDR10+ weergave, ondersteunt.

Voor het maken van foto’s heeft deze smartphone een triple-camera layout. Alle camera’s hebben de 12 MP resolutie. Wel hebben deze camera’s allemaal een eigen functie. Zo is er een wijde, een ultrawijde, en een telefoto-lens. De telefoto-lens is met 2× optische zoom de camera die wordt gebruikt als je foto’s maakt op een lange afstand.

De camera voor het maken van selfies zit aan de voorkant van de telefoon, in dichtgeklapte toestand. Deze heeft een 10 MP resolutie. Zowel de hoofdcamera als de selfie-camera kunnen filmen in 4K resolutie. De hoofdcamera kan dat echter met een twee keer zo hoge framerate van 60 Hz, en met HDR.

Ook is het mogelijk om met de hoofdcamera slow-motion beeldmateriaal vast te leggen; met 240 frames in Full HD, en met 960 frames in HD (720p).

Deze smartphone draait Android 10, met One UI 2.5. De hardware van deze telefoon bestaat uit de krachtige Snapdragon 865+ chipset, en 12 GB aan RAM. Voor opslag zijn er twee uitvoeringen, namelijk met 256 GB of met 512 GB aan ingebouwde opslagruimte. In Nederland wordt alleen de 256 GB uitvoering verkocht.

Hoewel 256 GB voldoende zal zijn voor de meeste gebruikers, is de opslagruimte helaas niet verder uit te breiden. Er is namelijk geen micro-SD slot beschikbaar.

Naast de 5G ondersteuning van de Snapdragon 865+ chipset, beschikt deze smartphone over Wi-Fi 6 voor internet, en bluetooth 5.0 voor draadloze communicatie met andere apparaten.

De batterij van de Z Fold 2 heeft een capaciteit van 4500 mAh. Hoewel dat een flinke capaciteit is, zal deze bij veel gebruik van het grote scherm toch redelijk snel leeg raken. Gelukkig is de smartphone erg snel op te laden door ondersteuning van 25W fast charging, en ook draadloos opladen met maximaal 11 Watt.

Ook deze smartphone heeft reverse wireless charging, waarmee je een ander apparaat met de batterij van de Fold 2 draadloos kunt opladen. Dat gaat maximaal met 4.5 Watt.

De smartphone heeft ingebouwde stereo-speakers, maar heeft geen 3.5 mm jack voor het aansluiten van bedrade koptelefoons.

Voor het snel ontgrendelen van deze smartphone kun je gebruik maken van de vingerafdruksensor, die op de rechter zijkant van het toestel zit.

Deze smartphone kopen? De laagste prijs voor het losse toestel is op dit moment €1649, en is voor deze prijs te bestellen op Bol.com. Daarnaast is dit toestel ook verkrijgbaar met verschillende abonnementen. Bekijk de opties op Mobiel.nl.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G (aug 2020)

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra is een grotere en krachtigere uitvoering van de Note 20. Deze uitvoering van de Samsung Galaxy Note-reeks is de nieuwste, en in augustus 2020 tegelijk met de Note 20 uitgebracht.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5g

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

Coolblue.nl (€1099)

De Note 20 Ultra heeft een 6.9 inch AMOLED scherm, dat HDR10+ content en de 120 Hz refresh rate ondersteunt. De resolutie van dit scherm is 3088×1440. Met een pixeldichtheid van zo’n 496 pixels per inch, zorgt dat voor zeer scherp beeld.

Voor het maken van foto’s beschikt de Note 20 Ultra over drie camera’s. Eén met de zeer hoge 108 MP resolutie, een 12 MP telefoto-camera met 5× optische zoom, en een ultrawide camera met een 12 MP resolutie. Daarmee wordt ook het filmen in 8K resolutie mogelijk. Deze camera kan HDR10+ opnames maken in 8K met 24 fps, en in 4K met 60 frames per seconde.

Met deze indrukwekkende camera’s, heeft de Note 20 Ultra op dit moment dé beste camera van alle Samsung smartphones. Daarnaast staat deze ook in de top 10 van alle geteste camera’s van DXOmark.

Voor het nemen van selfies beschikt deze telefoon over een 10 MP camera, die maximaal in 4K kan filmen met 60 frames per seconden.

Deze smartphone draait Android 10, met Samsung’s One UI 2.5. De hardware van deze telefoon is krachtig. Zo bevat deze de Snapdragon 865+ chipset, waardoor deze ook 5G ondersteunt. De Note 20 Ultra 5G heeft 12 GB aan RAM.

Voor opslag is in Nederland is alleen de uitvoering met 256 GB aan opslagruimte beschikbaar. Hoewel dat al een flinke opslagruimte is, kun je deze ook nog verder uitbreiden door een micro-SD kaart te plaatsen.

Deze telefoon ondersteunt de nieuwste en snelste versie van Wi-Fi, namelijk Wi-Fi 6. Daarnaast beschikt deze telefoon over bluetooth 5.0.

Met een 4500 mAh batterij, heeft de Galaxy Note 20 Ultra een flinke batterijcapaciteit. De batterij is maximaal met 25 Watt op te laden over USB-C, wat zorgt voor een zeer snelle laadtijd. Ook draadloos laden zal met het maximale laadvermogen van 15 Watt snel verlopen. Ook kun je andere apparaten draadloos opladen met de batterij van de Samsung Galaxy Note 20 Ultra, maximaal met 4.5 Watt.

Deze telefoon heeft ingebouwde stereo-speakers voor het afspelen van geluid, maar beschikt niet over een 3.5 mm koptelefoonaansluiting. Wel zou je gebruik kunnen maken van een USB-C naar 3.5 mm adapter, en is het uiteraard mogelijk om draadloos muziek te luisteren op een bluetooth koptelefoon.

Onder het scherm van de telefoon zit een vingerafdrukscanner. Daarmee is het mogelijk om deze telefoon snel te ontgrendelen.

Net als alle andere Note-telefoons van Samsung, wordt er een pen meegeleverd, in dit geval de Samsung S Pen. Daarmee wordt het makkelijker om onder andere tekst te selecteren, of snel een aantekening te maken. Deze pen is mee te nemen door deze vast te klikken in de daarvoor bestemde uitsparing aan de onderkant van de telefoon.

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G kopen? Deze is als los toestel op Coolblue.nl voor €1099, en als los toestel én met abonnement op Mobiel.nl.

Samsung Galaxy Note 20 4G & 5G (aug 2020)

De Samsung Galaxy Note 20 is beschikbaar sinds augustus 2020, en werd tegelijk met de Note 20 Ultra uitgebracht. De Note 20 is een high-end telefoon met bijbehorende eigenschappen. Toch is de Note 20 Ultra een nog krachtigere smartphone.

Samsung Galaxy Note20

Samsung Galaxy Note 20

Coolblue.nl (€789)

Een verschil met de Note 20 Ultra is het iets kleinere scherm. Toch heeft dit toestel nog steeds een groot scherm, namelijk van 6.7 inch. Ook is dit een AMOLED scherm, dat HDR10+ content ondersteunt.

Een verschil met de ‘Ultra’, is dat de het scherm van de Note 20 de normale verversingssnelheid van 60 Hz heeft. Ook is zowel de resolutie als de pixeldichtheid lager. De resolutie is namelijk 2400×1080, en de pixeldichtheid zo’n 393 pixels. Toch is dat nog steeds een hoge resolutie, waardoor deze telefoon een scherp beeld heeft.

De Note 20 heeft een camera-layout met drie camera’s, met een 64 MP, 12 MP, en 12 MP resolutie. Ook is het hiermee mogelijk om te filmen in 8K, met maximaal 24 frames per seconden. Daarnaast kun je filmen in HDR10+, met stereo-geluid, en zijn slow-motion opnames mogelijk (240 frames/seconde in Full HD, 960 frames per seconde in HD).

Aan de voorkant van de telefoon is er nog een enkele selfie-camera beschikbaar.  Deze heeft een 10 MP resolutie, en kan daarnaast filmen in 4K met maximaal 60 frames per seconde.

Het besturingssysteem van deze telefoon is de nieuwste versie van Android, namelijk Android 10. Dat wordt op deze telefoon toegepast met Samsung’s eigen ‘User Interface’, namelijk One UI 2.5.

De hardware van de telefoon is krachtig. Zo beschikt deze telefoon over de Snapdragon 865+ chipset, 8 GB RAM, en een interne opslagruimte van 256 GB. Hoewel dit een flinke opslagruimte is, is deze niet verder uit te breiden; er zit géén SD-kaartlezer op deze telefoon.

De Note 20 ondersteunt de nieuwste en snelste versie van Wi-Fi, namelijk Wi-Fi 6. Daarnaast heeft de telefoon bluetooth versie 5.0.

De batterij van de Note 20 heeft een capaciteit van 4300 mAh, en is snel over USB-C op te laden met maximaal 25 Watt. Daarnaast is de batterij draadloos op te laden, met maximaal 15 Watt laadvermogen. Ook kun je de batterij van de Note 20 gebruiken om andere apparaten draadloos op te laden. Dat verloopt maximaal met 4.5 Watt.

Voor audio beschikt deze telefoon over ingebouwde stereo speakers. Helaas is er géén 3.5 mm koptelefoon aansluiting voor het aansluiten van een bedrade oordopjes of een bedrade koptelefoon. Je zult gebruik moeten maken van bluetooth. Ook zou je een USB-C naar 3.5 mm adapter kunnen gebruiken om toch een bedrade koptelefoon aan te sluiten.

Net als de Note 20 Ultra, maakt de Note 20 gebruik van een vingerafdrukscanner onder het scherm. Dat maakt het mogelijk om de telefoon snel te ontgrendelen.

Omdat dit een Samsung Galaxy ‘Note’ telefoon is, bevat deze ook een pen, in dit geval de ‘S Pen’. Daarmee kun je bijvoorbeeld gemakkelijk aantekeningen (notes) maken, en worden ook taken zoals het selecteren van tekst makkelijker. Deze pen is op te bergen in de telefoon zelf.

Deze telefoon kopen? Deze is verkrijgbaar in een versie met 5 G ondersteuning, en een versie zonder 5G ondersteuning. De versie zonder 5G is op dit moment het voordeligste te vinden op Coolblue.nl, voor €789. De uitvoering met 5G is ook verkrijgbaar op Coolblue.nl, en op dit moment in de aanbieding voor een prijs van €799. Dit toestel is ook verkrijgbaar met abonnement op Mobiel.nl.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over de nieuwe Samsung Galaxy telefoons? Laat hieronder je vraag achter, en je krijgt gericht advies! Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Ook dan kun je hieronder een bericht achterlaten.

Plaats een reactie

Send this to a friend