LG OLED55CX6LA: goede TV? Specs, reviews, en prijzen!

De LG OLED CX is een lijn aan televisies van het merk LG. Wat zijn de belangrijke eigenschappen van deze TV’s, en de voor- en nadelen hiervan? En zijn deze televisies een goede koop? Hoe presteert deze TV scherm in verhouding met andere opties?

Om deze vragen te beantwoorden vind je in dit artikel meer informatie over dit beeldscherm, waaronder alle specificaties, een samenvatting van reviews en tests van de beeldkwaliteit, en een vergelijking met andere opties. Ook vind je hier een overzicht van alle webshops waar deze TV te koop is, en de huidige prijs.

Tip: alle informatie over de eigenschappen waar je op kunt letten bij TV’s, vind je in de TV koopgids.

LG OLED CX televisie specificaties / eigenschappen

Lg Oled55cx6la ThDe LG OLED CX-serie televisies hebben allemaal een OLED scherm. De CX, ofwel C10-serie, is de opvolger van LG’s zeer populaire C9-serie aan OLED TV’s.

Een OLED scherm heeft veel voordelen op LCD schermen. OLED gebruikt namelijk geen backlight, maar heeft voor elke pixel individuele kleurenlichtjes. Bij zwart beeld staan daarom alle lichtjes uit, en heb je dus ook écht zwart beeld.

Hierdoor is het contrast op OLED schermen beter. Alle LG OLED CX televisies hebben de 4K resolutie (3840×2160). Daarmee kan deze TV dus scherper beeld weergeven, met 4 keer zoveel detail als een Full HD TV (1920×1080), wat een paar jaar geleden de standaard was.

Om optimaal gebruik te maken van deze resolutie, zul je ook 4K beeldmateriaal moeten afspelen. Dat is mogelijk met veel streaming diensten, zoals Netflix, Amazon Prime video, en Disney Plus. Er staat vaak naast de titel van een video aangegeven in welke resolutie deze beschikbaar is.

Ook Full HD beeldmateriaal zal er op deze TV beter uitzien. De OLED CX TV’s maken namelijk gebruik van ‘upscaling’, waarbij de hardware van de TV de extra pixels berekent, om zo het beeld scherper te maken. Zo wordt ook bronmateriaal met een lagere resolutie scherper op deze 4K TV.

Deze televisie wordt verkocht in vier verschillende afmetingen, namelijk:

 • 48 inch: LG OLED48CX, ofwel LG OLED48CX6LB
 • 55 inch: LG OLED55CX, ofwel LG OLED55CX6LA
 • 65 inch: LG OLED65CX, ofwel LG OLED65CX6LA
 • 77 inch: LG OLED77CX, ofwel LG OLED77CX6LA

Deze inch-maat is de beelddiagonaal. De afmetingen van het scherm in centimeters breedte en hoogte? Bekijk dan de artikel ‘TV afmetingen‘.

Met CX serie heeft LG voor het eerst een OLED TV met een kleiner formaat dan 55 inch. De 48 inch LG OLED48CX is met dit formaat op dit moment dan ook de kleinste OLED TV die je kunt kopen.

Door het OLED scherm heeft deze TV een perfecte contrastverhouding. Daarnaast zijn de kijkhoeken erg goed. De opgegeven kijkhoeken zijn 178°. Hoe dat in de praktijk eruit ziet kun je zien in deze test. Door de goede kijkhoeken zullen de kleuren op het scherm er goed uitzien, ook als je hier niet recht voor zit.

De LG CX OLED TV’s ondersteunen HDR content met onder andere HDR 10 Pro, HLG, en Dolby Vision IQ.

Met een input lag van zo’n 13-14 ms (test), en een maximale verversingssnelheid van 120 Hz, is deze TV ook zeer geschikt voor gaming. Door de lage input lag zit er zeer weinig vertraging tussen je acties bij het gamen en de tijd dat je het beeld te zien krijgt. Met de hoge verversingssnelheid kan de TV zeer vloeiend beeld weergeven, met maximaal 120 frames per seconde. Ook gunstig bij gaming, is dat deze TV zowel G-sync als FreeSync ondersteunt.

Voor het weergeven van audio bevat deze TV twee woofers, en twee subwoofers. Daarmee kan de TV 2.2 channel geluid reproduceren. Dat deze TV ingebouwde subwoofers bevat is een voordeel op veel andere TV’s, die alleen twee mid-range woofers bevatten. Daarom heeft de LG OLED CX voornamelijk beter basgeluid dan de meeste TV’s. Het totale vermogen van deze speakers is 40 Watt.

Net als alle smart TV’s van LG, wordt er gebruik gemaakt van het smart besturingssysteem WebOS, in dit geval versie 5.0. De TV is zowel met kabel, als draadloos (over Wi-Fi) te verbinden met het internet. Eenmaal verbonden, kun je gebruik maken van verschillende streaming apps, zoals Netflix, Amazon Prime Video, en Disney Plus.

Voor het kijken van Live TV heeft de LG OLED CX TV een ingebouwde triple tuner (DVB-T, C, en S), en een CI+ slot. Zo hoef je dus géén decoder op je TV aan te sluiten om TV te kunnen kijken.

Voor het aansluiten van externe apparaten zoals een blu-ray speler, gaming console, soundbar, of Google Chromecast, bevat deze TV vier HDMI 2.1 ports. Ook zijn er drie USB-ports beschikbaar, zodat je een harde schijf of USB stick aan kunt sluiten.

Voor het aansluiten van audio-apparatuur heb je ook nog de keuze voor Digital Audio Out (Toslink), en 3.5 mm analoge audio out.

Je kunt de TV plaatsen op de de meegeleverde voet, of bevestigen aan een staander of muurbeugel naar keuze. Alle LG OLED CX TV’s hebben hiervoor een gestandaardiseerde VESA aansluiting beschikbaar. De drie kleinste modellen hebben de VESA 300×200 aansluiting, en de grootste uitvoering (77 inch) heeft de VESA 400×200 aansluiting.

De TV wordt geleverd met de zogenaamde ‘Magic Remote’. Twee voordelen van deze afstandsbediening zijn dat deze op je scherm hetzelfde werkt als een computermuis (met pointer), en dat deze een ingebouwde microfoon heeft voor spraakbediening.

LG OLED CX (LG OLED55CX) reviews: voordelen en nadelen

De specificaties van een TV zeggen niet alles. Zo kan de werkelijke beeldkwaliteit van een TV afwijken van de opgegeven waarden, en zijn sommige andere voor- en nadelen aan een televisie soms alleen in de praktijk te ondervinden. Daarom is het nuttig om te kijken naar reviews en tests. Hieronder geef ik een samenvatting van de beste reviews die er op dit moment te vinden zijn.

De uitgebreide test van Rtings.com geeft aan dat de TV een goede kleurnauwkeurigheid, kleurbereik, en kijkhoeken heeft. Daarnaast is het contrast ‘perfect’ omdat zwart echt zwart is. Daarnaast geeft de test aan dat de TV een lage input lag heeft, waardoor dit een goede gaming TV is.

Ook FlatpanelsHD heeft deze TV al gereviewed en getest. Hier krijgt de LG OLED CX de “Highly recommended”-award. De grootste voordelen die genoemd worden zijn de goede HDR prestatie en prestatie bij gaming. Wel is FlatpanelsHD ontevreden over de plaatsing van de ports, en vinden ze de 77 inch uitvoering te duur.

Op dit moment is deze TV nog maar net beschikbaar, dus zijn er nog niet genoeg klantreviews om een conclusie uit te trekken.

Goede OLED TV voor €2000? Vergelijking met andere TV’s!

Volgens de reviews is de LG OLED CX, waaronder de 55 inch LG OLED55CX, dus een zeer goede TV. Maar is deze TV een goede koop? Zijn er voor het budget betere alternatieven beschikbaar? Hoe is de prijs-kwaliteitverhouding, en zijn er betere alternatieven?

De grootste concurrent van de LG OLED CX is de voorgaande generatie van LG, namelijk de OLED C9. Deze heeft zeer vergelijkbare beeldeigenschappen en prestaties. De voornaamste verschillen zijn de nieuwe processor in de CX, en de nieuwe software versie van WebOS (5.0 vs 4.5). Verder zijn er weinig verschillen.

Daarom heeft de LG OLED CX voornamelijk concurrentie van het eigen model van vorig jaar. Zo krijg je met de LG OLED C9 nagenoeg dezelfde TV als de LG OLEDCX, maar is de prijs van de 55 inch uitvoering op het moment van schrijven nog zo’n 700 euro lager (€1239 op Bol.com, €1299 op Coolblue.nl).

Daarnaast kun je met een budget van zo’n 2000 euro bij de C9 zelfs kiezen voor een grotere maat. Zo is de LG OLED65C9 op dit moment beschikbaar op Bol.com voor €2049.

Wel een voordeel van de LG OLED CX TV’s is dat je nu ook kunt kiezen voor de kleine 48 inch uitvoering (€1699 op Coolblue.nl). Omdat dit de eerste OLED TV’s zijn van deze afmeting, zijn er voor deze maat geen alternatieven.

Kortom is de LG OLED C9 op dit moment een flink betere koop dan de LG OLED CX. Wel zal de prijs van de LG OLED CX, zoals gebruik bij TV’s, nog flink dalen. Hieronder kun je alle prijzen bekijken en bijhouden.

LG OLED CX kopen? Prijzen en aanbiedingen!

De LG OLED CX televisie is te koop sinds april 2020, en verkrijgbaar bij meerdere webshops. De prijs van de TV’s hangt sterk samen met de afmeting. Omdat deze TV’s op het moment van schrijven net nieuw zijn, liggen de prijzen nog hoog.

Hieronder wordt de prijs van de vier verschillende uitvoeringen van deze TV bij verschillende webshops automatisch bijgehouden. Zo kun je meteen zien waar deze TV beschikbaar is voor de beste prijs, of er een kortingsactie geldt, of er een aanbieding is.

Ook kun je zien of de huidige prijs relatief hoog of laag is. Je kunt namelijk ook de hele prijsgeschiedenis van de TV’s zien. Is de TV (nog) niet verkrijgbaar voor je gewenste prijs? Dan kun je ook een prijs-alert instellen. Je krijgt dan een e-mail wanneer de gewenste prijs is bereikt.

LG OLED48CXLG OLED55CXLG OLED65CXLG OLED77CX

Huidige prijzen en aanbiedingen voor LG OLED48CX6LB (EAN: 8806098681495):

Prijsverloop...

Prijsverloop voor: LG OLED48CX6LA

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: - 16 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €1.061,00 11 november 2023
Laagste prijs ooit: €1.061,00 11 november 2023
Sinds 11 november 2023

Laatste veranderingen:

€1.061,00 11 november 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor LG OLED48CX6LA - €0,00

Huidige prijzen en aanbiedingen voor LG OLED55CX6LA (EAN: 8806098659470):

Prijsverloop...

Prijsverloop voor: LG OLED55CX6LA

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: €1.188,00 15 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €1.188,00 1 mei 2023
Laagste prijs ooit: €1.188,00 1 mei 2023
Sinds 1 mei 2023

Laatste veranderingen:

€1.188,00 1 mei 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor LG OLED55CX6LA - €1.188,00

Huidige prijzen en aanbiedingen voor LG OLED65CX6LA (EAN: 8806098659463):

Prijsverloop...

Prijsverloop voor: LG OLED65CX6LA

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: €1.699,00 15 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €1.699,00 6 april 2023
Laagste prijs ooit: €1.699,00 6 april 2023
Sinds 6 april 2023

Laatste veranderingen:

€1.699,00 6 april 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor LG OLED65CX6LA - €1.699,00

Huidige prijzen en aanbiedingen voor LG OLED77CX6LA (EAN: 8806098681501):

Prijsverloop...

Prijsverloop voor: LG OLED77CX6LA

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: - 16 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €2.682,00 26 november 2023
Laagste prijs ooit: €2.682,00 26 november 2023
Sinds 26 november 2023

Laatste veranderingen:

€2.682,00 26 november 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor LG OLED55CX6LA - €1.188,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de LG OLED CX TV? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Heb je deze TV gekocht, en hier een toevoeging over, of een ervaring die je wil delen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Plaats een reactie

2 reacties op “LG OLED55CX6LA: goede TV? Specs, reviews, en prijzen!”

 1. Hoi Guido, wat is een betere keuze? De LG OLED55CX6LA of de Philips 55OLED805/12? Ook de Sony Sony KD-55A8 is nog een optie, maar deze is wat duurder dan de andere twee. Krijg je daar ook echt wat voor terug, of valt dat tegen? Graag je advies!

  Beantwoorden
  • Hoi HJ,

   De beeldkwaliteit van die drie toestellen is nagenoeg gelijk. Bij de LG TV heb je WebOS als besturingssysteem, bij beide andere twee TV’s heb je Android TV (geeft iets meer mogelijkheden). Een ander belangrijk verschil is dat de Philips TV Ambilight heeft. Zowel de LG als de Sony TV hebben voor een TV bovengemiddeld goed geluid. Maar ook is het bij beide TV’s zonde om zo’n goed beeld niet te combineren met externe speakers of een soundbar om het geluid naar hetzelfde niveau te tillen.

   Kortom zou ik m’n keuze baseren op je voorkeur voor een besturingssysteem, en/of je Ambilight een toegevoegde waarde vindt.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
Send this to a friend