Goedkoopste 55 inch TV? De drie goedkoopste opties!

Op zoek naar een goedkope 55 inch TV? Op dit moment zijn TV’s met een beelddiagonaal van 55 inch de populairste afmeting. Dit is een flink formaat, en groot genoeg voor in een grote woonkamer.

Helaas is de afmeting van een TV ook bepalend voor de prijs. De gemiddelde prijs voor een TV van dit formaat is op dit moment 700 euro. Toch kan het een stuk goedkoper. In dit artikel noem ik daarom de drie goedkoopste 55 inch TV’s van dit moment.

Vaak wordt er bij een lage prijs wel bespaard op andere eigenschappen. Je kunt in de TV koopgids meer informatie vinden over al deze eigenschappen. Van alle drie TV’s zal ik ingaan op de eigenschappen.

Dit zijn de drie goedkoopste 55 inch TV’s van dit moment:

Hieronder meer informatie over deze drie TV’s.

Salora 55UHL2800 – de goedkoopste 55 inch TV (4K)

Salora 55 Uhl2800 Goedkoopste 55 Inch Tv

De Salora 55UHL2800 is met een prijs van 389 euro op Bol.com simpelweg dé goedkoopste TV met een beelddiagonaal van 55 inch.

Daarnaast is dit ook een 4K TV, en heeft deze dus een resolutie van 3840×2160. Als je nu een TV hebt met Full HD resolutie (1920×1080), dan zal deze TV duidelijk een scherper beeld met meer detail kunnen weergeven. De 4K resolutie bevat namelijk vier keer zoveel pixels.

Wel zul je dan ook 4K beeldmateriaal moeten afspelen. Het nadeel van deze TV is dat deze niet ‘smart’ is. Deze TV heeft zelf dus geen toegang tot het internet, en er zit geen smart besturingssysteem op de TV waarmee je toegang hebt tot video-on-demand streaming apps, zoals Netflix, Disney Plus, of Amazon Prime Video.

Wil je toch toegang tot deze streaming apps? Het is wel mogelijk om bijvoorbeeld een Android TV box op de TV aan te sluiten over HDMI. Deze TV kastjes hebben het Android smart TV besturingssysteem, waarop al deze apps beschikbaar zijn.

Er zijn in totaal drie HDMI-poorten beschikbaar. Zo heb je ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een console of een blu-ray speler aan te sluiten. Ook bevat deze TV een USB-aansluiting, en kun zo video-bestanden van een USB-stick of externe harde schijf afspelen.

Live TV kijken op deze TV? Deze TV heeft een ingebouwde ‘triple tuner’ (DVB-C, DVB-S en DVB-T). Daarom heb je geen losse TV ontvanger/decoder nodig om live TV te kijken!

Omdat dit een goedkope TV is, ontbreken er twee eigenschappen die de beeldkwaliteit kunnen verbeteren. Ten eerste ontbreekt de ondersteuning voor HDR, ofwel ‘High Dynamic Range’, een groter kleurbereik. Ten tweede heeft deze LCD-LED TV geen local dimming; een functie waarbij de LED-backlights op donkere plekken geen licht geven, om zo het contrast te verbeteren.

Hoewel deze TV dus niet de beste eigenschappen heeft, is het wel simpelweg dé goedkoopste TV in de 55 inch afmeting. Op moment van schrijven is de laagste prijs voor deze TV 389 euro op Bol.com. Daarnaast is deze TV is ook beschikbaar bij Megekko.nl en Expert.nl. De prijs van de TV kan fluctueren, dus ga na of de TV misschien bij de andere webshops ondertussen goedkoper verkrijgbaar is.

RCA RS55U1-EU – goedkope 55 inch TV (4K)

Rca Rs55u1 Eu Goedkope 55 Inch Smart Tv

bol.com Bol.com
niet op voorraad
Bekijken

De RCA RS55U1-EU de op één na goedkoopste TV met een grote 55 inch beelddiagonaal. Ook dit is een TV met een 4K LCD-LED scherm. Daarmee is ook deze TV dus een goede upgrade als je nu nog een TV hebt met een Full HD resolutie.

Het verschil met de eerder genoemde Salora TV, is dat deze RCA TV wél een smart TV is. Het gebruikte smart besturingssysteem is RCA Netscape, dat onder andere een app voor Netflix en Amazon Prime Video heeft. De TV is op internet aan te sluiten over Wi-Fi, of met een een internetkabel.

Om live TV te kijken heeft deze TV ook een ingebouwde triple-tuner. Verder zijn er drie HMDI-ingangen voor het aansluiten van externe video en audioapparatuur. Denk aan een blu-ray speler, console, of een soundbar.

Naast dat dit een smart TV is, heeft deze TV nog een voordeel op die van Salora. Deze televisie ondersteunt namelijk HDR, en kan dus beeldmateriaal met High Dynamic Range weergeven.

Door de gunstige eigenschappen voor de lage prijs, is deze TV erg populair bij klanten. Zo krijgt deze TV op Bol.com na 45 reviews een gemiddelde beoordeling van 4.1/5 sterren. De meeste klanten geven aan dat de goede beeldkwaliteit voor de lage prijs als belangrijk voordeel.

Samsung UE55RU7090S – 55 inch Samsung smart TV (4K)

Goedkoopste 55 Inch Samsung Tv

amazon.de Amazon.de €509,00
2 nieuw vanaf €509,00
Bekijken
Laatste Amazon prijs-update op 24 november 2022 22:58

De Samsung UE55RU7090S is de goedkoopste Samsung TV van 55 inch, en de goedkoopste Samsung TV van dit formaat. Net als de twee eerder genoemde televisies, heeft deze een 4K resolutie.

Ook dit is een LCD-LED TV. Deze TV ondersteunt HDR, en heeft deze TV wél local dimming om het contrast te verbeteren. Een ander verschil met de twee eerder genoemde TV’s is de hogere refresh rate van deze TV, namelijk 120 Hz.

Daarnaast is dit ook een smart TV, die je zowel over Wi-Fi Het grote voordeel is het smart besturingssysteem van Samsung: Tizen. Dit besturingssysteem wordt veel gebruikt, en heeft daarom ook een enorme hoeveelheid apps beschikbaar.

Ook deze televisie heeft een ingebouwde triple tuner voor het kijken van live TV. Daarnaast heeft deze TV ook drie HDMI-ingangen voor het aansluiten van externe apparaten, en twee USB-poorten voor het aansluiten van externe data-opslag.

Deze TV krijgt het label ‘Amazon’s Choice’, en krijgt op Amazon.de na 3282 (!) beoordelingen een gemiddelde score van 4.5/5 sterren. De goede eigenschappen en beeldkwaliteit voor de prijs worden veel genoemd als belangrijk voordeel.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een goedkope 55 inch TV? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Een van deze televisies gekocht, en wil je je ervaring hierover delen? Laat hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie

1 reactie op “Goedkoopste 55 inch TV? De drie goedkoopste opties!”

  1. 55 inch TV’s zijn nog verder in prijs gedaald! De goedkoopste optie is nu de RCA RS55U1-EU (was eerst de op één na goedkoopste optie), en is nu verkrijgbaar voor slechts 349 euro op Bol.com! Ook de Salora 55UHL2800 is sinds publicatie 10 euro in prijs gedaald.

    Beantwoorden