Goedkoopste 55 inch TV? De vijf goedkoopste opties!

Op zoek naar een goedkope 55 inch TV? Op dit moment zijn TV’s met een beelddiagonaal van 55 inch de populairste afmeting. Dit is een flink formaat, en groot genoeg voor in een grote woonkamer.

Helaas is de afmeting van een TV ook bepalend voor de prijs. De gemiddelde prijs voor een TV van dit formaat is op dit moment zo’n 700 euro. Toch kan het een stuk goedkoper. In dit artikel noem ik daarom de goedkoopste 55 inch TV’s van dit moment.

Dit zijn de vijf goedkoopste 55 inch TV’s van dit moment (2023):

  • Sharp Aquos 55FN2EA: dé goedkoopste 55 inch TV – 4K, HDR, Android TV
  • Medion X15595: de #2 goedkoopste 55 inch – 4K, HDR, local dimming, basis smart platform
  • TCL 55P635: de #3 goedkoopste 55 inch – Full HD, HDR, local dimming, Android TV
  • Samsung UE55TU7022K: de #4 goedkoopste 55 inch – 4K, HDR, local dimming, Tizen smart TV
  • LG 55UQ75003LF: de #5 goedkoopste 55 inch – 4K, HDR, webOS smart TV

Hieronder meer informatie over deze televisies.

Tip: volledige uitleg van de belangrijke eigenschappen van televisies? Bekijk dan de TV koopgids!

1. Sharp Aquos 55FN2EA: dé goedkoopste 55 inch (smart) TV

De Sharp Aquos 55FN2EA is met een prijs van 399 euro op Bol.com simpelweg dé goedkoopste TV met een beelddiagonaal van 55 inch.

Daarnaast is dit ook een 4K TV, en heeft deze dus een resolutie van 3840×2160. Als je nu een TV hebt met Full HD resolutie (1920×1080), dan zal deze TV duidelijk een scherper beeld met meer detail kunnen weergeven. De 4K resolutie bevat namelijk vier keer zoveel pixels.

Naast de 4K resolutie, ondersteunt deze TV HDR content van verschillende HDR standaarden: HDR10, HLG, en Dolby Vision. De verversingssnelheid van deze TV is 50 Hz.

Een ander belangrijk voordeel van deze TV is het goede smart besturingssysteem: Android TV. Daarmee heb je toegang tot elke denkbare video streaming on demand app, zoals zoals Netflix, Disney Plus, en Amazon Prime Video.

Ook kun je gemakkelijk video streamen naar deze TV, door de ingebouwde Chromecast. Verder is het handig dat de TV ondersteuning heeft voor Google Assistant. Zo kun je na een druk op de assistant-knop op de afstandsbediening vragen om bijvoorbeeld een bepaalde aflevering van een TV-serie af te spelen.

Daarnaast is het gunstig dat deze TV een speciale gaming-modus heeft. In deze stand zijn de reactietijden van het scherm beter, wat gunstig is bij (online) games waarbij je soms snel moet reageren op de actie.

Verder zijn er vier HDMI-poorten beschikbaar. Zo heb je ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een console of een blu-ray speler aan te sluiten. Ook bevat deze TV een USB-aansluiting, en kun zo video-bestanden van een USB-stick of externe harde schijf afspelen.

Live TV kijken op deze TV? Deze TV heeft een ingebouwde ontvanger die geschikt is voor elke ontvangstmethode van live TV. Ook is er een CI+ module beschikbaar. Zo heb je dus geen losse TV ontvanger/decoder nodig om live TV te kijken!

Kortom is dit een goedkope, maar goede TV. Voor deze prijs ontbreekt er eigenlijk niets, en is deze TV ronduit een aanrader. Je kunt deze TV bestellen op Bol.com.

2. Medion X15595: goedkope 55 inch TV (4K, smart, HDR)

beschikbaar bij:

Laatste Amazon prijs-update op 15 januari 2024 13:23

De Medion X15595 de op één na goedkoopste TV met een grote 55 inch beelddiagonaal. Ook dit is een TV met een 4K LCD-LED scherm. Daarmee is ook deze TV dus een goede upgrade als je nu nog een TV hebt met een Full HD resolutie.

Met de ondersteuning voor HDR10 en Dolby Vision, heeft deze TV de mogelijkheid om kleuren met een groot kleurbereik weer te geven. Een andere gunstige eigenschap is de ondersteuning van local dimming. Dat houdt in dat de LED backlights van de TV op donkere delen van het beeld uit zullen gaan, waardoor het contrast van de TV beter is.

Ook dit is een smart TV. Het smart besturingssysteem van deze TV is echter niet zo uitgebreid. Het Medion smart platform van deze TV heeft een aantal belangrijke apps beschikbaar, waaronder Netflix en Amazon Prima Video.

Wil je toegang tot meer apps? Dan kun je altijd nog een Google Chromecast met Google TV aansluiten. Dat geeft je toegang tot het veel completere Google TV smart besturingssysteem, waarop er veel meer apps beschikbaar zijn, en je elke app die je mist nog kunt downloaden in de Google Play Store. Ook zorgt de Chromecast ervoor dat je beeld van je smartphone of tablet gemakkelijk kunt ‘casten’, om dit zo op je TV af te spelen.

Om live TV te kijken heeft deze TV ook een ingebouwde triple-tuner, en een CI+ module die geschikt is voor Ziggo. Verder zijn er drie HMDI-ingangen voor het aansluiten van externe video en audioapparatuur, zoals een blu-ray speler, console, of een soundbar. Ook zijn er twee USB ports beschikbaar.

Kortom is dit een prima 55 inch smart TV voor weinig geld. Het smart besturingssysteem kan beter, maar 4K HDR beeld met local dimming, levert deze TV een erg goed beeld voor de lage prijs.

3. TCL 55P635: goedkope 55 inch 4K smart TV

beschikbaar bij:

Laatste Amazon prijs-update op 15 januari 2024 13:23

De TCL 55P635 is een goedkope smart TV, die ook erg goede beoordelingen ontvangt van klanten op Bol.com en Coolblue.nl.

Dat is goed te begrijpen, want hoewel deze TV goedkoop is, levert ie prima beeld. Om te beginnen zorgt de 4K resolutie van deze TV voor een scherp beeld. Daarnaast is er ondersteuning voor HDR10 voor een beter kleurbereik, en zorgt de full array local dimming voor een verbeterd contrast.

De verversingssnelheid van deze TV is 50 Hz, en 60 Hz bij gaming. Door de lage input lag van de TV, slechts 15 ms, is dit ook een prima TV voor de Xbox One of PS4.

Met het Google TV smart besturingssysteem, heb je toegang tot een enorme hoeveelheid apps. Uiteraard zijn alle bekende video streaming apps hierop aanwezig.

Ook deze televisie heeft een ingebouwde tuner voor de ontvangst van elke vorm van live TV. Daarnaast heeft deze TV ook drie HDMI-ingangen voor het aansluiten van externe apparaten, en is er ook een USB-poorten voor het aansluiten van externe data-opslag.

Een ander gunstige eigenschap van deze TV is het goede geluid, door de twee ingebouwde 20W speakers. Daarmee zijn de speakers twee keer zo krachtig als die van de meeste goedkope 55 inch televisies. Uiteraard kun je het geluid van een TV nog verder verbeteren door een goede soundbar aan te sluiten.

Kortom is ook de TCL 55635 een goedkope, maar goede, 55 inch TV.

4. Samsung UE55TU7022K: goedkoopste 55 inch Samsung TV (4K)

beschikbaar bij:

De Samsung UE55TU7022K is de goedkoopste Samsung TV van 55 inch, en op dit moment de #4 goedkoopste TV in het 55 inch formaat. Net als de twee eerder genoemde televisies, heeft deze een 4K resolutie.

Ook dit is een LCD-LED TV. Deze TV ondersteunt HDR in het HDR10+ en HLG formaat, en gebruikt daarnaast local dimming om het contrast te verbeteren. Net als de meeste TV’s in deze prijsklasse, is de verversingssnelheid van de TV 50 Hz.

Daarnaast is dit ook een smart TV, met het zeer uitgebreide smart besturingssysteem van Samsung: Tizen. Dit besturingssysteem wordt veel gebruikt, en heeft daarom ook een enorme hoeveelheid apps beschikbaar.

Ook deze televisie heeft een ingebouwde triple tuner voor het kijken van live TV. Daarnaast heeft deze TV twee HDMI-ingangen voor het aansluiten van externe apparaten, en één USB-poort voor het aansluiten van externe data-opslag.

Kortom is dit een prima TV voor de prijs, en de beste keuze als je een goedkope 55 inch Samsung TV zoekt. Een minpuntje is de beperkte hoeveelheid HDMI en USB ports.

5. LG 55UQ75003LF: goedkope LG smart TV van 55 inch (4K)

beschikbaar bij:

Op dit moment is de 55UQ75003LF de goedkoopste 55 inch televisie van LG, en de #5 goedkoopste 55 inch TV die je kunt kopen.

Dit is een LCD-LED TV, met de 4K resolutie. Deze TV ondersteunt HDR10 en HLG, en kan video met deze bestandsformaten afspelen met een extra groot kleurbereik. Een nadeel tot een aantal andere goedkope 55 inch TV’s, is dat de ondersteuning van local dimming ontbreekt. De verversingssnelheid van deze TV is 50 Hz.

Net als Samsung, heeft LG een zeer uitgebreid smart TV besturingssysteem ontwikkeld. Bij LG is dat webOS, waarop je honderden verschillende apps kunt vinden, inclusief elke denkbare video streaming app.

Ook deze televisie heeft een ingebouwde triple tuner en een CI+ module als mogelijkheden om het kijken van live TV mogelijk te maken. Daarnaast heeft deze TV ook drie HDMI-ingangen, en twee USB-poorten beschikbaar voor het aansluiten van externe apparaten.

Als je de goedkoopste 55 inch TV van LG zoekt, is dit de TV voor jou. Ten opzichte van de andere goedkope televisies, is het jammer dat local dimming ontbreekt.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een goedkope 55 inch TV? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Een van deze televisies gekocht, en wil je je ervaring hierover delen? Laat hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie