Goedkope (smart) TV van 43 inch? De goedkoopste opties!

Een 43 inch TV kopen, voor zo min mogelijk geld? De 43 inch afmeting is meestal de kleinste gangbare afmeting van veel TV modellen.

Toch is dit een prima formaat voor in een kleine woonkamer, of op een slaapkamer. Met een beelddiagonaal van 43 inch, ofwel 109.2 cm, is het scherm van de televisie 95.2 cm breed, en 53.6 cm hoog.

De afmeting is één van de belangrijkste eigenschappen die invloed heeft op de prijs. Met een geringe afmeting van 43 inch zijn er daarom ook zeer goedkope TV’s te vinden.

Dit zijn de vier goedkoopste 43 inch TV’s van dit moment (2023):

De goedkoopste 43 inch TV’s zullen niet op alle vlakken de beste eigenschappen hebben. Daarom ga ik hieronder verder in op alle belangrijke eigenschappen van deze drie televisies.

Tip: volledige uitleg van de belangrijke eigenschappen van televisies? Bekijk dan de TV koopgids!

1. Nikkei NU4318S – dé goedkoopste 43 inch TV (4K)

Op het moment van schrijven is de Nikkei NU4318S dé goedkoopste TV met een afmeting van 43 inch.

Ondanks de lage prijs is dit toch een 4K UHD televisie. Daarmee heeft deze TV dus een resolutie van 3840×2160, heeft deze een zeer scherp beeld.

Zeker als je nu een TV hebt met Full HD resolutie (1920×1080), zal je merken dat deze TV voor een flink scherper beeld zal zorgen. Wel zul je met de geringe afmeting van deze TV redelijk dichtbij moeten zitten om te kijken. Zit je hier te ver vanaf, dan gaat het voordeel van de hogere resolutie verloren.

De Nikkei NU4318S maakt gebruik van een LCD-LED scherm. Dat is een beeldscherm dat gebruik maakt van backlights, die door een LCD kleurenfilter naar voren schijnen. In vergelijking met veel duurdere OLED TV’s, of LCD-LED TV’s met ‘local dimming’, zullen de donkere kleuren er op deze TV door de backlights er altijd ietwat grijzig uitzien.

Deze TV heeft een 50 Hz verversingssnelheid, en geen voor HDR content.

Een voordeel is dat dit wél een smart TV is, met een eigen smart TV platform van Nikkei. Hoewel je hiermee toegang hebt tot Netflix, YouTube, en Spotify, is dit een stuk minder uitgebreid dan andere smart besturingssystemen.

Wel zou je een Google Chromecast met Google TV (meestal zo’n €39) op aan kunnen sluiten, zodat je gebruik kunt maken van het veel uitgebreidere Google TV smart besturingssysteem.

Voor het aansluiten van apparaten heeft deze TV gelukkig voldoende aansluitingen. Zo zijn er drie HDMI ports beschikbaar, en twee USB ports. Zo kun je dus ook een USB-stick of externe harde schijf aansluiten om video’s af te spelen.

Live TV kijken op deze TV? Deze TV heeft een ingebouwde ‘triple tuner’ (DVB-C, DVB-S en DVB-T). Daarom heb je geen losse TV ontvanger/decoder nodig om live TV te kijken!

Kortom is dit een goedkope 43 inch TV die met de 4K resolutie voor scherp beeld kan zorgen. Met het ingebouwde smart platform kijk je video’s van Netflix en YouTube. Vanwege het ontbreken van HDR en local dimming verder basis beeldkwaliteit levert. Voor de lage prijs is deze TV echter een prima koop.

2. Dual 43 inch smart TV: goedkope 43 inch Full HD smart TV

beschikbaar bij:

Laatste Amazon prijs-update op 16 januari 2024 14:15

Met zijn huidige prijs is de Dual 43 inch smart TV de op één na goedkoopste 43 inch (smart) TV. Een nadeel van deze TV is dat deze de Full HD (1080p) resolutie heeft, in tegenstelling tot de scherpere 4K resolutie van andere TV’s die niet veel duurder zijn.

Deze TV maakt gebruik van een eigen smart besturingssysteem, waarmee je toegang hebt tot een aantal video streaming apps, waaronder Netflix, YouTube en Deezer. Om video’s van andere bronnen te kunnen kijken op de TV, kun je gebruik maken van de ingebouwde casting-functie op deze TV.

De TV zelf kan zowel bedraad als draadloos (over Wi-Fi) worden aangesloten op het internet.

Ook deze TV is een LCD-LED, en heeft géén ondersteuning voor HDR. De TV zal dan content afspelen in SDR (standard dynamic range), waarbij het kleurbereik minder groot is dan bij HDR.

Daarnaast ontbreekt bij deze TV ook de ondersteuning voor local dimming, waardoor deze TV niet de beste zwartwaarden heeft.

Live TV kun je op deze TV kijken door de ingebouwde DVB-C tuner. Daarnaast heeft de TV nog eens 3 HDMI aansluitingen, en 2 USB ports voor het aansluiten van van externe apparaten.

Kortom is dit een simpele Full HD TV van 43 inch, met een ingebouwd smart TV besturingssysteem en casting-functie. Daarmee is dit een goedkope smart TV van 43 inch, en een goede keuze als je géén behoefte hebt aan 4K resolutie.

3. Finlux FLF4337ANDROID: 43 inch Full HD smart TV (Android TV)

beschikbaar bij:

De Finlux FLF4337ANDROID is op dit moment de goedkoopste 43 inch TV met een Android TV. Daarmee heeft deze TV een zeer goed smart besturingssysteem. Het voordeel van Android TV is dat je keuze hebt uit veel meer apps, en zelf ook eigen apps kunt installeren via de Google Play Store.

Zo geeft deze TV je toegang tot alle belangrijke apps voor het streamen van video en muziek. Denk aan Netflix, Amazon Prime Video, Disney Plus, YouTube, Spotify, en Tidal. Met de ingebouwde Chromecast kun je ook gemakkelijk content streamen vanaf een smartphone of tablet op hetzelfde Wi-Fi netwerk.

Voor het kijken van Live TV beschikt deze televisie van Finlux over een triple tuner, en een Ziggo Gecertificeerde CI+ module.

Ook dit is een LCD-LED TV. Deze TV heeft de Full HD resolutie, en een verversingssnelheid van 50 Hz. Een voordeel op veel andere goedkope TV’s, is dat deze TV HDR10 ondersteuning heeft. Daarmee kan de TV kleuren weergeven in een grotere kleurruimte, en ziet het beeld er realistischer uit.

Met drie HDMI ports heb je voldoende aansluitingen voor alle belangrijke apparaten, zoals een Blu-ray speler, Xbox, PlayStation, of een Chromecast.

Voor een goedkope TV heeft de L43M5 relatief krachtige speakers, met een vermogen van 2×8 Watt. Verder heeft deze TV een Toslink en een 3.5 mm jack port voor het aansluiten van externe speakers, een soundbar, of een bedrade koptelefoon.

Kortom is de Finlux FLF4337ANDROID ondanks de lage prijs een zeer complete TV. Met Android TV en HDR ondersteuning kijk je video’s van elke denkbare streaming app, en is het beeld voor de prijs dik in orde.

Deze TV krijgt dan ook veel positieve beoordelingen op Bol.com: op het moment van schrijven na 80 reviews een gemiddelde beoordeling van 4.6/5. Ook is dit een van de best verkochte 43 inch TV’s.

4. Medion Life X14399: 43 inch 4K Smart TV met HDR

beschikbaar bij:

Voor een iets hogere prijs is de Medion Life X14399 verkrijgbaar. Het voordeel van deze TV is de goede beeldkwaliteit. Om te beginnen heeft deze TV de 4K resolutie, waardoor het beeld een stuk scherper is dan dat van Full HD TV’s.

Daarnaast ondersteunt deze TV HDR10, en kan de TV dus beeldmateriaal weergeven met een groter kleurbereik dan televisies die geen HDR ondersteuning hebben.

Deze goedkope 43 inch TV is ook nog eens smart. Er wordt gebruik gemaakt van een eigen smart besturingssysteem van Medion. Dit is minder uitgebreid dan bijvoorbeeld Android TV, maar het ondersteunt wel drie belangrijke video streaming apps: Netflix, Amazon Prime Video, en YouTube.

Wil je toegang hebben tot meer apps, dan kun je altijd nog een 4K Chromecast met Google TV aansluiten, of een Android TV box.

Wil je ook live TV zenders kunnen bekijken? Deze Medion TV heeft daarvoor een ingebouwde triple tuner en een CI+ module. Verder zijn er 3 HDMI aansluitingen en 2 USB ports voor het aansluiten van externe apparaten.

Een ander voordeel is de uitzonderlijk krachtige speakers in deze TV. Met de twee ingebouwde 20 Watt speakers, heeft deze TV een totaal vermogen van 40 Watt. Dat is ruim twee keer zoveel als de meeste andere goedkope TV’s.

Kortom is deze Medion TV een prima keuze voor de lage prijs, vanwege het scherpe 4K beeld, HDR ondersteuning, en de beschikbaarheid van meerdere video streaming apps.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een goedkope 43 inch TV? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Of een ervaring met een van de genoemde televisies die je wil delen? Laat dan hieronder je reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend