Goedkope (smart) TV van 43 inch? De goedkoopste opties!

Een 43 inch TV kopen, voor zo min mogelijk geld? De 43 inch afmeting is meestal de kleinste gangbare afmeting van veel TV modellen. Toch is dit een prima formaat voor in een kleine woonkamer, of op een slaapkamer. Met een beelddiagonaal van 43 inch, ofwel 109.2 cm, is het scherm van de televisie 95.2 cm breed, en 53.6 cm hoog.

De afmeting is één van de belangrijkste eigenschappen die invloed heeft op de prijs. Met een geringe afmeting van 43 inch zijn er daarom ook zeer goedkope TV’s te vinden.

Van het volledige aanbod aan 43 inch TV’s op Bol.com, is de gemiddelde prijs op dit moment 542 euro. Toch kan het nog flink goedkoper!

Dit zijn de drie goedkoopste 43 inch TV’s van dit moment (herfst 2020):

De goedkoopste 43 inch TV’s zullen niet op alle vlakken de beste eigenschappen hebben. Daarom ga ik hieronder verder in op alle belangrijke eigenschappen van deze drie televisies.

Tip: volledige uitleg van de belangrijke eigenschappen van televisies? Bekijk dan de TV koopgids!

Salora 43UHL2800 – dé goedkoopste 43 inch TV (4K)

Salora 43uhl2800 Goedkoopste 43 Inch Tv

Op het moment van schrijven is de Salora 43UHL2800 op dit moment dé goedkoopste TV van 43 inch, en kost deze slechts €259.

Ondanks de lage prijs is dit toch een 4K UHD televisie. Daarmee heeft deze TV dus een resolutie van 3840×2160, heeft deze een zeer scherp beeld.

Zeker als je nu een TV hebt met Full HD resolutie (1920×1080), zal je merken dat deze TV voor een flink scherper beeld zal zorgen. Wel zul je met de geringe afmeting van deze TV redelijk dichtbij moeten zitten om te kijken. Zit je hier te ver vanaf, dan gaat het voordeel van de hogere resolutie verloren.

De Salora 43UHL2800 maakt gebruik van een LCD-LED scherm. Dat is een beeldscherm dat gebruik maakt van backlights, die door een LCD kleurenfilter naar voren schijnen. In vergelijking met veel duurdere OLED TV’s, of LCD-LED TV’s met ‘local dimming’, zullen de donkere kleuren er op deze TV door de backlights er altijd ietwat grijzig uitzien. Verder ondersteunt deze TV geen HDR.

Een andere nadeel is dat deze TV géén HDR ondersteunt. Ook is dit géén smart TV, en zul je om toch (4K) content af te spelen hier bijvoorbeeld een Android TV box op aan moeten sluiten. Ook zou je hier een Chromecast of Chromecast ultra op aan kunnen sluiten. Zo kun je draadloos content naar deze TV streamen.

Voor het aansluiten van apparaten heeft deze TV gelukkig voldoende aansluitingen. Zo zijn er drie HDMI ports beschikbaar, en twee USB ports. Zo kun je dus ook een USB-stick of externe harde schijf aansluiten om video’s af te spelen.

Live TV kijken op deze TV? Deze TV heeft een ingebouwde ‘triple tuner’ (DVB-C, DVB-S en DVB-T). Daarom heb je geen losse TV ontvanger/decoder nodig om live TV te kijken!

Kortom is dit een goedkope 43 inch TV die met de 4K resolutie voor scherp beeld kan zorgen, maar géén smart functies heeft of door het ontbreken van HDR en local dimming verder basis beeldkwaliteit levert. Voor de lage prijs van €259 is deze TV echter een prima koop.

RCA RS43F2 – goedkope 43 inch smart TV (Full HD)

Rca Rs43f2 Goedkope 43 Inch Smart Tv

blokker.nl Blokker.nl €269,99 Bekijken
amazon.de Amazon.de
niet op voorraad
Bekijken
Laatste Amazon prijs-update op 24 november 2022 22:58

Voorkeur voor een goedkope smart TV van 43 inch? Dan is de RCA RS43F2 voor jou een betere keuze. Het belangrijke voordeel van deze TV is dat dit een smart TV is, die gebruik maakt van Android TV. Deze TV is beschikbaar vanaf €269.99, dus slechts zo’n 10 euro meer dan de voorgenoemde TV van Salora.

Met het Android TV besturingssysteem heb je toegang tot tientallen streaming apps, waaronder Netflix, Amazon Prime Video, en Disney Plus. Daarnaast is dit het besturingssysteem waarvoor de meeste apps beschikbaar zijn, die je kunt downloaden via de Google Play Store.

Bijkomend voordeel van deze TV is de ingebouwde Chromecast. Zo kun je Full HD content streamen naar deze TV, zonder hier een Chromecast op aan te sluiten. De TV zelf kan zowel bedraad als draadloos (over Wi-Fi) worden aangesloten op het internet.

Het nadeel op de TV van Salora, is dat deze TV de Full HD (1920×1080) resolutie heeft. Daarmee is het beeld minder scherp. Zit je niet dicht op deze TV, dan is dat verschil bij deze afmeting echter minder goed merkbaar.

Ook deze TV is een LCD-LED, en heeft net als de TV van Salora, géén ondersteuning voor HDR. De TV zal dan content afspelen in SDR (standard dynamic range), waarbij het kleurbereik minder groot is dan bij HDR.

Daarnaast ontbreekt bij deze TV ook de ondersteuning voor local dimming, waardoor deze TV niet de beste zwartwaarden heeft.

Live TV kun je op deze TV kijken door de ingebouwde triple tuner. Daarnaast heeft de TV nog eens 3 HDMI aansluitingen, en 2 USB ports voor het aansluiten van van externe apparaten.

Kortom is dit een simpele Full HD TV van 43 inch, die gebruik maakt van Android TV. Daarmee is de RCA RS43F2 een goedkope smart TV van 43 inch, en een goede keuze als je géén behoefte hebt aan 4K resolutie.

Xiaomi L43M5 – goedkope 43 inch 4K smart TV (Android TV)

Xiaomi L43m5 Goedkope 43 Inch Smart 4k Tv

Op zoek naar de goedkoopste 43 inch smart TV met 4K beeld? Op dit moment is dat de Xiaomi L43M5. Door de combinatie van deze twee gunstige eigenschappen, is de TV wel zo’n 50 euro duurder dan de twee voorgenoemde opties.

Ook dit is een LCD-LED TV. Naast de 4K resolutie heeft deze TV nog een ander belangrijk voordeel op de twee voorgenoemde opties: HDR ondersteuning. Daarmee kun je op deze TV beeldmateriaal met een hoog kleurbereik afspelen.

Een overeenkomst met de voorgenoemde RCA TV, is het smart besturingssysteem. Deze TV gebruikt namelijk Android TV 9.0. Daarmee heb je toegang tot alle belangrijke streaming apps, en kun je daarnaast nog veel meer apps installeren via de Google Play Store.

Ook deze TV heeft een ingebouwde Chromecast. Zo kun je vanaf je smartphone, tablet, en andere apparaten op hetzelfde netwerk beeld naar deze TV streamen. Daarnaast heeft de TV ook een ingebouwde Google Assistant, zodat je de TV stemcommando’s kunt geven om de TV mee te bedienen.

De TV is zowel over Wi-Fi 5 of met een kabel op het internet aan te sluiten. Voor het kijken van Live TV heeft de Xiaomi L43M5 een ingebouwde triple tuner.

Ook heb je met de drie HDMI ports, en drie USB ports voldoende mogelijkheid om externe apparaten aan te sluiten.

Voor een goedkope TV heeft de L43M5 relatief krachtige speakers, met een vermogen van 2×8 Watt. Verder heeft deze TV een Toslink en een 3.5 mm jack port voor het aansluiten van externe speakers, een soundbar, of een bedrade koptelefoon.

Kortom is de Xiaomi L43M5 ondanks de lage prijs een zeer complete TV. Met 4K en HDR ondersteuning is het beeld voor de lage prijs prima. Met Android TV beschikt de Xiaomi L43M5 over een prima smart besturingssysteem.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een goedkope 43 inch TV? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Of een ervaring met een van de genoemde televisies die je wil delen? Laat dan hieronder je reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend