Goedkoopste 65 inch TV? De drie goedkoopste opties! (2020)

Op zoek naar een zo goedkoop mogelijke 65 inch TV? Met 65 inch zit je een slag groter dan het populairste formaat op dit moment (55 inch), en koop heb je dus een flink grote TV. Een TV met een beelddiagonaal van 65 inch (165.1 cm), heeft een scherm van 143.9 cm breed, en 80.9 cm hoog.

Grote TV’s zijn helaas duur. De gemiddelde prijs van een 65 inch TV op Bol.com is op dit moment dan ook €1544. Toch een grote TV voor weinig geld? Het kan flink goedkoper!

Dit zijn de drie goedkoopste 65 inch TV’s van dit moment (zomer 2020):

De goedkoopste 65 inch TV’s zullen niet op alle vlakken de beste eigenschappen hebben. Daarom beschrijf ik hieronder alle belangrijke eigenschappen van deze drie televisies.

Tip: volledige uitleg van de belangrijke eigenschappen van televisies? Bekijk dan de TV koopgids!

Salora 65UHL2800 – dé goedkoopste 65 inch TV (4K)

Salora 65uhl2800 Goedkoopste 65 Inch Tv

De Salora 55UHL2800 kost op dit moment 549 euro, en is daarmee simpelweg dé goedkoopste TV in het 65 inch formaat.

Deze TV heeft de 4K resolutie, dus 3840×2160 pixels. Bij een afmeting van 65 inch zal deze hogere resolutie zorgen voor een duidelijk zichtbaar scherper beeld. Heeft je huidige TV de Full HD resolutie (1920×1080)? Dan zal de 4K resolutie duidelijk zorgen voor een scherper beeld. Met de 4K resolutie heeft de TV namelijk vier keer zoveel pixels.

Wel zul je dan ook 4K beeldmateriaal moeten afspelen. Het belangrijkste nadeel van deze TV, is dat dit géén smart TV is. Omdat deze TV geen toegang heeft tot het internet, en je géén streaming apps op de TV kunt installeren, zul je hiervoor een extern apparaat op de TV moeten aansluiten.

Een goede optie is om een Android TV box op de TV aan te sluiten over HDMI. Zo’n TV kastje draait Android, waarop video-on-demand streaming apps, zoals NetflixDisney Plus, of Amazon Prime Video beschikbaar zijn.

Een andere optie is om video naar je TV te streamen vanaf je smartphone. Om 4K beeldmateriaal te streamen naar de TV, zul je gebruik moeten maken van de Chromecast Ultra. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een blu-ray speler, of je PS4 of Xbox One, om 4K blu-rays te bekijken op de TV.

Voor het aansluiten van deze apparaten heeft deze TV drie HDMI-poorten beschikbaar. Daarnaast heeft deze TV nog eens twee USB ports voor het aansluiten van een USB-stick of externe harde schijf.

Voor het kijken van live TV beschikt deze TV over een ingebouwde ‘triple tuner’ (DVB-C, DVB-S en DVB-T). Daarom heb je geen losse TV ontvanger/decoder nodig om live TV te kijken!

Omdat dit een goedkope TV is, ontbreken er twee eigenschappen die de beeldkwaliteit kunnen verbeteren. Ten eerste ontbreekt de ondersteuning voor HDR, ofwel ‘High Dynamic Range’, een groter kleurbereik. Ten tweede heeft deze LCD-LED TV geen local dimming; een functie waarbij de LED-backlights op donkere plekken geen licht geven, om zo het contrast te verbeteren.

Hoewel deze TV dus niet de beste eigenschappen heeft, is het wel simpelweg dé goedkoopste 65 inch TV die je op dit moment kunt kopen. Op moment van schrijven is de laagste prijs voor deze TV slechts 549 euro op Bol.com en Expert.nl.

Philips 65PUS6504/12 – goedkoopste 65 inch smart TV

Phillips 65PUS6504/12 - goedkope 65 inch smart TV

bol.com Bol.com
niet op voorraad
Bekijken

Met een huidige prijs van 609 euro is de 54PUS6504/12 van Philips op dit moment de op één na goedkoopste TV van 65 inch. Daarmee is deze TV 60 euro duurder dan de Salora UHL2800.

Ook dit is een 4K TV, en heeft dus de hoge resolutie van 3840×2160 pixels, waardoor deze TV zeer scherp beeld kan weergeven. Een voordeel van deze TV, is dat deze wél HDR ondersteuning heeft. Daarmee kan deze TV beeldmateriaal afspelen met een groter kleurenbereik, wat zorgt voor beter beeld.

Het belangrijkste voordeel van deze TV van Philips, is dat dit wel een smart TV is. Deze TV kun je zowel draadloos (over Wi-Fi), als bedraad (met internetkabel) op het internet aansluiten. Deze TV gebruikt Philips’ eigen smart besturingssysteem: Saphi. Daarop kun je onder andere de Netflix en Amazon Prime video streaming apps vinden.

Voor het kijken van live TV heb je ook bij deze TV géén losse decoder nodig. Deze TV heeft namelijk een ingebouwde triple tuner. Daarom heb je geen decoder meer nodig.

Daarnaast kun je ook op deze TV externe apparaten aansluiten. Daarvoor zijn er drie HDMI-aansluitingen, en twee USB-aansluitingen aanwezig. Daarmee heeft deze TV een gemiddelde hoeveelheid aansluitingen.

Voor het aansluiten van audio-apparatuur is er een optische uitgang, en 3.5 mm AUX port, om onder andere een bedrade koptelefoon aan te kunnen sluiten.

Ondanks de iets hogere prijs, heeft deze TV dus een aantal belangrijke voordelen op de nog goedkopere TV van Salora. Voor de iets hogere prijs heb je dus het voordeel van een ingebouwd smart besturingssysteem, en HDR ondersteuning.

Deze TV bestellen? Dat kan op Bol.com voor de huidige prijs van 609 euro.

LG 65UM7050PLA – goede & goedkope 65 inch TV (4K)

Lg 65um7050pla

Op dit moment is de 65UM7050PLA van LG de op twee na goedkoopste 65 inch TV. Met de huidige prijs van 619 euro, is deze slechts 10 euro duurder dan de eerder genoemde TV van Philips.

Ook dit is een 4K TV. Een voordeel van deze LG TV, is dat deze ook beeld met een lagere resolutie scherper kan maken, aan de hand van ‘upscaling’. Daarmee zal Full HD beeld ook worden weergegeven als 4K beeld.

Deze televisie ondersteunt ook beeld met een groot kleurbereik, en heeft ondersteuning voor de HDR10 en HLG standaarden. Net als de twee eerder genoemde TV’s, gebruikt deze TV een LCD-LED scherm. Deze schermen maken gebruik van LED backlights, en hebben vergeleken met een OLED scherm daarom minder goede zwartwaarden.

Om toch voor een beter contrast te zorgen heeft deze TV een extra functie die bij de twee eerder genoemde TV’s ontbreekt, namelijk ‘local dimming’. Hierbij gaan de backlights op donkere delen van het beeld uit, om zo te zorgen voor een beter contrast.

Ook deze TV is ‘smart’, maar gebruikt een ander smart besturingssysteem, namelijk LG’s WebOS. Ook dat is een prima besturingssysteem; hetzelfde besturingssysteem dat LG ook gebruikt op de flink duurdere TV’s, zoals de LG OLED CX TV’s.

WebOS geeft je toegang tot alle populaire streamingdiensten, en heeft daarnaast véél meer apps beschikbaar. Door de hoge hoeveelheid apps, is WebOS een beter besturingssysteem dan Saphi van de eerder genoemde Philips TV.

Om live TV te kijken heeft deze TV ook een ingebouwde triple-tuner. Externe apparaten voor het kijken van TV zijn aan te sluiten op de vier HMDI ingangen en 2 USB-ports. Daarmee heeft deze TV één HDMI poort meer dan de twee eerder genoemde TV’s.

Kortom is dit nog steeds een goedkope 65 inch TV, met als belangrijkste voordelen het goede smart besturingssysteem, en de toepassing van local dimming.

Deze TV kopen? Deze is op dit moment verkrijgbaar voor 619 euro op Bol.com.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een goedkope 65 inch TV? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Of een ervaring met een van de genoemde televisies die je wil delen? Laat dan hieronder je reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend