Goedkoopste 65 inch TV? De vijf goedkoopste opties!

Op zoek naar een zo goedkoop mogelijke 65 inch TV? Met 65 inch zit je een slag groter dan het populairste formaat op dit moment (55 inch), en koop heb je dus een flink grote TV.

Een TV met een beelddiagonaal van 65 inch (165.1 cm), heeft een scherm van 143.9 cm breed, en 80.9 cm hoog.

Grote TV’s zijn helaas duur. De gemiddelde prijs van een 65 inch TV is op dit moment dan ook zo’n €1300. Toch een grote TV voor weinig geld? Het kan flink goedkoper!

Dit zijn de vijf goedkoopste 65 inch TV’s van dit moment (2023):

  • Salora 65UHL2800: dé goedkoopste 65 inch TV – 4K, geen smart TV
  • RCA RS65U2: de #2 goedkoopste 65 inch TV – 4K, Android TV
  • Medion X16596: de #3 goedkoopste TV van 65 inch – Full HD, HDR, local dimming, Android TV
  • Samsung UE65AU7020: de #4 goedkoopste – 4K, HDR, local dimming, Tizen smart TV
  • Philips 65PUS8007: de #5 goedkoopste TV van 65 inch – 4K, HDR, Local dimming, Ambilight, Android TV

De goedkoopste 65 inch TV’s zullen niet op alle vlakken de beste eigenschappen hebben. Daarom beschrijf ik hieronder alle belangrijke eigenschappen van deze televisies.

Tip: volledige uitleg van de belangrijke eigenschappen van televisies? Bekijk dan de TV koopgids!

1. Salora 65UHL2800: dé goedkoopste 65 inch TV (4K)

beschikbaar bij:

De Salora 55UHL2800 kost op dit moment 499 euro, en is daarmee simpelweg dé goedkoopste TV in het 65 inch formaat.

Deze TV heeft de 4K resolutie, dus 3840×2160 pixels. Bij een afmeting van 65 inch zal deze hogere resolutie zorgen voor een duidelijk zichtbaar scherper beeld. Heeft je huidige TV de Full HD resolutie (1920×1080)? Dan zul je het verschil duidelijk merken. De 4K resolutie heeft de TV namelijk vier keer zoveel pixels.

Wel zul je dan ook 4K beeldmateriaal moeten afspelen. Het belangrijkste nadeel van deze TV, is dat dit géén smart TV is. Omdat deze TV geen toegang heeft tot het internet, en je géén streaming apps op de TV kunt installeren, zul je hiervoor een extern apparaat op de TV moeten aansluiten.

Een goede optie is om de Chromecast met Google TV 4K op de TV aan te sluiten over HDMI. Hierop staat Google TV, een volledig smart TV besturingssysteem. Daarop zijn video-on-demand streaming apps, zoals NetflixDisney Plus, en Amazon Prime Video beschikbaar.

Ook maakt dit het mogelijk om in 4K beeld te streamen naar je TV. Ook kun je een Blu-ray speler of gaming console met ingebouwde Blu-ray speler aansluiten op deze TV om 4K video te kunnen kijken.

Voor het aansluiten van deze apparaten heeft deze TV drie HDMI-poorten beschikbaar. Daarnaast heeft deze TV nog eens twee USB ports voor het aansluiten van een USB-stick of externe harde schijf.

Om live TV beschikbaar te maken op deze TV, heeft deze een ingebouwde ‘triple tuner’ (DVB-C, DVB-S en DVB-T). Daarom heb je geen losse TV ontvanger/decoder nodig om live TV te kijken!

Omdat dit een goedkope TV is, ontbreken er twee eigenschappen die de beeldkwaliteit kunnen verbeteren. Ten eerste ontbreekt de ondersteuning voor HDR, ofwel ‘High Dynamic Range’, een groter kleurbereik. Ten tweede heeft deze LCD-LED TV geen local dimming; een functie waarbij de LED-backlights op donkere plekken geen licht geven, om zo het contrast te verbeteren.

Hoewel deze TV dus niet de beste eigenschappen heeft, is het wel simpelweg dé goedkoopste 65 inch TV die je op dit moment kunt kopen. Op moment van schrijven is de laagste prijs voor deze TV slechts 499 euro op Bol.com.

2. RCA RS65U2: goedkope 65 inch smart TV met Android TV

beschikbaar bij:

Met een huidige prijs van 609 euro is de RCA RS65U2 op dit moment de op één na goedkoopste TV van 65 inch. Deze TV is op het moment van schrijven wel zo’n 90 euro duurder dan de Salora UHL2800.

Ook dit is een 4K TV, en heeft dus de hoge resolutie van 3840×2160 pixels, waardoor deze TV zeer scherp beeld kan weergeven.

Een ander voordeel is dat dit ook een smart TV is. Deze TV kun je zowel draadloos (over Wi-Fi), als bedraad (met internetkabel) op het internet aansluiten. Eenmaal aangesloten, maak je op deze TV gebruik van Android TV. Hierop kun je alle denkbare video streaming diensten vinden. Zo kijk je met Android TV bijvoorbeeld Netflix, Amazon Prime Video, en Disney Plus.

De meegeleverde afstandsbediening beschikt over spraakbesturing van Google Assistant. Na het indrukken van de Google Assistant-knop, kun je stemcommando’s geven om de TV te bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld vragen om een bepaalde aflevering van een TV serie op te zetten.

Ook voor het kijken van live TV heb je ook bij deze TV géén losse decoder nodig. Deze TV heeft namelijk een ingebouwde triple tuner. Daarom heb je geen decoder meer nodig.

Daarnaast kun je ook op deze TV externe apparaten aansluiten. Daarvoor zijn er drie HDMI-aansluitingen, en twee USB-aansluitingen aanwezig. Daarmee heeft deze TV een gemiddelde hoeveelheid aansluitingen.

Ondanks de hogere prijs, heeft deze TV dus een aantal belangrijke voordelen op de nog goedkopere TV van Salora. Voor de iets hogere prijs heb je dus het voordeel van een ingebouwd smart besturingssysteem.

3. Medion X16596: goedkope maar goede 65 inch smart TV (4K, HDR)

beschikbaar bij:

Op dit moment is de Medion X16596 van Medion de op twee na goedkoopste 65 inch TV.

Dit is een 4K TV met een QLED scherm. Het scherpe 4K.  Een voordeel van deze LG TV, is dat deze ook ondersteuning heeft voor HDR10 en Dolby Vision HDR. Met HDR is het kleurbereik van de TV groter, waardoor de beelden er levensechter uitzien.

Een ander voordeel van deze TV is dat de toepassing van local dimming. Daarmee gaan de LED-lampjes bij donkere stukken van het beeld uit. Dit zorgt voor een dieper zwart krijgt, en dus een beter contrast.

Ook deze TV is ‘smart’, en heeft Android TV als besturingssysteem. Met de ingebouwde Chromecast van deze TV, kun je daarnaast ook gemakkelijk het beeld van je smartphone of tablet ‘casten’ naar je TV.

Android geeft je toegang tot alle populaire streamingdiensten, en daarnaast nog veel meer apps, die je kunt downloaden met de Google Play Store.

Om live TV te kijken heeft deze TV ook een ingebouwde triple-tuner en een CI+ module. Externe apparaten voor het kijken van TV zijn aan te sluiten op de drie HMDI ingangen en 2 USB-ports.

Kortom is dit nog steeds een goedkope 65 inch TV, maar is de beeldkwaliteit van de TV een stuk beter door de ondersteuning van HDR en local dimming.

4. Samsung UE65AU7020: goedkoopste 65 inch Samsung smart TV (4K, HDR)

beschikbaar bij:

Met een huidige prijs van 667 euro is de UE65AU7020 van Samsung de goedkoopste Samsung TV in het 65 inch formaat, en de #4 goedkoopste 65 inch TV van dit moment.

Dit is een 4K TV, en heeft dus de hoge resolutie van 3840×2160 pixels, en een zeer scherp beeld. Videomateriaal met een lagere resolutie, zal de TV automatisch opschalen naar 4K om dit scherper te maken.

Ook ondersteunt deze TV HDR10+ content, en heeft deze TV dus een groot kleurbereik. Voor een verbeterd contrast maakt de TV gebruik van local dimming. De verversingssnelheid van deze TV is 50 Hz.

Met Samsung’s Tizen besturingssysteem, is dit een smart TV met veel mogelijkheden. Tizen is namelijk een van de meest uitgebreide smart besturingssystemen. Hierop vind je onder andere Netflix, Amazon Prime video, Disney Plus, en HBO Max als video streaming apps.

Voor het kijken van live TV heb je ook bij deze TV géén losse decoder nodig. Deze TV heeft namelijk een ingebouwde triple tuner en een CI+ module.

Daarnaast kun je ook op deze TV externe apparaten aansluiten. Daarvoor zijn er drie HDMI-aansluitingen, en één USB-aansluitingen aanwezig.

Voor het aansluiten van audio-apparatuur is er daarnaast nog een optische uitgang, en 3.5 mm AUX port beschikbaar.

Kortom is dit een goedkope, maar goede TV, van een bekend merk. Met het 4K scherm, HDR ondersteuning, en local dimming, levert deze TV een prima beeld. Met Tizen als smart besturingssysteem biedt deze TV veel opties.

5. Philips 65PUS8007: goedkope 65 inch TV met Ambilight

Philips 4K LED TV 65PUS8007/12

Laatste Amazon prijs-update op 12 juni 2024 19:19

Met de huidige prijs is de Philips 65PUS8007 de goedkoopste 65 inch Philips TV, en ook de goedkoopste TV met Ambilight.

Ambilight is een optionele LED-verlichting aan de achterkant van het scherm, die dezelfde kleuren als die op het scherm zichtbaar zijn weergeven. Hierdoor zal de muur achter de TV ook verlicht worden in dezelfde kleuren als op het scherm. Dat zorgt voor een ruimtelijkere ervaring.

Ook dit is een 4K televisie, en kan dus erg scherp beeld weergeven. Deze TV heeft ondersteuning voor HDR beeldmateriaal in de HDR10, HLG, en Dolby Vision formaten. HDR zorgt voor een betere kleurweergave. Daarnaast maakt deze TV gebruik van local dimming voor contrastverbetering.

Daarnaast is dit een smart TV, met het zeer uitgebreide Android TV smart besturingssysteem. Hiermee heb je toegang tot al je favoriete video streaming apps, en meer.

Wil je geen video streamen, maar live TV zenders kijken? Daarvoor heeft deze TV een ingebouwde ontvanger, en een CI+ module.

Daarnaast kun je ook op deze TV externe apparaten aansluiten. Daarvoor zijn er vier HDMI ports, en twee USB-aansluitingen aanwezig.

Voor het aansluiten van audio-apparatuur is er een optische uitgang, en een 3.5 mm AUX port aanwezig. Ook is het mogelijk om je draadloze koptelefoon te koppelen aan de TV via bluetooth.

Kortom is dit een goedkope TV met een prima beeldkwaliteit, een goed smart besturingssysteem, en heb je daarnaast het voordeel van Ambilight. Dat maakt deze TV een goede koop voor de lage prijs.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een goedkope 65 inch TV? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Of een ervaring met een van de genoemde televisies die je wil delen? Laat dan hieronder je reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend