Kleinste TV kopen? De vier kleinste TV’s! (2019)

Door | 21 augustus 2018

Kleine ruimte waar je een TV kwijt wil? Bijvoorbeeld een kleine slaapkamer, keuken, caravan, camper, of boot? Dan zul je een extra kleine TV moeten zoeken. Er worden televisies verkocht van extra kleine formaten, die toch alle belangrijke functies van een TV bevatten.

In dit artikel noem ik de kleinste TV’s in 4 verschillende categoriëen:

Daarnaast schreef ik eerder al over de kleinste OLED TV’s. De afmetingen worden in dit artikel genoemd in beelddiagonaal. Wil je de bijpassende lengte en breedte van het scherm weten? Bekijk dan dit artikel.

De 4 kleinste TV’s per categorie

Hieronder de 5 kleinste TV’s die je op dit moment (zomer 2018) kunt kopen, oplopend in formaat

1. Draagbare TV met antenne – Lenco TFT-1028 – 10 inch (25 cm)

Kleinste Draagbare Tv Lenco Tft 1028Het kleinste formaat TV zijn draagbare TV’s met een losse antenne voor ontvangst. Deze TV’s beginnen al vanaf een beelddiagonaal van 10 inch (25 cm). Er zijn meerdere van dit soort 10 inch TV’s beschikbaar, maar van de beschikbare opties is de Lenco TFT-1028 de beste optie qua specificaties en klantbeoordelingen.

De Lenco TFT-1028 kan via de actieve DVB-T antenne live TV ontvangen. Deze TV heeft een TFT scherm met een resolutie van 1024×600 pixels, en twee ingebouwde luidsprekers voor het geluid. Daarnaast kun je ook headphones aansluiten voor het geluid, via de 3.5 mm jack.

Omdat dit een draagbare televisie is, hoeft ‘ie niet constant aangesloten te zijn op het stopcontact. Bij draadloos gebruik wordt er overgeschakeld op de accu, die goed is voor zo’n 2 uur kijktijd. Ben je wel in de buurt van een stopcontact, dan kun je de TV daarop aansluiten met de meegeleverde 12V adapter.

Naast live TV via de antenne, zijn er andere mogelijkheden om video af te spelen op deze TV. Je kunt namelijk een extern apparaat zoals, laptop, of USB stick met videobestanden aansluiten. Hiervoor is er één USB port, en één HDMI port beschikbaar.

Dit is draagbare TV, maar heeft wel een uitklapbare poot om deze neer te kunnen zetten. Ook is deze TV aan de muur te bevestigen. Het enige dat je hoeft te doen om deze TV aan de muur te hangen, is één schroef in de muur te schroeven. De TV kun je vervolgens over deze schroef hangen. Deze bevestiging is gelijk aan dat van het bevestigingsmechanisme om een klok aan de muur te hangen.

Deze draagbare TV wordt verkocht in twee kleuruitvoeringen: zwart en wit. Je kunt hem kopen bij drie verschillende Nederlandse webshops: Bol.com, Megekko.nl, en Conrad.nl. De huidige prijs ligt rond de 150 euro.

2. Kleinste Full HD (1080p) LCD TV – HKC 13M4 – 13,3 inch (33 cm)

Kleinste Full Hd Tv Hkc 13m4Wil je minimaal Full HD beeld? Dan is de kleinste optie 13.3 inch in beelddiagonaal. De HKC 13M4 is met 13.3 inch de kleinste TV die beeld afspeelt in full HD (1080p), en ook de enige optie in dit formaat.

Deze TV heeft een ingebouwde analoge tuner voor DVB-C, DVB-S en DVB-T. Je kunt dus gebruik maken van een kabel (C), satelliet (S), of van een antenne (T) om beeld te ontvangen op deze TV. Ook zit er een CI+ ingang op de HKC 13M4, en is deze Ziggo gecertificeerd.

In tegenstelling tot de eerder genoemde TV, heeft de 13M4 geen ingebouwde batterij. Deze TV staat op een poot, maar kan ook aan de muur gemonteerd worden. Als je deze TV aan de muur wil bevestigen, kun je ook gebruik maken van een VESA 400×400 muurbeugel.

Hoewel het beeldformaat groter is, en een hogere resolutie heeft, is deze TV goedkoper dan Lenco TFT-1028. De HKC 13M4 is namelijk te koop voor 99 eur. De enige webwinkel die deze TV op dit moment op voorraad heeft, is Bol.com (bekijk product).

3. Kleinste smart TV – Salora 22FSW5012 – 22 inch (56 cm)

Kleinste Smart Tv Full Hd Salora 22FSW5012Wil je op zijn minst ook smart TV functies, zodat je gebruik kunt maken van apps zoals Netflix of YouTube? De kleinste smart TV op dit moment is de Salora 22FSW5012, met een beelddiagonaal van 22 inch ofwel 56 cm. Dit is een Full HD TV met ingebouwde DVB-C tuner, en een CI+ ingang (oa. geschikt voor Ziggo).

Let op: deze TV beschikt niet over Wi-Fi! Je moet de TV aansluiten op het internet met een internetkabel. Omdat de populaire Samsung UE22h5600 niet meer verkrijgbaar is, zijn er op dit moment zijn er geen Full HD 22 inch TV’s beschikbaar die ook over Wi-Fi beschikken. Pas vanaf 32 inch hebben de meeste TV’s Wi-Fi.

Wel beschikt deze TV over een USB port en 2 HDMI ingangen voor het aansluiten van externe apparaten. De Salora 22FSW5012 is te koop op Bol.com en Mediamarkt.nl. Bij beide webshops kost deze TV op dit moment 179 euro.

4. Kleinste 4K TV – Samsung UE40MU6100 – 40 inch (102 cm)

Kleinste 4k Tv Samsung UE40MU6100De kleinste 4K TV heeft een beelddiagonaal van 40 inch, ofwel 102 cm. Omdat er bij dit beeldformaat meteen meerdere opties beschikbaar zijn, noem ik hier de beste optie. Naar mijn inzicht is dat de Samsung UE40MU6100. Ik heb dezelfde TV in één maat groter (109 cm), en ben er zeer tevreden over. Mijn volledige review van deze TV lees je in het artikel Samsung UE43MU6100 review. De uitvoering van 40 inch is op de afmetingen na gelijk.

Met een 4K televisie van dit formaat kun je het beste redelijk dicht bij het scherm zitten wanneer je kijkt. Zit je te ver weg, dan verlies je het voordeel van de hoge 4K resolutie. Als je niet ver van deze TV zit, merk je zeker het voordeel van het scherpe 4K beeld.

De Samsung UE40MU6100 bevat ingebouwde tuner die het kijken van Live TV via kabel of antenne mogelijk maakt. Ook is er een CI+ slot aanwezig. Daarnaast is dit uiteraard een smart TV, en kun je via het Tizen besturingssysteem van de TV gemakkelijk navigeren naar Netflix, YouTube, Videoland, en andere video-on-demand apps.

Deze TV kan via Wi-Fi draadloos verbinden met het internet, maar ook met internetkabel aangesloten worden. Daarnaast beschikt deze TV over 3 HDMI poorten, en 2 USB poorten. Externe speakers of soundbars zijn onder andere aan te sluiten met een optische (Toslink) kabel.

Deze TV is online te bestellen op Bol.com en Coolblue.nl. De televisies van de Samsung MU6100 serie zijn flink in prijs gezakt; de laagste prijs is op moment van schrijven slechts €458.

Vragen over het kopen van een kleine TV?

Heb je nog vragen over het kopen van een kleine TV? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Of een eigen ervaring met kleine TV’s die je wil delen? Je kunt hieronder een reactie achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Kleinste TV kopen? De vier kleinste TV’s! (2019)

 1. Berry

  Hoi! Bedankt voor je artikel.
  Is het ook mogelijk een 4k computer monitor te gebruiken als je een hoge resolutie scherm wilt, maar een kleine beelddiagonaal?

  Groeten Berry

  Reply
  1. Guido Post author

   Hoi Berry,

   Dat is ook mogelijk. Wel moet je dan een extern apparaat aansluiten om (live) TV op je scherm te krijgen, bijvoorbeeld een Ziggo mediabox. Ook kun je bijvoorbeeld een Google Chromecast op een monitor aansluiten om (via Wi-Fi) gebruik te maken van een streaming dienst zoals Netflix, zodat je films en series kunt kijken. Beide genoemde apparaten gebruiken HDMI, dus kies wel voor een monitor met een HDMI-aansluiting.

   Groet,
   Guido

   Reply