Grote tablet / grote iPad kopen? Top 4 grootste tablets!

Door | 16 december 2017

Op zoek naar een extra grote tablet? In dit artikel een overzicht van de grootste tablets die je op dit moment, eind 2017, kunt kopen in Nederland!

In dit overzicht heb ik 2-in-1 pc’s (laptop/tablet combinatie) zoals de Microsoft Surface Book niet meegerekend. Ook specialistische tekentablets, zoals Wacom tekentablets staan niet in dit overzicht.

Archos 133 Oxygen – 13.3 inch – beste koop extra grote tablet

De 133 Oxygen van het Franse merk Archos is een van de drie beschikbare tablets in het 13.3 inch formaat. Dit is een Full HD tablet (1920 x 1080 pixels) die Android 6.0 draait. Er wordt gebruik gemaakt van een IPS scherm, een schermtype dat gunstig is voor het kijken van video. Dit schermtype heeft namelijk goede kleuraccuraatheid en gunstige kijkhoeken. De Archos 133 Oxygen is door dit scherm zeer geschikt voor het kijken van films, series, of YouTube video’s.

De tablet heeft een 1 GHz processor en 2GB RAM geheugen. Daarmee is dit niet de snelste tablet, maar zeker snel genoeg voor doorsnee gebruik. Voor grafisch veeleisende Android games is deze tablet minder geschikt.

Deze tablet heeft een batterij met een levensduur van 10000 mAh, goed voor zo’n 5 uur gebruik voordat je deze weer moet opladen. Dat is dus lang genoeg om een paar films of afleveringen van een serie te kijken voordat je de tablet moet opladen.

Qua connectivieit kun beschikt deze tablet over WiFi en Bluetooth. Verbonden met het internet kun je zo bijvoorbeeld gebruik maken van Netflix voor het kijken van films. Er zijn twee ingebouwde speakers voor stereo audio. Ook kun je gebruik maken van headphones, die je aan kunt sluiten via de 3.5 mm jack.

De 133 Oxygen heeft twee ingebouwde camera’s; een 5MP camera aan de achterkant, en een 2 MP camera aan de voorkant. De kwaliteit van de camera is acceptabel, maar bijna elke smartphone zal een betere camera bezitten. In deze video een paar voorbeelden van foto’s met deze camera. In deze video zie je verder een unboxing en duidelijke productdemonstratie.

Voor het opslaan van foto’s en andere bestanden is er 64 GB opslagruimte beschikbaar. Ook is er een port voor SD-kaarten beschikbaar, om het geheugen uit te breidden of bestanden uit te wisselen. Ook kun je gebruik maken van USB en HDMI.

Hoewel er meer tablets zijn van 13.3 inch, is dit de goedkoopste tablet van dit formaat. Deze tablet koop je namelijk al voor 189 euro bij Megekko.nl of voor €191 op Bol.com.

Hannspree HANNSpad 133 Titan 2 – 13.3 inch – grote tablet

Hannspree HANNSpad 133 Titan 2 Grootste Tablet

De Hannspree HANNSpad 133 Titan 2 is ook en 13.3 inch tablet met een full HD resolutie, die ook gebruik maakt van een IPS scherm. Daarmee is ook deze tablet zeer geschikt voor het kijken van video. Deze tablet is met een prijs rond de 300 euro een stuk duurder dan de Archos 133 Oxygen.

Deze tablet is wel in een aantal opzichten beter dan de Archos 133. Het grootste voordeel van deze is de snellere processor, van 1.5 GHz. De hoeveelheid RAM geheugen is gelijk: 2 GB. De stereo speakers van deze tablet zitten aan de bovenzijde van het scherm. Dit heeft als voordeel dat het geluid niet tegengehouden wordt door het scherm dat voor de speakers zit.

Een nadeel is de oudere versie van Android die op deze tablet staat: Android 5.1 (Android Lollipop), en de lagere opslagcapaciteit: 16 GB. Verder is deze tablet in veel opzichten gelijk aan de Archos 133 Oxygen. Zo heeft deze tablet ook WiFi en bluetooth, een maakt gebruik van een 10000 mAh batterij. Daarnaast zijn er camera’s van vergelijkbare kwaliteit beschikbaar, die foto’s maken met 5 megapixel (acherzijde), en 2 MP (voorzijde).

Ook zijn er op deze tablet alle nuttige aansluitingen aanwezig: een SD-kaartlezer, USB, mini-HDMI, en een 3.5mm headphone jack.

In deze video zie je een duidelijke review van dit product. De Hansspree HANNSpad 133 Titan 2 is bij Centralpoint.nl te bestellen. Op dit moment kost deze tablet €313,39.

Trekstor SurfTab theatre – 13.3 inch – tablet voor films

De derde tablet die beschikbaar is in het 13.3 inch formaat, is de Trekstor SurfTab theatre 13.3. Zoals de naam aangeeft, is deze tablet voornamelijk gericht op het kijken van films. Daarom beschikt deze tablet ook over een IPS scherm, met Full HD resolutie. Deze tablet draait op het besturingsysteeem Android 6.0 (Marshmallow).

Deze tablet beschikt over een 1.1 GHz processor; iets sneller dan die van de Archos 133 Oxygen. Verder heeft deze tablet net als de twee eerder genoemde grote tablets 2 GB aan RAM, en een 10.000 mAh batterij – die goed is voor zo’n 6 uur gebruik.

Uiteraard beschikt ook deze tablet over WiFi en Bluetooth. Verbonden met het internet kun je zo bijvoorbeeld gebruik maken van Netflix voor het kijken van films. Er zijn twee ingebouwde speakers voor stereo audio. Voor geluid heeft deze tablet 4 speakers in de rand: twee aan de linkerkant, en twee aan de rechterkant. Dit is daarmee de enige 13.3 inch tablet met vier speakers. Ook kun je voor de audio gebruik maken van headphones, die je aansluit op de headphone jack.

De Trekstor SurfTab Theatre heeft 16 GB interne opslagruimte, wat verder uit te breidden is door een SD kaart aan te sluiten. Ook is er een USB 2.0 port aanwezig. Helaas ontbreekt de HDMI-aansluiting bij deze tablet.

Deze tablet heeft twee camera’s: aan de achterkant een die foto’s kan maken van 2 MP, en aan de voorkant een voor 0.3 MP foto’s. Daarmee heeft de Trekstor van de drie genoemde tablets wel de minst goede camera.

Deze tablet kost op dit moment 219 euro bij Megekko.nl. Er wordt een staander meegeleverd; handig om film te kunnen kijken zonder dat je de tablet hoeft vast te houden.

iPad Pro – 12.9 inch – de grootste iPad

De 12.9 inch iPad Pro is de grootste iPad die je kunt kopen. Waar de bovengenoemde tablets voornamelijk gericht zijn op entertainment, is de iPad Pro ook geschikt voor zakelijk gebruik. Door de snelheid van de iPad Pro is deze handig en betrouwbaar bij zakelijk gebruik zoals het maken van aantekeningen of een schets, het schrijven van email, of als scherm bij vergaderingen. Met de 4G-uitvoering van deze iPad heb je waar je ook bent toegang tot het internet.

De iPad pro is met de 2.38 GHz processor veel sneller dan de drie bovengenoemde tablets van 13.3 inch. Ook bevat deze tablet twee keer zoveel werkgeheugen, namelijk 4 GB RAM.

Hoewel de iPad Pro een iets kleiner scherm heeft, is deze toch zeer geschikt voor het kijken van films of andere video. Het scherm heeft namelijk een zeer hoge resolutie: 2732 x 2048 pixels. Door deze grote hoeveelheid pixels is het beeld erg scherp. Daarnaast heeft Apple ervoor gezorgd dat de kleuren op het scherm een goede kleurechtheid hebben.

Voor audio zijn er vier ingebouwde speakers aanwezig, maar kun je ook gebruik maken van headphones. Verder is er een lightning port aanwezig voor het opladen, en het overzetten van bestanden. Verschillende accessoires, zoals toetsenborden, maken via de ingebouwde ‘smart connector’ draadloos verbinding met de iPad Pro, hoewel deze accessoires wel via de magneet aan de iPad Pro gekoppeld moeten zijn.

Ook de camera op deze tablet is veel beter dan die op de drie eerder genoemde tablets. Op deze pagina zie je voorbeelden van foto’s genomen met deze camera. De kwaliteit van de foto’s van de iPad Pro is beter dan die van de meeste smartphones. Met veel tablets zou je alleen in een noodgeval foto’s maken, maar met de iPad Pro ligt het voor de hand. De camera maakt foto’s van 12 MP, en kan ook filmen in 4K. Ook de camera aan de voorkant is prima; 7 MP en 1080p video.

Voor het opslaan van je foto’s en andere bestanden is er minimaal 64 GB aanwezig. Ook kun je kiezen voor een uitvoering met meer opslagcapaciteit: 256 GB of 512 GB. Je kunt helaas geen SD kaart aansluiten voor meer opslag.

Alle uitvoeringen van de iPad Pro hebben WiFi en Bluetooth. Daarnaast kun je kiezen uit een uitvoering met 4G, voor mobiel internet via een simkaart. Er zijn drie verschillende kleuropties beschikbaar: zilver, goud, en grijs. De iPad Pro is ook beschikbaar met een scherm van 10.5 inch. Meer informatie over verschillende iPads lees je in mijn artikel ‘Welke iPad kopen?‘.

De 12.9 inch iPad Pro is beschikbaar bij veel verschillende webshops, waaronder Bol.com en Mediamarkt.nl. De goedkoopste uitvoering kost op dit moment 909 euro.

Vragen, opmerken, of eigen ervaringen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het kopen van een grote tablet? Stel je vraag hieronder, en je krijgt gericht advies. Ervaring met één van de genoemde producten? Deel je ervaring hieronder in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *