HBO Max kijken op TV? Alle TV merken en mogelijkheden!

Sinds maart 2022 is HBO Max beschikbaar in Nederland! Zo kun je eindelijk alle HBO series kijken zonder ook klant te zijn van Ziggo. In dit artikel leg ik uit hoe je HBO Max kunt kijken op je televisie, welke TV je ook hebt!

Sluit een HBO Max abonnement af

Hbo Max Logo

Om HBO Max te kunnen kijken, zul je eerst een abonnement af moeten sluiten. Je kunt een abonnement afsluiten op hbomax.com.

Er zijn twee keuzes beschikbaar:

  • Basic: €5,99/maand – kijk op 1 scherm tegelijk, maximaal in HD-ready kwaliteit (720p).
  • Standaard: €7,99/maand – kijk op maximaal 3 schermen tegelijk, en in Full HD (1080p) of 4K UHD resolutie indien beschikbaar

Je kunt HBO Max helaas niet gratis uitproberen, maar HBO Max is gemakkelijk maandelijks opzegbaar.

Abonnement afgesloten? Hieronder de opties om vervolgens HBO Max op je TV te kunnen kijken.

HBO kijken op een smart TV? Deze TV’s hebben apps!

Heb je een Smart TV? Dan is de kans groot dat er een HBO Max app beschikbaar is voor jouw TV! Door op het besturingssysteem van je TV zelf een app te installeren, heb je geen externe apparaten nodig voor het kijken van HBO Max. Dat maakt dit de gemakkelijkste optie.

Uiteraard moet de smart TV met internet verbonden zijn om videomateriaal te kunnen streamen met de HBO Max app.

Heb je een Smart TV die met internet is verbonden? Dan is de volgende stap om de HBO Max app te installeren.

Is er geen app beschikbaar voor je TV? Verderop in dit artikel noem ik nog 4 alternatieve methoden om toch Disney Plus te kunnen kijken op elke TV!

HBO max kijken op Samsung smart TV (Tizen)? App beschikbaar!

Hbo Max Kijken Op Samsung Tv

Heb je een smart TV van Samsung, en is het model uit 2016 of nieuwer? Dan is er een app beschikbaar op jouw TV!

Er is namelijk een HBO Max app beschikbaar in de app-store van Tizen, Samsung’s smart besturingssysteem.

Je kunt deze app vinden door op de Smarthub “Apps” te selecteren. Zoek vervolgens naar “HBO Max”. De HBO Max app verschijnt dan in de zoekresultaten. Klik op ‘downloaden’ om deze app te downloaden en installeren.

Open vervolgens de app op je TV, en log in met de accountgegevens die je hebt aangemaakt bij het afsluiten van je abonnement.

Heb je een oudere Samsung smart TV, of een Samsung smart TV’s met het besturingssysteem Orsay OS? Daarop is er geen app beschikbaar. Bekijk de alternatieve methoden verderop in dit artikel om tóch HBO Max op je TV te kunnen kijken.

HBO Max op Sony TV, Philips TV, of Sharp smart TV? Android TV HBO Max app!

Hbo Max Op Sony Philips Of Sharp Tv

De nieuwe smart TV’s van Sony, Philips, en Sharp maken gebruik van het Android TV besturingssysteem.

Ook voor Android TV is er een HBO Max app beschikbaar. Op elke TV met Android OS 5 of hoger kun je deze app installeren.

Om deze app te installeren, navigeer je naar de Google Play Store, en zoek je vervolgens op “HBO Max” om de app te vinden.

Installeer de app, en log in met je accountgegevens. Vervolgens kun je alle content van HBO kijken op je TV!

TV van deze merken zonder Android, of een oudere versie van Android tV? Bekijk dan verderop in dit artikel de alternatieve methoden.

HBO Max kijken op LG TV met webOS: installeer de app!

Hbo Max Kijken Op Lg Tv

Heb je een LG smart TV? Dan is de kans groot dat je ook gebruik kunt maken van een app. Het smart TV besturingssysteem van LG heet webOS.

Bij elke TV met webOS versie 3.5 of hoger, is het mogelijk om de HBO Max app te installeren via de LG Content store.

Zoek op je TV via de LG Content store op ‘HBO Max’, installeer de app, en log in met je aangemaakte accountgegevens.

Eenmaal ingelogd kun je simpelweg je favoriete film of TV serie selecteren en bekijken.

Heb je een oudere versie van webOS, en daarom geen app? Bekijk dan hieronder de alternatieve methoden.

HBO Max kijken zonder smart TV app? De mogelijkheden!

Heb je een TV waarvoor er geen HBO Max app beschikbaar is? Of een ouderwetse ‘domme’ TV waar je sowieso geen apps op kunt installeren?

Maakt niet uit! Er zijn nog vele andere manieren om alsnog HBO Max te kunnen kijken op je TV. Hieronder noem ik een aantal alternatieve methoden om toch HBO Max op je TV te krijgen.

Beste optie: stream HBO Max naar je TV met een Chromecast!

Misschien heeft je TV geen HBO Max app, maar heb je wel een smartphone of tablet waarop je de HBO Max app kunt downloaden. Ook geen smartphone of tablet? Ook via een laptop op desktop PC kun je naar hbomax.com om video’s HBO video’s aan te zetten.

Deze kun je vervolgens op je TV krijgen door deze te ‘casten’ naar de Chromecast. De Chromecast is een Wi-Fi dongle. Je kunt met elk apparaat op je Wi-Fi netwerk beeldmateriaal naar de Chromecast sturen om af te spelen.

De Chromecast zelf sluit je via HDMI aan op je TV. Selecteer op de TV de HDMI-ingang waar je de Chromecast op hebt aangesloten als ‘input’. Vervolgens zal al het beeldmateriaal dat je naar de Chromecast ‘cast’ zichtbaar worden op je TV.

Zo kun je met elk apparaat op hetzelfde Wi-Fi netwerk beeldmateriaal naar je TV sturen.

Installeer bijvoorbeeld op je Android of Apple smartphone de HBO Max app, en ‘cast’ je beeld naar je TV.

De Chromecast is verkrijgbaar op Bol.com en Coolblue.nl voor €39.99.

Een laptop of PC bedraad aansluiten op je TV

Een andere oplossing is om een laptop of PC te gebruiken, en hier naar hbomax.com te gaan om video’s af te spelen. Door je laptop of PC op je TV aan te sluiten, zie je het beeld hiervan op je TV, en kun je dus alsnog HBO Max bekijken op je televisie.

Er zijn verschillende manieren om je laptop of PC bedraad te verbinden met je TV. Meer informatie? Lees dan mijn volledige artikelen:

In deze artikelen leg ik verder uit hoe je een laptop of PC bedraad aansluit op je TV.

Via je console: Xbox One, Xbox Series X|S, PS4 of PS5

Heb je al een console aangesloten op je TV? Het is ook mogelijk om een console te gebruiken om HBO Max te kijken.

Je kunt de HBO Max app voor de Xbox One, One X, en Series X|S hier in de Microsoft Store vinden, en als je bent ingelogd in je Microsoft account, ook meteen installeren naar je Xbox console. Eenmaal geïnstalleerd, kun je inloggen met je HBO Max accountgegevens, en zo vervolgens via je Xbox HBO Max kijken op je TV.

Ook voor de PlayStation 4 Slim/Pro en de PlayStation 5 is er een HBO Max app beschikbaar. Om deze te installeren zul je je console aan moeten zetten. Ga vervolgens naar de tab ‘Media’, en zoek hier naar de HBO Max app. Download de app, en log in met je HBO Max account om te kunnen kijken.

Er is op dit moment géén HBO Max app beschikbaar op de Nintendo Switch, en helaas geen app beschikbaar voor de oudere consoles, zoals de Xbox 360 en PS3.

Via een mediabox / TV box (Android Box of Apple TV)

Smart Tv Box Android Tv Box Of Apple Tv

Een zogenaamde mediabox is een simpele computer met een (draadloze) internetverbinding. Door deze op je TV aan te sluiten, voeg je smart-functies toe aan je TV.

Zo zijn er mediaboxen met Android, en maakt ook Apple een eigen TV box, namelijk de Apple TV. Op beide mediaboxen kun je de HBO Max app installeren (bekijk de app: Android, Apple TV). Voor meer informatie over deze mediaboxen, zie:

Door op je TV de aangesloten mediabox te kiezen als input-bron, kun je zo gebruik maken van de HBO Max app op je TV.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het kijken van HBO Max op je TV? Laat dan hieronder je reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend