Een 32 inch 4k TV kopen? Dit zijn de opties (2020)!

Op zoek naar een 32 inch TV met de 4K UHD resolutie? Bij deze schermgrootte heeft deze 4K resolutie alleen voordeel als je erg dicht op je scherm zit. Bij een gemiddelde kijkafstand is het verschil tussen Full HD (1080p) en 4K niet te zien op een 32 inch TV. Daarom is er maar weinig aanbod.

Toch een 32 inch 4K TV kopen? In dit artikel houd ik bij wat de keuzes zijn.

Let op: dit zijn géén 4K TV’s!

Er staan op Bol.com op dit moment (10 juli 2020) vier televisies genoemd als 32 inch 4K televisies. Deze TV’s worden verkocht door andere webshops via het verkoopplatform van Bol. Hierbij is in de specificaties de verkeerde resolutie of afmeting gekozen. Van deze opties staan er daarom drie onterecht vermeld als 4K TV.

Dit zijn dus géén 32 inch 4K TV’s:

 • Samsung The Frame QE32LS03T. Werkelijke resolutie: 1920×1080 (bron)
 • Evervue Ocea Pro 220 Smart Touch. Werkelijke resolutie: 1920×1080 (bron)
 • Ocea Pro 280. Wél 4K, andere afmeting: 28 inch. Daarnaast is dit een specialistische, waterdichte badkamer TV. Hoewel dit dus een zeer kleine TV is met 4K resolutie, is deze vanwege de specialistische gebruikstoepassing en de hoge prijs (1799 euro) waarschijnlijk niet waar je naar op zoek bent.

Hieronder meer informatie over de enige TV die wél de 32 inch beelddiagonaal heeft, en de 4K resolutie.

De 32 inch 4K TV van Samsung: Q50R

Samsung 32 Inch 4k Tv Q50r

Er is op dit moment slecht één 32 inch 4K TV beschikbaar; namelijk de Samsung Q50R, ofwel de QN32Q50RAFXZC. Deze TV is nieuw, en door Samsung uitgebracht in herfst 2019.

Dit is een QLED TV met Samsung’s Smart TV besturingssysteem Tizen. Naast het kijken van live TV, kun je hiermee gebruik maken van streaming apps zoals Netflix, Amazon Prime Video, en Disney Plus. Daarnaast ondersteunt deze TV Apple AirPlay 2.

Voor het aansluiten van externe apparaten heeft deze TV drie HDMI-ingangen (1× ARC), twee USB-A ingangen, een component en composiet ingang. Voor het aansluiten van een externe audio-apparatuur kun je ook gebruik maken van Digital Audio Out (optisch). Naast draadloze verbinding over Wi-Fi kun je de TV bedraad op het internet aansluiten via de ethernet ingang.

Je kunt een uitgebreide review van deze TV lezen op Rtings.com. De TV krijgt over het algemeen een positieve beoordeling op de beeldkwaliteit.

Op dit moment is deze TV echter alleen beschikbaar in de VS, namelijk bij Best Buy en op Bhphotovideo.com. Bij beide webshops is de huidige prijs $499. Deze TV is op dit moment niet beschikbaar in Nederland, en het is nog onduidelijk of deze TV wordt uitgebracht in Nederland.

Update (juli 2020): deze TV is nu ook verkrijgbaar in Nederland, namelijk op Bol.com. De prijs ligt hier wel hoger dan in de VS. De huidige prijs voor deze TV is  namelijk €585,95.

Alternatieve oplossing: 32 inch 4K monitor + Android TV box!

32 Inch 4k Tv Maken Van Monitor

Als de Samsung Q50R niet wordt uitgebracht in Nederland, zijn er simpelweg geen 32 inch 4K TV’s beschikbaar. Wel is er een alternatieve oplossing mogelijk: een 4K monitor (beeldscherm), waar je TV en video naartoe kunt streamen.

Er is namelijk een groot aanbod aan 4K monitors in 32 inch formaat:

Om alle functies van een smart TV toe te voegen aan je TV, kun je gebruik maken van een Android TV box. Op dit moment is de de Xiaomi Mi Box S een erg populaire optie. Deze zul je op de monitor moeten aansluiten met een HDMI-kabel. Bijna alle monitors hebben wel een HDMI-ingang. Daarnaast moet de Mi Box S met een adapter op stroom worden aangesloten.

Eenmaal aangesloten, kun je met de Box Android TV gebruiken op je monitor. Hierop kun je alle belangrijke streaming apps, zoals Netflix, Prime Video, en Disney Plus, installeren. Ook kun je via deze Android TV box live TV kijken op de monitor. Veel providers hebben namelijk een app om live TV te kunnen streamen. Bijvoorbeeld Ziggo Go, Tele 2 Online TV, of KNP iTV.

Een andere optie is om gebruik te maken van een Google Chromecast. Je kunt dan op je smartphone, tablet, of laptop een streaming app/live TV app gebruiken om te kiezen wat je wil kijken. De Chromecast is een Wi-Fi ontvanger, waar je de gekozen video’s draadloos naartoe kunt streamen.

Door gebruik te maken van een Android TV box of Google Chromecast geef je een monitor dus dezelfde functies als een smart TV. Ook kun je consoles, zoals een Xbox One of PS4 via HDMI aansluiten op een monitor. Als je op zoek bent naar een 32 inch 4K TV, is dit daarom de beste alternatieve oplossing.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een 32 inch 4K TV of monitor en TV box? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Toch ergens een 32 inch 4K TV kunnen vinden? Laat het weten door hieronder een reactie achter te laten!

Plaats een reactie

3 reacties op “Een 32 inch 4k TV kopen? Dit zijn de opties (2020)!”

 1. Goedendag,

  Inmiddels is nog een nieuw 32 inch 4k model op bol aangeboden. Van “Hisense” de A7100F58A7100F. Ook een model uit 2019. En mijn vraag is natuurlijk of we hier echt met een 4K resolutie te maken hebben ? Nu ben ik niet super technisch onderlegd. Het ontbreekt dit model aan HDR. Een verschil tov de genoemde Samsung. En in hoeverre is de waarde van de versterking van kleuren/contrasten van toepassing op een toch al gtote resolutie op een klein scherm ?
  Ondergetekende is zeer geïnteresseerd in een 32 inch 4K tv scherm. Leuk om van u een reactie te krijgen.

  Met vriendelijke groet,
  Klaas Bart van Nes

  Beantwoorden
  • Hoi Klaas Bart,

   Ik denk dat deze TV helaas verkeerd is gelabeld op Bol.com. Als ik meer informatie zoek over het modelnummer, is de A7100F volgens Hisense zelf alleen beschikbaar vanaf 43 inch en groter. De 58A7100F is dan ook een 57.5 inch TV (afgerond naar 58 in het modelnummer).

   Op Bol staat tevens in de titel dat het een 32 inch TV zou zijn, maar in de productbeschrijving wordt ook de maat van 57.5 inch genoemd.

   Kortom is het wél een 4K TV, maar is de TV géén 32 inch, maar 57.5 inch.

   Nu de Samsung Q50R niet meer beschikbaar is, weet ik helaas ook geen enkele andere 32 inch 4K TV te noemen. De beste optie blijft dan om een 32 inch 4K monitor te kopen, en hier een Android TV box op aan te sluiten.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 2. Update: ondertussen is de 32 inch 4K TV van Samsung wél verkrijgbaar in Nederland! Wel staan er nog steeds drie (ondertussen andere) TV’s onterecht als 32 inch 4K TV vermeld op Bol.com.

  Beantwoorden
Send this to a friend