Netflix op oude tv? 5 manieren op Netflix te kijken zonder smart tv!

Door | 23 december 2017

Heb je een oude, ‘domme’ TV waar je Netflix op wil kunnen kijken? Dat kan! Er zijn meerdere mogelijkheden om zonder smart TV Netflix te kunnen kijken. In dit artikel licht ik de 5 beste methodes toe.

1. PC/Laptop met internet aansluiten op TV (bedraad)

Je kunt Netflix kijken op elke PC of laptop met internet, door in te loggen op je account op Netflix.com. Om vervolgens het beeld van je computer op je TV te krijgen, moet je deze aansluiten aan de TV.

Netflix op je oude TV via HDMIDe gemakkelijkste methode is via HDMI. Met een HDMI kabel kan de TV het beeld en audio van je PC of laptop weergeven. Door simpelweg de computer met HDMI aan te sluiten op de TV, en op je computer de TV te selecteren als beeldscherm, kijk je Netflix op je TV.

Wil je de TV standaard aangesloten hebben aan je desktop PC die ver van je TV staat? Let dan wel op met het gebruik van lange HDMI kabels. Bij lange HDMI kabels, vanaf zo’n 5 meter, kan het mogelijk worden dat er ruis ontstaat op het beeld. In dat geval moet je ook een HDMI versterker aansluiten om goed beeld te krijgen.

Omdat HDMI een relatief nieuwe standaard is, is het mogelijk dat deze aansluiting bij een een oude TV ontbreekt. Veel oude TV’s zullen wel een VGA aansluiting hebben. Met een VGA kabel sluit kun je de computer aansluiten op de TV. VGA levert echter alleen beeld. Je moet dus ook gebruik maken van een 3.5 mm jack audiokabel om ook het geluid van je PC op je TV te krijgen.

Heb je een echt oude TV, met alleen composiet of component aansluitingen (tulpstekkers)? Als je computer wel een HDMI aansluiting heeft, kun je gebruik maken van een converter, die het HDMI signaal van je PC omzet naar composiet- of componentvideo. Zo kun je zelfs Netflix kijken op een oude CRT TV!

De benodigde converters zijn helaas vaak onnodig duur in Nederland. Een goedkopere optie is om te bestellen bij AliExpress. Zelf heb ik op AliExpress exact deze hdmi naar component converter gekocht voor slechts €12, en deze werkt prima. Houdt wel rekening met de langere verzendtijd; in mijn geval was dat 12 dagen. Wil je dezelfde converter binnenlands bestellen? Dan heb je hem morgen in huis, maar betaal je ruim 40 euro extra.

2. Met Google Chromecast (draadloos)

De Google Chromecast is een klein apparaatje dat je met HDMI aansluit op je TV. De Chromecast is een draadloze ontvanger, die audio en video van een ander apparaat op hetzelfde WiFi-netwerk kan ontvangen en afspelen. Met een Google Chromecast kun je zo dus draadloos Netflix kijken op je TV.

Ga hiervoor eerst op één van apparaten dat aangesloten is op je WiFi-netwerk naar de website of app van Netflix. Binnen Netflix zal er dan een optie verschijnen om de video te ‘casten’ naar je TV. In onderstaande video een korte uitleg.

De Google Chromecast kost bij de meeste webshops op dit moment 39 euro. Je kunt de Chromecast onder andere kopen bij Bol.com, Coolblue.nl en Mediamarkt.

3. Via een console (Xbox / Playstation)

Netflix kijken via consoleHeb je een Xbox 360, Playstation 3, Xbox One, of Playstation 4? Met al deze consoles kun je Netflix kijken op je TV. Voorwaarde hierbij is wel dat de console verbonden moet zijn met het internet. Zowel een verbinding met ethernetkabel als een draadloze verbinding met WiFi maakt het kijken van Netflix mogelijk.

Hieronder links naar informatie en instructies voor het gebruik van Netflix op verschillende consoles:

4. Android box / Android stick

Een Android box of een Android stick is een apparaat met het Android besturingssysteem, dat je kunt aansluiten op je TV . Een Android box maakt niet alleen Netflix mogelijk, maar maakt van je ‘domme’ TV een smart TV; je kunt naast Netflix ook veel andere Android apps gebruiken.

Er zijn veel Android boxes beschikbaar. Hieronder drie goede opties.

 • De H96 Pro+ Android TV Box is een relatief goedkope Android box met Android 7.1. Deze box heeft 3GB RAM, een snelle 2GHz CPU, en kan verbinden via WiFi en bluetooth. Daarnaast wordt er een afstandsbediening meegeleverd. De H96 Pro+ is het goedkoopst te bestellen via AliExpress. De prijs ligt zo rond de 60 euro. Wel zul je een lange verzendtijd hebben, omdat het product wordt verzonden vanuit China of Rusland. Binnen Nederlands kun je de H96 Pro Plus kopen op bol.com. Je betaalt dan wel meer; op dit moment kost deze Android Box daar €99,95.
 • MXQ Pro 4KDe MXQ Pro 4K is een goedkope Android box die breed beschikbaar is in Nederland. Deze draait Android 7.1, waarop je de Netflix app kunt gebruiken. Ook ondersteunt deze box Apple Airplay en MiraCast.
  De MXQ Pro 4K heeft een snelle quad-core processor. Het is daarom mogelijk om met deze box beeldmateriaal in 4K af te spelen. Ook kun je video kijken die je op een harde schijf of USB stick hebt staan door deze aan te sluiten aan een van de USB poorten. aan te sluiten kun je vdDe MXQ Pro 4K is beschikbaar op Bol.com voor €39,49.
 • NVIDIA Shield TV is een mediaspeler die draadloos streamen van video van de hoogste kwaliteit mogelijk maakt. Hiervoor kun je de Netflix app van dit apparaat gebruiken, maar heb je ook de mogelijkheid om vanaf je PC of telefoon te streamen. De Nvidia Shield TV heeft namelijk een geïntegreerde Chromecast, waardoor je vanaf alle draadloze apparaten naar de Shield TV kunt streamen.
  De Nvidia Shield heeft voor een mediabox zeer krachtige hardware. Deze hardware zorgt ervoor dat je kunt streamen zonder dat 4K video zal gaan stotteren. Ook maakt dit mogelijk om te gamen op de Shield TV; koop je de bijpassende controller, dan kun je via Steam gamen op je TV. De Nvidia Shield TV is te koop bij Coolblue voor 169 euro. Er wordt een afstandsbediening meegeleverd.

5. Apple TV

Apple TV is een mediabox waarmee je toegang hebt tot apps van Apple. Onder deze Apps ook Netflix. Verder kun je gebruik maken van Apple Airplay. Met Airplay kun je vanaf je iPhone, iPad, MacBook, iMac of andere PC, draadloos muziek en video streamen naar je TV. De Apple TV is de beste draadloze mediaspeler als je al gebruik maakt van veel andere Apple apparaten.

Er zijn twee uitvoeringen van de Apple TV: Full HD en 4K. Met de full HD uitvoering kan je 1080p video bekijken. Deze uitvoering van Apple TV kost op dit het minste op Coolblue.nl, namelijk €159. Wil je 4K video kijken, dan moet je de Apple TV 4K aanschaffen. Deze is duurder, en kost 199 euro op Bol.com en Coolblue.nl.

Vragen?

Heb je nog vragen over het kijken van Netflix zonder smart TV? Stel je vraag dan hieronder!

Eén reactie op “Netflix op oude tv? 5 manieren op Netflix te kijken zonder smart tv!

 1. Peter

  Kan ik ook netflix kijken op mijn Sony tv die geen Smart tv is met een Sony blu ray speler met Wifi. De afstandsbediening hiervan heeft ook een Netlflix knop.

  Reply
  1. Guido Post author

   Als deze Blu-ray speler op de TV is aan te sluiten, waarschijnlijk wel. Om welk product gaat het precies?

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *