Netflix op oude TV? 5 manieren om Netflix te kijken zonder smart TV!

Heb je een oude, ‘domme’ TV waar je Netflix op wil kunnen kijken? Dat kan! Er zijn meerdere mogelijkheden om zonder smart TV Netflix te kunnen kijken. In dit artikel licht ik de 5 beste methodes toe.

1. PC/Laptop met internet aansluiten op TV (bedraad)

Je kunt Netflix kijken op elke PC of laptop met internet, door in te loggen op je account op Netflix.com. Om vervolgens het beeld van je computer op je TV te krijgen, moet je deze aansluiten aan de TV.

Netflix op je oude TV via HDMI

HDMI kabel
(1.5 meter)

Bol.com (€3,95)

De gemakkelijkste methode is via HDMI. Met een HDMI kabel kan de TV het beeld en audio van je PC of laptop weergeven.

Door simpelweg de computer met HDMI aan te sluiten op de TV, en op je computer de TV te selecteren als beeldscherm, kijk je Netflix op je TV.

HDMI kabels zijn online goedkoop verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld op Bol.com een 1.5 meter lange HDMI kabel bestellen voor €4,50.

Wil je een vaste aansluiting maken tussen je TV en een desktop PC die ver van je TV staat? Let op met het gebruik van lange HDMI kabels!
Bij lange HDMI kabels, vanaf zo’n 5 meter, kan het mogelijk worden dat er ruis ontstaat op het beeld. In dat geval moet je ook een HDMI versterker aansluiten om goed beeld te krijgen.

Omdat HDMI een relatief nieuwe standaard is, is het mogelijk dat deze aansluiting bij een een oude TV ontbreekt.

Veel oude TV’s zullen wel een VGA aansluiting hebben. Met een VGA kabel sluit kun je de computer aansluiten op de TV. VGA levert echter alleen beeld. Je moet dus ook gebruik maken van een 3.5 mm jack audiokabel om ook het geluid van je PC op je TV te krijgen.

Heb je een echt oude TV, met alleen composiet of component aansluitingen (tulpstekkers)? Als je computer wel een HDMI aansluiting heeft, kun je gebruik maken van een converter, die het HDMI signaal van je PC omzet naar composiet- of componentvideo. Zo kun je zelfs Netflix kijken op een oude CRT TV!

De benodigde converters zijn helaas vaak onnodig duur in Nederland. Een goedkopere optie is om te bestellen bij AliExpress. Zelf heb ik op AliExpress exact deze hdmi naar component converter gekocht voor slechts €12, en deze werkt prima. Houdt wel rekening met de langere verzendtijd; in mijn geval was dat 12 dagen. Wil je dezelfde converter binnenlands bestellen? Dan heb je hem morgen in huis, maar betaal je ruim 40 euro extra.

2. Met Google Chromecast (draadloos)

Netflix op oude TV via Google Chromecast

Google Chromecast

Bol.com (€39,99)

De Google Chromecast is een klein apparaatje dat je via HDMI aansluit op je TV.

De Chromecast is een draadloze ontvanger, die audio en video van een ander apparaat op hetzelfde WiFi-netwerk kan ontvangen en afspelen.

Met een Google Chromecast kun je zo dus draadloos Netflix kijken op je TV.

Ga hiervoor eerst op één van apparaten dat aangesloten is op je WiFi-netwerk naar de website of app van Netflix. Binnen Netflix zal er dan een optie verschijnen om de video te ‘casten’ naar je TV.

In deze video zie je een korte uitleg en demonstratie.

De Google Chromecast kost bij de meeste webshops op dit moment €39,99. Je kunt de Chromecast onder andere kopen bij Bol.com, Coolblue.nl, en Mediamarkt.

3. Via een console (Xbox / Playstation)

Heb je een Xbox 360, Playstation 3, Xbox One, of Playstation 4? Met al deze consoles kun je Netflix kijken op je TV!

Netflix kijken via console

Om dit mogelijk te maken moet de console wel verbonden zijn met het het internet. Zowel een verbinding met ethernetkabel als een draadloze verbinding met WiFi maakt het kijken van Netflix mogelijk.

Hieronder links naar informatie en instructies voor het gebruik van Netflix op verschillende consoles:

4. Android box / Android stick

Een Android box of een Android stick is een apparaat met het Android besturingssysteem, dat je kunt aansluiten op je TV . Een Android box maakt niet alleen Netflix mogelijk, maar maakt van je ‘domme’ TV een smart TV; je kunt naast Netflix ook veel andere Android apps gebruiken.

Er zijn veel Android boxes beschikbaar. Hieronder drie goede opties:

De H96 Pro+ Android TV Box is een relatief goedkope Android box met Android 7.1. Deze box heeft 3GB RAM, een snelle 2GHz CPU, en kan verbinden via WiFi en bluetooth. Daarnaast wordt er een afstandsbediening meegeleverd.

De H96 Pro+ is het goedkoopst te bestellen via AliExpress. De prijs ligt zo rond de 60 euro. Wel zul je een lange verzendtijd hebben, omdat het product wordt verzonden vanuit China of Rusland. Binnen Nederlands kun je de H96 Pro Plus kopen op Bol.com. Je betaalt dan wel meer; op dit moment kost deze Android Box daar €99,95.

De MXQ Pro 4K is een goedkope Android box die breed beschikbaar is in Nederland. Deze draait Android 7.1, waarop je de Netflix app kunt gebruiken. Ook ondersteunt deze box Apple Airplay en MiraCast.

De MXQ Pro 4K heeft een snelle quad-core processor. Het is daarom mogelijk om met deze box beeldmateriaal in 4K af te spelen. Ook kun je video kijken die je op een harde schijf of USB stick hebt staan door deze aan te sluiten aan een van de USB poorten. De MXQ Pro 4K is beschikbaar op Bol.com voor €31,99.

NVIDIA Shield TV is een mediaspeler die draadloos streamen van video van de hoogste kwaliteit mogelijk maakt. Hiervoor kun je de Netflix app van dit apparaat gebruiken, maar heb je ook de mogelijkheid om vanaf je PC of telefoon te streamen. De Nvidia Shield TV heeft namelijk een geïntegreerde Chromecast, waardoor je vanaf alle draadloze apparaten naar de Shield TV kunt streamen.

De Nvidia Shield heeft voor een mediabox zeer krachtige hardware. Deze hardware zorgt ervoor dat je kunt streamen zonder dat 4K video zal gaan stotteren. Ook maakt dit mogelijk om te gamen op de Shield TV; koop je de bijpassende controller, dan kun je via Steam gamen op je TV. De Nvidia Shield TV is te koop op Bol.com voor 169 euro. Er wordt een afstandsbediening meegeleverd.

5. Apple TV

Apple TV is een mediabox waarmee je toegang hebt tot apps van Apple. Onder deze Apps ook Netflix.

Verder kun je gebruik maken van Apple Airplay. Met Airplay kun je vanaf je iPhone, iPad, MacBook, iMac of andere PC, draadloos muziek en video streamen naar je TV. De Apple TV is de beste draadloze mediaspeler als je al gebruik maakt van veel andere Apple apparaten.

Er zijn twee uitvoeringen van de Apple TV: Full HD en 4K. Met de full HD uitvoering kan je 1080p video bekijken. Deze uitvoering van Apple TV kost op dit het minste op Amac.nl, namelijk €159.

Wil je 4K video kijken, dan moet je de Apple TV 4K aanschaffen. Deze is duurder, en kost 199 euro op Bol.com.

Vragen?

Heb je nog vragen over het kijken van Netflix zonder smart TV? Stel je vraag dan hieronder!

Plaats een reactie

16 reacties op “Netflix op oude TV? 5 manieren om Netflix te kijken zonder smart TV!”

  • Hoi Magda,

   Ja, dat zou moeten kunnen. Je Netflix abonnement is wereldwijd beschikbaar. Je vind hier meer informatie hierover op de site van Netflix.
   Wel kan het aanbod aan films en TV series per land verschillen.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 1. Ik ben woonachtig in Spanje .

  Ik heb geen smart tv maar kan nu wel via een Spaans kastje Netflix etc kijken. Via HDMI 2 Het probleem is dat ik geen Ned ondertiteling of ned taal kan krijgen.
  Slechts 4 talen zijn mogelijk Spaans Italiaans Engels en Pools.
  Komt dit omdat het geen Ned kastje is? Zou het probleem opgelost zijn als ik een Ned kastje bestel?
  Met dank voor uw reactie

  Beantwoorden
  • Hoi Astrid,

   Welke Loewe TV is het precies? Als deze een HDMI ingang heeft, kun je hier onder andere Netflix op kijken met een Chromecast, of door een laptop aan te sluiten met een HDMI-kabel. De uitleg hiervoor staat hierboven in het artikel.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
  • Je kiest dus voor één van de genoemde apparaten die HDMI gebruikt, en hebt maar één HDMI aansluiting? De makkelijkste oplossing is om gebruik te maken van een HDMI switch. Deze sluit je aan op de HMDI poort, en heeft meerdere HDMI uitgangen. Je kunt dan niet tegelijk gebruik kunnen maken van de schotel en bijvoorbeeld een Chromecast, maar kunt met één druk op de knop selecteren welk aangesloten HDMI-apparaat je wil gebruiken.

   Een andere oplossing is om te kiezen voor een adapter/converter, zodat je gebruik kunt maken van een andere aansluiting op je TV. Bijvoorbeeld een HDMI naar SCART converter.

   Beantwoorden
 2. Beste Allemaal,

  Ik ben op zoek naar een manier om op mijn tv Netflix te kijken In mijn studenten huis! Ik heb een Chromecast aangeschaft. Maar de wifi werkt helemaal niet er goed!! Dan doet hij het goed en dan doet hij het weer niet. Nu is mijn vraag is het misschien mogelijk Op een andere manier? met een kabel bijvoorbeeld? Als je bijvoorbeeld de serie of film eerst download op WiFi en hem dan kijkt? Of moet ik een wifi-adapter gebruiken?

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen!

  Met vriendelijke groet

  Pim Bouwmeester

  Beantwoorden
  • Hoi Pim,

   Er zijn meerdere mogelijke oplossingen voor je probleem.

   Als de WiFi überhaupt niet goed werkt zou ik het verbeteren van de WiFi-verbinding de prioriteit geven. Je zou een betere router te kopen om dit op te lossen, of een WiFi versterker/repeater als de WiFi alleen in een bepaald deel van het huis niet goed werkt. Hier een blog met meerdere tips voor het verbeteren van de WiFi ontvangst in je huis.

   Ook is het mogelijk om films/series te downloaden via Netflix. Hier de instructies. Door het apparaat waarop je de series/films hebt gedownload met een kabel aan te sluiten op de TV wordt het dan mogelijk om (ook zonder WiFi) de series/films te kunnen kijken op je TV.

   Een andere optie is om je laptop met een internetkabel aan te sluiten op de router, om zo te zorgen voor een stabiele internetverbinding. Alle draadloze routers die ik ken hebben namelijk ook nog de mogelijkheid om een internetkabel in te pluggen. De laptop sluit je vervolgens met een kabel aan op je TV (zie optie #1 in het artikel).

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
  • Hoi Hans,

   Als dat gewoon een 4G netwerk is, kun je met je smartphone een Wi-Fi hotspot maken. Uitleg hoe je dit doet vind je hier (Android) of hier (iPhone/iOs).

   Om de Wi-Fi hotspot die je met je telefoon maakt te gebruiken, heb je vervolgens wel een tweede apparaat nodig (smartphone, tablet, of laptop). Met het tweede apparaat verbind je met de Wi-Fi hotspot van de smartphone.

   Door een Google Chromecast of ander Wi-Fi streaming apparaat aan te sluiten op je TV, kun je zo Netflix kijken.

   Het streamen van video kost wel veel data, dus let er op dat dit binnen het datalimiet van je telefoonabonnement past.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 3. Kan ik ook netflix kijken op mijn Sony tv die geen Smart tv is met een Sony blu ray speler met Wifi. De afstandsbediening hiervan heeft ook een Netlflix knop.

  Beantwoorden