Samsung soundbar kopen? Welke? Complete vergelijking! (2020)

Op zoek naar een soundbar van Samsung? Er zijn veel verschillende keuzes. Op dit moment, begin 2020, heeft het merk Samsung namelijk wel 13 verschillende soundbars als nieuw beschikbaar in Nederland.

Om je keuze gemakkelijker te maken geef ik daarom op deze pagina een duidelijk overzicht van het huidige aanbod. Ook geef ik aan welke soundbar geschikt is voor welke situatie. Zo kun je gemakkelijk een Samsung soundbar vinden die bij je past.

Tip: meer uitleg over de belangrijke eigenschappen van een soundbar? Bekijk de soundbar koopgids.

Welke Samsung Soundbars zijn er?

Om te beginnen zal ik aangeven hoe je aan de productnaam van de soundbars van Samsung al meteen een aantal eigenschappen kunt aflezen.

Een voorbeeld van een modelnummer van een soundbar van Samsung is bijvoorbeeld de Samsung HW-MS650.

De modelnummers van de soundbars beginnen allemaal met “HW“. Wat betreft soundbars heeft Samsung op dit moment drie verschillende productseries beschikbaar.

Het getal geeft iets aan over de kwaliteit en functies van de soundbar. Ruwweg houdt een hoger getal hier een betere geluidskwaliteit en meer functies aan.

In welke productserie een soundbar valt, kun je herkennen aan de letter voor het getal. Hier kan een ‘Q‘, ‘MS‘, ‘R‘, ‘K‘, of ‘N‘ staan.

Hieronder geef ik aan wat deze letters zeggen over de productserie, en welke soundbars er beschikbaar zijn voor elke serie. Klik op de naam van een product om meteen omlaag te scrollen naar meer informatie over dit product. Hierbij noem ik alleen de huidige productgeneratie. Ook sommige producten van de vorige productgeneratie zijn daarnaast bij sommige webshops nog beschikbaar.

Q – Dit zijn Samsung’s Cinematic Soundbars, high-end soundbars gericht op het verzorgen voor een bioscoop-ervaring bij je TV. Op dit moment beschikbaar:

MS – Dit zijn Samsung’s All-in-one Soundbars, mid-range soundbars gericht op het leveren van een goede geluidservaring met alleen een soundbar, zonder losse subwoofer. Wat betreft prijs is dit de middenklasse. Op dit moment beschikbaar:

R, K, en N – Dit zijn Samsung’s Essential Soundbars, betaalbare soundbars met als hoofddoel om duidelijk beter geluid te leveren dan de ingebouwde speakers van je TV. De R-, en de K-series zijn allemaal soundbars met een losse subwoofer. De huidige N-series zijn soundbars met een ingebouwde subwoofer. Op dit moment beschikbaar:

Zoals je kunt zien heeft Samsung dus voor elke denkbare opstelling wat betreft geluidskanalen een oplossing. Meer informatie over audiokanalen lees je hier.

Meer informatie over deze soundbars? Hieronder bespreek ik al deze soundbars in meer detail. Daarbij zal ik ingaan op de eigenschappen, functies en toepassingen, reviews en beoordelingen van deze soundbars. Ook geef ik aan waar de soundbars te koop zijn, en wat de huidige prijs is.

Samsung HW-Q90R: 7.1.4-kanaals soundbar met Dolby Atmos

Samsung Hw Q90r Soundbar Met Subwoofer En Achterspeakers

De Samsung HW-Q90R is wat betreft eigenschappen de meest luxueuze soundbar die Samsung op dit moment verkoopt. Omdat deze soundbar onderdeel is van de Q-serie, is deze gericht op het produceren een bioscoop-geluid in een grote ruimte. Dat wordt bij deze soundbar mogelijk gemaakt door de meegeleverde subwoofer, en de twee draadloze achterspeakers.

De soundbar zelf bevat ook twee speakers die omhoog gericht zijn. Ook de twee achterspeakers bevatten een speaker die omhoog gericht is.

Door geluid omhoog af te spelen, en dit te laten weerkaatsen van het plafond, lijkt het of het geluid van boven komt. Dit zorgt voor een 3D-geluidservaring, alsof jezelf midden in de actie zit.

Met al deze speakers is dit een 7.1.4 channel geluidssysteem, dat Dolby Atmos geluid af kan spelen. Bij sommig beeldmateriaal is er voor elk geluidskanaal ook een los audiobestand beschikbaar.

Zo zijn er bijvoorbeeld op Netflix verschillende films beschikbaar die Dolby Atmos audio bevatten. Je kunt deze films herkennen aan een logo met ‘Atmos’ onder de titel. Heb je in de film bijvoorbeeld een scene waarbij er een helikopter opstijgt, dan komt het geluid van de wieken in dit geval ook echt van boven.

Eigenschappen/specificaties:

 • Speaker-configuratie: 7.1.4 channel, in totaal 17 speakers
 • Frequentiebereik: 34 Hz – 17 kHz
 • Opstelling: met draadloze subwoofer en twee achterspeakers
 • Vermogen, totaal: 512 Watt
 • Audio-ondersteuning: UHQ 32 bit audio, Dolby Atmos, Dolby 5.1 ch, DTS-X, DTS 5.1 ch
 • Afmeting (B×H×D): soundbar: 122,6×8,3×13,6 cm, subwoofer: 20,5×40,3×40,3 cm
 • Aansluitingen: HDMI-in: 2×, HDMI- out: 1×, Optisch: 1×
 • Connectiviteit: Bluetooth en Wi-Fi
 • Smart functies: Smart Things App, Spotify Connect

Met deze eigenschappen is dit meest complete soundbar van Samsung.

Deze soundbar krijgt erg positieve beoordelingen in reviews van experts. Review van deze soundbar lezen? Deze soundbar is uitvoering gereviewed op AVforums.com, en krijgt daar een reviewscore van 10/10 sterren, en de ‘Best in Class’-award, vanwege de goede geluidskwaliteit, het goede 3D geluid bij Dolby Atmos, en het feit dat de extra speakers draadloos op te stellen zijn.

De Samsung HW-Q90R kopen? De laagste prijs voor deze soundbar is op dit moment €883,58 euro Bol.com. Dat is ondertussen ruim 400 euro korting op de adviesprijs van 1299 euro.

Samsung HW-Q80R: 5.1.2-kanaals soundbar met Dolby Atmos

Samsung Hw Q80r Soundbar Met Subwoofer

Eén stap omlaag in de Q-serie kom je uit op de Samsung HW-Q80R. Het verschil met de Q90R is dat deze soundbar géén achterspeakers heeft. De Q80R bestaat dus alleen uit een soundbar en een subwoofer. Heb je een grote kamer waar je toch een zeer ruimtelijk geluid (bioscoopgeluid) in wil hebben, maar dan zonder achterspeakers? Dan is dit de beste optie.

Dit is namelijk een 5.1.2 channel geluidssysteem. De soundbar bevat speakers voor het linker, rechter, en een midden-kanaal. Daarnaast zijn er links en rechts speakers die opzij gericht zijn. Deze spelen het geluid van twee achterkanalen af. Door deze naar buiten te richten zal het geluid namelijk weerkaatsen via de muren, waardoor je dit zult ervaren als geluid van achteren.

Daarnaast zitten er in de soundbar twee upfiring speakers, die het geluid via het plafond weerkaatsen. Zo krijg je ook met deze soundbar een driedimensionale geluidservaring. Dit werkt het beste als je ook geschikt bronmateriaal afspeelt, zoals bestanden met Dolby Atmos of DTS:X geluid.

De set is eventueel later uit te breiden met de SWA-9000S draadloze achterspeakers. Dit zijn echter andere rear speakers dan die van de HW-Q90R, en missen de twee omhoog gerichte speakers. De upfiring achterspeakers uit de Q90R zijn niet los verkrijgbaar.

Eigenschappen/specificaties:

 • Speaker-configuratie: 5.1.2 channel, soundbar met 13 ingebouwde speakers
 • Frequentiebereik: 34 Hz – 17 kHz
 • Opstelling: met draadloze subwoofer
 • Vermogen, totaal: 372 Watt
 • Audio-ondersteuning: UHQ 32 bit audio, Dolby Atmos, Dolby 5.1 ch, DTS-X, DTS 5.1 ch
 • Afmeting (B×H×D): soundbar: 122,6×8,3×13,6 cm, subwoofer: 20,5×40,3×40,3 cm
 • Aansluitingen: HDMI-in: 2×, HDMI-out: 1×, Optisch: 1×
 • Connectiviteit: Bluetooth en Wi-Fi
 • Smart functies: Smart Things App, Spotify Connect

Deze soundbar krijgt positieve reviews van experts. Een duidelijke review kun je vinden op AVforums.com, waar deze soundbar en subwoofer een score van 8/10 sterren krijgt. Ook komt deze soundbar goed uit de test van Rtings.com, waar de eindscore van deze soundbar een 8/10 is. Uit de tests blijkt dat de geluidsreproductie van de HW-Q80R nauwkeurig is, en dat ook blijft bij hoge volumes.

De Samsung HW-Q80R kopen? De laagste prijs voor deze soundbar is op dit moment 643,22 euro op Bol.com, en voor €687 op Expert.nl. Daarmee ligt de prijs van deze soundbar ondertussen ruim 200 euro onder de adviesprijs van 849 euro.

Samsung HW-Q70R: 3.1.2 channel Samsung soundbar en subwoofer

Samsung Hw Q70r Soundbar Met Subwoofer

Wil je geluid van boven, maar is je huiskamer niet geschikt voor (virtueel) achtergeluid, of heb je daar geen behoefte aan? Dan is de HW-Q70R is de juiste optie voor jou. De Samsung HW-Q70R is namelijk een soundbar met een linker-, rechter, en midden-kanaal, en daarnaast een linker en rechter upfiring speaker.

Net als de eerder genoemde soundbars wordt hierbij het geluid voor de bovenkanalen omhoog afgespeeld door de soundbar. Via het plafond wordt dit geluid weerkaatst, waardoor het vanaf de bank lijkt of het van bovenaf komt.

Wil je later toch achterspeakers toevoegen? Deze soundbar is verder uit te breiden met de Wireless Rear Speaker kit SWA-8500S. Net als de subwoofer, verloopt de verbinding met deze achterspeakers draadloos.

Eigenschappen/specificaties:

 • Speaker-configuratie: 3.1.2 channel, soundbar met 7 ingebouwde speakers
 • Frequentiebereik: 35 Hz – 20 kHz
 • Opstelling: met draadloze subwoofer
 • Vermogen, totaal: 330 Watt
 • Audio-ondersteuning: UHQ 32 bit audio, Dolby Atmos, Dolby 5.1 ch, DTS-X, DTS 5.1 ch
 • Afmeting (B×H×D): soundbar: 110×5,9×10 cm, subwoofer: 20,5×40,3×40,3 cm
 • Aansluitingen: HDMI-in: 1×, HDMI-out: 1×, Optisch: 1×
 • Connectiviteit: Bluetooth en Wi-Fi
 • Smart functies: Smart Things App, Spotify Connect

Deze soundbar krijgt veel positieve reviews. De gedetailleerde review op AVforums.com geeft deze soundbar een eindscore van 9/10. Hierbij worden voornamelijk de goede geluidskwaliteit, de diepe bas, en het installatiegemak genoemd als belangrijke voordelen. Een volledige test van alle geluidseigenschappen kun je bekijken op Rtings.com. Hierbij wordt de nauwkeurigheid van het geluid genoemd als voordeel, maar het ontbreken van surround-sound als nadeel als het gaat om de ervaring bij het kijken van films.

De Samsung HW-Q70R soundbar kopen? De adviesprijs voor deze Samsung Soundbar is €599. De laagste prijs bij webshops is op dit moment €493,90 op Bol.com.

Samsung HW-Q60R: 5.1 channel soundbar en subwoofer

Samsung Hw Q60r Soundbar Met Subwoofer

De Samsung HW-Q60R is de laatste soundbar in de Q-serie. Het grootste verschil met de andere soundbars, is dat deze géén upfiring speakers heeft voor de bovenkanalen. Daarom ontbreekt bij deze soundbar de Atmos of DTS-X ondersteuning.

Wel ondersteunt de soundbar zelf vijf verschillende audiokanalen. Zo bevat deze soundbar ingebouwde speakers voor het linker-, richter-, en midden-kanaal. Daarnaast zit er in deze soundbar de zogenaamde Acoustic Beam ingebouwd. Deze speelt het geluid van de twee achterkanalen van de soundbar naar links en rechts omhoog af. Door weerkaatsing van het geluid in je kamer lijkt het geluid dan toch van achteren te komen.

Daarmee zorgt deze soundbar toch voor een zeer ruimtelijk geluid. Wil je nog beter achter-geluid? Dan kun je ook losse achterspeakers toevoegen. Je kunt bij deze soundbar de SWA-8500S rear speakers gebruiken, die draadloos kunnen verbinden met de soundbar.

Verder gebruikt deze soundbar ook een draadloze subwoofer. Deze heeft hetzelfde design als de andere subwoofers in de Q-serie, maar heeft een kleinere speaker driver, en in z’n geheel een kleiner formaat. De speaker driver is namelijk 6.5 inch, in tegenstelling tot de grotere 8 inch driver van de andere subwoofers uit deze serie. De subwoofers met de grotere driver zijn nog beter in het produceren van de echt diepe tonen.

De Samsung HW-Q60R is dus een 5.1 channel geluidssysteem, en geschikt is voor het afspelen van Dolby 5.1 en DTS 5.1 channel audio voor virtual surround sound. Een laatste verschil met de andere Q-series soundbars is dat deze soundbar niet over Wi-Fi beschikt.

Eigenschappen/specificaties:

 • Speaker-configuratie: 5.1 channel, soundbar met 8 ingebouwde speakers
 • Frequentiebereik: 42 Hz – 20 kHz
 • Opstelling: met draadloze subwoofer
 • Vermogen, totaal: 360 Watt
 • Audio-ondersteuning: Dolby 5.1 ch, DTS 5.1 ch
 • Afmeting (B×H×D): soundbar: 110×5,9×10 cm, subwoofer: 20,5×35,3×30,32 cm
 • Aansluitingen: HDMI-in: 1×, HDMI-out: 1×, Optisch: 1×, AUX (Audio In): 1×
 • Connectiviteit: Bluetooth
 • Smart functies: Smart Audio Remote App

Een uitgebreid review van deze soundbar kun je lezen op AVforums.com. De soundbar krijgt hier een review-score van 8/10, met als grootste voordeel de goede geluidskwaliteit, en de bouwkwaliteit. De genoemde nadelen zijn het ontbreken van Dolby Atmos en DTS:X ondersteuning (geen upfiring speakers), en de afwezigheid van Wi-Fi.

Deze soundbar kopen? Deze is verkrijgbaar op Bol.com.

Samsung HW-MS650: 3.0 all-in-one soundbar met ingebouwde subwoofer

Samsung Hw Ms650 Soundbar

Veel consumenten die op zoek zijn naar een soundbar, doen dit omdat ze het geluid van de TV willen verbeteren, maar geen ruimte voor een volledige set aan speakers hebben, of de ruimte hier niet voor willen gebruiken. De HW-MS650 is dan een goede oplossing.

Dit is namelijk een zogenaamde all-in-one soundbar. Dat houdt in dat deze soundbar een ingebouwde subwoofer heeft. Zo verbeter je dus toch het basgeluid flink, zonder dat je een subwoofer hoeft te plaatsen.

Deze subwoofer zorgt voor lagere tonen, maar speelt bij deze soundbar niet het aparte subwooferkanaal (.1) af. Wel heeft deze soundbar een linker-, rechter-, en middenkanaal. Daarmee is dit dus een 3.0 channel soundbar, en wordt het geluid ruimtelijker dan met het normale stereo (2.0) geluid van je TV.

Ook is het mogelijk om de SWA-9000S rear speakers toe te voegen. In combinatie met de soundbar is er zo een surround-sound opstelling te maken.

Eigenschappen/specificaties:

 • Speaker-configuratie: 3.0 channel, soundbar met 9 ingebouwde speakers
 • Frequentiebereik: 42 Hz – 20 kHz
 • Opstelling: all-in-one soundbar
 • Vermogen, totaal: 450 Watt
 • Audio-ondersteuning: Dolby 5.1 ch, DTS 5.1 ch
 • Afmeting (B×H×D): 106×7,8×13,05 cm
 • Aansluitingen: HDMI-in: 1×, HDMI-out: 1×, Optisch: 1×, AUX in: 1×
 • Connectiviteit: Wi-Fi en Bluetooth
 • Smart functies: Samsung Multiroom App

Vanwege de goede eigenschappen en geluidskwaliteit in een kleine soundbar zonder subwoofer, is de HW-MS650 een zeer populaire soundbar. Deze soundbar krijgt daarom onder andere op Expertreviews.co.uk, en op Techradar.com ook een maximale reviewscore van 5/5 sterren.

Daarnaast is deze soundbar ook erg populair bij klanten. De HW-MS650 wordt veel verkocht, en krijgt veel positieve recensies van klanten. Daarom krijgt deze soundbar ook de ‘beste koop’ vermelding in het artikel ‘beste soundbar‘.

De All-in-one Soundbar HW-MS650 van Samsung kopen? De laagste prijs voor deze soundbar is op dit moment 299 euro, en voor deze prijs te vinden op Bol.com. Daarnaast is deze soundbar ook beschikbaar in een witte/zilverkleurige uitvoering. De witte uitvoering heeft het modelnummer HW-MS651.

Samsung HW-MS550: 2.0 all-in one soundbar met ingebouwde subwoofer

Samsung Hw Ms550 Soundbar

De andere MS-serie soundbar is de HW-MS550. Dit is daarmee ook een all-in-one soundbar. Deze soundbar is minder breed dan de MS650, en bevat zes ingebouwde speakers. Door de ingebouwde subwoofer kan deze soundbar zonder externe subwoofer toch nog erg lage tonen halen, en zal deze soundbar daarom het geluid van je TV alsnog flink verbeteren.

Door het ontbreken van een midden-kanaal is dit dus een 2.0 channel (stereo) soundbar. Daarmee zorgt deze voor een minder ruimtelijk geluid dan de HW-MS650. Het voordeel is dat deze soundbar wel een stuk korter is, en dus minder ruimte inneemt.

Met de zes ingebouwde speakers, dus drie voor elk kanaal, heeft de MS550 een wel een prima stereo-weergave. Het geluidskanaal minder maakt voor het luisteren van muziek weinig verschil.

Je kunt deze soundbar uitbreiden met de SWA-9000S rear speaker set. Door deze draadloos te verbinden maak je zo een 4.0 opstelling.

Eigenschappen/specificaties:

 • Speaker-configuratie: 2.0 channel, soundbar met 6 ingebouwde speakers
 • Frequentiebereik: 44 Hz – 20 kHz
 • Opstelling: all-in-one soundbar
 • Vermogen, totaal: 450 Watt
 • Audio-ondersteuning: Dolby 2 ch, DTS 2 ch
 • Afmeting (B×H×D): 89×7,1×13,05 cm
 • Aansluitingen: HDMI-in: 1×, HDMI-out: 1×, Optisch: 1×, AUX in: 1×
 • Connectiviteit: Wi-Fi en Bluetooth
 • Smart functies: Samsung Multiroom App

Deze soundbar kopen? De laagste prijs is op dit moment €278,95, en voor deze prijs te vinden op Bol.com.

Samsung HW-R650: 3.1 channel soundbar met grote subwoofer

Samsung Hw R650 Soundbar

 

De Samsung HW-R650 is de krachtigste en duurste soundbar binnen Samsung’s serie aan Essential Soundbars. De HW-R650 wordt geleverd met een subwoofer met een 6.5 inch speaker driver. Dit is dezelfde subwoofer als die van de HW-Q60R.

Wel een verschil met de Q60R, is de soundbar zelf. Bij de R650 is dit een 3 channel soundbar, dus met een linker-, rechter, en midden-kanaal. Vergeleken met het stereo-geluid van je TV wordt het geluid zo dus ruimtelijker. Daarnaast verbetert de subwoofer de bastonen flink.

Om deze soundbar verder ook surround-geluid toe te voegen, kun je SWA-8500S rear speakers toevoegen, om zo tot een 5.1 surround set te komen.

Eigenschappen/specificaties:

 • Speaker-configuratie: 3.1 channel, soundbar met in 6 ingebouwde speakers
 • Frequentiebereik: 42 Hz – 20 kHz
 • Opstelling: Soundbar met draadloze subwoofer
 • Vermogen, totaal: 340 Watt
 • Audio-ondersteuning: Dolby 5.1 ch, DTS 5.1 ch
 • Afmeting (B×H×D): soundbar: 106×5,9×8,75 cm, subwoofer: 20,5×35,3×30,32 cm
 • Aansluitingen: HDMI: 1×, Optisch: 1×, AUX: 1×, USB: 1×
 • Connectiviteit: Bluetooth
 • Smart functies: Samsung Audio Remote App

Deze soundbar bestellen? De laagste prijs is op dit moment €239,80, en vind je op dit moment op Bol.com. Ook is deze soundbar met subwoofer beschikbaar op Expert.nl, voor €279.

Samsung HW-R550: 2.1 channel soundbar met subwoofer

Samsung Hw R550 Soundbar

De Samsung HW-R550 bestaat uit een soundbar en subwoofer. De soundbar zorgt voor krachtig stereo (2.0) geluid, en de subwoofer voor een diep basgeluid. Het verschil met de R650 is dat de soundbar geen midden-kanaal heeft.

De subwoofer heeft een ander design, maar bevat ook een 6.5 inch speaker driver. Volgens de opgegeven specificaties van Samsung kan deze ook dezelfde diepe bastonen halen, namelijk tot 42 Hz.

Ook deze soundbar is met de SWA-8500S rear speakers uit te breiden, om zo een 4.1 geluidssysteem maken.

Eigenschappen/specificaties:

 • Speaker-configuratie: 2.1 channel, soundbar met 4 ingebouwde speakers
 • Frequentiebereik: 42 Hz – 20 kHz
 • Opstelling: Soundbar met draadloze subwoofer
 • Vermogen, totaal: 320 Watt
 • Audio-ondersteuning: Dolby 2 ch, DTS 2 ch
 • Afmeting (B×H×D): soundbar: 90,4×5,5×8,0 cm, subwoofer: 20,06×35,3×29,0 cm
 • Aansluitingen: HDMI: 1×, Optisch: 1×, AUX: 1×, USB: 1×
 • Connectiviteit: Bluetooth
 • Smart functies: Samsung Audio Remote App

Is de Samsung R550 voor jou de juiste keuze? Je kunt deze online bestellen op Bol.com (vanaf €229,85).

Samsung HW-R470: 4.1 channel soundbar met subwoofer & rear speakers

Samsung Hw R470 Soundbar Met Subwoofer En Achterspeakers

De Samsung HW-R470 bestaat een een stereo soundbar, een subwoofer, en twee achterspeakers. Zo komt deze set uit op een 4.1 channel systeem, en heb je met deze set een zeer voordelige surround opstelling.

Met twee ingebouwde speakers is de soundbar van de HW-R470 eenvoudiger en minder krachtig dan alle eerder genoemde opties. Met een ingebouwde speaker driver van 6.5 inch, is de subwoofer wel in staat om zeer lage tonen weer te geven. Wel is de klankkast van de subwoofer bij de R470 iets kleiner uitgevoerd dan bij de HW-R550.

De meegeleverde rear speakers zijn de SWA-8500S, die draadloos verbinden. Wel moet er een draadloze ontvanger (kastje) worden aangesloten om dit mogelijk te maken.

De HW-R470 beschikt niet over een HDMI-aansluiting, en moet daarom via optische kabel (Toslink) of AUX op de TV aangesloten worden.

Eigenschappen/specificaties:

 • Speaker-configuratie: 4.1 channel, soundbar met 2 ingebouwde speakers.
 • Frequentiebereik: 43 Hz – 20 kHz
 • Opstelling: Soundbar met draadloze subwoofer en rear speakers
 • Vermogen, totaal: 240 Watt
 • Audio-ondersteuning: Dolby 2 ch, DTS 2 ch
 • Afmeting (B×H×D): soundbar: 90,75×5,35×7,05 cm, subwoofer: 18,15×34,3×27,2 cm
 • Aansluitingen: Optisch: 1×, AUX: 1×, USB: 1×
 • Connectiviteit: Bluetooth
 • Smart functies: Samsung Audio Remote App

De Samsung HW-R470 kopen? Deze is voor €271 beschikbaar op Bol.com.

Samsung HW-R450: 2.1 channel soundbar met subwoofer

Samsung Hw R450 Soundbar Met Subwoofer

De Samsung HW-R450 is een 2.1 channel soundbar met draadloze subwoofer. Hierbij wordt dezelfde soundbar én subwoofer gebruikt als bij de HW-R470. Het enige verschil is dat de R450 géén achterspeakers heeft.

Wel heb je met de HM-R450 flink beter geluid dan met de speakers van je TV. Voornamelijke de flinke 6.5 inch subwoofer zal een duidelijk verschil maken wat betreft de lage tonen. Wil je later eventueel toch achterspeakers toevoegen, dan is dat mogelijk. Je zult dan los de SWA-8500S rear surround speakers moeten aanschaffen.

Deze draadloze speakers kosten €129. Voeg je deze later toe, dan kom je daarmee wel flink duurder uit dan wanneer je meteen de HW-R470 zou kopen.

Eigenschappen/specificaties:

 • Speaker-configuratie: 2.1 channel, Soundbar met 2 ingebouwde speakers
 • Frequentiebereik: 43 Hz – 20 kHz
 • Opstelling: Soundbar met draadloze subwoofer
 • Vermogen, totaal: 200 Watt
 • Audio-ondersteuning: Dolby 2 ch, DTS 2 ch
 • Afmeting (B×H×D): soundbar: 90,75×5,35×7,05 cm, subwoofer: 18,15×34,3×27,2 cm
 • Aansluitingen: Optisch: 1×, AUX: 1×, USB: 1×
 • Connectiviteit: Bluetooth
 • Smart functies: Samsung Audio Remote App

De Samsung HW-R450 soundbar met subwoofer kopen? Online is deze op Bol.com verreweg het goedkoopste, met een huidige prijs van 179 euro.

Samsung HW-N400: 2.0 channel soundbar met ingebouwde subwoofer

Samsung Hw N400

De Samsung HW-N400 is een compacte soundbar, met vier ingebouwde speakers. Deze speakers verzorgen samen de twee audiokanalen, links en rechts. Daarmee is dit dus een stereo-soundbar.

Voor elk audiokanaal zijn er twee ingebouwde speaker drivers, waarvan één subwoofer. De ingebouwde subwoofers spelen dus niet het aparte geluid van het subwoofer-kanaal af (.1-kanaal).

Ook bij deze soundbar is het mogelijk om de SWA-8500S rear surround speakers toe te voegen. Deze zul je dan lost moeten kopen. Door deze toe te voegen maak je hiermee een 4.0 surround systeem.

Een voordeel van deze soundbar is dat deze wél HMDI-aansluitingen heeft. Daarnaast is er ook een optische (Toslink)-aansluiting, een AUX-aansluiting, en een USB-aansuiting.

Eigenschappen/specificaties:

 • Speaker-configuratie: 2.0 channel. Soundbar met 4 ingebouwde speakers.
 • Frequentiebereik: 60 Hz – 20 kHz
 • Opstelling: Soundbar met draadloze subwoofer
 • Vermogen, totaal: onbekend
 • Audio-ondersteuning: Dolby 2 ch, DTS 2 ch
 • Afmeting (B×H×D): soundbar: 64,0×7,1×10,03 cm
 • Aansluitingen: HDMI-in: 1×, HDMI-out: 1×, Optisch: 1×, AUX: 1×, USB: 1×
 • Connectiviteit: Bluetooth
 • Smart functies: Samsung Audio Remote App

Deze soundbar kopen? De HW-N400 is op Bol.com verkrijgbaar voor de laagste prijs, namelijk €163,90. Ook is deze soundbar te bestellen op Expert.nl, voor 179 euro.

Samsung HW-K335 – 2.1 ch, Samsung Soundbar en subwoofer (goedkoop maar goed)

Samsung Hw K335 Sounbar Met Subwoofer

 

De Samsung HW-K335 is een soundbar met subwoofer, die samen een 2.1 channel geluidssysteem maken. De subwoofer bij deze soundbar is kleiner dan die van de eerder genoemde soundbars. Toch kan deze met zijn 5.25 inch speaker driver nog een stevig basgeluid leveren, zeker in verhouding met speakers van een gemiddelde TV.

Een ander verschil is dat de subwoofer bij de HW-K335 bedraad op de soundbar aangesloten moet worden. De soundbar zelf bevat twee ingebouwde speakers, en is ook wat betreft afmetingen gelijk aan de soundbar van de HW-R450. In tegenstelling tot deze, en veel eerder genoemde soundbars, is het niet mogelijk om deze soundbar uit te breiden met achterspeakers.

Eigenschappen/specificaties:

 • Speaker-configuratie: 2.1 channel. Soundbar met 2 ingebouwde speakers.
 • Frequentiebereik: niet opgegeven
 • Opstelling: Soundbar met bedrade subwoofer
 • Vermogen, totaal: 130 Watt
 • Audio-ondersteuning: Dolby 2 ch, DTS 2 ch
 • Afmeting (B×H×D): soundbar: 90,75×5,35×70,5 cm, subwoofer: 15,5×30,×28,5
 • Aansluitingen: Optisch: 1×, AUX: 1×, USB: 1×
 • Connectiviteit: Bluetooth
 • Smart functies: Samsung Audio Remote App

Met al deze eigenschappen is dit een goede basis-soundbar. Met deze soundbar verbeter je voor weinig geld namelijk het geluid van je TV flink. Daarom is deze soundbar erg populair, en is dit één van de bestverkochte soundbars.

Ik heb deze soundbar zelf ook, en uitvoerig getest en gereviewed. Lees mijn volledige review hier op Koopgids.net (4/5 sterren). Vanwege de goede eigenschappen en lage prijs noem ik deze soundbar ook in het artikel ‘Beste soundbar’.

De laagste prijs voor deze soundbar is op dit moment te vinden op Bol.com. De prijs is op dit moment €111,99. De soundbar is daarnaast ook verkrijgbaar op BCC.nl, met een huidige prijs van €119.

Samsung HW-N300 – 2.0 channel, goedkoopste Samsung soundbar

Samsung Hw N300 Sounbar Met Subwoofer

Weinig ruimte voor een soundbar, maar wil je toch het geluid van je TV verbeteren? Dan is de Samsung HW-N300 een goede optie. Deze compacte soundbar met ingebouwde subwoofer speelt stereo (2.0) geluid af, maar met een betere kwaliteit dan veel TV’s.

Het verschil met de Samsung HW-N400 is dat de N300 géén HDMI-aansluitingen heeft, en ook niet de mogelijkheid heeft om deze uit te breiden met rear speakers. Wel is de N300 iets beter in het weergeven van de bastonen, en haalt deze lagere frequenties. Volgens Samsung tot 55 Hz, tegen de 60 Hz van de N400.

Eigenschappen/specificaties:

 • Speaker-configuratie: 2.0 channel. Soundbar met 4 ingebouwde speakers.
 • Frequentiebereik: 55 Hz – 20 KHz
 • Opstelling: Soundbar met ingebouwde subwoofer
 • Vermogen, totaal: onbekend
 • Audio-ondersteuning: Dolby 2 ch, DTS 2 ch
 • Afmeting (B×H×D): 64,1×6,5×10,7 cm
 • Aansluitingen: Optisch: 1×, AUX: 1×, USB: 1×
 • Connectiviteit: Bluetooth
 • Smart functies: Samsung Audio Remote App

Met een prijs van slechts 99 euro is dit de goedkoopste Samsung soundbar. Je kunt deze soundbar voor deze prijs kopen op Bol.com voor €113,75.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van een Samsung soundbar, of over een van de genoemde producten? Laat dan hieronder je vraag achter als reactie op dit artikel!

Tip: meer informatie over het kopen van een soundbar? Bekijk de soundbar koopgids, en de beste soundbars.

Plaats een reactie

2 reacties op “Samsung soundbar kopen? Welke? Complete vergelijking! (2020)”

 1. Ik ben al meer dan twee jaar de gelukkige eigenaar van een Samsung HW- N300.
  Ik gebruik deze doorgaans om muziek via Youtube af te spelen. Laatste keer dat ik hem gebruikt heb was met aansluiting via audiokabel van een dvd-speler wat ook vlot ging. Gisteren wil ik hem nog eens gebruiken en hij doet het niet meer. Nieuwe batterij in de afstandsbediening gedaan, kabel opnieuw in en uit gedaan en geprobeerd via aan/uit knop.Ik krijg hem niet meer aangezet dus. Toestel is niet van plaats veranderd of is niet gevallen of er is geen vocht geweest. Ik vroeg me af of deze nog te herstellen is.

  Beantwoorden
  • Hoi Annic,

   Excuses voorde late reactie. Is het nog goed gekomen met de Samsung HW-N300? Het is moeilijk om te zeggen wat er aan de hand zou kunnen zijn aan de hand van je omschrijving.
   Gezien je al meer dan twee jaar eigenaar bent van de soundbar, zal de garantietermijn helaas ondertussen ook al verstreken zijn. Reparatie van je soundbar kost waarschijnlijk meer dan het kopen van een nieuwe soundbar – de opvolger van de HW-N300, de HW-T400, is voor €99 verkrijgbaar in de officiële Samsung Store.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
Send this to a friend