Goedkoopste 75 inch TV? Drie goedkoopste opties! (2020)

Een 75 inch TV kopen, voor zo min mogelijk geld? De 75 inch afmeting is de grootste gangbare afmeting. Van veel verschillende modellen televisies is dit dan ook de grootste maat waarin deze verkrijgbaar is. Met een beelddiagonaal van 75 inch (190.5 cm), is het scherm van de televisie 166 cm breed, en 93.4 cm hoog.

Helaas is de afmeting van de TV ook flink bepalend voor de prijs. Daarom zijn 75 inch TV’s duur. Van het volledige aanbod aan 75 inch TV’s op Bol.com, is de gemiddelde prijs op dit moment namelijk 1999 euro. Toch kan het flink goedkoper!

Dit zijn de drie goedkoopste 75 inch TV’s van dit moment (zomer 2020):

De goedkoopste 75 inch TV’s zullen niet op alle vlakken de beste eigenschappen hebben. Daarom ga ik hieronder verder in op alle belangrijke eigenschappen van deze drie televisies.

Tip: volledige uitleg van de belangrijke eigenschappen van televisies? Bekijk dan de TV koopgids!

Samsung UE75TU7000 – dé goedkoopste 75 inch TV (4K)

Samsung Ue75tu7000 Goedkoopste 75 Inch Tv

coolblue.nl Coolblue.nl
niet op voorraad
Bekijken

De UE75TU7000 van Samsung is met een prijs van 899 euro op Coolblue op dit moment simpel dé goedkoopste TV met een 75 inch scherm.

Dit is een 4K TV, en heeft dus een resolutie van 3840×2160. Op zo’n grote TV zorgt deze hoge resolutie voor een duidelijk zichtbaar scherper beeld. Zeker als je nu een TV hebt met Full HD resolutie (1920×1080), zal het dit een flink verschil maken. Met de 4K resolutie zijn er op het beeld namelijk vier keer zoveel pixels zichtbaar. De TV heeft een verversingssnelheid van 50 Hz.

Naast 4K zorgt ook ondersteuning van HDR voor een beter beeld. Met HDR ondersteuning heeft de TV een groter kleurbereik. Bij het bekijken van HDR beeldmateriaal, zal de TV ook dit grote kleurbereik weergeven. Deze TV ondersteunt HDR beeldmateriaal met de HDR10 en HDR10+ standaard.

Het scherm van deze TV is een LCD-LED. Dat is een beeldscherm dat gebruik maakt van backlights, die door een LCD kleurenfilter naar voren schijnen. Dit heeft als nadeel dat donkere kleuren door de backlights er altijd wat grijzig uitzien. Omdat dit een goedkope TV is, ontbreekt ‘local dimming’, een techniek waarbij de backlights achter donkere delen van het beeld uitgaan.

Wel zul je voor het scherpere beeld ook 4K beeldmateriaal af moeten spelen. Met de Samsung UE75TU7000 heb je daarvoor meerdere mogelijkheden. Dit is namelijk een smart TV; een TV met internetverbinding: met draad, of draadloos via Wi-Fi.

Deze TV heeft Samsung’s smart besturingssysteem Tizen. Dat is één van de meest gebruikte besturingssystemen, en geeft je toegang tot vele video streaming diensten, zoals Netflix, Disney Plus, en Amazon Prime Video. All deze streaming apps bieden de mogelijkheid om video’s te kijken in 4K.

Live TV kijken op deze TV? Deze TV heeft een ingebouwde ‘triple tuner’ (DVB-C, DVB-S en DVB-T). Daarom heb je geen losse TV ontvanger/decoder nodig om live TV te kijken!

Voor het aansluiten van externe apparaten, heeft deze TV twee HDMI ports. Helaas is dat wat beperkt, gezien soundbars, consoles, blu-ray spelers, en de Google Chromecast allemaal gebruik maken van HDMI.

Verder is er één USB port beschikbaar voor het aansluiten van een USB-stick of externe harde schijf. Ook dat is niet veel. Ook ontbreekt er een 3.5 mm AUX aansluiting. Wel is er verder een optische uitgang, en een CI-slot beschikbaar.

Kortom is dit een grote, goedkope TV, die 4K beeldmateriaal ondersteunt en een prima smart besturingssysteem heeft. De belangrijkste nadelen zijn het ontbreken van local dimming, en de geringe hoeveelheid aansluitingen.

Deze TV kopen? Op moment van schrijven is de laagste prijs voor deze TV 899 euro op Coolblue.nl. Daarmee is de TV op dit moment verkrijgbaar met 300 euro korting. Ook kun je deze TV bestellen op Bol.com, maar op dit moment voor een hogere prijs.

LG 75UM7050PLA – goedkope 75 inch TV (4K)

Lg 75um7050pla Goedkope 75 Inch Tv

De 75UM7050PLA van LG is op dit moment verkrijgbaar voor 999 euro, en daarmee de op één na goedkoopste TV van 75 inch. Ook dit is een TV met een 4K resolutie. Daarmee is ook deze TV dus een goede upgrade als je nu nog een TV hebt met een Full HD resolutie. Ook beeld in Full HD zal deze TV scherper maken, aan de hand van ‘upscaling’.

Deze televisie ondersteunt ook beeld met een groot kleurbereik, en heeft ondersteuning voor de HDR10 en HLG standaarden. De TV gebruikt een LCD-LED scherm, met een IPS paneel. Dat zorgt voor goede kijkhoeken. De TV heeft een verversingssnelheid van 50 Hz.

Daarnaast heeft deze TV wél local dimming, en daardoor betere zwartwaarden. De TV maakt gebruik van LG’s Local Contrast dimming-algoritme om te zorgen voor een beter contrast.

Ook deze TV is ‘smart’, maar gebruikt een ander smart besturingssysteem, namelijk LG’s WebOS. Ook dat is een prima besturingssysteem; hetzelfde besturingssysteem dat LG ook gebruikt op de flink duurdere TV’s, zoals de LG OLED CX TV’s. Ook WebOS geeft je toegang tot alle populaire streamingdiensten.

Om live TV te kijken heeft deze TV ook een ingebouwde triple-tuner. Een voordeel op de eerder genoemde TV van Samsung, is dat deze TV meer aansluitingen heeft. Zo zijn er drie HMDI-ingangen, 2 USB-ports, en een 3.5 mm audio uitgang aanwezig.

Hoewel de LG 75UM7050pla op dit moment zo’n 100 euro duurder is dan de Samsung UE75TU7000, biedt deze vanwege local dimming, en de grotere hoeveelheid aansluitingen ook genoeg waarde voor deze hogere prijs. Daarom is ook deze TV een prima koop.

Deze TV is op dit moment verkrijgbaar voor 999 euro op Expert.nl. Daarmee is dit de op één na goedkoopste 75 inch TV op dit moment. Deze TV is daarnaast ook te bestellen op Bol.com.

TCL 75EP663 – 75 inch Android smart TV (4K)

Tcl 75ep663 75 Inch Android Tv

De TCL 75EP663 is voor het 75 inch formaat met de huidige prijs van 1099 euro nog steeds een goedkope optie. Ook dit is een 4K TV, en heeft dus ook een hoge resolutie van 3840×2160 pixels.

Ook deze TV heeft HDR ondersteuning, en een 50 Hz refresh rate. Net als de TV van LG, maakt deze TV gebruik van local dimming om het contrast te verbeteren.

Ook dit is een smart TV. Wel heeft deze TV een ander smart besturingssysteem dan de twee eerder genoemde TV’s, namelijk Android TV. Daarmee heb je met deze TV toegang tot alle belangrijke video streaming apps, en kun je daarnaast gebruik maken van de Google Play Store om meer apps te downloaden.

Bijkomend voordeel van deze TV is de ingebouwde Chromecast. Dat maakt het mogelijk om beeld van onder andere je smartphone, tablet, of laptop te streamen naar de TV. Je hoeft dus géén losse Google Chromecast op deze TV aan te sluiten voor deze functie.

Daarnaast heeft de TV ook een ingebouwde Google Assistant, zodat je de TV stemcommando’s kunt geven. Bijvoorbeeld om bepaalde apps te starten, om het volume aan te passen, of het afspelen te pauzeren of juist te hervatten.

Wil je juist live TV kijken? Net als de meeste nieuwe TV’s, heeft deze TV een ingebouwde triple tuner. Daarom heb je geen decoder meer nodig.

Een andere optie om content te kijken op de TV is aan de hand van externe apparaten. Met drie HDMI ports, en twee USB aansluitingen, heeft deze TV een gemiddelde hoeveelheid aansluitingen.

Voor het aansluiten van audio-apparatuur is er een optische uitgang, en 3.5 mm AUX port, om onder andere een bedrade koptelefoon aan te kunnen sluiten.

Ondanks de ietwat hogere prijs, heeft deze TV wat betreft beeldeigenschappen veel gemeen met de LG 75UM7050PLA. Vind je Android TV, en de bijbehorende ingebouwde Chromecast en Google Assistant een belangrijk voordeel? Dan is deze TV nog steeds een goede keuze voor deze prijs.

Deze TV is met een prijs van 1099 euro op BCC.nl nog steeds een goedkope 75 inch TV.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een goedkope 75 inch TV? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Of een ervaring met een van de genoemde televisies die je wil delen? Laat dan hieronder je reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend