Goedkope 75 inch TV? De vijf goedkoopste opties!

Op zoek naar een goedkope TV van 75 inch? Dit is de grootste gangbare afmeting. Van veel verschillende TV modellen is 75 inch de grootste maat waarin deze verkrijgbaar is.

Met een beelddiagonaal van 75 inch (190.5 cm), is het scherm van de televisie 166 cm breed, en 93.4 cm hoog.

De afmeting van de TV ook flink bepalend voor de prijs. Daarom zijn 75 inch TV’s erg duur; een gemiddelde 75 inch TV kost zo’n 1800 euro. Gelukkig kan het toch een stuk goedkoper.

Dit zijn de vijf goedkoopste 75 inch TV’s van dit moment (2023):

De goedkoopste 75 inch TV’s zullen niet op alle vlakken de beste eigenschappen hebben. Daarom ga ik hieronder verder in op alle belangrijke eigenschappen van deze drie televisies.

Tip: volledige uitleg van de belangrijke eigenschappen van televisies? Bekijk dan de TV koopgids!

1. Elements ELT75DE910B – dé goedkoopste 75 inch TV (4K)

beschikbaar bij:

Wil je echt dé goedkoopste 75 inch TV? Met een prijs van €849 is de Elements ELT75DE910 op dit moment de goedkoopste optie.

Dit is een 4K TV, en heeft dus een resolutie van 3840×2160. Op zo’n grote TV zorgt deze hoge resolutie voor een duidelijk zichtbaar scherper beeld. Zeker als je nu een TV hebt met Full HD resolutie (1920×1080), zal het dit een flink verschil maken. Met de 4K resolutie zijn er op het beeld namelijk vier keer zoveel pixels zichtbaar.

Een nadeel van deze TV is dat HDR ondersteuning ontbreekt. Daarmee kan deze TV het beeld dus niet weergeven met een extra groot kleurbereik. Ook ontbreekt de local dimming functie op deze TV, en kan het contrast dus beter.

Wat betreft smart functies zit deze TV wel goed. Er staat namelijk Android TV op deze televisie voorgeïnstalleerd. Hiermee heb je toegang tot vele video streaming diensten, zoals Netflix, Disney Plus, en Amazon Prime Video. Met al deze streaming apps kun je 4K video afspelen, en zo dus gebruik maken van de hoge resolutie van deze TV.

Live TV kijken op deze TV? Deze TV heeft een ingebouwde decoder en CI+ module.

Voor het aansluiten van externe apparaten, heeft deze TV drie HDMI ports, waardoor je dus voldoende aansluitingen hebt voor apparaten zoals een soundbars, console, een blu-ray speler, of een Google Chromecast.

Ook zijn er twee USB ports aanwezig, waardoor je een USB-stick of externe harde schijf kunt aansluiten.

Kortom is dit een grote, goedkope TV, die 4K beeldmateriaal ondersteunt en een prima smart besturingssysteem heeft. De belangrijkste nadelen zijn het ontbreken van HDR en local dimming. Wel is dit simpelweg de goedkoopste 75 inch TV die je kunt kopen.

2. Samsung Crystal UHD 75TU7020 – goedkope 75 inch Samsung TV (4K, HDR)

Met een huidige prijs van 877 euro is Crystal UHD 75TU7020 van Samsung de goedkoopste Samsung TV in het 75 inch formaat. Met de vele gunstige eigenschappen is dit ook een betere koop.

Uiteraard is dit een 4K TV, en op het grote 75 inch scherm komt de extra resolutie goed tot uiting. Daarnaast heeft deze TV ondersteuning voor HDR, waardoor deze TV een grotere kleurbereik heeft. Verder beschikt deze TV over local dimming. Dat houdt in dat deze de LED backlights op donkere delen van het beeld uit kan zetten, waardoor het contrast beter wordt.

Met Samsung’s Tizen besturingssysteem, is dit een smart TV met veel mogelijkheden. Tizen is namelijk een van de meest uitgebreide smart besturingssystemen. Hierop vind je onder andere Netflix, Amazon Prime video, Disney Plus, en HBO Max als video streaming apps.

Voor het kijken van live TV heb je ook bij deze TV géén losse decoder nodig. Deze TV heeft namelijk een ingebouwde triple tuner en een CI+ module.

Daarnaast kun je ook op deze TV externe apparaten aansluiten. Daarvoor zijn er twee HDMI-aansluitingen aanwezig, en één USB port. Daarmee zijn de hoeveelheid aansluitingen helaas wel wat beperkt.

Voor het aansluiten van audio-apparatuur is er daarnaast nog een optische uitgang, en 3.5 mm AUX port beschikbaar.

Kortom is dit een goedkope, maar goede TV, van een bekend en betrouwbaar merk. Met het 4K scherm, HDR ondersteuning, en local dimming, levert deze TV een prima beeld. Met Tizen als smart besturingssysteem biedt deze TV veel opties.

3. TCL 75P635 – goedkope 75 inch TV met Google TV (4K, HDR)

beschikbaar bij:

Laatste Amazon prijs-update op 15 januari 2024 13:44

De TCL 75EP663 is voor het 75 inch formaat met de huidige prijs van 899 euro nog steeds een goedkope optie. Ook dit is een 4K TV, en heeft dus ook een hoge resolutie van 3840×2160 pixels.

Ook deze TV heeft HDR ondersteuning, en een 50 Hz refresh rate. Daarnaast maakt deze TV gebruik van local dimming om het contrast te verbeteren.

Ook dit is een smart TV, met Google TV smart besturingssysteem. Daarmee heb je met deze TV toegang tot alle belangrijke video streaming apps, en kun je daarnaast gebruik maken van de Google Play Store om meer apps te downloaden.

Bijkomend voordeel van deze TV is de ingebouwde Chromecast. Dat maakt het mogelijk om beeld van onder andere je smartphone, tablet, of laptop te streamen naar de TV. Je hoeft dus géén losse Google Chromecast op deze TV aan te sluiten voor deze functie.

Wil je juist live TV kijken? Net als de meeste nieuwe TV’s, heeft deze TV een ingebouwde tuner en een CI+ aansluiting. Daarom heb je geen decoder meer nodig.

Een andere optie om content te kijken op de TV is aan de hand van externe apparaten. Met drie HDMI ports, en één USB aansluitingen, heeft deze TV een gemiddelde hoeveelheid aansluitingen.

Voor het aansluiten van audio-apparatuur is er een optische uitgang, en 3.5 mm AUX port aanwezig.

Kortom heeft deze TV prima eigenschappen voor de prijs, en is de ingebouwde Chromecast een extra voordeel.

4. Samsung UE75AU7172U – 75 inch Tizen smart TV (4K, HDR)

beschikbaar bij:

Laatste Amazon prijs-update op 15 januari 2024 13:44

Ook deze 75 inch TV van Samsung is met een prijs die meestal onder de 1000 euro ligt, een voordelige koop voor zijn maat.

Dit is een 4K LCD-LED TV, met ondersteuning voor HDR in het HDR10+ en HLG formaat. Door local dimming heeft deze TV daarnaast een verbeter contrast.

Op deze TV vind je Tizen, Samsung’s smart besturingssysteem. Tizen is één van de meest uitgebreide smart besturingssystemen. Hierop vind je onder andere Netflix, Amazon Prime video, Disney Plus, en HBO Max als video streaming apps.

Voor het kijken van live TV heb je ook bij deze TV géén losse decoder nodig. Deze TV heeft namelijk een ingebouwde triple tuner en een CI+ module.

Met de drie HDMI poorten en 2 USB poorten sluit je gemakkelijk meerdere externe apparaten aan op deze TV.

Een voordeel van deze TV is de relatief krachtige speakers. De stereo-speakers in deze TV hebben samen een vermogen van 40 Watt.

Kortom is dit een goedkope maar goede 75 inch TV. Ook krijgt deze TV veel gunstige reviews van klanten op Bol.com. Hier is de reviewscore 4.3/5 sterren na 104 reviews. De goede beeldkwaliteit en de gunstige prijs worden veel genoemd als belangrijke voordelen.

5. Philips 75PUS8536 – 75 inch Android smart TV (4K)

beschikbaar bij:

Laatste Amazon prijs-update op 15 januari 2024 13:44

Met de huidige prijs is de Philips 65PUS8007 de goedkoopste 75 inch Philips TV. Ook is dit de goedkoopste TV met Ambilight.

Ambilight is een optionele LED-verlichting aan de achterkant van het scherm, die dezelfde kleuren als die op het scherm zichtbaar zijn weergeven. Hierdoor zal de muur achter de TV ook verlicht worden in dezelfde kleuren als op het scherm. Dat zorgt voor een ruimtelijkere ervaring.

Net als alle voorgenoemde TV’s, is ook dit een 4K televisie. Met de 4K resolutie kan deze dus een zeer scherp beeld weergeven. Voor een nog betere kijkervaring heeft deze TV daarnaast  Deze TV heeft ondersteuning voor HDR beeldmateriaal in de HDR10, HLG, en Dolby Vision formaten.

Naast de betere kleurweergave door HDR, maakt deze TV gebruik van local dimming voor contrastverbetering.

Ook dit is een smart TV, met het zeer uitgebreide Android TV smart besturingssysteem. Hiermee heb je toegang tot al je favoriete video streaming apps, en meer. Met de Google Play Store kun je al jouw favoriete apps downloaden.

Wil je geen video streamen, maar live TV zenders kijken? Daarvoor heeft deze TV een ingebouwde ontvanger, en een CI+ module.

Daarnaast kun je ook op deze TV externe apparaten aansluiten. Daarvoor zijn er vier HDMI ports, en twee USB-aansluitingen aanwezig. Met de HDMI 2.1 port en de ‘Game mode’, is dit ook een goede TV voor gaming. Het enige nadeel is de maximale verversingssnelheid van 60 Hz, waardoor je een PS5 of Xbox Series X niet optimaal kunt benutten.

Voor het aansluiten van audio-apparatuur is er een optische uitgang, en een 3.5 mm AUX port aanwezig. Ook is het mogelijk om je draadloze koptelefoon draadloos met de TV te verbinden via bluetooth.

Kortom is dit een goedkope TV met een prima beeldkwaliteit, een goed smart besturingssysteem, en heb je daarnaast het voordeel van Ambilight. Dat maakt deze TV een goede koop voor de lage prijs.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een goedkope 75 inch TV? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Of een ervaring met een van de genoemde televisies die je wil delen? Laat dan hieronder je reactie achter!

Plaats een reactie