Chromecast met Google TV (4K) / Chromecast 4 aanbieding? Alle prijzen!

Chromecast Met Google Tv

De Chromecast met Google TV is de nieuwste Chromecast van Google. In tegenstelling tot de Chromecast 2 en 3, is deze ‘Chromecast 4’ niet alleen een Wi-Fi dongle waar je content naartoe kunt streamen. Het verschil is dat deze Chromecast V4 zelf een volledig smart TV besturingssysteem bevat!

Zo staat er namelijk Google TV, gebaseerd op Android 10, op de Chromecast 4. Zo kun je met deze Chromecast je TV smart maken. Op de stick zelf staan dan ook verschillende streaming apps, zoals Netflix, Amazon Prime Video, Disney Plus, en YouTube.

De Google Chromecast met Google TV is sinds 2020 beschikbaar. Officieel is deze door Google niet uitgebracht in Nederland. Toch kun je deze Chromecast bij meerdere webshops bestellen.

Op deze pagina wordt automatisch de beschikbaarheid en prijzen van de Google Chromecast met Google TV bijgehouden. Zo kun je meteen de prijzen vergelijken, en meteen zien of er een goede aanbieding geldt.

Google Chromecast met Google TV kopen in Nederland? Prijzen en aanbiedingen!

De Google Chromecast met Google TV is uitgebracht in drie verschillende kleuruitvoeringen, namelijk in het Wit, Roze, en Blauw. Van deze drie uitvoeringen is op dit moment alleen de witte uitvoering beschikbaar in Nederland.

Hieronder alle prijzen voor de Google Chromecast met Google TV in het wit (EAN: 0193575007373):

Prijsverloop...

Prijsverloop voor: Chromecast met Google TV (4K)

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: €64,95 16 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €64,95 12 april 2023
Laagste prijs ooit: €61,00 4 april 2023
Sinds 1 maart 2023

Laatste veranderingen:

€64,95 12 april 2023
€61,00 4 april 2023
€62,90 1 maart 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Chromecast met Google TV (4K) - €64,95

Waarom de Google Chromecast (2020) met Google TV kopen?

De Google Chromecast with Google TV is de 4e generatie van de Chromecast, en sinds 2020 beschikbaar. Deze Chromecast, met de codenaam ‘Sabrina’, is op dit moment de beste en krachtigste uitvoering die je kunt kopen.

Wat kan de Google Chromecast met Google TV, ofwel Chromecast 4?

Je kunt, net als bij de Chromecast Ultra, 4K content naar de Chromecast 4 streamen in 60 Hz. Daarnaast ondersteunt de ‘Chromecast 4’ ook nog eens HDR content in de HDR10, HDR10+, HLG, en Dolby Vision HDR-standaarden.

Het grootste verschil met de Chromecast Ultra is dat deze nieuwste Chromecast, zoals de naam al aangeeft, een ingebouwde versie van Google TV heeft. Naast het streamen van content, is de Chromecast met Google TV functioneel gezien dus ook een Android TV box.

Google TV is een versie van Android TV, met een eigen uiterlijk. Functioneel gezien is het grotendeels hetzelfde. Alle populaire streamingdiensten zijn op de Chromecast met Google TV te installeren. Verder kun je met Google Play nog duizenden andere apps installeren op Google TV.

Chromecast 4 unboxing, aansluiten, installeren, en gebruiken

Als je de Google Chromecast met Google TV koopt, krijg je:

 • Chromecast Met Google Tv UnboxingDe Chromecast dongle
 • Een USB-C naar USB-A kabel
 • Een USB-charger
 • De afstandsbediening
 • Twee AAA-batterijen

De Chromecast met Google TV kun je op elke TV of beeldscherm met een HDMI-ingang aansluiten. Hoe je deze aansluit en installeert zie je in deze video.

Om te beginnen plaats je de batterijen in de afstandsbediening, en sluit je de Chromecast dongle aan op een HDMI-port van je TV.

Vervolgens sluit je de USB-kabel met de USB-C aansluiting aan op de Chromecast, en met de USB-A aansluiting op de USB-charger. Plug de USB-charger in het stopcontact.

Zet vervolgens je de TV aan, en schakel je deze naar de gebruikte HDMI-port als inputbron. Daarna verschijnen er op het scherm instructies om de Chromecast verder te installeren. Zo zul je eerst de afstandsbediening moeten ‘pairen’ met de Chromecast.

Vervolgens kies je een taal, en gebruik je de Google Home app op bijvoorbeeld je smartphone om de rest van de stappen te doorlopen: dit spreekt allemaal erg voor zich.

Eenmaal ingesteld, kun je vanaf alle apparaten op hetzelfde netwerk video streamen naar de Chromecast. Bij vele apps zul je dan het cast-icoontje (Cast Icoontje) vinden. Klik op dit icoontje, en kies de Google Chromecast met Google TV, om hier naartoe te casten.

Omdat de Chromecast met Google TV onderdeel uitmaakt van je Google Home, kun je deze ook bedienen met stemcommando’s van Google Assistant. Dat kan via andere apparaten op je netwerk, zoals een Google Nest Mini of Google Nest Audio smart speaker, of met je smartphone.

Ook zit er op de afstandsbediening van de Chromecast een knop om de Google Assistant te activeren. Als je deze knop indrukt, zal de ingebouwde microfoon op de afstandsbediening luisteren naar je stemcommando’s.

Chromecast met Google TV: overige eigenschappen en functies

De Chromecast met Google TV bevat de Amlogic S905X2 SoC. Daarmee heeft deze de quadcore Cortex-A53 processor met een 1.8 GHz kloksnelheid, en de Mali G31MP2 GPU. Deze Chromecast maakt gebruik van Wi-Fi 5 (Wi-Fi 802.11ac).

Voor opslag is er 8 GB aan ruimte beschikbaar. Ook kun je gebruik maken een USB-C hub om de opslagruimte verder uit te breiden. Zo kun je deze aansluiten op de USB-C port van de Chromecast met Google TV. Sluit vervolgens de lader aan op de USB-C hub.

De overige ports op de USB-C hub kun je vervolgens gebruiken om bijvoorbeeld een USB-stick of een SD-kaart aan te sluiten. Vervolgens kun je de foto’s of video’s die daar op staan bekijken via Google TV.

Hoe dat precies werkt, kun je zien in deze video. Een populaire USB-C hub die geschikt is voor bij de Chromecast met Google TV, is deze.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over de Google Chromecast met Google TV? Of over de huidige prijzen, het aanbod (uitverkocht?), of aanbiedingen hiervan in Nederland? Stel dan je vraag hieronder.

Niet alle webshops staan in dit automatische systeem. Heb je dus ergens anders een goede aanbieding gezien? Laat het weten!

Plaats een reactie

9 reacties op “Chromecast met Google TV (4K) / Chromecast 4 aanbieding? Alle prijzen!”

  • Hoi Christa,

   Excuses voor de late reactie door de feestdagen. Zelf heb ik geen Ziggo Go, dus kan ik dit niet met 100% zekerheid zeggen. Maar bij alle andere streaming apps die ik heb, is het mogelijk om de afstandsbediening te gebruiken om de video die je naar de Chromecast streamt te bedienen.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
  • Hoi N. Egberts,

   Zover ik weet zitten er geen verschillen tussen de Chromecast die in de VS worden verkocht en die in Nederland worden verkocht. Dus je kunt deze dan ook in Nederland gebruiken.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden