Google Chromecast Ultra uitverkocht? Huidig aanbod! (2021)

Google Chromecast Ultra (4K) aanbiedingDe Google Chromecast Ultra is een Wi-Fi dongle met een HDMI-aansluiting. Als je deze aansluit op een televisie of een monitor, kun je hier draadloos video naartoe streamen vanaf een ander apparaten op hetzelfde Wi-Fi netwerk. Bijvoorbeeld vanaf je smartphone, tablet, laptop, of desktop PC.

Het verschil met de normale Google Chromecast (V3) is dat de Chromecast Ultra het mogelijk maakt om video’s te streamen in een hogere resolutie, namelijk in 4K UHD, ofwel 3840×2160 pixels.

Heb je een 4K TV of monitor? Dan is het beeld dat je kunt streamen naar een Chromecast Ultra flink scherper dan dat het zou zijn bij de normale Chromecast, die maximaal beeld in Full HD (1920×1080 pixels) kan streamen.

Een nadeel op de normale Chromecast, is dat de Chromecast Ultra zo’n twee keer zo duur is als de Chromecast V3. De normale prijs van een Chromecast Ultra is namelijk €79, tegen de €39 van de Chromecast V3.

Vind je dat te duur voor een Chromecast Ultra, en wil je deze daarom kopen met korting? Soms is de Chromecast Ultra in de aanbieding, en verkrijgbaar voor een lagere prijs. Op deze pagina wordt de huidige prijs van de ChromeCast Ultra automatisch bijgehouden, en zie je meteen of er een goede aanbieding is.

Opmerking (juli 2021): de Chromecast Ultra wordt niet meer gemaakt, en is daarom bij veel webwinkels uitverkocht, of juist verkrijgbaar voor een hogere prijs dan normaal. 

Google Chromecast Ultra (4K Chromecast) aanbieding? Huidige prijzen!

Hieronder vind je de voorraad en huidige prijs van de Google Chromecast Ultra (EAN: 0811571018314) bij verschillende webshops.

Prijsverloop...

Prijsverloop voor: Google Chromecast Ultra

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: €89,00 13 juni 2024
Hoogste prijs ooit: €89,00 19 januari 2024
Laagste prijs ooit: €89,00 19 januari 2024
Sinds 19 januari 2024

Laatste veranderingen:

€89,00 19 januari 2024
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Google Chromecast Ultra - €89,00

Waarom de Google Chromecast Ultra (4K) kopen?

Met de Chromecast Ultra kun je van een gewone televisie een smart TV maken, of 4K streaming toevoegen aan een smart TV met ingebouwde Full HD streaming.

De Chromecast is een Wi-Fi ontvanger die je op een HDMI-aansluiting van de TV aansluit. De Chromecast kan verbinding maken met internet, en het beeld afspelen naar de TV.

Verder zal de Chromecast van stroom voorzien moeten worden. Er wordt hiervoor een USB-kabel en USB charger meegeleverd. In tegenstelling tot de Chromecast V3, moet de Chromecast Ultra op het stopcontact worden aangesloten. De stroomvoorziening via een USB-port van je TV is namelijk niet voldoende.

Om de Chromecast te gebruiken heb je de Google Home App nodig. Deze kun je installeren op je smartphone of tablet via de Google Play store (link) of Apple’s App Store (link).

Als je de app hebt geïnstalleerd, en de Chromecast en je smartphone of tablet met hetzelfde Wi-Fi netwerk zijn verbonden, krijg je binnen veel apps een knop om te streamen (‘casten’) naar je TV.

Bij sommige televisies wordt er als je ‘casten’ kiest automatisch overgeschakeld naar de Chromecast. Bij andere TV’s zul je eerst de gebruikte HDMI-aansluiting moeten kiezen ‘video-input’.

Ter verduidelijking kun je deze deze video bekijken. Daarin zie je een demonstratie van het casten van video naar je TV. Het is met veel populaire apps mogelijk om te casten. Bijvoorbeeld met Netflix, Amazon Prime Video, Disney Plus, en YouTube.

Ook is het mogelijk om het hele scherm van bijvoorbeeld je smartphone of tablet te weergeven op je TV. Dat wordt ook wel mirroren genoemd. Met de Chromecast Ultra is dit onder andere mogelijk via de Google Home App. Een demonstratie van dit proces, zie je in deze video.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over de Google Chromecast Ultra, de huidige prijzen, het aanbod (uitverkocht?) of aanbiedingen? Stel dan je vraag hieronder. Niet alle webshops staan in dit automatische systeem. Heb je dus ergens anders een goede aanbieding gezien? Laat het weten!

Plaats een reactie