Grootste smartphone? Top 4 smartphones met grootste scherm! (2019)

Door | 29 juni 2019

Smartphone met een groot scherm kopen? In dit artikel houd ik bij wat op dit moment de grootste smartphones zijn qua schermdiagonaal. Alle smartphones op deze pagina zijn op dit moment (zomer 2019) te bestellen in Nederland & België.

Dit zijn de top 4 smartphones qua schermgrootte:

Hieronder meer informatie over deze vier toestellen.

Xiaomi Mi Max 3 – Smartphone met grootste scherm! (6.9″)

De Xiaomi Mi Max 3 is qua schermafmeting de grootste smartphone die je kunt kopen. De schermdiagonaal is 6.9 inch, ofwel 17.5 cm. Het LCD scherm van deze telefoon heeft een resolutie van 2160×1080.

Xiaomi Mi Max 3 - Grootste Smartphone

Xiaomi Mi Max 3

Amazon.de (bekijken)

In tegenstelling tot een aantal nieuwe flagship smartphones, bestaat niet de hele voorzijde van de telefoon uit scherm. Daardoor zijn de fysieke afmetingen van deze telefoon ook erg groot. De telefoon is namelijk 17.62 cm lang, en 8.74 cm breed. De dikte van de Mi Max 3 is 8 mm.

Wat betreft specificaties is dit een mid-range smartphone. Deze smartphone gebruikt de Snapdragon 636 processor, heeft 4 GB RAM, en 128 GB aan opslagruimte.

Deze telefoon heeft aan de achterzijde een dual-camera, met 12 MP en 5 MP. Aan de voorzijde zit een 8 MP selfie-camera.

Een groot voordeel van deze telefoon is de grote batterij, met 5500 mAh aan capaciteit.

Daarmee scoort deze telefoon zeer goed in de batterij test van GSMArena. Volgens deze test kun je nagenoeg 18 uur webbrowsen voordat de batterij leeg is. Daarnaast is de telefoon met quick-charge 3.0 (18W) ook weer snel opgeladen.

De Xiaomi Mi Max 3 heeft een fingerprint sensor, gebruikt USB-C, en bevat een 3.5 mm headphone jack voor het aansluiten van headphones. Gebruik je geen headphones? Dan speelt de Mi Max 3 het geluid af op de ingebouwde stereo-speakers.

Met al deze eigenschappen is de Xiaomi Mi Max 3 voornamelijk een goede smartphone als je deze veel wil gebruiken voor het consumeren van media, zoals webbrowsen en het kijken van video’s.

De Mi Max is online onder andere te bestellen op Amazon.de en op Bol.com.

Samsung Galaxy A80 – high-end smartphone met 6.7″ scherm

De Samsung Galaxy A80 is een high-end smartphone van Samsung. Met een 6.7 inch scherm is dit samen met de A70 de op één na grootste smartphone wat betreft schermafmeting.

Samsung Galaxy A80 Smartphone Met Groot Scherm

Samsung Galaxy A80

Mobiel.nl (€649)

Bij deze telefoon is de gehele voorzijde een scherm. Voor de grote schermafmeting is deze telefoon daarom nog redelijk compact. De telefoon is 16.52 cm lang, en 7.65 cm breed. De dikte is 9.3 mm.

Omdat de hele voorkant van deze telefoon één groot scherm is, is er bij deze telefoon een unieke oplossing verzonnen voor de plaatsing van de selfie-camera. Er zit in deze smartphone één triple-camera setup (48 MP, 8 MP, en een 3D camera).

In normale toestand zijn deze camera’s naar de achterzijde van de telefoon gericht als hoofdcamera. Selecteer je in de camera-app dat je een selfie wil maken, dan schuift er een gedeelte van de telefoon omhoog, en draait de triple-camera naar voren. Hoe dit mechanisme werkt, kun je zien in deze korte video.

Het 6.7 inch grote AMOLED scherm van deze smartphone heeft een resolutie van 2400×1080 pixels. Deze smartphone gebruikt de Snapdragon 730 processor, heeft 8 GB RAM, en 128 GB opslagruimte. Daarmee is dit een krachtige en snelle smartphone.

Verder beschikt deze telefoon over een 3700 mAh batterij, die met 25W kan ‘fast-chargen’. Het opladen en overzetten van data verloopt via de USB-C aansluiting.

Sommigen zullen het ontbreken van de 3.5 mm headphone jack een nadeel vinden. Wel kun je uiteraard gebruik maken van bluetooth oortjes of headphones voor het luisteren van muziek.

De Samsung Galaxy A80 kopen? Deze telefoon is online te koop op Mobiel.nl, voor een huidige prijs van 649 euro.

Samsung Galaxy A70 – telefoon met extra groot scherm (6.7″)

Een andere telefoon uit de Samsung Galaxy A-serie met een groot scherm is de Samsung Galaxy A70. Net als de A80 heeft deze smartphone een 6.7 inch AMOLED beeldscherm met een resolutie van 2400×1080.

Samsung Galaxy A70

Samsung Galaxy A70

Bol.com (€366)

Een belangrijk verschil met de A80 is de camera. De A70 heeft een zogenaamde ‘notch’, een kleine uitsparing in het scherm voor de 32 MP selfie-camera.

De hoofdcamera aan de achterzijde van deze telefoon heeft net als de camera van de A80 een triple-camera setup, met 32 MP, 8 MP en 5 MP.

Een voordeel van de A70 op de A80 is de grotere batterij. De batterij van de Galaxy A70 heeft namelijk een capaciteit van 4500 mAh, waardoor de batterijduur volgens een test van GSMArena ruim 25% langer is dan die van de A80. Een overeenkomst is de fast-charging mogelijkheid van 25W.

Een ander voordeel op de A80 is dat deze telefoon wél over de 3.5 mm jack koptelefoonaansluiting beschikt. Daarnaast is deze smartphone met Snapdragon 675 en 6 GB RAM gemakkelijk krachtig genoeg voor de gemiddelde gebruiker.

Deze telefoon beschikt verder over 128 GB aan opslagruimte, en heeft daarnaast een micro-SD kaartlezer. Door een grote micro-SD kaart te plaatsen kun je de opslagcapaciteit dus nog veel verder uitbreiden.

De Samsung Galaxy A70 kost op dit moment 366 euro op Bol.com.

OnePlus 7 Pro – smartphone met 6.67″ groot scherm

Met een iets kleiner scherm is de OnePlus 7 Pro op dit moment de nummer 4 qua schermgrootte. Het AMOLED scherm is 6.67 inch groot, en heeft een resolutie van 3120×144o pixels. Daarmee heeft deze telefoon een hogere pixeldichtheid dan de drie eerder genoemde opties. Daarom heeft deze telefoon ook het scherpste beeld.

Oneplus 7 Pro Grote Smarpthone

OnePlus 7 Pro

Mobiel.nl (€729)

Net als bij de Samsung A80 bestaat de volledige voorzijde van deze smartphone uit scherm. Daarnaast heeft deze telefoon afgeronde randen. Daarom ligt deze smartphone ondanks de grote schermafmetingen nog goed in de hand.

Om te zorgen voor één groot scherm, is de selfie-camera uitschuifbaar. Wanneer je in de camera-app de selfie-camera selecteert, zal deze aan de bovenkant van de telefoon naar buiten schuiven. Deze selfie-camera heeft een 16 MP resolutie.

Voor het maken van foto’s zijn er aan de achterzijde van de OnePlus 7 Pro drie verschillende camera’s beschikbaar. Namelijk een 48 MP camera met wijde beeldhoek, 16 MP ‘ultrawide’ beeldhoek camera, en een 8 MP telephoto camera met 3 keer optische zoom.

De OnePlus 7 Pro is een flagship smartphone, en heeft daarom ook krachtige hardware. Er wordt gebruik gemaakt van de zeer krachtige Snapdragon 855 processor. De hoeveelheid RAM en opslagruimte zijn afhankelijk van de uitvoering waar je voor kiest.

Zo heeft de goedkoopste uitvoering 6 GB RAM, en 128 GB aan opslagruimte. Daarop volgt een krachtigere uitvoering met 8 GB aan RAM, en 256 GB aan opslagruimte. De duurste en krachtigste uitvoering heeft 12 GB RAM, en ook 256 GB aan opslagruimte. De opslagruimte is niet uitbreidbaar, want de er is géén micro-SD kaart slot beschibaar op de OnePlus 7 Pro.

Met een batterij met 4000 mAh capaciteit is de batterijduur van deze telefoon goed. Ook het opladen gaat snel, vanwege fast charging met 30 Watt vermogen.

Zoals veel flagship smartphones bevat de OnePlus 7 Pro verder twee speakers, die het geluid in stereo kunnen afspelen. Helaas is er geen 3.5 mm koptelefoon aansluiting, maar kun je uiteraard wel gebruik maken van Bluetooth om muziek af te spelen op een draadloze koptelefoon.

De OnePlus 7 Pro is onder andere verkrijgbaar op Mobiel.nl en Amazon.de.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over smartphones met grote schermen? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Ervaring met één van de genoemde producten die je wil delen? Laat dan hieronder je bericht achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *