Apple producten: overzicht van alle producten van Apple!

Heb je interesse in producten van Apple? Apple is voornamelijk bekend van de iPhone smartphone, de iPad tablets, en de MacBook laptops. Maar er zijn veel meer producten beschikbaar van dit populaire merk, waarvan je misschien niet weet dat deze bestaan.

Om het oriënteren op producten van Apple gemakkelijk te maken heb ik op deze pagina daarom een overzicht gemaakt van alle huidige producten van Apple (zomer 2019). Al deze producten worden hier kort omschreven.

Bekijk ook de inhoudsopgave hieronder om snel te navigeren.

Smartphones van Apple: de iPhone Xs, XS Max, en XR

Apple Iphone Xs Xs Max Xr

De iPhone is verreweg het bekendste product van Apple. Alle smartphones van Apple heten ‘iPhones’, en draaien het Apple’s mobiele besturingssysteem iOS. In 2007 werd de eerste iPhone uitgebracht. Apple komt elk jaar met minstens met één nieuwe uitvoering van de iPhone om deze constant te verbeteren.

De nieuwste generatie iPhones bestaat uit de iPhone XS, iPhone XS Max, en de iPhone XR. Al deze toestellen draaien iOS 12.0.

De iPhone XS en de XS Max zijn de krachtigste smartphones. Hierbij is het grootste verschil simpelweg dat de XS Max een groter scherm heeft. De iPhone XR is een goedkopere uitvoering die op een aantal punten minder krachtig is dan de iPhone XS en XS Max.

Hieronder een kort overzicht van de huidige smartphones van Apple.

iPhone XS iPhone XS Max iPhone XR
Scherm: 5.8 inch OLED 6.5 inch OLED 6.1 inch LCD
Camera’s: 12 MP breedhoek,
12 MP telephoto,
7 MP selfiecamera
12 MP breedhoek,
12 MP telephoto,
7 MP selfiecamera
12 MP breedhoek,
7 MP selfiecamera
Processor: A12 Bionic A12 Bionic A12 Bionic
RAM: 4 GB 4 GB 3 GB
Opslag: 64 GB,
256 GB, of
512 GB
64 GB,
256 GB, of
512 GB
64 GB,
128 GB, of
256 GB
Behuizing: Roestvrij staal Roestvrij staal Aluminium
Kleuren: Goud,
Zilver,
Space Gray
Goud,
Zilver,
Space Gray
Zwart, Wit,
Rood, Geel,
Blauw, Oranje (coral)
Prijs, vanaf: ~€1099 ~€1199 ~€799
Los toestel: Bol.com Bol.com Bol.com
Abonnement: Mobiel.nl Mobiel.nl Mobiel.nl

 

Tablets van Apple: de iPad, iPad mini, en iPad Pro

Apple Ipad Ipad Air Ipad Pro Ipad Mini

Een ander zeer populair product van Apple zijn de tablets. Alle tablets van Apple heten ‘iPads’. Net als de iPhones, draaien iPads op Apple’s mobiele besturingssysteem, iOS. De eerste iPad werd uitgebracht in 2010.

Ondertussen zit de iPad in zijn zesde generatie, en zijn er ook drie varianten op de iPad bij gekomen; de iPad Air, de iPad Pro, en de iPad Mini. Hieronder korte een omschrijving van de verschillende varianten:

 • De ‘iPad‘ is de goedkoopste en meest simpele uitvoering. Huidig model: 6e generatie.
 • De iPad Air is duurder en heeft betere eigenschappen dan de iPad. Huidig model: 3e generatie.
 • De iPad Pro is de krachtigste en duurste tablet van Apple, en is gericht op zakelijk gebruik. Huidig model: 3e generatie.
 • De iPad Mini is een tablet met een kleiner scherm, en daardoor compact en makkelijk mee te nemen. Huidig model: 5e generatie.

Al deze modellen zijn ook beschikbaar met verschillende eigenschappen, waaronder opslagcapaciteit, 4G ondersteuning, en bij de Pro ook met verschillende schermgrootte.

De basisuitvoering van de vier huidige iPad modellen vergelijken? Dat kan hier.

Voor bij de iPad zijn meerdere belangrijke accessoires voor de iPad, gemaakt door Apple zelf. Zo is er de Apple Pencil, die je kunt gebruiken om het touchscreen van de iPad te bedienen, en hierop te schrijven en tekenen.

Verder heeft Apple een toetsenbord beschikbaar voor de iPad Air, het Smart Keyboard, en voor de iPad Pro, de Smart Keyboard Folio (zowel in 11 inch of 12.9 inch uitvoering).

Gerelateerde artikelen:

Laptops van Apple: de MacBook (Retina, Air, en Pro)

Apple Laptops Macbook Retina Macbook Air Macbook Pro 2

Ook de laptops van Apple erg populair. De huidige laptops van Apple heten allemaal ‘MacBooks’. Voor de MacBook waren er andere laptops van Apple, waaronder de Powerbook en iBook.

Er zijn drie verschillende laptops in de MacBook-familie; simpelweg de ‘MacBook’, de MacBook Air, en de MacBook Pro.

In 2006 kwam Apple met de eerste uitvoering van de ‘MacBook’; de basisuitvoering voor de gemiddelde gebruiker, en de MacBook Pro, het krachtigere model gericht op zakelijk gebruik. In 2008 volgde de MacBook Air; een dunne, lichte, en goedkope Apple laptop.

Omdat de MacBook Air al snel populairder was dan de minder draagbare basisuitvoering ‘MacBook’, verdween de laptop met de noemer ‘MacBook’ in 2012. Sinds 2015 worden er weer laptops verkocht onder alleen de noemer ‘MacBook’.

Om deze te onderscheiden van de oorspronkelijke lijn aan ‘MacBooks’, wordt deze nieuwe lijn ook wel de MacBook Retina genoemd. In plaats van de

Op dit moment (2019) is de productlijn als volgt:

 • MacBook (Retina) – 12 inch laptop met laptop. Nieuwste uitvoering: 2017
 • MacBook Air – lichtgewicht 13.3 inch laptop. Nieuwste uitvoering: 2018
 • MacBook Pro – krachtige 13.3 inch of 15.6 inch laptop. Nieuwste uitvoering: 2019

Alle laptops van Apple maken gebruik van het besturingssysteem macOS.

Gerelateerd artikelen:

Desktop computers van Apple: iMac (Pro), Mac Pro, Mac Mini

Apple Desktop Computers Imac Imac Pro Mac Pro Mac Mini

Apple heeft zijn oorsprong in het ontwikkelen van desktop computers voor de consumentenmarkt. Apple is oorspronkelijk opgericht in 1976, met als eerste doel om de Apple I desktop computer te ontwikkelen en uit te brengen. Daarna volgde onder andere desktop computers van de Macintosh-familie.

Hoewel Apple nu voornamelijk bekend is van de iPhone, iPad, en MacBooks, zijn er nog steeds verschillende desktop computers van Apple beschikbaar.

Op dit moment zijn er vier verschillende desktop computers van Apple beschikbaar:

 • De iMac – All-in-one PC (computerkast en beeldscherm in een). Nieuwste uitvoering: 2019
 • De iMac Pro – krachtigere iMac gericht op zakelijk gebruik. Nieuwste uitvoering:  2017
 • De Mac Pro – krachtige desktop PC tower. Nieuwste uitvoering: 2013, nieuwe verwacht 2019
 • De Mac Mini – kleine desktop PC voor basisgebruik. Nieuwste uitvoering: 2018

Alle huidige desktop PC’s van Apple maken gebruik van het besturingssysteem macOS.

Wat betreft desktop computers zijn de iMac en iMac Pro de populairste optie. Deze all-in-one computers zijn beschikbaar in veel verschillende configuraties, en met twee verschillende schermafmetingen; 21.5 inch beelddiagonaal en 27 inch beelddiagonaal.

Heb je liever een krachtige desktop tower waar je je eigen beeldschermen op aan kunt sluiten? Dan is de Mac Pro de beste optie.

Helaas is er op dit moment geen enkel model van de Mac Pro als nieuw te koop. De laatste uitvoering komt uit 2013, en is qua hardware ondertussen redelijk gedateerd. Deze is alleen refurbished te koop.

Wil je een nieuwe uitvoering van de Mac Pro, dan zul je nog even moeten wachten. De Mac Pro 2019 is al aangekondigd, en wordt ergens in 2019 uitgebracht. Het laatste nieuws over deze PC lees je hier.

Wil je zo goedkoop mogelijk een desktop PC van Apple? Dan is de Mac Mini de beste keuze. De goedkoopste Mac Mini kost op dit moment 859 euro.

Met een 3.6 GHz quad-core processor, 8 GB aan RAM, en 128 GB aan SSD opslag is dit nog steeds een zeer capabele computer. Net als met de Mac Pro zul je hier je eigen monitor op moeten nog op moeten aansluiten.

Gerelateerd artikel:

Apple smart watch: de Apple Watch

Apple Smartwatch Apple Watch Series 3 Series 4

Apple heeft één productlijn aan smartwatches beschikbaar; de Apple Watch. De eerste uitvoering van de Apple Watch werd uitgebracht in 2015. Ondertussen zit de Apple Watch in de 4e generatie. De Apple Watch heeft zijn eigen besturingssysteem; watchOS.

De Apple Watch heeft zowel smart-functies, als fitness-tracking functies. Voor de smart-functies moet de Apple Watch zijn verbonden met een iPhone. De Apple Watch bevat onder andere een hartslagmeter voor fitness-tracking.

Op dit moment is zowel de Apple Watch uit de 3e als 4e generatie verkrijgbaar. De Apple Watch 3 is verkrijgbaar in twee afmetingen: met een horlogekast van 38 mm of 42 mm.

De Apple Watch 4 is ook in twee afmetingen verkrijgbaar: met een horlogekast van 40 mm of 44 mm. Zo kun je de juiste afmeting kiezen die past bij je polsomtrek.

Apple oortjes: de EarPods en AirPods

Apple Oortjes Earpods Airpods 2

Apple heeft twee verschillende ‘oortjes’ ofwel earbuds beschikbaar om muziek mee te luisteren. De bedrade versie van Apple oortjes heten de Earpods. De draadloze versie heten de AirPods.

De EarPods zijn beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen:

Beide uitvoeringen hebben op de draad een kleine console met drie knoppen. Hiermee kun je onder andere het volume aanpassen, knoppen waarmee je onder andere het volume kunt aanpassen, de muziek pauzeren, of naar een volgend nummer gaan.

Ook zit er een microfoon in deze console ingebouwd zodat je draadloos kunt bellen. Ook kun je met deze microfoon gebruik maken van Apple’s voice-assitant Siri, die je kunt activeren door de middelste knop op de console twee seconden ingedrukt te houden.

Vanaf de iPhone 7 is er geen enkele iPhone meer met een 3.5 mm audio-ingang. Heb je een iPhone 7 of een nieuwere uitvoering? Dan zul je moeten kiezen voor de uitvoering met de Lightning connector. Deze sluit je dus aan op dezelfde ingang als de lader van je iPhone. Ook kun je gebruik maken van een Lightning naar 3.5 mm jack port adapter (van 11 euro) om alsnog de EarPods, of andere headphones aan te sluiten.

Ook zou je kunnen kiezen voor de razend populaire draadloze oortjes van Apple; de AirPods. De AirPods zijn beschikbaar sinds 2016 en zitten ondertussen in de tweede generatie. AirPods hebben nagenoeg hetzelfde uiterlijk als de EarPods, maar dan minus de draad.

Deze draadloze oortjes worden geleverd in een charging case, ofwel een oplaaddoosje. Hier kun je de AirPods in opbergen, en mee opladen. AirPods zijn te koop met twee verschillende charging cases:

 • AirPods 2 met standaard charging case – 179 euro op Bol.com
 • AirPods 2 met draadloze charging case – 229 euro op Bol.com

De standaard charging case is op te laden via lightning kabel. De draadloze charging case is zowel draadloos op te laden met een Qi-charger als via lightning kabel.

Wanneer je de oplaadcase opent, verbinden de AirPods automatisch via bluetooth met je iPhone. Daarna wordt de audio van je iPhone meteen afgespeeld op de AirPods. De AirPods bevatten microfoons voor draadloos bellen, of voor het bedienen van Siri. De AirPods zijn te bedienen met aanraking door er tweemaal op te tikken. Je kunt zelf instellen welke functie je wil koppelen aan het dubbel tikken van de linker of rechter AirPod.

Gerelateerde artikelen:

Digitale mediaspeler van Apple: de Apple TV

Apple Digitale Mediaspeler Streamer Apple Tv

Een minder bekend Apple product is de Apple TV. Dit is een digitale mediaspeler, die je met een HDMI-kabel kunt aansluiten op je TV. Om gebruik te maken van de Apple TV, zul je op je TV de gebruikte HDMI-ingang moeten selecteren als input kanaal.

Je krijgt dan het beeld te zien met Apple’s tvOS, het besturingssysteem voor Apple TV. Hierop zijn er meerdere apps beschikbaar om video’s en muziek te kunnen streamen naar je TV. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Apple’s eigen iTunes store. Daarnaast zijn er apps beschikbaar voor Netflix, Amazon Prime Video, en Youtube.

Als je een iPhone of iPad hebt, kun je met de Apple TV ook gebruik maken van Apple Airplay. Airplay stelt je in staat om video’s of muziek te zoeken op je smartphone of tablet, en deze draadloos over je Wi-Fi netwerk streamen naar de TV – en aangesloten audiosysteem. Ook is het met Airplay mogelijk het hele scherm van je iPhone of iPad te ‘mirroren’ op de TV.

De Apple TV is voor het eerst uitgebracht in 2007. Ondertussen zit de Apple TV in de 5e generatie. Ook is de vierde generatie Apple TV nog te koop. Hieronder kort de verschillen tussen deze twee uitvoeringen:

Bekijk meer prijzen voor de Apple TV in het artikel “Apple TV aanbiedingen“.

Gerelateerd artikel:

Apple MP3 speler: de iPod Touch

Apple Mp3 Speler Ipod Touch 7e Generatie

Een ander product waarmee Apple veel succes heeft geboekt, is de iPod, een MP3-speler. Voornamelijk de iPod Classic, waarvan de eerste generatie werd uitgebracht in 2001 was erg populair.

Met de komst van smartphones, die uiteraard ook muziek af kunnen spelen, hebben MP3-spelers flink aan populariteit verloren. Daarom heeft Apple de productlijn teruggebracht naar slechts één iPod; de iPod Touch. De iPod Classic met het draaiwiel, de kleinere iPod Nano, en de nog kleinere iPod Shuffle (zonder scherm) worden tegenwoordig niet meer als nieuw verkocht.

De iPod Touch is eigenlijk het beste te omschrijven als een kleiner en goedkoper alternatief op de iPhone, waarbij de belfunctie ontbreekt. Omdat de iPod touch het iOS besturingssysteem draait, en over Wi-Fi beschikt, kun je onder andere webbrowsen en apps uit de App Store installeren.

Door de App Store kun je dus naast Apple Music en iTunes ook kiezen voor andere muziek apps, waaronder Spotify.

De huidige iPod Touch is de zevende generatie. Deze heeft een 4 inch scherm, en is beschikbaar met 32 GB, 128 GB, of 256 GB opslagruimte. Daarnaast heb je de keuze uit zes verschillende kleuruitvoeringen. De prijs voor de iPod Touch begint op 238 euro.

Hoewel de iPod Touch een prima MP3-speler is, heeft Apple op dit moment geen goede vervanger voor de iPod Shuffle. Een kleine MP3-speler die je vast kunt maken met een clip is namelijk optimaal voor bij het sporten. Wel is het nog mogelijk om deze, en andere oude uitvoeringen van de iPod te kopen als refurbished product. Bijvoorbeeld hier.

Apple smart speaker: de Apple HomePod

Apple Smart Speaker Apple Homepod

Apple heeft sinds februari 2018 één smart speaker beschikbaar; de Apple HomePod. Wanneer je deze speaker met je Wi-Fi netwerk hebt verbonden, kun je vanaf een iPhone, iPad, of iPod op ditzelfde netwerk muziek streamen naar deze speaker via Airplay. Het is niet mogelijk om deze te gebruiken in combinatie met een Android smartphone of tablet.

Omdat de HomePod een slimme speaker is, is deze ook te bedienen met stemcommando’s. De HomePod heeft ingebouwde microfoons, die luisteren naar stemcommando’s voor Apple’s voice assistant Siri. Je kunt Siri dus vragen om een bepaald nummer af te spelen. Het vragen om nummers af te spelen werkt alleen via Apple Music of iTunes.

Wil je muziek afspelen van Spotify, of een andere streaming dienst? Dan zul je toch gebruik moeten maken van een iPhone of iPad om dit zelf te selecteren. Wel kun je Siri bij alle muziekdiensten vragen om de muziek te pauzeren, weer af te spelen, naar het volgende nummer te gaan, of het volume te verhogen of verlagen.

Alle stemcommando’s voor de HomePod zul je op dit moment in het Engels moeten geven. Siri op de Homepod ondersteunt namelijk nog geen Nederlandse stemcommando’s.

Voor het geluid maakt deze speaker gebruik van één grote woofer voor het basgeluid. Deze is in de speaker omhoog gericht. Daarnaast zijn er binnen de HomePod zeven tweeters aanwezig, die in een cirkel naar buiten gericht zijn binnen de HomePod.

De HomePod gebruikt de ingebouwde microfoons om het geluid te analyseren, en stelt de ingebouwde speakers daarmee automatisch correct af op de akoestiek van de ruimte.

Op audiokwaliteit krijgt de HomePod zeer positieve beoordelingen. Qua qua voice control functies loopt de HomePod wel achter op smart speakers met Google Assistant, zoals de Sonos One.

De Apple HomePod verkrijgbaar op Bol.com voor zo’n 350 euro.

Vragen over Apple producten?

Heb je nog vragen over de producten van Apple? Laat dan hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend