Eén Airpod kwijt? Losse AirPod kopen (linker of rechter)? De oplossing!

Door | 24 februari 2019

Apple Airpods kwijt? Losse linker of rechter Airpod kopenBen je één van je AirPods kwijtgeraakt? Het is misschien mogelijk om deze nog terug te vinden!

En als je deze toch niet kunt vinden, dan is het mogelijk om een losse AirPod te kopen (linker of rechter) voor een gereduceerd tarief.

Hieronder beschrijf ik de mogelijkheden!

AirPod kwijt? Vind hem met ‘Zoek mijn iPhone’ (Find my iPhone)

Heb je een iPhone met iOS 10.3 of hoger? Als je de Zoek mijn iPhone App hebt geconfigureerd, heb je kans om hiermee je kwijtgeraakte AirPod terug te vinden.

AirPods die je eerder met je iPhone hebt verbonden worden automatisch herkend door de App, en staan in de lijst met jouw apparaten. Klik in deze lijst op ‘AirPods’, en je kunt op een kaart zijn waar ze zijn.

Als de AirPods nog online zijn, zie je een groene stip op een kaart. Ben je volgens de kaart in de buurt van je vermiste AirPod, en kun je deze toch niet vinden? Je kunt via de Zoek mijn iPhone App ook een geluid afspelen op de vermiste AirPod, zodat je kunt horen waar deze ligt.

Zijn de AirPods niet meer online, dan zie je een grijze stip op de kaart. Dit is de laatste locatie waar de AirPods nog online waren.

Je kunt de volledige instructies voor het terugvinden van je AirPods bekijken op support.apple.com.

Vervangende AirPods bestellen bij Apple – €79

Heb je de AirPod niet teruggevonden? Het verlies van een AirPod wordt niet gedekt door de garantie. Wel kun je een vervangende linker- of rechter AirPod krijgen bij Apple voor 79 euro.

Je kunt deze niet simpelweg online bestellen, maar zult langs de Apple Store moeten gaan. Meer informatie lees je op deze pagina op de site van Apple.

Losse linker of rechter AirPod kopen? Tweedehands €30-50!

Je bent niet de enige die één AirPod is kwijtgeraakt. Er zijn genoeg anderen die na het kwijtraken van één AirPod, de overgebleven Airpod te koop zetten.

Het voordeel van een tweedehands (losse) Airpod is dat deze ongeveer de helft kosten van een vervanger via Apple zelf. De prijzen voor een losse Airpod liggen op dit moment zo tussen de 30 en 50 euro.

Elke linker en rechter AirPod zijn met elkaar te verbinden. Het maakt dus niet uit dat ze eerst onderdeel waren van twee verschillende setjes.

Als je een tweedehands AirPod koopt en wil gebruiken, moet je deze in de charging case plaatsen. Door de knop op de charging case ingedrukt te houden, worden de twee AirPods in de charging case met elkaar ‘gepaired’. Vanaf dat moment werken ze samen als nieuwe set.

Nooit meer je AirPods kwijtraken? Gebruik een AirPods strap (koord)

Volledig draadloze oortjes zijn handig vanwege het draagcomfort, maar onhandig omdat de kans groter is dat je ze kwijtraakt. Ben je eenmaal je AirPods kwijtgeraakt, en wil je dat nooit meer?

Met een AirPods strap verbind je de twee AirPods oortjes met elkaar, via een koord dat je achter je nek draagt. Als er één AirPod uit je oor valt, blijft deze door het koord hangen, en raak je deze niet meer kwijt.

Je kunt zo’n AirPods strap onder andere kopen op Bol.com en Coolblue.nl.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Je kunt hieronder een bericht achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *