Eén Airpod kwijt? Losse AirPod kopen (linker of rechter)? De oplossing!

Apple Airpods kwijt? Losse linker of rechter Airpod kopenBen je één van je AirPods kwijtgeraakt? Het is misschien mogelijk om deze nog terug te vinden!

En als je deze toch niet kunt vinden, dan is het mogelijk om een losse AirPod te kopen (linker of rechter) voor een gereduceerd tarief.

Hieronder beschrijf ik de mogelijkheden!

AirPod kwijt? Vind hem met ‘Zoek mijn iPhone’ (Find my iPhone)

Heb je een iPhone met iOS 10.3 of hoger? Als je de Zoek mijn iPhone App hebt geconfigureerd, heb je kans om hiermee je kwijtgeraakte AirPod terug te vinden.

AirPods die je eerder met je iPhone hebt verbonden worden automatisch herkend door de app, en staan in de lijst met jouw apparaten. Klik in deze lijst op ‘AirPods’, en je kunt op een kaart zien waar ze zijn.

Als de AirPods nog online zijn, zie je een groene stip op een kaart. Ben je volgens de kaart in de buurt van je vermiste AirPod, en kun je deze toch niet vinden? Je kunt via de Zoek mijn iPhone App ook een geluid afspelen op de vermiste AirPod, zodat je kunt horen waar deze ligt.

Zijn de AirPods niet meer online, dan zie je een grijze stip op de kaart. Dit is de laatste locatie waar de AirPods nog online waren.

Je kunt de volledige instructies voor het terugvinden van je AirPods bekijken op support.apple.com.

Vervangende AirPods bestellen bij Apple – €75

Heb je de AirPod niet teruggevonden? Het verlies van een AirPod wordt niet gedekt door de garantie. Wel kun je een vervangende linker- of rechter AirPod krijgen bij Apple voor 75 euro.

Je kunt deze niet simpelweg online bestellen, maar zult langs de Apple Store moeten gaan. Meer informatie lees je op deze pagina op de site van Apple.

Losse linker of rechter AirPod kopen? Tweedehands €30-50!

Je bent niet de enige die één AirPod is kwijtgeraakt. Er zijn genoeg anderen die na het kwijtraken van één AirPod, de overgebleven Airpod te koop zetten.

Het voordeel van een tweedehands (losse) Airpod is dat deze ongeveer de helft kosten van een vervanger via Apple zelf. De prijzen voor een losse Airpod liggen op dit moment zo tussen de 30 en 50 euro.

Elke linker en rechter AirPod zijn met elkaar te verbinden. Het maakt dus niet uit dat ze eerst onderdeel waren van twee verschillende setjes.

Als je een tweedehands AirPod koopt en wil gebruiken, moet je deze in de charging case plaatsen. Door de knop op de charging case ingedrukt te houden, worden de twee AirPods in de charging case met elkaar ‘gepaired’. Vanaf dat moment werken ze samen als nieuwe set.

AirPods case/doosje kwijt?

Ben je alleen de oplaadcase voor je AirPods kwijt? Helaas is het doosje zelf niet zichtbaar op de Zoek mijn iPhone App.

Wel kun je een vervangend AirPods doosje krijgen van Apple. Er zijn twee verschillende AirPods charging cases; de standaard charging case, en een draadloze charging case. Een verloren standaard charging case is te vervangen voor 55 euro, en de draadloze uitvoering voor 85 euro. Om deze te vervangen, moet je naar een Apple Store gaan. Op deze pagina meer informatie over het proces.

Vind je dit teveel gedoe? Gelukkig is het ook mogelijk om online een losse AirPods oplaadcase te kopen. Op dit moment wordt alleen de draadloze charging case verkocht. Je vind deze onder andere op Bol.com.

Op dit moment is de prijs bij beide webshops 89 euro, en worden ze na bestellen morgen geleverd. Daarmee zijn ze 4 euro duurder dan een vervanger bij Apple zelf, maar scheelt het je wel een bezoek aan de Apple Store.

Nooit meer je AirPods kwijtraken? Gebruik een AirPods strap (koord)

Volledig draadloze oortjes zijn handig vanwege het draagcomfort, maar onhandig omdat de kans groter is dat je ze kwijtraakt. Ben je eenmaal je AirPods kwijtgeraakt, en wil je dat nooit meer?

Met een AirPods strap verbind je de twee AirPods oortjes met elkaar, via een koord dat je achter je nek draagt. Als er één AirPod uit je oor valt, blijft deze door het koord hangen, en raak je deze niet meer kwijt.

Je kunt zo’n AirPods strap onder andere kopen op Bol.com en Coolblue.nl.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Je kunt hieronder een bericht achterlaten!

Oorspronkelijke publicatiedatum: 24 feb 2019.

Plaats een reactie

14 reacties op “Eén Airpod kwijt? Losse AirPod kopen (linker of rechter)? De oplossing!”

 1. Ik ben 2 AirPods pro verloren en heb alleen de draadloze case nog. Kan ik hier twee losse air pods pro voor bestellen en in de case gebruiken?

  Beantwoorden
 2. Ik ben mn airpod case waarschijnlijk verloren tijdens het uitgaan ( de airpods zelf had ik in wegens noise canceling ) kan ik hiervoor een nieuwe hale?

  Beantwoorden
 3. Als je een airpod pro kwijt bent en bijvoorbeeld gewoon 1 rechter airpod koopt op marktplaats, zijn deze dan echt zo te pairen zoals hierboven beschreven? Met andere woorden kun je dit bevestigen?

  Beantwoorden
 4. Hoi,
  Ik ben een airpod kwijt, dit is de linker. Ik heb een nieuwe rechter airpod gekocht alleen hoe koppel ik deze nu aan mijn linker?

  Beantwoorden
  • Hoi Linde,

   Dit zijn de instructies om de twee AirPods te koppelen:

   1. Plaats beide AirPods in de oplaadcase.
   2. Open het deksel en controleer het statuslampje. Het moet oranje knipperen.
   3. Houd de configuratieknop op de achterkant van de case enkele seconden ingedrukt. Het statuslampje moet wit knipperen.*
   4. Ga op uw iPhone naar het beginscherm.
   5. Open de case (met uw AirPods erin) en houd deze naast uw iPhone. Er verschijnt een configuratie-animatie op de iPhone.
   6. Tik achtereenvolgens op ‘Verbind’ en op ‘Gereed’.

   Bron: https://support.apple.com/nl-nl/HT207827

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 5. Hoi,
  In de Apple store is een enkel oortje €108 voor generatie 1. Je moet je case en andere oortje laten opsturen om te pairen en je hebt servicekosten (ik weet niet wat die kosten zijn, maar het is Apple dus vast niet goedkoop). Met andere woorden, niet echt de moeite waard.

  Beantwoorden
 6. Vandaag heb ik een update aan dit artikel uitgevoerd. De prijs van één vervangende Airpod bij Apple zelf is nu 75 euro (was 79 euro). Ook heb ik informatie toegevoegd over wat je kunt doen als je alleen de charging case kwijt bent.

  Beantwoorden