Een 60 inch TV kopen? Dit zijn alle opties!

Op zoek naar een TV met een beelddiagonaal van 60 inch? Die zijn er maar weinig! Hoewel er enorm veel keuze is in de maat van 55 en 65 inch, is er maar erg weinig keuze bij de maat daar tussenin. De beste televisies wat betreft beeldkwaliteit voor de prijs, zul je dan ook vinden in 55 of 65 inch.

Wil je toch echt een TV in de 60 inch maat kopen? Hieronder vind je alle huidige opties.

Samsung UE60AU8070: 60 inch 4K TV met HDR

Samsung Ue60au8070 60 Inch Tv

bol.com €699 Product bekijken

De Samsung UE60AU8070 is een televisie die is ontwikkeld voor de Duitse markt, maar deze wordt ook in Nederland verkocht, en werkt hier ook prima.

Deze TV heeft de 4K resolutie, dus 3840×2160 pixels. Dat zorgt bij een afmeting van 60 inch voor een duidelijk zichtbaar scherper beeld. Daarnaast heeft het LED-LCD scherm van deze TV ondersteuning voor HDR10+. Dat houdt in dat de TV content met een extra groot kleurbereik kan afspelen.

Om ook 4K beeldmateriaal af te spelen, heb je met deze TV ruime keuze. Dit is namelijk een smart TV met Tizen, Samsung’s smart besturingssysteem. Daarop vind je video-on-demand streaming apps, waaronder NetflixDisney Plus, Amazon Prime Video, en HBO Max.

Ook heeft deze TV een ingebouwde streaming-functie, die werkt via het Chromecast-protocol.

Voor het aansluiten van deze apparaten heeft deze TV drie HDMI-poorten beschikbaar. Ook kun je op de twee USB-ports een USB-stick of externe harde schijf aansluiten. Verbinding met het internet kan draadloos, of door een kabel op de LAN-port aan te sluiten.

Om live TV beschikbaar te maken op deze TV, heeft deze een ingebouwde ‘triple tuner’ (DVB-C, DVB-S en DVB-T). Daarom heb je geen losse TV ontvanger/decoder nodig om live TV te kijken!

De TV kun je neerzetten op de twee pootjes, maar ook monteren op een elke muurbeugel met de VESA 400×300 maat.

Deze TV kopen? Dat kan op Bol.com en Amazon.nl. De prijs ligt meestal tegen de 700 euro.

Samsung 60BU8000: de beste 60 inch TV van Samsung

Samsung 60bu8000 60 Inch Tv Th

Mediamarkt.nl €999 Product bekijken

De enige andere TV in de 60 inch maat die je op dit moment kunt kopen, wordt ook gemaakt door Samsung. Dit is de Samsung 60BU8000, die Samsung in 2022 uitbracht.

Ook dit is een 4K TV, waarmee deze TV dus een scherp beeld kan weergeven. De beste weergave van 4K content krijg je met 4K bronmateriaal, maar deze TV kan ook het beeld met een lagere resolutie opschalen naar 4K. Zo wordt ook 1080p beeld op deze TV scherper gemaakt.

De TV ondersteunt ook de weergave van HDR, en wordt het contrast verbeterd door local dimming. Met local dimming worden de backlights van deze LCD-LED TV namelijk uitgeschakeld op donkere delen van het beeld.

Met deze TV heb je ook gemakkelijk toegang tot veel 4K HDR content. Met het Samsung Tizen Smart Hub heb je gemakkelijke toegang tot al je favoriete videostreaming apps.

Voor het aansluiten van bijvoorbeeld een blu-ray speler, een soundbar, of je PlayStation, zijn er drie HDMI aansluitingen beschikbaar. Verder zitten er 2 USB ports op de TV, zodat je gemakkelijk een USB-stick met daarop een videobestand kunt aansluiten en afspelen. Ook is het mogelijk om dit draadloos te streamen, door de ingebouwde Chromecast-functie.

De TV kun je neerzetten op de meegeleverde pootjes, maar ook aan een TV-beugel bevestigen. De TV is slechts 25 mm dik, dus is daardoor erg strak tegen de muur te hangen.

Kortom is dit de beste 60 inch TV die je op dit moment kunt kopen. De beeldkwaliteit van deze TV is vooral goed door de goede uitvoering van local dimming op deze TV.

Deze 60 inch TV bestellen? Dat kan op Samsung.nl en Mediamarkt.nl.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over 60 inch televisies? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met een 60 inch TV die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend