Samsung LSP9T (The Premiere) 4K laser beamer: alle info!

De Samsung LSP9T is een populaire short throw beamer van Samsung, gericht op het gebruik in een thuisbioscoop. Maar wat zijn de belangrijke eigenschappen van deze beamer, en de voor- en nadelen hiervan? En is dit een goede koop voor de prijs, of zijn er betere opties?

Om deze vragen te beantwoorden vind je in dit artikel alle informatie over deze beamer, waaronder alle specificaties/eigenschappen, en een samenvatting van reviews en tests van de beeldkwaliteit. Ook vind je een overzicht van alle webshops waar deze beamer te koop is, en de huidige prijs.

Tip: om het huidige aanbod van de beamer bij meerdere webshops meteen te zien, klik hier.

Samsung LSP9T specificaties (eigenschappen)

Hieronder alle belangrijke informatie over de eigenschappen van deze monitor.

Projectiegrootte, resolutie, beeldverhouding, verversingssnelheid

Samsung Lsp9t The Premier Beamer Th

Deze projector is bedoeld voor het projecteren van een beeld met een maximale beelddiagonaal van 130 inch. Daarmee kun je een zeer groot beeld projecteren. Het oppervlak van het beeld is dan namelijk vier keer zo groot is als dat van een 65 inch TV, een bovengemiddeld grote maat voor een televisie.

De Samsung LSP9T is een zogenaamde ‘Ultra Short Throw‘, ofwel UST projector is. Dat houdt in dat deze het beeld van zeer dichtbij op het scherm projecteert. De beamer projecteert het beeld onder een hoek omhoog, en is daarmee dus ook TV-meubel te plaatsen, in plaats van een TV.

Dat heeft het voordeel dat je een erg nette opstelling hebt ten opzicht van een beamer die het licht naar voren projecteert. Dat type beamer zul je namelijk aan het plafond moeten bevestigen, of midden in de kamer moeten plaatsen.

Omdat je een ultra short throw beamer simpelweg op een TV-meubel kunt plaatsen, kun je ook gemakkelijk andere apparaten koppelen. Bijvoorbeeld een gaming console, blu-ray speler, een soundbar, of speakers. Een ander voordeel is dat er zo ook niets voor de lichtstraal van de beamer zal vallen.

Een nadeel van een ultra short throw beamer, is dat je ook echt een projectiescherm nodig hebt. Omdat het licht van onderaf geprojecteerd wordt, zullen bijvoorbeeld kleine oneffenheden in de muur bij projectie van onderaf worden uitvergroot in het beeld.

De werkelijke beelddiagonaal hangt af van hoe ver je de beamer van het projectieoppervlak af plaatst. Samsung geeft de volgende getallen op:

 • Op 11.3 cm afstand, heeft het geprojecteerde beeld een beelddiagonaal van 100 inch
 • Op 19.6 cm afstand, heeft het geprojecteerde beeld een beelddiagonaal van 120 inch
 • Op 23.8 cm afstand, heeft het geprojecteerde beeld een beelddiagonaal van 130 inch

Om te zorgen voor een precies rechthoekige projectievorm op je scherm of muur te krijgen, kun je de pootjes onderaan de beamer verstellen. In deze video zie je een voorbeeld van hoe je de beamer correct plaatst en in kunt stellen.

De beamer kan het beeld in de 4K UHD resolutie projecteren. Met deze resolutie heeft het scherm 3840 pixels in de breedte, en 2160 in de hoogte. In deze resolutie is de beeldverhouding 16:9.

Bij een beeld van deze afmeting heeft 4K beeld een duidelijk zichtbaar voordeel wat betreft de scherpte. Zeker als je nu een Full HD beamer gebruikt, zal veel scherpere beeld meteen opvallen.

Voor 4K beeld, zul je echter ook 4K beeldmateriaal af moeten spelen. Dat is ondertussen breed beschikbaar. Zo vind je onder andere bij de populaire video streaming diensten Netflix, Amazon Prime Video, en Disney Plus veel films, series, en documentaires in 4K UHD.

Daarnaast zijn er ook veel Blu-ray’s beschikbaar in 4K. Deze kun je afspelen in een blu-ray speler, of in een console (Xbox One of PS4) die je aansluit op je beamer.

Deze beamer heeft een verversingssnelheid van 120 Hz. Zo kan deze beamer dus maximaal 120 frames per seconde projecteren. Dat is ruim voldoende voor bijna elk denkbaar gebruik, inclusief gaming met de Xbox Series X en PlayStation 5.

Voor het gamen, heeft deze beamer daarnaast een zogenaamde ‘Game Mode’, waarin VRR (variabele versersingssnelheid) wordt geactiveerd en de reactiesnelheid van het beeld wordt verlaagd met ALLM (Auto Low Latency).

Projectie- en beeldeigenschappen

Naast de resolutie zijn er meer eigenschappen die invloed hebben op de beeldkwaliteit van de beamer. Bijvoorbeeld het projectortype. De Samsung LSP9T is een DLP-projecter, die gebruikt maakt van drie kleurenlasers.

Met 2800 ANSI Lumen heeft deze beamer een hoge helderheid, en kun je deze beamer ook in een verlichte kamer gebruiken. De opgegeven contrastverhouding van de beamer is zeer hoog, namelijk 2000000:1.

De beamer heeft een zeer groot kleurbereik. Samsung geeft een kleurdekking van 147% van de DCI-P3 kleurruimte op, en 106% van de nog grotere BT.2020 ofwel de Rec. 2020 kleurruimte.

De LSP9T ondersteunt dan ook het afspelen van content in HDR10, HDR10+, en HLG.

Geluid: ingebouwde speakers

Samsung Lsp9t Ingebouwde Speakers

De beamer heeft ingebouwde speakers, die in de beamer achter de grijze speakerstof zitten. Er zitten zes speakers in de LSP9T, namelijk twee tweeters, twee ‘acoustic beam’ speakers die moeten zorgen voor ruimtelijk geluid, en twee subwoofers.

Daarmee is dit een 4.2 Ch geluidssysteem. Deze speaker hebben samen een maximaal vermogen van 40 Watt, en daarmee een twee keer zo hoog vermogen als speakers van de meeste TV’s.

Heb je een grote kijkafstand? Of wil je het geluid van de soundbar naar een vergelijkbaar niveau tillen als het beeld van deze beamer? Dan kun je beter kiezen voor een volledige geluidsinstallatie. Deze kun je aansluiten op de HDMI of optische (Toslink) uitgang van de beamer.

Beamer kijken en bedienen: smart besturingssysteem, live TV, afstandsbediening

Dit is een smart beamer, en maakt gebruik van Tizen, het smart besturingssysteem dat Samsung ook gebruikt op TV’s. Dit is een van de beste besturingssystemen voor beamer’s, vanwege het goede gebruiksgemak, en de grote hoeveelheid beschikbare apps.

Via Tizen kun je live TV kijken, en zijn zijn der daarnaast veel video-streaming apps beschikbaar, waaronder Netflix, Amazon Prime Video, Disney Plus, en Videoland.

Om gebruik te kunnen maken van deze apps, heeft de beamer wel verbinding nodig met het internet. Daarvoor heeft deze beamer Wi-Fi 5, en is ook een bedrade verbinding mogelijk via de Ethernetpoort.

Voor het streamen van content over Wi-Fi beschikt de LSP9T over AirPlay 2. Daarmee kun je streamen vanaf een iPhone, iPad, of andere apparaten van Apple.

De beamer heeft geen ingebouwde Chromecast. Wil je ook vanaf een Android smartphone of tablet kunnen streamen naar deze beamer? Dan kun je een Chromecast op één van de HDMI-poorten aansluiten. Om 4K beeld te kunnen streamen, heb je de Chromecast Ultra nodig.

Daarnaast beschikt deze beamer over bluetooth. Zo kun je de LSP9T hiermee verbinden met bijvoorbeeld een bluetooth koptelefoon, zodat je hier draadloos het geluid naartoe af kunt spelen.

Om de beamer te bedienen, wordt er een afstandsbediening en de bijbehorende batterijen meegeleverd. Deze afstandsbediening is de Samsung Smart Remote. Naast de standaard knoppen om de beamer te bedienen, vind je ook een knop om de voice assistant in te schakelen. Eenmaal ingedrukt, kun je met stemcommando’s de beamer bijvoorbeeld de opdracht geven om een bepaalde video af te spelen.

Fysieke eigenschappen

Samsung The Premier Lsp9t Fysieke Eigenschappen

De beamer is uitgevoerd in wit plastic, met aan de beide zijkanten een rooster voor betere ventilatie. Aan de voorkant zit een lichtgrijze speakerstof, waar de speakers achter schuil gaan. Aan de onderkant zitten verstelbare pootjes.

Samsung The Premier Lsp9t Afmetingen

Deze beamer is 55 cm breed, 14.1 cm hoog, en 36.7 diep, en weegt 11.5 kg.

Aansluitingen

Samsung Lsp9t The Premier Beamer Aansluitingen

Om externe apparaten aan te sluiten, vind je op de achterkant van deze beamer meerdere aansluitingen. Van links naar rechts zijn dat:

 • Een Digitital audio out-port (Toslink). Deze kun je gebruiken voor het aansluiten van externe speakers of een soundbar.
 • Een USB-A aansluiting. Zo kun je gemakkelijk een USB-stick plaatsen om de foto’s, video’s, of muziek daarop te bekijken.
 • Drie HDMI-ports. Daarvan is de eerste port een HDMI eARC port. Je kunt op HDMI ports bijvoorbeeld een blu-ray speler, een soundbar, console, een Chromecast, of een (Android) TV box aansluiten.
 • Een LAN-port, om de Samsungs LSP9T bedraad op het internet aan te sluiten.
 • Een EX-Link port. Deze is alleen aanwezig voor het installeren van Samsung firmware updates.
 • Een antenne-in port. Voor het aansluiten van antenne of kabel-TV.

Verder is er een ingang voor de stroomkabel, en vind je links van alle knoppen een Kensington-slot aansluiting.

Gebruikte bronnen: Samsung.nl

Unboxing, montage/installatie

Benieuwd naar hoe deze beamer wordt geleverd, hoe je deze neerzet op de meegeleverde poot? Bekijk dan deze video van HDTVTest.

Samsung LSP9T Handleiding

Op zoek naar de handleiding van deze beamer? Je kunt deze hier downloaden:

In de handleiding vind je alle informatie over het instellen en gebruiken van je beamer.

Samsung LSP9T reviews & tests

De specificaties van een beamer zeggen niet alles. Zo kan de werkelijke beeldkwaliteit van een beamer afwijken van de opgegeven waarden. Ook zullen sommige voor- en nadelen alleen in de praktijk duidelijk worden. Daarom is het nuttig om te kijken naar reviews en tests van beamers.

Daarom vind je hieronder meerdere reviews van deze beamer, met een korte samenvatting van de genoemde voor- en nadelen.

 • AVforums.com geeft de Samsung LSP9T een reviewscore van 9/10, en de ‘best in class’-reward. Het scherpe beeld, de goede maximale felheid, het flinke kleurvolume, en gemakkelijke gebruik worden genoemd als belangrijke voordelen. Wel vinden ze dat de zwartwaarden beter hadden gekund, en de input lag ietwat hoog is. Ook de hoge prijs wordt als nadeel genoemd.
 • Techradar.com geeft deze projector een reviewscore van 5/5, en noemt het felle beeld met de goede kleuren als belangrijk voordeel. Ook wordt er aangegeven dat de beamer daarmee fel genoeg is om in een goed verlichte kamer te kunnen gebruiken. Wel wordt er genoemd dat de beamer out-of-the-box niet de beste kleurinstellingen heeft voor donkere scènes, en het besturingssysteem soms wat traag is.
 • Allhomecinema.com heeft de beamer uitvoerig getest, en geeft deze een gunstige beoordeling (geen cijfer). Uit de tests blijkt namelijk dat de beamer een zeer groot kleurbereik heeft, en de kleuren ook accuraat worden weergegeven. Verder wordt het installatiegemak genoemd, en de gebruiksvriendelijkheid van het smart TV besturingssysteem. Ook is het geluid, althans voor een projecter, erg goed. Als nadeel wordt er genoemd dat het beeld nog beter zou zijn als het beeld gekalibreerd zou zijn. Ook het ontbreken van Dolby Vision (op geen enkel Samsung-apparaat te vinden) en Dolby Atmos wordt genoemd als nadeel.
 • Op Coolblue.nl is er één review van deze beamer, en krijgt deze een beoordeling van 7.5/10. De goede kleuren en het scherpe beeld worden als voordeel genoemd. Ook het geluid wordt als krachtig en helder omschreven. Daarnaast wordt de toepassing van Tizen, en het gemakkelijk streamen van video wordt genoemd als voordeel. Dat de beamer door de grote afmetingen en gewicht niet gemakkelijk mee te nemen is, en je een ook een projectiescherm nodig hebt, wordt genoemd als de voornaamste nadelen.

Kortom zijn de meeste reviews over de Samsung LSP9T zeer positief. Wel zijn er op dit moment nog maar weinig klantreviews beschikbaar.

Samsung The Premiere LSP9T kopen? Huidige prijs en aanbiedingen!

De Samsung LSP9T (EAN: 8806090674419) is sinds eind 2020 verkrijgbaar, en te koop bij meerdere webshops.

Hieronder vind je de huidige prijs van de Samsung LSP9T bij meerdere webshops. De prijs wordt automatisch bijgehouden, dus als er een aanbieding of korting is, is dat meteen te zien. Zo kun je meteen zien waar deze beamer verkrijgbaar is voor de beste prijs.

Is de Samsung LSP9T niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Stel dan een prijs-alert in! Je krijgt dan automatisch een e-mail wanneer de gewenste prijs is bereikt.

Prijsverloop...

Prijsverloop voor: Samsung The Premiere LSP9T

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: €3.599,00 15 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €7.412,49 8 oktober 2023
Laagste prijs ooit: €3.448,00 19 oktober 2023
Sinds 18 januari 2023

Laatste veranderingen:

€3.599,00 23 november 2023
€3.448,00 19 oktober 2023
€3.599,00 12 oktober 2023
€7.412,49 11 oktober 2023
€3.999,00 10 oktober 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Samsung The Premiere LSP9T - €3.599,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de Samsung LSP9T? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Heb je deze beamer gekocht, en hier een toevoeging over, of een ervaring die je wil delen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend