Nieuwste Xiaomi? De nieuwste Xiaomi telefoons! (2020)

Op zoek naar een nieuwe Xiaomi telefoon? In dit artikel houd ik bij wat op dit moment de nieuwste telefoons van Xiaomi zijn. Omdat niet alle telefoons van Xiaomi in Nederland verkrijgbaar zijn, vind je hieronder alleen de smartphones die wél verkrijgbaar zijn in Nederland.

In het overzicht hieronder staan de nieuwe Xiaomi telefoons op volgorde van release-datum (nieuwste eerst).

Xiaomi Mi Note 10 Lite – nieuwste Xiaomi telefoon (mei 2020)

De Xiaomi Mi Note 10 lite is op het moment van schrijven (mei 2020) die nieuwste telefoon van Xiaomi die verkrijgbaar is in Nederland. De Note 10 Lite is een midrange toestel, en beschikbaar vanaf €369.

Zoals alle Xiaomi smartphones, is dit een Android toestel. Deze telefoon heeft dan ook de laatste versie van Android, namelijk Android 10.

Xiaomi Mi Note 10 Lite Nieuwste Xiaomi Telefoon

Xiaomi Mi Note 10 Lite

Mobiel.nl (€369)

De Note 10 Lite heeft een 6.47 inch OLED scherm met een resolutie van 2340×1080 pixels. Daarmee heeft deze telefoon een scherm met een perfect contrast, en door de hoge pixeldichtheid ook zeer scherp beeld. Met 430 nits heeft dit scherm ook een hoge maximale felheid. Dat maakt dat het beeld van de telefoon ook in fel zonlicht nog goed zichtbaar is. Kortom heeft de Note 10 Lite een prima scherm.

Voor het maken van foto’s heeft de Note 10 Lite aan de achterzijde vier camera’s. Hiervan heeft de hoofdcamera een resolutie van 64 MP, en is er daarnaast een 8 MP ultrawide-, een 2 MP macro-, en een 5 MP dieptecamera aanwezig. Afhankelijk van het type foto dat je wil nemen wordt de juiste combinatie aan camera’s gekozen. Hierbij kan het beeld van de camera’s samengesteld worden om zo de perfecte foto te maken.

Om selfies te maken zit er aan de voorzijde een 16 MP camera met wijde lens. Voor deze camera is er bovenin het scherm een uitsparing, ofwel een ‘notch’ aanwezig. Filmen kan met de hoofdcamera maximaal in 4K met 30 fps, en met de selfie-camera in Full HD met 30 fps.

Met de Snapdragon 730G chipset, en 6GB aan RAM, is dit een gemiddeld krachtige en snelle smartphone voor dit budget. Voor opslag heeft de Note 10 Lite 128 GB aan intern geheugen. Dat zal voor de gemiddelde gebruiker ruim voldoende zijn. De hoeveelheid opslag is niet uit te breiden, want er is géén SD-kaart slot aanwezig.

Deze smartphone heeft 5260 mAh aan batterijcapaciteit, en kan snelladen met wel 30 Watt. Vergeleken met andere smartphones is dat een zeer hoge capaciteit. Ook de 30 Watt fast charging zal zorgen voor een snellere laadtijd dan de meeste andere telefoons.

Om de telefoon snel te ontgrendelen, is eer een vingerprintsensor aanwezig; onder het scherm. Een ander voordeel is dat deze smartphone nog wél over een 3.5 mm aansluiting beschikt, zodat je een set bedrade oordopjes of een bedrade koptelefoon kunt aansluiten.

Omdat deze smartphone zo nieuw is, zijn er nog niet veel reviews beschikbaar. Wel is er in deze YouTube-video al een duidelijke review te zien. Voornamelijk het scherm en de goede batterij worden als belangrijke voordelen genoemd.

Deze smartphone is verkrijgbaar in twee verschillende kleuruitvoeringen: zwart en wit. Op Mobiel.nl zijn beide uitvoeringen als los toestel verkrijgbaar voor €369. Ook kun je hier kiezen voor dit toestel met abonnement.

Redmi Note 9 Pro – nieuwe Xiaomi smartphone (mei 2020)

Een andere nieuw toestel van Xiaomi is de Redmi Note 9 Pro. Ook deze is sinds mei 2020 verkrijgbaar. Net als de Note 10 Lite, is dit een mid-range toestel, maar is deze wel zo’n 100 euro goedkoper.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro Nieuwe Xiaomi Telefoon

Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Belsimpel.nl (€269)

Ook de Redmi Note 9 Pro draait de nieuwste versie van Android, namelijk Android 10.

Met het 6.67 inch scherm is dit een grote smartphone. Wel is dit een IPS-LCD scherm, en heeft dit scherm dus geen perfect contrast. Wel heeft dit scherm met een resolutie van 2400×1800 pixels een relatief hoge pixeldichtheid en zeer scherp beeld.

Aan de achterkant van deze telefoon zit een quad-camera layout, met hoofdcamera van 64 MP. De selfie-camera aan de voorkant zit bovenin het scherm met een punch-hole design. Deze camera heeft een resolutie van 16 MP. Filmen kan met de camera aan de achterzijde maximaal in 4K resolutie met 30 fps, en met de camera aan de voorkant in Full HD met 30 frames per seconde.

Met de Snapdragon 720G chipset, 6 GB aan RAM, en 64 GB aan opslagruimte heeft deze smartphone voor zijn prijs bovengemiddeld krachtige hardware. Een voordeel op de Note 10 Lite is dat je de opslag bij deze telefoon kunt uitbreiden met een microSD-kaart.

Met 5020 mAh aan batterij, en een maximale laadsnelheid van 30 Watt over USB-C, is de batterij van de Redmi Note 9 Pro indrukwekkend vergelijken met alternatieven van hetzelfde budget.

Deze telefoon heeft aan de rechterzijde een vingerprintsensor waarmee je deze snel kunt ontgrendelen met je duim. Verder heeft deze smartphone een 3.5 mm jack voor het aansluiten van bedrade oortjes of een koptelefoon.

De Xiaomi Redmi Note 9 Pro is beschikbaar in drie verschillende kleuruitvoeringen, namelijk grijs, groen, en wit. De huidige prijs van deze telefoon is €269 op Belsimpel.nl.

Xiaomi Redmi Note 9S (april 2020)

De Redmi Note 9S is grotendeels gelijk aan de bovengenoemde Note 9 Pro, maar is op een paar eigenschappen iets minder krachtig. Wel ligt de prijs daarom ook iets lager. Deze smartphone is net iets minder nieuw, en verkrijgbaar sinds april 2020.

Xiaomi Redmi Note 9s

Xiaomi Redmi Note 9S

Amazon.nl (bekijk prijs)

Ook deze smartphone draait de nieuwste Android-versie, namelijk Android 10.

Het scherm van de Note 9S is gelijk aan die van de Note 9 Pro. Zo heeft deze een 6.67 inch IPS-LCD met een resolutie van 2400×1080 pixels. Daarmee heeft ook deze smartphone de hoge pixeldichtheid van zo’n 395 pixels per inch, en dus een zeer scherp beeld.

Wel zit er een verschil in de camera’s. De Note 9S heeft ook een quad-camera layout, maar de hoofdcamera heeft een lagere resolutie, namelijk 48 MP. Toch kun je ook met deze camera in 4K filmen, met 30 fps. De selfie-camera van de Note 9S is gelijk aan die van de Pro, en heeft een resolutie van 16 MP en kan in Full HD filmen met 30 frames per seconde.

De Note 9S gebruikt dezelfde chipset, namelijk de Snapdragon 720G. Wel heeft de basisuitvoering van deze telefoon minder RAM, namelijk 4 GB, maar met 64 GB wel evenveel opslagruimte als de Note 9 Pro.

Als je vaak foto’s en video’s maakt, kan 64 GB aan opslagruimte wat weinig zijn. Gelukkig kun je ook in de Redmi Note 9S een microSD kaart plaatsen om de opslagruimte uit te breiden. MicroSD kaarten zijn ondertussen voordelig verkrijgbaar. Voor slechts €13,80 (bekijken) kun je een snelle microSD kaart van 64 GB kopen, en zo de opslagruimte van de telefoon verdubbelen.

De batterij van deze smartphone heeft een 5020 mAh capaciteit. Daarmee heeft deze dezelfde grote batterij als de Note 9 Pro, en kun je bij licht gebruik een batterijduur van zo’n twee hele dagen verwachten. Wel is de maximale laadsnelheid van de Note 9S minder hoog, namelijk maximaal 18 Watt.

Met de vingerafdrukscanner aan de rechterkant van smartphone, is deze snel te ontgrendelen. Verder heeft deze telefoon een 3.5 mm koptelefoonaansluiting, zodat je gebruik kunt maken van je bedrage oordopjes of koptelefoon.

De Redmi Note 9S is beschikbaar in drie verschillende kleuruitvoeringen, namelijk met een groene, grijze, of witte behuizing. Deze smartphone bestellen? Bekijk de huidige prijs op Amazon.nl.

Xiaomi Mi 10 Lite (maart 2020)

De Mi 10 Lite is een nieuwe mid-range smartphone van Xiaomi, die sinds maart 2020 verkrijgbaar is. Ook deze smartphone draait de nieuwste versie van Android, namelijk Android 10.

Xiaomi Mi 10 Lite

Xiaomi Mi 10 Lite

Mobiel.nl (bekijk prijs)

Met een schermdiagonaal van 6.57 inch is ook dit een vrij grote telefoon. De Mi 10 Lite heeft dezelfde resolutie als de Redmi Note 9S en Pro, namelijk 2400×1080. Op het iets kleinere scherm zorgt dit voor een iets hogere pixeldichtheid van 401 pixels per inch. Dat is voor smartphones hoog. Daarom heeft de Mi 10 Lite zo een zeer scherp beeld.

Omdat de Mi 10 Lite wél een OLED scherm heeft, is ook het contrast van deze telefoon beter dan die van de Note 9S en Pro. Ook de felheid van het scherm, maximaal 430 nits, is bovengemiddeld hoog.

Aan de achterzijde van de Mi 10 Lite zitten vier verschillende camera’s; een 48 MP hoofdcamera met een wijde lens, een 8 MP camera met ultrawide lens, een 2 MP camera met macrolens, en een 2 MP dieptesensor. Afhankelijk van het type foto dat je wil maken, kiest de smartphone automatisch voor de juiste camera’s om tot een foto te komen.

Wat betreft selfie-camera heeft deze smartphone ene 16 MP camera. Hiervoor is er aan de bovenkant van het scherm een ‘notch’ als uitsparing. Met de hoofdcamera kun je maximaal in 4K filmen met 60 frames per seconde, en met de selfie-camera in Full HD met 30 fps.

Met de Snapdragon 765G, Met de Helio A22 chipset, 6 GB RAM, en 64 GB aan opslagruimte heeft deze telefoon gemiddeld krachtige hardware voor zijn prijs. In tegenstelling tot de Note 9S en Pro, kun je géén microSD kaart plaatsen om de opslagruimte uit te breiden.

De batterij van deze smartphone is met 4160 mAh capaciteit bovengemiddeld groot. Het opladen verloopt over USB-C, en maximaal met 20 Watt.

Om de telefoon snel te ontgrendelen, heeft deze een vingerafdrukscanner onder het scherm. Met de 3.5 mm ingang kun je deze telefoon bedraad aansluiten op verschillende audiospelers.

Deze nieuwe telefoon van Xiaomi is beschikbaar in drie verschillende kleuruitvoeringen, namelijk blauw (Aurora Blue), grijs (Cosmic Gray), en wit (Dream White). Deze smartphone is in al deze kleuruitvoeringen te bestellen op Mobiel.nl. Ook kun je deze telefoon hier krijgen met abonnement.

Xiaomi Redmi 8A Dual – budget telefoon (februari 2020)

Goedkope, nieuwe, smartphone van Xiaomi? De Redmi 8A Dual is de nieuwste budget smartphone van Xiaomi. Ondanks de lage prijs (bekijk hier) heeft deze telefoon toch veel gunstige eigenschappen.

De Xiaomi Redmi 8A Dual draait Android 9.0 (Pie) als besturingssysteem, en loopt daarmee één Android-versie achter.

Xiaomi Redmi 8a

Xiaomi Redmi 8A Dual

Amazon.nl (bekijk prijs)

De Redmi 8A Dual is sinds februari 2020 beschikbaar. In deze smartphone kun je twee SIM-kaarten plaatsen. Dit in tegenstelling tot de wat oudere Xiaomi Redmi 8A die sinds september 2019 verkrijgbaar is. Deze heeft slechts ruimte voor een enkele SIM-kaart. Ook deze uitvoering is nog verkrijgbaar (bekijk hier), en iets goedkoper.

Met een 6.22 inch IPS-LCD scherm, is deze smartphone iets kleiner dan de meeste Xiaomi telefoons. Ook heeft het scherm een flink lagere resolutie, van 1520×720 pixels. Daarmee heeft deze telefoon niet het scherpste beeld. Met een maximum van 400 nits, is de felheid van het scherm wel goed.

Aan de achterzijde van deze telefoon zit een dual-camera. Namelijk een 13 MP hoofdcamera met wijde lens, en een 2 MP dieptesensor. Aan de voorzijde van de telefoon zit een 8 MP selfie-camera. Met beide camera’s is het mogelijk om in Full HD te filmen, met 30 frames per seconde.

De Redmi 8A Dual maakt gebruik van de Snapdragon 439 processor, en heeft 3 GB aan RAM. Daarmee is deze telefoon krachtig genoeg voor doorsnee gebruik, maar zal deze wel langzamer worden als je teveel apps tegelijk draait, of bijvoorbeeld teveel webpagina’s tegelijk open hebt in Chrome.

De ingebouwde opslagruimte van 32 GB is wat aan de krappe kant. Maak je vaak foto’s of video’s, dan raakt dit snel vol. Gelukkig kun je deze opslagruimte uitbreiden met een micro-SD kaart.

Een groot voordeel van deze goedkope smartphone, is dat deze toch een zeer grote batterij heeft. De Redmi 8A Dual bevat namelijk een batterij met 5000 mAh aan capaciteit. Met gematigd gebruik, kun je daarmee deze telefoon zo’n twee dagen kunnen gebruiken op één volle batterijlading. Opladen verloopt via USB-C, en gaat maximaal met 18 Watt.

Omdat dit een echte budgettelefoon is, heeft deze helaas géén vingerprintsensor om deze snel te ontgrendelen. Wel is er een 3.5 mm jack koptelefoonaansluiting aanwezig.

Deze smartphone kopen? Deze is beschikbaar in drie verschillende kleuruitvoeringen: blauw, zwart, en wit. Bekijk de huidige prijs op Amazon.nl.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van een nieuwe Xiaomi telefoon, of een van de genoemde toestellen? Laat hieronder je vraag achter, en je krijgt gericht advies! Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Ook dan kun je hieronder een bericht achterlaten.

Plaats een reactie

Send this to a friend