Chromecast met Google TV HD (2K) Black Friday deal? Alle deals!

Chromecast Met Google Tv

Nieuw sinds september 2022: de Chromecast met Google TV, in full HD uitvoering. Deze Chromecast is goedkoper dan de 4K uitvoering, en maakt video streaming weer beschikbaar voor ongeveer dezelfde prijs als de Chromecast 2 en 3.

Naast het mogelijk maken van video streaming, staat er een volledig besturingssysteem om deze dongle: Google TV. Zo kun je met deze Chromecast je TV smart maken. Op de stick zelf staan dan ook verschillende streaming apps, zoals Netflix, Amazon Prime Video, Disney Plus, en YouTube.

Deze Chromecast ondersteunt video streaming de Full HD resolutie; ook wel 2K genoemd. Daarmee heeft deze Chromecast minder krachtige hardware nodig, en is deze een stuk voordeliger.

De releaseprijs van deze Chromecast is €39.99, maar met Black Friday zijn er deals te vinden waarmee de prijs lager ligt.

Op deze pagina wordt automatisch de beschikbaarheid en prijzen van de Google Chromecast met Google TV HD bijgehouden. Zo kun je meteen de prijzen vergelijken, en meteen zien of er een goede Black Friday deal geldt.

Google Chromecast met Google TV HD/2K: prijzen en Black Friday deals!

De Google Chromecast met Google TV HD is verkrijgbaar in één kleuruitvoering, namelijk in het wit. Hieronder alle prijzen voor de Google Chromecast met Google TV HD (EAN: 0810037290097):

Prijsverloop...

Prijsverloop voor: Chromecast met Google TV (HD)

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: €29,99 25 november 2023
Hoogste prijs ooit: €79,44 13 maart 2023
Laagste prijs ooit: €29,99 25 januari 2023
Sinds 25 januari 2023

Laatste veranderingen:

€29,99 17 november 2023
€39,99 17 november 2023
€29,99 17 november 2023
€39,99 17 november 2023
€34,99 17 november 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Chromecast met Google TV (HD) - €29,99

Waarom de Google Chromecast met Google TV HD (2022) kopen?

De Google Chromecast with Google TV is sinds 2022 beschikbaar, en is grotendeels overeenkomstig met de Chromecast met Google TV 4K uit 2020. Het belangrijkste verschil is de lagere resolutie (Full HD ofwel 2K).

Naast het verschil in resolutie en de lagere prijs, is er nog één ander verschil met de Chromecast met Google TV 4K. Zo is het besturingssysteem van de Chromecast met Google TV HD gebaseerd op Android 12. Daarmee is het besturingssysteem nieuwer dan dat van de 4K uitvoering, waarbij dit is gebaseerd op Android 10.

Wat kan de Google Chromecast met Google TV?

Je kunt met deze streaming dongle Full HD content streamen in 60 Hz. Daarnaast ondersteunt de ‘Chromecast 4’ ook nog eens HDR content in de HDR10, HDR10+, en Dolby Vision HDR-standaarden.

Naast het streamen van content, bijvoorbeeld vanaf je smartphone, kun je ook het ingebouwde besturingssysteem (Google TV) van deze Chromecast gebruiken. Daarmee staat dit apparaat dus functioneel gezien ook gelijk aan een Android TV box.

Je kunt via Google TV je favoriete streaming app kiezen om films of TV series te selecteren en te bekijken.

Chromecast 4 unboxing, aansluiten, installeren, en gebruiken

Als je de Google Chromecast met Google TV HD koopt, krijg je:

  • Chromecast Met Google TV HD UnboxingDe Chromecast dongle
  • Een USB-C naar USB-A kabel
  • Een USB-charger
  • De afstandsbediening
  • Twee AAA-batterijen

De Chromecast met Google TV kun je op elke TV of beeldscherm met een HDMI-ingang aansluiten. Hoe je deze aansluit en installeert zie je in deze video.

Om te beginnen plaats je de batterijen in de afstandsbediening, en sluit je de Chromecast dongle aan op een HDMI-port van je TV.

Vervolgens sluit je de USB-kabel met de USB-C aansluiting aan op de Chromecast, en met de USB-A aansluiting op de USB-charger. Plug de USB-charger in het stopcontact.

Zet vervolgens je de TV aan, en schakel je deze naar de gebruikte HDMI-port als inputbron. Daarna verschijnen er op het scherm instructies om de Chromecast verder te installeren. Zo zul je eerst de afstandsbediening moeten ‘pairen’ met de Chromecast.

Vervolgens kies je een taal, en gebruik je de Google Home app op bijvoorbeeld je smartphone om de rest van de stappen te doorlopen: dit spreekt allemaal erg voor zich.

Eenmaal ingesteld, kun je vanaf alle apparaten op hetzelfde netwerk video streamen naar de Chromecast. Bij vele apps zul je dan het cast-icoontje (Cast Icoontje) vinden. Klik op dit icoontje, en kies de Google Chromecast met Google TV HD, om hier naartoe te casten.

Omdat de Chromecast met Google TV onderdeel uitmaakt van je Google Home, kun je deze ook bedienen met stemcommando’s van Google Assistant. Dat kan via andere apparaten op je netwerk, zoals een Google Nest Mini of Google Nest Audio smart speaker, of met je smartphone.

Ook zit er op de afstandsbediening van de Chromecast een knop om de Google Assistant te activeren. Als je deze knop indrukt, zal de ingebouwde microfoon op de afstandsbediening luisteren naar je stemcommando’s.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over de Google Chromecast met Google TV HD? Of over de huidige prijzen, het aanbod (uitverkocht?), of Black Friday deals hiervan in Nederland? Stel dan je vraag hieronder. Niet alle webshops staan in dit automatische systeem. Heb je dus ergens anders een goede Black Friday deal gezien? Laat het weten!

Plaats een reactie

Send this to a friend