Teufel Real Blue NC review: prima design, comfort & geluid!

De Teufel Real Blue NC is het huidige topmodel onder de koptelefoons van Teufel.

Je kunt op deze koptelefoon draadloos muziek afspelen via bluetooth, maar ook een bedrade verbinding maken met de meegeleverde 3.5 mm jack audiokabel. Daarnaast heeft deze koptelefoon een ANC-functie: Active Noise Control.

Teufel Real Blue Nc Review 01Ik heb deze koptelefoon 10 dagen geleden ter review ontvangen van Teufelaudio.nl, waar deze koptelefoon op dit moment verkrijgbaar is voor €149,99. Ondertussen heb ik deze koptelefoon uitvoerig kunnen testen.

In dit review bespreek ik mijn bevindingen, inclusief alle voor- en nadelen die ik tegen ben gekomen bij het gebruik van deze headphones.

Ik beoordeel deze koptelefoon op bouwkwaliteit en draagcomfort, gebruiksgemak en functies, en de prestaties: de geluidskwaliteit. Bij de beoordeling van deze koptelefoon wordt er steeds rekening gehouden met de prijs van deze koptelefoon.

Teufel Real Blue NC review
 • Bouwkwaliteit, draagcomfort
 • Gebruik en functies
 • Geluidskwaliteit
4.7

Review samenvatting

De Teufel Real Blue NC zijn bluetooth headphones met ANC, die met en prijs van €149,99 in het middensegment vallen.

Ondanks de prijs, is de levering van de koptelefoon luxe. Zo wordt deze geleverd met een nette hardcase om deze in te vervoeren, en een bijbehorende 3.5 mm AUX kabel om deze bedraad aan te sluiten. Daarnaast wordt er een USB-A naar micro-USB kabel meegeleverd voor het opladen, en een vliegtuigadapter.

Het draagcomfort is zeer goed. De koptelefoon vormt zich goed naar je hoofd, en zit door de goede hoeveelheid klemkracht stevig. De dikke oorkussens en het zachte materiaal in de (verstelbare) hoofdband maken dat je de koptelefoon comfortabel een volledige werkdag op je hoofd kunt hebben.

De bouwkwaliteit is erg goed. De koptelefoon is netjes afgewerkt, en ziet deze er wat mij betreft ook flink beter uit dan die van concurrenten, inclusief de topmodellen van Sony en Bose.

Het gebruiksgemak van de koptelefoon is goed, en ook de aanraakbediening werkt prima. De batterijduur is prima, en de koptelefoon is weer snel opgeladen. De ANC volstaat, en voegt zeker wat toe. Diepe tonen worden goed weggefilterd, maar het wegfilteren van middentonen had beter gekund.

Ietwat jammer is dat deze koptelefoon géén USB-C aansluiting heeft voor het opladen. Daarnaast is er helaas geen app met een equalizer beschikbaar.

Wel maakt de koptelefoon deze kleinigheden ruimschoots goed door de goede geluidskwaliteit. Het geluid is nauwkeurig, helder, relatief neutraal, en is simpelweg prettig om naar te luisteren.

Kortom ben ik zeer tevreden over de Teufel Real Blue NC, en biedt deze zeker een goede waarde. De Teufel Real Blue NC is daarmee een absolute aanrader, en een interessant alternatief voor iemand die iets anders zoekt dan de koptelefoons die iedereen al heeft.

Bouwkwaliteit en draagcomfort: (5/5)

In het onderdeel bouwkwaliteit en design ga ik in op alle fysieke eigenschappen van het geleverde product en accessoires.

Unboxing/inhoud doos

De headphones worden geleverd in een zwart-rode kartonnen doos met daarop een lijntekening van de koptelefoon, en meerdere keren de naam “REAL BLUE NC”, en het Teufel-logo.

Teufel Real Blue NC Unboxing 01

Schuif je de bovenste zwarte hoes hier vanaf, dan blijft er een rode kartonnen doos open. Open je de doos, dan vind je daarin een zwarte hardcover beschermhoes, met daarop een rond logo met de letter ‘T’ van Teufel. De rits van de hoes is afgewerkt met een rood detail.

Rits je de hoes open, dan zie je aan de ene kant de Real Blue NC koptelefoon liggen. Aan de andere kant van de hoes zit een klein zakje met een ritssluiting vast met klittenband. In dit zakje vind je twee kabels en één ander accessoire, namelijk:

 • Een 3.5 mm naar 3.5 mm AUX kabel met een console met pause/play knop en microfoon (124 cm effectieve lengte)
 • USB-A naar micro-USB oplaadkabel (64.5 cm effectieve lengte)
 • Een vliegtuigadapter

Deze kabels hebben allemaal een prima lengte, en de knop op de AUX kabel geeft een duidelijke klik.

Aan de andere kant van de opengeklapte beschermhoes ligt de Real Blue NC koptelefoon zelf. Tussen de twee oorschelpen zit er met klittenband een zacht ‘schotje’ vast op de hoes, om de twee oorschelpen van de koptelefoon van elkaar af te houden. Later meer over de koptelefoon zelf.

Teufel Real Blue NC Unboxing 02

Onder de beschermhoes vind je nog twee handleidingen; één in het Duits, en één in het Engels (Technical Description and User Manual). De handleiding is duidelijk geschreven, en legt in de negen pagina’s alles uit dat je moet weten om de koptelefoon te gebruiken.

Eén klein nadeel, waarmee je meteen bij de unboxing mee geconfronteerd wordt, is dat de koptelefoon in het begin een heftige ‘nieuw’-geur heeft. Na een week gebruik is dat echter volledig verdwenen.

Headphones: design, lay-out, en draagcomfort

Op de rechter oorschelp zit een sticker, met daarop icoontjes die aangeven wat de functies van de aanraakbediening zijn. De koptelefoon zelf is grotendeels uitgevoerd in kunststof. Ook de metaalkleurige achterkant van de oorschelpen, en het scharnier, zijn uitgevoerd in plastic.

De oorschelpen kunnen om de as van de hoofdband draaien, en ten opzichte van de hoofdband naar binnen en buiten roteren. Het resultaat is dat de oorschelpen voor een stevige maar comfortabele aansluiting op je hoofd zorgen.

Teufel Real Blue NC Ingeklapt

Daarnaast zijn de oorschelpen naar binnen te klappen, waardoor de gehele koptelefoon compacter wordt. Dat is handig als je deze bijvoorbeeld mee wilt kunnen nemen in een jaszak. Helaas is de  meegeleverde beschermhoes ontworpen op de uitgeklapte stand. Deze had namelijk compacter kunnen zijn als deze gemaakt was voor de ingeklapte toestand van de koptelefoon.

Op de buitenkant van de earcups zijn een aantal knoppen te vinden. Deze knoppen geven allemaal een duidelijk ‘klik’, en voelen daarmee goed aan. Op de rechter earcup zit een klepje, met daarachter de AUX port en een de micro-USB oplaadport.

Dat deze koptelefoon gebruik maakt van micro-USB vindt ik jammer. Zo kan ik geen gebruik maken van dezelfde lader en laadkabel als voor m’n telefoon, en moet ik eerst van kabel wisselen.

Teufel Real Blue NC Earcups

De binnenkant van de oorschelpen, ofwel ‘earcups’ hebben een rode stoffen bekleding die voor de speakers (en ingebouwde ANC microfoon) zit. De oorkussens zijn gemaakt van schuim, en overtrokken met zwart kunstleer.

De earcups hebben zo’n 5.5 centimeter ruimte in de hoogte, en op het breedste punt 4.25 centimeter in de breedte. De dikte van de oorkussens is zo’n 2.3 cm, en geeft daarmee voldoende ruimte om te zorgen dat de oren niet op een nare manier tegen de achtkant van de earcups aan drukken. Bij mij zorgt dit geheel in ieder geval voor een goede en stevige pasvorm.

Een bijkomend voordeel is dat de oorkussens te vervangen zijn. Mochten de oorspronkelijke oorkussens beschadigd raken, dan kun je hier nieuwe oorkussens bestellen voor €14,99.

De hoofdband is per kant in lengte te verstellen in 9 stappen, en in totaal 3.2 cm langer te maken. De verstelbare band is uitgevoerd in metaal, en ook de hoofdband zelf heeft een metalen kern. De onderkant van de hoofdband heeft een ingebouwde kussen, die is overtrokken met hetzelfde kunstleer als de earcups. Ook de bovenkant van de koptelefoon is overtrokken met dit kunstleer.

Helemaal aan de bovenkant staat hier nogmaals het merk ‘Teufel’. Op de binnenkant van de hoofdband, boven elke oorschelp, staat aangegeven voor welk oor deze bedoeld is (L of R).

Teufel Real Blue NC Bouwkwaliteit

Ondanks dat veel onderdelen zijn uitgevoerd in plastic, voelt het geheel stevig maar flexibel aan. De hoofdband heeft bovengemiddeld veel klemkracht, en blijft daardoor goed op je hoofd zitten. Ook zorgt deze klemkracht dat voor een goede afsluiting van je oren, en een goede demping van het buitengeluid.

Het draagcomfort van deze koptelefoon is erg goed, en flink beter dan die van mijn JBL E65BTNC. Ik heb de Teufel Real Blue NC ondertussen meerdere hele werkdagen op m’n hoofd gedragen, en dat ging prima. Ook bij dit langdurige gebruik ontstaan er geen vervelende knelpunten.

Wel worden de earcups, net als alle andere koptelefoons die goed afsluiten, bij langdurig gebruik wat warm. Voor thuiswerken op warme dagen is een open-back koptelefoon, zoals mijn Philips Fidelio X2 een betere keuze, maar die laat dan ook al het buitengeluid door.

De Teufel Real Blue NC is met het afsluitende ontwerp, ANC, en de goede klemkracht, zeer geschikt voor gebruik onderweg. Met de meegeleverde hardcase kun je de koptelefoon veilig opbergen in je rugzak of laptoptas, en weet je zeker dat deze niets zal overkomen.

Daarnaast mag je met deze koptelefoon gezien worden. Persoonlijk ben ik een fan van het design. Ook heeft de koptelefoon een zeer nette afwerking, die niet onder doet voor dat van koptelefoons van twee keer deze prijs.

Voordelen:

 • Erg goed draagcomfort
 • Prima bouwkwaliteit
 • Goed uiterlijk
 • Meegeleverde beschermhoes
 • Meegeleverde kabels en vliegtuigadapter

Nadelen:

 • Beschermhoes had compacter gekund
 • Gebruik van micro-USB voor het opladen
 • Heftige ‘nieuw’-geur

Gebruik en functies: (4/5)

Hieronder een uitgebreide beschrijving van het gebruik van de Teufel Real Blue NC, en mijn beoordeling hiervan.

Verbinden via bluetooth

Om draadloos te verbinden, zul je de headphones eerst aan moeten zetten. Daarvoor houdt je de aan-uitknop () ingedrukt. Vervolgens klinkt er toon om aan te geven dat de koptelefoon aan staat.

Om bluetooth te activeren houd je vervolgens de bluetoothknop () ingedrukt. Vervolgens wordt de koptelefoon in de bluetooth settings van bijvoorbeeld je smartphone zichtbaar als “REAL BLUE NC”, en kun je hiermee verbinden.

Eenmaal verbonden, hoor je uit de koptelefoon een stem die ‘Connected!’ zegt, en zie je het indicatielichtje tussen de twee voorgenoemde knoppen 5 seconden constant branden. Daarna zal de koptelefoon blauw blijven knipperen om aan te geven dat deze een bluetooth-verbinding heeft. Raakt de bluetooth-verbinding verloren, dan zal dit LED-lichtje in het rood beginnen te knipperen.

Als je een bluetooth-verbinding hebt met je smartphone, zal deze koptelefoon hier alle audio van afspelen. Ook wordt de ingebouwde microfoon van de koptelefoon vervolgens gebruikt worden, zodat je handsfree kunt bellen.

Na de eerste keer verbonden te hebben met je smartphone, word deze bluetooth-verbinding onthouden. Als je de Teufel Real Blue NC aan zet, zal deze de volgende keer meteen verbinding proberen te zoeken met je smartphone. Je hoeft dan niet opnieuw te verbinden via de bluetooth-instellingen van je telefoon.

Teufel geeft aan dat het bluetooth-bereik minstens 10 meter is. In huis is de bluetooth-verbinding altijd sterk genoeg. Ook als je met je koptelefoon op naar een andere kamer gaat dan waar je smartphone ligt, blijft de koptelefoon verbonden.

Waar deze, en eigenlijk elke andere bluetooth koptelefoons, wel moeite mee hebben, is om de verbonden te blijven als je naar een andere verdieping gaat. In de praktijk is de bluetooth-verbinding echter prima. Bij typisch gebruik heeft de koptelefoon nooit verbinding verloren, en nooit gehaperd.

Bedrade verbinding

Je kunt de koptelefoon ook bedraad aansluiten. Hierbij speelt de koptelefoon alle audio af van het apparaat waar deze bedraad aan verbonden is. Ik heb dit getest met m’n smartphone en desktop PC, en kan bevestigen dat dit naar behoren werkt.

Ook werkt de bedrade aansluiting prima op de controller van m’n Xbox, en kun je deze koptelefoon dus ook prima gebruiken om te gamen.

Bij een bedrade aansluiting is de koptelefoon ‘passief’, en gebruikt deze géén batterij voor het afspelen van muziek.

Bediening: via verbonden apparaat, knoppen, touch controls, en knop op draad

Heb je een smartphone verbonden met de headphones, dan spelen de headphones alles af wat anders via de speaker van de smartphone afgespeeld zou worden. Zo zijn de headphones dus te bedienen met je smartphone.

Je kunt dus met je smartphone muziek kiezen in Spotify of élke andere muziek-app, en dit wordt dan afgespeeld op de Teufel Real Blue NC headphones. Ook kun je het volume met je smartphone bedienen.

Naast de bediening met je smartphone kun je gebruik maken van de knoppen op de koptelefoon zelf, en de aanraakbediening (touch controls) op de rechter oorschelp van de koptelefoon. Dat is erg handig als je even niet in de buurt van je smartphone bent, of deze hiervoor niet uit je broekzak wilt halen.

Bij een bedrade verbinding werken de touch controls niet, maar kun je gebruik maken van de knop op de draad. Hieronder meer informatie over elk type bediening.

Teufel Real Blue NC Knoppen

Op de koptelefoon vind je drie fysieke knoppen. Hieronder deze knoppen en hun functie:

 • Op de rechter oorschelp zit een aan/uit knop (). Deze houdt je steeds 2 seconden ingedrukt om de koptelefoon aan of uit te zetten.
 • Ook zit op de rechter oorschelp de Bluetooth-pairing knop (), om bluetooth verbinding te maken of te verbreken. Ook deze zul je 2 seconden ingedrukt moeten houden.
 • Op de linker oorschelp zit een schuifknop (ANC OFF), om de Active Noise Control (ANC) functie in of uit te schakelen.

Om de muziek te bedienen, maak je gebruik van de touch-bediening. Er zitten onder de behuizing van de rechter oorschelp (earcup) van de koptelefoon namelijk aanraaksensoren ingebouwd.

Hier kun je de volgende acties mee uitvoeren:

 • Pauzeren/afspelen ( / ): raak één keer het midden van de rechter earcup aan
 • Volume verlagen (): maak op de earcup een veegbeweging omlaag. Hou je de vinger na de veegbeweging op de earcup, dan zal deze meerdere volumeniveau’s omlaag gaan.
 • Volume verhogen (: maak een veegbeweging omhoog. Hou je de vinger na de veegbeweging op de earcup, dan zal deze meerdere volumeniveau’s omhoog gaan.
 • Volgende nummer (): maak een veegbeweging naar voren.
 • Vorige nummer (): maak een veegbeweging naar achteren. Zit je halverwege een nummer, dan zal dit nummer eerst opnieuw beginnen met afspelen. Herhaal dan de veegbeweging naar achteren om naar het vorige nummer te gaan.
 • Inkomend telefoongesprek aannemen (): veeg naar voren.
 • Inkomen telefoongesprek weigeren (): veeg naar achteren.

Let op: de touch-bediening werkt alleen bij een bluetooth-verbinding, en zal niet werken als je de koptelefoon bedraad hebt aangesloten.

Heb je de koptelefoon wel bedraad aangesloten, dan kun je de enkele knop op de draad gebruiken om de koptelefoon te bedienen. De functies hiervan staan niet beschreven in de handleiding, maar ik de volgende functies kunnen ontdekken:

 • Met één keer op de knop pauzeer je de muziek, of speel je deze weer af
 • Met twee keer de knop indrukken ga je naar het volgende nummer
 • Druk je de knop drie keer in, dan ga je terug naar het vorige nummer
 • Hou je deze knop ingedrukt, dan leest de Google assistant je notificaties voor

Daarnaast zit er op de draad een geïntegreerde microfoon, die je kunt gebruiken om handsfree te bellen.

Kortom heb je veel mogelijkheden om de koptelefoon te bedienen, en ben ik zeer tevreden over dit aspect. Dat deze koptelefoon überhaupt aanraakbediening heeft, is erg luxe bij een koptelefoon van deze prijsklasse.

Ook werkt deze touch-bediening prima! Deze vorm van bediening is op een koptelefoon ook veel beter geschikt dan op alle oordopjes die ik heb getest met deze functie.

Met het grotere aanraakvlak krijgt elke functie namelijk zijn eigen aanraakgebied, en ben je niet meerdere tikken aan het geven op hetzelfde gedeelte voor één functie.

Ik merk dus ook dat ik, in tegenstelling op m’n oordopjes, de aanraakbediening ook werkelijk gebruik bij de Real Blue NC.

Wel zit er bij deze koptelefoon, in combinatie met Spotify, één of twee seconden vertraging bij het pauzeren of weer afspelen van muziek via de aanraakbediening. Tot nu toe is dat echter bij alle bluetooth apparaten met deze functie zo, dus kan ik dit de Teufel Real Blue NC niet echt kwalijk nemen.

Active Noise Control / noise cancelling functie

Active Noise Control (ANC) kan constante ruis of tonen laten van buitenaf voor de gebruiker laten verdwijnen. Dit doet de koptelefoon door tegengeluid uit te zenden, dat het inkomende geluid neutraliseert. Deze koptelefoon gebruikt daarvoor een hybride ANC, met een microfoon aan de buitenkant, én aan de binnenkant van elke oorschelp.

De ANC op deze headphones werkt goed, en maakt een merkbaar verschil. Constante geluiden zoals het ventilatorgeluid van m’n computer, verdwijnen bij het inschakelen van de ANC.

Ook kun je de ANC gebruiken zonder muziek te luisteren, dus kun je de koptelefoon ook puur opzetten om stilte te creëren. Ook bij een bedrade verbinding doet de ANC nog z’n werk.

Het aanzetten van de ANC met een bedrade verbinding heeft ook mijn voorkeur. In mijn testopstelling (met Sony Xperia 10 II) zorgt de combinatie van de ANC met het afspelen van muziek over Spotify en YouTube Music via bluetooth namelijk voor een ruis, namelijk een licht ‘brrrrrr’-geluid, dat vooral opvalt bij stiltes tussen de muziek door.

Waar dit precies vandaan komt heb ik nog niet kunnen ontdekken, maar m’n andere ANC koptelefoon (JBL E65BTNC) heeft ditzelfde probleem niet.

Om te testen hoe goed ANC op deze headphones werkt heb ik deze online tone generator gebruikt om via mijn computerspeakers een constante toon te genereren. Hierbij heb ik het volume gebruikt dat ik altijd op deze speakers gebruik voor het kijken van video’s en luisteren van muziek.

Zonder ANC, blokkeert de koptelefoon passief zo’n 25% van de meeste luide tonen. Heb je de headphones op je hoofd, en zet je ANC aan, dan neemt het waarneembare volume van een toon van 440 Hz ongeveer met de helft af.

Een lagere toon, van 100 Hz, verdwijnt bijna volledig. Bij de hoge toon presteert m’n JBL E65BTNC koptelefoon echter beter, maar bij de lage toon is de prestatie ongeveer gelijk.

Kortom doet de ANC van de Teufel Real Blue NC doet zeker z’n werk, maar is deze niet per se indrukwekkend voor een koptelefoon van deze prijs.

Batterijduur: zeer goed

De ingebouwde accu van deze koptelefoon is bijna niet leeg te krijgen. De opgegeven batterijduur is namelijk 30 uur bij muziek luisteren over bluetooth.

Luister je via bluetooth muziek, en schakel je ook de ANC in, dan is de opgegeven batterijduur nog steeds 23 uur.

Bij een bedrade verbinding wordt de accu niet gebruikt voor het afspelen van muziek. Wel kun je ook met een bedrade aansluiting nog gebruik maken van de ANC. De batterij zou dan goed moeten zijn voor 60 uur gebruik van de ANC.

In mijn geval, bij gebruik van m’n Sony Xperia 10 II smartphone met Android 11, is de huidige batterijlading van de koptelefoon is bij een bluetooth-verbinding te zien in stappen van 10%. Zie onderstaande screenshot.

Teufel Real Blue Nc Batterij Niveau

Omdat deze batterij nauwelijks leeg te krijgen is, heb ik geen batterijtest gedaan. Wel kan ik aangeven dat bij meerdere uren testen en luisteren voor deze review, voornamelijk over bluetooth, de batterijlading minder dan 10% is gezakt. Het getal in het Android ‘Quick Settings’ menu was aan het einde namelijk nog niet veranderd.

Daarom ga ik ervan uit dat de opgegeven batterijduur overeen komt met de werkelijkheid. Je kunt de koptelefoon in de praktijk dus meerdere dagen achter elkaar gebruiken zonder dat je deze hoeft op te laden.

Ook kun je de huidige batterijlading zien aan het indicatielichtje op de rechter oorschelp. Als je de koptelefoon inschakelt, zal deze kort een bepaalde kleur laten zien, waaraan je de batterijlading kunt opmaken.

 • Groen: batterijlading tussen 60-100%
 • Oranje: batterijlading tussen 20-60%
 • Rood: minder dan 20% batterijlading

Daarnaast kun je de aan-uitknop () één keer kort indrukken om het indicatielichtje deze kleur opnieuw te 2 seconden lang te laten weergeven.

Het opladen verloopt via de meegeleverde micro-USB kabel. Als de koptelefoon leeg is, is deze volgens Teufel weer voor 100% opgeladen in 3 uur.

Op de hoofdband van de koptelefoon staat dat het opladen maximaal met 5V en 500 mA verloopt. Je hebt dus géén snellader nodig om deze laadsnelheid te bereiken: zelfs een USB-A 2.0 port van je PC of laptop kan deze laadsnelheid bereiken.

Ik heb de exacte laadsnelheid niet getest, maar na anderhalf uur was de koptelefoon in ieder geval weer van 60% naar 100% opgeladen. Daarom ga ik ervan uit dat de opgegeven laadsnelheid overeen komt met de werkelijkheid.

Kortom is de batterijduur en oplaadsnelheid prima. Zo is deze een stuk beter dan dat van die van de JBL E65BTNC, maar iets minder dan die van de (veel duurdere) Sony WH-1000XM4.

Microfoonfunctie, handsfree bellen

Door de ingebouwde microfoon kun je de headphones op je hoofd houden en een telefoongesprek houden zonder je telefoon uit je broekzak te halen. De microfoon werkt, maar zorgt voor een minder duidelijk geluid dan de microfoon van mijn huidige smartphone (Sony Xperia 10 II).

Overige en/of missende functies

De enige functie die ik echt mis, is een bijbehorende app waarmee je de equalizer (EQ) kunt aanpassen.

Daarnaast zijn er nog een aantal geavanceerde functies, die wél van toegevoegde waarde kunnen zijn, maar ik niet echt verwacht bij een koptelefoon van deze prijs. Daarnaast zijn dit kleinigheden, en voor mij geen vereiste voor een goede koptelefoon.

Denk bijvoorbeeld aan draagdetectie, waarbij de koptelefoon automatisch begint of stopt met afspelen van muziek als je de koptelefoon op je hoofd zet. Dit is een functie die bij veel high-end koptelefoons voorkomt, maar tegenwoordig ook bij een aantal redelijk betaalbare draadloze oordopjes, zoals de EarFun Air Pro die ik heb getest.

Een andere functie is NFC, dat bij bluetooth koptelefoons voornamelijk wordt gebruikt om snel een verbinding op te zetten. Zo hoef je de koptelefoon alleen tegen een ander NFC-apparaat aan te houden, bijvoorbeeld je smartphone, om een bluetooth verbinding op te zetten. Handig, maar een kleinigheid.

Een laatste missende functie is ‘passthrough’. Dat is eigenlijk het tegenovergestelde van ANC. Hierbij wordt het omgevingsgeluid door dezelfde microfoons waargenomen, en door de speakers van je koptelefoon weer afgespeeld.

Zo hoef je de koptelefoon niet af te zetten, en ben je nog steeds prima op de hoogte zijn van wat er om je heen gebeurt. Handig als je bijvoorbeeld als voetganger deelneemt aan het verkeer.

Het ontbreken van deze functies vind ik niet zo’n probleem. Ook zijn dit functies die je veelal zult vinden bij nieuwere en flink duurdere koptelefoons, zoals de Sony WH-1000XM4. Wel zijn dit mogelijke verbeterpunten voor een volgende generatie aan koptelefoons van Teufel.

Voordelen:

 • Sterke bluetooth verbinding
 • Touch controls: handig en werken prima!
 • Goede ANC prestatie bij lage tonen
 • Goede batterijduur, snel opgeladen

Nadelen:

 • ANC levert ruis op in combinatie met muziek afspelen over bluetooth
 • ANC prestatie bij hoge tonen kan beter
 • Geen app met EQ
 • Geen draagdetectie, NFC, of passthrough

Prestaties; geluidskwaliteit: (5/5)

De Teufel Real Blue NC is een stereo koptelefoon, en bevat voor elk oor een 40 mm driver met neodymium magneten. Daarmee bevatten deze drivers van dezelfde afmeting als de meeste andere ANC koptelefoons: voor grotere drivers is er geen ruimte.

De koptelefoon heeft een impedantie 16 Ohm, en is uiteraard prima te gebruiken zonder enige vorm van voorversterking. Teufel geeft verder een frequentiebereik op van 20 Hz – 20 kHz op.

Maar hoe klinken de oortjes in de praktijk? Om dit te testen heb ik een flinke hoeveelheid muziek van verschillende genre’s beluisterd op de Real Blue NC. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van Spotify, met muziek op ‘very high quality’.

Hierbij heb ik voornamelijk geluisterd naar nummers die ik goed ken, en waarvan ik daarom weet hoe deze kunnen klinken. Als referentie heb ik deze ook beluisterd op m’n Philips Fidelio X2 headphones. Deze headphones leveren namelijk een zeer neutraal en nauwkeurig geluid. Verder heb ik het geluid vergeleken met dat van JBL E65BTNC.

Kortom valt me op goede clarity en nauwkeurigheid van het geluid op. Ook is het geluid een stuk beter gebalanceerd dan dat van de JBL koptelefoon, die een overdreven nadruk geeft op het basgeluid.

Toch haalt de Teufel Real Blue NC een diep en stevig basgeluid, zonder dat dat ‘modderig’ klinkt. Daarnaast komen de middentonen, met namelijk de vocals, een stuk beter over op de Teufel Real Blue NC.

Het geluid is prettig om naar te luisteren, en is voor een bluetooth koptelefoon van deze prijs ronduit simpelweg erg goed.

Teufel Real Blue NC kopen? Prijs, beschikbaarheid en aanbiedingen

Wil je de Teufel Real Blue NC kopen? Je kunt deze koptelefoon bestellen bij meerdere webshops. Hieronder een overzicht van de webshops waar je deze kunt bestellen. De laagste prijs ligt op dit moment op €149,99 op Teufelaudio.nl. Dat is al 80 euro minder dan de introductieprijs van €229,99 van deze koptelefoon.

De headphones zijn beschikbaar in één kleuruitvoering, namelijk in het zwart (EAN: 4048945027979). Hieronder wordt de prijs van deze koptelefoon automatisch bijgehouden. Als er een aanbieding geldt, is dat hier dus ook meteen zichtbaar. Is de Teufel Real Blue NC niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Stel dan een prijs-notificatie in!

amazon.nl Amazon.nl
niet op voorraad
Bekijken
bol.com Bol.com
niet op voorraad
Bekijken
teufelaudio.nl Teufelaudio.nl
niet op voorraad
Bekijken
Laatste Amazon prijs-update op 14 juni 2024 22:03
Prijsverloop...

Prijsverloop voor: Teufel Real Blue NC

Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over de Teufel Real Blue NC? Stel ze dan hieronder! Ik heb deze koptelefoon nog in bezit, en kan eventueel missende informatie dus nog voor je uitzoeken of testen!

Plaats een reactie

Send this to a friend