Welke Teufel koptelefoon kopen? Vergelijk alle opties! (2021)

Op zoek naar een Teufel koptelefoon, maar weet je nog niet welke? In dit artikel geef ik een duidelijk overzicht en vergelijking van alle koptelefoons van Teufel die op dit moment (zomer 2021) beschikbaar zijn, zodat je gemakkelijk de beste Teufel koptelefoon kunt vinden die bij jou past.

Op dit moment heeft Teufel zes verschillende huidige modellen koptelefoons beschikbaar. Daarnaast heeft Teufel ook meerdere oordopjes (in-ear) en gaming headsets beschikbaar. Deze worden in dit artikel buiten beschouwing gelaten.

Hieronder vind je eerst een vergelijktabel waar je de koptelefoons van Teufel koptelefoons kunt vergelijken op eigenschappen. Daarna vind je per product meer informatie over elke koptelefoon, inclusief de voordelen en nadelen hiervan. Ook lees je hier welke koptelefoon een goede keuze is voor welke type gebruik.

TIP: meer informatie over de genoemde eigenschappen? Lees dan de koptelefoon koopgids!

Teufel koptelefoons/headphones eigenschappen vergelijken

In onderstaande vergelijktabel vind je alle belangrijke eigenschappen van de huidige Teufel koptelefoons.

Teufel Real Pure Teufel Real Blue Teufel Real Blue NC Teufel Massive Teufel Airy Teufel Supreme On
Teufel Real Pure Teufel Real Blue Teufel Real Blue Nc Teufel Massive Teufel Airy Teufel Supreme On
Prijs (1): €89,99 €129,99 €149,99 €79,99 €119,99 €149,99
Introductiejaar: 2017 2017 2017 2015 2018 2020
Type: Over-ear Over-ear Over-ear Over-ear On-ear On-ear
Speaker driver: 40 mm 40 mm 40 mm 50 mm 40 mm 40 mm
Frequentiebereik: 20 Hz – 20 kHz 20 Hz – 20 kHz 20 Hz – 20 kHz 10 Hz – 22 kHz 20 Hz – 20 kHz 10 – 20 kHz
Bluetooth? Nee Ja Ja Nee Ja, versie 4.2 Ja, versie 5.0
NFC?
AUX in?
Active Noise Control? (ANC)
Batterijduur (BT):
Batterijduur met ANC:

30 uur
30 uur
23 uur / 60 uur (alleen ANC)

30 uur
30 uur
Oplaadtijd: 3 uur 3 uur 2,5 uur 2 uur
Opladen via: Micro-USB Micro-USB Micro-USB USB-C
Mic, handsfree bellen?
Bediening: Knop op kabel Touch, knop op kabel Touch, knop op kabel Geen Knoppen Joystick, knop op kabel
Voice control? Ja Ja Ja Nee Ja Ja
App ondersteuning? Nee Nee Nee Nee Nee Ja
Gewicht: 240  gram 250 gram 260 gram 310 gram 165 gram 180 gram
Inklapbaar? Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Waterdicht? Nee Nee Nee Nee Nee Nee
Beschikbare kleuren: Zwart Zwart Zwart Zwart Zwart, wit Zwart, crème, blauw,
wit, groen, beige
Meegeleverd (2): Softcase,
3.5 mm AUX kabel (1.3 m)
Softcase,
3.5 mm AUX kabel (1.3 m),
micro-USB kabel (0.6 m)
Softcase,
3.5 mm AUX kabel (1.3 m),
micro-USB ka
bel (0.6 m),
Vliegtuigadapter
Draaghoes,
3.5 mm AUX kabel (1.3 m),
3.5 mm AUX kabel (3.0 m),
3.5 naar 6.3 mm adapter
Draaghoes,
3.5 mm AUX kabel (1.3 m),
micro-USB kabel (1.0 m),
6 kleurringen (design)
Draaghoes,
3.5 mm AUX kabel,
USB-C kabel
Huidige prijs
en bestellen:
Teufelaudio.nl
Amazon.de
Teufelaudio.nl
Amazon.de
Teufelaudio.nl
Amazon.de
Teufelaudio.nl
Amazon.de
Teufelaudio.nl
Amazon.de
Teufelaudio.nl
Amazon.de

1: Huidige prijs op teufelaudio.nl op moment van publicatie. 2: Verder wordt er bij alle producten een handleiding meegeleverd.

Teufel Real Pure: bedrade over-ear koptelefoon

Op zoek naar een voordelige Teufel koptelefoon met goed geluid? Dan is de Teufel Real Pure zijn de Real Pure een goede keuze. Dit is een over-ear koptelefoon, die dezelfde 40 mm drivers bevat als de duurdere Real Blue, en Real Blue NC.

Teufel Real Pure

Teufel Real Pure

Bekijk op Teufelaudio.nl

Deze speaker drivers hebben een opgegeven frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHZ. Daarmee halen ze ook erg lage tonen, en kunnen ze zelfs hoge tonen tot boven de gehoorgrens weergeven.

Dit is een over-ear koptelefoon. Daarmee vallen de oorkussens over je oorschelp. Dat zorgt ervoor dat het buitengeluid door deze afsluiting goed wordt gedempt, waardoor de muziek ook in luidruchtige omgevingen nog helder kunt horen. In tegenstelling tot de Real Blue NC, heeft deze koptelefoon echter géén active noise control (ANC).

Wel heeft deze koptelefoon grotendeels dezelfde bouw als de Real Pure en Real Pure NC. Zo heeft deze een stevige, verstelbare hoofdband.

De oorschelpen kunnen in meerdere richtingen draaien, en zullen daarmee altijd een goede aansluiting maken op je hoofd. Daarnaast hebben zowel de hoofdband als de oorschelpen dikke kussens voor beter draagcomfort.

De Real Pure is één van de twee huidige Teufel koptelefoons zónder bluetooth. Je zult de koptelefoon daarom bedraad aan moeten sluiten. Hiervoor wordt er een 3.5 mm AUX kabel meegeleverd. Deze kabel is 1.3 meter lang, en heeft een enkele functieknop waarmee je deze kunt bedienen.

Door de ingebouwde microfoon van deze koptelefoon, kun je gebruik maken van de stembediening van een aangesloten apparaat. Bij een Android smartphone bijvoorbeeld van Google Assistant. Ook maakt deze microfoon het mogelijk om de koptelefoon te gebruiken om draadloos te bellen.

Met een gewicht van 240 gram, heeft deze koptelefoon een gemiddeld gewicht. Wel is deze nog steeds gemakkelijk mee te nemen. Zo kun je de oorschelpen namelijk naar binnen klappen, waardoor deze compacter wordt. Ook krijg je bij de Real Pure een softcase, waar je deze veilig in kunt vervoeren.

Deze koptelefoon is beschikbaar in één kleuruitvoering, namelijk in het zwart, met een aantal rode accenten. De Teufel Real Pure kopen? Bekijk de huidige prijs op Teufelaudio.nl of Amazon.de.

Teufel Real Blue: over-ear bluetooth koptelefoon

Voorkeur voor een koptelefoon die je ook draadloos kunt gebruiken? De Teufel Real Blue heeft veel overeenkomsten met de Real Pure, met als voordeel dat je deze ook kunt gebruiken over bluetooth.

Teufel Real Blue

Teufel Real Blue

Bekijk op Teufelaudio.nl

Zo is ook de de Teufel Real blue een over-ear koptelefoon, en bevat deze dezelfde 40 mm drivers. Daarmee heeft ook deze koptelefoon hetzelfde (grote) frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz.

De bouw van de koptelefoon is grotendeels hetzelfde. Zo heeft ook de Real Blue een verstelbare hoofdpand met padding, en hebben de oorschelpen dikke oorkussens om te zorgen voor een comfortabele en geluidsdichte aansluiting op je hoofd.

Ook deze koptelefoon is (naast bluetooth) ook bedraad aan te sluiten. Daarvoor wordt er ook bij de Real Blue een 3.5 mm AUX kabel met functieknop meegeleverd. Verder zit er op de koptelefoon zelf nog twee knoppen: een aan/uit-knop, en een bluetooth pairing knop.

Eenmaal verbonden met een ander apparaat met bluetooth, zal de Real Blue alle audio van het gekoppelde apparaat afspelen. Zo kun je bijvoorbeeld op je smartphone of tablet muziek kiezen in je favoriete muziek-streaming apps, waaronder Spotify.

Ben je niet in de buurt van je smartphone of tablet? Dan kun je de muziek ook bedienen met de touch controls op de rechter oorschelp van de koptelefoon. Hiermee kun je bijvoorbeeld de muziek pauzeren of hervatten door deze in het midden aan te tikken. Door naar voren of achteren te vegen, kun je naar het volgende of vorige nummer. Met omhoog of omlaag vegen pas je het volume aan.

Net als met de Real Pure, heeft de Real Blue een ingebouwde microfoon. Daarmee wordt het mogelijk om gebruik te maken van de voice assistant van het aangesloten apparaat, of om handsfree te bellen.

Omdat dit een draadloze koptelefoon is, is deze bij draadloos gebruik afhankelijk van de ingebouwde batterij. Hiermee kun je wel 30 uur muziek afspelen. Dat is voor een draadloze koptelefoon een lange batterijduur. Om de batterij weer op te laden, wordt de benodigde micro-USB kabel meegeleverd. Na zo’n 3 uur opladen, is de batterij van de koptelefoon weer op 100% lading.

Ook bij de Real Blue wordt er een softcase meegeleverd om deze in op te bergen. Het gewicht van deze koptelefoon is 250 gram, en daarmee 10 gram zwaarder dan de Real Pure.

De Ral Blue is ook slechts in één kleur verkrijgbaar, namelijk in het zwart. Het verschil met de Real pure is dat de achterkant van de oorschelpen hier zilverkleurig zijn en het rode accent op de oorschelp ontbreekt.

Op het moment van schrijven kost deze koptelefoon 40 euro meer dan de Real Pure. Deze koptelefoon bestellen? Bekijk de huidige prijs op Teufelaudio.nl of op Amazon.de.

Teufel Real Blue NC: Teufel bluetooth koptelefoon met ANC

De Teufel Real Blue NC is nagenoeg gelijk aan de voorgenoemde Real Blue. Zo is dit ook een over-ear bluetooth koptelefoon, met dezelfde 40 mm driver. Het belangrijkste verschil is dat deze koptelefoon ook ANC heeft: Active Noise Control. Daarmee is deze koptelefoon ‘noise cancelling’.

Teufel Real Blue Nc

Teufel Real Blue NC

Bekijk op Teufelaudio.nl

De koptelefoon maakt daarbij gebruik van microfoons om het omgevingsgeluid waar te nemen. De koptelefoon speelt vervolgens tegengeluid af, waardoor het omgevingsgeluid voor de luisteraar wordt geneutraliseerd.

De Real Blue NC is op dit moment de enige huidige koptelefoon met ANC. Zoek je een koptelefoon die zorgt voor stilte? Dan is dit dus de beste keuze. Door ANC is dit een goede keuze om te dragen bij geconcentreerd werk, of om het geluid van bijvoorbeeld een trein of vliegtuig tegen te gaan.

En klein verschil met de Real Blue, is dat er bij de Real Blue NC dan ook een zogenaamde vliegtuigadapter wordt meegeleverd. Hiermee kun je de koptelefoon bedraad op het entertainment-console van een vliegtuig aansluiten. Hoewel de Real Blue NC een bluetooth koptelefoon is, heeft deze namelijk ook nog een 3.5 mm jack ingang, en wordt ook de bijpassende 3.5 mm audiokabel meegeleverd.

Ook de bouw van deze koptelefoon is nagenoeg gelijk aan die van de Real Blue. Zo heeft deze dezelfde verstelbare hoofdband en oorschelpen, die beide een goede hoeveelheid padding hebben voor draagcomfort.

Tip: wij hebben deze koptelefoon getest. Lees onze volledige review: Teufel Real Blue NC review.

Verder is ook de bediening grotendeels gelijk. Zo werkt de Real Blue NC met bluetooth, heeft deze dezelfde knoppen, en ook dezelfde touch-bediening. Wel is er nog één extra knop op de koptelefoon te vinden, namelijk een schuifknop voor in- of uitschakelen van de ANC.

De batterij van de Real Blue NC is goed voor 30 uur muziek afspelen. Schakel je daarnaast ook de ANC in, dan is de batterijduur 23 uur. Speel je geen muziek af, maar gebruik je alleen de ANC? Dan houdt de batterij het zo’n 60 uur vol.

Voor het opladen van deze accu wordt de benodigde micro-USB kabel meegeleverd. Een lege batterij is na zo’n 3 uur opladen weer vol.

De Real Blue NC is met een gewicht van 260 gram íets zwaarder dan de Real Blue. Ook bij deze koptelefoon is het mogelijk om de oorschelpen in te klappen, en kun je deze opbergen en veilig vervoeren in de meegeleverde softcase.

Ook deze koptelefoon is verkrijgbaar in één kleuruitvoering, namelijk zwart. Het verschil is met de Real Blue is dat de achterkant van de oorschelpen van de Real Blue NC bronskleurig zijn.

Op het moment van schrijven was de prijs van deze koptelefoon €149,99. Deze koptelefoon bestellen? Bekijk dan de huidige prijs en beschikbaarheid op Teufelaudio.nl of Amazon.de.

Opmerking: De Teufel Real Blue NC is de opvolger van de Teufel Mute en de Teufel Mute BT, de vorige generatie aan ANC koptelefoons van Teufel. Wel zijn deze op dit moment ook nog verkrijgbaar. Bekijk de Teufel Mute op: Teufelaudio.nl. Bekijk de Teufel Mute BT op: Teufelaudio.nl, Amazon.de.

Teufel Massive: Teufel headphones met beste bas

Teufel koptelefoon met het diepste en beste basgeluid? Dan is de Teufel Massive de beste keuze. Van het huidige aanbod aan koptelefoons, is de Massive de enige koptelefoon van Teufel met een 50 mm grote speaker driver. Hiermee heeft de Massive ook een groter frequentiebereik dan de andere koptelefoons, namelijk van 10 Hz tot 22 kHz.

Wat betreft andere eigenschappen is de Teufel Massive een redelijk simpele koptelefoon. Dit is namelijk een bedrade koptelefoon, die je met de meegeleverde audiokabels aan kunt sluiten. Het voordeel van deze koptelefoon is dat er twee verschillende kabels worden meegeleverd.

Zo krijg je bij de Teufel Massive namelijk een 3.5 mm jack kabel van 1.3 meter lengte, en een langere 3.5 mm jack kabel met krulsnoer, die maximaal oprekt tot 3 meter. Daarnaast wordt er een 3.5 naar 6.3 mm adapter meegeleverd. Met de 6.3 mm plug kun je de koptelefoon op nog meer apparaten aansluiten, waaronder mengpanelen, en verschillende instrumenten.

Dit is een over-ear koptelefoon, die met de oorkussens over de oren valt. De hoofdband is verstelbaar in lengte, en heeft aan de onderkant een kussen voor beter draagcomfort.

Er wordt een draaghoes meegeleverd om de Teufel Massive in te vervoeren. Ook bij de Massive is het mogelijk om de oorschelpen naar binnen te klappen om deze compacter te maken. Van de beschikbare koptelefoons is dit wel de zwaarste. Het gewicht is namelijk 310 gram.

Deze koptelefoon heeft géén ingebouwde microfoon, en is dus niet te gebruiken om handsfree mee te bellen, en kan door het ontbreken van een microfoon ook niet worden gebruikt om stemcommando’s door te geven aan een aangesloten apparaat. Wil je dit wel mogelijk maken? Dan kun je gebruik maken van een 3.5 mm kabel met ingebouwde microfoon.

Verder zijn er op de koptelefoon ook geen knoppen te vinden. De muziek zul je moeten bedienen op het aangesloten apparaat.

Kortom is de Teufel Massive een simpele, krachtige, koptelefoon. Met het ontbreken van bluetooth en een ingebouwde microfoon, is deze koptelefoon het beste binnen te gebruiken. Met de twee meegeleverde kabels, met ook de 6.3 mm plug, is de Massive ook een goede keuze voor gebruik bij het spelen of produceren van muziek.

De Teufel Massive kopen? Deze is verkrijgbaar in één kleuruitvoering, namelijk in het zwart. Met de huidige prijs van €79,99 op Teufelaudio.nl is dit de de goedkoopste Teufel koptelefoon die je kunt kopen. Ook is deze koptelefoon verkrijgbaar op Amazon.de.

Teufel Airy: lichtgewicht on-ear bluetooth koptelefoon

De huidige Teufel Airy is de 2e uitvoering van deze koptelefoon, en volt de eerste versie uit 2017 op. De Airy is een lichtgewicht on-ear bluetooth koptelefoon. Daarmee is deze voornamelijk gericht op gebruik buitenshuis. Bijvoorbeeld onderweg, of tijdens het sporten.

Ondanks de kleine afmeting van de koptelefoon zelf, maakt deze toch nog gebruik van flinke speaker drivers van 40 mm. Omdat dit een on-ear koptelefoon is, is deze minder warm dan een over-ear koptelefoon. Dat is een voordeel als je deze wil gebruiken bij het sporten.

De Airy heeft een verstelbare hoofdband. Daarnaast is het mogelijk om de oorschelpen in te klappen om de koptelefoon compacter te maken. Vanwege het lichte gewicht, heeft de Airy ook minder dikke oorkussens en kussens in de hoofdband nodig om toch te zorgen voor voldoende draagcomfort.

Uniek aan de Airy is dat je er drie paar verschillende kleurringen bij krijgt, namelijk in het rood, groen, en geel. Deze kun je rondom de oorschelpen plaatsen, om de Airy te personaliseren.

Dit is een bluetooth koptelefoon, die gebruik maakt van bluetooth 4.2. Daarnaast heeft deze koptelefoon een 3.5 mm AUX port, zodat je deze ook bedraad aan kunt sluiten. Ook wordt er een 3.5 mm AUX kabel van 1.3 meter meegeleverd.

De muziek kun je bedienen op het (draadloos) aangesloten apparaat. Daarnaast zitten er op de koptelefoon drie verschillende knoppen waarmee je deze kunt bedienen. Dit zijn namelijk een pause/play knop, een knop om naar het vorige nummer te gaan, en een knop om naar het volgende nummer te gaan.

Deze koptelefoon heeft een ingebouwde microfoon. Dat maakt het mogelijk om ook stemcommando’s te gebruiken, of de koptelefoon te gebruiken om handsfree mee te bellen.

Bij draadloos gebruik, maakt de Airy gebruik van de ingebouwde batterij. Met een afspeeltijd van zo’n 30 uur, heeft deze headphone een goede batterijduur. De ingebouwde batterij is op te laden over micro-USB. Er wordt een micro-USB kabel van 1 meter lengte meegeleverd.

De Airy weegt slechts 165 gram. Daarmee is dit de lichtste Teufel koptelefoon. Om deze netjes te vervoeren, wordt er een etui met rits meegeleverd.

De Teufel Airy is één van de twee huidige koptelefoons die in meerdere kleuren verkrijgbaar is. Zo kun je kiezen uit een zwarte, of een witte uitvoering. Beide uitvoeringen zijn beschikbaar op Teufelaudio.nl en Amazon.de.

Teufel Supreme On: nieuwste Teufel koptelefoon (on-ear, BT)

De Teufel Supreme On is, net als de Airy, een on-ear bluetooth koptelefoon. Wel is dit de nieuwste koptelefoon van Teufel, en is deze beschikbaar sinds 2020. Daarmee heeft deze een paar nieuwe eigenschappen.

Teufel Supreme On

Teufel Supreme On

Bekijk op Teufelaudio.nl

Ook de Supreme On gebruikt een 40 mm speaker driver, en heeft daarmee een frequentiebereik van 10 Hz tot 20 kHz.

Ten opzichte van de Airy heet de Supreme On een betere bouw. Zo heeft deze een dikkere padding onder de hoofdband, en is een groter gedeelte van de koptelefoon uitgevoerd in metaal.

De Supreme On heeft de nieuwste versie van Bluetooth, namelijk 5.0. Een voordeel van deze koptelefoon is dat deze een NFC-chip heeft, in de linker oorschelp. Het voordeel hiervan is dat je sneller kunt verbinden, namelijk door bijvoorbeeld een smartphone met NFC hier simpelweg tegenaan te houden. Daarna wordt er automatisch een bluetooth-verbinding gelegd tussen deze twee apparaten.

Daarnaast kun je deze koptelefoon ook bedraad aansluiten, en wordt de daarvoor benodigde kabel meegeleverd. Zowel bij bedrade als draadloze verbinding, is de muziek te bedienen op het aangesloten apparaat.

Ook zit er op de draad een enkele functieknop, waarmee je onder andere de muziek kunt pauzeren of hervatten, en naar een vorig of volgend nummer kunt gaan. Ook zit er op de koptelefoon zelf een joystick; een kleine knop die je in meerdere richtingen kunt bewegen en kunt indrukken. Daarmee is de koptelefoon ook te bedienen.

Met de ingebouwde microfoon is het ook mogelijk om de voice assistant van het aangesloten apparaat te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld met stemcommando’s kiezen voor bepaalde muziek. Ook maakt deze microfoon het mogelijk om handsfree te bellen.

Verder is dit de enige Teufel koptelefoon waarvoor ook een app beschikbaar is, namelijk de Teufel headphones-app (iOS/Android). Met deze app kun je onder andere de equalizer (EQ) aanpassen.

De batterij van deze koptelefoon is goed voor 30 uur afspelen van muziek over bluetooth. Om een lege batterij op te laden, maakt de Supreme On gebruik van USB-C. Het voordeel daarvan is dat je waarschijnlijk dezelfde kabel kunt gebruiken van de oplader van je smartphone; bijna alle nieuwe smartphones hebben een USB-C aansluiting. Zo hoef je niet eerst van kabel te wisselen. Toch wordt er wel een USB-C kabel meegeleverd.

De Teufel Supreme on weegt slechts 180 gram. Daarmee is dit een lichtgewicht koptelefoon. Om deze te vervoeren kun je de oorschelpen naar binnen klappen om deze compacter te maken. Ook wordt er een draaghoes meegeleverd.

Een laatste voordeel van dit model, is dat deze beschikbaar is in zes verschillende kleuren. Zo kun je namelijk kiezen voor zwart, crème, blauw, wit, groen, en beige.

Deze koptelefoon kopen? Bekijk de huidige prijs en beschikbaarheid op Teufelaudio.nl en Amazon.de.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een Teufel koptelefoon? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Laat hieronder een bericht achter! Ervaring met één of meer van de genoemde producten? Laat het hieronder weten in een korte review!

Meer informatie over het kiezen van een koptelefoon? Zie ook: beste koptelefoon en de koptelefoon koopgids.

Oorspronkelijk gepubliceerd: 22 december 2020. Laatste update: 6 juli 2021.

Plaats een reactie

Send this to a friend