Nieuwe Sony Xperia? De nieuwste Sony telefoons! (2019)

Door | 17 september 2019

Nieuwe Sony Xperia telefoon kopen? In dit artikel houd ik bij wat de nieuwste Sony smartphones zijn. Je vindt op deze pagina daarom een overzicht van de nieuwste smartphones van Sony. Ik noem bij elk toestel de belangrijkste eigenschappen, en de huidige prijs.

In het overzicht hieronder staan deze nieuwe Sony Xperia telefoons op volgorde van release-datum, met het nieuwste toestel eerst.

De producten en bijbehorende prijzen zijn voor het laatst geüpdatet op 17 september 2019.

Sony Xperia 5 – nieuwste Sony telefoon (oktober 2019)

De Sony Xperia 5 is de nieuwste smartphone van Sony. Deze is op het moment van schrijven nog niet direct te koop, maar wel al te pre-orderen. Er wordt verwacht dat deze telefoon 14 oktober 2019 beschikbaar is. De Xperia 5 is een high-end smartphone, met krachtige hardware.

Sony Xperia 5 Nieuwste Sony Telefoon

Sony Xperia 5

Bol.com (€799)

De specificaties van het scherm zijn erg goed. Deze telefoon beschikt namelijk over een een 6.1 inch OLED scherm met een resolutie van 1080×2520. Daarmee heeft deze een hoge pixeldichtheid van 449 pixels per inch. Daarom zal het beeld op dit scherm erg scherp zijn.

Naast de hoge resolutie is heeft het scherm nog twee andere voordelen. Zo ondersteunt het HDR beeldmateriaal, en heeft het een zeer grote kleurruimte (100% DCI-P3).

Net als veel nieuwe smartphones, is ook de Xperia 5 uitgerust met meerdere camera’s. Voor het maken van foto’s zijn er aan de achterkant van deze telefoon drie camera’s ingebouwd, en één 8 MP selfie-camera aan de voorkant.

Alle camera’s aan de achterkant van de smartphone hebben een resolutie van 12 MP, maar elk een andere beeldhoek. Daardoor kun je met de smartphone zowel goede foto’s maken van objecten dichtbij, als veraf. Daarnaast kun je met deze telefoon filmen in 4K resolutie.

De Xperia 5 draait Android 9, en heeft hiervoor de zeer krachtige Snapdragon 855 SoC, 6 GB RAM, en 128 GB aan opslagruimte ter beschikking. De opslagruimte is nog verder uit te breiden door een microSD kaart te plaatsen.

De batterij van deze telefoon heeft 3140 mAh aan capaciteit, wat tegenwoordig ongeveer gemiddeld is. Wat wel een voordeel is, is dat deze batterij weer erg snel opgeladen is. De Xperia 5 is namelijk met 18W aan vermogen op te laden via de USB-C aansluiting.

Deze telefoon is in Nederland beschikbaar in drie verschillende kleuruitvoeringen: met een blauwe, witte, of zwarte achterkant. Je kunt deze telefoon op dit moment bestellen op Bol.com voor 669 euro.

Op dit moment geldt er een actie, en kun je bij het bestellen van de Xperia 5 gratis de Sony WF-1000XM3 claimen. Dit zijn draadloze, noise cancelling bluetooth oordopjes, ter waarde van 249 euro.

Sony Xperia 1 – nieuwe high-end Sony smartphone (juni 2019)

De nieuwste Sony telefoon die op dit moment ook echt in de winkels ligt, is de Sony Xperia 1. Dit is de krachtigste smartphone die Sony op dit moment beschikbaar heeft, en lijkt qua specificaties veel op de hierboven genoemde Xperia 5.

Sony Xperia 1 Smartphone

Sony Xperia 1

Bol.com (€799)

Het grootste verschil is het scherm. Het scherm van de Xperia 1 is groter, en heeft een nóg hogere resolutie. Deze telefoon heeft namelijk een 6.5 inch OLED scherm, en een resolutie van 1644×3840 pixels.

Met deze resolutie heeft deze telefoon een pixeldichtheid van wel 643 pixels per inch. Net als de Xperia 5, ondersteunt dit scherm HDR10, en heeft deze een 100% dekking van de DCI-P3 kleurruimte.

Ook de camera’s zijn hetzelfde; de Xperia 1 beschikt ook over een triple-camera layout met drie 12 MP camera’s. Het enige verschil is de plaatsing; bij de Xperia 1 zitten de camera’s in het midden. Aan de voorzijde zit één 8 MP selfie-camera.

De Xperia 1 draait Android 9. Qua hardware beschikt deze telefoon over de Snapdragon 855, en 6 GB aan RAM, en 128 GB aan opslagruimte. Voor meer opslagruimte kun je een microSD kaart plaatsen.

De batterij van de Xperia 1 heeft een capaciteit van 3330 mAh, en is snel op te laden met wel 18W.

De Xperia 1 kopen? Deze is beschikbaar op Bol.com. Bij beide webshops is de prijs op het moment van schrijven 916 euro. Je kunt bij deze telefoon kiezen uit vier verschillende kleuruitvoeringen; grijs, zwart, paars en wit.

Sony Xperia 10 en 10 Plus smartphones (februari 2019)

De Sony Xperia 10 en 10 Plus zijn ondertussen niet echt nieuw meer; ze zijn al sinds februari 2019 beschikbaar. Beide telefoons zijn middenklasse smartphones, qua specificaties en prijs.

Sony Xperia 10 Telefoon

Sony Xperia 10

Bol.com (€309)

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Xperia 10 Plus de grote uitvoering van deze telefoon. Deze heeft daarom een 6.5 inch beeldscherm, en is deze daarmee groter dan de Xperia 10, die een scherm van 6 inch heeft. Beide telefoons hebben dezelfde resolutie: 1080×2520 pixels.

Voor het maken van foto’s hebben beide smartphones een dual-camera setup aan de achterkant. Bij de 10 Plus is dat één 12 MP breedhoek camera, en een 8 MP telefoto camera. De Xperia 10 heeft twee breedhoek camera’s; met 13 en met 8 MP resolutie.

Voor het maken van selfies beschikken deze telefoons over dezelfde 8 MP camera. Een andere overeenkomst is dat beide uitvoeringen 64 GB aan opslagruimte hebben voor het opslaan van je foto’s en andere bestanden. De hoeveelheid opslagcapaciteit is te vergroten door gebruik te maken van een SD-kaart.

Ook wat betreft hardware is de Xperia 10 Plus weer iets beter dan de Xperia 10. De Plus gebruikt namelijk de Snapdragon 636, en heeft 4 GB aan RAM. De Xperia 10 gebruikt de iets minder krachtige Snapdragon 630 chip, en heeft 3 GB aan werkgeheugen.

De batterij van de Xperia 10 Plus heeft 2870 mAh aan capaciteit, en die van de 10 Plus 3000 mAh. Beide smartphones zijn snel opgeladen, omdat deze over Quick Charge 3.0 beschikken. Daarmee kun je de telefoon met 18W opladen.

Het prijsverschil tussen deze telefoons is zo’n 100 euro. De laagste prijs voor de Xperia 10 is op dit moment 399 euro op Bol.com. Ook de Xperia 10 Plus is op dit moment het voordeligst op Bol.com, met een prijs van 429 euro.

Het uiterlijk van deze smartphones is, op de afmeting na, nagenoeg gelijk. Beide telefoons zijn beschikbaar in 4 verschillende kleuren: zwart, blauw, roze, en zilver.

Sony Xperia L3 – compacte budgettelefoon (februari 2019)

Zoek je een nieuwe Sony telefoon voor weinig geld? De Xperia L3 is de nieuwste budgettelefoon van Sony.

Sony Xperia L3 Goedkope Sony Smarpthone

Sony Xperia L3

Bol.com (€179)

Van de genoemde telefoons heeft dit toestel het kleinste scherm; namelijk van 5.7 inch. Met een resolutie van 720×1440 heeft dit toestel ook een lagere pixeldichtheid, en is het beeld dus wat minder scherp.

Voor het maken van foto’s beschikt de L3 over een 13 MP hoofdcamera, en een 2 MP dieptesensor. Selfies kun je maken met de 8 MP camera aan de voorkant. Filmen gaat maximaal in de Full HD resolutie (1080p).

Qua besturingssysteem is dit het enige nieuwe toestel dat één Android-versie achterloopt. De Xperia L3 draait namelijk Android Oreo (8.0). Er is nog geen update naar Android Pie beschikbaar, en het is ook niet duidelijk of die nog komt.

De Xperia L3 bevat de Mediatek MT6762 Helio P22 chipset, heeft 3 GB aan RAM, en 32 GB aan opslagruimte. De lagere hoeveelheid opslagruimte is bij deze telefoon niet echt een probleem; net als bij alle eerder genoemde toestellen is deze uit te breiden met een microSD kaart.

Een eigenschap waar de L3 niet onder doet voor de krachtigere Xperia’s, is de batterij. De Xperia L3 beschikt namelijk over een batterij van 3300 mAh. Daarmee heeft de L3 van de nieuwe Sony telefoons van 2019 ook de langste batterijduur (volgens de de test van GSMarena).

De laagste prijs voor deze telefoon is op dit moment 179 euro op Bol.com. Je kunt de Xperia L3 bestellen in drie verschillende kleuruitvoeringen: zwart, zilver, en goud.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over de nieuwe Sony Xperia telefoons? Laat hieronder je vraag achter, en je krijgt gericht advies! Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Ook dan kun je hieronder een bericht achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *