Nieuwe Sony Xperia? De nieuwste Sony telefoons! (2020)

Nieuwe Sony Xperia telefoon kopen? In dit artikel houd ik bij wat de nieuwste Sony smartphones zijn. Je vindt op deze pagina daarom een overzicht van de nieuwste smartphones van Sony. Ik noem bij elk toestel de belangrijkste eigenschappen, en de huidige prijs.

In het overzicht hieronder staan deze nieuwe Sony Xperia telefoons op volgorde van release-datum, met het nieuwste toestel eerst.

De producten en bijbehorende prijzen zijn voor het laatst geüpdatet op 14 oktober 2020.

Sony Xperia 5 II – nieuwste Sony Xperia flagship (oktober 2020)

Met de Sony Xperia 5 II heeft Sony in oktober 2020 de nieuwste flagship telefoon uitgebracht.

Sony Xperia 5 Ii 2020

Sony Xperia 5 II

Bol.com (€724)

Deze telefoon heeft een 6.1 inch OLED scherm, en is daarmee een stuk kleiner dan de Xperia 1 II. De resolutie van het scherm is 2520×1080, waarmee dit scherm een pixeldichtheid van zo’n 449 pixels per inch heeft. Daarmee heeft deze nog steeds een zeer scherp beeld, maar toch een stuk minder dan de Xperia 1 II.

Wel een voordeel op de Xperia 1 II, is dat dit een 120 Hz scherm is. Door deze hoge verversingssnelheid, is de Xperia 5 II voornamelijk beter geschikt voor gaming.

Verder ondersteunt dit scherm HDR weergave, en heeft deze twee ingebouwde speakers, waardoor deze geluid in stereo kan afspelen. Dat maakt deze telefoon ook zeer geschikt voor het kijken van video’s.

Deze smartphone beschikt over dezelfde drie 12 MP camera’s (wijd, ultra-wijd, en telefoto) als de Xperia 1 II. Het enige verschil is dat de 0.3 MP dieptecamera ontbreekt. Met de camera’s aan de achterkant is het mogelijk om te filmen in 4K resolutie, met 60 frames per seconde, én met HDR.

Aan de voorkant van deze telefoon zit een 8 MP selfie-camera, waarmee het ook mogelijk is om te filmen, namelijk maximaal in 1080p met 30 frames per seconde.

De Xperia 5 II draait Android 10, met een geplande update naar Android 11. De hardware van deze telefoon is flink krachtig. Zo wordt er gebruik gemaakt van de Snapdragon 865 chipset, en heeft de telefoon 8 GB aan RAM.

Voor opslag is er 128 GB aan interne opslagruimte, die je verder kunt uitbreiden met een microSD-kaart. Deze telefoon beschikt verder over snelle draadloze communicatie, vanwege 5G en Wi-Fi 6 ondersteuning.

De batterij heeft een 4000 mAh capaciteit. Vanwege het scherm met een lagere resolutie dan de Xperia 1 II, is de batterijduur van deze telefoon langer. Het opladen werkt over USB-C, en gaat maximaal met 21 Watt. Er wordt echter een 18 Watt charger meegeleverd. Met gebruik van de meegeleverde oplader is een lege batterij na 30 minuten weer op 50% lading.

Ook deze telefoon heeft een 3.5 mm jack, zodat je bedrade oortjes of een koptelefoon kunt aansluiten. Ondanks deze aansluiting is de telefoon waterdicht, namelijk minimaal 30 minuten op 1.5 meter diepte.

De telefoon heeft aan de rechter zijkant een vingerafdrukscanner, die het mogelijk maakt om de telefoon snel te ontgrendelen.

De Sony Xperia 5 II kopen? deze is verkrijgbaar op Bol.com en Coolblue.nl. Wil je deze telefoon met abonnement? Bekijk dan de mogelijkheden op Mobiel.nl.

Sony Xperia 1 II – nieuwe Sony Xperia flagship (juni 2020)

De Sony Xperia 1 II, ofwel de Sony Xperia 1 Mark II, is de opvolger van de Xperia 1, en daarmee de nieuwste flagship-phone van Sony. Deze telefoon is sinds juni 2020 verkrijgbaar.

Sony Xperia 10 Ii Telefoon

Sony Xperia 1 II

Coolblue.nl (€859)

De Sony Xperia 1 II is uitgerust met een OLED scherm met een 6.5 inch beelddiagonaal. Het scherm heeft een resolutie van wel 3840×1664. Daarmee heeft dit scherm een 21:9 beeldverhouding (wide-screen). Daarmee komt dit scherm op een zeer hoge pixeldichtheid van zo’n 643 pixels per inch, wat zorgt voor een erg scherp beeld.

Daarnaast haalt dit scherm een hoge maximale felheid van meer dan 600 nits in deze test.

Ook ondersteunt dit scherm HDR weergave. Met al deze eigenschappen, heeft de Sony Xperia 1 II op dit moment simpelweg hét beste scherm van alle smartphones die er nu beschikbaar zijn.

Ook zullen de ingebouwde stereo-speakers zorgen voor een betere ervaring bij het kijken van video op deze telefoon.

Ook de andere eigenschappen van deze telefoon zijn erg goed. Zo beschikt deze Xperia 1 II over een quad-camera layout. Hiervan zijn er drie verschillende 12 MP camera’s (wijd, ultra-wijd, en telefoto), een één 0.3 MP dieptesensor. Ook is het mogelijk om met deze camera’s te filmen, in 4K resolutie, met 60 frames per seconde, én met HDR.

Naast de standaard Android camera-app zitten er twee speciale camera-apps op deze telefoon: Photo Pro en Cinema Pro. Deze apps geven je veel geavanceerde instellingen voor het maken van foto’s, en voor het maken van video’s. Meer informatie, en een demo van hoe dit werkt, vind je in deze video.

Aan de voorzijde van deze smartphone zit daarnaast nog een 8 MP selfie-camera. Deze camera kan maximaal in Full HD filmen.

De Xperia 1 II draait Android 10, en heeft daar krachtige hardware voor tot zijn beschikking. Zo gebruikt deze smartphone de Snapdragon 865 chipset. Daarmee heeft deze smartphone de krachtigste processor en videochip die je kunt vinden in Android telefoons.

Daarnaast heeft de Sony Xperia 1 II met 8 GB RAM een flinke hoeveelheid geheugen, en met 256 GB aan interne opslagruimte ook ruim voldoende opslag. Ook is het mogelijk om dit geheugen uit te breiden met een microSD-kaart.

De batterij heeft met 4000 mAh een flink hogere capaciteit dan die van de Xperia 1. De telefoon is over USB-C snel op te laden, namelijk maximaal met 21 Watt. Ook nieuw is de mogelijkheid om de telefoon draadloos op te laden. Met 11 Watt gaat ook het draadloos opladen relatief snel.

Een voordeel van de Xperia 1 II op de huidige flagship phones van Apple en Samsung, is dat de Sony Xperia wél een 3.5 mm jack aansluiting heeft. Desondanks is de Xperia 1 II waterdicht, met een waterdichtheid van 30 minuten op 4 meter diepte.

Ook deze telefoon heeft een vingerafdrukscanner op de rechter zijkant, zodat je deze snel kunt ontgrendelen met je duim.

Deze flagship smartphone kopen? Je kunt deze als los toestel bestellen op Bol.com en Coolblue.nl. Tijdelijk krijg je daar gratis de Sony WH-1000XM3 noise cancelling headphones bij (ter waarde van zo’n €279). Wil je dit toestel bestellen met een abonnement? Bekijk dan het aanbod op Mobiel.nl.

Sony Xperia 10 II – nieuwe mid-range Sony Xperia (mei 2020)

De Sony Xperia 10 II is de nieuwste mid-range telefoon van Sony, en verkrijgbaar sinds mei 2020. In tegenstelling tot Xperia 10 van vorig jaar, is er slechts één uitvoering. Er is dus géén plus-uitvoering beschikbaar.

Sony Xperia 10 Ii Telefoon

Sony Xperia 10 II

Bol.com (€339)

Een voordeel op de Xperia 10 II is dat deze nu een OLED-scherm heeft. De afmeting van het scherm is 6.0 inch, en heeft door de 1080×2520 resolutie hierbij een hoge pixeldichtheid.

Daarmee is het beeld scherp, en heeft deze door het OLED scherm ook een perfect contrast. Kortom heeft de Xperia 10 een zeer goed scherm – zeker voor zijn prijsklasse.

Ook de camera’s zijn beter dan die van de Xperia 10. Er wordt bij dit nieuwe toestel gebruik gemaakt van een triple-camera layout, met een 12 MP hoofdcamera, een 8 MP telefoto camera, en een 8 MP ultra-wide camera. Ook is het met deze camera mogelijk om te filmen in 4K resolutie.

Voor videobellen en het maken van selfies heeft de Xperia 10 II een 8 MP camera. De video-output van deze camera is 1080p (Full HD). In tegenstelling tot veel nieuwe smartphones, is er voor de selfie-camera geen uitsparing in het scherm, maar zit deze in de rand (bezel) boven het scherm zelf.

De Xperia 10 II draait de nieuwste Android-versie, namelijk Android 10. De hardware die deze smartphone aandrijft is bovengemiddeld krachtig. Zo wordt er gebruik gemaakt van de Snapdragon 665 chipset, en 4 GB aan RAM.

Voor het opslaan van je bestanden, waaronder foto’s en video’s, is er 128 GB aan interne opslag aanwezig. Daarnaast is het mogelijk om een microSD kaart te plaatsen om de opslagcapaciteit verder te verhogen. De microSD kaart neemt dan wel de plaats van een mogelijke tweede SIM-kaart in.

Een andere verbetering op de Xperia 10, is de batterij. Met een capaciteit van 3600 mAh is de batterij van de Xperia 10 II flink groter. Het is mogelijk om de batterij snel op te laden, namelijk maximaal met 18 Watt over USB-C. Helaas wordt er een charger meegeleverd met een maximale output van 7.5 Watt. Wil je sneller opladen, dan zul je dus los een quick-charger moeten bestellen.

De Sony Xperia 10 II heeft daarnaast een 3.5 mm jack aansluiting voor het aansluiten van audio-apparatuur. Een mooie extra is dat er ook een set aan simpele bedrade oordopjes wordt meegeleverd.

Dit toestel bevat verder een vingerafdrukscanner op de rechter zijkant, zodat je deze snel kunt ontgrendelen met je duim.

Deze nieuwe middenklasser van Sony bestellen? Je hebt keuze uit twee verschillende kleuren: zwart en wit. Dit toestel is op Bol.com verkrijgbaar voor €329 en op Coolblue.nl voor €339. Wil je dit toestel bij je abonnement? Bekijk deze dan op Mobiel.nl.

Sony Xperia L4 – nieuwe Sony budgettelefoon (april 2020)

De Xperia L4 is sinds april 2020 beschikbaar, en is de opvolger van de Xperia L3 uit 2019. Deze serie aan Sony smartphones, zijn de budgettoestellen. De L4 is dus de nieuwste budget-smartphone van Sony.

Sony Xperia L4

Sony Xperia L4

Coolblue.nl (€200)

De Xperia L4 heeft een groter scherm dan de L3. Er wordt nu gebruik gemaakt van een 6.2 inch IPS scherm met een resolutie van 720×1680. Daarmee heeft deze telefoon de 21:9 beeldverhouding, ofwel een ultra-wide scherm. Met de pixeldichtheid van 295 pixels per inch, heeft het scherm een middelmatige scherpte.

Voor het maken van foto’s heeft de L4 een triple-camera layout. Zo beschikt deze over een 13 MP hoofdcamera, een 5 MP ultra-wide camera, en een 2 MP dieptesensor. Voor het maken van selfies en videobellen, zit er aan de voorzijde daarnaast nog een 8 MP camera.

Zowel de hoofdcamera als de selfie-camera kunnen daarnaast filmen in de Full HD resolutie met 30 frames per seconde.

Wat betreft besturingssysteem wordt er gebruik gemaakt van Android 9.0 (Pie). Daarmee loopt deze telefoon één Android-versie achter. Het is nog onbekend of er nog een Android 10 update beschikbaar komt voor deze smartphone.

De Xperia L4 heeft dezelfde chipset en hoeveelheid geheugen als de L3, namelijk de Helio P22 chipset, en 3 GB RAM. Daarom is deze telefoon even snel als zijn voorganger.

Wel is de hoeveelheid interne opslag met 64 GB, nu twee keer zo hoog. Daarnaast kun je een microSD kaart plaatsen om het geheugen verder uit te breiden.

De Sony Xperia L4 bevat een batterij met 3580 mAh capaciteit. Deze batterij is alleen bedraad op te laden over USB-C. Er wordt daarvoor een 7.5 Watt oplader en de benodigde USB-kabel meegeleverd.

In tegenstelling tot echt goedkope smartphones, beschikt de Xperia L4 wél over een vingerafdruksensor om deze snel te ontgrendelen. Deze zit aan de rechter zijkant van het toestel, en is dus te ontgrendelen met je duim.

Een andere gunstige eigenschap is dat deze smartphone nog wél een 3.5 mm jack aansluiting heeft om bedrade oordopjes of koptelefoon aan te sluiten.

De Sony Xperia L4 kopen? De laagste prijs voor deze telefoon is op dit moment 200 euro, en voor deze prijs beschikbaar op Bol.com en Coolblue.nl. Daarnaast kun je op Mobiel.nl dit toestel bestellen met abonnement. Er zijn twee verschillende kleuruitvoeringen: blauw en zwart.

Sony Xperia 5 – nieuwste Sony telefoon (oktober 2019)

De Sony Xperia 5 is de nieuwste smartphone van Sony. Deze is op het moment van schrijven (sept 2019) nog niet direct te koop, maar wel al te pre-orderen. Er wordt verwacht dat deze telefoon 14 oktober 2019 beschikbaar is. De Xperia 5 is een high-end smartphone, met krachtige hardware.

Sony Xperia 5 Nieuwste Sony Telefoon

Sony Xperia 5

Bol.com (€549)

De specificaties van het scherm zijn erg goed. Deze telefoon beschikt namelijk over een een 6.1 inch OLED scherm met een resolutie van 1080×2520. Daarmee heeft deze een hoge pixeldichtheid van 449 pixels per inch. Daarom zal het beeld op dit scherm erg scherp zijn.

Naast de hoge resolutie is heeft het scherm nog twee andere voordelen. Zo ondersteunt het HDR beeldmateriaal, en heeft het een zeer grote kleurruimte (100% DCI-P3).

Net als veel nieuwe smartphones, is ook de Xperia 5 uitgerust met meerdere camera’s. Voor het maken van foto’s zijn er aan de achterkant van deze telefoon drie camera’s ingebouwd, en één 8 MP selfie-camera aan de voorkant.

Alle camera’s aan de achterkant van de smartphone hebben een resolutie van 12 MP, maar elk een andere beeldhoek. Daardoor kun je met de smartphone zowel goede foto’s maken van objecten dichtbij, als veraf. Daarnaast kun je met deze telefoon filmen in 4K resolutie.

De Xperia 5 draait Android 9, en heeft hiervoor de zeer krachtige Snapdragon 855 SoC, 6 GB RAM, en 128 GB aan opslagruimte ter beschikking. De opslagruimte is nog verder uit te breiden door een microSD kaart te plaatsen.

De batterij van deze telefoon heeft 3140 mAh aan capaciteit, wat tegenwoordig ongeveer gemiddeld is. Wat wel een voordeel is, is dat deze batterij weer erg snel opgeladen is. De Xperia 5 is namelijk met 18W aan vermogen op te laden via de USB-C aansluiting.

Deze telefoon is in Nederland beschikbaar in drie verschillende kleuruitvoeringen: met een blauwe, witte, of zwarte achterkant. Je kunt deze telefoon op dit moment bestellen op Bol.com voor 549 euro.

Op dit moment geldt er een actie, en kun je bij het bestellen van de Xperia 5 gratis de Sony WF-1000XM3 claimen. Dit zijn draadloze, noise cancelling bluetooth oordopjes, ter waarde van 249 euro.

Sony Xperia 1 – nieuwe high-end Sony smartphone (juni 2019)

De nieuwste Sony telefoon die op dit moment ook echt in de winkels ligt, is de Sony Xperia 1. Dit is de krachtigste smartphone die Sony op dit moment beschikbaar heeft, en lijkt qua specificaties veel op de hierboven genoemde Xperia 5.

Sony Xperia 1 Smartphone

Sony Xperia 1

Bol.com (€593)

Het grootste verschil is het scherm. Het scherm van de Xperia 1 is groter, en heeft een nóg hogere resolutie. Deze telefoon heeft namelijk een 6.5 inch OLED scherm, en een resolutie van 1644×3840 pixels.

Met deze resolutie heeft deze telefoon een pixeldichtheid van wel 643 pixels per inch. Net als de Xperia 5, ondersteunt dit scherm HDR10, en heeft deze een 100% dekking van de DCI-P3 kleurruimte.

Ook de camera’s zijn hetzelfde; de Xperia 1 beschikt ook over een triple-camera layout met drie 12 MP camera’s. Het enige verschil is de plaatsing; bij de Xperia 1 zitten de camera’s in het midden. Aan de voorzijde zit één 8 MP selfie-camera.

De Xperia 1 draait Android 9. Qua hardware beschikt deze telefoon over de Snapdragon 855, en 6 GB aan RAM, en 128 GB aan opslagruimte. Voor meer opslagruimte kun je een microSD kaart plaatsen.

De batterij van de Xperia 1 heeft een capaciteit van 3330 mAh, en is snel op te laden met wel 18W.

De Xperia 1 kopen? Deze is beschikbaar op Bol.com. Bij beide webshops is de prijs op het moment van schrijven 916 euro. Je kunt bij deze telefoon kiezen uit vier verschillende kleuruitvoeringen; grijs, zwart, paars en wit.

Sony Xperia 10 en 10 Plus smartphones (februari 2019)

De Sony Xperia 10 en 10 Plus zijn ondertussen niet echt nieuw meer; ze zijn al sinds februari 2019 beschikbaar. Beide telefoons zijn middenklasse smartphones, qua specificaties en prijs.

Sony Xperia 10 Telefoon

Sony Xperia 10

Bol.com (€309)

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Xperia 10 Plus de grote uitvoering van deze telefoon. Deze heeft daarom een 6.5 inch beeldscherm, en is deze daarmee groter dan de Xperia 10, die een scherm van 6 inch heeft. Beide telefoons hebben dezelfde resolutie: 1080×2520 pixels.

Voor het maken van foto’s hebben beide smartphones een dual-camera setup aan de achterkant. Bij de 10 Plus is dat één 12 MP breedhoek camera, en een 8 MP telefoto camera. De Xperia 10 heeft twee breedhoek camera’s; met 13 en met 8 MP resolutie.

Voor het maken van selfies beschikken deze telefoons over dezelfde 8 MP camera. Een andere overeenkomst is dat beide uitvoeringen 64 GB aan opslagruimte hebben voor het opslaan van je foto’s en andere bestanden. De hoeveelheid opslagcapaciteit is te vergroten door gebruik te maken van een SD-kaart.

Ook wat betreft hardware is de Xperia 10 Plus weer iets beter dan de Xperia 10. De Plus gebruikt namelijk de Snapdragon 636, en heeft 4 GB aan RAM. De Xperia 10 gebruikt de iets minder krachtige Snapdragon 630 chip, en heeft 3 GB aan werkgeheugen.

De batterij van de Xperia 10 heeft 2870 mAh aan capaciteit, en die van de 10 Plus 3000 mAh. Beide smartphones zijn snel opgeladen, omdat deze over Quick Charge 3.0 beschikken. Daarmee kun je de telefoon met 18W opladen.

Het prijsverschil tussen deze telefoons is zo’n 100 euro. De laagste prijs voor de Xperia 10 is op dit moment 399 euro op Bol.com. Ook de Xperia 10 Plus is op dit moment het voordeligst op Bol.com, met een prijs van 429 euro.

Het uiterlijk van deze smartphones is, op de afmeting na, nagenoeg gelijk. Beide telefoons zijn beschikbaar in 4 verschillende kleuren: zwart, blauw, roze, en zilver.

Sony Xperia L3 – compacte budgettelefoon (februari 2019)

Zoek je een nieuwe Sony telefoon voor weinig geld? De Xperia L3 is de nieuwste budgettelefoon van Sony.

Sony Xperia L3 Goedkope Sony Smarpthone

Sony Xperia L3

Bol.com (€179)

Van de genoemde telefoons heeft dit toestel het kleinste scherm; namelijk van 5.7 inch. Met een resolutie van 720×1440 heeft dit toestel ook een lagere pixeldichtheid, en is het beeld dus wat minder scherp.

Voor het maken van foto’s beschikt de L3 over een 13 MP hoofdcamera, en een 2 MP dieptesensor. Selfies kun je maken met de 8 MP camera aan de voorkant. Filmen gaat maximaal in de Full HD resolutie (1080p).

Qua besturingssysteem is dit het enige nieuwe toestel dat één Android-versie achterloopt. De Xperia L3 draait namelijk Android Oreo (8.0). Er is nog geen update naar Android Pie beschikbaar, en het is ook niet duidelijk of die nog komt.

De Xperia L3 bevat de Mediatek MT6762 Helio P22 chipset, heeft 3 GB aan RAM, en 32 GB aan opslagruimte. De lagere hoeveelheid opslagruimte is bij deze telefoon niet echt een probleem; net als bij alle eerder genoemde toestellen is deze uit te breiden met een microSD kaart.

Een eigenschap waar de L3 niet onder doet voor de krachtigere Xperia’s, is de batterij. De Xperia L3 beschikt namelijk over een batterij van 3300 mAh. Daarmee heeft de L3 van de nieuwe Sony telefoons van 2019 ook de langste batterijduur (volgens de de test van GSMarena).

De laagste prijs voor deze telefoon is op dit moment 179 euro op Bol.com. Je kunt de Xperia L3 bestellen in drie verschillende kleuruitvoeringen: zwart, zilver, en goud.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over de nieuwe Sony Xperia telefoons? Laat hieronder je vraag achter, en je krijgt gericht advies! Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Ook dan kun je hieronder een bericht achterlaten.

Plaats een reactie

2 reacties op “Nieuwe Sony Xperia? De nieuwste Sony telefoons! (2020)”

  • Hoi Rogier,

   Daar heb ik helaas geen verdere informatie over. Omdat deze telefoon nu al sinds eind januari verkrijgbaar is in het buitenland (bijvoorbeeld Amazon.com), maar nog niet in Nederland of andere Europese landen beschikbaar lijkt te zijn, denk ik dat deze niet verkrijgbaar wordt in Nederlandse webshops. Wel staat er op Amazon.com dat ze deze leveren naar Nederland, maar wel met een erg lange leverduur (1 tot 2 maanden).

   Groet,
   Guido

   Edit: ook BHphotovideo.com kan deze smartphone naar Nederland versturen, en geeft een verwachtte levertijd van 4-7 werkdagen aan.

   Beantwoorden
Send this to a friend