Samsung laptop kopen? Het huidige aanbod! (2020)

Laptop van Samsung kopen? Hoewel Samsung altijd een sterk aanbod aan smartphones, tablets, en TV‘s heeft, brengt Samsung slechts af en toe een laptop uit. In 2020 bracht Samsung voor het eerst sinds jaren weer nieuwe laptops uit.

In dit artikel vind je een overzicht van het huidige aanbod aan laptops van Samsung, met een omschrijving van alle belangrijke eigenschappen. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt, zodat je hier altijd een duidelijk overzicht van het aanbod aan Samsung laptops kunt vinden.

Tip: een volledige uitleg de belangrijke eigenschappen van een laptop? Bekijk dan de laptop koopgids!

Nieuwste Samsung laptop (2020): Samsung Galaxy Book S

De Samsung Galaxy Book S is de nieuwste laptop van Samsung. Deze is verkrijgbaar sinds mei 2020, en in Nederland te koop via Amazon.de. Deze laptop is verkrijgbaar in één configuratie, waarvan alle eigenschappen begin dit jaar werden aangekondigd op Samsung.com.

De Galaxy Book S is namelijk een 13.3 inch laptop, die duidelijk is gericht op draagbaar gebruik. Daarmee is deze goed te vergelijken met bijvoorbeeld de Macbook Air van Apple.

Samsung Laptop Galaxy Book S

Het beeldscherm heeft een Full HD resolutie (1920×1080 pixels), en is als touchscreen te gebruiken. Toch is dit géén 2-in-1 laptop. Het scherm is niet om te klappen, en ook niet los te koppelen van het toetsenbord-gedeelte.

Deze laptop zal gebruik maken van een Snapdragon 8cx Compute Platform SoC, met een octa-core processor (max 2.84 GHz). Daarnaast beschikt deze laptop over 8 GB RAM, en een SSD met 256 GB opslagruimte. Deze laptop maakt gebruik van Windows 10 als besturingssysteem.

Met de nadruk op mobiel gebruik heeft deze laptop een gewicht van slechts 960 gram. De laptops is verder ook erg compact; namelijk 1.18 cm dik, 20.3 cm diep, en 30.5 cm breed.

Met een grote batterij van 42 Wh, kun je deze laptop langdurig gebruiken voordat je deze weer moet opladen. Samsung geeft aan dat deze batterij het mogelijk maakt om wel 23 uur achtereen video te kijken voordat deze leeg is.

Een accuduur van 23 uur lijkt mij onwaarschijnlijk lang, omdat dat bijna twee keer zo lang als dat van de huidige laptops met de langste accuduur. Ik hoop dat Samsung dit waar kan maken, maar denk dat de accuduur in de praktijk lager zal liggen. Wanneer er tests van de batterijduur beschikbaar zijn, zal ik hiernaar verwijzen, zodat je een beter beeld krijgt wat je in de praktijk kunt verwachten.

De laptop beschikt over twee USB-C aansluitingen, een 3.5 mm koptelefoon aansluiting, en een ‘slot’ voor een microSD kaart en/of een SIM-kaart. Voor draadloze connectiviteit beschikt deze laptop over Bluetooth 5.0 en Wi-Fi 5.

Deze laptop wordt uitgebracht in twee verschillende kleuruitvoeringen; goud (Earthy Gold) en grijs (Mercury Gray). Op dit moment zijn er alleen afbeeldingen beschikbaar van de gouden uitvoering beschikbaar.

Bij de aankondiging van deze laptop gaf Samsung een adviesprijs van $999 aan. Wil je de laptop in Nederland kunnen krijgen, dan ligt de prijs op dit moment een stuk. Op dit moment is de enige aanbieder Amazon.de (bekijk prijs).

Samsung Galaxy Book Flex – 13.3 en 15.6 inch 2-in-1 laptop

De Samsung Galaxy Book Flex is een nieuwe laptop van Samsung, en sinds 2020 verkrijgbaar in Nederland, en te bestellen via Amazon.de.

Dit is een 2-in-1 laptop met Windows 10. Het touchscreen scherm van deze laptop is volledig om te vouwen, zodat je deze ook als tablet kunt gebruiken. Voor gebruik als tablet wordt ook de Samsung S Pen stylus meegeleverd.

Samsung Laptop Galaxy Book Flex 2020 2

Alle Galaxy Book Flex laptops maken gebruik van een QLED schermen met Full HD resolutie. QLED is een naam die Samsung vooral gebruikt bij televisies. Dit zijn LCD-LED schermen met een hoog contrast en een goede beeldkwaliteit. Daarmee is dit een alternatief op OLED.

Dit scherm heeft een groot kleurbereik, en beslaat 99,9% van de sRGB kleurruimte. Dat maakt deze schermen ook erg geschikt voor grafisch werk, zoals fotobewerking. Ook is de maximale helderheid van het scherm, met 600 nits, flink hoger dan dat van veel andere laptops. Dat maakt het mogelijk om deze laptop zonder problemen in het buitenlicht te gebruiken.

Wat betreft hardware is deze laptop verkrijgbaar met twee verschillende processors. Beide keuzes zijn processors uit Intel‘s 10e generatie: de Intel Core i5-1035G4, of de krachtigere Intel Core i7-1065G7. De hoeveelheid geheugen en opslag die je in deze laptops vindt, verschilt ook. Dit begint vanaf 8 GB RAM, en 256 GB aan SSD opslagruimte.

Met het compacte ontwerp is deze laptop gericht op draagbaar gebruik. De laptops zijn dan ook lichtgewicht: de 13.3 inch uitvoering weegt slechts 1.16 kg, en de 15.6 inch uitvoering 1.52 kg.

Ook de enorme 69.7 Wh batterij maakt deze laptop een zeer goede keuze voor mobiel gebruik. Samsung geeft een batterijduur van 20 uur op voor deze batterij bij het 13.3 inch scherm, en van 19 uur bij het grotere 15.6 inch scherm. Dat is een extreem lange batterijduur voor een laptop.

Omdat je waarschijnlijk niet de volledige batterijcapaciteit nodig hebt om een dag door te komen, is er nog een extra functie beschikbaar. Je kunt namelijk deze batterij gebruiken om draadloos andere apparaten, zoals je smartphone, op te laden. Leg simpelweg je smartphone op de touchpad van de laptop, en deze zal automatisch beginnen met opladen.

Deze laptop heeft twee Thunderbolt 3 ports, en één USB-C port voor het aansluiten van externe apparaten. Verder beschikt deze laptop over een 3.5 mm jack aansluiting, en een microSD kaart slot. Voor draadloze verbinding heeft de Galaxy Book Flex Bluetooth 5.0 en Wi-Fi 6 voor draadloze verbinding.

De Galaxy Book Flex heeft een strak, hoekig, design. Deze laptops zijn gedeeltelijk uitgevoerd in aluminium, en hebben allemaal een blauwe behuizing. Je hebt dus géén keuze voor andere kleuruitvoeringen.

Deze laptop bestellen? Bekijk de mogelijke configuraties en prijzen op Amazon.de.

Samsung Galaxy TabPro S (2-in-1 Windows tablet & laptop)

Een andere Samsung laptop die je op dit moment nog kunt kopen is de Samsung Galaxy TabPro S, die verkrijgbaar is sinds 2016. Dit is 2-in-1 laptop; een tablet en laptop in één. Deze laptop is verkrijgbaar met Windows 10 Home of met Windows 10 Pro.

Samsung Galaxy TabPro S - Samsung laptop en tablet in één

Deze laptop heeft een zeer goed beeldscherm. Het 12 inch touchscreen heeft een resolutie van 2160×1440 pixels. Daarnaast is dit ook één van de weinige laptops met een OLED scherm.

In tegenstelling tot de Galaxy Book S, is bij de TabPro S het scherm wél los te koppelen van het toetsenbord. Zowel aan de voor- als de achterkant van het schermgedeelte zit een 5 MP camera.

De TabPro S gebruikt de Intel Core m3-6Y30 processor; een dual-core processor met een maximale kloksnelheid van 2.2 GHz. Daarnaast bevat deze 4 GB aan RAM, en is er 128 GB aan opslagruimte beschikbaar.

Ook de Samsung Galaxy TabPro S is zeer geschikt voor mobiel gebruik. Zo is de TabPro S namelijk erg licht (696 gram) en erg compact. De TabPro S is slechts 6.3 mm dik, 29 cm breed en 19.9 cm diep.

Andere gunstige eigenschappen bij mobiel gebruik zijn de goede batterijduur (zo’n 10.5 uur), en de mogelijkheid om overal 4G internet verbinding te hebben als je een SIM-kaart plaatst.

Verder beschikt deze tablet over Wi-Fi 5 en Bluetooth 4.1 voor draadloze connectiviteit. Voor het aansluiten van externe apparaten is er een USB-C en een 3.5 mm koptelefoon-aansluiting beschikbaar.

De Samsung Galaxy TabPro S werd voor het eerst uitgebracht in 2016, en is ondertussen al minder goed beschikbaar in webwinkels. Toch is deze op moment van schrijven nog als nieuw te vinden op Bol.com, en flink goedkoper als tweedehands op Amazon.de.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van een Samsung laptop? Of opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter!

Plaats een reactie

2 reacties op “Samsung laptop kopen? Het huidige aanbod! (2020)”

  • Hoi B Ippel,

   Ja, het is mogelijk om in Windows 10 de taal aan te passen. De instructies daarvoor zijn in deze video te zien.
   Als het goed is hebben deze laptops trouwens een QWERTY toetsenbord, dus niet de Duitse QWERTZ-indeling. Dat gaat trouwens alleen om de letter die op de toetsen staat, want ook de indeling van het toetsenbord is in Windows aan te passen.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
Send this to a friend