Samsung laptop kopen? Het huidige aanbod! (2019)

Door | 4 november 2019

Laptop van Samsung kopen? Hoewel Samsung altijd een sterk aanbod aan smartphones, tablets, en TV’s heeft, brengt Samsung slechts af en toe een laptop uit. Op het moment van schrijven, herfst 2019, is het aanbod aan Samsung laptops zeer gering.

Op dit moment is er namelijk slechts één Samsung laptop te koop in Nederland: de drie jaar oude Samsung Galaxy TabPro S. Dit is zogenaamde 2-in-1 laptop, en dus ook te gebruiken als tablet. Wel is er goed nieuws: binnenkort komt er een nieuwe Samsung laptop aan: De Samsung Galaxy Book S.

In dit artikel bespreek ik beide producten. Ook zal deze pagina bijwerken als Samsung nieuwe laptops uitbrengt, zodat je hier altijd een duidelijk overzicht van het aanbod aan Samsung laptops kunt vinden.

Binnenkort: Samsung Galaxy Book S – 13.3″ Samsung laptop

Hoewel het nog onduidelijk is wanneer deze laptop precies beschikbaar is, zal het niet lang meer duren. Ondertussen zijn namelijk alle details over deze laptop al bekend.

De Galaxy Book S is namelijk een 13.3 inch laptop, die duidelijk is gericht op draagbaar gebruik. Daarmee is deze goed te vergelijken met bijvoorbeeld de Macbook Air van Apple.

Samsung Laptop Galaxy Book S

Het beeldscherm heeft een Full HD resolutie (1920×1080 pixels), en is als touchscreen te gebruiken. Toch is dit géén 2-in-1 laptop. Het scherm is niet om te klappen, en ook niet los te koppelen van het toetsenbord-gedeelte.

Deze laptop zal gebruik maken van een Snapdragon 8cx Compute Platform SoC, met een octa-core processor (max 2.84 GHz). Daarnaast beschikt deze laptop over 8 GB RAM, en een SSD met 256 GB opslagruimte. Deze laptop maakt gebruik van Windows 10 als besturingssysteem.

Met de nadruk op mobiel gebruik heeft deze laptop een gewicht van slechts 960 gram. De laptops is verder ook erg compact; namelijk 1.18 cm dik, 20.3 cm diep, en 30.5 cm breed.

Met een grote batterij van 42 Wh, kun je deze laptop langdurig gebruiken voordat je deze weer moet opladen. Samsung geeft aan dat deze batterij het mogelijk maakt om wel 23 uur achtereen video te kijken voordat deze leeg is.

Een accuduur van 23 uur lijkt mij onwaarschijnlijk lang, omdat dat bijna twee keer zo lang als dat van de huidige laptops met de langste accuduur. Ik hoop dat Samsung dit waar kan maken, maar denk dat de accuduur in de praktijk lager zal liggen. Wanneer de laptop beschikbaar is zal ik verwijzen naar testresultaten van de accuduur, zodat je een beter beeld krijgt wat je in de praktijk kunt verwachten.

De laptop beschikt over twee USB-C aansluitingen, een 3.5 mm koptelefoon aansluiting, en een ‘slot’ voor een microSD kaart en/of een SIM-kaart. Voor draadloze connectiviteit beschikt deze laptop over Bluetooth 5.0 en Wi-Fi 5.

Deze laptop wordt uitgebracht in twee verschillende kleuruitvoeringen; goud (Earthy Gold) en grijs (Mercury Gray). Op dit moment zijn er alleen afbeeldingen beschikbaar van de goude uitvoering beschikbaar.

Bij de aankondiging van deze laptop gaf Samsung een adviesprijs van $999 aan. Omgerekend is dat ongeveer 900 euro, maar vaak liggen de werkelijke prijzen in Nederland hoger dan de omgerekende prijs in dollar.

Samsung Galaxy TabPro S (2-in-1 Windows tablet & laptop)

De enige Samsung laptop die je op dit moment kunt kopen is de Samsung Galaxy TabPro S. Dit is 2-in-1 laptop; een tablet en laptop in één. Deze laptop is verkrijgbaar met Windows 10 Home of met Windows 10 Pro.

Samsung Galaxy TabPro S - Samsung laptop en tablet in één

Deze laptop heeft een zeer goed beeldscherm. Het 12 inch touchscreen heeft een resolutie van 2160×1440 pixels. Daarnaast is dit ook één van de weinige laptops met een OLED scherm.

In tegenstelling tot de Galaxy Book S, is bij de TabPro S het scherm wél los te koppelen van het toetsenbord. Zowel aan de voor- als de achterkant van het schermgedeelte zit een 5 MP camera.

De TabPro S gebruikt de Intel Core m3-6Y30 processor; een dual-core processor met een maximale kloksnelheid van 2.2 GHz. Daarnaast bevat deze 4 GB aan RAM, en is er 128 GB aan opslagruimte beschikbaar.

Ook de Samsung Galaxy TabPro S is zeer geschikt voor mobiel gebruik. Zo is de TabPro S namelijk erg licht (696 gram) en erg compact. De TabPro S is slechts 6.3 mm dik, 29 cm breed en 19.9 cm diep.

Andere gunstige eigenschappen bij mobiel gebruik zijn de goede batterijduur (zo’n 10.5 uur), en de mogelijkheid om overal 4G internet verbinding te hebben als je een SIM-kaart plaatst.

Verder beschikt deze tablet over Wi-Fi 5 en Bluetooth 4.1 voor draadloze connectiviteit. Voor het aansluiten van externe apparaten is er een USB-C en een 3.5 mm koptelefoon-aansluiting beschikbaar.

De Samsung Galaxy TabPro S werd voor het eerst uitgebracht in 2016, en is ondertussen al minder goed beschikbaar in webwinkels. Toch is deze op moment van schrijven nog als nieuw te vinden op Bol.com, en flink goedkoper als tweedehands op Amazon.de.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van een Samsung laptop? Of opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *