Intel Core i9 laptop kopen? Drie beste i9 laptops!

Op zoek naar een laptop met een krachtige Intel Core i9 processor? Processors van de Core i9 serie van Intel zijn de krachtigste processors die er in laptops beschikbaar zijn. De Core i9 processors zijn zeer geschikt voor professionele toepassingen, zoals het renderen van video’s met een hoge resolutie en het compilen van programmacode. Daarnaast zijn deze processors ook erg snel bij ander gebruik, waaronder gaming.

Er zijn maar weinig laptops die gebruik maken de Core i9 processors. Toch zijn er meerdere goede opties. Van de beschikbare laptops heb ik een selectie gemaakt van drie goede Core i9 laptops voor verschillende doeleinden:

  • MSI GT75 9SG-256NL – Beste (gaming) laptop met een Core i9 processor. Dit is simpelweg de krachtigste laptop die je kunt kopen.
  • Apple MacBook Pro (2019) MV912N/A – Ultrabook met een i9 processor. Dit is een krachtige, maar draagbare (business) laptop.
  • Asus Zenbook Pro UX580GE-E2048T – Goedkoopste laptop met en i9 processor. Wil je een i9 processor, maar zo min mogelijk uitgeven? Dan is dit de beste optie.

Hieronder ga ik verder in op de drie genoemde laptops.

MSI GT75 9SG-256NL – Beste (gaming) laptop met Core i9

De GT75 9SG-256NL is een gaming laptop van MSI met de Core i9-9980HK; de krachtigste i9 processor die op dit moment beschikbaar is. De i9-9980HK is een octa-core processor (8 kernen) met een kloksnelheid van 2.9 tot 5 GHz.

Msi Gt75 9sg 256nl Beste Intel Core I9 Laptop

MSI GT75 9SG-256NL

Alternate.nl (€3599)

Daarnaast is de kloksnelheid verder te verhogen door overclocking, omdat deze processor ‘unlocked’ is. Naast deze zeer krachtige processor beschikt deze laptop over de GeForce RTX 2080 videokaart.

De GeForce RTX 2080 is simpelweg dé krachtigste videokaart die er op dit moment worden toegepast in laptops.

Verder beschikt deze laptop over 32 GB aan RAM. Met al deze eigenschappen is deze laptop in staat om grafisch veeleisende games in 4K resolutie te spelen met een goede framerate.

Daarom is deze laptop ook uitgerust met een 4K scherm, met een verversingssnelheid van 60 Hz. Het scherm van deze laptop heeft een beelddiagonaal van 17.3 inch, en is daarmee groot genoeg om comfortabel te kunnen gamen zonder een extern scherm aan te sluiten.

Voor het installeren van games en het opslaan van je overige bestanden, beschikt deze laptop over een SSD van 512 GB, en een HDD van 1 TB.

Met al deze eigenschappen is dit de beste i9 gaming laptop. Daarnaast is deze laptop ook zeer geschikt als workstation voor professionele toepassingen. Het nadeel van deze laptop is dat al deze krachtige hardware ervoor zorgt dat deze groot en zwaar uitvalt. De laptop weegt daardoor namelijk 4.56 kg.

De MSI GT75 9SG-256NL kopen? Op het moment van schrijven is de laagste prijs voor deze laptop 3599 euro op Alternate.nl. Daarmee krijg je 1100 euro korting op de oorspronkelijke prijs.

Apple MacBook Pro MV912N/A – Intel Core i9 Apple laptop

Zoek je een Intel Core i9 laptop die je gemakkelijker kunt meenemen? De Apple MacBook Pro uit 2019 is beschikbaar in een veel verschillende configuraties, waaronder meerdere met een Core i9 processor.

Apple Macbook Pro Mv912na

Apple MacBook Pro (2019) MV912N/A

Bol.com (€3199)

Een goede prijs-prestatieverhouding vind je bij de uitvoering met het modelnummer MV912N/A. Naast de i9 processor bevat deze laptop de AMD Radeon Pro 560X videochip, en 16 GB aan RAM.

Daarmee is deze laptop ruimschoots krachtig genoeg voor professionele toepassingen, waaronder het renderen van videomateriaal met een hoge resolutie.

De MacBook Pro 2019 richt zich ook duidelijk op gebruik voor foto- en videobewerking. Zo heeft deze laptop een 15.4 inch ‘Retina’ scherm, met 2880×1800 resolutie. Naast de hoge resolutie, kan het scherm ook 100% van de zeer grote P3 kleurruimte weergeven.

Daarnaast heeft het scherm ook een hoge helderheid, van maximaal 500 nits. Samenvattend voldoet dit scherm daarom aan alle belangrijke eigenschappen voor fotobewerking.

Deze Macbook beschikt daarnaast over de zogenaamde ‘Touch Bar’. Dat is een dun, langwerpig touchscreen boven de toetsen. Binnen bepaalde programma’s, waaronder Adobe Photoshop, heeft de Touch Bar ingebouwde functies. Bijvoorbeeld het selecteren van kleuren.

Met een SSD van 512 GB beschikt deze laptop over voor het meeste gebruik over voldoende opslagruimte.

Deze laptop is een stuk dunner en lichter dan de eerder genoemde gaming laptop van MSI. Deze MacBook Pro laptop is slechts 1.6 cm dik, en weegt slechts 1830 gram. Daarmee is deze krachtige laptop gemakkelijk mee te nemen. Bij mobiel gebruik is daarnaast de lange batterijduur, van zo’n 10 uur, erg handig.

Deze laptop kopen? Op dit moment is de laagste prijs voor deze laptop 3199 euro op Bol.com.

Asus Zenbook Pro UX580GE-E2048T – Goedkoopste i9 laptop

Wil je graag een laptop met een Intel Core i9 processor, maar zo min mogelijk geld uitgeven? Echt goedkoop wordt het helaas niet. De laagst geprijsde laptop met een i9 is de Zenbook Pro UX580GE-E2048T van Asus, die op dit moment verkrijgbaar is vanaf 2399 euro.

Asus Zenbook Pro Ux580ge E2048t

Asus Zenbook Pro UX580GE-E2048T

Amazon.de (bekijken)

Hoewel dit de goedkoopste laptop met een Intel Core i9 processor is, is dit nog steeds een zeer capabele ultrabook. Met het Windows besturingssysteem is dit ook een interessante tegenhanger van de eerder genoemde Apple laptop met MacOS.

De Zenbook maakt gebruik van de Intel Core i9-8950HK processor. Dit is een hexa-core processor met een kloksnelheid van 2.9 tot 4.8 GHz. Daarnaast bevat deze laptop de GeForce GTX 1050 Ti videochip, die krachtiger is dan de Radeon Pro 560X van de eerder genoemde MacBook.

Met deze videokaart is het ook mogelijk om te gamen, maar zul je ‘medium’ instellingen moeten gebruiken om goede framerates te halen bij grafisch zware games.

Verder beschikt deze laptop over 16 GB aan RAM, en een SSD van 1 TB. Met deze eigenschappen is deze laptop, ondanks de lagere prijs, nog steeds krachtig genoeg voor elk denkbaar professioneel gebruik.

Deze laptop beschikt over een 15.6 inch scherm met 4K resolutie, dat 100% van de sRGB kleurruimte kan weergeven. Daarmee heeft dit scherm een betere resolutie van die van de eerder genoemde MacBook. Wel is de kleurruimte kleiner.

De Asus Zenbook Pro 15 laptops hebben daarnaast nog een unieke eigenschap; het zogenaamde ScreenPad. Dat houdt in dat het touchpad van deze laptop ook een scherm bevat. Dit kleine scherm onder het toetsenbord kun je, net als de Touch Bar van de MacBook, gebruiken voor extra functionaliteit, zoals shortcuts.

Een belangrijk voordeel van deze laptop is de zeer goede accuduur van zo’n 14 uur. De lange accuduur, in combinatie met het lage gewicht van slechts 1.89 kg maakt deze laptop zeer geschikt voor mobiel gebruik.

Hoewel dit de goedkoopste Intel Core i9 laptop is, is dit kortom dus een zeer krachtige ultrabook. Deze laptop is het moment van schrijven het goedkoopste op Amazon.de, maar ook verkrijgbaar op Mediamarkt.nl.

Andere laptop met een Intel Core i9 processor?

Zoek je toch iets anders dan de drie genoemde opties, en wil je meer laptops met een Intel Core i9 processor bekijken? Hieronder links naar het volledige aanbod van Intel Core i9 processors bij verschillende webshops:

Meer informatie over i9 laptop processors? Zie ook: benchmarks van i9 mobiele processors.

Vragen of opmerkingen?

Nog vragen over het kopen van een laptop met een Intel Core i9 processor? Zoek je een laptop met andere eigenschappen dan de drie hierboven genoemde opties, en wil je aanraders? Of heb je andere vragen of opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Laat dan hieronder je bericht achter!

Meer informatie over het kopen van een laptop? Zie dan het artikel ‘beste laptop‘ en de volledige laptop koopgids.

Plaats een reactie

Send this to a friend