Bose (bluetooth) koptelefoon kopen? Alle opties (2020)!

Op zoek naar een (nieuwe) Bose koptelefoon, maar weet je nog niet welke? In dit artikel geef ik een duidelijk overzicht van alle huidige koptelefoons van Bose (herfst 2020), zodat je gemakkelijk de beste Bose koptelefoon kunt vinden voor jouw voorkeuren.

Bose heeft in vergelijking met andere audiobedrijven maar een beperkte hoeveelheid koptelefoons beschikbaar. Zo zijn er op dit moment vier verschillende keuzes.

Op deze pagina vind je eerst een vergelijktabel waar je deze vier Bose koptelefoons kunt vergelijken op eigenschappen. Daarna vind je per product meer informatie over elke koptelefoon, inclusief de voordelen en nadelen hiervan. Ook lees je hier welke koptelefoon een goede keuze is voor welke type gebruik.

Bose koptelefoons vergelijken op eigenschappen

In onderstaande vergelijktabel vind je alle belangrijke eigenschappen van de huidige Bose koptelefoons.

On-ear Wireless SoundLink
around-ear II
QuietComfort 35 II Noise Cancelling
Headphones 700
Bose On Ear Wireless Headphones Bose Soundlink Around Ear Wireless Headphones Ii Bose Quietcomfort 35 Wireless Headphones Ii Bose Noise Cancelling Headphones 700
Adviesprijs: €199,95 €229,95 €349,95 €399,95
Introductiejaar: 2018 2015 2017 2019
Audio-eigenschappen
Type: On-ear Over-ear Over-ear Over-ear
Speaker driver: onbekend onbekend 40 mm
Active Noise Control? (ANC)
Connectiviteit en aansluitingen
Bluetooth? Ja Ja Ja Ja, versie 5.0
NFC?
AUX in?
Batterij en opladen
Batterijduur (BT): 15 uur 15 uur 20 uur 20 uur
Batterijduur (alleen NC): 40 uur onbekend
Oplaadtijd: 1.5 uur 3 uur 2 uur 2,5 uur
Opladen via: Micro-USB Micro-USB Micro-USB USB-C
Bediening en functies
Bediening: Knoppen Knoppen Knoppen Knop- en touchbediening
Voice control? Ja, Google Assistant Ja, Google Assistant Ja, Google Assistant Ja, Google Assistant
Handsfree bellen?
App ondersteuning? Nee Ja, Bose Connect Ja, Bose Connect Ja, Bose Music-app
Fysieke eigenschappen
Gewicht: 161.6 gram 200 gram 240 gram 250 gram
Inklapbaar? Ja Nee Ja Nee
Waterdicht? Nee Nee Nee Nee
Kleur: Zwart Zwart, wit Zwart, zilver, roze, blauw Zwart, zilver, blauw
Bestellen en levering
Meegeleverd (1): Draagetui,
Micro-USB kabel,
3.5 mm AUX kabel
Draagetui,
Micro-USB kabel,
3.5 mm AUX kabel
Draagetui,
Micro-USB kabel,
3.5 mm AUX kabel
Draagetui,
USB-C kabel,
3.5 mm AUX kabel
Officiële site: Bose.nl Bose.nl Bose.nl Bose.nl
Huidige prijs
en bestellen:
Bol.com
Coolblue.nl
Amazon.nl
Bol.com
Coolblue.nl
Amazon.nl
Bol.com
Coolblue.nl
Amazon.nl
Bol.com
Coolblue.nl
Amazon.nl

1: Verder wordt er bij alle producten een handleiding meegeleverd.

TIP: meer informatie over de genoemde eigenschappen? Lees dan de koptelefoon koopgids!

Bose on-ear wireless: goedkoopste Bose koptelefoon

De Bose on-ear wireless headphones zijn de goedkoopste headphones van Bose. Omdat Bose een luxe-merk is, zijn deze met een huidige prijs van rond de 160 euro echter nog steeds niet echt goedkoop. Verder is dit de enige on-ear koptelefoon van Bose. Bij het dragen van deze koptelefoon vallen de oorkussens tegen je oorschelp.

Bose On Ear Wireless Headphones

Bose on-ear
wireless headphones

Bekijk op Amazon.nl

Omdat dit een on-ear koptelefoon is, wordt het omgevingsgeluid minder geblokkeerd. Wel zul je zo beter op de hoogte zijn van je omgeving, waardoor ze veiliger zijn bij buitengebruik. Ook zijn on-ear koptelefoons minder warm dan over-ear koptelefoons.

Met de dikke oorkussens, de hoofdband met een flinke hoeveelheid padding, en de verstelbare hoofdband, is er bij het ontwerp van deze headphones duidelijk gedacht aan het draagcomfort. Ook het lichte gewicht van 161.6 gram draagt bij aan het draagcomfort van deze koptelefoon.

Ook is het lichte gewicht in voordeel bij het meenemen van deze koptelefoon. Daarnaast kun je bij deze koptelefoon de oorschelpen naar binnen klappen. Zo worden ze compacter, en nog gemakkelijker mee te nemen. Zo past deze koptelefoon bijvoorbeeld in een grote jaszak, of in een voorvakje van een rugtas. Ook kun je de Bose on-ear wireless headphones veilig vervoeren in de meegeleverde draagetui.

De Bose on-ear wireless headphones zijn, zoals de naam doet vermoeden, draadloos te gebruiken. Je kunt deze koptelefoon namelijk over bluetooth verbinden, bijvoorbeeld met je smartphone of tablet. Eenmaal verbonden zal de koptelefoon alle audio van het verbonden apparaat afspelen.

Toch is het daarnaast ook mogelijk om de koptelefoon bedraad aan te sluiten. Daarvoor heeft deze een AUX ingang, en kun je deze met de meegeleverde 3.5 mm jack kabel aansluiten op apparaten.

Met een bluetooth verbinding werkt deze koptelefoon op de ingebouwde accu. De accuduur is zo’n 15 uur. Om een lege batterij op te laden kun je deze met de meegeleverde micro-USB naar USB-A kabel aansluiten op een USB charger, of op een USB port van bijvoorbeeld een laptop of een PC. De batterij is na zo’n 1.5 uur opladen weer vol.

Sluit je deze koptelefoon bedraad aan, dan zorgt het aangesloten apparaat voor de energievoorziening. Als de batterij eenmaal leeg is, zou je deze dus ook bedraad kunnen aansluiten om verder te luisteren.

Je kunt deze koptelefoon op het (draadloos) aangesloten apparaat bedienen. Zo kun je hier muziek kiezen, of het volume aanpassen. Ook kun je gebruik maken van de knoppen op de koptelefoon om deze te bedienen.

Met de ingebouwde microfoons kun je met deze koptelefoon daarnaast handsfree bellen, of opdrachten geven aan de voice assistant van het gekoppelde apparaat.

Van de vier beschikbare koptelefoons van Bose, is dit de enige die slechts in één kleur beschikbaar is, namelijk in het zwart. Deze koptelefoon kopen? Bekijk de huidige prijs en beschikbaarheid op Bol.com, Coolblue.nl, of Amazon.nl.

Bose SoundLink around-ear wireless headphones II

De Bose SoundLink around-ear wireless headphones II zijn over-ear headphones. Deze koptelefoon is iets duurder dan de voorgenoemde on-ear koptelefoon van Bose.

Bose Soundlink Around Ear Wireless Headphones Ii

Bose SoundLink around-ear
wireless headphones II

Bekijk op Bol.com

Omdat dit een over-ear koptelefoon is, zal deze meer omgevingsgeluid blokkeren. Zo kun je je beter afsluiten van een rumoerige omgeving, en zal het geluid van de muziek daarnaast zuiverder klinken. Wel zijn over-ear headphones altijd warmer. Daarmee is dit een goede keuze om te gebruiken als je stilzit en je wilt afsluiten.

Helaas is dit géén noise cancelling koptelefoon, en heeft deze dus géén actieve noise control. De Bose QuietComfort en Bose NC 700 wél. Deze zijn daarom een nog betere keuze voor het blokkeren van omgevingsgeluid.

Ook deze koptelefoon heeft dikke oorkussens, een hoofdband met veel padding, en is de hoofdband verstelbaar. Door de grotere over-ear oorschelpen is deze koptelefoon wel wat zwaarder, en weegt deze namelijk 200 gram.

Een nadeel is dat de oorschelpen niet naar binnen te klappen zijn. Daarom is deze een stuk minder compact dan de Bose on-ear wireless headphones. Wel krijg je ook bij deze koptelefoon een draagetui om deze veilig en gemakkelijk te vervoeren.

De Bose SoundLink around-ear II is draadloos te gebruiken over bluetooth. Eenmaal verbonden over bluetooth zal deze koptelefoon al het geluid van het verbonden apparaat afspelen. Onder je bluetooth instellingen staat deze koptelefoon aangegeven als de ‘Bose AE2 SoundLink’.

Daarnaast heeft deze koptelefoon onder de rechter oorschelp een NFC aanraakpunt. Dat maakt het mogelijk om sneller een bluetooth-verbinding te leggen. Heb je bijvoorbeeld een smartphone met NFC? Dan hoef je deze alleen tegen de rechter oorschelp van deze koptelefoon aan te houden, en en wordt automatisch verbinding gelegd.

Ook is het mogelijk om deze koptelefoon bedraad aan te sluiten. De benodigde 3.5 mm AUX kabel daarvoor wordt meegeleverd.

Voor draadloos afspelen maakt deze koptelefoon gebruik van de ingebouwde accu. Deze is goed voor zo’n 15 uur muziek afspelen. Een lege accu is op te laden over USB. De benodigde micro-USB laadkabel wordt meegeleverd. Een lege batterij weer volledig opladen duurt zo’n 3 uur.

Bij een bedrade verbinding wordt de ingebouwde batterij niet gebruikt. Zo is een bedrade verbinding dus ook een goede optie als de batterij eenmaal leeg is.

Deze koptelefoon is op het draadloos of bedraad verbonden apparaat te bedienen. Is je smartphone uit handbereik? Dan kun je ook gebruik maken van de knoppen op de koptelefoon. Daarmee kun je onder andere de muziek pauzeren, het volume aanpassen, of naar een volgend nummer gaan.

Verder is het mogelijk om stemcommando’s te gebruiken. Deze koptelefoon bevat namelijk ingebouwde microfoons. Daarmee is het mogelijk om de voice assistant van aangesloten apparaat te bedienen. Ook maken deze microfoons het mogelijk om handsfree te bellen bij een bluetooth verbinding met je smartphone.

Deze koptelefoon is beschikbaar in twee verschillende kleurstellingen, namelijk zwart met blauwe accenten, en wit met beige accenten. Deze koptelefoon bestellen? Bekijk de huidige prijs en beschikbaarheid op Bol.com, Coolblue.nl, of Amazon.nl.

Bose QuietComfort 35 II: beste Bose ANC koptelefoon

De Bose QuietComfort 35 wireless headphones II, beter bekend als de ‘Bose QuietComfort 35 II’, zijn de populairste koptelefoons van Bose. Dat heeft voornamelijk te maken met de zeer goede ANC, gecombineerd met de goede geluidskwaliteit.

Bose Quietcomfort 35 Wireless Headphones Ii

Bose QuietComfort 35
wireless headphones II

Bekijk op Bol.com

De QC 35 II zijn namelijk over-ear headphones, en ondersteunen Active Noise Control. Dat houdt in dat microfoons in deze koptelefoon luisteren naar het omgevingsgeluid, en dit door middel van tegengeluid voor de luisteraar neutraliseren. Zo is het met het dragen van deze koptelefoon nóg stiller voor de drager dan met een normale over-ear koptelefoon.

Ook is de intensiteit van de noise control te regelen, en kun je kiezen voor drie verschillende niveaus. Met de goede ANC is deze koptelefoon een goede keuze om ruis te onderdrukken als je reist met de trein, bus, of vliegtuig. Ook is dit een goede keuze om gefocust te kunnen werken of studeren. Je kunt ook gebruik maken van alleen ANC, zonder muziek af te spelen.

Bij deze koptelefoon is er dan ook veel aandacht gericht op draagcomfort, zodat je deze de hele dag kunt dragen. Deze koptelefoon heeft dikke en zachte oorkussens, en een dik kussen onder de hoofdband. Daarnaast is de hoofdband te verstellen in lengte, en kunnen de oorschelpen draaien en kantelen om een goede aansluiting te maken rondom je oren.

Om deze koptelefoon gemakkelijk en veilig mee te nemen, wordt deze geleverd met een draagetui. Omdat de oorschelpen in te klappen zijn, blijft deze in de etui redelijk compact. Ook valt het gewicht van deze koptelefoon (240 gram) nog erg mee.

Dit is een draadloze koptelefoon, die je met elk denkbaar apparaat met bluetooth kunt verbinden. Ook beschikt de QC 35 II over NFC, zodat je snel een bluetooth verbinding kan maken door een andere NFC-apparaat hier tegenaan te houden.

Ook is het mogelijk om de koptelefoon bedraad aan te sluiten. Hiervoor wordt de benodigde 3.5 mm jack kabel ook meegeleverd.

Voor zowel het draadloos afspelen van muziek als het gebruik van de ANC maakt deze koptelefoon gebruik van de ingebouwde batterij. De ingebouwde accu is goed voor 20 uur afspelen van muziek met ANC. Sluit je de koptelefoon bedraad aan, dan kost het afspelen van muziek geen batterij. Luister je bedraad muziek, dan kun op een volle batterij 40 uur gebruik maken van ANC.

Een lege accu kun je opladen via met de meegeleverde micro-USB laadkabel. De accu is na zo’n 2 uur opladen weer vol.

De koptelefoon is op het verbonden apparaat te bedienen. Daarnaast zitten er meerdere knoppen op de koptelefoon voor het bedienen van het volume en de af te spelen muziek. Ook kun je met één van deze knoppen de spraakassistent van het verbonden apparaat inschakelen. Daarna kun je met verschillende stemcommando’s de koptelefoon en/of je smartphone bedienen. Ook maken de ingebouwde microfoons van deze koptelefoon het mogelijk om handsfree te bellen.

Van alle huidige Bose koptelefoons, is de QuietComfort 35 II beschikbaar in de meeste kleuruitvoeringen. Zo is deze verkrijgbaar in het zwart, zilver, roze (roségoud), en blauw (midnight blue). Deze koptelefoon kopen? Bekijk de huidige beschikbaarheid en prijs op Bol.com, Coolblue.nl, of Amazon.nl.

Bose Noise Cancelling headphones 700: de nieuwste

De Bose Noise Cancelling headphones 700 (ofwel Bose NC 700), is de nieuwste koptelefoon van Bose. Net als de QC 35 II, is dit een over-ear koptelefoon met active noise control (ANC). Daarmee heeft deze ook dezelfde gebruikstoepassing. Wel zijn er meerdere verschillen. Naast het flink verschillende ontwerp, heeft deze koptelefoon ook nog een aantal extra functies.

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Bose Noise Cancelling
Headphones 700

Bekijk op Bol.com

Een overeenkomst is dat de ANC ook bij deze koptelefoon is in te stellen in drie verschillende niveaus.

Ook heeft deze koptelefoon een goed draagcomfort door de verstelbare hoofdband, met aan de onderkant een kussen van met siliconen bedekt schuim. De oorschelpen zitten onder een kleine hoek naar achteren, waardoor deze beter over de oren vallen.

Daarnaast hebben deze oorschelpen dikke oorkussens, die met leer zijn overtrokken. De oorschelpen zijn ten opzichte van de hoofdband in alle richtingen te kantelen, waardoor deze bij het dragen automatisch de juiste stand aannemen om aan te sluiten op de vorm van je hoofd.

De hoofdband zelf is uitgevoerd in staal, waardoor deze koptelefoon stevig maar flexibel is. Om deze te vervoeren wordt er verder een draagetui meegeleverd. Ondanks het slanke design, is deze koptelefoon iets zwaarder dan de QC 35 II, namelijk 250 gram.

Net als de eerder genoemde headphones van Bose, is dit een bluetooth koptelefoon. Deze koptelefoon gebruikt een nieuwe bluetooth versie, namelijk bluetooth 5.0. Een klein nadeel is dat de Bose NC700 géén NFC heeft, en zul je de verbinding moeten leggen via de bluetooth instellingen op je telefoon.

Net als met alle voorgenoemde Bose koptelefoons, is het ook mogelijk om de Bose Noise Cancelling headphones 700 bedraad aan te sluiten. Hiervoor wordt er een 3.5 naar 2.5 mm AUX kabel meegeleverd. Deze sluit je met de kleine pin (2.5 mm) aan op de koptelefoon, en met de 3.5 mm jack op bijvoorbeeld je smartphone of je laptop.

Als extra verbindingsmogelijkheid beschikt deze koptelefoon over SimpleSync. Dat maakt het mogelijk om draadloos te verbinden met verschillende Bose soundbars. In dat geval werkt de soundbar als zender, en wordt het geluid van de televisie waar de soundbar op aangesloten is, afgespeeld op de Headphones 700. Daarnaast werkt SimpleSync ook met de Bose Home Wi-Fi speakers.

Deze koptelefoon heeft een ingebouwde accu, met een accuduur van 20 uur voor het luisteren van muziek met ANC. Ook is het mogelijk om ANC te gebruiken zonder muziek te luisteren. In tegenstelling tot bij de QuietComfort 35 II, geeft Bose bij de headphones 700 hiervoor géén accuduur op.

Omdat dit de nieuwste Bose headphones zijn, maakt deze ook gebruik van een nieuwere USB-standaard. Zo heeft deze namelijk een USB-C ingang voor het opladen van de accu. Je kunt de meegeleverde USB-A naar USB-C kabel gebruiken om deze aan te sluiten op een USB-lader, of op een USB poort op je computer. Eenmaal aangesloten, begint de koptelefoon meteen op te laden.

De accu is na 2.5 uur opladen weer volledig vol. Heb je geen tijd om de batterij volledig op te laden? Na 15 minuten opladen is de batterij vol genoeg om deze 3.5 uur lang te gebruiken.

Ook deze koptelefoon is op het verbonden apparaat te bedienen. Daarnaast zitten er een aantal knoppen op de koptelefoon. Maar om de muziek te bedienen maakt deze gebruik van touch-bediening. De voorkant van de rechter-oorschelp is een aanraakoppervlak. Hier kun je met tikken en veegbewegingen de koptelefoon mee bedienen. Zo kun je hier bijvoorbeeld omhoog vegen om het volume te verhogen.

Eén van de knoppen op de koptelefoon schakelt de spraakassistent van het verbonden apparaat in. Je kunt de koptelefoon, of bijvoorbeeld je smartphone, vervolgens bedienen met stemcommando’s. De koptelefoon luistert naar deze commando’s met de ingebouwde microfoons. Ook maken deze microfoons het mogelijk om met de Headphones 700 handsfree te bellen.

Een laatste mogelijkheid om nog meer controle over de koptelefoon te hebben, is door gebruik te maken van de Bose Music-app. Zo kun je met deze app bijvoorbeeld de equalizer (EQ) van de koptelefoon aanpassen.

Deze koptelefoon is beschikbaar in drie verschillende kleuruitvoeringen, namelijk in het zwart, zilver (‘Luxe Silver’), en blauw (Triple Midnight).

De Bose NC headphones 700 kopen? Bekijk de huidige beschikbaarheid en prijs op Bol.com, Coolblue.nl, of Amazon.nl.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een Bose koptelefoon? Je kunt hieronder een bericht met je vraag achterlaten. Ervaring met één of meer van de genoemde producten? Laat het hieronder weten in een korte review!

Tip: meer informatie over het kiezen van een koptelefoon? Zie ook: beste koptelefoon en de koptelefoon koopgids.

Plaats een reactie

Send this to a friend