Bose Home Speakers? Alle (Wi-Fi) smart speakers van Bose!

Wil je een Bose Home speaker kopen, maar weet je nog niet welke? Of zoek je juist een combinatie van meerdere Wi-Fi speakers van Bose voor multi-room audio? Op deze pagina vind je een vergelijking en uitleg van de huidige productlijn van Bose.

Op dit moment bestaat de Bose Home lijn aan Wi-Fi speakers uit drie producten, namelijk de:

Alle drie de Bose Home speakers ondersteunen daarnaast ook bluetooth. Al deze speakers zijn voorversterkt, en kun je daarom rechtstreeks aansluiten op het stopcontact, zonder tussenkomst van een versterker.

Hieronder vind je eerst een vergelijking van de eigenschappen van de drie verschillende speakers. Daarna volgt er per speaker een uitgebreidere beschrijving.

Bose Portable Home speaker vs 300 vs 500 vergelijking

In de onderstaande tabel kun je de verschillende Bose Home speakers vergelijken op eigenschappen.

Portable Home Home speaker 300 Home speaker 500
Bose Portable Home Speaker Bose Home Speaker 300 Bose Home Speaker 500
Prijs (1): €339 €259 €339
Speakers: 1× woofer
1× woofer 2× woofer
Audiokanalen: 1.0 (mono) 1.0 (mono) 2.0 (stereo)
Totaal vermogen: onbekend onbekend onbekend
Frequentiebereik: onbekend onbekend onbekend
Wi-Fi: Ja, versie onbekend Ja, versie onbekend Ja, versie onbekend
Bluetooth? Ja, versie 4.2 Ja, versie 4.2 Ja, versie 4.2
Smart Home app: Bose Music app Bose Music app Bose Music app
Spraakbesturing: Google Assistant Google Assistant Google Assistant
Microfoons: ? 6 8
AirPlay 2:
3.5 mm AUX in?
USB in?
Display?
Accuduur? 12 uur
Oplaadtijd? 4 uur
Waterdicht? IPx4 (plensdicht) Nee Nee
Display?
Snelkeuzetoetsen? Nee Ja, 6 stuks Ja, 6 stuks
Afmeting (cm): 19,15×11,9×10,4 16,1×14,2×10,2 20,3×17×10,9
Gewicht: 1.06 kg 0.9 kg 2.15 kg
Kleuren: zwart of zilver zwart of zilver zwart of zilver
Meegeleverd: Stroomadapter,
USB-C laadkabel,
Handleiding
Stroomadapter,
Handleiding
Netsnoer,
Handleiding
Officiële site: Bose.com Bose.com Bose.com
Huidige prijs
en bestellen:
Bol.com
Coolblue.nl
Bol.com
Coolblue.nl
Bol.com
Coolblue.nl

1: De laagste prijs op moment van schrijven (laatste update: september 2020).

In de onderstaande afbeelding zijn de speakers geschaald naar afmeting, zodat je de drie verschillende speakers hierop met elkaar kunt vergelijken.

Bose Home Portable Speaker Vs Home 300 Vs Home 500

Bose Home speakers installeren en gebruiken (Bose Music)

De nieuwe generatie Wi-Fi speakers van Bose zijn allemaal te bedienen met de Bose Music App, die zowel beschikbaar is voor Android (hier) als voor iOS (hier). Deze app heb je nodig als je gebruik wil maken van de voice assistant (Google Assistant).

Hoe je een nieuwe speaker toevoegt aan deze deze app voor het eerste gebruik, kun je zien in deze video.

Bij dit proces stel je ook de voice assistant in (Google Assistant). Voeg op deze manier al je Bose Home speakers toe.

Vervolgens kun je gebruik maken van deze app om hier muziek naar te streamen over Wi-Fi. Hierbij kun je ook gebruik maken van verschillende muziek streaming diensten, zoals Spotify. Deze zul je via deze app eerst moeten koppelen. Hoe dat werkt, zie je in deze video.

Met deze app kun je de speakers daarnaast instellen voor multi-room audio. Zo kun je eerst verschillende speakers groeperen, bijvoorbeeld per kamer. Ook de nieuwe Bose Soundbars zijn met deze app onderdeel te maken van je multi-room audio setup.

Daarna kun je met deze app kiezen in welke kamers je de muziek wil afspelen, en met hoeveel volume. Hoe je speakers groepeert kun je zien in deze video.

Daarnaast bevat deze app een simpele equalizer, waarmee je de treble (hoge tonen) en bass (lage tonen) van de speakers meer of juist minder volume kunt geven.

Verder is er een optie om pre-sets te kiezen, bijvoorbeeld voor een bepaalde afspeellijst (playlist). Eenmaal ingesteld, kun je gebruik maken van de touch-knoppen op de speaker om meteen te beginnen met het afspelen van deze afspeellijst.

Bose Portable Home speaker: Wi-Fi/bluetooth, met accu

De Bose Portable Home speaker is de enige speaker onder de Bose Home speakers met een ingebouwde accu. Daarmee kun je deze speaker dus ook meenemen, en buitenshuis gebruiken. Je kunt namelijk ook nog muziek streamen naar deze speaker over bluetooth. Daarom is de Bose Portable Home speaker dus ook te gebruik als een typische bluetooth speaker.

Bose Portable Home Speaker

Bose Portable Home speaker

Bol.com (€339)

De Bose Portable Home speaker bevat drie passieve radiators, en een enkele ingebouwde actieve driver, namelijk een woofer. Daarmee levert deze speaker dus mono (1.0) geluid. De woofer is in de Portable Home omlaag gericht, op een zogenaamde ‘deflector’. Hiermee wordt het geluid van richting veranderd, zodat het 360 graden rondom de speaker te horen is.

Door de afspeelrichting van het geluid, is de Portable Home speaker bedoelt om centraal neer te zetten, bijvoorbeeld op een tafel waar je rondom kunt zitten. Daarmee verschilt deze speaker van veel andere Wi-Fi speakers, die het geluid in één richting afspelen, en je daarom juist zult moeten richten.

Helaas geeft Bose géén verdere informatie over de ingebouwde speaker driver, zoals de afmeting hiervan, het vermogen in Watt, of het frequentiebereik. Wel wordt in reviews aangegeven dat de Bose Portable Home verrassend krachtig is, en een diepe bas heeft.

Het streamen van muziek kan naar deze speaker over Wi-Fi, namelijk via de Bose Music app, of met Apple Airplay 2. Daarnaast kun je gebruik maken van bluetooth. Zo kun je bijvoorbeeld met je smartphone of tablet verbinden met deze speaker. Eenmaal verbonden, zal de speaker alle audio van het verbonden apparaat afspelen.

De Bose Portable Home Speaker is de enige speaker van de Bose Home serie, die géén AUX aansluiting heeft. Het is daarom niet mogelijk om bedraad muziek af te spelen op deze speaker. Ook de USB-C port van de speaker is niet te gebruiken voor het afspelen van muziek, maar alleen voor het opladen.

Dat de Bose Home speakers ook bluetooth streaming hebben, heeft twee belangrijke voordelen op speakers met alleen Wi-Fi, zoals de speakers van Sonos. Zo kan iedereen, dus ook je gasten, verbinden met de speaker, en hoeven ze dus niet eerst op je Wi-Fi netwerk te zitten. Ook maakt dit het mogelijk om buitenshuis gebruik te maken van de Portable Home speaker.

Het bedienen van de speaker kan via het (draadloos) aangesloten apparaat, met stemcommando’s via Google Assistant (alleen bij Wi-Fi verbinding), en met de knoppen bovenop de speaker.

De Portable Home speaker is de enige Home speaker met een ingebouwde accu. Op een volle acculading kun je zo’n 12 uur muziek afspelen. Het opladen van de accu verloopt via de USB-C port, met de meegeleverde power-adapter en USB-C naar USB-C kabel. Het opladen van een volledige lege batterij duurt zo’n 4 uur.

Ben je van plan deze speaker vaak mee te nemen of te verplaatsen? Dan kan het optionele laadstation (verkrijgbaar op Amazon.nl, en Coolblue.nl) handig uitkomen. Je kunt dit laadstation een vaste plek in je huis geven. Plaats je de speaker hierop, dan begint deze automatisch op te laden. Dat scheelt het steeds aankoppelen van de USB-C kabel.

De Bose portable Home speaker is 19.15 cm hoog, en heeft een diameter van 10.4 cm. Om deze gemakkelijk te verplaatsen, zit er aan de bovenkant van de speaker een koord, waar je deze aan vast kunt pakken. Reken je het koord mee, dan is de speaker 11,9 centimeter breed. Met een gewicht van 1.06 kg, is deze speaker niet al te zwaar om veel te verplaatsen.

Deze speaker kopen? Op het moment van schrijven is deze speaker zowel op Bol.com als Coolblue.nl verkrijgbaar voor €339. De speaker is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren namelijk zwart (‘Triple Black’) of zilver (‘Luxe Silver’).

Bose Home speaker 300: kleine smart speaker (mono)

De Bose Home speaker 300 is de kleinste Bose Wi-Fi speaker, en heeft in tegenstelling tot de Portable Home speaker géén ingebouwde accu. Deze speaker is alleen te gebruiken als ‘ie is aangesloten op het stopcontact met de meegeleverde stroomadapter.

Bose Home Speaker 300

Bose Home Speaker 300

Bol.com (€241)

Wel een overeenkomst, is dat de Bose Home speaker 300 ook één ingebouwde woofer bevat. Net als bij de Home Portable speaker, is deze aan de binnenkant omlaag gericht op een kegelvorm, waardoor het geluid in 360 graden rondom de speaker wordt afgespeeld. Daarmee is ook de Bose Home Speaker 300 geschikt om centraal te plaatsen in een kamer.

Ook geeft Bose géén verder informatie op over de ingebouwde speaker driver, en is het dus niet bekend wat de afmeting of het vermogen (Watt) van deze speaker is, en wordt er daarnaast ook geen frequentiebereik opgegeven.

Je kunt muziek streamen naar de Home Speaker 300 via Wi-Fi, met de Bose Music app, of via Apple Airplay 2. Daarnaast kun je geluid op deze speaker afspelen over bluetooth.

Een voordeel van deze speaker op de Portable Home, is dat het ook mogelijk is om bedraad muziek op deze speaker af te spelen. Aan de achterkant zit namelijk een 3.5 mm jack aansluiting. Hier kun je bedraad een apparaat op aansluiten, bijvoorbeeld je smartphone, een mp3-speler, CD-speler of zelfs een platenspeler.

Je kunt de muziek bedienen op het (draadloos) aangesloten apparaat, via stemcommando’s van Google Assistant, of met de knoppen op de bovenkant van de speaker. Daar vind je bij deze speaker ook zes knoppen waar je een ‘preset’ aan kunt koppelen via de Bose Music app. Zo kun je bijvoorbeeld een bepaalde afspeellijst koppelen aan één van deze knoppen.

Naast het bedienen van de speaker, kun je ook andere stemcommando’s gebruiken voor Google Assistant. Zo kun je bijvoorbeeld vragen wat het weer morgen wordt, of de Google Assistant vragen om andere Google Home apparaten te bedienen.

De Bose Home 300 is 16.1 cm hoog, 14.2 cm breed, 10.2 cm diep, en weegt 0.9 kg. Net als de Home Portable, bestaat de speaker voornamelijk uit mat afgewerkt plastic, en is heeft deze een aluminium speakergrille.

Ook de Bose Home 300 is verkrijgbaar in het zwart en zilver. De laagste prijs voor deze speaker is op dit moment te vinden op Bol.com, waar deze verkrijgbaar is voor €241. Ook kun je deze speaker bestellen op Coolblue.nl, voor de huidige prijs van €259.

Bose Home speaker 500: grote smart speaker (stereo)

De Bose Home 500 is de grootste Bose Home smart speaker. Ook is dit de enige stereo (2.0) speaker uit de Bose Home lijn.

Bose Home Speaker 500

Bose Home Speaker 500

Bekijk op Bol.com

In de Bose Home Speaker 500 zitten twee woofers. Het verschil met de twee eerder genoemde speakers, is dat deze hier niet omlaag, maar opzij zijn gericht. Daardoor wordt de stereo-weergave van het geluid beter.

Ook bij deze speaker geeft Bose geen verdere informatie over het vermogen of het frequentiebereik van de ingebouwde speakers. Wel kun je vanwege de twee ingebouwde woofers een krachtiger geluid verwachten van de Home speaker 500 dan van de twee voorgenoemde opties.

Muziek afspelen over de Bose Home speaker kan over Wi-Fi, met de Bose Music app, of met Apple Airplay 2. Daarnaast kun je gebruik maken van bluetooth voor het streamen van muziek.

Net als de Home Speaker 300, heeft de Bose Home speaker 500 een 3.5 mm AUX-in ingang. Zo kun je dus ook bedraad muziek afspelen op deze speaker.

De muziek die deze bluetooth en Wi-Fi speaker van Bose afspeelt, kun je bedienen met het aangesloten apparaat, Google Assistant, of met de knoppen aan de bovenkant hiervan. Ook deze speaker bevat de zes preset-knoppen, die je met de Bose Music app functies kunt geven. Bijvoorbeeld om een bepaalde playlist af te spelen.

Een verschil met de twee voorgenoemde speakers is dat de Bose Home Speaker 500 een ingebouwde display heeft. Hierop wordt, indien beschikbaar, bij het afspelen van de muziek de album-cover weergegeven. Daarnaast zal dit scherm bijvoorbeeld het volume-niveau weergeven als je dit aanpast.

De Home 500 is de grootste en zwaarste Wi-Fi speaker van Bose. Deze speaker is 20.3 cm hoog, 17 cm breed, en 10.9 cm diep. Het gewicht is 2.15 kg. Ook deze speaker heeft een mat afgewerkte plastic behuizing, met een aluminium speakergrille.

De speaker moet altijd aangesloten zijn op stroom om te werken. Het benodigde netsnoer wordt meegeleverd. In tegenstelling tot de Home 300 is de stroomadapter bij de 500 ingebouwd in de speaker zelf.

Ook deze speaker wordt verkocht in het zwart en in het zilver, en is in beide kleuruitvoeringen verkrijgbaar op zowel Bol.com (€339) als op Coolblue.nl (€379,95).

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een Bose Home speaker? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Of een eigen ervaring met de genoemde producten die je wil delen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend