OneOdio Studio Pro-50 DJ headphones: review & test!

Oneodio Studio Pro-5050 Review

De OneOdio Studio ‘Born for DJ’ Pro-50 Hi-Res headphone is een bedrade koptelefoon met zowel een 3.5 mm als 6.3 mm AUX kabelingang.

Met de 6.3 mm AUX ingang kun je deze koptelefoon rechtstreeks aansluiten op mengpanelen, en bepaalde instrumenten, zoals een elektrische gitaar of een keyboard. Zoals de naam doet vermoeden, richt de Studio Pro zich dan ook op gebruik in de studio: door DJ’s en muzikanten.

Daarnaast is deze koptelefoon uiteraard ook prima te gebruiken om alleen muziek te luisteren, en kun je deze met de 3.5 mm jack ook prima aansluiten op bijvoorbeeld een smartphone of laptop.

Een belangrijk voordeel van deze koptelefoon is de lage prijs, van slechts €39,99 op Amazon.de (op 15 december 2020). Maar is de OneOdio Pro-50 een goede koop voor deze lage prijs?

Ik heb deze koptelefoon door OneOdio opgestuurd gekregen om te reviewen. Om tot een conclusie te komen heb ik deze ondertussen al een paar dagen flink gebruikt, en heb ik hier voldoende ervaring mee opgedaan om mijn beoordeling te geven.

In dit review bespreek ik mijn bevindingen, inclusief alle voor- en nadelen die ik tegen ben gekomen bij het gebruik van deze headphones. Ik beoordeel op drie verschillende aspecten, namelijk de bouwkwaliteit en draagcomfort, het gebruiksgemak en functies, en de prestaties: de geluidskwaliteit. Bij de beoordeling van deze koptelefoon wordt er steeds rekening gehouden met de prijs van deze koptelefoon.

OneOdio Studio Pro-50 review
 • Bouwkwaliteit & draagcomfort
 • Gebruik & functies
 • Geluidskwaliteit
4.3

Summary

De OneOdio Studio Pro-50 is een simpele koptelefoon. Ondanks de lage prijs is de bouwkwaliteit en draagcomfort van de koptelefoon goed. De koptelefoon is goed verstelbaar, stevig, en heeft een dikke oorkussens en ook een zachte laag onder de hoofdband.

Heb je grotere oren? Dan is het mogelijk dat de oorkussens tegen je oorlel aanzitten. Het gat om je oren te plaatsen heeft een diameter van 5 cm, en is daarmee relatief klein. Verder doet het gladde plastic van de koptelefoon wat ‘goedkoop’ aan.

De koptelefoon is simpel in gebruik. Met een bedrade aansluiting speelt deze simpelweg al het geluid van het aangesloten apparaat af. Met de twee meegeleverde kabels met een 3.5 en 6.3 mm plug, kun je de koptelefoon op bijna elk denkbaar apparaat en instrument aansluiten.

Op de 3.5 naar 3.5 mm draad zit nog een functieknop, waarmee je de muziek kunt bedienen. Ook zit hier een microfoon op, zodat je hiermee handsfree kunt bellen. Helaas zit er op de draad met de 6.3 mm kabel géén functieknop en microfoon. Wel is dit een langere kabel met krulsnoer, waardoor deze meer bewegingsvrijheid biedt.

Voor een koptelefoon van deze prijs, is het geluid indrukwekkend. De 50 mm drivers bieden een krachtig en zuiver geluid en een goede frequentierespons, waarbij ook diepe basgeluiden goed tot hun recht komen. Wel krijgt dit basgeluid vergeleken met een neutralere koptelefoon duidelijk wat nadruk op de OneOdio Studio Pro 50.

Kortom is de OneOdio Studio Pro 50 een goede keuze als je een betaalbare bedrade koptelefoon zoekt.

Bouwkwaliteit en draagcomfort – 4/5

In het onderdeel bouwkwaliteit en design ga ik in op alle fysieke eigenschappen van het geleverde product en accessoires.

Unboxing/inhoud doos

De OneOdio Studio Pro-50 wordt geleverd in een zwarte doos, met daarin:

 • De OneOdio Studio Pro-50 koptelefoon
 • Een zwarte 3.5 naar 3.5 mm AUX kabel
 • Rode 6.3 mm naar 3.5 mm AUX kabel
 • Synthetisch leren beschermhoes
 • De handleiding

Hieronder een uitgebreide omschrijving en beoordeling van de verschillende onderdelen.

Oneodio Studio Pro 50 Review 03

Headphones: design, lay-out, en draagcomfort

De OneOdio Studio Pro-50 bestaat uit een linker en rechter oorschelp, die om de as van de hoofdband naar voren en achteren kunnen roteren. Daarnaast kunnen deze ook naar boven en beneden roteren. Hierdoor zullen de oorschelpen altijd een goede aansluiting maken op de vorm van je hoofd.

Daarnaast is de hoofdband verstelbaar in lengte. Het gedeelte dat de hoofdband verstelbaar maakt is uitgevoerd in metaal, en is in 10 verschillende standen te zetten. Bij elke stand merk je een duidelijke ‘klik’, en zit de hoofdband vervolgens stevig vast in deze stand.

Hiermee kun je de hoofdband maximaal 3 cm per kant verstellen. Met de tien verschillende standen is deze ook nauwkeurig af te stellen naar je voorkeur.

Oneodio Studio Pro 50 Review 02

Aan de onderkant van de hoofdband zit een met leer synthetisch leer overtrokken kussen van foam. Dit maakt de hoofdband comfortabel. Ook bij langdurig dragen voorkomt dit dat de hoofdband een voelbaar drukpunt wordt.

Beide earcups hebben een dik oorkussen, van bijna 3 cm dikte. Dit oorkussen is gevuld met foam, en overtrokken in synthetisch leer. De ruimte voor je oren is rond, met een diameter van 5 cm. Bij mij is dat in de hoogte net iets te klein, en passen mijn oorlellen hier niet helemaal in. Bij langdurig dragen merk ik dan ook dat m’n oorlellen wat worden afgekneld, wat het draagcomfort verminderd.

Op de hoofdband staat een ‘L’ en een ‘R’, zodat je gemakkelijk kunt zien welke kant voor het linker en rechter oor is bedoeld. Ook in de ronde uitsparing voor de oren staan rondom de letters ‘L’ en ‘R’.

Ondanks dat de koptelefoon grotendeels is uitgevoerd in plastic, voelt deze stevig aan. De koptelefoon weegt volgens mijn keukenweegschaal 262 gram. Daarmee heeft deze een gemiddeld gewicht voor een koptelefoon.

Wat ik een nadeel vind, zijn de gladde plastic delen van de koptelefoon. Vooral de reflecterende zilveren ring rondom elke earcup. Dit doet erg goedkoop aan.

De earcups van de koptelefoon zijn ook naar binnen te klappen, waarmee dit gehele koptelefoon compacter wordt. Daarmee wordt deze makkelijker mee te nemen, en past deze zo bijvoorbeeld ook in een grote jaszak.

Daarnaast wordt er een draagtasje meegeleverd. De koptelefoon past hier gemakkelijk in. De draagtas heeft een koord, waarmee je de opening hiervan kunt sluiten.

Omdat de OneOdio Pro 50 voornamelijk is gericht op binnengebruik, is deze niet waterdicht. Op de koptelefoon zitten verder géén knoppen om deze mee te bedienen.

3.5 naar 3.5 mm audiokabel met functieknop en microfoon

Dit OneOdio Studio Pro-50 is een bedrade koptelefoon. Om deze op een smartphone, tablet, laptop, of desktop PC aan te sluiten, kun je gebruik maken van de meegeleverde 3.5 naar 3.5 mm jack audiokabel.

Aan de onderkant van de linker oorschelp van de koptelefoon zit de 3.5 mm jack ingang.

Deze audiokabel heeft een effectieve lengte van 123 cm, en is daarmee voldoende lang voor typisch gebruik. Op de kabel zit een kleine console met één functieknop, waarmee je de muziek van het aangesloten apparaat kunt bedienen. Ook zit er boven deze knop nog een microfoon.

Let op: sluit deze kabel in de juiste richting aan, anders werkt de knop niet (maar de muziek wel). De juiste richting is met de kant met de knop aan de kant van koptelefoon.

6.3 naar 3.5 mm audiokabel

Om deze koptelefoon aan te sluiten op muziekinstrumenten of op een mengpaneel, wordt er een donkerrode 6.3 naar 3.5 mm audiokabel meegeleverd. Deze kabel heeft een lengte van 2 tot 3 meter.

De kabel heeft standaard een lengte van 2 meter, maar daarvan is een gedeelte uitgevoerd als krulsnoer. Als dat volledig oprekt is de kabel nog een meter langer. Deze langere kabel geeft daarmee meer bewegingsvrijheid bij een bedrade aansluiting in je studio.

Op deze kabel zit géén functieknop of microfoon. Naast dat de 6.3 mm plug het mogelijk maakt om de koptelefoon op een instrument aan te sluiten, kun je deze kabel ook simpelweg gebruiken als langere kabel voor de koptelefoon.

Op de linker oorschelp van de koptelefoon zit namelijk ook een 6.3 mm ingang. Sluit je de 6.3 mm plug aan op de koptelefoon, dan kun deze langere kabel dus ook gebruiken om de koptelefoon alsnog op je laptop of desktop PC aan te sluiten met de 3.5 mm plug.

Handleiding

Verder wordt er een beknopte handleiding meegeleverd. Hier staat in het Engels alles dat je moet weten om de koptelefoon te gebruiken. Omdat dit een simpele, passieve, koptelefoon is, is de handleiding kort.

Voordelen

 • Zachte hoofdband en oorkussens
 • Geheel voelt stevig aan
 • Hoofdband is nauwkeurig af te stellen
 • Opklapbaar tot klein formaat
 • Meegeleverde draagzak

Nadelen:

 • Ietwat kleine earcups, knellen m’n oorlellen af
 • Glad plastic, doet ‘goedkoop’ aan
 • Niet waterbestendig

Gebruik en functies 4/5

Omdat dit een bedrade, passieve, koptelefoon is, is deze erg simpel in gebruik.

Om de koptelefoon te gebruiken zul je altijd een bedrade aansluiting moeten maken met het apparaat. In tegenstelling tot een aantal andere studio-koptelefoons, is de OneOdio Studio Pro-50 zonder tussenkomst van een voorversterker gebruiken. De koptelefoon heeft namelijk een impedantie van 32 Ohm, en versterkers zijn pas vanaf een impedantie van zo’n 50 Ohm nodig.

Eenmaal aangesloten, zal de koptelefoon simpelweg alle audio van het gekoppelde apparaat afspelen.

Functieknop op de 3.5 mm audiokabel

Op de kortere van de twee meegeleverde kabels zit een enkele knop. Deze kun je gebruiken om het gekoppelde apparaat, bijvoorbeeld je smartphone te bedienen. Na wat testen heb ik deze functies kunnen ontdekken (staan niet allemaal in de handleiding):

 • Pause/play: één keer indrukken van de knop
 • Volgende nummer: twee keer indrukken van de knop
 • Replay en vorige nummer: drie keer indrukken van de knop.
 • Inkomend gesprek aannemen: één keer indrukken van de knop als je wordt gebeld
 • Gesprek beëindigen: één keer indrukken tijdens een telefoongesprek
 • Voice assistant starten: knop ingedrukt houden

Kortom maakt de enkele functieknop toch nog een flinke hoeveelheid functies mogelijk.

Microfoonfunctie

Met de microfoon op de kabel kun je met deze koptelefoon ook handsfree bellen. Ik heb de microfoon getest, en het stemgeluid hiervan is prima te verstaan. Wel is dit minder helder dan het geluid van de microfoon van m’n huidige smartphone (Sony Xperia 10 II)..

Voordelen

 • Simpel in gebruik
 • Bediening met de functieknop op de draad
 • Handsfree bellen met de microfoon op de draad

Nadelen:

 • Geen functieknoppen op de 6.3 mm draad
 • Geen bluetooth
 • Geen ANC

Prestaties – geluidskwaliteit 5/5

De OneOdio Studio Pro-50 heeft voor elk oor een 50 mm neodymium speaker driver. Voor een koptelefoon is dat een flinke speaker driver. Drivers met deze afmeting zijn vaak goed in het produceren van een stevig basgeluid.

De opgegeven frequentierespons van deze koptelefoon is 20 Hz tot 40 KHz. Daarmee heeft deze koptelefoon dan ook een enorm frequentiebereik. Door een test uit te voeren met deze toongenerator heb ik kunnen bevestigen dat de koptelefoon inderdaad tonen vanaf 20 Hz hoorbaar kan maken.

Met een gevoeligheid van 110 dB/mW is dit een redelijk luide koptelefoon, die met zo’n 40% van het maximale volume op mijn smartphone op een comfortabel luisterniveau zit.

Om de werkelijke geluidskwaliteit te testen heb ik hiermee naar verschillende soorten muziek geluisterd, en het geluid vergeleken met dat van mijn Philips Fidelio X2 headphones. Deze headphones leveren namelijk een zeer neutraal en nauwkeurig geluid, en daarom een goede referentie. Uiteraard is dit wel een duurdere koptelefoon, en beoordeel ik de OneOdio Studio Pro-50 naar zijn prijs.

Voor zo’n goedkope koptelefoon is de geluidskwaliteit van de OneOdio Studio Pro-50 indrukwekkend. Het geluid is krachtig en zuiver, en echt diepe bastonen worden door de koptelefoon gehaald. Wel merk ik dat het basgeluid, vooral de ‘mid-bass’ op de OneOdio Studio Pro-50 met meer volume wordt afgespeeld.

Daarmee is het geluid minder neutraal dan dat van de Fidelio X2. Vooral als je deze koptelefoon ook echt in de studio wilt gebruiken bij het produceren van muziek, is een (duurdere) koptelefoon met een neutraler geluid een betere keuze.

Omdat de OneOdio Studio Pro een closed-back koptelefoon is, is het geluid ook minder ruimtelijk dan dat van de Fidelio X2.

Zoek je echter een betaalbare koptelefoon, die voor zijn prijs een indrukwekkend geluid levert? Dan is de OneOdio Studio Pro 50 zeker een goede keuze.

OneOdio Studio Pro-50 kopen? Prijs & beschikbaarheid!

Wil je de OneOdio Studio Pro-50 kopen? Je kunt deze koptelefoon bestellen bij meerdere webshops. Hieronder een overzicht van de webshops waar je deze kunt bestellen. De laagste prijs ligt op het moment van publicatie op €39,99.

De prijzen en prijshistorie wordt hier automatisch bijgehouden. Als er een aanbieding geldt, is dat hier ook meteen zichtbaar. Is de OneOdio Studio Pro-50 niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Stel dan een prijs-notificatie in!

amazon.de Amazon.de €42,49 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl €68,99 Bekijken
Laatste Amazon prijs-update op 18 januari 2024 22:46
Prijsverloop...

Prijsverloop voor: OneOdio Studio Pro-50

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: €42,49 18 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €53,99 17 november 2023
Laagste prijs ooit: €24,99 11 februari 2023
Sinds 23 januari 2023

Laatste veranderingen:

€42,49 15 januari 2024
€39,99 9 januari 2024
€42,49 1 januari 2024
€49,99 25 december 2023
€42,49 18 december 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor OneOdio Studio Pro-50 - €42,49

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over de OneOdio Studio Pro-50? Stel ze dan hieronder! Ik heb deze koptelefoon nog in bezit, en kan eventueel missende informatie dus nog uitzoeken en/of testen!

Plaats een reactie

Send this to a friend